فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 روحانی در اندیشه برجامهای بعدی است، فاتحه موشکها را هم بخوانیم؟
💬 #احمد_جانجان
🔹 انسان از این همه تدبیرِ آقایان متحیّر میماند. برجام که قرار بود تحریمها را بردارد، نه فقط در این کار موفق نشد بلکه با استفاده از سازوکار #سوئیفت منافذ دور زدن تحریمها را هم افشا کرد!
🔹بعد از برجام، بزرگترین ضربه را از سوئیفت خوردیم. ما شبکههایی داشتیم که تحریمها را دور میزد اما بعد از برجام گفتند این شبکه و حجم تراکنشهای مالی را وارد سوئیفت کنیم.
🔹با این اقدام منافذ دور زدن تحریمها شناسایی و بدین ترتیب تحریمهای شدیدتر و دقیقتری اعمال شد!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 حضور روحانی در نیویورک را چگونه جمعبندی کنیم؟
✍🏻 #عبدالله_عبداللهی
🔰نطق آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، محل مباحثههای متفاوت شد؛ این نطق پوسته و هستهی مشخصی داشت... هستهی اظهارات آقای روحانی محل مناقشه است. او در این بخش از صحبتهای خود گفت که آمریکا اگر از اسم برجام بدش میآید به رسم آن بازگردد و تأکید کرد که "اگر برجام برای آنها حداقل بوده برای ما هم حداقل بوده لذا برای یک توافق بیشتر، آمریکا باید بیشتر هم بپردازد" و در بخش پایانی این قسمت، آقای روحانی اشاره کرد که عکس یادگاری، انتهای این روند خواهد بود و نه ابتدای آن!
🔻این جملات آقای روحانی مشخصاً مناقشهبرانگیز است و به همین دلیل است که آقای حسین شریعتمداری که پنجشنبه به او «دستمریزاد» میگوید، و شنبه بنا را بر این میگذارد که در یادداشت دیگری با عنوان «چرا دستمریزاد»، ضمن اینکه توضیحاتی دربارهی یادداشت سابق بدهد، به این قسمت هم اشاره ویژهای داشته باشد و تأکید کند که این بخش غیرقابل قبول است!
🔻این موضع آقای روحانی کاملاً تفسیربردار و ژانوسی (دوچهره) است. یک مسئلهی کلیدی در این باره وجود دارد که ایرانچه چیز «بیشتر»ی در برابر چه تحرک «بیشتر»ی در برابر آمریکا میخواهد؟ هنوز هیچ پاسخ دقیق به این مسئله داده نشده است و یکی از علتهای ژانوسی دیدن سفر آقای روحانی همین است.
🔻آقای ظریف در مصاحبه با گاردین گفته است که منظور او از بیشتر در برابر بیشتر این است که آقای ترامپ تمام تحریمهای «خود» علیه ایران را (یعنی تحریمهایی که در دورهی او وضع شده) بردارد و در قبال آن ایران نیز پروتکل الحاقی را که قرار بود طبق برجام در سال 2023 در مجلس تصویب کند همین حالا مصوب کند. برخی تحلیلگران فرض را بر همین گذاشته و گفتهاند که در این صورت «بیشتر در برابر بیشتر» اصلاً قابل دفاع نیست!
🔻برخی دیگر از اظهارات آقای روحانی در نیویورک هم نگرانیها را تشدید میکند؛ مثلاً این لفظ که برجام «حداقلی» است و یا اینکه اگر از اسم برجام بدتان میآید به «رسم» آن برگردید و همچنین بیان او در نشست خبری خود در نیویورک مبنی بر اینکه "گام برداشتن برای فرابرجام امکانپذیر است"، جملات نگرانکننده است که میتواند معنای آن بهکارگیری مدل ناموفق و تجربهی بد برجام برای سایر مؤلفههای مورد مناقشه ایران و آمریکا باشد.
🔻گزارههای علنی، یعنی احتمال تسری یافتن مدل برجام به سایر مؤلفههای امنیت ملی و یا دستکاری در برجام به آن نحو که مطالبات ترامپ را پوشش دهد، بدون شک یک انتحار دیپلماتیک برای ایران است و عملاً بهمعنای اثبات کارآمدی کمپین فشار حداکثری برای ترامپ خواهد بود و نهتنها تحریمها برداشته نخواهد شد بلکه فشارها مجدداً علیه ایران به بالاترین حد ممکن میرسد، فشارهایی که طی ماههای گذشته و با راهبرد مقاومت فعال ایران تا حد بسیار زیادی تعدیل شده و اقتصاد نیز به یک ثبات نسبی رسیده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 چرا شفافیت آرای نمایندگان، به طور خاص، مهم است؟
✍🏻 #فرزاد_جهانبین
🔸در نهج البلاغه دو نکته اساسی وجود دارد که به صراحت بر شفافیت تاکید ویژه دارد:
1⃣ علی(ع)در نامه به مالک از تعبیر«و اصحر لهم...»استفاده می کنند. از این عبارت، قاعده اصحار در حکمرانی به دست می آید. اصحار یا صحراگونگی یعنی مانند صحرا که فضای باز است، همه چیز به صورت شفاف در محضر مردم باشد.
2⃣ علی(ع) می فرمایند من هیچ چیز به جز اسرار نظامی را پنهان نمی دارم. بخش اول این عبارت نیز تاکید بر صحراگونگی است و بخش دوم، تخصیصی بر این قاعده کلی است و آن استثناکردن مسائل محرمانه هست. پس اصل بر شفافیت است مگر آنکه با دلیل خارج شود.
🔹 بر این اساس، ضروری است مذاکرات نهادهای تصمیم گیر شفاف باشد مگر در خصوص مسایل محرمانه مانند آنچه به صلاحیت افراد مربوط است و یا مسائل نظامی و امنیتی و از این دست.
♦️در میان این نهادها، مجلس از همه دارای اهمیت بیشتری است. چرا که موضوع کار آن، مهمترین موضوع کشور است و آن تدوین قانون است که ریل جامعه است و همه چیز در بستر آن رخ میدهد. عمده صلاح کشور به صلاح این نهاد بستگی دارد و عمده فساد کشور نیز به فساد این نهاد ارتباط دارد و شفافیت یا عدم شفافیت آرا نقش کلیدی در فساد و صلاح این نهاد دارد.
🔹از همین رو هست که قانون اساسی، تنها در دو مورد بر علنی بودن تاکید کرده و آن مربوط به مجلس و دادگاههاست.
1⃣ اصل شصت و نهم: «مذاكرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش كامل آن از طریق رادیو و روزنامة رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود. در شرایط اضطراری، درصورتی كه رعایت امنیت كشور ایجاب كند، به تقاضای رئیس جمهور یا یكی از وزراء یا ده نفر از نمایندگان، جلسة غیرعلنی تشكیل می شود. مصوبات جلسة غیرعلنی در صورتی معتبر است كه با حضور شورای نگهبان به تصویب سه چهارم مجموع نمایندگان برسد. گزارش و مصوبات این جلسات باید پس از برطرف شدن شرایط اضطراری برای اطلاع عموم منتشر گردد.»
2⃣ اصل ۱۶۵ قانون اساسی: محاکمهها باید علنی برگزار شود.
🔺 نمی شودابتدای این زنجیره که علنی بودن مذاکرات هست و انتهای ان که رای دادن است، غیرعلنی باشد و از اینرو هم به استناد روح قانون اساسی و هم عقلا،شفافیت آرای نمایندگان ضروری است.
💢 آقای پناهیان به درستی دست بر نقطه گلوگاهی در اصلاح کشور دست گذاشتند و این خطی است که نباید فراموش شود.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴فریاد میزنند کربلا همینجاست، خونه فقرا!
✍🏻 #ارسالی_مخاطب
🔻 عید امسال ۳ میلیون نفر. نفری ۵ میلیون تومان هزینه سفر آنتالیا کردند! شماها که درد فقیر دارین چرا صداتون در نیومد آنتالیا همین جاست خونه فقرا؟!
🔻سالانه ۲میلیون نفر برای تفریح دبی میرون با هزینه نفری ۲۰ میلیون تومان! چرا صداتون در نمیاد دبی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۱میلیون نفر سفر مالزی! میرن اونم با هزینه هنگفت شماها که درد بتیمان رو دارید؛ چرا فریاد نمیزنید مالزی همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵۰۰ هزار نفر سفر تفریحی به اروپا دارند با هزینه بالای ۲۰ میلیون تومان! چرا اون موقع صداتون در نمیاد اروپا همینجاست؟!
🔻سالانه بالای ۵هزار میلیارد تو عروسیهای آنچنانی شماها حیف و میل میشه! چرا صداتون در نمیاد؟!
🔻شماهاکه اینقدر بفکر یتیمان هستین چرا هزینه نگهداری سگ که ماهانه ۳میلیون تومان شایدم بیشتره خرج هزینه تحصیل چند یتیم نمیکنید؟!
🔻شماها که درد یتیم دارین چرا کادوهای ولنتاین و جشن تولد بوی فرند و... رو هزینه یتیم نمیکنید؟!
🔹درد شما درد یتیم و فقیر نیست درد شما درد وقاحت هست! اینکه امروز برای اربعین ۲۰۰ هزار تومن هزینه میشه بخاطر کاسبی دولت همتفکر شماست! قبلا که رایگان بود اگر مردم ۲۰۰ هزار تومن هزینه کردن دولت رای شما رو گرفته باید از دولت بپرسین این پولا رو کجا میخواهید هزینه کنید؟ هزینه یتیم ها؟! یا هزینه حقوقهای نجومی اقایون؟!
🔹درد شما توهین به اعتقادات مردم هست مگر شعار نمیدین احترام به عقایدها! پس چی شد؟ وقتی بهتان میگویند چرا ترکیه میروید؟ جواب میدین پول خودمه خب مگر مردم پول باباتونو خرج کربلا کردن؟!
🔹تفریح شما آنتالیا و دبی و اروپا و مالزی کنار اسختره با حرمسرای رنگین! با هزینه هنگفت! تفریح فقرا هم همین سفر کربلاست اونم با پای پیاده!
🔹درد شما درد یتیمان نیست چون حق یتیمان تو حسابای هزار میلیاردی هموناییست که شماها حامیشان هستید!
💢ختم کلام؛ شماها که اینقدر درد یتیم دارید ما منتظریم از دولت همتفکرتون بخواهین پولاییکه در سفر اربعین از مردم گرفتن رو هزینه یتیمان کنند!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴سیاهه اهانت، انکار شدنی است؟!
✍🏻 #محمد_ایمانی
🔰ما با آقای روحانی و آقای ظریف، اختلاف نظر جدی در حوزه سیاست خارجی داریم. اما دلیل نمی شود که کام ما از اهانت مقامات ورشکسته آمریکایی و اروپایی نسبت به این دو دولتمرد تلخ نشود.
🔹سخن دقیق را در این باره، حاج حسین شریعتمداری به یورونیوز گفت: "یک موی ظریف را با تیمهای مذاکره کننده غرب عوض نمیکنیم". هر نوع بی حرمتی غرب به مقامات ایرانی منزجر کننده است.
🔺اما در این میان، انکار معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور عجیب است. آمریکایی های بی سرو پا، از این که ظریف بتواند در بیمارستان از آقای تخت روانچی (نماینده ایران در سازمان ملل) عیادت کند، مانع شده اند. ظریف مجبور شده تلفنی و تصویری، از او احوالپرسی کند. این خبر جای انکار دارد؟!
🔹آیا پنهان کردنی است که یانکی ها، تا روز آخر قبل از سفر، برای روحانی و ظریف ویزای شرکت در نشست سازمان ملل را صادر نکرده بودند و آخر سر هم، هیئت همراه، نصف و نیمه به این سفر رفت؟ انکار شدنی است که سخنگوی دولت گفت "رئیس جمهور با این اتفاقات، تردید داشت به نیویورک برود"؟
🔺این که مقامات دولت اوباما (نه ترامپ)، به نامزد روحانی برای نمایندگی ایران ویزا ندادند، قابل انکار است؟ حمید ابوطالب که بود؟ معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور و معتمد او که تصور می شد می تواند باب مراودات جدید با اوبامای مودب (تعبیر روحانی) باز کند. اما او را تروریست خواندند؛ توهین از این بزرگ تر؟!
🔹انکار کردنی است که آلمانی های وقیح، از یک باک بنزین برای هواپیمای وزیر خارجه کشورمان در سفر مونیخ دریغ کردند؟ آیا در بحبوحه سفر روحانی به وین، دبیر سوم سفارت ما در اتریش را در آلمان بازداشت نکردند که 16 ماه است تحت بازداشت و فشار غیر قانونی است؟
🔺آیا به هنگام سفر روحانی به پاریس، دست سازمان تروریستی منافقین را برای برگزاری میتینگ و فحاشی باز نگذاشتند؟ و ... اگر بشماریم حوادث تلخ پسا برجام را، مثنوی هفتاد من کاغذ است.
🔹به تجربه آموختیم که هر گاه نرمش نشان دادیم، طرف غربی دچار توهم شد و اهانت و گستاخی روا داشت اما هرگاه قدرتمندانه برخورد کردیم، مانند اسقاط پهپاد آمریکا، تشکر هم کردند!
💢 یک رئیس جمهور در تارخ 40 ساله پس از انقلاب سراغ داریم که در داگاه اروپایی برایش حکم جلب صادر شد و او کسی نبود، جز مرحوم هاشمی رفسنجانی خوش بین به غرب! عبرت آموز نیست؟
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴کودتای فرهنگی
✍🏻#امیر_زاهد
🔺بعد از انتخاب آقای هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری و انتصاب غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران، روند نمادزدایی از دیوارها و معابر شهر جدی و در دایرهای وسیع اجرا شد. بهانه هم این بود که به اسم ایجاد فضای شاد و با نشاط «مردم را باید از فضای اندوهناک جبهه و جنگ دور کرد»
🔹کودتای خزنده حذف نام و عنوان شهدا از کوچه و معابر در همان راستاست که نشان میدهد مدیریت لیبرال شهری میخواهد با حساسیتزدایی افکار عمومی نسبت به تغییر و تحولات در نمادها و نشانههای انقلابی و مذهبی به ستیز با آرمانهای شهدا و فرهنگ شهادت برود چرا که جامعه تهی از نمادها و روحیه انقلابی امادگی بیشتری برای پذیرش الگوهای نظام سلطه دارد.
🔺در حقیقت این اقدام تست زنی و سنجش میزان دغدغه مردم و پایبندی آنها بر ارزش هاست که آیا قابلیت گسترده نمودن دست اندازی به مقدسات و شکست هنجارها وجود دارد یا نه؟ به همین منظور کم کم و در سطح محدود به سراغ اجرای پروژه ای مانند حذف نام شهدا می روند تا ببینند میزان حساسیت مردم تا چه حد است؟
💢 اگر آن برخورد مناسب را از سوی مردم برداشت نکنند، قطعا سطح اقدامات خود را گسترده تر خواهند کرد
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 زمان بزرگی انصارالله بر اعراب خلیج فارس فرا رسیده؟!
✍🏻 #مهدی_جهانتیغی
🔰عملیات «نصر من الله» که از آن به عنوان بزرگترین عملیات زمینی یمن علیه عربستان در پنج سال اخیر یاد می شود، آثار راهبردی خود را خیلی زود نشان داده است. در اینباره مشخصا می توان به دستاوردهای نظامی و سیاسی مشخصی ذیل اشاره کرد:
♦️ دستاوردهای نظامی
1️⃣ دو عملیات بزرگ هوایی و زمینی یمن در واقع تثبیت آرایش دفاعی به تهاجمی در مواجه با عربستان است. زین پس بیش از اخبار تهاجمی عربستان باید پیگیر تهاجمات یمنیها بود. ضمن اینکه وقتی این تغییر استراتژی جنگی جواب داده، دلیلی برای عوض کردن استراتژی نیست. از همه مهمتر اینکه یمنیها نشان دادند که عربستان تا چه میزان ظرفیت آسیبپذیری دارد و طعمهای نه چندان سخت در جنگ محسوب میشود.
2️⃣ ترکیب عملیات پهپادی در آرامکو با عملیات بزرگ زمینی در نجران، پذیرفتن تغیر موازنه نظامی را حتی در جبهه حامیان بین المللی سعودی هم قطعی و تثبیت کرده است. جالب آنکه پذیرفتن این موازنه دقیقا از پوسته سخت آن یعنی سران امارات و آل سعود اتفاق افتاده است. پشتوانه دیگر این ادعا علاوه بر دو عملیات اخیر، تثبیت این فرضیه است که ارتقا تواناییهای موشکی و هوایی و همچنین تجهیزات نظامی در یمن یک اتفاق دنبالهدار و با عقبه واقعی است. ضمن اینکه عملیات نجران نوید عینی برای آغاز تغییر برتری در حوزه زمینی برای یمنیها محسوب میشود.
3️⃣ مشخصه بزرگ دو عملیات اخیر هوایی و زمینی یمنیها ترکیب آن با عملیات اطلاعاتی بوده است. به همین دلیل تثبیت ترکیب اقدامات اطلاعاتی با عملیات بزرگ نظامی، مشخصه مهم ادامه جنگ با ائتلاف عربستان خواهد بود. همچنین مهارت و کم نقص بودن دو عملیات اخیر یمن نشان میدهد که نهایتا سال پنجم جنگ با عربستان را باید سال تثبیت عملیات های موفق نظامی برای یمن نامید.
♦️ دستاوردهای سیاسی
1️⃣تغییر موازنه عملیات روانی در افکار عمومی نیز در جنگ عربستان و یمن اتفاق افتاده است. برتریهای روانی در میدان جنگ پس از این اصلیترین عنصر تعیین کننده خواهد بود. زیرا باید این نکته مهم را یادآوری کرد که پس از کنار کشیدن امارات، و حمله موفق یمنی به عمق خاک عربستان، نیروهای نظامی ائتلاف سعودی به لحاظ روحی و انگیزه در بدترین شراط ممکن هستند. بنابراین معنای دقیق تغییر موازنه عملیات روانی در جنگ یمن، این است که شاهد دورانی خواهیم بود که عربستانیها حتی به دروغ هم دیگر نمیتوانند خود را پیروز نبرد نشان بدهند.
2️⃣بعد از پنج سال، جنگ به مرحله نهایی خود در حال نزدیک شدن است و علائمی از شروع دوران مذاکرات سیاسی دیده می شود. این در حالیست که اینک علائم تسلیم شدن به مواضع رسمی مقامات سعودی هم کشیده شده است. این در حالیست که سعودیهای توانایی نیز برای بدست آوردن دستاورد خاص نظامی هم برای آغاز گفتگوهای سیاسی ندارند. از سوی دیگر عملیات اخیر مشخصا یک پیام سیاسی مهم داشت و آن اینکه اگر آل سعود بخواهد از میز مذاکره با یمنیها فرار کند با تنبیه و ضربات سنگین نظامی مواجه خواهد شد.
3️⃣ نهایتا عربستان در بحران کم سابقهای قرار دارد. زیرساختهای دوران جدیدی از اثر گذاری یمن با محوریت انصارالله در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در حال رقم خوردن هست. دلیل اصلی آن نیز این است که دوران تحمیل اراده سیاسی انصارالله به بزرگان عربی منطقه فرا رسیده است. این دوران یک ضلع دیگر هم دارد و آن ضربات کم سابقه به هژمونی آل سعود در میان کشورهای عربی و به خصوص حوزه جنوب خلیج فارس است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پایان فرار از اعتراف
✍🏻 #هادی_محمدی در #جوان نوشت
🔰هنگامی که انصارالله دو پالایشگاه بقیق و خریص را با پهپادهای دوربرد خود هدف قرار داد، شوک عملیات و مهارتهای نظامی و خسارتهای راهبردی آن، در سعودیها و امریکا و غرب آنچنان سردرگمی ایجاد کرد که فقط توانستند در یک فریبکاری بزرگ و برای فرار از اعتراف به قدرت انصارالله، ایران را متهم به عملیات در آرامکوی عربستان کنند.
🔹البته اهداف دیگری نیز در پشت این اتهامزنی وجود داشت، ولی آنچه همه محاسبات سعودی و اماراتی و حتی امریکایی و غربی را در بالاترین سطح تحت تأثیر قرار داده بود، این بود که از این پس با استراتژی هجومی- بازدارنده یمنیها، چه راهبردی را دنبال کنند.
🔻رسانههای متجاوزان در یمن، همه انرژی و پتانسیل خود را بر اتهام به ایران متمرکز کردند تا زمان لازم برای خروج از بنبست را کسب کنند. ابتکار عمل هوشمندانه انصارالله که توقف یکطرفه حملات خود به عمق سعودی را منوط به توقف تجاوز و جنگافروزی سعودی و محاصره ظالمانه علیه مردم یمن نمودند و فرصت دادند تا برای نجات تختهای لرزان سعودی و اماراتی، تصمیمی حیاتی بگیرند، مؤثر واقع نشد و سعودیها طی ۲۴ ساعت، بیش از ۲۰۰ حمله هوایی به مناطق یمن و انصارالله در حدیده و برخی استانها اجرا کردند.
🔸انصارالله و ارتش یمن برای یکسره کردن اوضاع و پاسخ به فریبکاری متجاوزان، عملیات کتاف در شمال شرقی صعده را که از مدتها قبل در یک مسیر فرسایشی علیه نیروهای دشمن دنبال میشد، با قیچی کردن و محاصره آنان در یک عملیات ضربتی، دو تیپ تقویت شده از مزدوران و یک گروهان از فرماندهان و افسران و سربازان سعودی را متلاشی و طی آن ۵ هزار کشته و زخمی و ۲ هزار و ۷۰۰ اسیر که در بین آنها ۵۰ تن از افسران و فرماندهان سعودی هستند را به همراه صدها دستگاه خودروی زرهی و تانک به غنیمت گرفتند و صدها کیلومترمربع از مناطق کتاف و بخشهایی از استان نجران را آزاد کردند.
🔹این عملیات قدرتمندانه به لحاظ نظامی دارای کارکرد و پیامهای روشنی است و یکبار دیگر بر قدرت بازدارنده انصارالله، نهتنها در عرصه پهپادی، موشکی و موشکهای ضدهوایی، بلکه در عرصه عملیاتهای بزرگ زمینی که یکی از ارکان و محورهای اساسی نیروهای متجاوز را منهدم و چالش تدارک نیروهای مزدور را برای سعودی، مضاعف نمود صحه گذاشت.
🔸این عملیات بزرگ تأکید کرد که انصارالله ضمن تأکید بر ضرورت توقف جنگ و تجاوز، از قدرت بازدارنده و هجومی در ابعاد نظامی گوناگون برخوردار است و کارتها و گزینههای متفاوتی برای عاجز کردن پادشاهی سعودی و حرکت بهسوی ریاض یا هدف قرار دادن آن داراست. این مانور قدرت انصارالله پاسخی میدانی به اتهام فریبکارانه امریکا و سعودی نیز بود و نشان داد شعاع قدرت آنان فراتر از پروژههای استعماری برای سلطه ژئوپلتیک یمن و بابالمندب است.
🔺امروز اولویت امریکا برای بازی در برجام و فرابرجام نیز، خروج از باتلاق یمن است تا امکان مهار پیامدهای راهبردی این شکست را داشته باشد. این زاویه تحلیلی هم برای انصارالله که هدف مذاکرات امریکایی یا طرفهای سیاسی راهحل بحران در یمن است و هم برای دیپلماتهای ایرانی حائز اهمیت است.
💢 یمنیها باید به نحوی مذاکره کنند که شعاع قدرت آنان کاسته نشود و امتیاز خود را دریافت کنند و جنگ را متوقف نمایند و دیپلماتهای ایرانی بدانند، این امریکا و عربستان است که در بحران است و باید امتیاز بدهد و در مجموع هوشمند باشند تا آلسلمان عربستان را در ازای بقا در قدرت به امریکا نفروشد.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 سیاست های کلی، چه تغییراتی در قانون گذاری ایجاد می کند؟
🔰 تقریباً تمام بندهای 17 گانه این سیاست ها، واجد نکاتی هستند که می تواند نظام قانون گذاری ما را دستخوش تغییراتی جدی کند، اما به نظر میرسد برخی بندها به جز نگاه کلی که به مسئله تقنین دارند، ناظر به «تجربیات» عینی قانون گذاری و رفع نواقص آن باشند.
🔹 به عنوان نمونه در بند دوازدهم این سیاست ها، مجلس مکلف می شود نصابی را تعیین کند تا هر قانونی به مجمع تشخیص نرود؛ به عبارت دیگر نمایندگان مجلس تنها زمانی میتوانند بر مصوبه خود اصرار کنند که اکثریت مطلقی (نه نسبی) معتقد به ورود مجمع تشخیص باشند وگرنه باید نظر شورای نگهبان را تأمین کرد. این بند به دلیل تراکم کار بالای مجمع تشخیص مقرر شده و در ضمن جایگاه شورای نگهبان را هم تقویت خواهد کرد.
🔸 همچنین بند دوم این سیاست ها که مسئله «پالایش قوانین موجود از حیث مغایرت با موازین شرعی و قانون اساسی» است، به وضوح به مواردی مانند نظر شورای نگهبان درباره قوانین گذشته، اشاره دارد که در موضوع غیرشرعی دانستن قانون انتخابات شوراها را به یاد می آورد.
♦️در بند چهارم این سیاستها به نهادهای تقنینی تکلیف شده تا بحث نظارت بر انطباق قوانین با سیاستهای کلی نظام را با وضع قوانینی، تعیین تکلیف کند. به نظر می رسد مصداق بارز این بند اختلاف نظر شورای نگهبان و مجمع تشخیص در نظارت بر لوایح مرتبط با FATF بود که در سال گذشته جنجال زیادی در کشور به پا کرد.
🔹در بند ششم یک محدودیت کلی بر مجلس وضع خواهد شد تا نتواند هر لایحه ای را به هر شکلی که میخواهد اصلاح کند که مصداق مشهور این موضوع گلایه همیشگی دولت از مجلس به خاطر تغییر اساسی لایحه بودجه است. البته تعیین دقیق این محدودیت بر عهده خود مجلس خواهد بود.
🔸بندهای هفتم و هشتم این سیاست ها به وضوح دو مسئله وظایف قوای مجریه و مقننه در تعیین ساختارهای اداری و همچنین بودجه ریزی را به عنوان دو موضوع معتنابه حکمرانی در جمهوری اسلامی مورد اشاره قرار داده و از قوای سه گانه خواسته شده تا این دو مسئله تعیین تکلیف شود.
♦️در بندهای نهم و دهم به دو معضل اصلی قانون گذاری در ایران یعنی جمع بندی نبودن قوانین و اشکالات قانون نویسی، اشاره شده است.
🔹در بند یازدهم به یکی از پرتکرارترین اصول قانون اساسی در فرایند قانون اساسی اشاره میشود؛ اصل 75 که مقرر میکند هر قانونی که بار مالی داشته باشد باید توسط دولت ارائه شود یا در مجلس منابع اجرای قانون پیش بینی شود. در بند یازدهم این سیاستها اشاره شده که برای جلوگیری از اتلاف وقت مجلس، باید سازوکاری تعیین شود تا ابتدا طرحهای نمایندگان پیش از کلید خوردن فرایند بررسی با اصل 75 مورد بررسی قرار گیرد تا از اتلاف وقت مجلس جلوگیری شود.
🔸بند سیزدهم یک مسئله بسیار حیاتی در کشور را مورد اشاره قرار می دهد که عبارت است از «لزوم زمان دار کردن قوانین مصوب مجمع» به این شکل که قوانین مورد تصویب در مجمع تشخیص که قاعدتاً مبتنی بر مصالحی هستند باید از این به بعد زمان دار باشند.
♦️در بند 15 این سیاست ها نیز گرهگشایی از امور اجرایی کشور به عنوان اولویت قانون گذاری در کشور برشمرده شده است که به طور مشخص ناظر به مشکلات اقتصادی و اداری موجود در کشور است.
📝 روزنامه #خراسان
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 برگبرنده مقاومت
🔹روز گذشته، تصاویری منتشر شد از افتتاح گذرگاه مرزی قائم-بوکمال در شمال عراق؛ گذرگاهی که در ماههای اخیر در دست بهسازی و بازسازی طرفین عراقی و سوری قرار گرفته است و صهیونیستها هم تلاش زیادی کردند تا بازگشایی آن را بهتأخیر بیندازند.
🔸در اهمیت بازگشایی این گذرگاه مرزی همین بس که شاهراه حیاتی مقاومت از مبدأ تهران به بغداد و از بغداد به دمشق و درادامه آنهم لبنان و سواحل مدیترانه ازطریق این گذرگاه از مسیر زمین به یکدیگر متصل میشوند؛ مسیری که خونی دوباره بر جبهه و رگ و پی مقاومت خواهد دمید.
♦️دور از ذهن نبود که دشمن صهیونیستی برای سنگاندازی، خود رأسا وارد این بازی پیچیده شود که شد؛ هرچند تا امروز راه به جایی نبرده است. بازگشایی این مسیر، تنها یک امتیاز امنیتی نیست؛ بلکه حیات جدیدی در همکاریهای اقتصادی و سیاسی محور مقاومت و پنجره جدیدی برای تقویت همکاریهای متقابل اقتصادی خواهد بود.
💢اهمیت چنین امتیاز بزرگی در شرایط فعلی تحریم برگبرنده بزرگی است؛ برگبرندهای که به قیمت خون و جان هزاران مسلمان و رزمنده جبهه مقاومت حاصل شده. امید که دولتمردان محور مقاومت ازجمله جمهوری اسلامی ایران قدر این برگبرنده را بدانند.
📝 #سرمقاله روزنامه #صبحنو
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آقای مهدویان! بهت نگفتن ما کی هستیم؟!
🔺نقدی بر ماجرایِ نیمروز دو، ردِّخون
✍🏻 #کمال_رستمعلی
🔹مهمترین ویژگیِ فیلمِ تازهی محمدحسین مهدویان این است که با دیدنش خواهی گفت باز گلی به جمالِ ماجرایِ نیمروز یک، فیلمی که با همهی ضعفهایش شخصیتها و روابطِ نیمچه درستی داشت.
🔺ماجرایِ نیمروز دو ابداً فیلمِ خوبی نیست؛ چون کارگردان بهجایِ آنکه به دنبالِ ساختِ فیلم باشد، درگیرِ زدنِ حرفیست که ربطی به سینما ندارد.
🔹مهدویان هرچه به سینما نزدیک میشود به همان میزان موفق و هرچه به شعار دادن و القایِ حرفی خاص میپردازد، نتیجهاش میشود توهین به شعور مخاطب.
🔺بزرگترین مشکلِ ردِّخون ناتوانیِ عجیبِ کارگردان در ساخت و ارائهی روابطِ درست در فیلم است؛ روابطِ کمال(هادی حجازیفر) و افشین(محسن کیایی) به عنوانِ برادرزن و داماد، روابطِ این هردو با سیما(بهنوش طباطبایی)، روابطِ ماموران امنیتی با هم و با رییسشان، روابطِ عباس زریباف(حسین مهری) و همسرش، روابطِ نیروهای حاضر در پادگان اشرف چه در پادگان چه در صحنهی عملیات مرصاد، روابطی تعریف نشده، ناقص، بیمعنا و در برخی صحنهها مضحک است.
🔹به یاد بیاورید رحیم(احمد مهرانفر) را در ماجرای نیمروز یک که بهعنوانِ فرمانده آن تیم هم شخصیتپردازیِ خوبی داشت و هم روابطش با همکارانش درآمده بود، و مقایسه کنید با فرمانده جدید در ردِّخون که یک فاجعهی تمامعیار در بازی و شخصیتپردازیست.
🔺کمال در تمامِ فیلم هیچگاه حسِّ برادرِ سیما بودن را انتقال نمیدهد، حتا در سکانسی که تفنگِ دوربیندار بهدست، سیما را نشانه گرفته و باید صحنهای تکاندهنده خلق کند که نمیکند.
🔹جز رابطهیِ مسعود(مهدی زمینپرداز) و آن توّاب هیچ رابطهی درستی در فیلم وجود ندارد؛ تنها رابطهی درست و درآمدهی فیلم جایی اثر و نتیجهی یک رابطهی درست را نشان میدهد که صادق(جواد عزّتی) ایندو را از هم جدا میکند؛ یکی از معدود لحظاتِ خوبِ فیلم.
🔺مهدویان همچنان در ارائهی تصویری درست و واقعی از سازمانِ تروریستیِ رجوی عاجز است، همچون ماجرای نیمروز یک.
🔹آنچه که از سازمانِ رجوی در ردِّخون ارائه میشود، کاریکاتوری و در برخی صحنهها مضحک و کلیشهایست؛ در یکی از صحنهها برخی اعضای سازمان پشتِ سرِ زریباف نماز جماعتِ مغرب و عشا میخوانند و کمی آنسوتر عدّهای دیگر از همرزمانشان دارند مردمِ عادّی را به رگبار میبندند، در یک تصویر شما نماز خواندنِ این جماعت و همزمان به رگبار بستنِ مردم عادی را میبینید و زنی که بیانیهای میخواند و کلّی شعار میدهد و بعد عباس زریباف مشعلی در دست جنازههایی که رویشان بنزین ریخته شده را به آتش میکشد و در همان حال شعارهایی میدهد.
🔺موضوع این نیست که برخی منابع تاریخی میگویند جنایتی مشابه در جریان حمله به سرپلذهاب صورت گرفته است، بلکه مسالهی مهدویان این است که او در سینمایی کردنِ آن فاجعه و عمق و بُعد بخشیدن به آن واقعیت بر پردهی سینما لکنت و ضعف دارد.
🔹بهنظرم مهدویان متوجه نیست در چه سالی و چه دورهای زندگی میکند، حواسش نیست سینما جایِ شعار دادن و القایِ حرف و نتیجهای خاص به مخاطب نیست.
🔺کارگردان تلاش میکند با گذاشتنِ جملاتِ پُرالتهاب در دهانِ ماموران امنیتی التهاب و اضطرابی از هجوم به سرپلذهاب و کرند و قصرشیرین ارائه کند اما هیچ التهاب و تشویشی به تماشاگر منتقل نمیشود، چون التهاب را نمیشود و نباید "گفت" بلکه باید "ساخت".
🔹و این دیگر اشکالِ بزرگِ ردّخون است؛ ردِّخون مدام میخواهد بگوید و تلاشی برای ساختن صورت نمیگیرد.
بازیها در ردّخون در مقایسه با ماجرای نیمروز یک، پسرفتی فاحش است؛ تنها میماند بازیِ خوبِ بهنوش طباطبایی که بهنظرم بهترین بازی در کارنامهی کاریاش است.
🔺هادی حجازیفر که در ماجرای نیمروز یک فوقالعاده بود، در این فیلم عادّی و در برخی لحظات اغراق شده و لوس جلوه کرد.
🔹ویژگیها و کاراکترِ صادق(جواد عزّتی) به شکلِ آزاردهندهای در ردِّ خون پُررنگ شد و از آن حالت مرموز و جدّی و عمیق بودن خارج شد.
🔺صحنههای جنگیِ فیلم نکتهی تازه و منحصر به فردی نداشت و چیزی به سینمای ایران اضافه نکرد؛ در همین سینمای خودمان تصاویری به مراتب بهتر و فنّیتر از صحنههای عملیات مرصاد در این فیلم، خلق شد.
🔹ردِّ خون بیجهت کشدار و کند است و برای اکرانِ عمومی حتما باید ریتمش تندتر شود.
💢 و آخر اینکه مهدویان میتواند فیلمساز خوبی باشد به شرطِ آنکه "گفتن" را کنار بگذارد و "ساختن" پیشه کند.
در چند جایِ ردِّخون، هرگاه کمال حس میکرد به او توهین شده با حالتی خاص میگفت: بهشون گفتی من کیام؟!
هیچکس به مهدویان نگفته ما تماشاگرانِ سینما کی هستیم؟!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
اروپای پیر و فرصتی که از دست داد
✍🏻 #ناصر_ایمانی
🔺 سابقه روابط ایران و اروپا به حدود ۱۵۰ سال پیش برمیگردد. ایرانیها تقریبا از اوایل دوره قاجاریه، بهطورجدی با اروپا آشنا شدند و پیشرفتهای بزرگ علمی و اقتصادی در اروپا و ضعف شدید در اداره حکومت در ایران، موجب ارتباط سریع و نوعی خودباختگی ایرانیها درمقابل اروپا شد. از سوی دیگر، موقعیت فوقالعاده جغرافیایی و جمعیتی ایران نیز برای اروپاییها بسیار اهمیت داشت.
🔺همین دو عامل مهم، راه را برای ارتباطی دوجانبه و البته یکسویه بین اروپا و ایران هموار کرد. دخالتهای گسترده سیاسی اروپا و بهویژه انگلستان در ایران نیز لازمه طبیعی این ارتباط بود.
🔺اهمیت ایران برای اروپا و نیز ضعف حکومتهای داخلی در ایران و شیفتگی شدید جریان روشنفکری در کشور به اروپا، موجب شد اروپاییها بهسادگی در تمام ارکان سیاسی ایران دخالت میکردند و حتی با راهاندازی کودتا، سلسله قاجار را به دودمان پهلوی سپردند.
🔺بهتعبیر دیگر، اروپا هیچ مانعی برای امرونهی و فرمانروایی بر ایران نداشت و سران ایرانی هم از این معادله تمکین میکردند.
🔺اگر در برخی مقاطع کوتاه تاریخی نیز ایرانیها تصمیم به اداره نفت و اقتصاد خود میگرفتند. با کودتای آشکار اروپاییها مواجه میشدند؛ زیرا قدرت مسلط بر جهان از حیث نظامی، تکنولوژیک و اقتصادی، اروپا و سپس آمریکا بود.
🔺پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نیز، رابطه با اروپاییها با اغماض رهبران انقلابی ایران مواجه و البته ضمن استقلال سیاسی از اروپا، عمدتا خصومتها متوجه ایالات متحده آمریکا شد؛ گویی جمهوری اسلامی تا حدودی از گذشته تاریک روابط ایران و اروپا چشمپوشی کرد و رابط عادی خود را با اروپا ادامه داد.
🔺متأسفانه اروپا به روابط تحکمآمیز و یکسویه و خصمانه خود علیه ایرانیها ادامه داد. پذیرش تروریستها و حمایت از آنان، حمایتهای کامل از رژیم صدام علیه ایران، ارسال گسترده تسلیحات نظامی و پیشرفته به متجاوزان و همراهی با تحریمهای آمریکا در مقاطع مختلف زمانی، نشان داد اروپاییها بر همان راه و مسلک صد سال گذشته خود پایبند بودند.
🔹با اینحال، تحولات اقتصادی و سیاسی در جهان معاصر به سمتوسویی رفت که اروپاییها دیگر قدرت مسلط در حوزه اقتصادی و علمی در جهان نماندند و جریان اقتصاد و تکنولوژی آرامآرام بهسمت شرق تمایل پیدا کرد.
🔹افزونبراین، اهمیت ایران برای اروپا نیز علاوهبر موقعیت استراتژیک و ذخایر نفتوگاز که در گذشته نیز بود، از جنبه دیگری نیز بیشتر شد و آن حضور و نفوذ ایران در منطقه فوقالعاده مهم خاورمیانه بود. بنابراین، بهموازات ضعیفترشدن تدریجی اروپا و پیرشدن آن، اهمیت و جایگاه ایران نیز روزافزون شد.
پرونده برجام فرصت مناسبی بود که روابط تاریخی ایران و اروپا را اروپاییها بازنگری کنند تا با نگرش مجدد به تواناییهای خودشان و تغییرات مهم در صحنه اقتصاد و تکنو لوژیک جهان معاصر و نیز جایگاه فعلی ایران، بتوانند خطمشی استراتژیک خود را درباره ایران بازتعریف کنند.
🔹 همراهینکردن اروپا با ایران و پیمودن مسیر آمریکاییها علیه ایران در اجرای برجام، نشان داد اروپاییها هنوز نتوانستهاند تحلیل جامعی از شرایط کنونی جهان در منطقه داشته باشند.
🔹بیانیه چند روز قبل سران سه کشور اروپایی و تکرار دقیق مواضع آمریکا درباره برجام، آخرین فرصت برای بازنگری در روابط اروپا و ایران را از بین برد و بهگمان من، تمامی راهها برای روابط استراتژیک ایران و اروپا را در تاریخ آینده جهان زایل کرد و اروپا برای همیشه از داشتن روابط سالم با ایران محروم شد.
🔹برجام برای ایرانیان مقطع بسیار مهم تاریخی بود و به شناخت مردم ایران از صحنه بینالمللی جهان و تاریخ تحولات زمان کنونی، کمک شایانی کرد و به برخی تردیدها و نگرشهای متمایل به غرب و اروپا پایان داد و ازاینپس تاریخ تحولات آینده جهان در شرق رهگیری میشود.
🔹دو عامل مهم در این چرخش تاریخی ایران از اروپا و نیز آمریکا همواره مؤثر است:
1️⃣ اول اینکه دوران سیطره علمی و توانمندیهای اقتصادی و نظامی از غرب متمایل به شرق شده است.
🔺دوم اینکه این باور در ایرانیان بهوجود آمده که تواناییهای زیادی در داخل کشور برای توانمندشدن وجود دارد که نیاز به خارج از مرزها را کمرنگتر میکند.
💢اروپا در این برهه زمانی، اشتباه استراتژیک و تاریخی بزرگی درباره ایران مرتکب شده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 با انحصارگرایی اسنپ مبارزه کنیم...
✍🏻 #رشته_توییت از #داوود_حشمتی
🔺دیدم که استارتاپ چیلیوری تصمیم به شکایت از اسنپ فود به صورت قانونی گرفته و این راه را برای شکست انحصار اسنپ در پیش گرفته است. راهی که پیشتر هم الوپیک و تپسی با اسنپ طی کردند و همان زمان هم راجع به آن نوشتم.
🔹نگرانی من از این است که انحصاری که اسنپ دنبال میکند، سرانجام همه کسب و کارهای اینترنتی را میبلعد و آنکه بیش از همه ضرر خواهد کرد ما و شما هستیم که مصرفکنندگان این محصولاتیم. چراکه تنها یک گزینه برای انتخاب داریم و آن گزینه هم در «انحصار» اسنپ است.
🔺این انحصار دقیقا در قراردادهای اسنپ که نمونه های آن را رسانه ها منتشر کردند وجود دارد. ظاهرا اسنپ در قراردادهایی که با رستوران ها می بندد آنها را وادار می کند که تنها از این شرکت استفاده کنند. در صورت عدم تبعیت رستورانها از این توافق آنها یا از این سیستم حذف میشوند. یانحوه چینش آنها درصفحه واپلیکیشن اسنپ عملادسترسی برای آنها بدون کاربرد خواهد بود.
🔹درتمام دنیا قوانین سختگیرانهای برای مقابله باانحصارگرایی شرکتها وضع میشود. دقت کنید آمریکا حتی پنتاگون رامجبور کرده بعنوان بزرگترین کارفرمای دولتی بخشی از قراردادهایش را به شرکتهای کوچک بسپارد. به این معنا آنها حتی از انحصارگرایی در بزرگترین ارتش دنیا و اقتصاد دنیا جلوگیری میکنند. با یک هدف مشخص: نباید سرنوشت همه یکجا در کیسه یک شرکت یا فرد قرار بگیرد. به عکس آنها ما از تلگرام گرفته تا همین اپهای موبایلی با وجود داشتن قوانین خوب آن را اجرا نمی کنیم .
🔺بند «الف» ماده 45 قانون تسهیل رقابت و منع انحصار، "وادار كردن اشخاص ديگر به استنكاف از معامله و يا محدود كردن معاملات آنها با رقيب" ممنوع کرده.
🔹طبق بند «ب» همین ماده " ارائه هديه، جايزه، تخفيف يا امثال آن كه موجب وارد شدن لطمه جدي به ديگران شود" ممنوع است. طبق بند «و» همین ماده تصریح دارد که "معامله با طرف مقابل با اين شرط كه طرف مذكور از انجام معامله با رقيب امتناع ورزد" غیر قانونی است!
🔺حالا به قراردادهای اسنپفود رجوع کنید که ارائه پیشنهادهای جذاب به رستورانهای برتر و با کیفیتتر و حتی بعضا تضمین فروش و کاهش کمیسیون دریافتی تنها با شرط قطع همکاری با دیگر بازیگران صنعت سفارش آنلاین غذا انجام میشود.
🔹رستورانها برای آنکه چند روز در فهرست برترینهای اسنپفود دیده شوند دست از هر همکاری دیگری میشوید و بعد وقتی ماه عسل آن رستوران با بازاریابهای پیگیر تمام شد، نوبت ترکتازی اوست.
🔺میپرسید مشکل این موضوع غیرانحصار چیست؟ من میگویم همین انحصار ما را در همه چیز به اسنپ یا هر اپلیکیشنی با این خصوصیت تا جزئیترین امور وابسته میکند و در آینده نزدیک هیچ کسب و کاری نمیتواند فعالیت کند. چرا؟ چون اسنپ همه دادههای مفید شما را در اختیار دارد. از محل هایی که می روید تا فیلمی که می بینید و غذایی که میخورید. اسنپ با استفاده از داده های بزرگی که شما در اختیارش قرار دادید، و هر روز دامنه آن را به همه شئون زندگی خودتان گسترش میدهد کنترل خواهد کرد. روز به روز وابستهتر میشوید.
🔹نکته اینجاست که دایره این انحصارگرایی روز به روز در حال گسترش است. اسنپ با این کار همه رقبا را حذف می کند. دست آخر خود آن رستوران است که در دام اسنپ گرفتار میشود. به این معنا که دیگر هیچ رقیبی نیست که بخواهد با این شرکت رقابت کند و هر آنچه اسنپ گفت باید بپذیرد.
🔺از اینجا به بعد مالک همه ما انحصارگر بزرگ است. پس از آن قیمتگذار اصلی و کنترل کننده بازار آنها خواهند بود، نه تولید کنندگان کالا. اساسا برای همین هم قوانین تجارت را طوری می نویسند که مانع از «انحصار» در بازار شود.
داستان انحصارگرایی اسنپ از ممنوعیت از نصب اپلیکیشنهای مشابه روی گوشی های رانندگان بدبختی شروع شد که میخواستند هم از اسنپ استفاده کنند، هم از اپهای دیگر. اما اسنپ مانع شد و این انحصارگرایی روزبه روز گستردهتر شد.
💢انحصارگر بزرگ به دنبال بلعیدن یکجای همه بازارهاست. فکر نکنید این مساله به همین چند کسب و کار محدود خواهد شد. هرچقدر انحصار بیشتر شود ولع و شهوتش برای انحصارطلبی بزرگتر خواهد شد.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴اگر بنی صدر سر کار باقی می ماند، چه عاقبتی در انتظارش بود؟
🔹مسئله بنیصدر روحیهی متکبرانهاش بود
💬 #احمد_توکلی
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سکولاریسم پنهان در کمین حزب اللهیها!
🔺ترس از هزینه دادن!
✍🏻 #داود_مدرسی_یانن
🔹سکولاریسم در اصطلاح مرسومش یعنی جدایی دین از سیاست؛ جدایی اخلاق از سیاست؛ جدایی زندگی از سیاست؛ جدایی فرهنگ از سیاست؛ جدایی مسجد از سیاست؛ جدایی حزب اللهی ها و متدینین از سیاست! وقتی دین و اخلاق از سیاست جدا شد یعنی این سیاست شیطانی است؛ این هدف سیاست پول و شهوت و شکم و زیرشکم است! آن کسی که در لباس دین، بدنبال سوءاستفاده است بدانید او هم سکولار است و دینش را در سیاستش دخالت نداده!
🔺سکولاریسم پنهان اما یعنی فردی که به سکولاریسم در عالم نظر و تئوری اعتقادی ندارد و حتی حاضر است در زبان علیه سکولاریسم سخن بگوید اما در عمل، به علل مختلف خاصه «ترس از هزینه دادن»، بگونه ای عمل کند که در سیاست و مدیریت جامعه و مشکلات مردم هیچ ورودی نداشته باشد!
🔹فردی که حاضر نباشد برای آرمان و هدف خود، هزینه بدهد نه به هدف می رسید نه هم ماندگار می شود. اگر یک عالِم، نخبه، مسئول، دانشجو، فعال رسانه و ... از هزینه دادن در راه آرمان ها و اهداف خود بترسد و اهل ریسک و خطر کردن نباشد و حاضر به گذشت از جان و مال و عزیزان خود در راه نشود به هیچ جایی نمی رسد!
🔺در بین کل ایام سال، شاید بتوان گفت عاشورا، پایدارترین روز است و علت آن هم شهادت حضرت اباعبدالله علیه السلام و فرزندان و برادران و اصحاب باوفای اوست؛ یکی از دلایل اصلی ماندگاری این روز، هزینه ای است که سیدالشهدا در این راه داده. بالاترین هزینه در طول تاریخ را اباعبدالله داده است لذا امام صادق(ع) می فرماید همه ما اهل بیت همه کشتی نجاتیم اما کشتی حسین(ع) سریع تر است.
🔹حسین علیه السلام بیشترین هزینه ها را داده؛ جان و مال و فرزندانش را در این راه تقدیم کرده؛ همه هستی خود را هزینه کرده، لذا می بینید عاشورا ماندگارترین روزهاست.
🔺اما برخی از حزب اللهی ها را نگاه می کنی، در کسوت روحانی یا مداح یا مسجدی؛ که حاضر نیستند با جان و مال و آبروی خود در میدان انقلابی گری و مطالبه ی آرمان های انقلاب حضور پیدا کنند. این ها انتظار دارند بدون برچسب خوردن، بدون فحش رکیک و ناموسی خوردن، بدون کتک خوردن، بدون آبرو دادن، بدون گذشت از خانواده و اهل و عیال، اسلام را تبلیغ کنند! لذا وقتی یک مسئول از آنان شکایت کرد یا توسط یک نهاد احضار شدند خودشان را باخته و دچار منگی شده و گوشه گیر می شوند!
🔹این محافظه کاری در بین بخش عمده ای از جامعه اسلامی ما رسوخ کرده؛ مردم می ترسند هزینه بدهند. فرهنگ «به من چه، به تو چه»، در جامعه نهادینه شده و باید آن را ریشه کن کرد. یکی از دلایل نهادینه شدن این فرهنگ غلط، ترس از هزینه است.
🔺حالا اما ترس از هزینه دادن در بین نیروهای متدین و مذهبی و انقلابی بیشتر آزاردهنده است. افراد فکر می کنند اگر هزینه ندهند کار پیش می رود! جامعه پر از عدالت می شود! حضرت امام(ره) می فرماید: «هرکس برای اجرای عدل قیام کرد سیلی خورد». بله؛ ما نباید به دنبال خوردن سیلی باشیم! اما نباید از هزینه دادن بترسیم. از شکایت؛ از احضار؛ از زندان؛ از کتک؛ از فحش و ناسزا و غیره.
🔹برخی ضعیف ها می گویند: آقا اگر ما در فلان جلسه شرکت کردیم یا اگر ما را در کنار فلان سخنران و فلان فعال دیدند دیگر شغل گیرم نمی آید! یا مرا اخراج می کنند! یا ... . لذا می بینید خیلی اهل تدین و تشرع و احکام و نماز و روزه و خمس و مسجد؛ اما از سیاست و مشکلات مردم و جامعه فراری اند! به علت ترس از هزینه دادن دچار جدایی دین از سیاست در عمل می شود که همان سکولاریسم پنهان است!
💢هرکسی در انجام تکلیفش ذره ای تردید کند و از ترس هزینه ها و برچسب ها، کوتاهی کند به درد حضرت صاحب الزمان(عج) نمی خورد! به درد اسلام و به درد جامعه نمی خورد؛ بلکه بار اضافه ای است بر دوش سایرین! اما در عوض هرچه هزینه بالاتر، ماندگاری بیشتر!
مواظب سکولاریسم پنهان نشویم!
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 هیولائی خائف!
✍🏻 #داریوش_سجادی
🔰رُمان «جادوگر شهر اُز» بقلم «فرانک باوم» که در ۱۹۳۹ با کارگردانی «ویکتور فلمینگ» سینمائی شد با خلق صحنههائی الوان و شخصیتهائی مهربان توانست به اثری ماندگار در حافظه تاریخی قرن بیستم مُبدل شود.
🔰دوروتی دخترکی شجاع و سلیم نفس که مقهور مهابت خوفناک جادوگر نشد و همین پایمردی به دوروتی کمک کرد تا بفهمد در پشت چهره دژم و وحشتناک «جادوگر شهر اُز» مردی ناتوان و رقیقالقلب نشسته که میکوشد ضعیفالنفسی خود را با تشبث به لُغُزخوانی و اخافهسالاری استتار و ما به ازا کند!
🔺ترامپ رئیس جمهور آمریکا را از حیث سایکولوژیک میتوان نزدیکترین نمونه به کاراکتر «جادوگر شهر اُز» محسوب کرد که هر چند میکوشد در فاهمه رقیبان و حریفان خود را در قامت هیولائی قدرتمند و ارادهگرا و خوفناک تداعی کند اما در کمتر از یک سال مانده به پایان دوران ریاست جمهوریاش دیگر کمتر کسی است که قاهریت و مهابت وی را جدی بگیرد و ترامپ در عمل نشان داد پشت آن «اراده معطوف به قدرت و شدت» نحافتی نشسته که بصورتی پاتالوژیک بشدت خائف و خشونتگریز است.
🔹انهدام پهباد ارتش ایالات متحده نخستین سیلی محکم ایران به ترامپ بود که برخلاف انتظار و رغم «تصور شدت عمل توسط این رجزخوان کاخ سفید» نشان داد پهلوان مزبور بُرزوئی پنبهای است و بیعملی وی در فردای انفجار پالایشگاه عربستان نیز حامل این پیام به دولتمردان ریاض شد که آن «غول قاهر» تفنگش خرابه! فشنگم نداره! خودشم خوابه!
علیایحال این غول خائف اکنون در بزنگاه دیگری قرار گرفته و خیز جسورانه کنگره در تصاحب دمکراتها جهت استیضاح ترامپ میتواند نقطه عطفی برای ماندن یا نماندن ترامپ در کاخ سفید باشد.
🔺کنگره آمریکا با توسل به استیضاح ترامپ مرتکب ریسک بزرگی شد. واقعیت آنست که دست کنگره از حیث ادله حقوقی برای شکست دادن ترامپ چندان پُر نیست و به همین منوال اگر دموکراتها استیضاح را ببازند که «امری است محتمل» آنگاه این فرصت برای ترامپ فراهم خواهد شد تا «مظلومنایانه و قهرمانانه» بتواند بر تارک اقبال شهروندان با محبوبیتی تصاعدی فاتح دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود.
امری که میتواند از جانب ایران استقبال شود!
برخلاف انتظار «ترامپ دور دوم» برای ایران میتواند ترامپی مقرون به صرفه باشد. مقرون به صرفگی ترامپ بازگشت به یک سنت نانوشته در کاخ سفید دارد که همه روسای جمهور آمریکا در دور دوم به اعتبار دور آخر ریاست جمهوریشان دیگر خود را مُقید به باج دادن به لابی قدرتمند یهود در آمریکا (ایپک) و به تبع مُقید به خاصه خرجی برای اسرائیل نمیدانند و بر این اساس آنک «ترامپ تاجر» این فرصت را خواهد داشت تا بدون نیاز به پهلواننمائی پسیکولوژیک اینک عاقلانه و تاجرانه بین ایران و عربستان دست به انتخاب بزند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سه منهاے یک
🔺 همه اش سید حسن و عمادمغنیه
✍ #موسی_سلیمانی
🔰اولین مصاحبه رسانه ای سردار سلیمانی درباره جنگ ۳۳ روزه پخش شد. حاج قاسم تقریباً بیشتر روزهای جنگ را در بیروت درکنار سید حسن نصر الله و عماد بودند جلسات سه نفره داشتند.
🔹یکی از نکات مهم مصاحبه، انتساب همه موفقیت ها و ایده ها به آقاسیدحسن و عماد مغنیه بود و سردار از نقش خود هیچ حرفی نزد. در این مصاحبه الگوی کامل #اخلاص دیده شد. اخلاصی که همان امتداد خط و سیره شهدا است.
🔸 سردار سلیمانی در خاطراتی از خصوصیات اخلاقی شهیدان حاج احمد کاظمی و حسین خرازی میگوید :
"حسين و احمد رفتند در شهر، يعنی در حقيقت كليد فتح اين شهر را خدا به احمد و حسين داد و اين دو فاتح خرمشهر بودند. يعنی ما دو نفر فرمانده لشكر داشتيم كه رفتند در خرمشهر و آن هم همين دو نفر بودند؛ تا زمانی كه حسين زنده بود هرگز نگفت و تا زمانی كه احمد هم زنده بود هرگز بيان نكرد. هيچ وقت ديگران كه از او تعريف كردند ما نشنيديم و خودش هم هيچ وقت چيزی از خودش نگفت."
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f