🔴در آرزوی دوران مبارک!
✍🏻 #صابر_گل_عنبری
🔺 مبارک در حالی از دنیا رفت که حدود نه سال قبل حیات سیاسی وی پس از سه دهه حکمرانی در نتیجه "انقلاب" ژانویه 2011 پایان یافته بود، اما میراث سیاسی وی و روسای پیش از او نه تنها فروکاستی نداشت، بلکه فربهتر از گذشته هم شد.
نوع مواجهه نظام حاکم مصر با درگذشت حسنی مبارک و محمد مرسی رئیس جمهور نظام برآمده از انقلاب ژانویه 2011 تاکیدی بر مدعای پیشگفته است. برای مبارک سه روز عزای عمومی اعلام و پرچم پایین کشیده شد و تشییع جنازه رسمی برگزار میشود، اما مرسی که در شرایط حبس و محاکمه مرگی مشکوک داشت، شبانه تشییع و تدفین شد و حتی خانوادهاش هم اجازه حضور در آن را پیدا نکردند.
🔹این واقعه، سرنوشت تلخ انقلاب ژانویه و مهمتر از آن بهار عربی را به رخ میکشد و پژواکی از این واقعیت است که این انقلاب صرفا یک اتفاقِ بیثمر بود که برآیند کلی آن کاملا در جهت معکوس خواستههای معترضین و انقلابیون شکل گرفت. به نحوی که اگر نیروها و کنشگران مصری چنین روزی را در مخیله خود تصور میکردند، عطای استبداد مبارکی را به لقای خودکامگی سیسی میبخشیدند و به خیابانها نمیآمدند؛ تا امروز دوران مبارک در سایه خفقان بیسابقه دوران سیسی به یک آرزو حتی برای اخوان المسلمین مبدل نشود.
🔺البته این ماجرا یک روی تلخ دیگری نیز دارد و آن هم این که شوربختانه انتخاب مردم در خاورمیانه امروزه چنان محدود و تنگ شده است که میان گزینههای خوب و بد و دمکراسی و استبداد نیست، بلکه میان بد و بدتر و بدترین و بدترینهاست؛ تا جایی که بر سر دو راهه امنیت چکشی استبدادی و ناامنی قرار دارند و بازگشت به وضعیت استبدادی ما قبل بهار عربی در کشورهایی که شاهد آن بودند، به استثنای تونس یک آرزو شده است.
💢وضعیت اسفبار امروز مصر که بسیار اسفبارتر از دوران مبارک است، این پرسش کانونی را برجسته میکند که چرا در سرزمین نیل چنین شد و انقلاب ژانویه بدفرجام گشت؟ شاید سادهترین و در عین حال مهمترین پاسخی که میتوان به این پرسش داد، این باشد که انقلاب مصر علیه نماد استبداد بود و نه خود استبداد که در بدترین شکل ممکن بازتولید شد و این بار خودکامهترین چهره خود را به میدان فرستاد.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴منطقه قرمز
🔺دکتر توضیح داد که اینجا سه منطقه داریم. سیاه که مربوط به کسانی است که تست کرونایشان مثبت شده. مدل لباسی که باید بپوشید مثل آدم فضاییهاست. یک منطقه قرمز که مشکوکها آنجا هستند. شما آنجا میرید. آنجا هم قرنطینه است شما مثل همراه بیمارها خواهید بود چون خانوادهشان اجازه ندارند بیایند داخل.
🔹لباس سبز رنگی پوشیدم. دستکش و کلاه و ماسک و غیره. گفتند حاج آقا عمامه را هم باید در آوری. وارد بخش شدم. یکی گفت حاجی این لباس آبی را بپوش بهتره. پوشیدم. حالا همرنگ همه شده بودم هم بیماران و هم پرستارها...
🔺اکثرا پیرمردها و پیرزنها بودند. مرا یاد پدر بزرگ و مادر بزرگم میانداختند که دیگر نیستند و دلم خیلی هوایشان را کرده. اینها شبیه آنها هستند لبخندشان و صدای خس خس نفسشان. یکی گفت پسرم پرتقال را پوست میکنی؟ گفتم چشم پر پر کردم یک پر را خورد گفت خودت هم بخور عزیزم گفتم پدر جان میل به چیزی ندارم. لبخندی زد. مهربان و آرام
🔹دیگری گفت قرصهایم را میدهی؟ پرستار گذاشته بود جلویش که بخورد. اجازه گرفتم و بهش دادم آمد بردارد بغض کرد گفت توان برداشتن قرصهایم را هم ندارم. کف دستش گذاشتم و آب به او دادم. خورد و گفت سلام بر حسین...
🔺یکی را گفتند مرخص است گفتند زنگ بزن به پسرش، زنگ زدم پسرش گفت ببخشید میترسم کرونا بگیرم لطفا به برادرم زنگ بزنید. زنگ زدم برادرش گفت شما همراه بیمارید گفتم بله، ناراحت شد گفت پس چرا نگذاشتند من پیش بابام باشم، گفتم نه من همراه همه هستم...
🔹پرستارها مرا یاد خاله هام میانداختند خیلی مهربان، خیلی پر روحیه اهل مدارا با مریضها...
🔺من یک روحانی ام کنار خیلی از روحانیون دیگر. روحانیونی که کار میکنند با اخلاص و بی سر و صدا. این روحانیها جدیدند دیشب ندیده بودمشان. امروز دو تا روحانی هم آمده بودند دم در بیمارستان به نگهبان میگفتند کاری از ما بر میآید، او هم انگار برایش عادی بود میگفت صبر کنید تماس بگیرم.
چقدر اینجا خوب است چقدر برایم پر عبرت است...
📝 #برپا
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 اولین آزمون منتخبان مردم برای مبارزه با تبعیض و بی_عدالتی !
#علی_جعفری
🔹در حالیکه مردم در داروخانه ها به دنبال ماسک و مواد ضدعفونی هستند، بدون هیچ زحمتی این اقلام در خدمت نمایندگان قرار می گیرد.
🔻همچنین در شرایطی که برخی بیمارستانها کیت ندارند، دیروز مقدار زیادی از کیت ها خرج نمایندگان و برخی کارمندان مجلس شده، بدون اینکه علائمی از بیماری در آنها مشاهده شده باشد.
✅ چرا؟ چون صرفا نماینده هستند، یا شهروند تر هستند؟
💢 مگر طبق قانون اساسی همه با هم برابر نیستند؟ به کدام قانون اساسی سوگند خورده اید که اینچنین نابرابری را نهادینه میکنید؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا شبکه نفوذ انقدر از جامعه المصطفی می ترسد؟
✍️ #محمد_عبدالهی
🔹درحالیکه رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده یک تاجر عربستانی و همسر چینی اش ناقل کرونا به ایران بوده اند، اما شبکه نفوذ، مثل هر ماجرای دیگری، تیغش را تیز کرده تا عقده های خود را علیه مذهب و اسلام خالی کند. و کرونا را بیندازند گردن ۷۰۰ طلبه چینی جامعه المصطفی که در ۲ ماه اخیر فقط ۲ نفرشان به چین سفر داشته اند و روال قرنطینه را مثل آن ۸۰ دانشجو و شهروند ایرانی که از ووهان برگشتند، طی کرده اند.
🔸در روزهایی که جریان انقلابی جهت آرامش بخشی به جامعه، بر بی عرضگی و خیانت های دولت روحانی در ورود و گسترش کرونا چشم پوشی می کند، شبکه نفوذ، به دنبال فرافکنی بی کفایتی یا خیانت دولت به این و آن است. یکبار به طلبه ها و کارگران چینی می تازد، یک بار به حرم حضرت معصومه و مساجد و منابر. (پاساژها و سینماها و بازارها کرونا ندارند!) اما نمی گوید چرا دولت روحانی، پروازهای چین را لغو نکرد؟ یا از کجا معلوم یکی از آن ۸۰ ایرانی برگشته از ووهان، ناقل نبوده اند؟ چرا که به فاصله اندکی از خروج آنها از قرنطینه موج سرایت کرونا ایجاد شد.
✅ اما چرا جامعه المصطفی همواره مورد کینه این جماعت است؟
💢یک بار بودجه دوزاری اش در برابر بودجه های هزاران میلیاردی علم می شود. یک بار طلبه های اروپایی و آفریقایی اش و حالا طلبه های چینی اش مورد تاخت و تاز قرار می گیرند. چون یکی از معدود نهادهایی است که در سستی و بی خاصیتی دستگاه های خارجی خصوصا وزارتخارجه و کنسول های فرهنگی مفتخور و بی بخار، کارش را درست انجام می دهد و بروندادهای مثبتی برای تبلیغ تشیع در جهان دارد. بنابراین جریان نفوذ از بین این همه نهاد و دستگاه، بر چنین مجموعه ای می تازد. آنها از گسترش تشیع هراس دارند. درست مثل اربابان صهیونیست و وهابی شان.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آیا درست است آمریکا را عامل کرونا معرفی کنیم؟
✍️ #داود_مدرسی_یان
🔹تقویت این گمانه که کرونا توسط آمریکا ساخته شده برای ضربه به چین و ایران، ناخودآگاه دشمن را یک ابرقدرت شکستناپذیر جلوه داده که میتواند با یک ویروس کشور ما و مخالفین خودش را نابود کند! این جمله ترجمان همان جمله ظریف است که میگفت: آمریکا میتواند با یک دکمه سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد!
🔻نتیجه طرح این گمانه، چیزی جز تضعیف روحیه مردم نیست و جامعه میگوید دشمن خیلی قوی است پس ما باید مقابل دشمن کوتاه بیاییم! طرح این گفتمان، یک خطای جنگ روانی است و به اعتماد عمومی و روحیه مقاومت و ایستادگی ضربه میزند.
🔸 اگرچه تیمهای تحقیقاتی و امنیتی اطلاعاتی کشور وظیفه دارند منشا اصلی این ویروس را در جهان و ایران پیدا کنند اما رسانهها موظفاند روایت درست و واقعی و متقن را به مردم منتقل کنند: کرونا یک تهدید جهانی است و دامنگیر کل جهان شده، از چین تا ایتالیا،ایران و ترکیه و ژاپن و کره و ... نفوذ پیدا کرده و باید یک عزم بینالمللی علیه کرونا ایجاد شود. بشریت باید مقاومت کند.
✅ کرونا یک واقعیت است که باید به اندازه آن را دید و دقیق مبارزه کرد نباید آن را کوچکتر جلوه داد یا بزرگنمایی کرد یا آمریکا راعامل آن جلوه داد و .. . در این شرایط باید روحیه امید، همدلی، اتحاد، اعتماد به نظام و سیستم درمانی و بهداشتی کشور، ایثار، گذشت، همکاری و ایمان تزریق شود نه روحیه ترس و شایعهپراکنی و تحلیلهایی که نتیجهش تضعیف روحیه مقاومت میشود.
💢همه با هم متحد علیه کرونا؛ کرونا را شکست میدهیم .
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴کرونا از نگاه روانشناسی
✍🏻 دکتر #حسنزارعی_محمودآبادی
🔹در روزهای اخیر بحث داغ کرونا و پیگیری لحظه به لحظه اخبار مرتبط با آن در شبکه های اجتماعی و گروهها سبب نگرانی و استرس در بین مردم شده است. کمتر کسی وجود دارد که نسبت به این بیماری حداقل استرس و نگرانی را تجربه نکرده باشد!
🔹البته کرونا به ما یاد داد که تعطیلات طولانی مدت هم نمیتو اند ما را خوشحال کند و روان ما را در آرامش قرار دهد! کرونا به مایاد داد مهمتر از خانه های لوکس،ماشین های خارجی و...این سلامتی است که اهمیت دارد.
🔹ما انسانها موجوداتی اجتماعی و گاها تلقین پذیر هستیم. با دیدن جملاتی از قبیل "ماسک نداریم" یا " الکل تمام شد" از نظر روانی به هم میریزیم و احساس میکنیم که خود و خانواده مان در معرض خطر قرار داریم. درسته که این بیماری واقعیت دارد و مسری است؛ ولی افزایش نگرانی و استرس در انسان سبب کاهش سیستم ایمنی بدن و درنتیجه بیماری می شود.بی خوابی،شستن وسواس گونه دست خود و فرزندان،گوش به زنگی در مورد سرایت بیماری از شهری به شهر دیگر و در نهایت انتظار بیماری در اطرافیان و خود از نتایج همین نگرانی های نابجایی است که گاها برخی شبکه ها یا گروهها به آن دامن می زنند.. اکنون که "ماندن در منزل" به ما پیشنهاد شده است چگونه می توانیم این لحظات را به خوبی و بدون استرس سپری کنیم. در ادامه چند نکته در این خصوص پیشنهاد می شود:
1⃣این ایام بهترین زمانی است که می توانیم در کنار اعضای خانواده به جبران لحظاتی بپردازیم که نبودیم...با تماشای فیلم با اعضای خانواده، انجام بازی با کودکانمان،خواندن کتاب برای کودکان و گفتن قصه و همچنین مطالعه برای خودمان.
2⃣ سعی کنیم از فضای مجازی فاصله بگیریم...... و این ماندن در منزل را راهی برای ابرازصمیمیت بیشتر به یکدیگر و لذت از دور همی خانوادگی قرار دهیم.. نه اینکه در فضای مجازی وقت گذرانی کنیم..
3⃣ در منزل مرتب به فرزندانمان به طور "وسواس گونه" خطر این بیماری را گوشزد نکنیم؛ که این کار سبب افزایش استرس و گاهی رفتارهای وسواس گونه در شستن و در نتیجه باعث کاهش سیستم ایمنی کودک می شود.
4⃣ بهتر است برای فرزندانمان توضیح دهیم که به دلیل این بیماری واگیردار، "فعلا" نیاز به شستن بیشتر دست هست و بعد از اینکه بیماری از بین رفت، دیگر این قدر شستن تاکید نمی شود..البته با زبان کودکانه...
5⃣ نگران کارهای عقب افتاده خود یا خانواده نباشیم. چرا که سلامتی مهمتر است و جبران آن کار میسر...
6⃣ مسافرت در این ایام نه تنها سبب کاهش استرس نمی شود بلکه میتواند استرس پنهان را آشکار کند.
7⃣ با تو کل به خدا و رعایت بهداشت فردی این بیماری را شکست خواهیم داد
💢در جدال بین روزهای سخت و مردمان سخت، این مردمان سخت هستند که می مانند نه روزهای سخت!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سقوط بازار سهام آمریکا شروعی بر پایان ترامپ
✍️ #صادق_الحسینی
🔹سال پیش نوشته بودم که سقوط بازار سهام آمریکا شروع پایان ترامپ است. اینکه ۱۰٪ سقوط در ۷ روز در تاریخ اقتصاد آمریکا بیسابقه بوده یک طرف، اما حباب سنگین در بازار داراییها در آمریکا که ترامپ با نرخ بهره پایین مدام در آن دمید حالا با سوزن کرونا در حال ترکیدن است
🔻این روند اگر ادامه یابد کل اقتصاد جهان را با رکودی بزرگ مواجه خواهد ساخت. بازارهای سهام جهان در این چند روز ۶ تریلیون دلار از دست دادند و جالبه که چین جزو معدود کشورهاییست که وضعش درحال بهترشدن است
🔸 افزایش کسری بودجه بدون توجه به سیکلهای تجاری رمز اقتصاد ترامپ است! از سال ۱۹۸۳ تاکنون این اولین بار است که میزان رشد کسری بودجه همبسته با نرخ بیکاری حرکت نمی کند. یعنی ترامپ بجای سیاست مالی ضدچرخهای در حال افزایش کسری بودجه در دوران رونق است
💢اما اینبار بدلیل پایین بودن نرخهای بهره، بانکهای مرکزی ابزاری جدی برای مقابله با بحران ندارند و اگر حباب بترکد، آغاز رکودی ویرانکننده است که کوچترین اثرش نابودی ریاستجمهوری دوباره ترامپ است.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#ارسالی_مخاطبین
🔴شهر بوی الکل می دهد!
✍🏻 #علی_صالحی_زاده
🔰چراغ ها را خاموش کردم، دراز کشیدم... هیچ صدایی نمی آمد، تیک و تاک عقربه ساعت دیواری و رقص شاخه های خشک درخت توی کوچه که سایه اش روی پرده سفید اتاق خواب افتاده بود، ترس عجیبی را در دلم انداخت.... پلکهای چشام راضی نمی شدند که بسته بشن،... بستن همان و خوابهای وحشتناک و دلهره همان؛ هر طوری بود چشمانم را بستم و خودم را به بی خیالی زدم... خوابم مخلوطی شده بود از حرفهای آن دکتر در تلویزیون و حرفهای همکاران و آمار فوتی ها و انواع پیام های جور واجوری که در شبکه های اجتماعی خوانده بودم.
🔹...با همدیگر دست ندهید، فاصله یک متر و نیم را در هنگام حرف زدن باهم رعایت کنید، دستها را مرتب بشورید، روبوسی نکنید، در مکانهای شلوغ نرید، تا جایی که امکان داره از مترو و اتوبوس استفاده نکنید، مهمانی نرید، مسافرت ممنوع، خیلی سریع ویروس منتقل می شه ، امکان مرگ و میر داره...
🔹اینها حرفهای یک دکتر بود که ساعات آخر شب از تلویزیون پخش می شد؛ آخر هر حرفشم می گفت: اینها نگرانی نداره ، اینم مثل بیماریهای دیگه اس... از آنفلونزا خطرناکتر نیست و... اما دیگه فایده نداشت؛ چون که حرفهای آقای دکتر و انبوهی از مطلب در واتساپ و تلگرام کار خودشون را کرده بود..دلهره عجیبی در دل مردم افتاده است...
🔹ترس همه وجودم را گرفته بود... بوی الکل همه شهر را فرا گرفته بود ... از صدای خش خش جاروی رفتگر پارک، خبری نبود، رفتگر جلوی دهان خود را به جای ماسک با چفیه ای بسته بود و با یک دستمال و یک اسپره که بوی الکل می داد به جان صندلی های پارک و وسائل بازی افتاده بود و تمیز می کرد ... توی این ساعت بایستی خیابان خیلی شلوغ می بود اما امروز خیلی خلوته ... هر کی از کنارم رد می شد ماسکی روی صورت دارد و تا نزدیکم می شوند یهو از من فاصله می گیرند ، نگاهها خیلی مشکوک و ترسناک شده...همین طور که می رفتم یکنفر جلوم ظاهر شد، یه لحظه چشمم بهش افتاد، قلبم انگار دنبالش کرده بودند تاپ تاپ قلبم را به خوبی می شنیدم این قدر تند و تند می زد که گفتم الان از سینه ام بیرون می زند، هوا سرد بود اما همه صورتم عرق کرده بود... آن مرد شکلش مثل ما نبود... اصلاً انسان نبود... بدنش مثل ما؛ اما صورتش شبیه به شکل ویروس بود که این روزها توی موبایلم و توی گروه های اجتماعی پر شده از آن.... دستش را جلو آورد که باهام دست بده... ناخود آگاه با ترس و لرز دستم را جلو بردم ، تا دستهایمان بهم خورد یکدفعه از خواب پریدم! از عرق خیس خالی شده بودم...
🔹بلاخره صبح شد...شال و کلاه سر کردم و با توکل به خدا مثل همیشه بیرون زدم....چقدر مردم با روزهای قبل فرق کردند، همه با ماسک، صورت خود را پنهان و دستاشون را با دستکش پلاستیکی استتار کرده بودند؛ از دست دادن خبری نبود ، انگار از قبل هم با هم غریبه تر شده بودند.. نگاههای در اتوبوس یه طوری بود که همه از هم می ترسیدند ، همه به هم به چشم یک متهم نگاه می کردند، همه یه طوری خودشون جمع و جور می کردند که کمتری تماسی باهم داشته باشند، ماسک و ژل ضدعفونی و الکل توی خواب هم نمی دیدند که اینقدر ارزشمند بشن که یه عده از خدا بی خبر آنها را احتکار و یا چندبرابر بهم بفروشند!...
🔹شدت نگرانی در چهره مردم از شدت بارانی که الان همه لباسهام را خیس کرده بود بیشتر بود... روی شیشه ایستگاه اتوبوس بی.آر.تی توجه ام را جلب کرد و آرامشم را که این روزها در سیل اخبار رسانه ها از دست داده بودم به من باز گرداند: «فلیتوکل علی الله»... چه زود یادمان می رود... که همه چیزی را باید به او بسپاریم ؛ هرچند که باید وظیفه خودمان را هم بکنیم!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 برای حفظ سلامت مردم هیچ مسامحهای جایز نیست
✍️#کامران_باقری_لنکرانی
🔹«شاکر» و «شکور» از ریشه «شکر» از صفات خداوند، در کنار صفات دیگر الهی مانند «غفور»، «صبور» و... است. شکر، شناخت احسان و نشر آن است که در وصف خدا و بنده هر دو آمده است. در وصف خداوند؛ «وَ اللَّهُ شَکُورٌ حَلِیمٌ»(۱) و در بنده مانند وصف حضرت نوح(ع): «إِنَّهُ کانَ عَبْداً شَکُوراً»(۲).
🔻پیام محبت آمیز رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در تقدیر از زحمات کارکنان نظام سلامت اعم از کارشناسان بهداشت، پرستاران و پزشکان نمودی از این شکوریت بود.
🔸هر چند این روزها کارکنان نظام سلامت علیرغم برخی بیمهریها و درکنار همهی کمبودها، بیمدعا و خالصانه و جان برکف به مراقبت از بیمارانی میپردازند که امیدشان به شفای الهی از دستان محبتآمیز آنهاست؛ اما این پیام روح دیگری به این تلاشها داد و عزمها را مستحکمتر و گامها را استوارتر نمود.
🔹این مدافعان سلامت مردم میتوانستند در خانهها بیآرامند یا با اندک بهانهای خود را در معرض مخاطرات قرار ندهند. اما هستند و شبانهروزی تلاش میکنند و از خانواده و آسایش و سلامت خود برای سلامت مردم میهنمان مایه گذاشتهاند.
🔰 حقیقت این است سلامت و امنیت، رکن پایداری جوامع است. اگر چه مقام سردار سلیمانی در محضر حق تعالی برای ما ناشناخته است اما همان رهبری که تحسینگر تلاشهای آن شهید والامقام به عنوان نماد حافظ امنیت کشور بود؛ امروز از زحمات پرستاران و پزشکانی تقدیر فرمود که نگاهبان سلامت ایرانیان هستند. سلیمانیشدن دیروز در مرزبانی از امنیت کشور و امروز در نگاهداشت سلامت کشور نمود یافته است.
✅ پیگیریهای رهبر عزیزمان در این روزها برای مقابله با این همهگیری، و حمایت ایشان از اقدامات مستند و عالمانه برای جلوگیری از گسترش این ویروس منحوس مثال زدنی بود. البته این اقدامات رسانهای نشده است اما دغدغهی ایشان و راهگشایی برای جلوگیری از برخی تفکرات و رفتارهای نابخردانه در مقابله با این همهگیری برای همه درسآموز بود.
🔸به یاد دارم که در زمان مسئولیتم به عنوان خدمتگزار بهداشت و درمان کشور، بیم همهگیری آنفلوانزای پرندگان پیش آمد. همان موقع به محضر ایشان رسیدم و تاکید رهبر انقلاب این بود که در حفظ سلامت مردم هیچ مسامحهای جایز نیست و همهی امکانات را باید به کار گرفت و حتی وقتی صحبت از محدودیت در حج و زیارت شد، فرمودند اگر با شواهد علمی، این محدودیتها ضروری و لازم است، اقدام کنید.
💢 در پایان، امیدوارم همه، قدردان این جامعه پزشکی و پرستاری به عنوان سرمایههای اجتماعی باشیم. این ایام انشاءلله با عنایت الهی و با تلاش «مدافعان سلامت» خواهد گذشت، اما تجربیات این روزها را نباید فراموش کرد. سلامت مردم باید در صدر برنامههای کشور بماند و مدافعان آن را باید ارج گذاشت.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 جنگ روانی با طعم کرونا
✍️ #محمد_عبدالهی
🔹وقتی می گوییم کرونا یک جنگ روانی تمام عیار و رسانه ای علیه جمهوری اسلامی ست، از چه حرف می زنیم؟
🔻کسی از آمار امارات، عربستان، اسرائیل، آمریکا، انگلیس... اطلاع دقیق ندارد؛ اما در رسانه های نیابتی جمهوری اسلامی که روزانه و سر ساعت مشخصی آمار ابتلا، فوتی و ترخیص را اعلام می کند، باید پنهان کار و دروغگو وانمود شود.
🔸هر روز ده ها بیمار کرونا در ایران بهبود یافته ترخيص می شوند؛ ولی #بی_بی_سی فقط آمار قربانیان را تکرار می کند.
◾️خدمات بیمارستان ها روزانه رو به افزایش است و شهرها مدام در حال ضدعفونی و توزیع اقلام بهداشتی روزافزون؛ اما مردم فقط باید اخبار قحطی روزهای اول را بشنوند.
🔰ترکیه از ورود طلاب ترک تبار ساکن قم به کشورشان جلوگیری کرده و حاضر به پذیرششان نیست؛ آن وقت جمهوری اسلامی که مسوولان و پزشکانش از روز اول در کنار مردم قرار گرفته و حتی قربانی می دهند، باید ضد مردم معرفی شود.
✅ وضعیت سانفرانسیسکو قرمز شده و شیوع کرونا در بین بی خانمان های آمریکایی سرعت عجیبی پیدا کرده و ترامپ می گوید اوضاع تحت کنترل است. اما همه دنیا باید حرف روحانی مبنی بر بازگشایی مراکز تعطیل از شنبه را تخطئه و بولد کنند.
🔹طبق آمار رسمی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه فقط در دی ماه که اوج شیوع کرونا بوده بیش از ۲۲هزار چینی وارد ترکیه شدند؛ اما باید اسم طلاب جامعه المصطفی به عنوان عاملان شیوع کرونا در منطقه مطرح شود.
🔸سازمان صنایع دفاعی خط تولید مایع ضدعفونیکننده راهاندازی کرده و روزانه، ۲۰ هزار لیتر مایع ضدعفونیکننده و ده ها هزار ماسک تولید و و در اختیار مردم قرار می دهد؛ اما فقط اخبار قحطی و احتکار و افزایش چند برابری قیمت به گوش مردم برسد.
🔺در عربستان کنسرت بین المللی زمستانی در حال برگزاری ست و اسپانیا جشن پرتقال را حاضر نشده تعطیل کند. ولی همه دنیا باید تصاویر حرم های مطهر قم و مشهد را به عنوان عامل انتشار و گسترش ویروس نمایش دهند.
💢نماینده سازمان بهداشت جهانی (WHO) توانمندی و عملکرد ایران در مدیریت کرونا را یک نمونه موفق و مثال زدنی در جهان و منطقه ذکر می کند. اما مردم فقط باید خبرهای تمسخرآمیز از سوءمدیریت ها بشنوند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 آمریکا ۱۰ سال آینده دیگر ابرقدرت نیست
✍️ #فؤاد_ایزدی
🔹فؤاد ایزدی در برنامه «بدون توقف» به تاریخچه رقابت و اختلافهایی که بین چین و آمریکا در حوزههای اقتصادی، سیاسی و نرمافزاری وجود دارد، پرداخت و گفت: یک زمانی در آمریکا اجماع شد که چین را باید وارد سیستم اقتصادی دنیا کنیم یعنی سیاسیون آمریکا زمان جنگ سرد در اوائل دهه ۷۰ زمانی که نیکسون به همراه کسینجر به چین سفر کرد، معتقد بودند که اگر چین به آمریکا نزدیک شود از خیمه کمونیسم خارج شده و این ضربهای برای شوروی است، چون در اوائل دهه ۷۰ هنوز جنگ سرد در بالاترین سطح خودش در جریان بود.
🔻از آن طرف اقتصادیون آمریکا هم استقبال کردند و گفتند به دلیل جمعیت بیش از یک میلیاردی این کشور، چین هم بازار بسیار بزرگی است برای کالاهای آمریکایی، هم یک مجموعه گستردهای از کارگر ارزان در آن جا متمرکز است که میشود خیلی از کارهایی که در آمریکا با کارگر گران تولید میشود در چین با کارگر ارزان تولید کنیم تا سود شرکتها افزایش پیدا کند. این اجماع شد و این اتفاق برای چین هم خیلی خوب بود.
🔸اگر صادرات چین در سال ۷۹ میلادی سالی که در ایران انقلاب شد، مقایسه کنید با صادرات امروز این کشور، میبینید که صادرات چین الان در یک روز معادل صادرات یک سال این کشور در سال ۷۹ میلادی است، یعنی صادرات چین تقریبا ۳۶۵ برابر شده و این نتیجه همکاری با آمریکا بود. اما این اجماع در سالهای بعد زیر سؤال رفت، به این دلیل که دیدند چینیها دارند آنها را جا میگذارند و در حوزه اقتصادی دارند نزدیک آمریکا میشوند، در حوزه سیاسی در منطقه نفوذ پیدا میکنند و در حوزه فرهنگی و اجتماعی از یک سری مفاهیم سنتی فرهنگ چین برای ارتقای جایگاهشان در دنیا استفاده میکنند، یعنی غربزده و شیفته غرب نشدند.
🔰 این تاریخچه ۳۰، ۴۰ سال گذشته را که مرور کنید میبینید آمریکائیها یک دفعه متوجه شدند که آن شاخصهای گذشته و تفکری که در دهه ۷۰ میلادی بود و اجماع شد که برویم و چین را بیاوریم عوض شده، چون دیگر شوروی فروپاشیده و آن دغدغهای که چین را از ذیل کمونیسم خارج کنیم وجود ندارد و در حوزه اقتصادی آرام آرام چین دارد آمریکا را جا میگذارد، لذا این اتفاقی که در دوران ترامپ افتاده، این دعوای تجاری که شروع شده و به نظر هم نمیرسد که قرار باشد به صورت ریشهای حل شود، چون آمریکاییها نمیخواهند برای مقابله با افزایش قدرت چین آن را حل کنند، از آنجا نشأت میگیرد. از آن جهت در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا یکی از مواردی که بین خانم کلینتون و ترامپ اجماع شد همین بحث مقابله با افزایش قدرت چین بود.
🔺«چرا درباره افول آمریکا صحبت میکنیم» چون ما به هر دلیل درگیریهایی با آمریکا داشتیم این درگیریها هم بدتر میشود، یک نفر به اسم ترامپ در کاخ سفید نشسته و انگار هیچ کاری ندارد غیر از اینکه چند روز یک بار یک توئیتی درباره ایران بزند و کارهایی هم میکنند که قبلا نکردند یک سردار و مقام ارشد ایرانی را زمانی که به دعوت آن کشور به آنجا سفر کرده ترور میکنند، چون در گذشته اگر هم این کار را میکردند اعلام نکرده و مسؤلیت نمیپذیرفتند، حالا ما باید یک برآوردی داشته باشیم که آن طرف قدرتش افزایش پیدا میکند یا کاهش.
💢 اگر افزایش پیدا میکند پس باید راهی پیدا کنیم که آن را رفع رجوع کنیم، اگر هم کاهش پیدا میکند این یک اعتماد به نفسی ایجاد میکند که شاید بتوان مقاومت کرد، اگر یک بازه زمانی داشته باشیم که چقدر باید مقاومت کنیم شاید بتوانیم، اگر متن شورای اطلاعات ملی آمریکا مبنا باشد ۱۰ سال دیگر آمریکا دیگر ابرقدرت نیست یعنی ایران ۴۱ سال مقاومت کرده و اگر ۱۰ سال دیگر هم مقاومت کند و جایگاه آمریکا تبدیل به یک کشور معمولیتر شود، آن وقت اوضاع ما بهتر خواهد شد، لذا این نکته از این جهت برای ما حائز اهمیت است.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 این درد را کجا بریم؟
✍ #صخره_سخت
🔹دهم تیر ماه ۱۳۶۰، نمایندگان حادثه دیده در فاجعه هفتم تیر- که منجر به شهادت شهید بهشتی و ۷۲ نفر دیگر شد- بهخاطر اینکه مجلس، در وانفسای جنگ تحمیلی از اکثریت نیافتد، با ویلچر، دست به عصا و سر باند پیچی شده و به همراه پرستار در مجلس حاضر شده و جلسه علنی برگزار کردند. جلسه دهم تیرماه مجلس درحالی برگزار شد که ۲۷ نماینده به شهادت رسیده بودند.
🔸حالا پس از سی و هشت سال، درحالی که کشور درگیر ویروس ناخواندهای شده و هر روز آمار مبتلایان و جانباختگان بالا میرود، نمایندگان مجلس بهجای حضور در میدان و دلگرمی دادن به مردم(حتی در ظاهر) تصمیم به تعطیلی خانه ملت میگیرند. آنهم تا اطلاع ثانوی.
💢این درد را کجا بریم که از چونان مجلسی به چنین مجلس بیمایهای رسیدهایم؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 برگ برنده آمریکا مدیریت رسانه است نه قدرت نظامی
✍️ #سید_محسن_هاشمی
🔹وقتی به عنوان یک کارشناس و فعال رسانه ای به اخبار و تحلیل های یک ماه اخیر حوادث شهادت حاج قاسم، سقوط هواپیمای اوکراینی و حمله به عین الاسد، سقوط هواپیمای آمریکایی و حواشی مراسم تشییع حاج قاسم نگاه کرده و به بررسی مقایسه ای رفتار ایرانیان و آمریکاییها در پوشش اخبار روی می آوریم به قدرت عظیم رسانه ای و عمومی آمریکا پی می برم که بسیار اثرگذارتر، قویتر و حتی کم هزینه تر از قدرت نظامی این دولت است.
🔻وقتی به جانسون رئیس جمهور آمریکا می گویند که چگونه در جنگ ویتنام شکست خوردید، می گوید ما فقط از تلوزیون شکست خوردیم. این جمله سبب شد تا دولت آمریکا از آن زمان تا کنون مدیریت رسانه را در جهان و خصوصا در حوزه اخبار نظامی بعهده گیرد و با مدیریت آن صحنه های شکست خود را مخفی کرده و یک قدرت عظیم شکست ناپذیر از خود به جهانیان معرفی دارد، دقیقا بر خلاف رویه بسیاری از کاربران ایرانی و حتی پاره ای از مسئولین جمهوری اسلامی در مواجه با اخبار حوزه نظامی و اقتدار ایران.
🔸ایران در پاسخ به شهادت حاج قاسم، پایگاه عین الاسد را موشک باران می کند، اما رئیس جمهور آمریکا رسما می گوید اتفاق خاصی پیش نیامده و ما تلفاتی نداشتیم، یعنی حاضر نمی شود یک اعتراف به خسارت هم داشته باشد تا ابهت آمریکا دچار خدشه نشود، سپس به صورت قطره چکانی و با واژگانی نظیر ضربه مغزی و آسیب ملایم اخباری درز می کند که آمار آن از 16 نفر شروع شده و کم کم زیاد می شود. به ناگاه خبر می رسد که یک هواپیمای نظامی و مخابراتی آمریکا در افغانستان ساقط شده است، اما به هیچ وجه خبر و مطلبی خاص جز بررسی موضوع منتشر نمی گردد و مدیریت رسانه برای کنترل افکار عمومی آغاز می شود تا از شوک رسانه ای جلوگیری کنند.
◾️حال در ایران هر خبر شکستی به سرعت بزرگنمایی شده و با آن کل نیروهای مسلح و عملکرد آنان را زیر سوال می برند، هر کس به خودش حق می دهد که اظهارنظر کند و سخن گوید و حتی رئیس جمهور نیز بر خلاف رفتار ترامپ به نیش و کنایه زدن می پردازد و حتی کمپین استعفای فرماندهان عالی نظامی و رهبری مطرح می کنند. تلفات عین الاسد آمریکایی را منکر شده و موشک های ایرانی را با پوشک مقایسه می نمایند که حتی نتوانست یک کشته و زخمی برجای بگذارد. عده ای نیز بعد از گذشت چند روز با شنیدن خبر ساقط شدن هواپیمای مسافربری توسط ایران، به روشن کردن شمع و دادن و بیانیه و حتی تحریم حکومت مبادرت می ورزند، که این تاخیر نه نشان از بزرگداشت درگذشتگان، بلکه اعتراض به نیروهای مسلح ایران می باشد.
🔺جالبست که حتی علی رغم همه شعارهای آزادی رسانه از سوی غرب، توئیتر و اینستاگرام، رسما به میدان می آیند و اکانت ها و صفحات مجازی ایرانیان را مسدود می کنند تا مدیریت رسانه ای را در دست داشته و نگذارند حتی در ایران نیز کسی نتواند برای جهان اخبار منفی بر علیه آمریکا ارسال کند. ایرانیان ده ها تصویر تکه تکه شده و یا انفجار خودروهای سوری را به عنوان صحنه ترور حاج قاسم جا زده و حتی از روی دلسوزی ابهت ایشان را زیر سوال می برند، اما در آمریکا نه برای عین الاسد در روزهای نخست هیچ تصویری، بلکه برای خبر یک درگیری ساده در آمریکا نیز هیچ فیلم و عکسی منتشر نمی شود و یا اخبار سقوط متعدد هواپیماهای جنگی آنان اصلا بازتاب داده نشده تا همچنان نبرد باخته را در رسانه برده باشند.
💢لازمست که یک بررسی مجدد در رفتارها و آداب رسانه ای خود داشته و نگذاریم دشمن با استفاده از توان خود ما، شکست خویش را پنهان کرده و محدود معایب ما را آنقدر بزرگ جلوه دهد که ما به بجای اصلاح آن عیب، همه دستاوردها و نقاط قوت دیگرمان را نیز از دست دهیم. بیایید خود رسانه دشمن نباشیم، فقط همین.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مجلس آینده چند صدایی است؟
✍️ #مهدی_فضائلی
🔹انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در فضایی خاص و بی سابقه، در مجموع و با توجه به همه واقعیت ها نه با مشارکت حداکثری اما به شکل مطلوبی برگزار شد.
🔻 بدعملی و بی عملی دولت و مجلس، فضا سازی و اظهارات دلسرد کننده برخی جریانات سیاسی و بخصوص رئیس جمهور در هفته ها و روزهای قبل از انتخابات، بی سابقه ترین تحریم های اقتصادی دشمن،عملیات پرحجم رسانه ای و روانی دشمن، برخی اتفاقات تلخ مانند ترور سردار سلیمانی و ماجرای هواپیمای اوکراینی و بالاخره شیوع کرونا از جمله اهم مواردی است که فضای حاکم بر انتخابات را تحت تاثیر خود قرار داده بود.
🔸نتیجه این انتخابات اما بسیار معنی دار بود و از روی گردانی قاطبه مردم از جریان اصلاحات و اعتدال و اقبال دوباره به جریان انقلابی و اصولگرا حکایت داشت.
اگر چه اکثریت قاطع نامزدهای برگزیده از سوی مردم متعلق به جریان اصولگرایی هستند اما معنای آن تک صدایی بودن مجلس یازدهم نیست.
◾️بر اساس آمار دقیق و ترکیب سیاسی نامزدهای منتخب، مجلس یازدهم حداقل چهارصدایی خواهد بود.
1️⃣ صدای اول متعلق به اکثریت اصولگرایانی است که اصطلاحا" از فهرست شورای ائتلاف اول به مجلس راه یافته اند.
2️⃣ صدای دوم را باید از نامزدهایی شنید که به نام جبهه پایداری شناخته می شوند. افرادی که اگر چه در ذیل جریان انقلابی تعریف می شوند لیکن بدلیل سلایق و رفتار خاص سیاسی تفاوت های قابل توجهی با دیگر اصولگرایان دارند.
3️⃣ صدای سوم از آن نامزدهای متعلق به جریان اصلاحات و اعتدال است که اقلیتی چند ده نفره را بخود اختصاص داده اند و قاعدتا" تریبون مجلس بازتاب دهنده آرا و نظرات آنان نیز خواهد بود.
4️⃣ و بالاخره گروه چهارم که اصطلاحا" مستقلین نامیده می شوند.بر اساس تجارب ادوار قبل مجلس شورای اسلامی، برخی از این افراد جذب طیف های دیگر مجلس خواهند شد و اندکی هم تا پایان همچنان مستقل باقی خواهند ماند.
🔺 صرف نظر از چندصدایی بودن مجلس یازدهم، آنچه برای مردم مهم است اولا" سلامت و پاک دستی نمایندگان است و سپس کارآمدی و نقش آفرینی مثبت آنها در خدمت گذاری و حل یا کاهش مشکلات.
💢 البته از مجلس و هیچ دستگاه دیگری نباید انتظار معجزه داشت اما توقع سلامت و پاک دستی و تلاش مجاهدانه برای خدمت به موکلین و حتی کسانی که رای نداده اند، انتظاری طبیعی و بجاست.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برود یا بماند؟!
✍🏻 #مهدی_جهانتیغی
🔰در روزهای که برخی از فعالین و سلبریتیهای حزباللهی و یا شاخهای رسانهای و توییتری جریان انقلاب پرستیژ انقلابی بودن را تافته جدا بافته بودن از از هر نوع تشکل و جریان سیاسی انقلابی و یا اصولگرایی میدانند، سخن گفتن عادلانه و واقع بینانه از عملکرد تشکلهای همچون شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بعد از پایان انتخابات مجلس حائز اهمیت و تکلیف آورتر است. دلیل این اهمیت نیز کاملا واضح است:
1️⃣ شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، بزرگترین تشکیلات انتخاباتی حال حاضر کشور در جریان اصولگرایی است. ضمن اینکه رضایت نسبی و عمومی از عملکرد این جریان در سراسر کشور اینک وجود دارد.
2️⃣ رصد رسانهای جریان غیرانقلابی داخل و ضدانقلابی در خارج از کشور نشان که شورای ائتلاف را بزرگترین و اصلی ترین جریان پیش روی خود میبینند و بقیه فرع در سیاستگذاری هایشان هستند.
3️⃣ عملکرد این تشکل تاثیر مستقیمی در آینده سیاسی جبهه انقلاب و جریان اصولگرایی دارد.
4️⃣ ظاهرا قرار است که این تشکل همچنان ادامه پیدا کند و انتخابات ریاست جمهوری آینده از اصلی ترین کارویژههای آن خواهد بود.
5️⃣ عملکرد این تشکل در انتخابات مجلس محل طرح مباحث مختلفی میان نخبگان و فعالین سیاسی و انقلابی کشور شده که عدم گفتگو و تحلیل درباره شورای ائتلاف نیروهای انقلاب را اجتناب ناپذیر می کند.
🔹شورای ائتلاف باشد و یا نباشد؟
حضور تشکلی که بتواند بخش زیادی از امور انتخاباتی جریان انقلابی و اصولگرایی را سازماندهی و نمایندگی کند یک امر عقلایی غیرقابل خدشه در سیاست ورزی است. حتی اگر این تشکل به طور صددرصد همه سلایق و گروه ها را نتواند در خود جای بدهد ولی اکثریت نسبی را در اختیار بگیرد، باز هم بودنش برای تدبیر سیاسی و کار انتخاباتی لازم است. زیرا عدم حضور چنین تشکیلاتی مساوی با تشدد و تجزیه غیرقابل مهار جریان انقلابی و شکست خواهد شد. از سویی با توجه به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری که لزوم وحدت حداکثری در آن از انتخابات مجلس هم بیشتر و هم سخت تر است، ادامه حضور چنین تشکلی را بدیهیتر میکند. بنابراین مساله اینک بدون یا نبودن آن نیست بلکه بیشتر باید درباره چگونه بودنش بحث کرد.
🔺عملکرد شورای ائتلاف چگونه بود؟
برگزاری ده ها نظرسنجی در نقاط مختلف کشور، مدیریت صدها کاندیدای واجد شرایط برای قرار گرفتن در یک مکانیزم مشخص و متعهدشدن به فرآیند رسیدن به کاندیدای نهایی و پذیرفتن خروجی آن شاید بزرگترین کار و تدبیر سیاسی قبل از شروع انتخابات مجلس 98 بود. بنابراین مهمترین کارکرد موفقیت آمیز شورای ائتلاف، نظم بخشی به اکثریت حوزه های انتخابیه کشور و معرفی کاندیدای واحد و زمینه سازی بزرگ برای پیروزی حداکثری در سطح کشور بود. زیرا پیروزی اخیر در صورت نبود یک تشکل مرکزی که ضمن از بین بردن تشدد، سبب ایجاد وحدت و نظم در جریان اصولگرایی بشود، ممکن نبود.
🔹آیا شورای ائتلاف بدون ضعف بود؟
پاسخ به این سوال کلیشه ای کاملا مشخص است. شورای ائتلاف قطعا ضعف های ریز و درشت داشته و باید به آن پرداخته شود ولی نکته اساسی این است که نباید فراموش کرد که این شورا به نسبت تشکل های قبلی اصولگرایان با فرآگیری بیشتر، مکانیزم علمی تر و شفاف تری همراه بود. بنابراین با همه نقدها به شورای ائتلاف چه محتوایی و چه ساختاری، یک گزاره قطعی وجود دارد و آن اینکه این تشکل بزرگ سیاسی در کسب پیروزی انتخاباتی -به دست آوردن اکثریت کرسی های مجلس- برای جبهه انقلاب بسیار موفق کرده است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 بحران کرونا و یادگیری الکترونیکی؛ الزامات و بایدها
✍️ #الهام_اکبری
🔹ایجاد دوره های الکترونیکی دارای الزامات مختلفی است، که مهمترین آنها ایجاد زیر ساختهای آموزشی مبتنی بر این دوره هاست.
🔻کرونا به ایران رسید و در صدر اخبار قرار گرفت. چه باید کرد؟ قاعدتاً مدارس و دانشگاهها بایستی تعطیل شود. سوال این است که تا کی میتوان آموزش را تعطیل کرد؟ کسی نمیتواند پاسخ دقیق بدهد، اماعقل سلیم حکم میکند قطعاً تا زمانی که سلامت دانش آموزان و دانشجویان ما در معرض تهدید است، باید این روند را ادامه داد. لذا سوال مهمتر این است که آیا با این وجود بایستی آموزش را تعطیل کرد؟ و اینکه جایگزین چیست؟ پاسخ این است که قطعاً آموزش نبایستی تعطیل شود و جایگزین نیز مدتهاست با استفاده از تکنولوژیهای نوین آموزشی در دنیا مشخص شده است: آموزش الکترونیکی.
🔸دراخبار هم دیده میشود که بسیاری از دانشگاهها تصمیم گرفتهاند تا از طریق یادگیری الکترونیکی برنامههای آموزشی خود را ادامه داده، و با استفاده از پلتفرمهای رایج مانع از تعطیلی آموزش و یادگیری در سطح آموزش عالی شوند.
✅ در نگاه اول این گونه تصمیمات میتواند تحسین برانگیزو امید آفرین باشد.
🔺اما با نگاهی کوتاه به زیر ساختها و موانع موجود در آموزش عالی متوجه خواهیم شد که این پاسخ و راه حل در مقطع کنونی بیشتر به یک تعارف و مزاح شبیه هست تا یک راهکار برای برون رفت از این بحران!
◾️در حالی که این پلتفرمها ابزار لازم هستند اما به هیچ وجه کافی نیستند، چرا که استفاده از این ابزار مستلزم اقدامات و قدمهای متعددی میباشد، که در ذیل به صورت مختصر به آنها میپردازم:
1️⃣ اولین قدم و نکته اساسی در یادگیری الکترونیکی این است که چه گزینههایی از فناوریهای نوین در دسترس هستند و امکان استفاده از آنها وجود دارد؟
2️⃣ دومین گام این است که وضعیت مخاطبان یا کابران دوره باید به روشنی مشخص شده باشد.
3️⃣ گام سوم؛ تولید محتوای دیجیتالی است.
4️⃣گام چهارم در ایجاد یک دوره یادگیری الکترونیکی، مشخص کردن روش ارزیابی است.
🔰 استفاده آنی وبدون ایجادآموزشهای لازم، ایجاد مهارت و آمادگی در استاد و دانشجو اجازه بهره برداری از این دورهها را میدهد یا اینکه چنین تصمیم گیری های شتاب زده و بدون مبنا باعث میشود تا همه این گروهها اعم از استاد و دانشجو ذهنیت منفی نسبت به دورهای یادگیری الکترونیکی پیدا کنند و در آینده هم نسبت به استفاده از این دورهها بی رغبت شوند.
💢شایسته است که برنامه ریزان دانشگاهی و سیاستگزاران در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با در نظر گرفتن اصول فوق، همکاران دانشگاهی ما را آموزش داده و زیرساختهای لازم را برای آموزش الکترونیکی فراهم کنند.
#آموزشی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
هدایت شده از افسران جوان جنگ نرم
🔻طرح قرائت زیارت عاشورا در سراسر کشور
جهت رفع بلای ویروس منحوس #کرونا
🔹امام محمد باقر (علیهالسلام) فرمودند:
شیعیان ما را به زیارت امام حسین (علیه السلام) امر کنید، چرا که زیارتش بلاها و بدیها را دفع میکند
✅ لطفاً تعداد قرائتها و استان خود را به آیدی زیر ارسال نمایید:
@Afsaran_Contact
انشاالله آمار تعداد زیارت عاشوراهای قرائت شده هرشب در کانال افسران جنگ نرم بارگزاری خواهد شد.
@Afsaran_ir
خیابان انقلاب
🔴 حالا کرایه الاغ هم میخواهی؟!
✍️ #حسین_شریعتمداری
🔹 آمریکا تاکنون به کدامیک از تعهدات خود پایبند بوده است که بتوان انتظار پایبندی به توافق با طالبان داشت؟! در این توافق دولت قانونی افغانستان حضور نداشته است ! مانند توافقنامه موسوم به «معامله قرن»! که در آن صاحبان اصلی فلسطین حضور نداشتند!
🔺در حکایتها آمده است، شخص کلاهبردار و شارلاتانی را که شاکیان زیادی داشت نزد قاضی بردند. جرمش این بود که از این و آن پول و سکه قرض میگرفت ولی پس نمیداد. قاضی بعد از اثبات جرم، حکم کرد مجرم را وارونه روی الاغی سوار کنند و در سطح شهر بگردانند و جرم او را جار بزنند تا همگان او را بشناسند و به وی اعتماد نکرده و قرض ندهند. حکم قاضی اجرا شد و در پایان روز، صاحب الاغی که این وظیفه را بر عهده گرفته و در همه شهر علیه او جار زده بود کرایه الاغ و دستمزد خود را مطالبه کرد؟! یارو پوزخندی زد و گفت؛ مرد حسابی از صبح تا حالا، گلوی خودت را پاره میکردی و جار میزدی که هیچکس به من اعتماد نکند، حالا از من کرایه الاغ و دستمزدت را مطالبه میکنی؟!
🔸 دیروز گروه طالبان بعد از یازده دور مذاکره و چانهزنی با آمریکا به توافق رسیدند! این توافقنامه در پایتخت قطر از سوی زلمای خلیلزاد به نمایندگی از آمریکا و «ملا عبدالغنی برادر» به نمایندگی از طالبان افغانستان و با حضور مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و نمایندگان ویژه ۷۰ کشور دیگر به امضاء رسید. در متن توافق بر «عدم استفاده از خاک افغانستان علیه امنیت آمریکا و متحدانش، آتشبس دائمی، کاهش نیروهای آمریکایی (در افغانستان) به 8600 نفر طی 135 روز آینده، آزادسازی 5000 زندانی طالبان و 1000 نیروی دولتی توسط آمریکا تا 10 مارس (20 اسفند) و خروج افراد طالبان از تحریم آمریکا» تاکید شده است.
✅ و اما، پرسش این است که؛
1️⃣ آمریکا تاکنون به کدامیک از تعهدات خود پایبند بوده است که بتوان انتظار پایبندی به توافق با طالبان داشت؟!
2️⃣ در این توافق دولت قانونی افغانستان حضور نداشته است ! مانند توافقنامه موسوم به «معامله قرن»! که در آن صاحبان اصلی فلسطین حضور نداشتند!
3️⃣ در توافقنامه مزبور، زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مشخص نشده است! یعنی در این خصوص هیچ بند و مادهای وجود ندارد! البته بعد از امضای توافق، طرف افغانستانی اعلام کرده است آمریکاییها قول دادهاند طی ۱۴ ماه آینده، خاک افغانستان را ترک کنند! قول شفاهی!
4️⃣ تنها فایده این توافق، بهرهگیری ترامپ از آن در انتخابات پیشروی ریاست جمهوری آمریکاست و پس از آن، چگونه از آمریکایی که به هیچیک از تعهدات رسمی و کتبی خود پایبند نبوده است انتظار میرود به قول شفاهی خود عمل کند!
🔺 جان کلام اینکه طالبان از یک سو ادعا میکند در پی تشکیل «امارت اسلامی»! است و ملا عبدالغنی بعد از امضای توافق بر این واژه تاکید هم کرده است! ولی توضیح نداده است، این چه«امارت اسلامی»! است که حاکمان آن(طالبان) تعهد کردهاند هیچگونه اقدام و حرکتی علیه دشمنان تابلودار اسلام، از جمله آمریکا و اسرائیل و گروهها و جریانات متحد آن نداشته باشند؟! (عدم استفاده از خاک افغانستان علیه امنیت آمریکا و متحدانش- متن توافق). طالبان از کدام اسلام دَم میزند؟!
💢 بالاخره، اگر طالبان به توافق مورد اشاره پایبند باشد، به یک گروه یا جریان و یا یک دولت دستنشانده آمریکا در منطقه تبدیل شده است که به نیابت از آمریکا، منافع شیطان بزرگ را تامین میکند!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 همگام با مردم همراه با تبعیض!
💬 #خبرگزاری_تسنیم
🔹 آن دست از مسئولانی که از دل مردم برخاستند و به پستهای حکومتی دست یافتند، همواره باید همگام با مردم باشند و تفاوتی در توزیع خدمات و توزیع ثروت بین خود و مردم برقرار نکنند.
🔻 تبعیض در لغت و اصطلاح یعنی بخشبخش کردن،گروهگروه کردن و به معنای موقعیتی است که افراد به ناحق، در برابر نقشها و موقعیتهای برابر، از مزایای اجتماعی نابرابر برخوردار میشوند و برخی بر دیگران و بدونِ برتری داشتن، برتری داده میشوند؛ بنابراین تبعیض، مصداق بارزی از بیعدالتی و نابرابری اجتماعی محسوب میشود. این ویژگی آنگاه که در ارکان حکومت رسوخ کند، زمینه را جهت فساد سپس بیاعتمادی عمومی فراهم میکند و به این ترتیب، سبب تزلزل پایههای نظام میشود.
✅ آموزههای اسلام نیز بر رفع تبعیض همواره تأکید داشته است.
🔸 متأسفانه با وجود تلاشهای نبی مکرم اسلام (ص) در رفع تبعیض و نظام طبقاتی از جامعه جاهلی آن دوران و نهادینهسازی عدالت اجتماعی، با رحلتشان دنیای اسلام تا مدتها شاهد عقبگرد قابل ملاحظهای از ارزشهای نبوی شد.
◾️ از این جهت امیرالمؤمنین(ع) از آغازین لحظاتی که به اصرار مردم حکومت را پذیرفتند، فریاد عدالتخواهی و مبارزه با اشرافیت و زیادهخواهیِ سران حکومت سر دادند. ایشان در اولین سخنرانی خویش خطاب به مردم و مسئولان وقت فرمودند: «به خدا سوگند، اگر این املاک، کابین همسران و بهای کنیزکان هم شده باشد، آن را به بیتالمال باز میگردانم که در عدالت گشایش است و هر کس عدالت بر او تنگ آید، بىعدالتى بر وى تنگتر و سختتر خواهد بود.
🔺همچنین آن حضرت در بخشی از نامهای که به مالک جهت حکومت مصر صادر کردند، نوشتند «مبادا هرگز در آنچه که با مردم مساوى هستى امتیازى خواهى و از امورى که بر همه روشن است، غفلت کنى، زیرا به هر حال نسبت به آن در برابر مردم مسئولى و به زودى پرده از کارها یک سو رود و انتقام ستمدیده را از تو باز مىگیرند.
💢 با این توصیفات، ضروری است حداقل در ارکان نظام اسلامی از تبعیض و نابرابری پرهیز شود. آن دست از مسئولانی که از دل مردم برخاستند و به پستهای حکومتی دست یافتند، همواره باید همگام با مردم باشند و تفاوتی در توزیع خدمات و توزیع ثروت بین خود و مردم برقرار نکنند و به این توصیه امام راحل توجه کنند که فرمود «اسلامِ بزرگ تمام تبعیضها را محکوم کرده و برای هیچ گروهی، ویژگی خاصی قرار نداده؛ و تقوا و تعهدِ به اسلام، تنها کرامت انسانها است و در پناه اسلام و جمهوری اسلامی، حق اداره امور داخلی و محلی و رفع هرگونه تبعیض فرهنگی و اقتصادی و سیاسی، متعلق به تمام قشرهای ملت است.»
#فرهنگی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تسویف!
✍️ #محمدکاظم_انبارلویی
🔹 کمتر از سه ماه مانده به تشکیل مجلس یازدهم، برگزیدگان ملت از همین امروز باید کار خود را شروع کنند، فردا خیلی دیر است.ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ کارهای زیادی را باید انجام میدادیم و ندادیم.
🔻تسویف یعنی تأخیر کردن، درنگ کردن، کار امروز را به فردا واگذاشتن کار واپسافکندن.مقوله تسویف در سیر و سلوک اخلاقی و روحی یک مقوله فوقالعاده مهم است. آیتالله بهجت تسویف را از مهلکات
سیر و سلوک میدانست.امام باقر(ع) میفرماید: «از تسویف پرهیز کنید، تسویف دریایی است که افراد زیادی را در خود غرق کرده است.»
🔸 در حوزه سیاست، کار امروز را نمیتوان به فردا بیندازیم، حتی کار این لحظه را نمیتوان به لحظهای دیگر موکول کنیم. این برای ما آسیب دارد.
◾️ ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ دچار «تسویف» هستیم.
✅ مردم در دوم اسفند به پای صندوقهای رأی آمدند و نمایندگان خود را برای تدبیر مشکلات کشور و اخذ تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای معقول و مدبرانه تعیین کردند. کمتر از سه ماه مانده به تشکیل مجلس یازدهم، برگزیدگان ملت از همین امروز باید کار خود را شروع کنند، فردا خیلی دیر است.ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ کارهای زیادی را باید انجام میدادیم و ندادیم. نمایندگان منتخب مردم باید از همین حالا مطالعات و بررسیهای خود را در این مورد با سرعت شروع کنند و خردادماه سال آینده که مجلس یازدهم بازگشایی میشود، با آمادگی کامل روی صندلیهای نمایندگی ملت ظاهر شوند.شعار اکثریت کسانی که به مجلس آینده راه یافتهاند، «نجات اقتصاد ایران» و «پاسخ به مطالبات معیشتی مردم» است. فوریترین کار آنها در مجلس، سر و سامان دادن به بودجه کل کشور و هدایت دولت در مسیر عمل به قانون برنامه و قانون بودجه است. نمایندگان فعلی مشغول بررسی و تصویب بودجه سال 99 هستند.
🔰 این در حالی است که هنوز نمیدانند دولت با بودجه 97 چه کرده است و تفریغ بودجه 97 هم برخلاف تعهد قانونی دیوان محاسبات در دسترس نیست. کلیات بودجه 99، یک بار در صحن علنی رد شده است.با اتفاقاتی که افتاد، کار بودجه به دو دوازدهم میرسد. یعنی عملا تصویب بودجه 99 به مجلس یازدهم واگذار شده است.در حالی که پرسشهای بیپاسخی در مورد آنچه در سال 97 و 98 اجرا شده و همچنین در مورد لایحه تسلیمی دولت به مجلس وجود دارد. آیا نمایندگان منتخب مردم در جریان این پرسشهای بیپاسخ هستند؟ راهحلهای آنها برای رفع نواقص احتمالی بودجه 99 چیست؟
🔺سه ماه مهلت دارند در این باره فکر کنند و به دنبال راهحل باشند. مسئلهشناسی و فهم درست از مسائل کشور در حوزه اقتصاد فوقالعاده مهم است. آنها صورت چند مسئله را کشف کردهاند و برای آن راهحل یافتهاند؟
💢 اگر دیر بجنبند، زمان با سرعت نور میگذرد. 80درصد نمایندگان فعلی به مجلس یازدهم راه نیافتهاند. اگر از آنها بپرسیم کی نماینده مجلس شدی، حتما خواهند گفت؛ گویی همین دیروز بود، آنها کارهایی که باید انجام دهند، تلنبار شده و نتوانستند آنها را انجام دهند. لذا کارنامه مثبتی از خود به جای نگذاشتند و سریع زمین بازی را به حریف واگذار کردند. نباید منتخبین همان راهی را بروند که این جماعت رفتند. تسویف کلید کید شیطان است. ما در سلوک سیاسی دچار تسویف هستیم. اگر از آن پرهیز نکنیم، در جنگ نرم با دشمن کم خواهیم آورد.
#سیاسی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تحلیلی پیرامون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، رضوان الله تعالی علیه
✍️ #احمد_تهرانی
🔹 «سردار با ما بمان! همه ما به شما، بسیار نیاز داریم»
1️⃣ الگوسازی با برجستگان، از روشهای تربیتی عمومی است، هم برای داشتنِ اوصاف پسندیده و هم نداشتنِ خصلتهای ناپسند.
2️⃣ اگر در دوران حیاتشان- به دلائل مختلف- الگو سازی نشده، این موضوع، «به هیچ وجه» توجیه مناسبی برای ترک الگو سازی پس از شهادتشان نیست.تا انسان هست، پرورش و الگوسازی هم هست
3️⃣ اگر این کار را نکنیم، ذهن هاخالی نمیماند، بلکه امثال مایکل جکسون و براد پیت وآنجلینا جولی و خوانندگان لس آنجلسی، ذهن ها را پر خواهند کرد.
4️⃣ خداوند برای همه و تا ابد(حتی بعد از رحلتِ پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلّم) ایشان را الگو معرفی کرده ومنحصر به زمان حیات، نیست:«لقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا: ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ[ﺭﻭﺵ ﻭﺭﻓﺘﺎﺭ] ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ،ﺍﻟﮕﻮﻱ ﻧﻴﻜﻮﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻣﻴﺪ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ .(احزاب، ٢١)
5️⃣ تداوم ذکر اولیاء الهی، مصداق و عمل به آیه:«وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحون(سوره جمعه، ١٠)» است.
6️⃣ با تداوم ذکر سردار شهید،بایستی خصلتهای خوب و خیر در میان ما تقویت شود:
1️⃣ رفتار فردی: تلاش بی وقفه، ایثار بی بدیل، صلابت روحی، تدبیر، شجاعت، محبت به پدرومادر، امیدواری به آینده،بی توقعی از دیگران،...
2️⃣ تعالی روحی الهی:اخلاص کم نظیر، عبودیت محض در برابر حق تعالی، پایبندی دقیق به شریعت الهی، تواضع مثال زدنی، عشق به اهل بیت(علیهم السلام)، استقامت در راه حق،....
3️⃣ سیاسی: ایمان به مبانیِ سیاسیِ اسلام، تبعیت از رهبری، خضوع دربرابر شهدا و خانواده های آنها، اعتقاد کامل به حق حاکمیت سیاسی اسلام، بی اعتنایی به پُست ها،...
و ....
💢 آیاانسان-مطلقا- از این خصلتهای متعالی بی نیاز است؟!بدون آنها،زندگی، انسانی خواهد بود؟!نباید عشق به خوبیها، در انسان، استمرار داشته باشد؟
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f