🔰 چرا به امام حسن مجتبی(علیه السلام)،کریم اهل بیت می گویند؟
✍ #امام_حسن مجتبی علیه السلام نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراه و همنشین میشدند و دردِ دلِ آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند، و در این حرکت انسان دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند و به آنها غذا و لباس میدادند.
امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. مورخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخششهای بیسابقه و انفاقهای بسیار بزرگ و بینظیری ثبت کردهاند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.
از ابن شهر آشوب روایت شده که روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، چون نظر ایشان به آن حضرت افتاد از امام دعوت کردند و حضرت از اسب پیاده شدند و فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با ایشان نشستند و از طعام ایشان تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند و حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.
تاریخ از بخشندگیهای امام حسن(ع) داستانهای فراوان به یاد دارد، مثلاً روزی عربی به نزد ایشان آمد و درخواست کمک کرد و امام دستور دادند که آنچه موجود است به او بدهند و قریب ده هزار درهم موجود را به آن اعرابی بخشیدند.
روایات تاریخی مربوط به بخششهای آن حضرت فراوان است که ذکر تفصیلی آنها مناسب این نوشته نیست، وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند و با توجه به کرامتها و بخششهای کمنظیر و گاهی بینظیر آن امام بزرگوار لقب «کریم» برازنده آن حضرت است
#معارف
@kh_karimeahlebait
🌺 میلاد #امام_حسن مجتبی علیه السلام بر شما عزیزان مبارک باد.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 کریم اهل بیت طلایهدار مواسات
🔹 بررسی گستره مبانی و آثار مواسات در سیره امام حسن(علیه السلام)
🔹 متن کامل یادداشت را از اینجا بخوانید:
https://bit.ly/3ciSryq
💻 @KHAMENEI_IR
اگر پول نیست، عشق که هست...
ﭘﯿﺮﻣﺮدی ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮش در ﻓﻘﺮ زﯾﺎد زﻧﺪﮔﯽ ﻣﯿﮑﺮدﻧﺪ ﻫﻨﮕﺎم ﺧﻮاب ، ﻫﻤﺴﺮ ﭘﯿﺮﻣﺮد از او ﺧﻮاﺳﺖ ﺗﺎ ﺷﺎﻧﻪ ای ﺑﺮای او ﺑﺨﺮد ﺗﺎ ﻣﻮﻫﺎﯾﺶ را ﺳﺮو ﺳﺎﻣﺎﻧﯽ ﺑﺪﻫﺪ.
ﭘﯿﺮﻣﺮد ﻧﮕﺎﻫﯽ ﺣﺰن آﻣﯿﺰ ﺑﻪ ﻫﻤﺴﺮش ﮐﺮد و ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﻧﻤﯿﺘﻮاﻧﻢ ﺑﺨﺮم ﺣﺘﯽ ﺑﻨﺪ ﺳﺎﻋﺘﻢ ﭘﺎرﻩ ﺷﺪﻩ و در ﺗﻮاﻧﻢ ﻧﯿﺴﺖ ﺗﺎ ﺑﻨﺪ ﺟﺪﯾﺪی ﺑﺮاﯾﺶ ﺑﮕﯿﺮم ..
ﭘﯿﺮزن ﻟﺒﺨﻨﺪی زد و ﺳﮑﻮت ﮐﺮد.
ﭘﯿﺮﻣﺮد ﻓﺮدای آﻧﺮوز ﺑﻌﺪ از ﺗﻤﺎم ﺷﺪن ﮐﺎرش ﺑﻪ ﺑﺎزار رﻓﺖ و ﺳﺎﻋﺖ ﺧﻮد را ﻓﺮوﺧﺖ و ﺷﺎﻧﻪ ﺑﺮای ﻫﻤﺴﺮش ﺧﺮﯾﺪ.
وﻗﺘﯽ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﺷﺎﻧﻪ در دﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ دﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﺴﺮش ﻣﻮﻫﺎﯾﺶ را کوتاه کرده و فروخته اﺳﺖ و با پولش ﺑﻨﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﻧﻮ ﺑﺮای او ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ ...
#داستان
@kh_karimeahlebait
🌹 امام خمینی: آنهائی که اسلام را خلاصه میکنند در اینکه بخورند و یک نمازی بخوانند و یک روزه ای بگیرند و در گرفتاری این ملت، در #گرفتاری این جامعه دخالت نکنند، به حسب روایت رسول اکرم اینها #مسلم نیستند.
🌐 صحیفه نور/ ج ۱۵ ص۵۰
#کلام_بزرگان
🌷@kh_karimeahlebait🌷
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
9.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : چگونه با امام حسن مجتبی (ع) همراه شویم؟
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_عابدینی
☑️ @samtekhoda3
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰جهاد عظیم و متنوع مردم در مقابله با کرونا حقیقتا افتخارآمیز و حیرتانگیز است
🔻رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با #کرونا :
🔹این جهاد عظیم [مقابله با کرونا] در یک عرصهی متنوّع و وسیعی اتّفاق افتاد:
در زمینهی درمان و انواع خدمات پزشکی و پرستاری و سایر خدمات درمانی، که واقعاً کار خیلی بزرگی در این زمینه انجام گرفت و مجاهدتهایی اتّفاق افتاد.
🔹در زمینهی مسئلهی پیشگیری و غربالگری و بهداشت محیط و بهداشت عمومی و ضدّعفونی کردن مسیرها و خیابانها و مراکز اجتماع مردم و مانند اینها.
🔹در زمینهی تولید لوازم و تجهیزات به وسیلهی شرکتهای مختلف و بخصوص به وسیلهی شرکتهای دانشبنیان و دستگاههای گوناگون و مختلف.
🔹به وسیلهی آحاد مردم در سطح کشور؛ با این سرعت، تجهیزات مورد نیاز و لوازم مورد نیاز مردم تهیّه شد، در اختیار گذاشته شد و در موارد بسیاری به صورت مجّانی این کار انجام گرفت!
🔹این هم یک عرصهی دیگر است که حقیقتاً افتخارآمیز است. هم در زمینهی خدمات رفاهی و نیکوکاری که از لحاظ گستردگی، تنوّع این حرکت مؤمنانه به معنای واقعی کلمه حیرتانگیز است. ۹۹/۲/۲۱
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰تابع تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات در ماه رمضان جزو نیازهای اساسی مردم است
🔻رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با #کرونا :
🔹یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت؛ بنده هیچ پیشنهادی در این باره ارائه نمیکنم و تابع نظر و تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات و توسل بخصوص در ماه رمضان و شبهای قدر جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم است و مردم در قضایای مهم نیز بیشتر به ارتباط با پروردگار نیاز دارند البته معتقدم اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه وضع شود مردم مؤمن و مسجدی حتماً بیشتر از دیگران به آن عمل میکنند.
🔹همان گونه که گفتم نظر کارشناسیشده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر میدانم اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک میکنند آن وقت هر چه آنها تصمیم بگیرند بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد. ۹۹/۲/۲۱
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰توانایی مدیریت، فلسفه اجتماعی و اخلاق؛ سه عرصه شکست غرب در کرونا
🔻رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با #کرونا :
🔹غرب در آزمون جهانی مقابله با کرونا شکست خورد. غرب و غربزدگان نمیخواهند این شکست دیده شود اما لازم است ابعاد این ناتوانی بررسی و بیان شود چرا که انتخاب سرنوشتهای مهم برای ملتها به این آگاهیها بستگی دارد.
🔹غربیها در توانایی مدیریتیشان هم شکست خوردند. کرونا در آمریکا و اروپا در مقایسه با دیگر کشورها دیرتر شیوع پیدا کرد یعنی این کشورها فرصت داشتند خود را آماده مواجهه با این ویروس کنند اما آن چنان که باید و شاید نتوانستند که آمار بالای مبتلایان و فوتشدگان در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و مشکلات مختلف مردم در این کشورها از جمله بیکاری، این ناتوانیها را اثبات میکند.
🔹در فلسفه اجتماعی هم غرب در مسئله مقابله با کرونا شکست خورد. روح و محتوای فلسفه اجتماعی در غرب بر پایه مادیات و پول استوار است به همین علت است که آنها در موضوع کرونا به سالمندان، افراد مریض، بیپول و عقبمانده بیاعتنایی کردند چرا که این قشرها توانایی کسب پول و ایجاد مادیات را ندارند به همین خاطر شمار زیادی در خانههای سالمندان جان باختند که این واقعیات شکست فلسفه اجتماعی غرب را نیز آشکار میکند.
🔹در نمایش اخلاق عمومی هم شکست خوردند، یعنی با همهی ادعاهایی که میشود و بعضی از غربزدگان در غیر کشورهای غربی از جمله متأسفانه در کشور خودمان نسبت به مسائل اخلاقی غربی، مبالغات و اینها میکنند، در این هم اینها شکست خوردند. ۹۹/۲/۲۱
💻 @Khamenei_ir
🌹 شعر | خواب آسوده از آداب مسلمانی نیست
نه، نگو این رمضان شهر چراغانی نیست
خانهی هیچکس افطاری و مهمانی نیست
بهتر آن است که این سفره به همسایه رسد
خاصه اکنون که در این شهر فراوانی نیست
ما همه بندهی یکسان خداییم رفیق
جز خدا هیچکسی لایق سلطانی نیست
مگر این نعمت و این ثروت اندوختهات
یک امانت ز خدا بر بشری فانی نیست؟
پس قرار است به دست تو به مردم برسد
واسط خیر شدن نعمت ارزانی نیست
وای بر هر که سر سیر به بالش بنهد
و سر سفرهی همسایهی او نانی نیست
تا گرفتار معاشند برادرهامان
خواب آسوده از آداب مسلمانی نیست
در حق خلق خدا لطف، نهانی بهتر
گرچه پاداش خدا خامُش و پنهانی نیست
باید این رسم فراگیر شود تا جایی
که ببینیم که در شهر پریشانی نیست
اهل انفاق بمانیم که در پیش خدا
از مواسات دگر نیکتر احسانی نیست
سرکار خانم نفيسه سادات موسوى
#رزمایش_همدلی
#شعر
@Kh_karimeahlebait
هدایت شده از ریحانه
🏘 همدل و همسایه
🤝 حضرت آیتالله خامنهای: به همسايهها و فقرا رسيدگى كنيد. يكى از عواملى كه نمیگذارد دست كسانى كه توانايى كمک دارند، به يارى فقرا دراز شود، روحيه مصرفگرايى در جامعه است.
🔰 چه ثروتهايى كه هدر میرود و از مصرف شدن در جايى كه موجب رضاى خدا و رفع مشكلات جمعى از مردم است، باز میماند! ۱۳۸۱/۰۹/۱۵
دریافت کیفیت اصلی http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=45537
زن، خانواده و #سبک_زندگی در نگاه رهبر انقلاب👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh