♨️سه تن از مراجع عظام تقلید درآمد حاصل از ستاره مربع ها (که این روزها مدام در تلویزیون تبلیغ می شود) را حرام دانستند
@khabarehowzeh
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
🔻تاملی در جدال دو استاد حوزه
🔹چند روزیست که در محافل حوزوی جدال شاگردان حجة الاسلام اکبرنژاد و شاگردان حجة الاسلام فاضل لنکرانی داغ شده است. گذشته از درستی یا نادرستی ادعای هرکدام و لزوم ایجاد فضای آزاد اندیشی، روشن است که بزرگان و فضلای حوزه بویژه طیف اجتهادی سنتی ها از نظرات آقای اکبر نژاد ناخرسندند و چه بسا او را آسیب حوزه بدانند. تمرکز این یادداشت پرداختن به این موضوع و البته قضاوت طرفین نیست.
اگر به روش آقای اکبرنژاد در طرح تحول حوزه ها انتقاد وارد است و مخالفین نظرات وی، شهوت علمی و شهرت را که صفتی مذموم است به ایشان نسبت می دهند آیا این شهوت علمی و شهرت به طرف مقابل وارد نیست؟
🔹حال تصور کنید اکبرنژاد با این ویژگی ها و اوصاف موسسه و تشکلی ایجاد کرده، به اعضای آن شهریه پرداخت کرده، پاسخ استفتائات دهد و دیدارهای حزبی داشته باشد تا مرجع تقلید شود؛ کاری که منع شرعی ندارد. چه واکنشی در حوزه اتخاذ میشود؟ آیا این رفتار تحمل میشود؟ آیا فریادهای آشنای دهه 80 که در کرسیهای تدریس شنیده میشد بلند نمیشود؟ آیا "واسنتاه" و "وا استقلالاه" در گوش ها نمی پیچد؟ مسلم است که این رفتار تحمل نمیشود و او متهم میشود که میخواهد مقدمات مرجعیت خود را فراهم میکند.
🔹فرض مذکور حال ارکان نشست دورهای اساتید است. سرگذشتی که قدم به قدم پیش رفتند تا بستر مرجعیت فراهم شده و اکنون نیز میخواهند از اتاق فکر نشست جدا شوند چرا که شأن مرجعیت حضور در این محافل دون نیست!
اگر روزی اکبر نژاد چنین کاری کرد خرده ای به او نیست، اشکال به نشست دورهای است که چنین سنت نامبارک را بنا نهادند که محبان متمول تأسیس دفتر و دستک با پشتوانه رسانههایی مانند حریم امام _وابسته به سید حسن خمینی_ و با دیداری های جهت دار با جریانات معلوم الحال زمینه مرجعیت را فراهم کنند.
سید علیرضا موسوی نسب
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
♨️پایش مرجعیت توسط آمریکا در ۵۰ سال پیش
✅ بعد از رحلت آیتالله بروجردی به عنوان زعیم جهان تشیع در ۸ فروردین ۱۳۴۰، از بحثهای جدی جامعه، انتخاب مرجع بعد از ایشان بود.
✅ از مراجع عراق آیات عظام: "سید عبدالهادی شیرازی"، "سید محسن حکیم"، "سید محمود شاهرودی" و "سید ابوالقاسم خویی" مطرح بودند.
از مراجع ایران در مشهد "آیت الله میلانی" در تهران "آیتالله سیداحمد خوانساری" و در قم نیز آیات عظام "سیدمحمدرضا گلپایگانی"، "سیدکاظم شریعتمداری"، "شیخ عبدالنبی عراقی"، "سیدشهابالدین نجفی"، "شیخ محمدعلی اراکی" و "امام خمینی" مطرح بودند.
✅ماجرای فرار حضرت امام از مرجعیت حکایتهای مفصلی دارد که ذکر آن را به تقدیر و توفیق آینده خواهم سپرد. اما از جالب توجه ترین حکایتهای آن برهه از زمان دخالت کنسولگری آمریکا در هدایت جریان مالی حوزه و نیز اطلاعات دقیق آمریکاییها از عملکرد شخصیتهای مؤثر این ماجرا است.
✅حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود نقل میکنند:
🔹«حدود يك سال پس از فوت آقاى بروجردى "آيتاللَّه سيدعبدالهادى" هم فوت كردند. در جريان فوتشان من در اصفهان بودم و منبر مىرفتم. ميزبان من آقاى "حاج ابوالقاسم كوهپايى" بود كه موقعيت خوبى در اصفهان داشت و مرجع وجوهات در بازار بود و به اصطلاح از كسانى بود كه در مرجع سازى بىنقش نبود. چون زودتر و بيشتر شهريه دادن باعثِ جلب توجه عامه مردم و طلاب بود و جذب وجوهات شرعى ....
🔹روزى آقاى كوهپايى به من گفت كه كنسولگرىِ امريكا در اصفهان، او را مىخواهند؛ پسر ايشان هم كه در آمريكا تحصيل مىكرد و تازه تحصيلاتش تمام شده بود و انگليسى مىدانست، نقش مترجم را براى ايشان داشت؛ و مىپرسند كه شما شهريه را به چه كسى خواهيد داد؟ جواب مىدهد: «بايد صبر كنيم ببينيم چه كسى مرجع مىشود، تا شهريه را بدهيم به او.»
🔹يادآورى اين مطلب سودمند است كه پيش از اين واقعه امام مدتى اصفهان بودند و آقاى كوپايى با ايشان رابطه پيدا كرده بود و خلاصه امام را پسنديده بود كه همين هم شايد از چشم آنها مخفى نبود؛ در هر صورت، او چنين پاسخى به آنها داده بود؛ اما قانع نشده بودند و گفته بودند: "شما در جريان فوت آقاى بروجردى، در عراق بوديد. از آنجا تلگراف كرديد كه شهريه را به اسم آقاى حكيم بدهند. پس اينطور نيست كه صبر كنيد و شهريه را به هركس رئيس شد بدهيد."
🔹از اين برخورد و گفتوگو بهخوبى روشن مىشود كه در زمان رژيم پهلوى سفارت آمريكا تا چه حد مسائل داخلى ايران را زير نظر داشت.»[۱]
..........................................
📝منبع:
[۱] كارنامه و خاطرات، دوران مبارزه، صص: ۱۱۶-۱۱۷.
🔻کانال شرح حال
@sharh_hal
@khabarehowzeh
♨️قلم به مزد دوزیست و آواره
🔻درنگی در گاه نوشت های محسن حسام مظاهری
محسن حسام مظاهری جوان پرشور اصفهانی است که جامعه شناسی خوانده و گاه و بی گاه مطالبی در نقد #شعائر_اسلامی می نگارد. او با نقد #هیئت_های_مذهبی شروع کرد٬ به آئین های عزاداری سیدالشهدا ع شمشیر کشید٬ هنگام دولت نهم در مدار #مهرورزی_محمود قرار گرفت و با بودجه دولتی مناسب٬ نشریه #فتیان را راه انداخت. در سال ۸۸ با اهالی #فتنه۸۸ هم پیاله شد و تا وقتی که شکست فتنه گران مسجل نشده بود٬ از همراهی با آنان کوتاه نیامد. همزمان با تیم زائری در زمره #سرچشمه_نشینان قرار داشت و در پوشش یک مجموعه های #خصولتی سرچشمه و #خیمه٬ کلان پروژه هایی را با بودجه شهرداری به دست گرفت!
پیشتر در مخالفت با پیاده روی اربعین و مراسم معنوی شیرخوارگان حسینی و... مطلب می نوشت و اکنون او مدتی است که علیه حجاب اسلامی و لباس روحانیت شمشیر کشیده است.
او در تمام این سالها یک پایش در حوزه های علمیه و پایگاه های بچه حزب اللهی ها بود و پای دیگرش در محافل روشنفکران عرفی٬ این دوزیستی اگرچه روزگاری موجب اعتماد هر دو دسته به امثال مظاهری می بود اما به مرور از امثال او شخصیت های مذبذب و #دوجانبه به نمایش گذاشت که در مصاحبت شان اخلاص و صداقت نیست و تنها به جمع آوری فکت برای یادداشت های شبه روشنفکری خویش می گردند و بعد از یک دوره #عیب_جویی٬ خیلی نرم بر کرسی #دانای_کل تکیه می زنند و برای زمین و زمان نسخه می پیچند و هر که و هرچه را که می خواهند تخطئه می کنند.
زائری ها و مظاهری ها و دهباشی ها مصداق بارز نویسندگان و گویندگان #قلم_به_مزد و کاملا #حکومتی اند که زندگانی شان بدون پروژه های دولتی و حاکمیتی نمی گذرد و به دلیل وابستگی مالی و سیاسی شان٬ خط قرمزها برای شان کمرنگ تر از باقی نویسندگان است.
این طیف تلاش دارد راه احسان نراقی را ادامه دهد که مشاور اعظم شاه و دربار بود اما در بیرون ژست استقلال و نقد می گرفت! اینان همچنان بدشان نمی آید که ادامه #شریعتی باشند لذا هر از گاهی لگدی به شریعت و شعائر می زنند و البته خود بهتر می دانند که در دغدغه مندی و هنر و تفکر هنوز و همچنان به گرد پای مرادشان نمی رسند و در حد همان #پسران_سارا_شریعتی باقی مانده اند!
شاید مشکل از پول #جمهوری_اسلامی است که #اپوزسیون_پرور است! از مهدی خزعلی و محمد امجد گرفته تا دهباشی و مظاهری و زائری تا زیباکلام و مخمل باف و ده ها نفر دیگر. اصولا وقتی افرادی با زد و بند و رابطه و بدون واجدیت صلاحیت از مواهب مادی و معنوی حاکمیت و دولت برخوردار می شوند و #رشد_پفکی می کنند٬ باید منتظر باشیم که این رشد کاذب به توهم کاذب بدل شود و اینان خود را صاحب ایده و فکر بپندارند حال آنکه این طیف هرگز در محافل آکادمیک جایگاهی ندارند و جدی گرفته نمی شوند و همین مواجهه بر عقده های روحی شان می افزاید و بیشتر علیه مقدسات شمشیر می کشند و به ساختار شکنی رو می آورند!
این جماعت کیس های مهمی هستند که سیاست های غلط حمایتی جمهوری اسلامی در عرصه فرهنگی و علمی را به اثبات رسانند. به نظر می رسد وقت بازنگری جدی در قطع حمایت های مالی و معنوی از این طیف رسیده است تا آنگاه ببینیم ادعای استقلال شان تا چه پایه با واقعیت سازگار است.
@rozaneebefarda
@khabarehowzeh
🔻کانال سخن شیعه نوشت
⚠️ وقتی رهبری تنها ماند❗️
🔻وقتی آیت الله یزدی از سر دلسوزی، به یکی از مراجع بزرگوار نامه انتقادی نوشت عده ای در حوزه علمیه بدون توجه به علت نگارش نامه، به بهانه شکسته شدن حرمت مرجعیت فریادها کشیدند و فضا را داغ و احساسی کردند بعضی که جای پسر آیت الله یزدی بودند اجتهاد ایشان را زیر سوال برده و عده دیگری که در صف مرجعیت نوبت گرفته بودند ارادت مخلصانه خودشان را به این جایگاه نشان دادند.
🔻اما آیا انتقاد یک مجتهد باسابقه به رفتار یک مرجع تقلید بزرگوار آن هم به خاطر دغدغه حفظ جایگاه مرجعیت نیازی به این همه سروصدا داشت؟
آیا آنان که خود را مدافع حریم مرجعیت میدانند هرجا که نیاز به آنان باشد حضور دارند یا گزینشی عمل میکنند؟
⁉️ سوال ما این است چرا زمانی که امریکا رهبر معظم انقلاب را تحریم کرد صدایی از حوزه علمیه بلند نشد؟
🔻امروز در دنیا تشیع را به امام و مقام معظم رهبری میشناسند حتی غیر شیعیان هم رهبر خود را آیت الله العظمی خامنه ای می دانند امروز عزت شیعه به دست ولایت فقیه است چرا وقتی به این جایگاه توهین شد مدافعان حریم مرجعیت از مقام عظمی مرجعیت دفاع نکردند؟
🔻صد البته گلایه از علمای انقلابی بسی بیش تر است...
ما حوزه را جناحی نمیبینیم ما حوزه را به اعضای نشست اساتید و جامعه مدرسین تقسیم نمیکنیم ما در حوزه دو جریان میبینیم حوزه انقلابی و حوزه غیر انقلابی که قسم دوم هم شامل ضد انقلاب ها و هم بی تفاوت ها می شود.
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
دیدگاه #آیتالله_بهجت پیرامون #مشروطه
🔻🔻🔻
🔹از سوی دیگر از زمان #مشروطه تاکنون تبلیغ کردند که #اسلام قابل اجرا نیست.
🔹#کفار و #استعمارگران در دروغ گفتن و فریبدادن ماهرند و ما در فریبخوردن!
🔸حتی این مطلب را هم به صراحت گفتند که اسلام برای #حکومت، ناقص است. مگر حکومت بنیالعباس پانصد سال طول نکشید؟!
🔹در محضر بهجت، ج۱، ص۱۱۷.
@khabarehowzeh
بیداری طلاب
♨️ از آرکیو 170 اوباما تا گلوبال هاوک ترامپ! 🔹یکی از دانشجویان ایرانی مقیم هلند تعریف میکند چندسال
🔴 ایران ما، بهشت جاسوسان!
🔹یکی از دلایل موفقیت نظام اسلامی در حوزه دفاعی، برخورد قاطع با جواسیس و عوامل نفوذی است.
🔻 #جلال_حاجی_زوار یکی از کارمندان هوافضای وزارت دفاع بوده که حفاظت اطلاعات وزارت دفاع طی تحقیقاتی به نقش جاسوسی او پیبرد. حاجی زوار بعد از طی مراحل قانونی و قضایی اعدام شد.
🔹با اعدام جواسیس، در هر سطح جاسوسی، به نظر میرسد میتوان حوزههای امنیتی، سیاسی، فرهنگیط اقتصادی و زیست محیطی را از گزند دشمن حفظ کرد.
🔻 در بین همه دولتها، دولت انگلیس، بیش از همه دولتها، حتی بیشتر از آمریکا در دفاع از جواسیس خود، در هرسطحی اقدام میکند. از تهدید و تطمیع گرفته تا پرداخت پولهای کلان!
🔹ایران امروز ما، اما به بهشت جاسوسان تبدیل شده. جاسوسان زیادی در حوزههای اقتصادی، سیاسی، زیست محیطی و فرهنگی وجود دارند که براحتی اطلاعات محرمانه و فوق سری مملکت را به دست بیگانگان میدهند و بعد از کشف، نهایت یا با مذاکرات پنهانی آزاد میشوند یا با دریافت پول از آن دولت بیگانه، تبادل میشوند! یا نهایت چندسالی هم زندانی شوند!
🔻 مملکتداری را ما در ایران به شوخی گرفتهایم؛ جاسوسی و سرقت اطلاعات، حداقلترین کار جواسیس است؛ مهلکترین ضربه جواسیس، تصمیمسازی برای مراکز تصمیمگیری و مسئولین است!
🔹ارائه اطلاعات غلط، ناقص، انحرافی و تصمیمسازی بالاترین سطح جاسوسی است که امروز در ارکان نظام اسلامی در عرصه اقتصاد، مذاکره، محیط زیست، انتقال آب، فرهنگ و هنر دیده میشود و هیچ اقدام قاطعی را شاهد نیستیم!
🔻 آیا شما میدانید یکی از دلایل آشفتهبازار وضعیت اقتصادی، تصمیمات عجیب غریب ارزی و سکهای طی دوسال گذشته بوده که وزیر اقتصاد اظهار بیاطلاعی میکند، بانک مرکزی اطلاعی ندارد و ...؟! آیا نفوذیهای مراکز تصمیمسازی اقتصادی شناسایی شدهاند؟ با جاسوس تیم مذاکره کننده چه برخوردی شد؟ آیا میدانید یکی از دلایل انتقال آب از سرشاخههای چهارمحال و بختیاری و خوزستان به استانهای کویری برای مصارف کشاورزی و فولاد، نفوذ جریان جاسوسی زیست محیطی بوده که گزارشها و اطلاعات ناقص و هدفداری را به مراکز تصمیمسازی ارائه میکردند؟ با آنها چه شد؟! با پرونده دفتر نخستوزیری چه شد؟ با عوامل فتنه۸۸ چه برخوردی شد؟ و ...
🔹جالب است بدانید یکی از کارویژههای سفارتهای دولتها در ایران، ارتباط با اهالی فرهنگ و هنر است ارتباط با کارگردانان، تهیهکنندگان، بازیگران، بازیکنان، خوانندهها و هنرمندان است. اینها را یکی یکی به برخی کشورها دعوت کرده و آنان را تبدیل به سفیر فرهنگی خود میکنند! با آنکه ارتباط واضح برخی از سلبریتیها با سفارتخانهها مشهود است اما ما هیچ،،، ما نگاه،،، . نزار زاکا، جیسون رضائیان، ....
🔹در کنار آشفتگی بازار و اقتصاد متلاشی شده، به آشفتهبازار جاسوسی هم نظری کنید؛ ایران ما امروز به بهشت جاسوسان تبدیل شده! هزینه جاسوسی پائین آمده، یعنی جاسوسان میدانند با برخورد سنگینی مواجه نمیشوند!
💢 شاید حکم اعدام، برای جواسیس، در هرسطح جاسوسی، حکمی بازدارنده باشد شاید ...
📝 داود مدرسی یان
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
⭕️ دروسی که طلاب میخوانند، به درد تبلیغ نمیخورد
⚠️ تبلیغ نابخردانه ما انسانهای بسیاری را مایوس کرده است
🔻علیرضا پناهیان در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران:
🔹ما باید در حوزهها صحنه #علموعمل را به هم نزدیک کنیم؛
🔹 ما میتوانیم درس خارجهایی داشته باشیم که به هیچ وجه به معضلات جامعه نپردازد، ما میتوانیم عالم دینی داشته باشیم که برای مشکلات اجتماعی گرهگشا نباشد، اما در عرصه علم بسیار فعال باشد.
🔻رهبر معظم انقلاب صریحا دو نکته را تصریح فرمودند، اینکه
▫️یک عالم دینی باید به امور مسلمین توجه داشته باشند؛
▫️همچنین عالم دینی مسئولیت تحقق دین در جامعه را نیز بر عهده دارد.
🔹دانشها و گفتگوهای رایج در حوزه علمیه با فضای تبلیغ بیگانه است.
➖ دروسی که طلاب میخوانند، غالبا به درد تبلیغ نمیخورند، یک تصور عوامانه در حوزه رایج است که فکر میکنند طلبه همین دروس را بخواند و هنر تبلیغ و فن خطابه را نیز بداند کفایت میکند.
🔹 عموم تبلیغات و آموزشهای دینی غالبا موجب #نفرت از دین میشود، به چند نفری که دور یک عالم دینی را گرفتهاند نباید غره شد، ادبیات ما با ادبیات معصومین و سیره آنان سازگاری ندارد.
ما با تبلیغ نابخردانه انسان های بسیاری را مایوس و مغرور کردهایم.
🔹وقتی طلبهای از ساختار روحی یک جوان خبر ندارد، چگونه میتواند با او درباره دین صحبت کند؛ در حوزه مطالب دینی برای تربیت خود طلاب نیز کافی نیست.
🔻امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
انسانها با یکدیگر متفاوت آفریده شدهاند و اگر انسانها این تفاوتها را بدانند، کسی را سرزنش نمیکنند، مبلغان حوزه علمیه نیز باید نسبت به این تفاوتها آگاه باشند تا حرفی نزنند که تاثیر عکس داشته باشد.
🔹 ما وقتی به مهندسی آموزشهای دینی نگاه میکنیم، میبینیم با قرآن مغایرت دارد، ما طلاب استدلال های کلامی و فلسفی را یاد می گیریم، اما قرآن کریم بیشتر به صورت #توصیفی به بیان حقایق میپردازد.
🔹اثبات حقانیت در بسیاری از مواقع نفرتزا بوده و هزاران برابر بیشتر از جدال احسن، توصیف لازم است تا حقایق دینی را بیان کنیم.
🔹ما میتوانیم در توصیف #حجاب کارهای عالمانهای داشته باشیم، ما نمیتوانیم صرفا با ادبیات کلامی اثبات کنیم که چون حجاب فرمان خداست، باید آن را رعایت کرد؛
قرآن و ائمه هدی(ع) با روش توصیف به شکل هنرمندانه ای به بیان حقایق دینی پرداخته اند.
🔹ما امروز غرق در #ولایت هستیم و هنوز یک کتاب در توصیف ولایت فقیه نوشته نشده، بلکه همه کتاب ها درباره اثبات حقانیت ولایت فقیه نوشته شده است.
🔹 در قرآن کریم ولایتگریزان و ولایتپذیران توصیف میشوند، انبیا و مشرکان همگی توصیف میشوند، ما یک کتاب عالمانه نداریم که معاد را توصیف کنند.
در چنین شرایطی بخشی از #تیپهای_اجتماعی به ما جذب میشوند، ما باید نسبت به روش خود تردید کنیم.
🔹فعالیتهای تبلیغی اگر #چهرهبهچهره باشد و بازتابهای آن دیده شود، میتواند انسان را به اندیشه دعوت کند.
🔹 کسانی که #سند2030 برای این مملکت درست میکنند، دقیقا میدانند که کودک در سالهای نخست زندگی چه نیازهایی دارد و وقتی کار از کار گذشت، تازه ما میگوییم که این نمونه گناه است.
🔹تبلیغ، طلبه را #مجتهد میکند و عموم مراجع تقلیدی که ما میبینیم، در گذشته از منبریهای خبره و اهل فن بودند.
🔹ما اگر از روحیات مردم، آگاهی نداشته باشیم، نمی توانیم به تبلیغ بپردازیم؛ به طور مثال ما در موضوع سبک زندگی بسیار درمانده هستیم.این علومی که در حوزه تولید می شوند به عنوان داروهای مورد نیاز برای مردم ارزش بالایی دارند.
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
بیداری طلاب
🔴 ایران ما، بهشت جاسوسان! 🔹یکی از دلایل موفقیت نظام اسلامی در حوزه دفاعی، برخورد قاطع با جواسیس و ع
🔻محرمانه نوشت
♨️ایران ترامپ را خرد و بیاعتبار کرد
🔻«عبدالباری عطوان» در روزنامه «رأی الیوم» نوشت:
ایالات متحده آمریکا دور اول ِجنگ علیه ایران و محور تحت رهبری آن را باخت و از آن خارج شد؛ در حالی که از نظر روحی و روانی خُرد شده و به ابرقدرتی تبدیل شده است که در چشم همپیمانان اسرائیلی و عربش دیگر نمیتوان به آن تکیه کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا #پرچم_سفید تسلیم را در اولین رویارویی واقعی بالا برد. این رویارویی در ساقط کردن پهپاد جاسوسی غولپیکر «گلوبال هاوک»ـ که گوهر تاج صنایع نظامی آمریکا به شمار میآیدـ به وسیله موشکِ ساخت ایران و نه روسی، چینی یا آمریکایی تجسم یافت و ترامپ از اقدام برای هرگونه حمله تلافیجویانه ترسید. ظهور ترامپ در قامت رئیسجمهوری دروغگو، ترسو و مردد در چشم دوستانش بزرگترین ضربه به آمریکا به عنوان ابرقدرت است.
پیش از اینکه جنگ واقعی بزرگ یا کوچک آغاز شود، همه آنچه او میگوید که عملیات انتقامجویانه برای حمله کردن به سه هدف ایرانی را ۱۰ دقیقه قبل از آغاز آن متوقف کرد، نمایشی است که یک کودک ۱۰ ساله را هم متقاعد نمیکند.
ایران پس از ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا، نیازی به بستن #تنگه_هرمز ندارد و منتظر خطای بعدی آمریکا است تا به بهترین روش پاسخی قاطع به آن بدهد؛ چرا که بانک اهداف ایران برای واکنش، از سواحل خلیجفارس تا فلسطین اشغالی امتداد دارد، در حالی که گزینههای آمریکا برای ضربه زدن به تهران هر روز کم و کمتر میشود.
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
🚩 پناهیان در گفتگو با تسنیم: جریانی مشکوک موجب امنیت بیحجابها در کشور شده است
پژوهشگر و مدرّس حوزه و دانشگاه در گفتگو با تسنیم:
🔹تقلیل ارزشی مثل حجاب در جامعه به صورت عمومی اتفاق نیفتاده است، عدهای دلقکوار تظاهر به این معنا میکنند یعنی قبلاً این عده بودند و با این بدحجابی هم رفت و آمد میکردند اما الان به نظر میرسد این افراد به نحوی تقویت شدهاند.
🔹در این دولت و حاکمیت فعلی این دسته از افراد احساس امنیت کردند و اگر این امنیت را احساس نکردند دست به چنین رفتارهایی در این حد نمیزدند، مطمئن باشید کسی که اهل گناه است در عمق وجودش ترس وجود دارد، به نظر میرسد جریانی این افراد را به اطمینان رسانده و آنها را برای این امر تربیت کرده و آموزش داده است. این افراد میخواهند با اصل نظام و حاکمیت دینی مبارزه کنند.
🔹مبارزه با بیحجابی یک میدان جنگ فرهنگی است
https://tn.ai/2039586
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/1876819984C877fd4ab65
♨️نقدهای کانال مناهج بر #نشست_اساتید ۱
کانال مناهج با باز کردن یک پرونده مستقل در این باب به نقد #نشست_اساتید از زوایای مختلف پرداخت
از جمله این نقدها می توان به متن های زیر اشاره کرد
🔻🔻🔻
🔻 پیش از این آقای علوی گفته بودند:
ما در مجموعه نشست اساتید این هنر را داشتیم که به احترام بزرگان و #پیرمردها که الان هستند، از نشست اساتید، یک رساله هم بیرون نیامده؛ نه به احترام! ما به این رویه حوزوی عمل کردیم.
📌 پ.ن:
دیگر احترام بزرگان لازم نیست؟
یا رویه متداول حوزوی نسخ شده است؟!
🔻🔻🔻
🔺 استاد هادوی تهرانی
🔸 اظهار تلویحی اعلمیت
🔸 اعلام مرجعیت
🔸 عدم انتشار رساله
📌 پ.ن: درست است که ظاهراً به احترام بزرگان، رساله منتشر نکردند؛ اما گویا آقایان مرجعیت خود را قطعی میدانند و دیگران را به تقلید از خود دعوت میکنند!!
🔻🔻🔻
🔺 شیخ محمدجواد فاضل
🔸 تقلیل از شرایط مشهور تقلید و عدم لزوم اعلمیت
🔸 اعلام مرجعیت
🔸 عدم انتشار رساله
🔻🔻🔻
🖋 علی مهدوی سردبیر مناهج نیز با یادداشت زیر خبر از پرونده جدید مناهج با عنوان سودای مرجعیت داد
🔹 بالاترین منصب دینی در جامعه، مرجعیت است. مرجعیت و زعامت شیعیان بخاطر جایگاه خاصی که دارد، طی قرون متمادی و از همان ابتدا دستخوش نفوذ دشمن، حرص بر ریاستطلبی و انواع آمال نفسانی بوده است؛ کما اینکه مراجع حقیقی نیز همیشه از مقام و منصب و موقعیت، فراری بودهاند. لذا این بیداری زعمای دین و بصیرت مردم بوده است که توانستند اعلم علما را بر کرسی ریاست دینی تشیع بنشانند و قوت و اقتدار مرجعیت را از هرگونه آسیب و ناهنجاری مصون نگه دارند.
🔹 اکنون با ورود شاگردان مراجع تراز اول به صحنه اعلام مرجعیت، سؤالات و ابهامات فراوانی پیش روست از جمله:
❓آینده مرجعیت چگونه خواهد بود؟
❓با تکثر مرجعیت، اقتدار و هیمنهی مرجعیت رو به افول نمیگذارد؟
❓چرا در زمانهای که هیچ اجازه اجتهادی امضا نمیشود، اعلام مرجعیت رو به فزونی گذاشته است؟
❓غیر از مراجع، دیگر مجتهدین نیز حق پاسخ به استفتاء و نشر استفتائات دارند؟
❓برای اعلام مرجعیت، ضابطه و سازوکاری لازم نیست؟
❓چرا تنها گزینه برخی حضرات، اعلام مرجعیت و تاسیس بیت است؟ اسلام امور بر زمینمانده دیگری ندارد؟
❓آیا در شرایط تقلید نباید بازنگری شود؟ روش برخورد با تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان، بصیرت سیاسی، بصیرت و دید اقتصادی و...
🔹 ششمین پرونده مناهج با عنوان #سودای_مرجعیت در نظر دارد به ابعاد جدیدی از این قضیه بپردازد.
🔚
♨️علی مهدوی همچنین در یادداشت دیگری در توجیه اینکه چرا فقط آقایان نشست اساتید مورد هجمه رسانهها قرار گرفتند و دیگرانی که دارای سایت و استفتائات هستند چرا در حاشیه امن هستند؟!
نوشت
🔹 آنچه به نظر میرسد این است که در دو سطح باید به این مسأله پرداخت:
1️⃣ انحصار افتاء در سطح رسالههای متداول
در ساحت کلی فقه و مسائلی چون مباحث کلی عبادات و معاملات، وقتی مراجع معظم تقلید ورود کردهاند و پاسخگوی سؤالات مردم هستند، دیگر لزومی ندارد مجتهدین هم به پاسخ استفتائات روی بیاورند؛ که اگر مجتهدی چنین کند، به معنای مقدمهچینی برای اعلام مرجعیت خواهد بود، هرچند در علن کتمان کنند. وگرنه چنین امری چه سودی خواهد داشت؛ جز تضعیف مرجعیت؟
2️⃣ عدم انحصار افتاء در مسائل تخصصی
امروز نظام اسلامی به شدت نیازمند ورود علمی مجتهدین به ساحات مختلف زندگی بشر است. از سبک زندگی، خانواده و تربیت گرفته تا معماری، هنر و مدیریتهای خرد و کلان. از این حیث برای هیچ مرجعی امکان ورود تخصصی در تمامی ابعاد فقهی میسر نیست.
ضعف اصلی، امروز اینجاست که مجتهدین بسیاری باید در این مسائل احساس تکلیف کنند و بجای اختیار کردن کرسی مرجعیت، خود را وقف اسلام کنند. لذا اگر مجتهدی در فقه اقتصاد، فقه معماری، یا حتی فقه تربیت و خانواده ورود کند، به تألیف کتاب و تنظیم چارچوبهای آن علم بپردازد و حتی به پاسخگویی استفتائات -البته در چارچوبی مشخص- در زمینه تخصصش بپردازد، نه تنها هیچ اشکالی ندارد، بلکه راهی برای برون رفت بسیاری از معضلات نظام اسلامی گشوده است.
در واقع مجتهدین، نظریه پردازان نظام اسلامی هستند که با حمایت و نظارت مراجع معظم تقلید، باعث تحقق حداکثری دین در جامعه خواهند شد.
@khabarehowzeh
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
🔻🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️کانال روزنه منتشر کرد
🔻🔻🔻
نشست اساتید؛ بدیل یا بدل ۱
💥اختصاصی/پست ویژه
🔹پس از ناتمام ماندن طرح اصلاحات حوزه در سال 1328 توسط امام خمینی و جمعی از فضلای حوزه قم (از جمله آیات سید احمد شبیری زنجانی، مرتضی حائری، باقر سلطانی)، تا مدتها بحث تحول در ساختار مدیریتی و آموزشی حوزه علمیه قم متوقف ماند. گرچه مدتی بعد به اصرار شخص آیتالله بروجردی، اطرافیان وی که پیشتر موجب شکست اصلاحات شده بودند مجبور به اعمال تغییراتی در وضعیت نهاد روحانیت شدند اما هرگز آن هسته اولیه از فضلای قم، در گرد این تحولات موردی (از جمله سلسله مراتب پرداخت شهریه بر اساس امتحانات علمی) جمع نشدند و نهاد روحانیت از یک تحول بنیادین عقب نگه داشته شد.(ن.ک: صحیفه امام، ج1، ص 28 به بعد؛ نقد عمر، صص 106-102؛ مفاخر اسلام، ج 13، ص 20 به بعد)
🔸 در نتیجه #تحول_ستیزی جمع محدودی از اطرافیان آیتالله بروجردی، دو نسل از فضلای حوزه علمیه قم، #منزوی و از عرصههای مدیریتی و سیاستگذاری حوزه حذف شدند که در نسل نخست میتوان به امام و مرحوم حائری اشاره کرد و در نسل دوم از تحول خواهان، بزرگانی مانند مطهری و بهشتی قابل ذکرند. این دو آنچنان از سرکوب تحولخواهی ضربه خوردند که یکی ره تهران و دانشگاه را پیش گرفت و دیگری به فکر خدمت در خارج از ایران افتاد و راهی آلمان شد.
🔹بعد از ارتحال آیتالله العظمی بروجردی (فقیه جهاناندیش و تحولخواه که در حصر برخی متحجرین قرار داشت)، برای ایجاد ساختارهای تحولخواهانه حوزوی در سطح اساتید طراز اول قم روزنه امیدی گشوده شد. تشکیل گروه مخفی یازده نفره به ایجاد تشکیلاتی قویم و روزآمد منجر شد که به فاصله مدتی کوتاهی، عالیترین اساتید حوزه را در خود جمع کرد و به حق عصاره حوزه قم قلمداد شد.
🔸جایگاه ویژه #جامعهمدرسینحوزه موجب شد که از یک سو در تحول ساختار مدیریتی و آموزشی حوزه قدم بردارد و از دیگر سو، به ابعاد سیاسی و مبارزاتی حوزه نیز انسجام بخشد. تجربه موفق این تشکیلات در دهه پنجاه، موقعیت ممتازی را فراهم آورد که تا کنون باقی و برقرار مانده است. گرچه به فراخور شرایط و اقتضائات خاص و تلاش ناکام برخی از درون و بیرون، موجب شدت و ضعف نقش آفرینی این تشکیلات حوزوی در دهه اخیر گردید اما همچنان مردم، سیاسیون ارشد و حوزویان ایرانی، جامعه مدرسین را به عنوان قدیمیترین، معتبرترین و کارآمدترین تشکیلات حوزوی میشناسند.
🔹اعلان عدم صلاحیت مرجعیت آقای شریعتمداری پس از کشف همراهی با کودتای نوژه، آنقدر اهمیت داشت که در منشور روحانیت امام به عنوان یکی از خدمات ماندگار این تشکیلات بدان اشاره شده است. کاری که بعداً با اعلان عدم صلاحیت مرجعیت آقای صانعی در دهه هشتاد تکرار شد. اعلان لیست مراجع جائزالتقلید بعد از ارتحال آیتاللهالعظمی اراکی در پائیز 73، از جمله اقدامات تاریخی جامعه مدرسین در پیشگیری از تکثر و تضعیف نهاد مرجعیت شیعی در حوزه قم بود که کارکرد این تشکل حوزوی را صدچندان کرد.
🔸بعد از این دوره، دشمنیهای دیرینه با این نهاد اصیل شدت بیشتری یافت؛ گذشته از تضعیف کلامی (از محافل رسانهای و سیاسی گرفته تا برخی محافل درون حوزوی)، اقداماتی عملی برای محدودسازی اقتدار حوزوی جامعه مدرسین پیریزی شد. تشکیل مجمع محققین و مدرسین در فضای دولت اصلاحات، برجستهترین اقدام سازمانیافته در جهت تضعیف جامعه مدرسین بود که با توجه به خاستگاه سیاسی صرف و ضعف شدید بنیه علمی بنیانگذاران آن، نتوانست در بدنه حوزه راهی باز کند و در حد یک حزب سیاسی کوچک یا یک تشکل صنفی کماثر، ادامه حیات داد تا آنکه با نقشآفرینی آشکار در ماجرای #فتنه88، عملاً آخرین میخ برتابوت این گروه کوبیده شد.
🔸به موازات شکست پروژه مجمع محققین، پروژه دیگری در قم تدارک یافت که اینبار ظاهراً با خاستگاه کاملاً حوزوی و با شعار پیگیری مطالبات معیشتی و صنفی اساتید حوزه قم ایجاد شده بود. این تشکیلات نوپدید که افراد مختلفی خود را مؤسس آن معرفی کردهاند، بعد از مدتی با عنوان #نشست_دورهای_اساتید خود را معرفی نمود و با توزیع مبالغی پول به صورت ماهیانه، کار خود را در دل حوزه توسعه داد. با گذشت پانزده سال از تشکیل این مجموعه صنفی، حالا زمزمههایی مبنی بر سیاستگذاری کلان برای حوزه و اظهارنظر پیرامون مناسبات حوزه و نظام اسلامی و مسئله آینده مرجعیت شیعه، از برخی سران و اعضای ارشد #نشست به گوش میرسد.
🔹ورود زودهنگام برخی اعضای ارشد #نشست به عرصه #مرجعیت (با #انتشار_رساله، پخش مبالغی به نام افراد خاص، تأسیس دفتر، ایجاد سامانه دریافت وجوهات و پاسخ به استفتائات) نیز مزید بر علت شده و گمانههای پیشگفته مبنی بر تلاش این تشکل برای ایفای نقل #بدیل برای جامعه مدرسین را به واقعیت نزدیکتر ساخت.
ادامه👇
@khabarehowzeh