🗓 به مناسبت ۱۷ دی ۴۶/ درگذشت پهلوان #غلامرضا_تختی
📷سال ۱۳۳۶/ مرحوم تختی در حال دریافت یک جلد قرآن به عنوان هدیه از آیتالله طالقانی در مسجد هدایت
✍️ارتباطات #غلامرضا_تختی با روحانیت به ویژه روحانیت مبارز شاخصه مهمی برای فهم رویکرد دینی و سیاسی وی به شمار میرود. ارادت زیادی به #آیت_الله_طالقانی و آیتالله سید رضا زنجانی داشت و درد دلهایش بیشتر پیش این دو نفر بود و در واقع آنها سنگ صبور او بودند. (حماسه جهان پهلوان، ص۱۱۲)
فضای #مسجد_هدایت و رویکرد اجتماعی آیتالله طالقانی هم طوری بود که اشخاصی چون تختی را به خود جذب میکرد.
📃 منبع ۵۸۱ ساواک پس از مرگ تختی علت حضور فعال آیتالله طالقانی و خانواده ایشان در مراسم ترحیم تختی را سرکشی هفتهای یکبار غلامرضا تختی به منزل آیتالله و احیاناً دادن کمکهای مالی در حد مقدورات به خانواده طالقانی میدانست. به نظر میرسید مراجعات تختی به منزل آیتالله طالقانی و اعطای کمکهای احتمالی در ایام زندان بودن ایشان صورت میگرفته است.
آلحسینی (از بچه محلهای تختی) نیز درباره رابطه وی با شهید حجتالاسلام مجتبی #نواب_صفوی نقل میکند که در زمان زندانی بودن شهید نواب صفوی پس از #ملی_شدن_صنعت_نفت، همواره به همراه تختی به دیدار شهید نواب صفوی در زندان قصر میرفتهاند. شهید نواب صفوی بچه محل تختی بود.
🌐 منبع: پایگاه اطلاع رسانی مرکز بررسی اسناد تاریخی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🔵 رمزگشایی از اهداف آیتالله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم
✔️ گزارشی کوتاه از #سخنرانی محمدصادق_ابوالحسنی
🔹به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم، نشستی با عنوان «زمینهها و بسترهای سیاسی و فرهنگی حوزه علمیه قم» ۱۳ دیماه در پژوهشکده تاریخ معاصر و دبیرخانه همایش صدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، حجتالاسلام محمدصادق ابوالحسنی در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: تأسيس حوزه علميه قم در حوالی سال 1300 خورشیدی / 1340 قمری، به اهتمام حضرت آيه اللّه حاج شيخ عبدالكريم حائرى يزدى (ره)، و با همدلى و همكارى فقيهان وارستهاى چون ميرزا محمد ارباب و ميرزا ابوالقاسم قمى و...، از جمله حركتهاى مهم و تاريخسازى است كه منشأ و مصدر وقوع جريانات بسيار مهمى گردید و جریان روحانیّت را در مرحله جدیدی از نقشآفرینی تاریخی قرار داد که تا کنون نیز ادامه دارد و امسال پیشینۀ آن به صد سالگی خود میرسد.
🔹وی افزود: در مقام نظریه شناسی، چهار رویکرد در مورد اهداف آیت الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم علمیه قم وجود دارد:
1⃣ نظریه نخست؛ ادعای رضایت و تمجید دربست مؤسس حوزه از اقدامات رضاخان است. این نظریه عمدتا از سوی مطبوعات وابسته به رژیم پهلوی و مسئولین حکومت رضاخان مثل علی اصغر حکمت مطرح میشد تا موسس حوزه و نخبگان ایران را کاملاً با رضاخان همسو نشان دهند. تلگراف تند رژیم پهلوی به حاج شیخ و نیز اظهارات نزدیکان حاج شیخ مثل آیت الله اراکی مبنی بر دق مرگ شدن ایشان از دین ستیزی شاه، خط بطلانی بر این ادعاست.
2⃣ نظریه دوم: نظریه سیاست گریزی شخصیتی حاج شیخ و انزوای سیاسی ایشان (رویکرد انفعالی مؤسس حوزه) است. این ایده را آقای دکتر عبدالهادی حائری در کتاب تشیّع و مشروطیّت در ایران مطرح میکند. عجیب اینکه ایشان از یک سو مدعی شده که سیاست گریزی حاج شیخ در اصل ریشه در نوع شخصیت ایشان دارد و از سوی دیگر حاج شیخ را به ریاست طلبی متهم میکند و حتی گزارش افرادی را منعکس میکند که طبق آن، حاج شیخ با آمدن مراجع تبعید شده نجف به قم، مخالف بود و حضور آن بزرگان را مزاحم ریاست خود میپنداشت! این ادعا چنان دور از واقعیت است که محقق فقید و مطلع استاد عبدالحسین حائری، این حرف (آیت الله حائری، روحاً فردی غیر سیاسی بوده) را به شدت رد میکرد و میپرسید: برادرم عبدالهادی از کجا و با کدام علم روانشناسیِ خود توانسته است، روحیّات جد ما را چنین تشخیص دهد؟! قضاوت برادرم عبدالهادی بر پایه گزارشهای غیر معتبر است. ضمنا حاج شیخ متواضعانهترین رفتار را با مراجع عظام تبعیدی نجف در قم داشته است.
3⃣ نظریه سوم، ادعای رویکرد ضد سیاسی حاج شیخ است که بر این اساس، ایشان عامداً به نیت تفکیک حوزه از سیاست، حوزه علمیه قم را تاسیس کرد. (رویکرد فعال اما سلبی) این ایده را آقای دکتر مصطفی محقق داماد در نشست صد سالگی حوزه، در سال 1400 مطرح کرد و به نوعی حرکت سیاسی و تصدیگری امام خمینی را مخالف هدف آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری از تاسیس حوزه قم معرفی کرد. جالب اینکه خود ایشان در سال ۸۳ در مصاحبه با مجله حوزه میگوید، یکی از اثار مهم تاسیس حوزه توسط حاج شیخ پیدایش انقلاب اسلامی است که توسط شاگرد برجسته حاج شیخ، یعنی امام خمینی صورت گرفته است و در ادامه گلایه میکند که چرا چنین آثار و پیامدهای مهمی درست گزارش نشده و در قالب کتاب، منتشر نگردیده است! ایشان در آن مصاحبه تصریح میکند که فکر تاسیس حوزه مرکزی در ایران، از قبلها مورد نظر حاج شیخ بوده و در واکنش به برخی اقدامات فکری – اجتماعی – سیاسی روز صورت پذیرفته است. از جمله انقلاب کمونیستی در روسیه، رواج غربزدگی پس از مشروطه و..؛ پس عدم ورود حاج شیخ به سیاست به جهت فقدان نیروی کارآمد و متدین بوده و چون روحانیت نمیتوانسته قدرت را در دست گیرد، لذا حاج شیخ به تربیت نیرو میپردازد.
4⃣ نظریه چهارم، قول مختار ما است. طبق این نظریه آیت الله شیخ عبدالکریم حائری، صاحب بینش سیاسی عمیق بوده و میتوان ایشان را یک نوع کنشگر سیاسی خاموش با سیاست تدبیر و سکوت دانست که با بردباری و دوراندیشی، حوزه قم را تاسیس کرد ولی چون شرایط روز را برای ورود مستقیم به عرصه سیاسی فراهم نمیدید، تمام هم و غم خود را روی تاسیس و حفظ حوزه گذاشت و با این کار مهمترین کانون برای ایفای نقش اجتماعی و فرهنگی و سیاسی را پایه گذاری کرد. (رویکرد فعال و ایجابی نه عافیت طلب).
راهبرد پنجگانه موسس حوزه عبارت بود از: ۱.حفظ باقیماندۀ قوای روحانیت ۲. ایمن ماندن از تعرّضات وحشیانۀ دشمنِ مسلّط ۳. تقویت بنیۀ شدیداً تحلیل رفتۀ حوزه ۴. گذراندن دوران ضعف و نقاهت حوزهها ۵. تجدید قوا برای روز موعود.
ابوالحسنی در پایان به تفصیل اسناد و مدارک تاریخی این نظریه و اظهارات تاریخنگاران و بزرگان حوزه در تایید این نگاه را بیان کرد.
جلسه نهم. موسسه انوار طاها.m4a
37.83M
#حدیث_شناسی
🔹جلسه نهم
موسسه انوار طاها
روایات ائمه اثناعشر
🎙محمد شهبازیان
@khaketeshneh
🔹مدرسه تخصصی حدیث
💠فصل چهارم عرصهها و روشهای حدیثپژوهی مقارن با موضوع: روش ها و رویکردهای ارزیابی سندی در #فریقین برگزار می شود
🔷با حضور علمی:
♦️نقش مبانی کلامی در رویکردهای رجالی #اهل_سنت
🔹آیت الله #نجم_الدین طبسی،استاد خارج فقه و #کلام و علوم حدیث حوزه علمیه قم
♦️بازشناخت توصیفات رجالی #شیعه و پیشنیازهای تحلیل آن
🔹استاد سید علیرضا حسینی شیرازی ،استاد و پژوهشگر علوم حدیث حوزه علمیه قم
♦️حجیت حدیث حسن از نگاه فریقین
🔹حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا جدیدی نژاد، استاد و پژوهشگر علوم حدیث حوزه علمیه #قم
♦️مبانی اعتبارسنجی فهرستی با رویکرد مقارن
🔹حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد غفوری نژاد، عضو هیئت علمی #دانشگاه #ادیان و #مذاهب قم
♦️ارزیابی مبانی رجالی سلفیان
🔹حجت الاسلام و المسلمین محسن افضل آبادی،مدیر مرکز تخصصی مطالعات تطبیقی مذاهب #اسلامی مشهد
🔹دبیر علمی:حجت الاسلام والمسلمین محمد الهی خراسانی، پژوهشگر و مدرّس سطوح عالی #حوزه علمیه مشهد
✅ گواهی معتبر برای شرکت کنندگانی که ثبت نام کرده اند صادر خواهد شد
❇️ثبت نام از 14 تا 19 دی ماه 1401 از طریق:
👉 paziresh.dte.ir
🌐لینک نشست ها:
👉 https://b2n.ir/r15711
🆔 @maalem_ir |معالم
🎥 ببینید، پس میشه درستش کرد
⏪سرای ایرانی یکی از مراکز فروشگاهی بزرگ بود که در طول ماههای گذشته، فیلمهایی از بیحجابی افراد در آن دست به دست میشد و در پاسخ به اعتراضهای مردمی، میگفتتد که به تذکرات توجه نمیشود تا اینکه دادستان تذکر جدی داد و مرکز مهر و ماه پلمپ شد. حالا در فیلمهای جدید، ببینید وضعیت تذکرات متولیان و واکنش مشتریان بیحجاب را ! پس میشه درستش کرد.
▪️ در سرای ایرانی قم شد، پس در تک تک مجتمع های تجاری تهران و شیراز و اصفهان و رشت و ساری و مشهد و تبریز و اهواز و کرمان و ... هم میشود
⏪اگر مسئولان بخواهند و اراده کنند میشود بساط بی حجابی را جمع کنند به همین سادگی....
در برخی از روایات توصیف کننده وضعیت آخرالزمان داریم که نوشته است: معروف منکر می شود و منکر معروف!
یعنی برخی به سادگی میان ظالم و مظلوم را خلط می کنند
👿این کار شیوه شیطان است مراقب اولیای شیطان باشید.
👈به این سخنان با بینش آخرالزمانی توجه کنید وگرنه سرتان کلاه خواهند گذاشت.
توئیت این خانم را بخوانید👆
به این خانم و مانند او باید گفت :
♦️اون موقع که میگفتی : هرکی مخالف اغتشاش بود رو بزنید
باید به این سوال فکر میکردی....
@khaketeshneh-محمد شهبازیان