99.86 درصد جرم منظومه شمسی مربوط به خورشید است.
جرم خورشید حدود 330000 برابر جرم زمین است. حدود سهچهارم جرم خورشید را هیدروژن به خود اختصاص داده است و بخش عمده دیگری از جرم آن، هلیوم است.
آیا خورشید زمین را خواهد بلعید؟
دانشمندان میگویند پس از آنکه خورشید تمام هیدروژن خود را سوزاند، 130 میلیون سال نیز طول خواهد کشید تا هلیوم خود را بسوزاند. طی این مدت خورشید چنان بزرگ خواهد شد که سه سیاره دیگر منظومه شمسی شامل عطارد، زهره و زمین را نیز در بر خواهد گرفت.
#مشخصات_خورشید
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
.
💥از #نقاشی_خالق_هستی لذت ببر💥
.
🌗نگاه جیمزوب به یک ستاره درحال مرگ.
🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب به تازگی تصویری زیبا از آخرین مرحلۀ زندگی یک ستاره غولپیکر ثبت کرد. ستاره غولپیکر WR 124 حدود ۱۵ هزار سال نوریبا زمین فاصله دارد.
🔸این ستاره از نوع ولف- رایه است، ولف رایه ستارگانی بسیار پرجرم هستند. ستارگان بزرگ در چرخه زندگی خود با هم رقابت میکنند و فقط برخی از آنها پیش از تبدیل شدن به ابرنواختر، مرحلۀ مختصری از ولف–رایه را پشت سر میگذارند که مشاهدات دقیق جیمز وب از این مرحله نادر را برای ستارهشناسان ارزشمند میسازد.
🔹این نوع ستارگان لایههای خود را به بیرون پرتاب میکنند و هالههای گاز و غبار در اطراف آنها شکل میگیرد. به گفته محققان WR ۱۲۴ حدود ۳۰ برابر خورشید ما جرم دارد و تا به امروز گازها و غبارهایی را به اندازه بیش از ۱۰ توده خورشیدی به فضا پرتاب کرده است.
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥#ارباب_حلقههای_واقعی را با هم بشناسیم!💥
🪐سیارهی J1407B یک سیارهی فراخورشیدی با حلقههای غولپیکر که ۱۸۰ میلیون کیلومتر گستره دارند.
این سیاره به دور ستارهی جوانی به نام J1407 میچرخد و در فاصلهی ۴۳۰سال نوری از زمین، در صورتفلکی قنطورس قرار گرفته است.💫
بسیار زیباست.
الله اکبر از این همه عظمت😳
#کیهان_عجایب_خلقت
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
💥از #نقاشی_خالق_هستی لذت ببر💥
تلسکوپ فضایی جیمز وب، سحابی حلقه را بهعنوان یک چشم سبز و بنفش درخشان به تصویر کشیده است که این شی نجومی آشنا را در نوری کاملاً جدید نشان میدهد.
جدای از ارزش زیباییشناسی خیرهکننده آن، تصاویر #تلسکوپ_جیمز وب (JWST) #سحابی_حلقه را نشان میدهد که با نام مسیه ۵۷ (M۵۷) نیز شناخته میشود و در فاصله ۲۲۰۰ سال نوری از ما، با جزئیات پیچیدهای که حتی ستارهشناسانی را که با آن آشنا هستند، شگفت زده کرده است.
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌗درک #عظمت_هستی.
🔹قطر #زمین ۱۲،۸۰۰ کیلومتر است، قطر خورشید تقریبا ۱۱۰ برابر قطر زمین و فاصلهٔ زمین تا خورشید ۱۰۸ برابر قطر خورشید است. ستاره شناسان فاصله زمین تا خورشید را برابر یک #واحد_نجومی در نظر میگیرند.
🔸نزدیکترین ستاره با نام پروکسیما #قنطورس در فاصلهٔ ۲۷۰ هزار واحد نجومی یا ۴.۲ سال نوری از زمین قرار دارد، ۳۰ میلیون خورشید نیاز است تا فاصلهٔ بین زمین و پروکسیما قنطورس را پر کند.
🔸قطر کهکشان راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوری و ۲۳ هزار برابر فاصلهٔ زمین تا نزدیکترین ستاره است.اگر ۱۵ کهکشان راه شیری کنار هم قرار گیرد، به کهکشان همسایهٔ #آندرومدا خواهیم رسید. و اگر ۵۵۰۰ برابر فاصله زمین تا آندرومدا عقبتر برویم، به مرز #جهانِ_قابل_مشاهده خواهیم رسید.
داستان هنوز به پایان نرسیده، ما نمیتوانیم کهکشانهای خارج از افق کیهانی را ببینیم چون نور آنها از زمان بیگ بنگ فرصت کافی برای رسیدن به ما را نداشته است.
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
.
💥#سردترین_نقطه_منظومه_شمسی💥
.
🔹وقتی صحبت از سردترین نقطه میشود اولین مکانی که به ذهن ما میرسد پلوتو است.ولی دادههای مدارگرد ماه چیز دیگری را نشان میدهد، #سردترین نقطهٔ منظومهٔ شمسی درون دهانههای برخوردی قطب #شمال و جنوب کرهٔ ماه واقع شده است.
🔸ماه برخلاف زمین تنها ۱.۵۴ درجه انحراف محوری دارد از این رو هیچ فصلی در آن شکل نمیگیرد، به همین دلیل مکانهایی در ماه وجود دارد که هرگز نور خورشید را نمیبینند.
🔹مدارگرد ماه دمای ۲۳۸- درجه سلسیوس را درون دهانهای در قطب جنوب ماه، و دمای ۲۴۷- درجه را درون یکی از دهانههای قطب شمال آن اندازه گیری کرد، این دما تنها ۲۶ درجه با صفر مطلق فاصله دارد.
#مشخصات_ماه_زمین
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
💥#جایگاه_انسان_درخلقت💥
.
هُوَ ٱلَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي ٱلأَرۡضِ جَمِيعٗا ثُمَّ ٱستَوَىٰٓ إِلَى ٱلسَّمَآءِ فَسَوَّىٰهُنَّ سَبعَ سَمَٰوَٰتٖۚ وَهُوَ بِكُلِّ شَيۡءٍ عَلِيمٞ
او خدايى است كه همۀ موجودات زمين را براى شما خلق كرد، و پس از آن به خلقت آسمانها نظر گماشت و هفت آسمان را بر فراز يكديگر برافراشت و او به همه چيز داناست
#آیات_قرآن
#مشخصات_زمین
#اهمیت_وضرورت_کیهانشناسی
این تصاویر تولید شده توسط #ماهواره_هواشناسی ثابت elektro-L ایجاد شده است
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#لونا ۱ به عنوان بخشی از برنامهٔ لونا در ۲ ژانویه ۱۹۵۹ به سمت ماه پرتاب شد و قرار بود تا با سطح ماه برخورد کند
با این حال به دلیل مشکلات فنی به ماه نرسید و فضاپیما تنها توانست از کنار ماه با فاصلهٔ ۵۹۰۰ کیلومتری عبور کند و وارد مدار خورشید شود به این ترتیب لونا۱ نخستین وسیلهٔ ساخت بشر شد که به مدار خورشید مرکزی رسید و مانند دیگر سیارهها در آن قرار گرفت و مدار این فضاپیما رؤیا نام گرفت.
#تکنولوژی_فضا
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨
نخستین فضاپیمایی که با ماه ملاقات کرد
#لونا۱، نخستین فضاپیما از نسل برنامه لونا ساخت روسیه است. این فضاپیما در تاریخ ۲ ژانویه ۱۹۵۹، نخستین فضاپیمایی بود که به نزدیکی کره ماه رسید. این فضاپیما حامل سامانههای رادیویی مختلفی نظیر یک فرستند رهگیری (که برای پیداکردن مکان آن از طرف ایستگاه زمینی استفاده میشود)، سامانههای سنجش از دور و همچنین پنج ابزار برای مطالع ماه و فضای میان سیارهای مانند مغناطیس سنج، شمارشگر گایگر، آشکارساز سنتیلاسیون و تشخیص دهنده گرد و غبار فضایی بود.
لونا ۱ قرار بود که با سطح ماه برخورد کند اما بروز اشکال در سامانه کنترل زمینی باعث شد که با خطای حدود ۶٬۰۰۰ کیلومتر از کنار هدف عبور کند. اما پس از کسب موفقیتهایی در برنامههای فضایی نخست، اتحاد جماهیر شوروی برنامهای در فعالیتهای فضایی اش تعریف کرد که گام رو به جلوی دیگری قلمداد میشد. این بار، هدف ماه بود.
#تکنولوژی_فضا
هم ارتعاش با خالق هستی
نخستین فضاپیمایی که با ماه ملاقات کرد #لونا۱، نخستین فضاپیما از نسل برنامه لونا ساخت روسیه است. این
#ماموریت_فضاپیما_لونا "؛ از فرود بر ماه تا نمونه برداری خاک سیاره
در برنامه لونا، ۴۸ مأموریت تعریف شد که نیمی از آنها در مرحله پرتاب ناکام ماند. از ۲۴ پرتاب موفق انجام شده نیز تنها ۱۵ فضاپیما توانستند ماموریت خود را به طور کامل به انجام برسانند.
در ادامه ماموریت های لونا، لونا ۳ به قصد فرود بر کره ماه راهی فضا شد اما بر فراز پشت ماه پرواز کرد و عکسی از آن طرف ماه گرفت که هیچ گاه از زمین دیده نمیشود.
پس از لونا ۳ نخستین فضاپیمایی که به صورت نرم در تاریخ ۳ فوریه ۱۹۶۶ بر روی کره ماه فرود آمد لونا ۹ بود و عکسهای زیادی از ماه به کره زمین ارسال کرد.
در ادامه ماموریت های لونا، لونا ۱۶ یک فضاپیمای بدون سرنشین رباتیک بود. این فضاپیما نخستین فضاپیمای رباتیکی بود که توانست روی کره ماه فرود بیاید و یک نمونه از سطح ماه را با خود به کره زمین ببرد. این فضاپیما سومین ساخته بشر پیش از آپولو ۱۱ و آپولو ۱۲ بود که خاک ماه را نمونه برداری کرد.
#تکنولوژی_فضا
لطفا عظمت خالق هستی رو انتشار دهید👇
✨☘🌸🌸🌸☘✨
🌍@khalegh_hasti1🌎
✨☘🌸🌸🌸☘✨