تبلیغ مجازی حجت الاسلام خلیلیان
عذرخواهی میکنم بخاطر این کلیپ فقط بخاطر تبیین افکار عمومی ارسال می شود
❇️ دخالت حکومت در مساله پوشش و حجاب بانوان
🖋 جلال الدین احمدی
🔢 بخش نخست
🔸 اشکالی که این روزها مطرح است این است که نهاد حاکمیت نباید در مسألهی حجاب دخالت کند، حجاب مسألهای فردی است و هرکس که آن را انتخاب کرد باید به انتخاب او احترام گذاشت و هر کس هم نه، همینطور.
🔹 برای بررسی این مسأله باید جایگاه حکومت و بخصوص حکومت اسلامی و وظیفه آن را نسبت به تربیت افراد جامعه مورد بررسی قرار دهیم.
🔹 حكومتها را در شكل و نحوهى انتخاب مىتوان به گونههای بسیاری تقسيم كرد، ولى تمامى آن حکومتهای غیر دینی بر اساس هدفى كه دارند يا در سطح امنيت و پاسدارى بودهاند و يا در سطح رفاه و پرستارى.
🔹 در گذشته و در آن مرحله كه انسانها خودشان مىتوانستند به اندازهى خودشان باشند و از وفور و غناى طبيعت بهرهمند شوند، در روزگارهای قدیم، به خاطر جلوگيرى از متجاوزین و قلدرها، مردم به دور يَلى نيرومند و پهلوانى جمع مىشدند و او را انتخاب مىنمودند؛ يعنى او به طور طبيعى انتخاب مىشد تا پاسدار منافع مردم باشد و امنيت آنها را تأمين كند تا آنها بتوانند به كار خويش سامان بدهند و تاج و تخت و زندگى حاكم را هم بچرخانند.
رفته رفته كه نسلها گستردهتر شدند و طبيعت خالىتر، ناچار حكومتها نمىتوانستند تنها به همان امنيت و پاسدارى بپردازند. مجبور بودند كه در مسائل رفاهى جامعه، در خوراک و پوشاک و مسكن و بهداشت، در توليد و توزيع و نظارت بر مصرف هم نقشى داشته باشند و پرستار تودهی محروم باشند و تنها به پاسدارى منافع اكتفا نكنند.
البته این حکومتها برای رسیدن به همین حد از رفاه و آسایش، ضرورت توجه جدی به امر تربیت نسلها و فرهنگ را احساس کردند و برای تربیت انسانهایی که در این نظم نوین، شهروند مطیعی باشند و صرفا در چرخه تولید و مصرف، حرکت کنند، هزینههای فراوان فرهنگی و هنری کردند تا بتوانند با این هدف، فرهنگ جدیدی تولید کنند.
🔹 اين حكومتهاى رفاهمحور در شكلهاى مختلف، عالىترين حكومتهايى هستند كه تا بحال جريان داشتهاند. ولى مسأله به همينجا ختم نمىشود؛ چون هدف از حكومت و رهبرى، تنها آقا بالاسر داشتن نيست. حكومت بايد نيازهای انسانها را برآورده سازد و نيازها در سطح امنيت و رفاه خلاصه نمىشوند.
قدر و منزلت انسان در حد حیوان نيست و جامعهى انسانى يک دامپرورى نيست كه بهتر علوفهاش را فراهم كنند تا بيشتر شيرش را بدوشند.
انسان از مغز و قلب و عقل و روحى برخوردار است كه به آموزش و عشق و يقين و وسعت و قدرت نيازمند است. انسان چگونه زندگىكردن و چگونهمردن را بايد بياموزد. او به روشنفكرى و روشندلى نياز دارد. نياز او در سطح سواد و خواندن و نوشتن نيست او به بینش و تربیت نیاز دارد که غیر از آموزش است.
🔹 اين چنين حكومتى نياز انسان است و اين حكومت هدفى بالاتر از پاسدارى و پرستارى دارد؛ كه حاكم خود آموزگار است، نه آموزگار «آب بابا»، كه آموزگار زندگى و مرگ، و آموزگار و روشنگر مغزها و قلبها، و آموزگار بينشها و ديدها و بصيرتها.
🔹 انسانى كه عظمت خويش و قدر و ارزش خويش را شناخته و نقش خود را بالاتر از تنوع و تكرار و بازيگرى و بازيچه بودن و تماشاچى ماندن مىشناسد، اين چنين انسانى از حكومتش فقط توقع ندارد كه سنگ راه او نباشد، بلكه میخواهد که آموزگارش باشد و روشنگرش.
🔹 حكومت اسلامى، حكومتى است با اين هدف و با اين تلقى از انسان و از اجتماع انسانى.
مسلما اولین توقعی که از حکومت وجود دارد، آموزش و تربیت انسانهاست.
حکومت نباید نسبت به رشد و تربیت جوانانش بیتفاوت باشد. اینکه چه کسانی در سمت آموزش و پرورش دانشآموزان ما قرار میگیرند یکی از مهمترین دغدغههاست.
اینکه چه افرادی، با ابزارهایی مانند سینما و تئاتر و رسانههایی مانند صدا و سیما نسل ما را تربیت میکنند بسیار مهم است.
🔹 اما علاوه بر این، تأمین فضای سالم فرهنگی در جامعه، که نوجوانان و جوانان، بتوانند با آرامش روانی و جنسی، رشد کنند و تحت تاثیر کنشها و کششهای ویرانگر قرار نگیرند که از هر سوی میتواند ذهن و دل آنها را برباید و آنها را در ورطه انحراف قرار دهد و مانع از بروز و شکوفاشدن استعدادهای علمی و فنی و هنری و ... آنها شود بر عهده حکومت است.
🔻 امروزه می بینیم که دنیای غرب چگونه با این معضلات دست و پنجه نرم می کند. به این گزارشها توجه کنید:
• هرسال تقریباً 132000 زن گزارش میکنند که قربانی تجاوز یا اقدام به تجاوز بودهاند. برآورد شده است که تعداد زنانی که مورد تجاوز قرار میگیرند، و آن را گزارش نمیکنند، بسیار بیشتر و ۲ تا ۶ برابر موارد گزارششده است.
https://zaya.io/9xxz3
@Tanbiholomah
❇️ دخالت حکومت در مساله پوشش و حجاب بانوان
🖋 جلال الدین احمدی
🔢 بخش دوم
🔻 پايگاه اطلاعرسانی نيشنمستر در يكي از صفحات خود، نمودارهايی را در خصوص تعداد قربانیان تجاوز به عنف در كشورهای جهان تنظيم كرده که ايالات متحده آمريكا در اين ردهبندی در جايگاه سیزدهمین واقع شده است؛ جالب اینکه تمام کشورهای غربی مدعی رعایت حقوق بشر، از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و سوئد، در ۱۰ رتبه اول قرار دارند.
https://zaya.io/hhpos
🔻 مؤسسه RAINN در گزارش آماري قابل توجه خود فاش ساخت که ۴۴ درصد از قربانیانی (عمدتاً زنان) كه در آمريكا مورد تجاوز قرار ميگيرند، كمتر از ۱۸ سال سن داشته و ۸۰ درصد از آنان سنشان كمتر از ۳۰ سال است.
در اين گزارش همچنين تصريح شده كه سالانه ۲۱۳ هزار نفر در آمريكا قرباني تجاوز جنسی میشوند. در سال ۲۰۰۷ اين آمار به ۲۴۸۳۰۰ تن رسيد.
🔻 این مؤسسه در يكی ديگر از صفحات خود تصريح كرده كه طی ۱۳ سال گذشته، چهار ميليون و دويست هزار نفر در آمريكا قربانی تجاوز جنسی واقع شدهاند.
https://zaya.io/tgw9t
🔻 "دون پیرو کورسی"، کشیش دهکده سان تِرِنسو ایتالیا ميگويد: دلیل افزایش خشونت علیه زنان "دامنهای کوتاه و لباسهای نامناسب آنها است".
https://zaya.io/23eey
♨️ توجه کنید که در دنیای غرب، آنچه مورد توجه و حساسیت قرار میگیرد و تحت آمارها واقع میشود صرفا تجاوزاتی است که با خشونت همراه است در حالیکه گسترش روابط ناسالم جنسی که آثار منفی فرهنگی و تربیتی در نسل جوان دارد بسیار بیش از اینهاست.
این آمارهای فجیع گویای این است که اگر محیط جامعهای که انسانها بناست در آن زندگی آرامی داشته باشند و رشد کنند و استعدادهایشان شکوفا شود، آلوده به کششهای افسارگسیخته شهوی شود، خسارتهایی را برای انسانها به بار میآورد که جبرانناپذیر است.
✅ بنا بر این، نه تنها حکومتی که داعیهدار برقراری و اجرای دستورات اسلام است مجاز است بلکه بر او فرض و واجب است که امنیت روانی و جنسی را در محیط و فضای عمومی جامعه ایجاد کند و برای این امر بسیار ضروری و مهم، از ابزارهای قانونی خود استفاده نماید و کسانی که سعی در خلع ید حاکمیت از این ابزارهای قانونی دارند در واقع، این جامعه را به سوی سقوط بزرگی سوق میدهند که بازگشت از آن یا غیر ممکن یا بسیار سخت خواهد بود.
@Tanbiholomah
📝 زن موفق ایرانی، چالش تمدن غرب(١)
🖋 سید علیرضا نقیبپور
🔸 بررسی هر پدیدهی اجتماعی -هرچند کاملا بومی و محلی باشد- بدون در نظرگرفتن تناسبات جهانی آن و تأثیرات امواج سحرآمیز رسانه و هژمونی فزاینده تمدن غربی، کاملا ناقص و بیفایده است.
🔹 جریان اعتراضات و تألمات اجتماعی ناشی از خبر فوت خانم مهسا امینی نیز از این قاعده مستنثا نیست و بررسی ابعاد مختلف این حادثه و بازتابهای فرهنگی و اجتماعی آن در لایههای مختلف جامعه نیازمند توجه به تناسبات جهانی آن در کنار سایر اسباب و عوامل سیاسی و امنیتی و فرهنگی و ... است.
🔹 به نظر نگارنده، مسأله #حجاب زنان ایرانی به رغم آنکه مسألهای بومی و در چارچوب سبک زندگی مرتبط با فرهنگ ایرانی تعریف میشود اما نمیتوان از تضاد روشن این سبک زندگی با الگوی زندگی زن غربی به عنوان استاندارد زندگی مدرن چشم پوشید و این مسأله چیزی نیست که در عصر جهانیسازی و تحمیل نظام ارزشی واحد و هنجارهای مبتنی بر انگارههای تمدن غربی در قالب فرهنگ جهانی، نادیده انگاشته شود.
🔺 آیا هنوز کسی هست که نداند نهادهای بین المللی که رسماً خود را متولیان مهندسی فرهنگی زندگی انسان در دوران معاصر معرفی مینمایند در صدد ارائهی استانداردهای تعریفشده برای سبک زندگی زنان، کودکان و جوانان هستند و تولید و توسعه قدرت خود برای اداره جهان را بدون تعریف و ترویج این مدلهای مشخص، هموار نمییابند؟
🔹 امروز زن عفیف و متشخص ایرانی که حجاب را به عنوان سبک پوشش خود انتخاب کرده است، در واقع وارد یک صحنه بزرگ کارزار تمدنی شده است.
🔹 جهادی که با صدای رسا نگاه غربی به زن را مورد هجمه قرار داده و به پشتوانه پیشرفت چشمگیر زنان ایرانی پس از انقلاب اسلامی دروغبودن تمام شعارها و نمایشهای مزوّرانهی امپراطوریهای رسانهای را که خوشبختی زن را در شکستن حریمهای عفاف و حیا تعریف مینمایند به رخ همگان میکشد.
✅ پیشرفت زن ایرانی نه صرفا ادعا که مستند به آمارهای نهادهای مستقل ملی و بین المللی است.
♨️ این است که پوشش انتخابی اکثریت زنان ایرانی برای ذائقههای عادتکرده به آبشخور آلوده رسانههای غربی، تلختر از زهر است.
👇🏻 در ادامه به برخی آمارهایی که نشاندهنده رشد زن ایرانی است، اشاره میکنیم.
📌 ادامه دارد...
#حجاب
#تمدن_غرب
#مواجهه_با_غرب
@Tanbiholomah
📝 زن موفق ایرانی، چالش تمدن غرب(٢)
⬅️ آمارهای مرتبط با پیشرفت زنان در ایران
🖋 سید علیرضا نقیبپور
🔸 زن ایرانی پس از انقلاب اسلامی در عرصههای متنوع زندگی پیشرفتها و موفقیتهای سترگی را تجربه کرده است که حتی نهادهای مستقل بین المللی را وادار به تصدیق و تأیید نموده است.
ناگفته پیداست که از نگاه نگارنده گسترش برخی از فعالیت هایی که مطابق الگوی زندگی دینی در حوزه زنان نیست باید اصلاح و جهت دهی شود اما برای آنانی که جمهوری اسلامی را با معیارهای بینالمللی می سنجند این دست آمار می تواند روشنگر باشد
✅ عدالت آموزشی
انجمن جهانی اقتصاد WEF، جمهوری اسلامی ایران را در عدالت آموزشی بین دختر و پسر به عنوان رتبه نخست مطرح نموده است و نسبت دختران در کل دانشجویان، گاه به بیش از ۵۰ درصد و در سالهای اخیر حدود ۴۶ درصد رسیده است.
✅ حضور زنان در مسابقات
در باب حضور زنان در مسابقات ورزشی و میدانهای بین المللی و نیز اماکن ویژه بانوان برای ورزشهایی نظیر شنا و بازیهای سالنی پیشرفتهای قابل ملاحظهای صورت گرفته است.
✅ رشتههای ورزشی بانوان
تعداد رشتههای ورزشی بانوان از ۷ رشته در سال ۵۷ به ۳۸ رشته در سال ۸۳ رسیده و تعداد مربیان ورزشی خانم رشد نجومی داشته به طوریکه از ۹ مربی به ۳۵۰۰۰ مربی و تعداد داوران از ۷ نفر به ۱۶۰۰۰ نفر رسیده است که نشاندهندهی افزایش ۲۰۰۰ برابری در این زمینه است.
✅ ورزشگاههای اختصاصی بانوان
تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب ۳۰ برابر شده است و کافی است توجه کنیم که تعداد اماکن ورزشی ویژه بانوان در سال ۲۰۰۳ از ۲۵۲۰ عدد در سال ۲۰۱۸ به ۱۳۰۰۰ هزار عدد رسیده است که این رشد در بسیاری از کشورها کمسابقه است.
✅ عرصه بهداشت و سلامت
در عرصه بهداشت و سلامت بانوان، پیشرفتهای زنان ایرانی چشمگیر است. نسبت پزشکان متخصص زن به مرد از ۱۵ درصد سال ۱۹۷۶ به ۴۰ درصد در سال ۲۰۰۶ و نسبت پزشکان فوق تخصص زن از ۹ درصد به ۳۰ درصد و نسبت پزشکان متخصص در حوزه زنان و زایمان از ۱۶ درصد به ۹۸ درصد رسیده است.
از همین روست که امید به زندگی بانوان در ایران از ۵۷.۶ سال به ۷۷.۸ سال رسیده که از میانگین جهانی بالاتر است.
📌 ادامه دارد...
#حجاب
#تمدن_غرب
#مواجهه_با_غرب
@Tanbiholomah
📝 زن موفق ایرانی، چالش تمدن غرب(٣)
⬅️ آمارهای مرتبط با بحران زنان در غرب
🖋 سید علیرضا نقیبپور
🔸 این حجم از توجه انقلاب اسلامی به زن و حفظ کرامت و جایگاه انسانی و بسترسازی برای رشد استعدادها و توانمندیهای او در عرصههای گوناگون در حالی رخ داده است زن در جامعه غربی در بحرانیترین وضعیت به سر میبرد.
🔻 خودکشی زنان در غرب
رشد سریع میزان خودکشی زنان غرب نسبت به مردان از سویی و بار سنگین اداره زندگی بر دوش بانوان جامعهی غربی که ناشی از بحران خانواده در این جوامع است وضعیت اسفناکی را برای زنان ترسیم میکند.
🔻 آمار بالای زنان سرپرست خانوار در غرب
در آمریکا ۴۷ درصد زنان سرپرست خانوار هستند که نزدیک به ۳۰ درصد آنها افراد بالای ۶۰ سال میباشند؛ آمار نگرانکنندهای که در کشورهایی مانند فرانسه با ۴۹ درصد ولوکزامبورگ با ۵۹ درصد شرایط دشواری از زندگی زنان غربی حکایت میکند.
🔻 خشونت جنسی در غرب
درباب خشونت جنسی علیه زنان کافی است به آماری که توسط مرکز ملی خشونت جنسی در آمریکا منتشر نموده توجه کرد: بر اساس این آمار، از هر ۴ دختر یک دختر و از هر ۶ پسر یک پسر پیش از ۱۸ سالگی در معرض سوءاستفاده جنسی قرار میگیرند.
👆🏻 با این نگاه میتوان گستردگی حضور رسانههای غربی در ماجرای اخیر را تحلیل کرد و فشار گسترده بر چهرههای ورزشی و سلبریتیهای کممایه را برای ابراز وجود، تفسیر نمود.
#حجاب
#تمدن_غرب
#مواجهه_با_غرب
@Tanbiholomah