✅حضور قرآن کریم ، در حوزه علمیه شیعه
2️⃣ بخش دوم
🖌 استاد مهدی فاتح
🔹اشاره
بخش اول این نوشتار، اشارهای بود گذرا به گوشهای از دستاوردهای شگرف عالمان شیعه ، در بهرمندی همه جانبه از ساحت قدسی قرآن کریم ؛ زیر سایه تبیین و رمزگشایی حضرات معصومین علیهم السلام ( لتبیّن للناس ما نزّل الیهم ). همه ما ، مدیون مجاهدتهای علمی و عملی سلف صالح و ممنون تراث سترگ قرآنی آنانیم ، و هرگونه انکار یا کم انگاری این تراث بزرگ در معارف و اخلاق و فقه ، یا از بی خبری است یا ناسپاسی و نمک نشناسی.
اما بخش دوم ، گذری است بر آنچه در حال حاضر از خلف صالح ( حوزه علمیه شیعه ) انتظار می رود ، و اشارهای است به وظایف سنگینی که نسل حاضر ، در برابر کتاب مقدس الهی - این گنجینه بی پایان و اقیانوس بی کران - بر دوش دارد.
🔹 انتظارات قرآنی ، از طلاب و عالمان دین :
١ ) باید سرآمد در درستی قرائت و دلنشینی تلاوت باشند و با تأسی به عترت طاهرة علیهم السلام ، قرائتی فاخر و تلاوت جاذب داشته باشند تا هم بهره خودشان افزون شود و هم گوشها و دل ها را به سوی کتاب الهی جلب و جذب کنند.
٢ ) باید مسلط به همه لغات قرآن و چیره در ترجمه روان باشند تا در بهرمندی حداقلی از کلام الهی و نیز برای تبیین عمومی آن ، نیازمند مراجعه و صرف زمان نباشند.
٣) با استقصای روایاتی که مستقیم یا غیرمستقیم ، به تفسیر و تبیین و تأویل آیات کریمة پرداخته ، یک دور کامل تفسیر اجمالی قرآن را بگذرانند و مسلط شوند. بار سنگین فهم و تفهیم دین ، بدون إشراف به مجموع معارف متنوع و مترابط قرآن و عترت ، هرگز به سرمنزل مقصود نخواهد رسید. آموزه های دین ، منظومهای شبکه ای و مرتبط است که بهرمندی علمی و عملی از هر بخش آن ، نیازمند توجه و احاطه به سایر بخش هاست و نگاه جزیره ای ، ما را دچار کجی و کژی خواهد نمود.
۴) باید آنقدر أنس و آمیختگی با محتوای قرآن داشته باشند که هر جا ، هر موضوعی مطرح شود ، آیات مرتبط با آن ، حاضر و آماده در ذهن باشد.
۵) با توجه به گستردگی معارف دین و تعدد رشته های علوم قرآن ، هر عالم باید حداقل در رشته خود ، آیات مرتبط را استقراء نموده و به صورت تفصیلی در آن اجتهاد نماید.
در هر رشته از علوم دینی ، اگر با سبک فقاهتی و به هدف صید آیات مرتبط ، سراغ قرآن کریم برویم ، بی تردید کشف های جدید و راهگشا خواهیم داشت.
۶) جمعی از نخبگان حوزه ، باید متمحض و متخصص در تفسیر تفصیلی کلّ قرآن کریم شوند و به تألیف و تدریس ، در قالب های مختلف برای سطوح متفاوت بپردازند.
🔹 در این زمینه ، چند کمبود جدّی احساس می شود :
الف) با توجه به قوت و مهارت بی بدیلی که رشته فقه و اصول - به عنوان اسکلت و شیرازه اجتهاد - در عالم دین ایجاد می کند ؛ ضروری است جمعی از برجستگان فقه و اصول ، در عرصه تفسیر ورود کنند و با همان عمق و ژرفایی که آیات الاحکام را بررسی و کنکاش می کنند ، به سایر آیات بپردازند تا هم از رواج و میدان داری - احتمالی - تفسیرنماهای ذوقی و سطحی و عوام زده جلوگیری شود ، و هم گنجهای پنهان قرآن را به کمک روایات ، کشف و عرضه کنند و جامعیت و پاسخگویی ثقلین ( قرآن و عترت ) را به خوبی به نمایش بگذارند ، و هم گره های تفسیری را بگشایند.
ب) مناسب است کتاب تفسیری شاخص و محوری تولید شود و سایر بزرگان ، بجای تألیف مستقل ، برداشت ها و دریافت های تفسیری خود را در قالب تکمله یا تعلیقه ، در ذیل آن تفسیر مرکزی ارائه کنند تا راه مقایسه و گزینش برتر ، برای جویندگان فراهم تر باشد. شبیه الگوی موفقی که در علم اصول اتفاق افتاده و کتاب فاخر ( کفایه الاصول )، محور تضارب آراء فحول قرار گرفته و بیش از یکصد تعلیقه نفیس بر آن نوشته شده و آراء همه اعلام را کنار هم گردآورده و کار انتخاب صحیح را برای محصلان و پژوهشگران ، هموار و آسان نموده است.
ج) لازم است درس تفسیر ، قوام و استحکام بیشتری پیدا کرده و وارد متن حوزه شود :
اساتید برجسته به تدریس آن بپردازند،
دروس ، همه روزه برگزار شود،
همراه با مباحثه و مذاکره جدی باشد،
مطالبه تقریر جامع و نوآورانه شود.
٧) با تولیداتی قوی ، جذاب و بروز ، در فضای حقیقی و مجازی ؛ گوشه ای از عظمت ، شکوه ، اعجاز و تحدّی ، تنوع پیام ها و مرجعیت همه جانبه ثقلین را ارائه نموده ؛ ابهامات ، شبهات و حملات را پاسخ دهند.
اجرای جامع و جدّی این موارد ، نیازمند همراهی ، پشتیبانی و بذل عنایت اعاظم حوزه و اساتید گرانقدر؛ جدیت و پیگیری مدیران محترم عالی و میانی ؛ انگیزه و جدیت طلاب عزیز می باشد.
وفّقنا الله لمرضاته و فقّهنا فی دینه ، بحرمة بقیّة الله الأعظم عجّل الله تعالی فرجه الشریف
@Tanbiholomah
۲۶ فروردین
10.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅این، نظر حوزه علمیه و علماست
🎥آیتالله الشیخ حسن الجواهری (دام عزه)
🔹الذی یتردد فی مناصرة غزة اما لا یفهم الاسلام او مرتد عن تعالیمه
(کسی که در کمک کردن به اهل غزه تردید دارد؛ یا اسلام را نمیفهمد یا از تعالیم آن برگشته است)
🔹هذا هو رأی الحوزة و العلماء
__________________
🔸الشيخ حسن الجواهري، هو عالم دين وفقيه معاصر، يرجع أصله إلى جبل عامل في لبنان، مقيم حالياً في النجف الأشرف.
@Tanbiholomah
۲۷ فروردین
۱۵ آوریل، ۱۴.۲۶.m4a
15.6M
🎙محمد تقی شفیعی
(مدرس حوزه و دانشگاه) *نویسنده کتاب کابوس سالمندی * دبیر میز تخصصی جمعیت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور
__________________
🔹نکاتی که در صوت مطرح میشود:
. اعلام خطرهای کم نظیر رهبری نسبت به مسئله پیری جمعیت کشور.
. بیان آمارها و پیشبینیهای ارایه شده از سوی سازمانهای بین المللی.
. ایران رتبه اول جهان در سقوط نرخ باروری.
. آثار هولناک و دهشتناک پیری جمعیت.
. برخی از عوامل سقوط جمعیت.
. چرا میزان موالید متمولین نسبت به اقشار متوسط و پایین جامعه کمتر است؟
. آمار وحشتناک فرزندکشی و قتل جنین به دست مادران!(اسقاط جنین)
#نشر_حداکثری
@Tanbiholomah
۳۰ فروردین
✅سطحینگر و پوپولیست بود
🖋حسین محمودزاده
فرانسیس در همدلانهترین دیدگاه، سطحینگر و پوپولیست بود.
🔹سطحینگر بود؛ چون فکر میکرد بلاهای خانمانسوز مثل همجنسگرایی را میتوان با «تفکیک میان جرم و گناه» حل و فصل کرد. دوره میافتاد در کشورهای اسلامی، و میرفت نجف تا پادوی پیمان ابراهیم باشد، طرحی که از جای دیگر برای گام بعدی نهادینهشدن نکبت اسرائیل نوشته شده بود. میرفت چهار تا مسلمان سوری جنگزده را سوار هواپیما میکرد که اعتراض کند به قوانین ضدمهاجرتی کشورهای اروپایی. علیه افراطگرایی صحبت میکرد، اول جریان غزه با جملات مبهم برادران بس است ژست میگرفت، و بعد که جنون صهیونیستها بیشتر شد با لحن صریحتر چیزی میگفت علیه کشتار.
🔹در بهترین خوانش، در همدلانهترین نگاه، تلاش میکرد، اما تلاشهایش سطحی و بیتاثیر بودند، ریشهها را نمیدید یا نمیخواست ببیند. ریشهی جنگ صنعت سرگرمی علیه خانواده را نمیدید، فکر میکرد همجنسبازی مشکلش دوگانهی بیمعنی گناه و جرم است (مثل یک عده در بهترین حالت سادهلوح اینطرف که فکر میکنند دعوا سر پسوند «گرایی» و «بازی» بر همجنس است.) ریشهی نکبت اسرائیل را تغافل میکرد، در مورد اشغالگری و رشد سرطانی اسرائیل کور و لال بود، ولی میرفت گدایی کند در نجف برای پیمان ابراهیم امضا بگیرد. نجف هم خوب جوابش را داد که مهاجرین فلسطینی برگردند، اشغالگری متوقف شود، تا ببینیم پیمان کارفرمایان شما چیست. ریشهی داعش را نمیگفت که دخالت غرب بود. نمیگفت سیل مهاجرین نگونبخت به سمت اروپا به خاطر پروژههای ناتو در لیبی و سوریه و ... بوده است. ماهیت صهیونیسم را نمیدید، رکوردش در مخالفت با اسرائیل کلمات دوپهلو بود که حالا ببینیم نسل کشی هست یا نه؟!!
🔹بعدها حتی دیدم خود غربیها هم نسبت به اصلاحات اقتصادیاش در کلیسا همین برآورد را دارند؛ اقدامات نمایشی و پوپولیستی. در حالی فساد اقتصادی کلیسا گستردهتر و جدیتر از آن است که با این نمایشها حل شود.
🔹خودآگاه یا ناخودآگاه، نقش تاریخی کلیسا در پازل سلطهجویی غربی را خوب بازی کرد: کند و پنبه جلوه دادن تیغ تیز تمدن غرب در ظاهر. یک ضد روایت تعدیل شده که پناه بیپناهان است و فانتزی و گوگولی، اما در آخر تاریخ را که نگاه میکنی، در آخر زندگی فرانسیس را که نگاه میکنی میبینی در پازل سلطهجویی همان تمدن بازی کرده (اگر غیر از این بود که حذف میشد). مثل میشنریهای دوران استعمار، به جای اینکه استعمار با تیغ سر ببرد، کمک کردند با پنبه سر ببرد؛ چه بسا اکثرشان خودشان هم نمیدانستند چنین نقش تاریخی را دارند ایفا میکنند.
🔹نکتهی دیگر در مورد او این بود که مرگ او و مرگ آقاخان چند هفته قبلش، موقعیت خوبی پیش آورد برای شناخت برخی افراد، و عبرت گرفتن از رفتارهای سطحی و بیمایه. برخی چنان در حس غرق شدهاند که واقعا از نگاه ناظر بیرونی آبروریزیست، دو نفر بزرگتر به خاطر احترام یک پیامی میدهند بس است دیگر، نخودی و بیخودی دویدهاند وسط گریبان چاک دادهاند در سوگ فرانسیس که حقارت خود را جار بزنند. نگاه کنی به سر و ته پیامها و یادداشتها، گویی واقعا اعتقاد دارند شخصیتی معصوم بود؛ دریغ از یک یادداشت که مردهریگ فرهنگی سیاسی اجتماعی او را به رویکرد انتقادی بالا و پایین کند، تاسفآور است، و در برخی موارد که سطح خودباختگی بالا میرود، رقتانگیز!
@Tanbiholomah
۳ اردیبهشت
۳ اردیبهشت
۳ اردیبهشت
استاد شمس 3 اردیبهشت.mp3
15.07M
🎙سخنان استاد شمس (زیدعزه) به مناسبت شهادت امام صادق (سلام الله علیه)
✅حوزه علمیه، باید امتداد حرکت امام صادق (سلام الله علیه) باشد؛
🔹توسعه علوم اسلامی توسط امام (علیه السلام)
🔹ضرورت حضور همه جانبه حوزه در موضوعات متنوع علوم اسلامی
🔹ضرورت بروزرسانی فعالیتهای علمی
🔹ضرورت تقویت کرسیهای کلام و تفسیر
@Tanbiholomah
۴ اردیبهشت
22.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پای درس فقیه فرزانه، حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی)
نکات:
🔹تحلیل علت تأخیر در تشکیل حکومت اسلامی
🔹تذکر نسبت به برخی رفتارها
🔹نقد و رد روایت ربیع
🔹تأکید بر منطق استقامت و ایستادگی
#نشر_حداکثری
@Tanbiholomah
۴ اردیبهشت
📣 پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس:
🔹️مسئولان امنیتی و قضائی هرگونه سهلانگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند
🔹️از مردمان پرگذشتی که در لحظهی نیاز آمادهی خون دادن به مصدومان شدند صمیمانه تشکر میکنم
🔹️درپی حادثه دردناک آتشسوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی ضمن تسلیت به خانوادههای مصیبتزده، مسئولان امنیتی و قضائی را موظف کردند که هرگونه سهلانگاری یا تعمّد در این حادثه را بهطور کامل بررسی و کشف کرده و بر طبق مقررات پیگیری نمایند.
🖼 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
حادثه دردناک آتشسوزی در بندر شهید رجایی موجب اندوه و نگرانی است.
مسئولان امنیتی و قضائی موظفند با بررسی کامل، هرگونه سهلانگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند.
همهی مسئولان باید خود را در پیشگیری از حوادث تلخ و خسارتبار موظف بدانند.
اینجانب رحمت و مغفرت الهی برای جانباختگان و صبر و سکینه برای خانوادههای مصیبت زدهی آنان و شفای عاجل برای آسیبدیدگان این حادثهی تلخ مسألت میکنم و از مردمان پرگذشتی که در لحظهی نیاز آمادهی خون دادن به مصدومان شدند صمیمانه تشکر میکنم.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
۷ اردیبهشت
40M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بیانات روشنگرانه استاد آیت الله شهیدی (دام عزه) پیرامون برنامه صداو سیما
🔹نکات:
- افتخار به کشور و نظام شیعی
- جعلی یا تقیه ای بودن حدیث کشف الغمة
- وجود روایات غضب صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بر خلیفه اول در صحیح بخاری
-تعجب از طرفداری عامه از معاویه، با وجود مخالفت با خلافت رسمی امیرالمؤمنین (سلام الله علیه)
-ضرورت مراعات افکار عمومی شیعه توسط اهل سنت
@Tanbiholomah
۸ اردیبهشت
۹ اردیبهشت
۹ اردیبهشت