هدایت شده از تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | سرمایهگذاری برای تولید داخلی: تبدیل شعار به راهبرد ملی
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
🖼 بخش اقتصاد رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی راهکارهای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ و تجربه کشورهایی که با الگوهای سرمایهگذاری داخلی به پیشرفت اقتصادی رسیدهاند را بررسی کرده است.
🔹 در سال جاری، رهبر معظم انقلاب اسلامی با اتخاذ رویکردی آیندهنگرانه، شعار «سرمایهگذاری برای تولید داخلی» را بهعنوان محور اساسی سیاستهای اقتصادی کشور تعیین نمودند. این گزاره، فراتر از یک دستورالعمل مقطعی، نه تنها دلالت بر تغییر چارچوب فکری در الگوهای تخصیص سرمایه از سفتهبازی در بازارهای غیرمولد به سمت توسعه بخش تولید دارد، بلکه نقشه راهی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور و آغاز یک مسیر بلندمدت در جهت خودکفایی و استقلال اقتصادی محسوب میشود.
🔹 در شرایط کنونی اقتصاد ملی که با معضلاتی نظیر تورم فزاینده، رکود اقتصادی و وابستگی ساختاری به واردات دست به گریبان است، تخصیص بهینه منابع به بخش تولید، نه تنها امری ضروری، بلکه یک ضرورت راهبردی محسوب میشود. سرمایهگذاری در تولید، با ایجاد ارزش افزوده، افزایش اشتغال و کاهش وابستگی به واردات، زمینه را برای رشد اقتصادی درونزا فراهم میکند. این شعار همچنین پاسخی به مشکلات ناشی از فعالیتهای غیرمولد در بازارهای طلا، ارز و غیره است که موجب انحراف منابع مالی از مسیر پیشرفت اقتصادی شدهاند.
🔹 مهمترین گام برای تحقق شعار سال، ایجاد بسترهای قانونی و حقوقی مناسب است. تدوین و اصلاح قوانین حمایتی از سرمایهگذاری، ثبات بخشیدن به قوانین اقتصادی و جلوگیری از تغییرات مکرر آنها، تسهیل فرآیند صدور مجوزهای کسبوکار و رفع موانع تولید، از جمله اقدامات اساسی در این زمینه هستند.
➕پرونده: #سرمایهگذاری_برای_تولید
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/59790
هدایت شده از تحلیل و تبیین
🌟 #تفسیر_امین | توجه به قاعده سیاق
🌙 به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR در سلسله یادداشتهای کوتاهی، با عنوان «تفسیر امین» سی ویژگی ممتاز تفسیری حضرت آیتالله خامنهای را تبیین میکند.
📣 در پانزدهمین شماره از این مجموعه، توجه حضرت آیتالله خامنهای به قاعده سیاق در تفسیر قرآن تبیین شده است.
🔹 قاعدهی «سیاق» از مهمترین اصول در روش تفسیر قرآن به قرآن محسوب میشود. «سیاق» یا «بافت آیه»، «فضای معنایی ویژهای است که از قرار گرفتن کلمات و جملات در کنار هم شکل میگیرد و در معنای واژه یا عبارت تأثیر میگذارد.» (روش، گرایش و قواعد تفسیری حضرت آیتالله خامنهای، ص ۱۹۱) این قاعده، به جز در آیهی تطهیر، در تمامی آیات قرآن کاربرد دارد و نقش اصلی در فهم معانی آیات ایفا میکند. علامه طباطبائی (ره) نیز بهطور گسترده از این قاعده تفسیری بهره برده است.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای نیز توجه ویژهای به قاعدهی «سیاق» دارند و در نقد نظرات مفسران از آن بهره میگیرند. بهعنوان نمونه، در تفسیر آیهی «فَلْیضْحَکوا قَلِیلاً وَ لْیبْکوا کثِیراً» (سوره توبه، بخشی از آیه ۸۲) میفرمایند: «بعضى گمان کردهاند این دو جمله بیانگر یک حکم مولوى است و همانطورکه نماز و روزه بر منافق و متخلّف از جهاد واجب است، کم خندیدن و بسیار گریه کردن نیز بر آنها واجب است. این برداشت غلط است و از توجّه نکردن به سیاق آیه بهوجود آمده.» (تفسیر سوره برائت، ص ۴۹۳)
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر آیهی ۶۰ سورهی توبه نیز بر اهمیت سیاق تأکید دارند. ایشان میفرمایند: «باتوجّهبه ارتباطى که بین آیهى «إِنَّمَا اَلصَّدَقٰاتُ لِلْفُقَرٰاءِ» و دو آیهى قبل از آن: «وَ مِنْهُمْ مَنْ یلْمِزُک فِی اَلصَّدَقٰاتِ» وجود دارد، مسلّم است که مراد از صدقات در این دو آیه، یک چیز است و دو مفهوم ندارند... باتوجّهبه سیاق آیات، بهوضوح معلوم میشود که صدقات در این دو آیه به یک معنا بهکار رفته و هر دو، یک معنا را میرسانند. پس باتوجّهبه وحدت سیاق و شأن نزولى که در کتب روایى در ذیل این آیات، وارد شده است، نتیجهى منطقى و قهرى این میشود که آیهى «إِنَّمَا اَلصَّدَقٰاتُ لِلْفُقَرٰاءِ» دربارهى همان غنائم جنگى است و اصلاً به زکات ارتباطى ندارد.» (تفسیر سوره برائت، ص ۳۱۷)
🔹 نکتهی بسیار مهم در استفاده از قاعدهی سیاق این است که این روش تفسیری نیازمند انس عمیق با قرآن کریم و تقویت ذهن قرآنی است. در غیر این صورت، ممکن است مفسری در تفسیر یک آیه به سیاق استناد کند، اما در حقیقت، سیاق آیه آن تفسیر را تأیید نکند.
حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر آیه پنجم سورهی مبارکهی جمعه میفرمایند: «بعضى از مفسّرین در اینجا گفتهاند که منظور از «حُمِّلُوا اَلتَّوْرٰاةَ » - تورات بر آنان بار شد، تحمیل شد - این است که تورات به آنان تعلیم شد؛ بعد «ثُمَّ لَمْ یحْمِلُوهٰا »، آنها برنداشتند تورات را، یعنى به تورات عمل نکردند. «حمل» اوّلى را، [یعنى] تحمیل را، به معناى علم و تعلیم میدانند، «حمل» دوّم را به معناى عمل میدانند؛ این، خلاف سیاق آیه است؛ اگر چه این بزرگوارى که این جور معنا کرده آیه را، به سیاق آیه هم استناد کرده، [امّا] آن سیاق هیچ دلالتى بر این معنا ندارد بلکه بعکسِ معنا دلالت دارد.» (تفسیر سوره جمعه، ص ۸۲)
🔹 قاعدهی سیاق در فهم آیات قرآن بر تمامی قرینهها، حتی روایات مقدم است، مگر آنکه روایت معتبرِ قطعی یا دلیل معتبر عقل، معنایی را ارائه دهد که برخلاف ظاهر سیاق باشد. بر همین اساس، حضرت آیتالله خامنهای در برخی موارد، روایت قطعی را بر سیاق آیه ترجیح میدهند.
🔹 به عنوان نمونه در تفسیر آیهی ۱۰۳ سورهی توبه میفرمایند: «بهحسب سیاق، وقتى آیات را پشتسرهم میخوانیم، بهنظر مىآید که مراد از اموال در «خُذْ مِنْ أَمْوٰالِهِمْ»، اموالِ همین افرادى باشد که در آیهى پیش، ذِکرى از آنها به میان آمده بود و خدا توبهشان را قبول کرد... گرچه سیاق این آیات چنین مینماید، امّا در روایات گفته شده که مورد آیه، زکات و صدقهى واجب است، و از استناد معصوم (علیهمالسّلام) به پارهاى از خصوصیات که در این آیه آمده، این احتمال بیشتر در ذهن تقویت میشود که حکم... براى همهى مؤمنان باشد، نه خصوص کسانى که توبه کردهاند.» (تفسیر سوره برائت، ص ۵۸۴)
🎤 #تحلیل_و_تبیین | #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚙️ تولید برای سرمایهگذاری | موشنگرافیک جدید KHAMENEI.IR
☝️چرا رهبر انقلاب شعار سال ۱۴۰۴ را #سرمایهگذاری_برای_تولید معین کردند؟
💻 Farsi.Khamenei.ir
51.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭐️ مستند کوتاه «محفل ستارهها»
🖥روایت «محفل» از دیدار رمضانی قاریان با رهبر انقلاب
👈 مراسم انس با قرآن در اولین روز از ماه مبارک رمضان با حضور رهبر انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. برنامه «محفل» در مستندکوتاه «محفل ستارهها» به روایت این دیدار پرداخته است.
🗓 پخش: شنبه ۲ فروردین ساعت ۲۱:۳۰ از رسانه KHAMENEI.IR و شبکه سوم سیما
🗓 یکشنبه ۳ فروردین ساعت ۲۰ از شبکه قرآن
💻 Farsi.Khamenei.ir
⚙️ اشاره روز گذشته رهبر انقلاب به مسئله تولید به عنوان یکی از کلیدهای اصلی بهبود اقتصاد و معیشت مردم؛
نقدینگی به جای سکه و ارز باید به سمت تولید برود. ۱۴۰۴/۱/۱
🖼 #سرمایهگذاری_برای_تولید
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از ایران همدل
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 توزیع غذا و برپایی سفره افطار ماه مبارک رمضان در بین مردم روزهدار و جنگزده حی النصر واقع در شمال غزه
▫️ #رمضان
📆 شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳
🔹 برای کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
شماره کارت: 6037998200000007
شماره شبا: Ir320210000001000160000526
کد دستوری: #14*
پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR
🔸 برای اهدای طلا و جواهرات ارسال عدد ٢ به 3000222
❤️ #دایما_حدکن | #همیشه_کنارتونیم
💻 irane-hamdel.khamenei.ir
8.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مجموعه نماهنگ «به رسم آیهها» | ۱۵. منشأ تحول پیغمبران
🌟 در ایام ماه مبارک رمضان، رسانهی KHAMENEI.IR در مجموعه نماهنگ #به_رسم_آیهها، مروری بر بیست و هشت جلسه کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» دارد که به مرور منتشر خواهد شد.
🔍 این کتاب، سلسله جلسات تفسیری حضرت آیتالله خامنهای در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ شمسی در مسجد امام حسن مجتبی علیهالسلام مشهد مقدس است.
🌟 #بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
⚙️ اطلاعنگاشت | کلید بهبود معیشت
🔹️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «#سرمایهگذاری_برای_تولید» نامگذاری کردند.
🔹️رسانه KHAMENEI.IR براساس پیام و سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب، در اطلاعنگاشت «کلید بهبود معیشت» مجموعه وظایف دولت برای فراهمکردن زمینههای سرمایهگذاری مردم در تولید کشور را مرور کرده است.
💻 Farsi.Khamenei.ir
40.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | قدر عظیم ملّت ایران
✏️حضرت آیتالله خامنهای: قلّهی ماه رمضان، ایّام قدر و لیالی مبارکهی قدر است... این اجتماعات عظیم شبهای قدر حقیقتاً عبرتانگیز است.
➕ تصاویر ویژهای از بزرگترین و با شکوهترین اجتماع شبهای قدر در حرم مطهر رضوی در شب قدر ۲۱ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶؛ جمعه شب اول فروردین ماه ۱۴۰۴
💻 Farsi.Khamenei.ir
📣 توصیه حضرت آیتالله خامنهای به قرائت قرآن و دعا برای پیروزی جبهه مقاومت
❤️ رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به سوالی، قرائت سوره فتح، دعای ۱۴ صحیفه سجادیه و دعای توسل را برای پیروزی جبهه مقاومت توصیه کردند.
💻 Farsi.khamenei.ir