🌺 برای زنان ایران
2️⃣ بخش دوم: تاسیس یک دبیرستان دخترانه
🏫 رمضان ۱۳۴۸ بود که آقای خامنهای اقبال خود را برای تحقق یک آرزوی اجتماعی آزمود؛ و آن تاسیس دبیرستان دخترانه با رگ و پی مذهبی در مشهد بود.
🌸 وی معتقد بود، رویکرد زنان به دین، بدون سوادآموزی و تجهیز آنان به دانش، موفقیتی در پی نخواهد داشت. نامناسب بودن فضای مراکز آموزشی دختران در آن دوره، نمیتواند دلیل کافی برای روی نیاوردن دختران به آموزش باشد. راه منطقی ایجاد مراکز مشابه، بدون معایب و کاستیهای موجود است.
🌟 وی ایده خود را ابتدا با آقای سیدّی علوی، رئیس دبیرستان پسرانه علوی مشهد در میان گذاشت. از این طریق بود که با گروهی از فرهنگیان و دانشگاهیان علاقمند به این طرح آشنا شد. شماری از بازاریان نیز به این گروه اضافه شدند.
🌱 حدود یک سال، هر هفته یا ده روز یک بار، نشستهایی در دبیرستان علوی پسرانه برگزار و درباره زیر و بم کار، از اساسنامه گرفته تا تامین هزینهها گفتگو کردند.
💢 برخی از آشنایان به او اشکال میگرفتند؛ اگر مدرسه درست شود و دختر فارغالتحصل بدهد، آنان را به سپاه دانش خواهند برد. آقای خامنهای در پاسخ میگفت که چه بهتر؛ به جای دخترانی که در مدارس بیبند و بار تربیت شدهاند، دختران این مدرسه که عفیف و متدین هستند به سپاه دانش بروند و دختران و کودکان روستاها را متدین بار آوردند.
🔅 آرزوی او در تاسیس این دبیرستان نمود نیافت و حسرت آن ماند تا...
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌷 مجموع طرح ویژه: «با رمز یازهرا حماسه آفریدیم»
1️⃣ ایمان آگاهانه
🌟 رهبر انقلاب: كدام عنصر در زن ايرانى توانست او را كه بكلى از مفاهيم سیاسی و اجتماعی جدا بود، اينجور تبديل كند به يک عنصر انقلابى، سياسى، آگاه، فداكار، مبارز، پرگذشت، متحمل انواع سختیها. اين عنصر، ايمان آگاهانه بود. ۶۶/۱۱/۱۷
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
پویش ملی پرچم افتخار به مناسبت چهلمین پاسداشت پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
شما میتوانيد جهت خرید پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران از طریق سايت Parchamema.ir يا سامانه
*780*40#
اقدام کنيد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
این سایت متعلق به ستاد بزرگداشت چهل سالگی انقلاب است و «ریحانه» در فروش و ارسال پرچمها نقشی ندارد.
4⃣ #چهل_سالگی_انقلاب
🌼 زنان استوار کننده انقلاب
🔹 رهبر انقلاب:این چیزی که فرهنگ انقلاب در ذهن زنها میکارد، روحیه ی انقلاب را به این ها تلقین می کند و اخلاق انقلابی را در اینها میدمد.
🔸آن همین اسلام انقلابی است و به همین دلیل است که ما از همه ی کشور های اسلامی و از همه انقلاب های دنیا می خواهیم که اول زنان را در متن انقلاب داخل کنند که بودن زنها ادامه دهنده، محکم کننده و استوار کننده پایه های انقلاب است.
🔹و دوم این که اسلام را متن انقلابشان ومتن حرکتشان بگذارند. ۶١/٢/٢
زن،خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعالیت دانشآموزان در دهه فجر 🇮🇷
🌸 نسل جدید به سبب فاصله سنی از انقلاب، آشنایی کمتری با نحوه پیروزی انقلاب اسلامی و اتفاقهای پیرامون آن دارد. بنابراین ما باید در جایگاه والد، مدیر مدرسه، معلم پرورشی و مادربزرگ و پدربزرگ با فعالیتهای غیرتکراری و غیرکلیشهای فرزندان و دانشآموزانمان را به آگاهی هرچه بیشتر از انقلاب اسلامی دعوت کنیم. آشنایی بیشتر دانشآموزان با تاریخ و فراز و فرود انقلاب نیز یکی از محورهایی است که رهبر انقلاب به مناسبتهای گوناگون بیان کردهاند؛ به خصوص در دیدارهای سالانه ۱۳ آبان.
📝 در این یادداشت میخواهیم به مسئولان مدارس و والدین پیشنهادهایی علاوه بر تزیین کلاس و مسابقه نقاشی در دهه فجر بدهیم.
📸 برپایی غرفه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
یکی از روشهای بسیار خوب برای تشویق دانشآموزان به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن، برپایی غرفه مخصوص به مدرسه در راهپیمایی است. مدرسه با ایجاد غرفههایی برای حضور و گرفتن عکس دستهجمعی از دانشآموزان با پرچم کشورعزیزمان ایران، نوعی شور و شوق در دانشآموزان ایجاد میکند.
🗣 برگزاری جلسه بحث و گفتگو
برای دانشآموزان مقاطع دبیرستان، ایجاد فضایی شبیه به مناظره، بحث و گفتگو میتواند بسیار خوشایند و اثرگذار باشد. در این جلسه دانشآموزان را برای پرسیدن و همچنین پاسخ دادن درمورد انقلاب اسلامی آزاد بگذارید. با این کار ضمن پاسخ دادن به پرسش دانشآموزان، در ذهن آنها ایجاد چالش و سوال میکنید. فقط حواستان باشد که فردی مطلع از کادر مدرسه باید برای پاسخگویی به دانشآموزان در جلسه شرکت کند. در محیط خانه یا در مهمانیها نیز میتوانید این کار را انجام دهید.
👓 برگزاری مسابقاتِ پژوهشمحور
علاوه بر برگزاری مسابقات ورزشی، ادبی، هنری و ... که از لحاظ موضوعی ممکن است ربط چندانی به انقلاب نداشته باشد و صرفا به مناسبت دهه فجر برگزار میشود، یک مسابقه بین بچهها برگزار کنید تا آنها را وادار به پژوهش و تحقیق میدانی از خانوادهها و مادربزرگ و پدربزرگها کند. مثلا از دانشآموزان و فرزندان بخواهید خاطرهای از پدربزرگ یا مادربزرگهایشان درمورد روزهای پرتنش قبل و حین پیروزی انقلاب بپرسند و برای دوستانشان تعریف کنند. به این ترتیب بچهها با فضای حاکم در کشور در آن روزها آشنا میشوند.
🌺 بیعت با امام و شهدا
یکی از روش های جذاب و درعین حال غیرمستقیم آموزش به بچهها، ترتیب دادن اردو است. اردو به دلیل داشتن فضای جدید و درواقع بیرون از مدرسه، اثری به مراتب بیشتر از برگزاری یک برنامه در مدرسه دارد. میتوانید به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، دانشآموزان را به گلزار شهدا ببرید و تجدید بیعت با امام و شهدا کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 زن ایرانی 🇮🇷
1️⃣ قسمت اول
🎞 "زن ایرانی" نام مجموعه ویدئوهای یک دقیقهای است که در ابتدا به بررسی نقش زنان ایران در تاریخ معاصر میپردازد و سپس به جایگاه اجتماعی زنان در پیش و پس از انقلاب میپردازد.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌷 کودکان فاطمی
📸 در حاشیهی برگزاری مراسم عزاداری فاطمیه در بیت رهبری، به غرفهی «عرضه محصولات فرهنگی موسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی»سر بزنید.
💝 همچنین میتوانید از متصدیان غرفه بخواهید تا تولیدات ریحانه را به شما هم بدهند مثل:
1️⃣ لوح فشرده محصولات ریحانه (مجموعه تولیدات ریحانه و بیانات رهبر انقلاب در موضوعات زن و خانواده)
2️⃣ کتابچه زندگی فاطمی (سبک زندگی حضرت زهرا در بیانات رهبر انقلاب)
3️⃣ کتابچه خانهی ما (توصیههای رهبر انقلاب به زوجهای جوان)
📚 همچنین در بخش فروش کتاب، مجموعهی پنج جلدی «نقش و رسالت زن» و «بانوی تراز» را میتوانید تهیه کنید.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
790017_-211035.pdf
6.06M
📕 کتابچه سبک زندگی فاطمی - نسخه ویژه چاپ🖨
🌼 مجموعه بیانات رهبر انقلاب درباره سبک زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
855553_-211036.pdf
6.44M
📕 کتابچه سبک زندگی فاطمی - نسخه ویژه مطالعه در تلفن همراه 🖨
🌼 مجموعه بیانات رهبر انقلاب درباره سبک زندگی حضرت زهرا سلامالله علیها
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
📢 فراخوان | رهبر انقلاب در سال۱۳۹۴ از جوانان خواستند به این سوال پاسخ دهند و تحلیل کنند که: رمز ماندگاری انقلاب اسلامی در مقایسه با نهضت ملی شدن نفت و انقلاب مشروطه چیست؟
👈 بر این اساس KHAMENEI.IR ذیل پرونده «انقلابی که منحرف نشد» درباره مقایسه انقلاب اسلامی با دیگر انقلابها، در فراخوانی از جوانان خواست تحلیل و نظر خود را ارسال کنند تا مجموعه نظرات جمع بندی و منشر شود، انشاالله.
📮 ارسال و ثبت نظرات در:
📩 info@khamenei.ir
💻 http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=41582
💞 همسر صبور
📝 روایتهایی تاریخی از همراهی همسر مکرمهی حضرت آیتالله خامنهای در طول سالیان مبارزه با رژیم ستمشاهی
4️⃣ بخش چهارم: آماده کردن شوهر برای زندان چهارم
💢 حضرت آیتالله خامنهای در دوران رژیم پهلوی مجموعا شش بار دستگیر و زندانی شدند. آنچه میخوانید، شرحی از وقایع پیش از زندان چهارم است 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💞 همسر صبور
4️⃣ بخش چهارم: آماده کردن شوهر برای زندان چهارم
🔆 روزهای آخر شهریور ۱۳۴۹ بود. طبق معمول به خانه پدر رفت، تا ضمن مباحثه درباره مسائل فقهی، او را نیز از تنهایی به در آورد. نشسته بودند که زنگ در به صدا درآمد. بانو خدیجه (مادر مکرمه آیتالله خامنهای) رفت در را باز کرد. لحظاتی بعد، نگران برگشت و گفت که دو ساواکی سراغت را میگیرند. پرسید: چه جواب دادید؟ مادر گفت: جواب دادم که اینجا نیست. گفت: چرا دروغ گفتی مادر؟ بانو خدیجه هم پاسخ داد که این ساواکیها مثل سگ هار هستند؛ باید شرشان را کم کرد. و شروع کرد به نفرین آنها.
⚠️ حاج سیدجواد که از شنیدن موضوع برآشفته بود و ابراز ناراحتی میکرد، از پسرش پرسید که باز چه کردهای که قرار است بگیرند و زندان ببرند؟ سعی کرد هر دو را آرام کند. گفت که احتمالاً اشتباه آمدهاند. از ذهنش گذشت که به زودی سراغ خانهاش خواهند رفت و لازم است پیش از رسیدن آنها، در خانه و نزد همسرش باشد.
🏠 خود را به خانهاش رساند. اوضاع آنجا طبیعی بود. موضوع را با همسرش در میان گذاشت. خانم خجسته، خودسالار و پردل، همچون تنگناهای گذشته پر روحیه و استوار نشان داد. کمکش کرد آماده شود؛ لباسهایش را عوض کند، ناخنش را بگیرد، ریش و سبیلش را کوتاه کند؛ همه کارهایی که قبل از زندان رفتن ضروری مینمود.
ناهارش را خورد، نماز ظهر و عصر را خواند و آماده نشست تا زنگ در به صدا درآید و او در راه روی مأموران شهربانی که برای بردنش آمدهاند بگشاید. خانم خجسته از این معطلی بدخیم خسته شد و خوابش برد. آقای خامنهای هم سری به کتابخانهاش زد تا برخی از آنها را که امکان بردنش به زندان باشد، همراه خود کند.
⚡️ ناگهان به ذهنش رسید خوب است مدتی پنهان شود و در جای امنی ترجمه کتابش را به پایان رساند؛ بعد از آن هر چه پیش آید خوش آید. چندین بار به قرآن تفأل زد. همه آیهها او را به اختفاء تشویق کردند. همسر را بیدار کرد. از تصمیم تازهاش گفت. خانم خجسته بسیار شادمان شد و پرسید: کجا میروی؟ گفت: نمیدانم؛ فقط میخواهم ترجمه کتاب را به پایان برسانم. بوسهای از چهره خفته پسرانش گرفت. خداحافظی کرد و از خانه بیرون آمد.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 زن ایرانی 🇮🇷
2️⃣ قسمت دوم: قیام گوهرشاد
🎞 "زن ایرانی" نام مجموعه ویدئوهای یک دقیقهای است که در ابتدا به بررسی نقش زنان ایران در تاریخ معاصر ایران میپردازد و سپس به جایگاه اجتماعی زنان در پیش و پس از انقلاب خواهد پرداخت.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌺 برای زنان ایران
3️⃣ بخش سوم: «عقب افتادگی زنان ما، به خاطر بیسوادی است!»
🌟 آیتالله خامنهای حتی در بازجوییهای متعددی که از ایشان میشده، به دفاع از حقوق زنان ایرانی پرداخته. برای نمونه، هنگامی که محمدرضا پهلوی به پیشنهاد آمریکاییها طرح «انقلاب سفید» را در ۶ بند مطرح کرد، اکثریت شخصیتهای دینی آن زمان از جمله سیدعلی خامنهای با این طرح مخالفت کردند.
📆 به خاطر همین مخالفت، در ساعت یازده صبح ششم مهر ماه ۱۳۴۹ ایشان تحت بازجویی قرار گرفت. در بخشی از بازجویی، ایشان تصویری کلی از وضعیت جامعه زنان را در دوران پهلوی بازگو میکنند که بخشی از آن را در «ریحانه» میخوانید 👇
🌺 برای زنان ایران
3️⃣ بخش سوم: «عقب افتادگی زنان ما، به خاطر بیسوادی است!»
⁉️ بازجو: آیا اصول انقلاب را مفید میدانید و یا خیر؟ در صورتی که موضوعی از انقلاب مزبور مورد تایید شما است ذکر و آنچه به نظر شما مفید نیست و تایید نمینمایید به صراحه ذکر نمایید.
✅ آیتالله خامنهای: «در دو اصل موردنظر یعنی اصل تساوی حقوق زن و مرد و اصل اصلاحات ارضی، ارائه دادن یک طرح کلی و جامع کار بزرگی است و من نه از عهده آن فعلا برمیآیم و نه چنین ادعایی کردهام. همین اندازه نظراتی هست از جمله اینکه:
1️⃣ با توجه به نقش تربیت فرزند به وسیله مادر و از طرفی مظلومیتی که عموماً زنها در اجتماع ما دارند خوب است به این صورت طرح میشد که اولاً مقرراتی شدید وضع میشد که مردان متجاوز نسبت به همسر خود را شدیداً مجازات میکرد و برای زن شخصیت و کرامتی درخور خود او ایجاد مینمود.
2️⃣ ثانیاً چون عامل عقب افتادن زنان در اجتماع ما صدی هشتاد بیسوادی آنان است، مدارس دخترانه را به وضعی به وجود میآوردند که هر کس با میل و رغبت خود را به مدرسه بفرستد و در نتیجه زنان بتوانند در عین حفظ جهات مذهبی در سطح برابری با مردان از لحاظ معلومات قرار گیرند.
3️⃣ ثالثاً زنان را به خانهداری و تربیت فرزند تشویق فراوان مینمود تا دختران جوان احساس نکنند که مادر شدن با شخصیت آنان منافی است و خانهداری دون شأن یک زن تحصیلکرده است.
◀️ البته دخالت در فعالیتهای اجتماعی همچنان برای زنان آزاد گذارده میشد ولی به طور حتم در آن صورت کمتر زنی خواهد بود که برخلاف فطرت زنانه خود دست از پذیرایی شوهر و تربیت فرزند بکشد و به ماهیانه ناچیزی در ازای صرف وقت در موسسهای قانع گردد. باری نظراتی از این قبیل که هنوز هم دیره نشده و در صورت تمایل به سمع مقامات ممکن است برسد.» ۴۹/۷/۶
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
6⃣ #چهل_سالگی_انقلاب
🌼بار سنگین انقلاب بر دوش زنان
🔹رهبر انقلاب: زن در جامعه ی انقلابی ما یک تحرک عظیمی را پیدا کرده از آنچه که درباره ی او گفته میشد، اندیشیده میشد، عمل میشد، عملا خارج شد. امروز در اجتماع ما زنها یک بار سنگینی از انقلاب را بر دوش دارند. ۶١/۶/۴
زن،خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌷 مجموع طرح ویژه: «با رمز یازهرا حماسه آفریدیم»
2️⃣ سربازان خط مقدم انقلاب، زنها بودند
🌟 رهبر انقلاب: انقلاب ما، همهی تصورات باطل دربارهی زن مسلمان ایرانی را تخطئه کرد و دیدیم که خانمها، سربازان خط مقدم انقلاب بودند.
🌟 اگر زنها با انقلاب سازگار نبودند و این انقلاب را نمیپذیرفتند و به آن باور نداشتند، مطمئنا این انقلاب واقع نمیشد.
🌟 اگر آنها نبودند، نیمی از گروه انقلابیون مستقیما در میدان نبودند. ۶٨/١٠/٢۶
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 دخترِ خانهی انقلاب
✅ سواد و فعالیت سیاسی را از حضرت زهرا (س) بیاموزیم
1️⃣ نسبت به اتفاقات جامعه بیاعتنا نباشید
منش اجتماعی و فعالیتهای سیاسی حضرت زهرا (س) به ما میآموزد که حواسمان به اتفاقات سیاسی اطرافمان باشد. سادهترین رویدادهای جاری در کشور و جهان، ممکن است مقدمه جریانی مهم باشد.
لازم نیست حتما نقش یا شغل سیاسی داشته باشید. تک تک افراد میتوانند با پیگیری دقیق و به اشتراکگذاری اطلاعات موثق، نقش سیاسی ایفا کنند.
2️⃣ سیاست با عبادت منافات ندارد
بعضیها فکر میکنند کسی که اهل عبادت است، نمیتواند پیگیر مسائل سیاسی باشد؛ یا سیاست، انسان را از کدبانوگری بازمیدارد. در حالی که حضرت زهرا (س) در قلهی سیاستفهمی و جهاد سیاسی، همسری نمونه و مادری کامل بودند.
3️⃣ دچار ناامیدی سیاسی نشوید
برخی با حرارت پا به عرصهی فعالیتهای سیاسی میگذارند، اما ناکارآمدیها و عدمبهبودیها خستهشان میکند و ناگهان مطالعه، مطالبه و پیگیری اخبار را ترک میکنند. آنها با تصور اینکه «پیگیری کنیم که چه بشود؟»،«هر چه بیشتر بدانیم، اعصابمان بیشتر خرد میشود!» و... دانستن و اطلاعرسانی به دیگران را کنار میگذارند. در حالی که کوچکترین تلاشی برای افزایش سواد سیاسی خود و دیگران، بینتیجه نخواهد بود و به تدریج به مطالبهگری و بهبود میانجامد.
4️⃣ حافظهی سیاسی خود را تقویت کنید
افراد و اتفاقات را باید در بستر حوادث زمان خود بررسی کنیم. نباید گذشتهی سیاسی افراد و جریانها را از یاد ببریم. با مطالعهی منابع معتبر و پیگیری وقایع جاری میتوان به تحلیل سیاسی رسید و به حضرت زهرا (س) تأسی کرد که در شرایط حساس، موضعگیری قوی سیاسی داشتند. ایشان در خطبهی فدکیه حوادث جامعه را از قبل از بعثت پیامبر (ص) تحلیل میکنند که از قدرت حافظهی سیاسی آن حضرت حکایت دارد.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh