🏘 #کوچه_های_قشنگ
▫️چقدر کوچه هایمان رنگ و بوی قشنگ و خدایی داشت. دههی شصت را میگویم.
اهالی کوچه همه از حال هم با خبر؛ همه یکرنگ و یک تیپ و باصفا؛ با شادی هم شاد و با غم هم ناراحت؛ نه مشکلات آپارتمان نشینی داشتن؛ نه مشکل پارک ماشین و سر و صدا ... گله و شکایتی نبود ... چشم هم چشمی نبود؛ البته بود؛ تو جبهه رفتن؛ یکی اگه می رفت؛ بقیه هم تصمیم به رفتن می گرفتند و باهم اعزام می شدند ...
آخرش همه باهم؛ رفیق و بچه محلشون رو بروی دوش میگرفتند و تا دروازهی بهشت بدرقه میکردند و آروم زیر گوشش میگفتند: شفاعت ما رو هم بکن همسایه ...
دیدار به قیامت ...
📷 👆عکس فوق مربوط به تشییع پیکر پاک و مطهــــر #شهید_غضنفر_قنواتی در اسفند مـــاه ســـال ۱۳۶۴ می باشد.
#دفاع_مقدس
#قهرمــانان_وطن
#مـــردان_بی_ادعـــا
#دلاوران_ماهشهری
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
کانال ما را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.👇
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr
🍁 او که از قبل انتخاب شده بود
🔻 مروری بر خاطرات دست نویس شهید فاضل شیرالی
🔶️ مقدمه
مجموعه دست نوشته شهید فاضل شیرالی دربرگیرنده خاطراتی است که او در دوران دفاع مقدس از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ را به رشتهٔ تحریر در آورده است. او در این دفتر مباحث مختلفی را به نگارش درآورده است و خاطراتی که از او به دست ما رسیده،از جهات مختلفی برای ما ارزشمند و قابلیت بررسی دارد. از طرفی حوادث و اتفاقات دوران دفاع مقدس را نشان میدهد و از طرفی دیگر مخاطب این پیامها؛نسلی است که کمتر جنگ را دیده و یا در مورد آن شنیده است. با مرور دست نوشتههای فاضل؛میتوان دستهبندی موضوعی را در میان آنها یافت. پیامهایی در حیطهٔ مسائل اخلاقی،عبادی،اعتقادی و سیاسی. دستهٔ دیگر از این پیامهای فاضل در این درس نوشتهها؛ناظر بر تحکیم روابط خانواده،یاد شهدا و بازگو کنندهٔ شرایط حاکم بر جبهه است. بر این اساس متن خاطرات را تقسیم بندی و به صورت بخشهایی مانند پیامهای عبادی،اخلاقی،اعتقادی و... تقسیم کرده و سعی کردیم نوشتههای هر بخش؛متناسب با آن تقسیم بندی شود. فاضل از آن دسته رزمندگانی بود که خود اهل عمل بود و آن چه که میگفت و مینوشت و آن چه از نماز شب،دعای کمیل و ندبه یاد کرده،خودش عامل به آنها بوده است. اگر دربارهٔ نماز جماعت و یاد شهدا مطلبی را مطرح کرده؛همه آنها در رفتار و گفتارش قابل مشاهده است. دست نوشتههای فاضل از جهات دیگر هم اهمیت دارد،گزارشی است از فضا و جو ّحاکم بر جبهه توسط کسی که خود بدون واسطه شاهد گذشت و ایثار و رفتار رزمندگان بوده است. امیدواریم که با انتشار خاطرات شهید فاضل،بتوانیم یاد شهدا و حماسهٔ رزمندگان در دوران دفاع مقدس را زنده نگه داریم.
چاپ خاطرات شهید فاضل دومین جلد از مجموع خاطرات شهدای بندر ماهشهر میباشد.
عادل شیرالی _ نرگس شامحمدی
بندر ماهشهر - مهر ۱۴۰۲
⬅️ ادامه دارد...⚘️
📕 منبع:کتاب او که از قبل انتخاب شده بود( جلد دوم ) صفحه ۸
📝 مؤلفان: عادل شیرالی_نرگس شامحمدی
📬 انتشارات:قدرولایت
#دفاع_مقدس
#دلاوران_ماهشهری
#گردان_شهدا
#شهید_شیرالی
#خادم_الحسین
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr
🇮🇷خانه شهید بندر ماهشهر🇮🇷
🍁 او که از قبل انتخاب شده بود 🔻 مروری بر خاطرات دست نویس شهید فاضل شیرالی 🔶️ مقدمه مجموعه دس
🍁 او که از قبل انتخاب شده بود
🔻 مروری بر خاطرات دست نویس شهید فاضل شیرالی
🔶️ مقدمه
اروند کنار در جنوب شرقی و ۴۸ کیلومتری شهرستان آبادان قرار دارد و یکی از بخشهای مهم آبادان به شمار میآید. اروند کنار از نظر جغرافیایی؛ روبروی شهر فاو عراق و در رأس خلیج فارس ؛ اروندرود و رودخانه بهمنشیر قرار گرفته است. اروند کنار دارای نخلستانهای فراوان است که به وسیله آب اروند رود؛ آبیاری میشود. وجود نخلستانها و آب جاری شرایط اسکان عشایر و کشاورزان را از دیگر مناطق فراهم کرده است. سواحل اروندرود عمدتاً باتلاقی است. شغل قالب مردم قبل از جنگ دامداری، باغداری، صنایع دستی، ماهیگیری و تجارت با لنج به کشورهایی مانند کویت،دبی،قطر و امارات بود. اما بعد از پایان جنگ مشاغل فوق الذکر رونق قبل را نداشت.
آب و هوای اروند کنار به سبب مجاورت با دریا بسیار گرم و دارای درصد بالایی از رطوبت در فصل تابستان است.
جمعیت اروند کنار طبق سرشماری سال ۱۳۵۵ حدود ۶۰/۰۰۰ هزار نفر بوده است. بافت اجتماعی منطقه غالباً عرب زبان و شماری هم عجم زبان هستند. طوایف گوناگونی از اعراب در اروند کنار ساکن بودند. طوایفی مانند نصار و بحرینی. قبل از انقلاب مردم اروند کنار از امکانات بهداشتی، رفاهی، علمی محدودی برخوردار بودند. از آن جاکه اروند کنار در نقطهٔ صفر مرزی واقع شده بود،۵ پاسگاه ژاندارمری در این منطقه مستقر بود. در هر پاسگاه حدود ۱۵ سرباز و درجه دار خدمت میکردند.
⬅️ ادامه دارد...⚘️
📕 منبع:کتاب او که از قبل انتخاب شده بود( جلد دوم ) صفحه ۱۱
📝 مؤلفان: عادل شیرالی_نرگس شامحمدی
📬 انتشارات:قدرولایت
#دفاع_مقدس
#دلاوران_ماهشهری
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr
🍁 او که از قبل انتخاب شده بود
🔻 مروری بر خاطرات دست نویس شهید فاضل شیرالی
🔶️ مقدمه
اسلحهٔ سربازان ژ_۳ و تیربار ژ_۳ بود. در دهانهٔ اروندرود یك ناوچهٔ کوچك نیروی دریایی وجود داشت که به آن «نمره چهار» میگفتند. با شروع جنگ تحمیلی،نزدیکی شهر فاو عراق در جوار اروند کنار با فاصله ۷۰۰ متری با این بخش و تجهیزات پیشرفتهای مانند توپ،موشک؛ تانک, سربازان آموزش دیده در مقابل اروند کنار که به جز چند پاسگاه ژاندارمری و چند کمیته انقلاب که سلاحشان از ژ_۳ یا برنو و چند سلاح شکاری تجاوز نمیکرد؛ شرایط سختی را برای حفاظت از منطقه در مقابل دشمن تا به دندان مسلح ایجاد کرده بود. فاضل در دفترچه خاطراتش وضعیت و تجهیزات رزمندگان در اروند کنار را توصیف میکند. نوشتههای او شرح مستقیمی است از جبهه ایران در بخش اروند کنار در مقابل دشمنی که سرتا پا مسلح بود. با آغاز حملهٔ صدام حسین به ایران؛ فاضل و دوستانش کنار یکدیگر جمع شدند و با سلاحهای سبك مانند کلاش، ژ_۳ در مقابل دشمن ایستادند در حالیکه هیچکدام آموزش نظامی ندیده بودند. شاید برخی به سربازی رفته بودند ولی اکثر آنان تا به آن زمان، حتی اسلحه هم به دست نگرفته بودند.
با شروع جنگ تحمیلی از روستای رُمیله (پنج کیلومتری آبادان) تا نهر قاسمیه که حدود ۵۵ کیلومتر با آبادان فاصله داشت، محور اروند کنار نامیده میشد. در ابتدای جنگ تحمیلی فرمانده محور اروند کنار حمید قبادی نیا بود. حمید مرکز فرماندهی را در مدرسه راهنمایی در نهر قصر قرار داد. این مرکز بعنوان ستاد فرماندهی شناخته میشد. در ابتدای جنگ نیروهای مردمی (بسیج) از اروند کنار و آبادان در اروند کنار حضور داشتند ولی رفته رفته نیروهای اعزامی از سایر شهرها به اروند کنار آمدند، آمار دقیقی از شمار رزمندگان در اروندکنار در ابتدای جنگ وجود ندارد ولی میتوان گفت حدود ۵۰۰ نفر بودند. ستاد مرکزی صورت منظم از سایر پایگاههای اروند گزارش کار میگرفت. فرماندهی ستاد مرکزی با حمید قبادی نیا بود تا اینکه حمید به شهادت رسید و جمال گودرزی از اعضا سپاه آبادان فرماندهی ستاد مرکزی اروند کنار را بر عهده گرفت. جمال نیز به شهادت رسید و یکی از ستادهای اروند کنار بنام او یعنی «ستاد شهید گودرزی» نامگذاری شد. این ستاد در نهر قاسمیه قرار داشت.
فاضل در دفتر خاطراتش که از این پس به آن خواهیم پرداخت؛وضعیت اروند کنار را در روزهای نخست دفاع مقدس به تصویر میکشد. قایق کوچکی که با آن به گشت دریایی میرفتند،مقر یا همان پایگاه دریایی که به نام شهید جمال گودرزی بود و در نهر قاسمیه قرار داشت را توضیح میدهد. آنچه مسلم است و از متن نوشتههای مربوط به اروند کنار به دست میآید،کم ترین امکانات و تجهیزات در مقابل دشمن بعثی است. معرفی شهدای اروند کنار بخش دیگری از خاطرات شهید فاضل است.
⬅️ ادامه دارد...⚘️
📕 منبع:کتاب او که از قبل انتخاب شده بود( جلد دوم ) صفحه ۱۱_۱۲
📝 مؤلفان: عادل شیرالی_نرگس شامحمدی
📬 انتشارات:قدرولایت
#دفاع_مقدس
#دلاوران_ماهشهری
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr
📷عکس شماره ۱۴۱
📝 دلاوران عرصه دفاع ،، این افراد و مکان در تصویر را شناسایی و برای ما ارسال کنید ما هم در کانال نشر می دهیم.
راه های ارتباطی 👇👇
ادمین @ShahidGomnaam313
📞شماره تماس: ۰۹۱۲۱۷۸۳۹۸۶_۰۹۳۷۳۳۴۰۹۸۹
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷"بسم رب شهدا و صدیقین"🌷
سَلٰامْ بر آنانی که اَوَلْ
از ســیم خاردار نَـفْسـْ گُذَشْتَنْـــ
و بَـعْد از سیم خار دار دشْمَنــــْ🌹
« سالروز آسمانی شدن شهید حسن آلبوغبیش مبارک باد ».🇮🇷
تاریخ تولد : ۱۳۴۱/۱۱/۳ روستای قطرانی از توابع شادگان
تاریخ شهادت : ۱۳۶۲/۶/۱۸
محل شهادت : پاسگاه نوسود 🌷
مزار شهید: ماهشهر 🌸
#دفاع_مقدس
#لبیک_یا_خامنه_ای
#انتقام_سخت
#امام_زمان
#خانه_شهید_بندر_ماهشهر
https://eitaa.com/khane_shahid_mahshahr