.
♻️ قاعده ترجیح صالح مقبول بر اصلح، در انتخاب بین رییسی و جلیلی
🔹 قسمت اول
🔰 حمید رسایی: تقریبا از سال ۸۴ و نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که موضوع «ترجیح صالح مقبول بر اصلح» روی زبانها افتاد. این قاعده پیش از این همواره و در هر انتخابات، برای کاندیدای خاصی مطرح میشد که این بار اساسا در میدان رقابت نتوانست حاضر شود.
در روزهای اخیر و به مناسبت این دوره از انتخابات ریاست جمهوری اما باز هم موضوع «ترجیح صالح مقبول بر اصلح» محل نزاع موافقان و مخالفان کاندیداها شده است. برخی عمل به این قاعده را کلا منتفی و برخی عمل به آن را در هر شرایطی صحیح دانستهاند و برخی هم حیران بین درستی و نادرستی آن ایستادهاند. در این باره چند نکته قابل تامل است که اگر به آنها توجه شود، این سردرگمی پایان خواهد یافت.
🔶 محل نزاع و بحث اینجاست: در کارزار انتخاباتی با کاندیدهایی مواجه هستیم که #از_نظر_ما یکی از آنها از جمیع شرایط، اصلح و بقیه افراد صالح و حتی برخی از آنها از نگاه ما (نه از نگاه مراجع قانونی و تایید کننده) غیرصالح هستند.
اجازه دهید موضوع را در قالب مثالی مطرح کنم. فرض کنید چهار گزینه داریم که وقتی ویژگیهای آنها را در ابعاد مختلف مورد دقت قرار میدهیم، از امتیازهای ۱۹، ۱۷، ۱۱ و ۹ برخوردارند که طبعا از نگاه ما گزینه اول اصلح، گزینه دوم صالح، گزینه سوم هم به نسبت گزینه مردود، کاندیدایی صالح و گزینه چهارم هم که به دلیل عبور از خط قرمزهای ما اساسا مردود و غیرصالح است.
طبعا اگر در حالتی باشیم که فرد اصلح مقبولیت داشته باشد، تکلیف روشن است. اما مفروض بحث ما این است که از #راه_مطمئن و درستی (نه صرفا ادعای این رسانه و ادعای درگوشی آن چهره سیاسی) به این نتیجه رسیدهایم که به احتمال زیاد، گزینه اصلح مورد نظر ما متاسفانه مقبولیت لازم در صحنه رقابت انتخاباتی را ندارد و در ادامه فرایند انتخاباتی هم به این مقبولیت دست نمییابد اما گزینه دیگری که صالح است، از این مقبولیت برخوردار است و اگر آرا متفرق شود، گزینه اصلح و صالح، هیچکدام انتخاب نمیشوند بلکه ممکن است فرد غیرصالح (با معدل ۹) قدرت را در دست بگیرد. طبعا قدرت یافتن چنین گزینهای، لطمات جبران ناپذیری برای مردم، کشور و آرمانهای انقلاب اسلامی به دنبال خواهد داشت. در این حالت، تکلیف ما چیست؟
به نظرم در این حالت ما با دو #قاعده_اصلی مواجهایم:
اصل اول: از طرفی اصل عقلی و نقلی (روایات معصومین) این است که انتخاب اصلح بر صالح ترجیح دارد. طبعا بهم زدن این قاعده «خلاف اصل» است حتی اگر ترجیح صالح مقبول بر اصلح نامقبول باشد. اگر این «خلاف اصل» دائما تبدیل به «اصل» شود، نتیجه آن به مرور زمان، نزولی و عبور از صلاحیتها خواهد بود. چرا که فرد صالحی که در این دوره مقبول بوده است پس از مدتی با تغییر ذائقهها نسبت به فردی که امتیاز کمتری از او داشته، نامقبول خواهد شد و ...
اصل دوم: اما از طرفی نمیتوان تردید کرد که در فعالیتهای اجتماعی بویژه رقابتهای انتخاباتی (که حصول نتیجه در آن، متوقف بر آرای تک تک افراد جامعه است) باید تلاش کرد و با کار جمعی، آرای بیشتری به دست آورد. بدیهی است در چنین کارزاری اگر شما آرای خود را متفرق کنید، فرد ناصالح امورات کشور را به دست خواهد گرفت.
طبعا کار وقتی به اینجا رسید، پای یک قاعده عقلی به میان میآید و این سئوال مطرح میشود: آیا در چنین مواقعی، برای دفع مفسده بزرگ، انتخاب صالح مقبول بر اصلح ترجیح دارد یا باید همچنان بر انتخاب فردی که #از_نظر_ما اصلح است، اصرار ورزید؟
آنچه نویسنده این سطور میفهمد و درس آن را خدمت استادش پس داده، به این سئوال نمیتوان یک جواب ثابت داد بلکه به فراخور شرایطی، پاسخ تغییر میکند. برای فهم بهتر موضوع، ادامه بحث را با دقت بیشتری دنبال کنید.
توضیح اینکه اگر صحنه انتخابات اینگونه بود که...
ادامه یادداشت در پست بعد:
♻️ قاعده ترجیح صالح مقبول بر اصلح، در انتخاب بین رییسی و جلیلی
🔹 قسمت دوم
🔰 حمید رسایی: توضیح اینکه اگر صحنه انتخابات اینگونه بود که:
فرض اول – فرد اصلح (A) با ۱۹ امتیاز، مقبولیت ندارد اما فرد صالح (B) با ۱۷ امتیاز، مقبولیت اجتماعی دارد. بنا بر این فرض، از نظر کیفی، فاصله کمی بین آنهاست. در این فرض با توجه به فاصله کم اصلح و صالح مقبول از نظر شرایط کیفی، بدیهیترین تصمیم این است که پس از ناامیدی از ایجاد اقبال برای فرد اصلح، باید به فرد صالح اما مقبول رای داد تا از قدرت یافتن فرد ناصالح جلوگیری کرد.
به عبارت دیگر در این فرض، خود «مقبولیت» به یکی از شرایط اصلح بودن تبدیل می شود چون انتخاب آن از مفسده بزرگتری که قدرت یافتن فرد ناصالح است، جلوگیری می کند. در این فرض در حقیقت باز هم شما به اصلح رای دادهاید.
🔸 فرض دوم - فرد اصلح (A) با ۱۹ امتیاز، مقبولیت ندارد و فرد صالح (B) که ۱۷ امتیاز داشت و با اصلح فاصله کمی داشت هم مقبولیت ندارد اما گزینه سومی (C) با ۱۲ امتیاز از مقبولیت برخوردار است. در این جا هرچند گزینه (C) به نسبت کسی که امتیازش ۹ است، صالح شمرده میشود اما فاصله او با گزینه اصلح خیلی زیاد است.
🔹 در فرض دوم از آنجا که فاصله اصلح با صالح مقبول از نظر شرایط کیفی خیلی زیاد است، نباید به قاعده خلاف اصل «ترجیح صالح مقبول بر اصلح» تن داد و باید تحت هر شرایطی روی رأی به اصلح تاکید کرد تا ارزشهای مدیریتی فراموش نشود و مسیر نزولی روز به روز بیشتر نگردد. دلیل آن هم روشن است. در این فرض، شرایط کیفی فرد مقبول به گزینه ناصالح، خیلی نزدیکتر است تا فرد اصلح.
حال که صورت مساله و تا حدودی پاسخ آن روشن شد یادآور میشوم که بحث «ترجیح صالح مقبول بر اصلح» را یک بار خدمت استادم مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره) مطرح کردم و آنچه در فروض مختلف نوشتم، برگرفته از آموزههایی است که از آن استاد عزیز آموختم.
🔷 اما اکنون و در شرایط فعلی، آنچه نگارنده از صحنه آرایی انتخابات پیش رو درک میکند این است که هر دو گزینه، آقایان جلیلی و رییسی از سلامت مدیریتی و اقتصادی و اعتقاد به آرمانهای انقلاب اسلامی و اعتقاد به توان داخلی و ولایتمداری برخوردارند و البته هر یک ویژگیهای مثبت مختص به خود هم دارند. وقتی با دقت نگاه میکنید، از جهاتی آقای رییسی و از جهات دیگری آقای جلیلی، امتیازات بیشتری دارند.
تا اینجا آقای جلیلی به دلیل کار کارشناسی مستمر سالهای گذشته از اشراف بیشتری نسبت به حوزههای اجرایی برخوردار است و تفاوت ملموسی با جلیلی سال ۹۲ کرده است اما متاسفانه به دلیل ادبیات نخبگانی، همچنان در برقراری ارتباط با اکثریت تودههای عمومی و لایههای مختلف جامعه مشکل دارد و نتوانسته اقبال عمومی را به شکل گستردهای فراهم کند. به نظرم این موضوع در ادامه مسیر انتخابات نیز تغییر نخواهد کرد.
آقای رییسی اما هر چند سابقه مدیریت کلان مستمر و طولانی بویژه در بخش قضا داشته است و مانند آقای جلیلی نسبت به جزییات حوزههای اجرا آشنایی ندارد اما اشراف کلی بر مباحث و مشکلات کشور را دارد و به دلایل مختلفی که یکی از مهمترین آنها اقدامات امید بخش ایشان در برخورد با مفاسد و رسیدگی به مشکلات مردم در دوره ریاست قوه قضاییه بوده، از اقبال بیشتری برخوردار است و این موضوع کاملا مشهود است.
بنابر این به عقیده نویسنده این سطور، هر چند آقای جلیلی از نظر برخی به دلیل اشراف بیشتر بر بخشهای اجرا اصلح است اما برخی ویژگیهای آقای رییسی در کنار اقبال عمومی نسبت به ایشان خیلی بیشتر است. با این وجود از آنجا که این دو مدیر انقلاب اسلامی از نظر کیفی خیلی با هم فاصله ندارند و در معدلگیری نهایی از جهت جمیع شرایط نزدیک به هم هستند، بنا بر ضرورت جلوگیری از قدرت یافتن فردی که از نظر ما صلاحیت لازم را ندارد، اجرای قاعده ترجیح صالح مقبول بر اصلح، از طرف کسانی که آقای جلیلی را اصلح میدانند، اقدامی عاقلانه و از زاویهای که متذکر شدم، در حقیقت انتخاب اصلح است.
در عین حال، طبعا اگر کسی صحنه انتخابات را اینگونه نبیند که بنده میبینم، یعنی قائل به این باشد که فرد اصلح از مقبولیت لازم برخوردار است یا در ادامه مسیر آن را کسب میکند یا فاصله اصلح با صالح مقبول را زیاد ببیند یا ... حتما باید به تکلیف خود در حمایت از گزینه اصلح عمل کند. در این صورت نه تنها چنین فردی قابل سرزنش نیست که قابل ستایش هم هست.
علاوه بر همه اینها بلا تردید، هیچ یک از این دو عنصر مدیریتی جبهه انقلاب، شهوت نشستن بر کرسی ریاست جمهوری را ندارند و در روزهای آینده، خود به خوبی به جمعبندی لازم خواهند رسید.
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر انگشت جوهری یعنی انگشت در خون....
رای می دهم به عشق...
پیامی از دختران ایران زمین به دنیا...
تولد بانوی آب و آفتاب حضرت معصومه ع و روز دختر گرامی باد. 🌺
#همیاران_انقلاب
#هواداران_محمد_یاوران_رئیسی
#ستاد_شهر_تهران
22.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام عزیزان حتماً حتماً حتماً ببینید👀
از این قشنگ تر میشد بیان کرد؟ 👌
آفرین👏 به این طلبه با بصیرت
جا داره این کلیپا 🎬 تو همه فضای مجازی نشر بدید یا علی شروع کنید.
#سیاسی_بصیرتی
#حضور_حداکثری
#کار_تمیز_فرهنگی
@eteghadi313
17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞#فایل_تصویری
📌#انتخابات_1400
🔺ضرورت معاصر سازی شخصیتهای مؤثر تاریخی در انتخابات
🔹حجتالاسلام و المسلمین منصوریان دامغانی
🔗https://t.me/mahdaviat_gamdovom
🔗https://ble.ir/mahdaviat_gamdovom
🔗https://eitaa.com/mahdaviat_gamdovom
🔗http://instagram.com/m.a.mansourian
13.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اظهارات علیرضا زاکانی هنگام ورود به سالن مناظره ها
🔸اطلاعات بنده از مشکلات مردم از راههای مختلف و از ابعاد مختلف به دست من می رسد. یک راه دیگر همچنین از طریق گزارشات تخصصی و بازدید میدانی خودم در میان مردم است.
🔸امروز رقابت میان غارت زدگان و غارت شدگان است و بنده خودم را صدای غارت شدگان میدانم. روزی به میدان رفتیم تا در مقابل متجاوزان خارجی قد علم کنیم، اما امروز در مقابل غارت کنندگانی قرار داریم که آبرو، جان و مال مردم را هدف قرار دادند.
🔸 امروز بر خودم واجب میدانم با تمام وجود در مقابلشان بایستم و با حرف های جدید مشت کسانی که میخواهند مردم را فریب دهند باز کنم.
[ کانال جوانان انقلابی ]
@naslechaharome
▪️امروز سالگرد فاجعهی اسپایکر، هولناکترین فاجعهی قرن است...
♦️ سال ۲۰۱۴ داعش وارد دانشگاه هوایی تکریت عراق شد و قریب ۲۰۰۰ هزار دانشجوی جوان شیعه عراقی را قتل عام کرد و به دجله انداخت، طوری که رودخانهی دجله به رنگ قرمز درآمده بود‼️
@women92
♦️رای می دهم برای امنیت کشورم....
10.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اکران آنلاین مستند انتخاباتی #دیوارکش
دوشنبه ساعت ۱۸
دانلود و تماشای مستند دیوارکش + نسخه کامل (بدون سانسور) | عماریار
https://ammaryar.ir/product/divarkesh/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک رأی در انتخابات چه تأثیری داره؟؟؟
علي نقيان: سلام و عرض ادب
در مناظره آخر ، کاندیداهای جبهه انقلاب به خوبی و بدون حاشیه توانستند هم برنامه های خود را ارائه کنند و هم پاسخ شبهات را بدهند و هم به خوبی طرف مقابل را به چالش بکشند.از صحبت های بسیار محکم و مستدل آقای رییسی گرفته تا رگبار آتشین آقای دکتر زاکانی
ولی چیزی که امروز ذهن من را مشغول خود کرد این بود که آقای همتی در صحبت های خود اشاره ای به این کردند که تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه مشکل برجام بوده و دولت روحانی تا زمانی که ترامپ زیر میز برجام نزده بود عملکرد خوبی داشت و پس از خروج امریکا از برجام و برگشتن تحریم ها مشکلات اقتصادی ایجاد شد!!!
علاوه بر دروغ بودن این موضوع(که اصلا جای بحث آن اینجا نیست) نکته ظریفی در این صحبت ها وجود داشت و آن این بود که، مردم؛ اگر میخواهید مشکلات برطرف شود باید دوباره آمریکا به برجام برگردد تا مشکلات اقتصادی جامعه و رشد اقتصادی و .... حل شود.این تلقینی بود که بنظر بخوبی به بدنه نا امید و سرخورده اصلاحات و افرادی که قصد شرکت در انتخابات ندارند وارد شد.
*حال چرا این موضوع مهم است؟*
همانگونه که قبلا نیز در اخبار مختلف شنیده شد استراتژی سران اصلاحات این بار در انتخابات این بود که *فقط روی تخریب آیت ا... رییسی تمرکز شود* و اگر مناظرات خصوصا مناظره آخر را یکبار دیگر مشاهده کنید میبینید که هردو کاندیدای اصلاحات فقط و فقط آیت الله رییسی را تخریب میکردند و توسط *متن های از قبل انشا شده یا کلید واژه های از قبل نوشته شده* تمام تلاش خود را انجام دادند که آقای رییسی را مورد هجمه قرار داده و از آرای ایشان بکاهند.
البته آقای رییسی امروز به زعم بنده تازه موتورشان روشن شده بود و به خوبی پاسخ همه این شبهات و تخریب ها را دادند.
این استراتژی اصلاحات از آنجا ذهن من را به خود درگیر نمود که از مذاکرات وین اخباری به گوش میرسد که احتمال انجام یک توافق دست و پا شکسته تا پایان این هفته وجود دارد ، *دولت ایران سعی دارد به هر نحو ممکن تا قبل از انتخابات به این توافق برسد* و *طرفهای مقابل با فرسایشی کردن مذاکرات و مشاهده شوق طرف ایرانی برای رسیدن به هر توافقی تا قبل از انتخابات* ، سعی میکنند که حداکثر امتیاز را از ایران گرفته و هیچ امتیازی نیز ندهند.
*حال تا روز انتخابات چه خواهد شد؟*
آقای همتی و مهرعلیزاده به همین روال عمل کرده و احتمالا با حضور در فضای مجازی و کلاب هاوس و دیگر پلتفرم های مجازی سعی میکنند با *نشان دادن مظلومیت خود و سیاه نمایی شدید درصورت شکست آنها، اذهان عمومی را برای یک گشایش بزرگ و شوک انتخاباتی آماده کنند.*
در روز چهارشنبه یا پنج شنبه دود سفیدی از وین به آسمان برخواسته و خبری فوری در تلکس های خبری جهان مخابره میشود: *"آمریکا به برجام برگشت!"*
این خبر فورا در شبکه های مجازی پخش شده و دست به دست میگردد.قاعدتا افرادی که تاکنون مردد بودند تا در انتخابات شرکت کنند، خوشه های امید در دلشان جوانه زده ودر این هنگام آقایان خاتمی،سید احمد خمینی،میرحسین موسوی و کروبی و تاج زاده و همه سران اصلاحات فرمان شرکت در انتخابات و حمایت از همتی را صادر میکنند. *احتمالا دلیل این آقایان نیز این خواهد بود: اکنون که روزنه ای امید با بازگشت امریکا به برجام ایجاد شده اگر حمایت نکنیم و این فرصت بزرگ را از دست بدهیم، دیگر هیچ گاه نمیتوان این وضعیت فعلی اقتصادی جامعه را درست کرد و با روی کار آمدن آقای رییسی به چند صد سال قبل پرتاب میگردیم!!!*
*پس برای آینده خود و فرزندان خود از این "امید مجدد" استفاده کرده به همتی رای میدهیم.*
بله
به همین راحتی
اکنون که نظرسنجی ها نشان میدهند حدود ۴۲ درصد از مردم قصد شرکت در انتخابات را دارند و در بهترین شرایط این آمار به ۵۰ درصد میرسد، با ایجاد چنین *شوک بزرگی* که از هفته ها قبل برای آن زمینه سازی انجام شده ،آرای خاکستری در کمتر از ۲۴ ساعت قبل از شروع انتخابات تصمیم به رای دادن به همتی را می گیرند تا هم در مقابل شورای نگهبان بایستند و هم از رای آوردن آقای رییسی جلوگیری کنند.این شوک بقدری روحیه آنها را بالا میبرد که مجددا عوامل رسانه ای و سلبریتی هایی که تاکنون بر طبل #رای_نمیدهم میکوبیدند مجددا به خط شده و برای ایران یکبار دیگر #تَکرار خواهند کرد.
این نقشه ای است که توسط سناریو نویسان اصلاحات برای این دوره از انتخابات نوشته شده است.
*حال چه باید کرد؟*
تا حد توان این سناریو را منتشر نماییم زیرا برملا شدن این سناریو میتواند از بار روانی آن در ۲۴ ساعت قبل از انتخابات بکاهد و از طرفی سران اصلاحات را در محاسبات خود به اشتباه خواهد انداخت زیرا آنها عادت کرده اند که همواره سیاست را با شطرنج انجام دهند!
از طرفی مردم با ماهیت این افراد بیشتر آشنا شده و دوباره در دام تکرار آنها نخواهند افتاد.