هدایت شده از مسجد
ازمن انتظارداری در بزرگسالی برای خودم تصمیم بگیرم، مستقل باشم و پای انتخابهایم بایستم،
اما در کودکی مرا مطیع،
تسلیم و منعطف میخواهی.
فکر کنم باید در موردش حرف بزنیم!
هدایت شده از مسجد
کودکان به دلیل آنکه حافظه کلامی ندارند، خاطراتشان به صورت احساس در مغزشان ثبت میشود و پایه های شخصیت آنها را میسازد.
پس مراقب احساسی که به کودکتان می دهید باشید
هدایت شده از مسجد
وقتی فرزندتان از شما دور نمی شود
و همیشه نگران شماست،
وقتی تمام برنامه هایش را با
شما تنظیم می کند،
نه نشانه وفاداری ونه دوست
داشتن زیاد است، بلکه نشانه
آسیب ديدگی و وابستگی
ناسالم اوست
هدایت شده از مسجد
طبق یک مطالعه 20ساله که در 27 کشور انجام شده، فقط داشتن کتاب درون خانه، میتواند میزان موفقیت بچه ها در امر تحصیلات را بیشتر از هرفاکتور دیگری مانند سطح تحصیلات خود والدین، افزایش دهد
هدایت شده از مسجد
جالبه بدونید که؛ هرچقدر به کودک آزادی عمل بیشتری بدهید...
وقتی او را از انجام کاری منع می کنید، کمتر با شما مخالفت خواهد کرد.
پس انتخاب با خود شماست...
هدایت شده از مسجد
متحد بودن پدر و مادر، یکی از مهمترین مسایلی است که باید توسط والدین رعایت شود.
ممکن است شما روشهای مختلفی برای تربیت و تنبیه کردن فرزندتان داشته باشید، اما وقت بگذارید و در مورد آنها با یکدیگر صحبت کنید، ولی هیچگاه در مقابل فرزندتان، تلاش دیگری را کمرنگ جلوه ندهید و موقعیت همدیگر را تخطئه نکنید.
بهعنوان مثال، اگر مقابل خواستههای بچهها یکی از والدین، شرط بیرون رفتن را انجام تکلیفی قرار داده "مرتب کردن اتاقش" ، شما هم پیرو این شرط باشید و از روی دلسوزی، اصراری برای بیرون بردن "فرزندتان را که اتاقش را هنوز مرتب نکرده" نداشته باشید.
هدایت شده از مسجد
به کودکان خود نگویید بی پول و ندار هستیدچون باعث نا امنی کودک می شود و آنها نگران آینده خود می شوند.
خیالشان را راحت کنید که پول همیشه هست.
هدایت شده از مسجد
وقتی با صدای بلند میگیم دااااد نزننن، سااااكتتت
پيام👈داد زدن كار بديه تو نبايد داد بزني، اما من ميتونم چون زورم از تو بيشتره.
نکته👈كودك توانايي ارزيابي احساسات خود را ندارد. او از شما الگو ميپذيرد
هدایت شده از مسجد
چگونه به کودک خود نه بگوییم؟
نه را با جملات مثبت بگویید:
کودکتان را برای خرید برده اید و او مدام دامان شما را می کشد و شکلات می خواهد. شما هم به او می گویید قبل از شام نمی شود شکلات بخوری. او پاهایش را بر زمین می کوبد و شما دوباره نه می گویید. او این بار محکمتر پا می کوبد و بلندتر جیغ می زند.
تا شما به راهروی چهارم برسید او پنج بار قشقرق به راه می اندازد تا به خواسته اش برسد. شما هم یا تسلیم خواسته او می شوید تا از شر سر و صدا و آبروبریهای او در فروشگاه خلاص شوید و یا محکم بر سر حرف خودتان می ایستید و سرخ و سفید می شوید. که در هر دو حالت شرایط برای شما و کودک سخت می شود. بعضی از کودکان تنها با شنیدن کلمه نه نمی توانند علت بعضی از قوانین را بفهمند.
متخصصان روانشناسی خانواده معتقدند می توانید با این کودک به گونه مثبت حرف بزنید و به همان نتیجه برسید. مثلا به جای اینکه بگویید قبل از شام نمی توانی شکلات بخوری می توانید به او بگویید بله تو اجازه داری شکلاتت را بعد از شام بخوری.
هدایت شده از مسجد
❣تشبیه جالبی درباره #کودکان وجود دارد. کودک مثل #اسفنج است! هرچه پیرامونش باشد، جذب👌 می کند:
💢مراقب چیزهایی که کودکتان میبیند👀 و میشنود👂 باشید.
⭕️فیلم، کتاب📚، موسیقی🎶، اسباب بازی و هر رسانه دیگری که در اختیار کودک است را #بادقت زیر نظر داشته باشید!!
♨️هرگز فراموش نكنيد:
پدر،مادر #شدن راحت است،
ولي پدر و مادر #خوب_ماندن، سخت است!!
هدایت شده از مسجد
باید جهان را بهتر از آنچه تحویل
گرفته ای، تحویل دهی...
خواه با #فرزندی_خوب،
یا باغچه ای سبز،
یا دلی شاد...
اگر فقط یک نفر با بودن توساده تر
نفس کشید، یعنی تو موفق شده ای
هدایت شده از مسجد
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #کلیپ_مفهومی
🔴کودکان می بینند....
#الگوی_عملی_باشیم
#تربیت
#رفتارشناسی
🔅چگونگی رفتار با کودکی که ناسزا میگوید:
🌺اگر کودک در محلی عمومی یا در مهمانی حرف نامناسب زد، چطور برخورد کنیم؟
اگر کودک در مهمانی یا در محیط عمومی از الفاظ نامناسب استفاده کرد، باید او را کنار بکشید و بخواهید به این رفتار خود پایان دهد. قبل از مهمانی هم والدین باید از روش های تشویقی استفاده کنند و مثلا به کودکشان گوشزد کنند اگر از این الفاظ استفاده نکند، به او جایزه می دهند. روش های تشویقی باید تا حد ممکن کلامی و غیرمادی باشد تا کودک شرطی نشود. لبخند محبت آمیز یا آفرین گفتن یا نهایتا جایزه دادن به کودک کافی است. در صورتی که کودک به این روش توجه نداشت و رفتار خود را تکرار کرد، باید والدین به همراه او محیط را ترک کنند. اگر این رفتار چند بار تکرار شود، کودک متوجه حد و مرز کلامی می شود و رفتارهای پرخاشگرانه کلامی خود را کنترل خواهدکرد.
🌺از تشویق و تنبیه برای اصلاح رفتار و کلام نوجوانان هم می توان استفاده کرد؟
نه، استفاده از این روش ها در سنین پایین موثر است. از 10 سالگی به بعد روش های رفتاری جوابگو نیست و باید از روش های دیگری استفاده کرد. در سنین بالا باید روی خود کودک کار کرد و برنامه های رفتاردرمانی داشت.
🌺وقتی کودک ناسزا می گوید، به او چه بگوییم؟
1- می دانم که از رفتار دوستت (خواهرت یا برادرت) عصبانی هستی اما ناسزاگفتن کار صحیحی نیست.
2- اگر عصبانی هستی، نفس عمیقی بکش و بدون اینکه از الفاظ نامناسب استفاده کنی به کمک الفاط درست و مناسب مشکلت را بیان کن.
3- فحش دادن شخصیت تو را خراب می کند. اگر می خواهی به دوستانت نشان دهی از آنها برتری، باید با آنها موقر و باادب صحبت کنی.
🔅🔅🔅پایان🔅🔅🔅
خانواده ی بهشتی 🌸
#بازی
⭕️مانع خاک بازی کودکان نشوید.
والدین نباید کودکان را از بازی با خاک، گل، آب و ماسه منع کنند.
بخشی از تاثیر بازیها کمک به رشد خلاقیت در کودکان است و در صورتی که والدین بتوانند محیطی را برای کودک فراهم کنند که از لوازمی که در اختیار دارد چیزی را خلق کند تاثیر زیادی در ایجاد خلاقیت و نوآوری وی خواهد داشت.
💎 اسباب بازیها وسایلی هستند برای تقویت ارتباط کودک با محیط اطراف و بازی کردن کودکان با این وسایل نوعی ارتباط غیر کلامی است که کودک با اطرافیان و محیط برقراری میکند.
🔑بهترین زمان خرید موبایل برای کودکان و قوانین
⭕️در عصر حاضر دست هر کودکی یک گوشی یا تبلت می بینیم. به جای اینکه بچه ها با دوستانشان بازی های سنتی مثل قایم موشک و خاله بازی را انجام دهند، سرشان در گوشی است و بازی های اندروید را انجام می دهند. اما به نظر شما بهترین زمان خرید موبایل برای کودکان چیست ⁉️ و وقتی برایشان گوشی خریدیم باید چه قوانینی را برای آنها بگذاریم ⁉️
🔆اول از همه شما خودتان باید الگوی خوبی برای فرزندانتان باشید، یعنی دائما با گوشی یا تبلت سرگرم نباشید و وقت تان را صرف خانواده کنید. سعی کنید برای کودکان خیلی زود موبایل نخرید، وقتی هم که خریدید قوانینی را برای او بگذارید تا استفاده بیش از حد یا اشتباه از گوشی موبایل نداشته باشند.
♻️ استفاده از تلفن همراه برای کودکان خطرات و مضراتی مانند خطرات جسمی و خطرات روحی روانی همچون وابستگی شدید(اعتیاد) به تلفن همراه، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران، افسردگی و اضطراب در کودکان، تحریکپذیری بیشتر و کاهش اعتماد به نفس را همراه دارد. یکی دیگر از مضرات گوشی موبایل برای بچه ها ، مشکلات بینایی است.👀
زمان خرید موبایل
زیر سن مدرسه برای کودک گوشی یا تبلت نخرید
گوشی های موبایل برای کودکان خطرات زیادی دارد. یکی از مضرات گوشی موبایل اشعه های مضر است که به آنها آسیب رسانده و خطر ابتلا به سرطان ها را در کودکان افزایش می دهند. همچنین استفاده بیش از حد از موبایل یا تبلت، فرآیند های ذهنی کودکتان به تاخیر می اندازد. با استفاده از گوشی دیگر کودکان تمایلی به بازی و برقراری ارتباط با دیگران ندارند و روابط عمومی شان هم ضعیف تر می شود. همچنین به این ترتیب دایره واژگانی کودک کاهش پیدا کرده و هوش هیجانی و اجتماعی اش رشد خوبی نمی کند. با استفاده از گوشی کودکان نشاط و سر زندگی اش شان کم شده و همچنین دچار اضافه وزن می شوند.
همچنین استفاده بیش از حد از گوشی موبایل در همه سنین مخصوصا سنین زیر مدرسه باعث ضعف شدید چشم می شود و کودک باید از همان بچگی عینک بزند. حتی ممکنست با مدرسه رفتن چشمش ضعیف تر هم شود.
یکی دیگر از مضرات گوشی برای کودکان اختلال خواب است. استفاده زیاد از تلفن همراه باعث می شود ساعت طبیعی بدن دچار اختلال شده و این امر برای سلامت جسم و روح کودک خطرناک است. خواب خوب ، یکی از عوامل رشد کودکان به شمار می آید. از هر ۵ نفر، ۴ نفر از نوجوانان قبل از خواب به کار با گوشی پرداخته و حتی در هنگام خواب نیز آن را از خود جدا نمی کنند و در کنار خود قرار می دهند. سعی کنید قبل از ورود آنها به مدرسه هرگز برایشان گوشی یا تبلت نخرید.
در هنگام مدرسه هم اگر نیاز به تماس با او ندارید فعلا برایش گوشی نخرید. مگر اینکه کودک به کلاس های گوناگون برود، شما زمان زیادی را از کودک دور باشید و لازم باشد با او تماس بگیرید. در این موارد میتوانید گوشی خود یا خواهر برادرش را برای دو سه ساعت به او بدهید که قابل دسترس باشد.
این استفاده مشترک باعث می شود که فقط زمان مشخصی را از آن استفاده کند نه به طور دائم و به سالم نگه داشتن آن هم توجه کنند.
نمی شود یک قاعده ی ثابت برای همه کودکان در نظر گرفت ولی به طور متوسط بهترین زمان خرید موبایل برای کودکتان حداقل ۱۳،۱۴ سالگی خواهد بود. خیلی ها هم دوران دبیرستان یا حتی زمان ورود دانشگاه را پیشنهاد می کنند. چون گوشی موبایل مضرات خیلی زیادی مثل اشعه، منزوی شدن، وارد محیط های اجتماعی بد شدن، دیدن فیلم های بد و … را دارد که هر چه بچه از آن دورتر باشد بهتر است.
برخی از والدین برای استفاده از موبایل برای فرزندان خود محدودیت تعیین میکنند و مثلا فقط دو ساعت موبایل در اختیار او قرار میدهند.
برخی از والدین از اینکه تا قبل از سن 12 تا 17 سالگی برای فرزند خود موبایل تهیه کنند، اکراه دارند.
برخی از خانوادهها از اینکه موبایل در اختیار فرزند خود قرار دهند میترسند زیرا هراس دارند مبادا باعث انحراف او بشود.
والدین نباید به فرزندان دبستانی یا دوره راهنمایی خود موبایل بدهند زیرا با این کار این آزادی را به آنها میدهند که وارد شبکههای اجتماعی آنلاین شوند. یا متاسفانه با دوستان نامناسب ارتباط های مخفیانه داشته باشند.
ولی خب اکثرا می گویند بهترین سن برای خرید موبایل برای فرزندان، حداقل دوره دبیرستان است. چون دختر و پسر در این سن دیگر کودک نیستند و میتوانند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهند. البته لازمه این امر آن است که پدر و مادر با ارائه مشورت های دقیق به فرزندشان او را همراهی کنند.
⭕️آیا شما یک #زن_هوشمند هستید؟❗️
❓پاسخ در بیانات رهبرمعظم انقلاب!!!
1⃣زن باید #ضرورتهای_مرد را درک کند و بر او فشارِ روحی و اخلاقی وارد نسازد. کاری نکند که او در امر زندگی #مستأصل شود و خدای ناکرده متوسّل به راههای خلاف و نادرست شود. باید او را به ایستادگی و مقاومت در میادین زندگی تشویق کند و اگر چنانچه کار او مستلزم این است که مثلاً نمیتواند یک مقداری به وضع خانواده رسیدگی کند، این را مرتّب #به_رخ_او_نکشد.10/2/1375
2⃣اگر مرد خانه، فعالیتی چه علمی و چه جهادی و سازندگی و چه برای کسب روزی و چه برای کارهای عمومی دارد، زن سعی کند فضای خانه را برای او مساعد کند که او بتواند با روحیهی خوب سرکار برود و با شوق به خانه برگردد.2/9/1373
3⃣همهی مردها دوست دارند وقتی وارد خانه شدند، خانه به آنها آرامش و امنیّت بدهد و احساس راحتی و آسودگی کنند. این #وظیفهی_زن است.24/1/1378
4⃣زن یک وظایفی دارد که #عاقلانه باید آن وظایف را تشخیص دهد. زنها بدانند که اگر زنی، عقل و #هوشمندی به خرج دهد، مرد را اداره خواهد کرد. درست است که مرد از لحاظ هیکل قویتر است، امّا خدای متعال طبیعت زن را طوری آفریده که اگر زن و مرد، طبیعی و سالم باشند و زن عاقل باشد، کسی که در دیگری #بیشتر_نفوذ_دارد، زن است که البته با زرنگی به خرج دادن و رندی کردن و تحکّم و زورگویی نمیتوان به آن رسید. بلکه #با_ملایمت، استقبالِ خوب، #خوشرویی، یک مقدار تحمل کردن ـ البته اندکی؛ خیلی هم لازم نیست تحمّل کند ـ که خدای متعال در طبیعت زن، این تحمل را قرار داده است ... زن باید با شوهر خود این طور برخورد کند ...19/3/1372
5⃣بعضی از زنها نسبت به مردها سخت گیری میکنند. مثلاً باید این را حتماً بخری! باید این جور خانهای حتماً فراهم کنی! فلان کس این طور خریده، من اگر نخرم مایه سرشکستگی میشود. با این حرفها #شوهر_خود_را_اذیت میکنند که این #درست_نیست.18/5/1374
🌹 #نقش_زنان
زن با نقاط قوّت زنانه خود_که خدای متعال دروجود او به ودیعه گذاشته ومخصوص زن است_
همراه با #ایمان_عمیق،
همراه با استقرار ناشی از #اتکّا_به_خداوند
وهمراه با #عفّت_و_پاکدامنی که فضای پیرامون او رانورانیّت میبخشد،میتواند درجامعه یک نقش استثناییِ این گونه ایفاکند،
👌هیچ مردی قادر به ایفای چنین نقشی نیست.
✅مثل #کوه_استواری از ایمان، درعین حال مثل چشمه ی جوشانی از #عاطفه_و_محبّت واحساسات زنانه، تشنگان ومحتاجان نوازش را از چشمه ی صبر وحوصله وعاطفه ی خود سیراب میکند.
انسانها درچنین آغوش پُربرکتی میتوانند تربیت شوند.
اگر زن با این خصوصیات درعالمِ وجود نبود،انسانیّت معنا پیدا نمیکرد. ۱۳۸۴/۳/۲۵
#امام_خامنه_ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقش بسیار مهم تشویق
#مرد از جانب زن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقش لبخند به همسر در زندگی
🔴 #صمیمیت_به_همراه_احترام
💠 مهم نیست که چند وقت از #ازدواج شما میگذرد، #صمیمیت و به هم #احترام گذاشتن هرگز ضد هم نیستند.
💠 در گفتگوهای خود از کلماتی مانند: لطفاً، متشکرم، متأسفم، ببخشید و ... استفاده کنید.
💠 طرز #گفتار و #رفتار شما نشان میدهد چقدر برای همسرتان #ارزش قائل هستید و به او احترام میگذارید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 ابراز ناراحتی محترمانه به همسر