♦️ریشه رفتارهای کودکان
🔹اگر کودک شما حسود است:
ممکن است بدین دلیل باشد که شما همواره او را با دیگران مقایسه میکنید.
🔹اگر کودک شما به سرعت عصبانی میشود:
ممکن است بدین دلیل باشد که شما به اندازه کافی او را تحسین نمیکنید، او فقط در مقابل بد رفتاری, توجه دریافت میکند.
🔹اگر کودک شما مرموز است:
بدین دلیل است که شما رازهایش را فاش میکنید.
هر دو بدانیم
حفظ شادی یک زندگی مشترک بدون تردید به بلوغ فکری نیاز دارد. ما برای اینکه موفق شویم نیاز داریم که توافق و مدارا کنیم و طبق شرایط، انعطاف پذیر باشیم نه اینکه ازدواج را مقصدی ببینیم که با رسیدن به آن، دیگر احساس مسئولیت نکنیم و همه چیز را رها نماییم.
🔸 زن و مرد هر دو باید به هم در حفظ تعادل زندگی مشترک کمک کنند و فراز و نشیبها را با هم پشت سر بگذارند. مطمئنا انتخاب هوشمندانهی شریک زندگی، اولین قدم مهم است اما مهمتر از آن، حفظ پویایی زندگی زناشویی است که رابطه را ماندگار میکند.
مانند یک مسیر دانستن زندگی مشترک، این امکان را به شما میدهد که دوباره و دوباره عاشق همسرتان شوید.
🟢 نگران #تواناییهای خودتان باشید نه #ناتوانیهایتان!
در تربیت اولاد، آنچه را که در حد قدرتتان است، انجام بدهید و برای آن قسمتی که خارج از قدرتتان است، اصلاً نگران نباشید و کار را به خداوند بسپارید.
گاهی مثلاً شما با برادرتان سر تخت را میگیرید و در تابستان آن را در حیاط میگذارید. اگر او آدم سالم و قوی و فعالی باشد، شما نگران آن سرِ تخت که او گرفته، نیستید؛ چون میدانید که او چاپک است و قشنگ میتواند ببرد؛ بلکه نگران این طرفی هستید که خودتان گرفتهاید که مبادا پایتان بلغزد و به زمین بخورید. آن سرِ تربیت را خدا گرفته و هر قسمتی که شما نمیتوانید و از عهدهتان خارج است، سهم خداست.
شورِ آن قسمتی را نزنید که خدا گرفته؛ بلکه شورِ آن قسمتی را بزنید که خودتان گرفتهاید. نگران #ناتوانیهای خودتان نباشید؛ بلکه نگران #تواناییهای خودتان باشید. آن چیزی که میتوانید و برایتان ممکن است را اگر نکنید، برایتان خطرناک است؛ اما آن چیزی که نمیتوانید، جزء وظایف شما نیست. اینکه خدای تعالی جزء وظایف شما نگذاشته یعنی چی؟ یعنی آن را جزء وظایف خودش گرفته و خودش عمل میکند: ((لا يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها))
✍🏻 آیت الله حائری شیرازی
حضرت زینب؛الگوی کامل
زینب کبری را کمالاتِ بسیار بود؛ در جمال و سکینه و وقار، همانند خدیجه کبری بود و در عصمت و حیا، به فاطمه زهرا میمانست. در فصاحت و بلاغت، هم چون علی مرتضی بود و در حلم و بردباری، همسان امام مجتبی و در شجاعت و قوت قلب، بسان حضرت سید الشهدا.
دانش، عبادت، فصاحت و بلاغت، بصیرت در امور سیاسی و صبر و شکیبایی از خصیصه های مهم حضرت زینب س بود که امروز فارغ از جنسیت، لازم است همگان این خصایص را در مسیر زندگی خود به کار گیرند.
👈کانون خانواده و سبک زندگی