🤯همستر بازی چه بلایی سر مغز انسان میگذارد؟
🚫منتظر این سوال از نوجوان امروز باشید که میگوید وقتی میتوانم در خانه زیر پتو، پول دربیاورم، مگر مغزم معیوب است که مهارتی یاد بگیرم و کار کنم و برای خودم خانواده و کشورم افتخار آفرین باشم. "اصالت لذت و سود" خطرناک ترین اتفاقی است که میتواند سراغ معتادان "همستر کامبت" بیاید. و البته امپراطوری دیجتالی در حال درگیر کردن تمامی ساحت های انسان با فضای مجازی است. 🚫
🔸با هر کلیک بر روی یک عکس امتیاز و سکه شما بیشتر میشود، و باید ساعت های بسیار زیادی بی وقفه انگشت مبارک و بیچاره خود را میلیون بار بر صفحه نمایشگر بزنید تا به مرحله بالاتر بروید، به امید آنکه شاید این سکه ها روزی برایتان درآمدی داشته باشد!
این اتفاق، خلاصه موجی است به نام "نات کوین" یا "همستر کامبت" که برخی از کاربران شبکه های اجتماعی را درگیر خود کرده است.
🔹کارشناسان زیادی از پشت پرده "همستر کامبت" گفته اند، کلاه برداری، نقص حریم خصوصی، افزایش کاربران تلگرام، پرت سازی حواس ها و... اما میخواهم در این چند خط خلاصه وار، گوشه ای از بلایی که این سناریو بر مغز انسان وارد میکند را بیان کنم.
🔸هنگامی که افراد در معرض محرکی لذت بخش قرار میگیرند، مغز شروع به افزایش آزادسازی نُرُترنسمیتر (پیام آور عصبی) دوپامین میکند و فعالیت مناطق مغزی مرتبط با دوپامین افزایش مییابد.
سیستم پاداش شامل مرکز لذت میباشد. در واقع وقتی اتفاقی لذت بخش برای شما اتفاق میفتد این مرکز فعال میشود و این حس تقویت میشود که آن عمل لذتبخش را دوباره انجام دهیم.
🔹در همین مبحث "شرطی شدن فعال"، یک روش یادگیری است که معمولاً به اسکینر (B.F. Skinner) نسبت داده میشود، که در آن پیامدهای یک پاسخ، احتمال تکرار آن را تعیین میکند. برای مثال اگر موش در جعبه اسکینر با فشار دادن یک اهرم غذا دریافت کند، سرعت و تعداد دفعات فشار دادن او افزایش مییابد. این روش معمولاً «تقویت مثبت» (Positive Reinforcement) نامیده میشود.
کاربر "همستر کامبت" هم باید مدام بر روی عکس موشی کلیک کند و وقتی پاداش ظاهری دریافت می کند این عمل را بارها و بارها تکرار میکند، او میداند که هر چقدر سرعت و تعداد دفعات را افزایش دهد پاداش بیشتری دریافت خواهد کرد.
🔸طبق نتایج علمی ، همین «لایکهای» ساده در فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام موجب فعال شدن «مدار عصبی مرتبط با سیستم پاداش» در مغز میشود. زمانی که پست دوستانتان را لایک میکنید، دو منطقه از مغزتان به نامهای تگمنتوم شکمی و جسم مخطط یا استریاتوم فعال میشود که اولی بخش هیجانی است که مسئولیت آزادسازی دوپامین را دارد و دومی ورودیها را از قشر مغز دریافت میکند و نقش مهمی در پیادهسازی حافظه کوتاه مدت دارد.
وقتی لایک شدن که حتی سود مادی برای ما ندارد این مقدار بر مغز ما تاثیر میگذارد، افزایش دریافت سکه هایی دیجیتالی آن هم به صورت ثانیه ای چندین هزار برابر میتواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.
🔹از طرفی دیگر این تغییر عملکردهای بیولوژیکی در مغز انسان، پیامد های بسیار زیادی در دستگاه محاسباتی انسان میگذارد، یکی از خطرات جنگ شناختی در حوزه دیجیتال، کمتر شدن فاصله خواسته یا آرزو تا تحقق آن است، یعنی به محض اراده میبایست نیاز واقعی یا کاذب، ذهنیت یا هوای نفس من به سرعت محقق شود. در این فرایند، صبر، تلاش، تفکر، مشورت، آموزش، تاب آوری دیگر معنایی ندارد و در مقابل، حرص، طمع، فردگرایی، تنبلی، ضعف اراده و در انسان تقویت میشود.
🔸در این فرایند برده های دیجیتالی تربیت میشوند که دیگر هیچ اراده ای از خود ندارند و مجبور هستند در چارچوب قوانین امپراتور دیجتالی حرکت کنند، انسان مسخ شده ای که در اثر شرطی شدن به شدت وابسته به ابزار دیجیتالی شده است و امپراتور دیجیتالی مدام در حال تغییر دستگاه محاسباتی، تغییر افکار و رفتار کاربرانشان هستند.
فرض کنید کاربر "همستر کامبت" بعد از دریافت امتیاز های زیاد، برای رفتن به مرحله بالاتر باید اقدامی غیر انسانی را انجام دهد، کاربری که دیگر "بی اراده" و "طمع کار" شده است، حاظر است سکه هایش را از دست بدهد و آن کار غیر انسانی را انجام ندهد!؟
🟢جا دارد در پایان این بخش اشاره ای به سخنان مرحوم آیت الله حائری شیرازی بپردازیم:
استعمار نو چه استعماری است؟ استعمار یعنی تعطیل فکر. نه به آن معنا که اجازه ندهد شما فکر کنید، بلکه به آن معنا که فرصت ندهد شما فکر کنید. آن هم نه به این صورت که اگر فکر کردید شما را بزند؛ نه، بلکه اجازه ندهد نیازها، شما را به فکر وادارد. می خواهد به مجرد اینکه نیازی پیدا کنید از شما رفع نیاز کند. این یعنی تعطیل فکر.
▫️ادامه دارد...
🖌محمد حسن عبدالصمد
کارشناس علوم شناختی و رسانه
https://eitaa.com/khansaronline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠مسابقه بزرگ عید غدیر خم💠
کافیست به آدرس ما مراجعه نموده و سوالات مسابقه را دریافت وجواب را حداکثر تا تاریخ ۴تیر به ما تحویل دهید.
🎁به همراه جوایز بسیار نفیس:
رده سنین ۱۰الی۲۰سال:دوچرخه و گوشی تلفن همراه
🔹رده سنی ۲۰به بالا:کمک هزینه سفر 🔹عتبات عالیات و مشهد مقدس
🔹و جوایز دیگر...
🕰️جهت گرفتن برگه مسابقه هرروز صبح ساعت ۱۰الی ۱۲و عصر ها ۱۷الی۱۹
🔸آدرس موکب مولی الموحدین:
خروجی هیئت حسینیه دوراه
💠لینک کانال موکب مولی الموحدین در ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/725877500Cab7cff3ae8
پشت پرده بازیهای تلگرامی .mp3
23.32M
#اختصاصی
🔻پشت پرده بازیهای تلگرامی
🎙 حجت الاسلام و المسلمین محمد کهوند «استاد حوزه | پژوهشگر و مدرس فضای مجازی و سواد رسانه»
#سوادرسانه
#بصیرترسانهای
#حکمرانیفضایمجازی
لطفاً این صوت را پخش کنید
(بازی تلگرامی )
https://eitaa.com/khansaronline
فینال مسابقات کارگری شهرستان خوانسار
چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۲۳
ساعت ۱۸:۳۰
صنایع دفاع 🥅🥅🥅صنایع نخ
سالن کوثر
هیئت فوتبال شهرستان خوانسار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اسامی کاندیداهای تایید صلاحیتشده توسط شورای نگهبان
۱.مسعود پزشکیان
۲.مصطفی پورمحمدی
۳.سعید جلیلی
۴.علیرضا زاکانی
۵.سید امیرحسین قاضیزاده
۶.محمدباقر قالیباف
https://eitaa.com/khansaronline
اینهمه هجوم برای همستر؟
🔺اخیرا شاهد هجوم بخشی از جامعه به سوی تلگرام و غرق شدن در بازی به اصطلاح رایگان " همستر کامبت " هستیم که به امید کسب درآمد ، سخت به آن مشغول هستند.
ناخداگاه به یاد ضربالمثل معروف اقتصادی افتادم : چیزی شبیه ناهار مجانی وجود ندارد :
«There doesn texist such a thing as a free lunch»
🔹یعنی هیچ منفعتی بدون هزینه به دست نمیآید، به عبارت دیگر برای هر چیزی که به دست میآوریم، باید بهایی بپردازیم که حداقل آن هزینه فرصت ( Opportunity cost ) از دست رفته است.
🔹جای موعظه نیست در عصری که خیلی چیزها توام شده با تحرکهای بدون تفکر نباید خرده گرفت که عدهای با زدن روی یک #همستر در توهم پولدار شدن باشند؛ اما این حجم از جو زدگی گسیختگی ، علاقهمندی به بدست آوردن بدونِ پرداخت بها و مُفتبَری در جامعه قابل تأمل است.
در تاریخ آورده اند که در سال ۱۸۴۸ هنگامی که همه در کالیفرنیا آمریکا در جستجوی طلا بودن یک نفر با فروش بیل میلیونر شد، اما هیچ کس طلا پیدا نکرد. حال بدون شک برندگان اصلی بازی همستر " سازندگان این بازی تلگرامی " هستند که با بهرهگیری از بیسوادی و توهم مردم بیچاره "رویا فروشی " میکنند؛ و گرنه کدام گربه محض رضای خدا موش میگیرد!؟ غیر از اینست که پنیر مفت فقط در تله موش پیدا میشود!
🔹حتی به فرض در اینده تعدادی رمز ارز نیز بدهند، مطمئنا آنقدر بی ارزش است که در برابر زحمت و وقتهای تلف شدهی ما بسیار ناچیز است.پس آن چه که واضح است بازیهایی مثل #همستر کامبت و امثالهم در دنیای بازیهای رمز ارزی برای پر کردن جیب من و شما ساخته نشده اند.
🔹متاسفانه یک فرهنگ غلط در بین بخش های ازجامعه نفوذ کرده که " مفت خوری گواراست " و مصداق این بیت از شعر محشتم کاشانی است که : " سرکه مفت از عسل شیرین تر بود " ، همین ذهنیت اشتباه باعث شده تعدادی زیادی دلفریفته این بازی به ظاهر مفت به امید مال اندوزی شوند ولی غافل از مصرع دوم این شعر محتشم هستند که " نبات مفت بود از زهر قاتل تلختر " !!
باشد که پند گیریم، التماس اندکی تفکر
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔http://eitaa.com/khosarbeysh
🆔http://rubika.ir/khosarbeysh
📌#گردهمایی_بصیرتی
با موضوع :
«برسی سیره شهید جمهور
و امتداد آن در انتخابات پیش رو»
🔸با حضور کارشناس مسائل سیاسی
سید روح اله رفعتی پور
🗓زمان : دوشنبه ۲۱ خرداد ماه / ساعت ۱۶
🕌مکان : گلپایگان _ سقاخانه حضرت ابالفضل (ع)
#انتخابات
#بصیرت
@golpabasijpress
🔸پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی، درگذشت همسر صبور شهید سپهبد صیاد شیرازی را تسلیت گفتند:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹خاندان محترم امیر شهید بزرگوار، سپهبد صیاد شیرازی رضوان الله علیه درگذشت همسر صبور و رنج دیده آن شهید عزیز را به همه بازماندگان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان طلب میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۳/۲۰
🆔 @YjcNewsChannel
🔸حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، درگذشت عالم بزرگوار جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای شیخ غیاثالدین طاهامحمدی رحمت الله علیه را تسلیت گفتند
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹درگذشت عالم بزرگوار جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای شیخ غیاثالدین طاهامحمدی رحمت الله علیه را به خاندان و بازماندگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
🔹امامتجمعه همدان همراه با فعالیتهای علمی و اجتماعی و سپس امامتجماعت در تهران همزمان با عضویت در مجلس خبرگان از جملهی سوابق و فعالیتهای این عالم متعهّد و صبور است که مایه علوّ درجات ایشان خواهد بود انشاءالله.
رحمت و مغفرت الهی برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۳/۲۰
🆔 @YjcNewsChannel
#پویش مردمی
#خشت بهشتی
هرکس مسجدی برای خدا بسازد خداوند خانه ای بزرگتر از آن در بهشت برای او بنا میکند.
با توجه به این که بخش هایی از مسجد خاتم الانبیاء (ص) شهرک غدیر (مسکن مهر) شهرستان خوانسار نیاز به ساخت و ساز و تعمیر دارد لذا برای تکمیل پروژه مسجد نیازمند مساعدت و همکاری شما بزرگواران میباشیم
برای مشارکت در این امر مهم و خداپسندانه کمکهای نقدی خود را به شماره کارت مسجد
۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۷۱۸۹۴۸
و یا به شماره حساب مسجد
۰۳۳۶۶۱۶۴۴۴۰۰۰
نزد بانک ملی شعبه مرکزی خوانسار واریز
و یا با اخذ رسید تحویل هئیت امنا مسجد نمایید ....
باشد که یاری گر ما در این امر مهم باشید 🌺🌺
پایگاه بسیج ثامن الائمه (ع) و انصارالزهرا (س)
https://eitaa.com/khansaronline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برگزاری قرعهکشی برنامههای انتخاباتی نامزدها
🔹تکلیف برنامههای تبلیغاتی نامزدهای ریاستجمهوری در جریان قرعهکشی امشب در صداوسیما با حضور نمایندگان نامزدها، روشن میشود.
🔹در این مراسم که اجرای آن برعهده مجید یراق بافان است جمعی از گروههای مردمی همچون خانوادههای معظم شهدا، هنرمندان، ورزشکاران و نویسندگان نیز حضور پیدا کردند.
🔹این مراسم با حضور نمایندگان نامزدهای ریاستجمهوری و ناظران مربوطه از جمله نماینده شورای نگهبان، نماینده وزارت کشور، نماینده سازمان صداوسیما و دیگر نمایندهها درحال برگزاری است.
🔹از ۵ مناظره تلویزیونی که با افزایش نسبت به تجارب قبلی برگزاری مناظرات تلویزیونی تا مستندهای تلویزیونی و رادیویی، ۳ میزگرد ۹۰ دقیقهای برای هرکدام از نامزدها، گفتوگوی ویژه خبری، برنامه ضبطی صف اول و بقیه برنامههای انتخاباتی، تکلیفشان طی این آیین قرعهکشی روشن میشود.
tn.ai/3101097
@TasnimNews
https://eitaa.com/khansaronline
سوابق نامزدهای احراز صلاحیتشده انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳
🔹طبق اعلام وزارت کشور آقایان مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و مسعود پزشکیان برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ احراز صلاحیت شدند.
@TasnimNews
https://eitaa.com/khansaronline
☑️جدول زمانبندی پخش برنامههای انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری مشخص شد
https://eitaa.com/khansaronline