💠الدنيا ضُحْكَةُ مُستَعبِرٍ.
دنيا، مضحكهاى گريه انگيز است.
• امیرالمومنین علیه السلام
• غررالحكم ۴٠۳
💠ثبات حال
▫️پس بدان ای عزیز من : اینکه هر چه بر قلب انسان وارد آید از قبیل محسنات چه حزن باشد چه فکر باشد چه علم باشد چه حکمت باشد، چه غیر اینها آن مثل میهمانی است بر شخص، وارد شده.
▫️اگر قیام به وظیفه مهمانداری و اکرام ضیف نمودی، و جای او را پاکیزه از لوث کثافات و خس و خاشاک و دفع موذیات و غیره کردی به کمال اعتنا بر او ، باز آن مهمان میل کند به آن خانه وارد شود و الا اگر اذیتش کردی مشکل است ، اگر حال داری در آن حال باید قدر آن حال را بدانی و ضایعش نکنی و الا بعد از زائل شدن هیهات دیگر آن را در یابی.
📚تذکره المتقین صفحه ۵۵
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
.
✍️روزی مرحوم آخوند کاشی مشغول وضوگرفتن بودند ...
که شخصی باعجله آمد، وضو گرفت و به داخل اتاق رفت و به نماز ایستاد...
با توجه با این که مرحوم کاشی خیلی بادقت وضو می گرفت و همه آداب و ادعیه ی وضو را بجا می آورد؛ قبل از اينكه وضوی آخوند تمام شود، آن شخص نماز ظهر و عصر خود را هم خوانده بود...!
به هنگام خروج، با مرحوم کاشی رو به رو شد.
ایشان پرسیدند:
چه کار می کردی؟ ..
گفت: هیچ.
فرمود: تو هیچ کار نمی کردی!؟
گفت: نه! (می دانست که اگر بگوید نماز می خواندم، کار بیخ پیدا می کند)!
آقا فرمود: مگر تو نماز نمی خواندی!؟
گفت: نه!
آخوند فرمود: من خودم دیدم داشتی نماز می خواندی...!
گفت: نه آقا اشتباه دیدید!
سؤال کردند: پس چه کار می کردی؟
گفت: فقط آمده بودم به خدا بگویم من یاغی نیستم، همین!
این جمله در مرحوم آخوند (رحمة الله عليه) خیلی تأثیر گذاشت...
تا مدت ها هر وقت از احوال آخوند می پرسیدند، ایشان با حال خاصی می فرمود:
من یاغی نیستم.
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
💠روزهی خاص الخاص
✍️حاج اسماعیل دولابی:
▫️روزه ی عام امساک از مفطرات است و روزه ی خاص امساک از صفات و اخلاق غیر الهی است.
▫️روزه ی خاص الخاص ، امساک از غیر خداست. ز هر چه غیر یار استغفرالله
📚مصباح الهدی صفحه ۳۳۸
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
ستایش.mp3
6.18M
📖فرازی از دعای أبو حمزه ثمالی
🎙باصدای علی فانی
و صابر خراسانی
#ماه_رمضان
#ابوحمزه
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار
💠قرآن
🔹 ماه رمضان، ماه قرآنخوانى است، بعضى بودند كه هر روز یك قرآن تمام میخواندند. ... بعضى از اهل خیر، قبل از ماه چندین جلد قرآن خریده، به این و آن میدادند. و بیشتر، زنها و مردمان پولدارِ بیسواد به این خیرات اقدام میكردند تا حالا كه خود از قرآنخواندن محروماند، وسیلهٔ قرائت براى سایرین تدارك كرده باشند.
🔸 كمتر كسى بود كه سواد داشته باشد و ماه رمضان یك قرآن تمام ختم نكند. حتّى در میان عوام معروف بود كه هر كه قرآنى در ماه رمضان شروع كند و نیمهتمام گذارد، مقروض خواهد شد!
🔹 نوكرهاى ما همه گرَكانى و باسواد بودند و وقتى از پشت اطاق آنها میگذشتى، صداى زمزمهٔ قرآنخوانى آنها بلند بود.
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
خاشعین:
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۲)
💠روزه خواری
🔹️اگر اشخاصى بودند كه میخواستند طفره بروند، چون حتّى در خانهٔ خود هم جائى نداشتند كه روزهخورى كنند، ناچار بودند همرنگ جماعت باشند.
🔸 مرحوم احمد منشور میگفت: با برادرم موقّر، شبى در مجلس قمار تا صبح مشغول بودیم. چون به سحرى نرسیدیم روزه را خورده، بعد به منزل آمدیم. خبر روزهخورىِ ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود! همین كه وارد شدیم، مادرم از ما رو گرفت! چند روز با ما مثل جذامیها رفتار میكردند! قدغن شده بود [و] نوكر و خدمتكار دور و ور ما نمیآمدند. غذا كه براى ما میآوردند، در اطاق گذاشته فرار میكردند. ظرفهاى غذاى ما را علیحده و مخصوصاً در حضور ما كنار حوض خاكمال میكردند! تا بالأخره به وساطت برادرهاى بزرگتر، ما را توبهٔ رسمى دادند. آنوقت ما را به عضویّت خانه پذیرفتند!
🔹 مسافرى كه بعد از ظهر به شهر وارد شده و روزه نبود، اگر از خانه بیرون میرفت، تا برگشتن به خانه لبخشك بود. ناخوشها كه شرعاً باید روزهٔ خود را بخورند، در بیرون خانه همرنگ جماعت بودند. اگر كسى پیدا میشد كه بخواهد خود را ناخوش قلمداد كرده و بدینوسیله روزهخورى كند، طبیبى كه تصدیق مرض بدهد ولو شفاهى و براى متقاعد كردن اهل خانه هم باشد، گیر نمیآورد!
🔸 اطبّاى آن دوره حتّى یهودیهاى آنها، ولو براى روزهخورى هم، احترام تصدیق خود را داشتند و مثل امروز براى خواهش دوست و رفیق و جلب مادّه، تصدیق غیرواقع نمیكردند.»
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۳)
💠کار و فعالیت
🔹 ... در این ماه كارها تقریباً تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول بودند. اگر كسى طلبى از كسى داشت تا احتیاج مبرم محرّك او نمیشد، سروقت بدهكار خود نمیرفت. عروسى كمتر اتّفاق میافتاد. خرید و فروش و معاملهاى كه حاجت به تنظیم قباله داشت كم، بلكه هیچ نبود. مرافعات شرعى در محاضر علماء متوقّف میگشت. ادارات دولتى باز بود، ولى كسى رجوعى نمیكرد. اگر كسى از دولت طلبى داشت، در این ماه به مطالبه نمیرفت، و محصّلین دیوانى هم دنبال مطالبهٔ بدهكارىِ افراد نمیرفتند. حتّى در خانهها هم جز كارهاى ناگزیرِ زندگانى، كار دیگرى از نوكر و خدمتكار توقّع نمیكردند.
🔸 به همین جهت، كارهاى سنگین خانه را یا قبل از ماه انجام داده بودند، یا به بعد از این ماه محوّل میكردند. اگر بنّائى نیمهتمام بود، صاحبكار به عمله و بنّاها مزد تمام میداد، ولى بیشتر از نصف روز تقاضاى كار نمیكرد. و در دهات هم كارهاى سنگین زراعتى را حتّىالمقدور تعطیل میكردند و اگر مثلاً درو و خرمنكوبى و از این كارها كه تعطیل آن خسارت جبرانناپذیر داشت پیش میآمد، با رعایت بیشتر از كارگرها انجام میدادند. خلاصه اینكه ماه عبادت بود و در همهچیز مردم از همدیگر رعایت میكردند.»
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
🕌حال و هوای ماه رمضان در عهد قاجار(۴)
💠افطاری
🔹 ... در این ماه، مردم اطعام زیاد میكردند. اكثر اعیان هر شب در بیرونى افطار كرده، پنج شش الى ده پانزده نفر حاشیه و بعد نوكرهاى در خانه افطار میخوردند. آنها كه توانائىِ این قبیل اطعامها را نداشتند، خرما میخریدند و به مسجد میرفتند و به مؤمنین میدادند. اگر در میان اهل مسجد اعیانى هم بود، این خرما را رد نمیكرد و به آن افطار مینمود كه خود به ثواب اجابت دعوت برادر دینى رسیده و برادر دینى را هم به ثواب اطعام رسانده باشد. زیرا پیغمبر فرموده است: اتّقو النّار ولو بشقّ تمرة.
🔸 ... محال بود وقت افطار، صداى فقیرى از كوچه بلند شود و چندین نفر داوطلب براى غذا دادن به او از خانهها بیرون نیایند.
📚 عبدالله مستوفی؛ شرح زندگانی من
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/26870112C860ac968eb
#تاریخ
#رمضان
#قاجار