🔺سه پالایشگاه فراسرزمینی در کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا در تیررس صادرات نفت ایران/ رئیسی در سفر فردا باید به دنبال چه باشد؟
🔹در اردیبهشت ۱۴۰۱ با سفر وزیر نفت به آمریکای لاتین، ایران با ونزوئلا و نیکاراگوئه ۸ قرارداد و تفاهم در حوزه نفت و کشاورزی امضا کرد که مهمترین آنها قرارداد ۱۱۰ میلیون یورویی بازسازی و تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتو ونزوئلا بود که منجر به صادرات ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به این پالایشگاه فراسرزمینی شد.
🔹امشب نیز سیدابراهیم رئیسی به سه کشور کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه سفر خواهد کرد تا تقویت روابط اقتصادی و به خصوص انرژی ایران و کشورهای آمریکای لاتین را شخصا پیگیری کند. در این سفر، ایران میتواند در گام دوم برای سهامداری در سه پالایشگاه فراسرزمینی در این سه کشور اقدام کند که عبارتند از:
🔹۱- پالایشگاه سینفوگس کوبا: تأسیسات پالایشگاه Cienfuegos مربوط به دوران شوروی است که برای استفاده از نفت خام روسیه پیکربندی شدهبود که بعداً توسط شرکت نفت ونزوئلا برای تبدیل روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت ونزوئلا به محصولات پالایش شده برای بازار داخلی و صادرات کوبا ارتقا یافت. این پالایشگاه حاصل سرمایهگذاری مشترک کوبا با ونزوئلاست. هماکنون به دلیل فرسودگی توان عملیاتی این پالایشگاه به ۴۰ هزار بشکه کاهش یافته که ایران میتواند برای احیای آن و صادرات نفت خود اقدام کند.
🔹۲- پالایشگاه رویای آرمانی بولیوار نیکاراگوئه: فاز نخست این پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای مربوط به احداث مخازن ذخيرهسازی بود که ساخته شده اما فازهای بعدی مربوط به تأسیسات پالايشگاهی به دليل نبود سرمايه متوقف مانده است. میزان سرمایه گذاری لازم برای تکمیل این طرح ۴.۷ میلیارد دلار برآورد میشود و راهکارهایی برای تامین مالی آن با تلفیق ظرفیت ایران و نیکاراگوئه وجود دارد. سال گذشته نیز تفاهمنامه تکمیل این پالایشگاه بین دو کشور امضا شد.
🔹۳- پالایشگاه کاردون ونزوئلا: این واحد ۳۱۰ هزار بشکهای ذیل مجتمع پالایشی پاراگوانا با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه تعریف میشود. چندی پیش رویترز از امضای قرارداد ۴۶۰ میلیون یورویی بین ایران و ونزوئلا برای احیای ظرفیت این پالایشگاه در آیندهای نزدیک خبر داد. به نظر میرسد این پالایشگاه با نصف ظرفیت کار میکند و پس از تجربه موفق احیای پالایشگاه الپالیتو به عنوان گام بعدی همکاری دو کشور اجرایی شود.(تصاویر پالایشگاهها)
@khate_energy
🔺صندوق توسعه ملی، قانون پتروپالایشگاهها را در نطفه خفه میکند!
🔹قانون حمایت از صنایع پاییندستی نفت یا همان قانون پتروپالایشگاهها، یک قانون با تکیه بر ابزار «تنفس خوراک» است که با هدف جذب سرمایهگذاری در احداث پروژههای پتروپالایشی و رهایی از خامفروشی نفت در سال ۹۸ به تصویب رسید.
🔹این قانون تاکنون سه بار مورد تاکید و حمایت رهبر انقلاب قرار گرفته و ۸ طرح پتروپالایشگاهی و ۱۲ طرح بهینهسازی پالایشگاههای موجود ذیل آن مجوز ساخت گرفتهاند.
🔹در میان این طرحها، طرح ارتقای کیفی بنزین پالایشگاه شیراز با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد و سرمایهگذاری ۴۴.۵ میلیون دلار از لحاظ پیشرفت، پیشروترین طرح بوده که تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
🔹افتتاح این طرح بیش از ۲.۵ میلیون لیتر به تولید بنزین در وضعیت ناترازی کمک میکند و تنفس خوراک دریافتی منجر به تکمیل پروژه شیرینسازی گازوئیل این پالایشگاه نیز خواهد شد.
🔹با این وجود صندوق توسعه ملی همچنان در صدور مجوز تنفس خوراک این واحد بهانهتراشی میکند که این اتفاق، علاوه بر ضربه به پروژه شیراز، سیگنال ناامیدکنندهای برای سرمایهگذاران سایر طرحها است.
@khate_energy
🔺آب شرب تهران چرا ناپایدار شد
🔹در پی بارشهای سیلآسای اخیر تودهای عظیمی از سنگلاخ پس از اشباع شدن از آب به صورت یک جا دچار لغزش گسترده شد با حرکت بیش از ۵۰۰ متری مسیر رودخانه کرج مسدود کرد.
🔹بر اساس برآوردها زمین لغزش اتفاق افتاده در مسیر طبیعی رودخانه کرج توده سنگ و گل به طول تقریبی ۳۰۰ متر و عرض 200 متر و عمق ۳۰ الی ۵۰ متر زمینه انسداد بخشی از جریان رودخانه را ایجاد کرده است.
🔹از سوی دیگر باتلاقی شدن مسیر انتقال ماشینآلات سنگین نیز سبب شد تا این تجهیزات برای رفع انسداد مسیر رودخانه با دشواری بسیار زیاد به منطقه اعزام شود.
🔹هم اکنون بر اساس اطلاعات تیمهای عملیاتی وزارت نیرو، مسیر مسدود شده با فعالیت ۲۴ ساعته بازگشایی شده و شبکه آب تهران تا ساعاتی دیگر پایدار خواهد شد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺تصاویر ماهوارهای از ۲ نفتکش توقیفشده توسط ایران 🔹خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار تصاویر ماهواره
🔺آمریکا ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیفشده ایران را میفروشد
🔹فایننشال تایمز گزارش داد ایالات متحده در آستانه تخلیه نفت خام از نفتکشی است که برای حمل نفت ایران به خارج از کشور استفاده میشد که این اقدام به تشدید تنش بین آمریکا و ایران کمک منجر میشود.
🔹 آمریکا کشتی سوئز راجان را در ماه آوریل توقیف کرد و با واکنش سریع ایران مواجه شد. ایران نیز یک نفتکش متعلق به چین و ترکیه را که با نفت خام برای تحویل به شورون بارگیری شده بود، توقیف کرد.
🔹کشتی سوئز راجان مجوز واردات نفت خام ایران به آمریکا را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت کرده و محموله آن حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام است که به فروش میرسد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺ادعای مذاکره آلمان با سپاه پاسداران برای خرید نفت 🔹 معاون پژوهشی موسسه آمریکایی هادسن در رشته توئی
🔺آلمان ۵۵۰ هزار بشکه نفت ایران را وارد کرد!
🔹 جدیدترین اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان میدهد آلمان برای نخستین بار طی ۵ سال گذشته یک محموله بزرگ نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است.
🔹بر اساس آمار یورو استات این کشور در مارس سال جاری ۶۹ هزار و ۷۳۷ تن نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است. آلمان آخرین بار در اکتبر ۲۰۱۸ یک محموله ۱۰ هزار تنی نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده بود.
@khate_energy
خط انرژی
🔺رهبر انقلاب: هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد/ ۲۰ هزار مگاوات از برق کشور
🔺روابط مثبت با چین در جهت بومیسازی نیروگاههای اتمی کوچک مقیاس به کار گرفته شود
🔹محمد فهیمپور، کارشناس انرژی گفت: ما برای اینکه به سمت تولید نیروگاههای کوچکمقیاس برویم، نیاز به بهرهگیری دانش فنی از یک کشور دیگر داریم و در این مسیر تعاملات مثبت بینالمللی به کار میآید.
🔹ارتباط خوب سیاست خارجی ما با کشور چین باید به این ختم شود که نیروگاههای کوچک مقیاس هستهای در ایران تولید شده و طی یک برنامه بلندمدت دانش بومی این مدل نیروگاهها به کشور منتقل شود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تولید نفت از میادین ایران صیانتی نیست/ تزریق گاز کمتر از یک دهم نیاز مخازن
🔹محمدصادق مهرجو کارشناس ارشد انرژی گفت: ۸۵ درصد از تولید نفت در مناطق نفتخیز جنوب وابسته به تولید از ۱۰ میدان بزرگ است، از این ۱۰ میدان نفتی نیز، تولید نفت از ۷ میدان وابسته به سیستم تزریق گاز است.
🔹در سال گذشته به میزان ۱۰ درصد از نیاز مخازن نفتی هم تزریق گاز نداشتهایم. این موضوع نشان میدهد که همین الان نیز تولید نفت ایران صیانتی نیست و افت فشار در میادین نفتی فعلی ایران رخ داده است.
🔹عربستان سعودی از یک میدان نفتب خود به نام غوار فقط ۴.۵ میلیون بشکه در روز تولید میکند. عربستانیها روزانه ۵.۵ میلیون بشکه آب را از خلیج فارس منتقل، تصفیه و به میدان غوار تزریق میکند که اصلا با توان ایران قابل مقایسه نیست.
@khate_energy
🔺متمایل به چین، بیاعتنا به غرب
🔹رویترز نوشت عربستان به دنبال همکاری با چین است و نگرانیهای امنیتی غرب را نادیده میگیرد. ظاهراً عربستانیها نیز گذر از نظم تکقطبی آمریکایی را درک کردهاند.
@khate_energy
May 11
🔺پای زغالسنگ به تولید برق انگلیس دوباره باز شد
🔹نشریه دیلی تلگراف نوشت انگلیس دوباره سوزاندن زغال سنگ را برای تولید برق از سرگرفته است. نیروگاه زغالسنگ یونیپر در منطقه ناتینگهامشایر برای اولین بار روز دوشنبه شروع به تولید برق کرد. یک نیروگاه دیگر نیز در حالت آمادهباش قرار گرفته تا در صورت نیاز وارد مدار شود.
🔹با وجود هجوم مردم به استفاده از سیستمهای سرمایشی و افزایش مصرف برق تولید برق با پنلهای خورشیدی تقریباً یک سوم کمتر از یک هفته قبل گزارش شد. زغال سنگ حدود ۰.۷ درصد از برق بریتانیا را در روز یکشنبه تولید میکرد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺زنگنه در ماجرای ترکمنستان خیانت کرد 🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توئیتر نوشت: آقای دک
🔺جزئیات جدید از انتقاد ظریف از زنگنه در ماجرای ترکمنستان/ زنگنه حاضر به بهبود روابط با ترکمنستان نبود
🔹علیاکبر کریمی نماینده مردم اراک در مجلس گفت: بنده در جلسه سال ۹۹ با وزیر امور خارجه حضور داشتم و تا جایی که به خاطر دارم آقای ظریف انتقادات و گلایههای متعددی را از عملکرد آقای زنگنه در تخریب روابط ایران و ترکمنستان مطرح کردند.
🔹وی افزود: ضمنا بنده و جمعی از نمایندگان مجلس دهم در تیرماه سال ۹۸ به ترکمنستان سفر کردیم و از نزدیک شاهد مواضع انتقادی مسئولان ترکمنستانی بودیم. حتی سفیر ایران در ترکمنستان نیز در آن مقطع به شدت از رفتار وزارت نفت نسبت به ترکمنستان انتقاد داشت و میگفت با وجود مکاتبات، وزارت نفت هیچ اقدامی برای حل مشکل نمیکند.
🔹کریمی گفت: ما این موضوعات را به آقای ظریف منتقل کردیم و ایشان انتقاد کردند که متاسفانه وزارت نفت گامی برای حل مشکل دو کشور برنداشته و آقای زنگنه حاضر به تعامل با ترکمنستان نمیشود. بنابراین موضوع گلایه شدید آقای ظریف از آقای زنگنه واقعیت دارد.
🔹چندی پیش محمدجواد ظریف در مصاحبهای با انکار انتقاد از زنگنه در ماجرای ترکمنستان گفت که عدم پرداخت بدهی ترکمنستان ضربهای در سیاست خارجی بود اما مهندس زنگنه مسئول این زیان نیست و در آن جلسه به نمایندگان مجلس گفتم شما باید قانونی که در حوزه سیاست خارجی، ظرفیتی برای وزارت امور خارجه در پیگیری این امور قائل نیست را تغییر دهید، نه اینکه مهندس زنگنه را مسئول بدانید.اما حالا یکی دیگر از حاضران در جلسه سال ۹۹ روایت مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس را تایید کرده است.
🔹وزارت نفت دولت قبل به هوای اجرای برجام و سرمست از رویای حضور شرکتهای غربی، بدون هیچ دلیل موجهی روابط گازی ایران و ترکمنستان را از دی ۹۵ متوقف و تخریب کرد که نتیجه آن جریمه ۲ میلیارد دلاری بابت مناقشه گازی با ترکمنستان بود که البته با دیپلماسی فعالانه دولت سیزدهم روابط دو کشور مجددا برقرار و احیا شد (گزارش کامل).
@khate_energy
🔺ایران و ونزوئلا چند قرارداد نفتی امضا کردند
🔹روابط عمومی وزارت نفت اعلام کرد، ایران و ونزوئلا در جریان سفر رئیسجمهور و وزیر نفت ایران به این کشور، چند قرارداد نفتی در زمینه توسعه میدانها و پایانههای نفتی و احیای ظرفیت پالایشگاهی و پتروشیمی امضا کردند. هنوز جزئیات بیشتری از این قراردادها اعلام نشده است.
@khate_energy
🔺۱۸ سد کشور در معرض سرریز
🔹بر اساس آمار مخازن آب کشور، ۱۸ سد مخزنی و تنظیمی در گستره ایران هماکنون حجم قابل توجهی آب در خود ذخیره کردهاند و پیشبینی میشود، همزمان با فعالیت سامانههای بارشی آتی سرریز شوند.
@khate_energy
🔺کاهش ۶۴۰ مگاواتی مصرف برق با مدیریت ادارات دولتی
🔹مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق گفت: در ساعت ۱۳ و با اتمام ساعت کار ادارات و بخشهای عمومی کشور، با توجه به اینکه کلیه وسایل سرمایشی این بخش از مدار خارج می شود؛ شاهد کاهش مصرف ۶۴۰ مگاواتی برق هستیم.
🔹بر اساس برنامه مدیریت مصرف برق ادارات، دستگاههای دولتی موظف هستند، وسایل سرمایشی خود را پس از ساعت ۱۳ از مدار خارج کنند.
@khate_energy
🔺نخستین قرارداد بازسازی و نوسازی پتروشیمیهای فراسرزمینی امضا شد
🔹نخستین قرارداد بازسازی و نوسازی پتروشیمیهای فراسرزمینی در دولت سیزدهم برای نوسازی یک مجتمع تولید آمونیاک در ونزوئلا امضا شد.
🔹شرکت ایرانی در قالب این قرارداد تعمیر بخشی از واحدهای یک مجتمع آمونیاک ونزوئلا را انجام خواهد داد و با شراکت در فروش محصولات این مجتمع بازپرداخت سرمایه گذاری انجام خواهد شد.
🔹ونزوئلا دارای ۱۲ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی نصب شده است که هماکنون بهدلیل تحریمهای آمریکا تنها ۲ میلیون تن از این ظرفیت فعال است. با صادرات خدمات فنی مهندسی و تجهیزات ایرانی بهراحتی میتوان ۴ میلیون تن از ظرفیت بالقوه ونزوئلا را به ظرفیت بالفعل تبدیل کرد.
@khate_energy
🔺جزئیات سه قرارداد نفتی ایران و ونزوئلا/ بعد از پالایشگاه فراسرزمینی حالا نوبت به پتروشیمی فراسرزمینی رسید
🔹 امروز سه قرارداد نفتی بین ایران و ونزوئلا امضا شد. اولین قرارداد، بازسازی و نوسازی یک مجتمع پتروشیمی تولید آمونیاک در ونزوئلا است.
🔹ایران قرار است با صدور خدمات فنی و مهندسی ۴ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی ونزوئلا را احیا و در فروش تولیدات این پتروشیمی فراسرزمینی سهیم شود.
🔹قرارداد بعدی توسعه پایانه نفتی خوزه است که نخستین قرارداد EPC یک شرکت ایرانی در خارج از کشور محسوب میشود و نشان میدهد صنعت نفت ایران در مسیر بینالمللی شدن گام برداشته است. این پروژه بستر افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران به ونزوئلا را مهیا میکند.
🔹سومین قرارداد مربوط به صادرات و تجهیز ۵ ایستگاه تقویت فشار گاز در ونزوئلا است که از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای صادرات تجهیزات استفاده میشود.
🔹مذاکرات و توافقات دیگری نیز درباره نوسازی پالایشگاه ۳۱۰ هزار بشکهای کاردون، توسعه میادین نفتی و صادرات تجهیزات و ... انجام و نهایی شده است.
@khate_energy
🔺فرسودگی جاده چالوس عامل «زمینلغزش» رودخانه کرج
🔹کارشناسان اعتقاد دارند، ریزش بزرگ دیواره رودخانه کرج که باعث تحت تاثیر قرار گرفتن شبکه آبرسانی تهران شد، به دلیل فرسودگی سازههای نگهبان جاده چالوس و شکلگیری پدیده خزش در دیواره بوده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تاجرانی که قبلا از بورس انرژی سوخت میخریدند الان از قاچاقچیان میخرند
🔹علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی گفت: در سال ۹۹ بیشترین رکورد معامله در بورس انرژی با ۱۶ میلیون تن رقم خورد. اما با توجه به ناترازی پیش آمده در دو سال گذشته بنزین و گازوئیل در بورس انرژی عرضه نشد.
🔹در سه ماهه امسال نسبت به سال قبل، مجموع عرضههای صادراتی ۶۰ درصد کمتر شده است و متاسفانه شرکت پالایش و پخش عرضه در بورس انرژی را متوقف کرده است.
🔹بسیاری از تاجرانی که قبلا نیاز کشورهای همسایه را از مسیر بورس انرژی تامین میکردند الان از مسیر قاچاق تامین میکنند و ضروری است ما صادرات بنزین از بورس انرژی را در اعداد کوچک ادامه دهیم تا مانع قاچاق شویم.
@khate_energy
🔺قیمت هر ساعت صندلی پرواز در ایران ۱۲ دلار گرانتر از آمریکا!
🔹پرواز بیش از ۶ ساعته بین نیویورک و لسآنجلس حدود ۱۵۰ دلار است؛ کمتر از ۲۵ دلار برای یک ساعت پرواز با سوخت ۷۰ سِنتی. اما قیمت سوخت هواپیما در ایران لیتری ۶۰۰ تومان است معادل یک سنت.
🔹با توجه به آنکه شرکتهای هواپیمایی امکان دریافت ارز حواله از مرکز مبادله ارز و طلا را دارند، با احتساب ارز حواله حدود ۳۸ هزار تومانی، قیمت یک ساعت صندلی پرواز در کشورمان حدود ۳۶.۸ دلار میشود، حدود ۱۲ دلار بیشتر از یک ساعت صندلی پرواز در آمریکا آن هم با وجود دریافت یارانه سوخت.
@khate_energy
🔺۲ میلیون قطعه ایرانی در الپالیتو
🔹طبق اعلام وزارت نفت، بازسازی و نوسازی پالایشگاههای ونزوئلا، منجر به صادرات روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به این کشور شده است.
@khate_energy
خط انرژی
🔺جزئیات جدید از انتقاد ظریف از زنگنه در ماجرای ترکمنستان/ زنگنه حاضر به بهبود روابط با ترکمنستان نبو
🔺نامه گلایهآمیز ظریف به روحانی درباره عملکرد زنگنه در پرونده ترکمنستان
🔹هادی بیگینژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ظریف در نامهای به روحانی از عملکرد وزارت نفت و زنگنه در مورد پرونده روابط ایران و ترکمنستان گلایه کرده بود. در این نامه تاکید شده بود که وزارت امور خارجه مشتری برای گاز ایران معرفی میکند و آقای زنگنه دست رد به سینه مشتریان گازی را میزند.
🔹اعضای سفارت ایران در ترکمنستان در جلسه اعلام کردند که ترکمنها تهاتر کالا یا جادهسازی ایران در ترکمنستان را به جای بدهی ایران پذیرفتند اما آقای زنگنه اجازه نداد هیچکدام از این راهکارها به نتیجه برسند.
@khate_energy
خط انرژی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺شاخ بحران آب چگونه در تهران شکسته شد
🔹زمین لغزش جاده چالوس و انسداد جریان رودخانه کرج میتوانست، آب ۳ میلیون نفر در تهران را به مدت ۳ ماه قطع و پایتخت را درگیر یک بحران تمام عیار کند اما با اقدامات ۲۴ ساعته این مشکل در کمتر از ۴ روز حل شد.
🔹بارش سیلآسای ۴۷ میلیمتری در کمتر از ۲ ساعت، تودهای عظیم از سنگلاخ و صخره را از جاده چالوس به بستر رودخانه کرج ریخت و سد امیرکبیر را از مدار تامین آب تهران خارج کرد. به معنای دیگر بیشتر از ۳ میلیون پایتختنشین تحت پوشش این سد باید بدون آب میشدند.
🔹بلافاصله پس از این اتفاق، دو راهبرد مدیریت مخازن در سطح شهر و تلاش برای رفع انسداد رودخانه در دستور کار قرار گرفت؛ راهکار اول باعث شد، آثار مشکل در سطح شهر به یک پنجم برسد اما راهکار دوم یعنی رفع انسداد با یک چالش جدی مواجه بود.
🔹باتلاقی شدن مسیر رسیدن ماشینآلات سنگین به توده سنگلاخ سبب شد تا کار رفع انسداد با مشکل مواجه شود اما راهکارهای ابتکاری، این مشکل را حل کرد.سرانجام پس از ۴ روز تلاش بیوقفه آب سد امیرکبیر به خانه مردم رسید و پایتخت یک چالش تمام عیار را پشت سر گذاشت.
@khate_energy
🔺درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری از یک قلم همکاری با ونزوئلا
🔹با صدور ۲.۸ میلیون تجهیز ایرانی به ونزوئلا، ظرفیت پالایشگاه الپالیتو احیا شد و صادرات نفت ایران به این پالایشگاه از مهرماه سال گذشته به روزانه ۱۰۰ هزار بشکه رسید.
🔹ایران ماهانه ۲ میلیون بشکه میعانات گازی هم به ونزوئلا صادر میکند که قرارداد آن به مهرماه سال ۱۴۰۰ بازمیگردد.
🔹طبق محاسبات جریان صادرات نفت و میعانات گازی ایران به ونزوئلا سالانه ۴.۵ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری دارد، معادل دو برابر سرمایهگذاری جذب شده با برجام.
@khate_energy
🔺رکوردشکنی تولیدصنعتی در سایه تامین انرژی پایدار
🔹بر اساس آمار بانک مرکزی، شاخص تولید کارگاههای صنعتی بزرگ کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته ۹.۶ درصد افزایش را تجربه کرد و به بیشترین سطح خود در طول تاریخ ثبت این آمار رسید.
🔹این رکورد درحالی ثبت میشود که تامین مناسب برق و گاز در فصل تابستان و زمستان سبب شده تا تولید در بازههای زمانی یاد شده بیشترین میزان در طول سال باشد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بهینهسازی و حکایت کشتیگیری که با یک دست قهرمان جهان شد
🔹نصرتالله سیفی مدیرعامل اسبق شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گفت: بحرانی که منشا آن از بیعقلی باشد، خودش یک دارایی محسوب میشود، یعنی ما اینقدر انرژی را در کشور بدمصرف میکنیم که به راحتی میتوانیم دو سوم مصرف را صرفهجویی و نقد کنیم.
🔹اگر الان نتوانیم جلوی مصرف غیربهینه انرژی و ناترازی را بگیریم این ناترازی با رشد بالایی تعمیق میشود و نباید آخرین فرصتها را سوزاند.
@khate_energy
🔺بدون برجام میتوان صادرات نفت ایران را به ۲ میلیون بشکه رساند
🔹بعد از موفقیت ایران در بازسازی و نوسازی پالایشگاه الپالیتو و صادرات روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به این واحد، مسیر برای تکرار این تجربه موفق در سایر واحدهای پالایشی ونزوئلا هموارتر شده است.
@khate_energy
🔺کپلر: صادرات نفت ایران به ۱.۶ میلیون بشکه در روز رسید
🔹بلومبرگ نوشت، ایران بیشترین میزان نفت خام را در تقریباً پنج سال گذشته حمل میکند و ظهور مجدد خود را در صحنه ژئوپلیتیک تقویت کرده است.
🔹به گفته تعدادی از تحلیلگران از جمله Kpler، SVB Energy International، FGE و آژانس بینالمللی انرژی، صادرات نفت ایران به بالاترین سطح از زمان اعمال مجدد تحریمهای آمریکا در ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
🔹با وجود اینکه تحریمهای آمریکا همچنان پابرجاست، محمولههای نفت خام از پاییز گذشته دو برابر شده و در ماه می به ۱.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.
🔹طبق برآورد آژانس بینالمللی انرژی مستقر در پاریس، تولید نفت ایران به ۲.۹ میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان از اواخر سال ۲۰۱۸ است. مشاورانSVB Energy، Petro-Logistics SA و FGE معتقدند که تولید حتی بالاتر است و شاید از ۳ میلیون بشکه در روز فراتر رود.
🔹🔹برای اطلاع از آخرین اخبار صادرات نفت ایران و راهکارهای بیاثر کردن تحریمها کانال خط انرژی را دنبال کنید:
https://eitaa.com/khate_energy