🔺ذخایر آبی تهران به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسید
🔹بر اساس اطلاعات مدیریت منابع آب تهران، ۵ سد بزرگ تامینکننده منابع آب پایتخت هماکنون ۵۹۳ میلیون متر مکعب آب دارد و ۳۱ درصد پرشدگی ثبت کردهاند.
🔹هماکنون ذخایر آب پایتخت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد کاهش را تجربه میکند در حالیکه در ابتدای سال ۱۴۰۱ این شاخص بیش از ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بود.
@klhate_energy
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺فیلم دیده نشده از ۲۰ دقیقه جهنمی تهران
🔹 دوربینهای مداربسته سد امیرکبیر، ۲۰ دقیقه از زمینلغزش ارتفاعات جاده چالوس و دیواره رودخانه کرج که به انسداد مسیر اتصال سد و سامانههای آبرسانی پایتخت شد را به تصویر کشیده است.
🔹بر اساس ارزیابی کارشناسان، در این زمینلغزش ۱.۶ میلیون مترمکعب صخره و سنگلاخ معادل ابعاد نیمی از شهرک اکباتان به بستر رود کرج ریخته است.
@khate_energy
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺چرخ بهینهسازی با قیمتهای فعلی نمیچرخد
🔹ساجد کاشفی مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: هر طور حساب بکنیم بهینهسازی مصرف با قیمتهای پایین انرژی، یک امر غیراقتصادی و غیرعقلایی است.
🔹ما گاز را متر مکعبی ۲۵ تا تک تومان به نیروگاهها میدهیم، یعنی تقریبا رایگان. طبیعی است که هیچ نیروگاهی به سمت افزایش بازدهی حرکت نمیکند. بهتر این است که قیمتها در زنجیره معقول تعیین شود و در انتهای زنجیره دولت به مردم به صورت مستقیم یارانه بدهد.
🔹اصلا قیمتگذاری گاز در ایران برخلاف اصول اقتصادی است، یعنی در زمستان که تقاضا برای گاز بیشتر است ما به قیمت کمتری عرضه میکنیم و در تابستان که تقاضا کمتر است قیمت بالاتر تعیین شده است.
@khate_energy
🔺گاف تکراری روزنامه اعتماد/ وقتی نویسنده از تنوع خوراک پالایشگاههای ایران مطلع نیست!
🔹 روزنامه اعتماد در گزارشی با پرداختن به موضوع افزایش صادرات نفت ایران به عدد ۱.۶ میلیون بشکه عنوان کرده که طبق آمار موسسات خارجی، تولید نفت خام ایران حدود ۳ میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی ایران ۲.۲ میلیون بشکه است.
🔹تفاوت تولید نفت خام از ظرفیت پالایشی حدود ۸۰۰ هزار بشکه است پس چگونه ایران توانسته ۱.۶ میلیون بشکه نفت معادل دو برابر این رقم را صادر کند؟ و نتیجه گرفته که جهش صادرات نفت، ناپایدار و مقطعی است.
🔹در این باره سه نکته وجود دارد: اولا پالایشگاههای ایران به دو دسته خوراک نفت و خوراک میعانات گازی تقسیم میشوند که ظرفیت آنها به ترتیب روزانه ۱.۸ و ۰.۴ میلیون بشکه و در مجموع ۲.۲ میلیون بشکه است.
🔹با وجود ظرفیت ۱.۸ میلیون بشکهای، «توان عملیاتی» پالایشگاههای خوراک نفت ایران با احتساب تعمیرات اساسی عددی کمتر از ۱.۷ و نزدیک به ۱.۶ میلیون بشکه در روز است.
🔹در نتیجه با تولید بیش از ۳ میلیون بشکهای نفت ایران، حدود ۱.۴ میلیون بشکه برای صادرات باقی میماند. همچنین ایران ظرفیت صادرات روزانه ۳۰۰ هزار بشکه میعانات گازی را نیز دارد که بدین ترتیب مجموع صادرات نفت و میعانات گازی ایران را به ۱.۷ میلیون بشکه به صورت پایدار میرساند.
🔹ثانیا ایران توان افزایش تولید نفت از عدد ۳ به ۳.۸ میلیون بشکه در روز را داراست و میتواند روزانه ۴.۶ میلیون بشکه مجموع نفت و میعانات گازی تولید کند و قطعا در صورت به ثمر نشستن سیاست بازارسازی، تولید را بیشتر از اعداد فعلی نیز افزایش خواهد داد.
🔹ثالثا بررسی روند صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم نشان میدهد که روند صادرات همواره صعودی بوده که حاکی از پایداری آن است. زمانی که در نوامبر و دسامبر سال گذشته نیز رقم فروش نفت به حدود ۱.۴ میلیون بشکه رسید، همین ادعاها مطرح شد که صادرات فعلی ناپایدار است ولی نه تنها کم نشد بلکه افزایش نیز یافت.
@khate_energy
khate energy-GDP.pdf
289.1K
🌐بیست و پنجمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺نقش انرژی در GDP ایران
🔹بخش نفت در سال ۱۴۰۱ با رشد ارزش افزوده ۱۰ درصدی پیشران رشد تولید ناخالص داخلی ایران بوده است.
🔹سهم بخش انرژی در اقتصاد ایران به حوزه نفت ختم نمیشود و تامین برق و گاز مورد نیاز صنایع در فصل تابستان و زمستان به رشد ۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی بخش صنعت انجامیده است.
🔹تامین برق پایدار برای ۵۸۰ هزار مشترک صنعتی و صنفی صنعتی در تابستان سال ۱۴۰۱ نیز از دیگر عوامل رسیدن اقتصاد ایران به رشد ۴ درصدی در سال ۱۴۰۱ است.
#خط_ویژه
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تذکر پوتین هنگام پخش سرود ملی روسیه در تاسیسات گازپروم
🔹پوتین رئیسجمهور روسیه در جریان بازدید از تاسیسات شرکت نفت و گاز «گازپروم» با انگشت اشاره خود از عضو هیئت مدیره این شرکت خواست هنگام پخش سرود ملی روسیه سکوت کند.
@khate_energy
🔺صفر تا صد تعرفهگذاری جدید گاز خانگی/ از پاداش یک میلیون تومانی تا جریمه پرمصرفها
🔹هوشنگ فلاحتیان معاون برنامهریزی وزارت نفت گفت: مصوبه جدید اصلاح تعرفه گاز خانگی به تصویب رسیده است. طبق این مصوبه قیمت گاز ۱۰ پله اول هیچ تغییری نکرده و فقط نرخ گاز دو پله پرمصرف ۱۱ و ۱۳ که معادل ۱.۶ درصد مشترکان هستند، کمی افزایش یافته و معادل نرخ خوراک پتروشیمی شده است.
🔹اگر مشترکان گاز خانگی در ۳ ماه سرد سال (۱۶ آذرماه تا ۱۶ اسفندماه)، مصرف گاز خود را حداقل ۱۰ و حداکثر ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دهند، به ازای هر متر مکعب معادل ۵ برابر هزینه انتقال و توزیع گاز، پاداش دریافت میکنند.
🔹به عبارت دیگر به ازای هر متر مکعب صرفهجویی در مصرف گاز، معادل ۱۶ برابر نرخ گاز سه پله اول، پاداش داده میشود معادل هر متر مکعب ۱۶۰۰ تومان.
🔹یعنی اگر یک مشترک ۱۵ درصد مصرف گاز خود را کاهش دهد، بسته به میزان قبلی مصرف گاز بین ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان پاداش میگیرد.
@khate_energy
🔺ایران سومین کشور دنیا در پرداخت یارانه انرژی
🔹بانک جهانی: بین ۲۰ کشور بزرگ یارانه دهنده به سوختهای فسیلی، ایران با پرداخت سالانه بیش از ۴۱ میلیارد دلار یارانه به سوخت در رتبه سوم جهان قرار دارد. روسیه و عربستان در رتبههای اول و دوم دنیا در پرداخت یارانه سوخت هستند.
@khate_energy
🔺حیات شرق خوزستان متحول میشود
🔹یکی از مهمترین دلایل ساخت سد چمشیر، تعدیل کمی و کیفی رودخانه زهره بوده است، بر اساس بروزترین اطلاعات پس از آبگیری این سد، هم اکنون دبی روخانه زهره به ۱۴ متر مکعب در هر ثانیه رسیده و شاخص شوری مخزن نیز روی عدد ۱۶۰۰ ایستاده است.
🔹این آمار در شرایطی به ثبت میرسد که سال گذشته پیش از آبگیری چمشیر، دبی رودخانه در مدت مشابه یعنی دهه سوم خرداد ۱۴۰۱ به ۷ متر مکعب در ثانیه رسیده و شاخص شوری رودخانه زهره نیز از عدد ۳۰۰۰ فراتر رفته بود.
🔹آبگیری سد چمشیر سبب شد تا آبدهی رودخانه زهره در بازه زمانی کنون ۲ برابر شده و شوری این روخانه نیز ۴۷ درصد کاهش داشته، به معنای دیگر هدف ساخت سد چمشیر یعنی تعدیل کمی و کیفی رودخانه که به تحول در حیات شرق خوزستان منجر میشود، محقق شده است.
🔹این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که جریان مخالف چمشیر، پیش از آبگیری ادعا میکرد، سد چمشیر بعد از آبگیری به مخزن شورابه تبدیل میشود اما نتایج تحقیقات روی مخزن صحت این ادعا را رد میکند.
🔹اخیرا سازمان حفاظت محیط زیست آبگیری سد چمشیر را بدون مشکل خواند و منتقدان آبگیری چمشیر را بدون اطلاع خطاب کرد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺مردم ساعت ٦ صبح، نمايندگان ساعت ٨ صبح/ مجلس آثار منفی تثبیت ساعت رسمی را نمیپذیرد 🔹مجلس شورای اسل
🔺نظر کمیسیون انرژی مجلس در قانون تثبیت ساعت رسمی گرفته نشد
🔹هادی بیگینژاد، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در روند تصمیمگیری برای تصویب قانون تثبیت ساعات رسمی، کمیسیون انرژی کمیسیون تخصصی نبود و نظری هم از این بخش مجلس برای تصویب این قانون گرفته نشد.
🔹 در تابستان، اوج بار مصرف برق کشور به دلیل قانون تثبیت ساعت رسمی افزایش خواهد یافت و این مسئله میتواند ناترازی برق کشور را تشدید کند.
@khate_energy
🔺 ۱۶۰۰ شرکت ایرانی در پالایشگاه الپالیتو
🔹مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: همه واحدهای پالایشی پالایشگاه الپالیتو ونزوئلا تا دو ماه آینده راهاندازی میشود.
@khate_energy
🔺زردنویسی تنها راه ادامه حیات/ من حاشیه میسازم پس هستم!
🔹فضای رسانهای نفت سرشار از رسانههای کوچک و بزرگی است که هر کدام سعی میکنند بر افکار بخشی از بدنه نفت تاثیرگذار باشند اما امان از روزی که رسانههای نفتی به جای پیشبرد مسائل تخصصی و حل مشکلات، چیزی جز زردنویسی و حاشیهسازی سیاسی برای ارائه نداشته باشند.
🔹در واقع حیات بسیاری از رسانههای نفتی وابسته به شایعه پراکنی شده و با این حربه به زیرکی مخاطبان خود را فریب میدهند و جذب فالوئر میکنند، کسی هم نیست که از آنها بپرسد سرانجام ادعاهایشان چه شد؟ بد نیست در ۲۰ ماه گذشته به ۵ مورد از این دروغها بپردازیم:
1️⃣ اوجی وزیر یکساله است: از ابتدای شروع به کار جواد اوجی وزیر نفت، بسیاری از رسانههای زرد نفتی ادعا کردند که وزارت نفت اوجی به یک سال نمیرسد و شواهد فیک زیادی را نیز به مخاطبان ارائه کردند، اما اکنون در حال اتمام دومین سال وزارت اوجی هستیم.
2️⃣ شاهمیرزایی در انتخابات مجلس شرکت میکند: چندی پیش این شایعه مطرح شد که مرتضی شاهمیرزایی برای شرکت در انتخابات از مدیرعاملی شرکت ملی صنایع پتروشیمی کنارهگیری میکند، درحالی که با پایان یافتن مهلت کنارهگیری از مسئولیتهای دولتی چنین اتفاقی نیفتاد.
3️⃣سالاری با اوجی دعوا کرده و به زودی برکنار میشود: در ماههای گذشته این موضوع بارها اعلام شده که اوجی وزیر نفت و سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش با یکدیگر اختلاف نظر و درگیری شدید دارند و هر ماه خبر برکناری قریبالوقوع سالاری در رسانهها منتشر میشود ولی خبری نیست.
4️⃣ میرکاظمی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس میشود: بعد از استعفای مسعود میرکاظمی از سازمان برنامه و بودجه این شایعه مطرح شد که وی قرار است مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و جایگزین عبدالعلی علیعسگری شود ولی مشخص شد که این موضوع صحت ندارد.
5️⃣ فاطمیامین جایگزین خجستهمهر میشود: در آخرین نسخه نیز این موضوع مطرح میشود که فاطمی امین وزیر سابق صمت قرار است جایگزین خجستهمهر در شرکت ملی نفت شود که به نظر میرسد این خبر نیز به سرنوشت سایر اخبار دچار شود.
🔹شاید اگر هر یک از مخاطبان کمی بیشتر فکر کند بتواند دهها مورد از این شایعات را پیدا کند که بعد از طرح گسترده در فضای رسانهای خبری از تحقق آنها نیست. در واقع این یک تکنیک رسانهای است که بسیاری از کانالهای نفتی با استفاده از آن به دنبال جذب فالوئر و سرگرم کردن آنها با اخبار فیک ولی جذاب هستند.
🔹البته این تکنیک گاهی جواب هم میدهد، چون از ۲۰ ماهه گذشته تاکنون شایعه برکناری یا حذف هر یک از مدیران حداقل برای یکبار به هر بهانهای در فضای مجازی پخش شده و بالاخره ممکن است یکی از آنها به دلایلی دیگر محقق شود، حال آن رسانهها ژست حق به جانب میگیرند که دیدید ما گفتیم و شد؛ اما سوال اساسی این است که شما تا الان چه نگفتهاید؟!
@khate_energy