فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خاموش شدن یک فاز پارسجنوبی از دو سال دیگر/ ابربحران گازی در کمین است
🔹نصرالله زارعی کارشناس انرژی گفت: متاسفانه در سالهای گذشته پروژه فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی موردغفلت قرار گرفته بود و باید این پروژه از سال ۹۶ کلید میخورد تا امسال و سال آینده وارد مدار میشدند.
🔹پیشبینی میشود ما از دو سال دیگر به میزان یک فاز از تولید گاز از میدان پارسجنوبی را از دست بدهیم. اگر پروژه فشارافزایی امروز آغاز شود، خوشبینانه ۴ سال دیگر به بهرهبرداری میرسد.
🔹میدان پارسجنوبی، بزرگترین میدان گازی دنیاست که بین ایران و قطر با سهم یک به دو مشترک بوده و ایران بیش از ۷۰ درصد از تولید گاز خود معادل ۷۰۰ میلیون متر مکعب را از این میدان تامین میکند که هماکنون در معرض افت فشار قرار دارد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺هزینه تهاتر در توافق جدید تسویه بدهی عراق به ایران دیده شده 🔹جهانبخش سنجابیشیرازی دبیر کل اتاق مش
🔺دست آمریکا از تبادلات ایران و عراق کوتاه شد
🔹سیدحمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: با توافق صورت گرفته برای تهاتر گاز ایران با نفت عراق، دست آمریکا برای سنگاندازی کوتاه شده و باتوجه به وضعیت عراق، ایجاد این توافق میتواند به نفع ایران باشد.
🔹با کاهش صادرات گاز و برق ایران و با توجه به گرمای شدید عراق، دولتش تحت فشار قرار گرفت که چارهای بیندیشد و عراقیها نیز آمریکاییها را تحت فشار قرار دادند. برای اولین بار عراقیها ایران را مقصر ندانستند و اعلام کردند مقصر آمریکا است که اجازه انتقال نمیدهد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺توسعه سیانجی در اغما/ ماهانه ۱۵۰ میلیون دلار بنزین وارد کشور میشود
🔹علی محمودیان مدیر اجرایی اتحادیه سوختهای جایگزین گفت: سال ۹۸ دولت وقت به اجبار ناچار شد که برای توسعه سیانجی اقدام کند و الان هم برنامهای برای توسعه سیانجی وجود ندارد مگر اینکه ناترازی بنزین دولت را به اجبار به سمت توسعه سیانجی هدایت کند.
🔹هماکنون کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت صنعت سیانجی کشور بلااستفاده باقی مانده و امکان افزایش سهم سیانجی از ۲۳ به حداقل ۴۵ میلیون متر مکعب در روز وجود دارد.
🔹اما با وجود ظرفیت توسعه سیانجی حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز معادل ۱۵۰ میلیون دلار در ماه (در قالبهای سوآپ و تهاتر) وارد کشور میشود درحالیکه میتوان با مبالغ کمتر، سوخت جایگزین سیانجی را توسعه داد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺آب سلاح رژیم صهیونیستی برای فشار به ملتهای مظلوم است توئیت حجت میانآبادی، استاد دانشگاه تربیت مد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رژیم صهیونیستی آب را بر فلسطینیها بست
🔹ویدیویی از شبکه الجزیره پخش شده که در آن ارتش رژیم صهیونیستی در حال ریختن سیمان برای مسلوبسازی منابع آب ۱۶۰ هزار فلسطینی در نزدیکی شهر الخلیل کرانه باختری است.
🔹رژیم صهیونیستی سالها است، در سکوت نهادهای حقوق بشری از آب به عنوان سلاح به منظور افزایش فشار به مردم فلسطین استفاده میکند.
@khate_energy
🔺یک سد در سیستان و بلوچستان سرریز شد
🔹بر اثر بارش گسترده در جنوب استان سیستان و بلوچستان، سد پیشین با ظرفیت ذخیره آب ۷۵ میلیون متر مکعب به رقم ۱۰۰ درصد پرشدگی رسید و لبریز شد.
🔹با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در پایین دست، سرریز شدن سد پیشین خطری را متوجه مردم نخواهد کرد.
@khate_energy
🔺عمق ناترازی برق طی ۲ سال ۴۰ درصد کاهش یافت
🔹سال ۱۴۰۰، اوج بار مصرف برق ۶۷ هزار مگاوات بود که تنها ۵۲ هزار مگاوات از این میزان توسط نیروگاهها تامین شد.
🔹سال ۱۴۰۲ میزان اوج بار مصرف برق از ۷۲.۷ هزار مگاوات عبور کرده و ۶۲.۹ هزار مگاوات از این میزان تامین شده است.
🔹بر اساس این آمار عمق ناترازی برق از ۲۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۳.۴ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. مدیریت تامین بار و افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور مهمترین دلایل کاهش عمق ناترازی برق است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بنزین اولویت اصلاح قیمت سوخت نیست/ انگیزهای برای استفاده از تجهیزات پربازده وجود ندارد
🔹علی مروی کارشناس اقتصادی گفت: توسعه یک فناوری به تقاضا برای آن وابسته است و تا زمانی که قیمت نسبی انرژی در ایران خیلی پایین است، مردم انگیزهای برای استفاده از تجهیزات پربازدهتر ندارند که احتمالا به دلیل تکنولوژی بالا، قیمت بالایی نیز دارند.
🔹قطعا بنزین نباید در اولویت اصلاح سازوکار قیمتگذاری باشد و اصلاح قیمتی باید از برق و گاز شروع شود. بیشترین میزان قاچاق سوخت ایران مربوط به گازوئیل است و تا دولت بازی را بهم نزد، امکان اصلاح سازوکار قیمتگذاری گازوئیل وجود ندارد.
🔹 دولت یک سلسله سیاستهایی را در سالهای گذشته اتخاذ کرده که مدل تجارت حمل و نقل بار را مبتنی بر قاچاق سوخت شکل داده است. هماکنون قیمت داخلی گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومن و تقریبا رایگان است اما هزینه حمل بار در ایران بسیار بالاست.
@khate_energy
خط انرژی
🔺صادرات نفت ایران به چین در ۳ سال ۳ برابر شد 🔹طبق آمار موسسه کپلر، صادرات نفت ایران به چین در ساله
🔺۵ مزیت واردات کالای اساسی از چین با تهاتر نفت/ کاسبان تحریم به دنبال وابستگی معیشت مردم به دلار
🔹طبق آمار کپلر و آژانس بینالمللی انرژی، صادرات نفت ایران به چین در سال ۲۰۲۳ حدود یک میلیون بشکه در روز است که در صورت تداوم تا پایان سال درآمدی معادل ۲۷ میلیارد دلار را نصیب کشور میکند.
🔹طبق آمار گمرک ایران نیز صادرات غیرنفتی و واردات از چین در سال گذشته ۱۴.۶ و ۱۵.۷ میلیارد دلار بوده است. یعنی در مجموع تراز تجاری ایران با چین در حدود مثبت ۲۵ میلیارد دلار قرار دارد.
🔹اما با این وجود سهم یوآن چین در تامین کالای اساسی ایران کمتر از ۰.۲ درصد است و عمده ارز تولیدی ایران در چین، پس از انتقال از مسیر شبکه تراستی، صرف واردات کالای اساسی از کانالهای غربی با درهم و یورو میشود.
🔹درهم و یورو ارزهای وابسته به دلار هستند که بیش از ۹۵ درصد از واردات ۱۴ میلیارد دلاری ایران برای کالای اساسی را به خود اختصاص دادهاند، موضوعی که وابستگی ایران به دلار و تحت تاثیر قرار گرفتن معیشت مردم به نوسانات دلار را افزایش داده است.
🔹به طور کلی واردات کالای اساسی از چین از مسیر یوآنی ۵ مزیت دارد که عبارتند از:
1️⃣ تراز شدن تجارت دو کشور به عنوان یک اصل اقتصادی
2️⃣ دلارزدایی و مصون کردن معیشت مردم از نوسانات دلار و بیاثر کردن تحریم
3️⃣ کاهش هزینههای انتقال یوآن به سایر ارزها با حذف شبکه تراستی
4️⃣ رسمی کردن شبکه پرداخت بین ایران و چین و زمینهسازی برای پیمان پولی
5️⃣ تعمیق روابط استراتژیک ایران و چین
🔹حال سوال اساسی اینجاست که چرا دولت سیزدهم تلاشی برای تغییر سبد ارزی واردات کالای اساسی نمیکند؟ آیا کاسبان تحریم قدرت بیشتری دارند و نمیخواهند از مزایای وابسته کردن معیشت ایران به نظام دلاری دست بردارند؟ جزئیات بیشتری گفته خواهد شد.
@khate_energy
🔺۳۵ درصد مشترکان برق خانگی پاداش صرفهجویی گرفتند
🔹بر اساس آمار شرکت توانیر، ۹ میلیون از ۲۶ میلیون مشترک خانگی برق با کاهش مصرف برق نسبت به سال گذشته از پاداش صرفهجویی برق بهرهمند شدند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مصرف انرژی ایران ۲۰ برابر اروپا/ در حوزه انرژی به بنبست رسیدهایم ولی به مردم نمیگوییم!
🔹سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه گفت: آمار و ارقام مصرف انرژی در کشور غیرقابل باور است. ما روزانه معادل ۵ میلیون بشکه نفت، گاز و ۱.۸ میلیون بشکه نیز نفت مصرف میکنیم که مجموعا میشود ۶.۸ میلیون بشکه نفت.
🔹ارزش این انرژی مصرف حدود ۱۸۰ میلیارد دلار در سال است یعنی حدود ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران مربوط به انرژی است. ارزش انرژی مصرفی در ایران و آلمان تقریبا برابر است اما تولید ناخالص داخلی آلمان ۱۰ برابر ایران است.
🔹یعنی ما از انرژی برای تولید استفاده نمیکنیم بلکه آن را هدر میدهیم و در مقایسه با اروپا ۲۰ برابر انرژی بیشتری برای تولید یک کالا در اقتصاد مصرف میکنیم.
@khate_energy
🔺کمک بیش از ۲۰ میلیارد دلاری چین به فروش نفت ایران در تحریم
🔹همکاری دولت چین در دور زدن تحریم و صادرات نفت ایران به پالایشگاههای خصوصی این کشور باعث شده، درآمد حاصل از صادرات نفت خام ایران از ۳.۷ میلیارد دلار در ۲۰۲۰ به ۲۵.۴ میلیارد دلار در ۲۰۲۲ برسد و حدود ۷ برابر شود.
🔹طبق پیشبینی، درآمد حاصله در ۲۰۲۳ معادل ۲۴.۷ میلیارد دلار خواهد بود و بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارزآوری ایران در تحریم با صادرات نفت خام به چین افزایش مییابد.
🔹این افزایش ۲۰ میلیارد دلاری تنها مربوط به فروش نفت خام است. طبق آمار اوپک، کل درآمد نفتی ایران در ۲۰۲۲ نسبت به ۲۰۲۰ حدود ۳۴.۷ میلیارد دلار افزایش یافته است.
🔹همچنین طبق آمار بانک مرکزی درآمد نفتی ایران در ۱۴۰۱ نسبت به ۱۳۹۹ حدود ۳۵.۳ میلیارد دلار افزایش یافته که عمده این افزایش ناشی از صادرات به چین است.
@khate_energy
🔺جزئیات برنامه مدیریت مصرف برق شهرکهای صنعتی
🔹برنامه مدیریت مصرف برق شهرکهای صنعتی در کشور به صورت ۱۲ ساعت ثابت در ۱۶۸ ساعت هفته در دستور کار قرار گرفته است.
🔹شهرکهای صنعتی در کشور به طور متوسط ۷۰۰۰ هزار مگاوات مصرف برق دارند و برنامه مدیریت مصرف آنها معادل ۴۰۰ مگاوات و ۶ درصد از توان تامین اعمال میشود.
🔹بسیاری از واحدهای تولیدی فعال در شهرکهای صنعتی با اقداماتی نظیر جابهجایی زمان شیفت تعطیل روز جمعه با ۱۲ ساعت مدیریت مصرف، اثر برنامه محدودیت تامین انرژی بر روی تولید را خنثی کردهاند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺احیای طلب گازی از عراق با تهاتر هوشمندانه/ تحریم مشکلی در صادرات نفت و مازوت عراق ایجاد نمیکند
🔹سیدحمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت گفت: طبق توافق جدید، طلب ایران بابت صادرات گاز به عراق با ۳۰ هزار بشکه نفت سنگین و ۷۱ هزار بشکه نفت کوره عراق تسویه میشود. ما هیچ مشکلی در حوزه فروش مازوت نداریم و روزانه ۷۰ هزار تن از این محصول توسط ایران صادر میشود و تقاضای زیادی برای آن وجود دارد.
🔹این ۷۰ هزار بشکه نفت کوره عراق حدود ۱۰ هزار تن است که نسبت به ظرفیت بازار صادراتی ایران عددی نیست. الان خود بخش خصوصی عراق تمایل دارد این مازوت را از ایران بخرند و پولش را بدهند.
🔹نفت خام عراق هم تحریم نیست و ما میتوانیم به قیمت بالایی صادر کنیم. تحریم هیچ مشکلی برای ایران جهت صادرات نفت و مازوت عراق ایجاد نمیکند.
🔹به نظر بنده برای اینکه تحریم مشکلی در وصول مطالبات ایجاد نکند قرارداد صادرات گاز به عراق باید از حالت دولت به دولت خارج شود و بخش خصوصی ایران این صادرات را برعهده بگیرد، زیرا در شرایط تحریم به راحتی میتواند پول را برگرداند.
@khate_energy
🔺تاثیر خشکسالی بر منابع آبی خنثی شد
🔹فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب گفت: اعمال راهکارهای مدیریت منابع آب از جمله بازچرخانی آب و استفاده از زهابهای قابل استفاده سبب شد تا اثر خشکسالی سال جاری بر منابع آب سطحی خنثی شود.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت تسویه بدهی گازی عراق به ایران/ طلب ایران به ۹ میلیارد یورو کاهش یافت
🔹شیاع السودانی نخست وزیر عراق روز سهشنبه گفت: بدهی عراق به ایران بابت گاز وارداتی به ۹ میلیارد و ۲۵۰ میلیون یورو کاهش یافته است.
🔹طی عمر هفت ماهه دولت کنونی عراق، یک میلیارد و ۸۴۲ میلیون یورو از بدهی عراق به ایران بابت گاز وارداتی پرداخت شد.
🔹یک هیئت بانک مرکزی عراق و بانک تجارت عراق، به سلطنت عمان سفر کرده تا درباره چارچوب تحویل بدهی ایران به عمان با هماهنگی آمریکا رایزنی کنند.
@khate_energy
🔺۸۰ درصد از پول نفت «نقدی» و ۲۰ درصد «تهاتری» دریافت میشود
🔹سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد تجارت جهانی به شیوه تهاتر انجام میشود و بسیاری از کشورها سالهاست که در این زمینه فعال هستند زیرا هزینههای اجرایی را برای آنها کاهش میدهد.
🔹چین در این زمینه در حال ایجاد یک شهر مختص به فعالیتهای تهاتری است و ترکیه نیز در حال راهاندازی مرکز تهاتر جهانی در شهر استانبول است.
🔹در خصوص موضوع فروش نفت، عمده وصولیهای آن بهصورت نقد بوده، اما دولت بهدنبال این است که بهمنظور تنوع بخشی به مبادی واردات کالاهای اساسی، از مکانیسم تهاتر استفاده کند.
🔹به گزارش خط انرژی، پیش از جواد اوجی وزیر نفت در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ عنوان کرده بود، ایران ۸۰ درصد از درآمد نفتی را به صورت نقدی و مابقی را به صورت تهاتر با دارو و کالای اساسی دریافت میکند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺فاز ۱۱ با تولید ۱۵ میلیون متر مکعب به بهرهبرداری میرسد
🔹جواد اوجی وزیر نفت گفت: فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی در هفتههای آتی با تولید روزانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون متر مکعب به بهرهبرداری میرسد.
🔹این آخرین فاز دریایی پارس جنوبی است و تماماً در دولت سیزدهم انجام شده و ۳ سال زودتر از برنامه بهرهبرداری میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اعتراف ایران اینترنشنال به توفیق جمهوری اسلامی در مقابل تحریم با کمک چین/ ذخایر نفتهای سرگردان ایران کاهش یافت
🔹فرید صفری پژوهشگر موسسه مطالعات انرژی آکسفورد گفت: افزایش صادرات نفت ایران به چین در سال جاری میلادی بدین معناست که ایران توانسته بخش بزرگی از ذخایر نفت خود را که قبلا روی آب در سواحل سنگاپور یا سایر کشورها سرگردان بود بفروشد.
🔹ایران به شکلهای مختلف تحریم را دور میزند و شبکهای برای تغییر پرچم و جعل و دستکاری مدارک نفت خود ایجاد کرده که البته ارائه تخفیف هم اثرگذار بوده است.
🔹چین در حال افزایش ذخایر استراتژیک نفت خود است زیرا که میداند در دو سال آینده تقاضا برای نفت همچنان افزایش مییابد و ایران با استفاده از واسطههای مالزیایی با چین نفت میفروشد و سود میبرد.
🔹ایران با وجود تحریم و تخفیف میتواند ۹۰ درصد از درآمد نفتی خود را دریافت کند و این یک توفیق برای جمهوری اسلامی در شرایط تحریم است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺راهبردهای تکراری و شکستخورده برنامه هفتم/ خلا یک دههای مگاپروژههای استراتژیک در صنعت نفت ایران
🔹نصرالله زارعی کارشناس انرژی گفت: ما در برنامه توسعه ششم نه به هدف تولید روزانه ۱.۳ میلیارد متر مکعب گاز رسیدیم و نه تولید ۴.۷ میلیون بشکه نفت. در برنامه هفتم قرار است ظرفیت تولید نفت به ۴.۴۵ میلیون بشکه برسد و باید یک میلیون بشکه افزایش یابد.
🔹ایران سال ۸۷ پروژههای بزرگ توسعه میادین نفتی غرب کارون را با چینیها آغاز کرد و در سال ۹۵ به بهرهبرداری رسید، اما ا از آن زمان تاکنون دیگر مگاپروژهای در حوزه تولید نفت تعریف و اجرا نشده است.
🔹در بخش تولید گاز هم از سال ۸۹ که قراردادهای موسوم به ۳۵ ماهه برای توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی امضا و آغاز شد، دیگری پروژه بزرگی تعریف نشد و به نظر بنده راهبردهای برنامه هفتم توسعه نیز تکراری و شکست خورده هستند.
@khate_energy
🔺برجام و بلوکه شدن درآمد نفتی ایران/ ماجرای یک فریب بزرگ در افکار عمومی
🔹اکثر مردم تصور میکنند، در دوره برجام همه پول صادرات نفت ایران وصول شد و منابع بلوکه شده مربوط به فروش نفت در دوره تحریم است.
🔹اما دقیقا عکس این گزاره صحیح است، زیرا در دوره اجرای برجام، نقل و انتقالات بانکی ایران با «حسابهای رسمی تحت نظارت آمریکا» انجام میشد و طبق تصویر، ایران دسترسی آزادانه به منابع خود نداشت. با خروج آمریکا از برجام نیز منابع این حسابها بلوکه شد.
🔹 اما در شرایط تحریم، ایران از شبکه «حسابهای تراستی و غیررسمی» که قابل رصد توسط آمریکا نیستند استفاده میکند و بدین ترتیب پول نفت به کشور بازمیگردد.
🔹بیژن زنگنه وزیر سابق نفت در مصاحبه ۱۱ بهمن سال ۹۹ به این نکته اشاره کرد و گفت: ما در دوره تحریم طلبی نداریم و طلبهای نفتی برای دوره پیش از تحریم است، زیرا آنها در سیستم رسمی بوده و باقی مانده و در عراق، کرهجنوبی، ژاپن و امارات مسدود شده است.
🔹در واقع برجام به عنوان یک توافق ذاتا ناپایدار منجر به بلوکه شدن درآمد نفتی ایران میشود و هزینه آن از شبکه تراستی بیشتر است، هر چند که جفت راهکارها ایدهآل نیستند.
@khate_energy
🔺خطر مرگ برای هزاران آمریکایی به دلیل قطعی برق
🔹روزنامه واشنگتن پست نوشت، قطعی برق به دلیل گرمای بیسابقه در آمریکا، هزاران آمریکایی در شهر فونیکس را در معرض خطر مرگ قرار داده است.
🔹کارشناسان نگران هستند، موج گرمای وحشیانه و خاموشی چند روزه هزاران نفر را بکشد و نیمی از شهر فونیکس را به اورژانس بفرستد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سهم ۳۰ درصدی بهینهسازی از منابع هدفمندی غیب میشود/ دولتها علاقهای به بهینهسازی ندارند
🔹 نصرتالله سیفی مدیرعامل اسبق شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گفت: طبق قانون هدفمندی یارانهها، قرار بود ۳۰ درصد منابع حاصله به بخش خصوصی برای اجرای پروژههای بهینهسازی تخصیص یابد.
🔹سوال بنده این است که سهم ۳۰ درصدی بهینهسازی کجاست؟ هیچ دولتی این عدد را به پروژههای بهینهسازی مصرف سوخت تخصیص نداد. دلیل ناترازی انرژی را باید در عدم اجرای صحیح قانون جستجو کرد.
🔹یادم نمیرود که یکی از روسای جمهور در جلسه خداحافظی از دولت خود عنوان کرد که دو کار مهم را انجام نداده است که یکی از آنها بهینهسازی مصرف و اصلاح قیمت انرژی بود.
@khate_energy
🔺رکود بازار فولاد و پنهان کردن مشکلات صنعت پشت ناترازی انرژی
🔹عضو انجمن فولاد گفت: سیاستهای انقباضی و وضع عوارض واردات آهن از سوی مقاصد صادراتی، بازار فولاد را به رکود فرو برده و هماکنون ۶۲ درصد از تولید شمش کشور در بازار معامله نمیشود.
🔹این اتفاق در شرایطی رقم میخورد که فولادیهای در فصل گرم نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد برق بیشتری گرفتند و ۱۷.۴ درصد رشد تولید داشتند.
@khate_energy
🔺دولت همچنان در برزخ بیبرنامگی برای حل ناترازی انرژی
🔹سوال سردبیر خط انرژی از رئیس سازمان برنامه و بودجه از آن جهت بوده که بعد از گذشت دو سال از عمر دولت سیزدهم، هنوز خبری از یک برنامه جامع برای حل مشکل ناترازی انرژی نیست.
🔹برنامهای که با استفاده از سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی، زمینه اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف سوخت را فراهم کرده و مردم را به سمت مصرف بهینه هدایت کند.
🔹نکته این است که اصلا برنامهای وجود ندارد که حال کارشناسان بر سر جزئیات سیاستهای بازتوزیعی برای حمایت از مردم و یا تبعات تورمی و راهکار حل آن نظرات خود را ارائه دهند.
🔹دولت کاملا در حال حذف صورت مسئله بحران انرژی است و همه میدانند که با تداوم روند فعلی دیر یا زود شوکدرمانی رقم خواهد خورد. هر چند بعید است تا پایان دولت سیزدهم این اتفاق رخ دهد.
@khate_energy
🔺۵ شهر از ۱۵ شهر گرم دنیا در ایران است
🔹بر اساس آمار سامانههای جهانی هواشناسی، شهرهای امیدیه، آبادان، صفیآباد دزفول، اهواز و مسجد سلیمان در فهرست ۱۵ شهر گرم دنیا قرار گرفتند.
🔹شهرهای امیدیه و آبادان با ثبت دمای بالای ۵۱ درجه در صدر این فهرست قرار دارند.
🔹پیشتر وزارت بهداشت به دلیل گرمای بیسابقه درخواست تعطیلی سراسری کشور را داده بود که این درخواست در هیئت دولت تایید شد.
@khate_energy
🔺۳۳ میلیون آمریکایی در خانه کولر و وسایل سرمایشی ندارند
🔹بر اساس تحقیقات «بنیاد بروکینگز» ۱۰ درصد از خانوادههای آمریکایی (۳۳.۲ میلیون نفر) هیچ دسترسی به سیستم تهویه و کولر ندارند و با گرم شدن هوا در معرض خطر مرگ قرار میگیرند.
🔹این آمار برای دهکهای پر درآمد آمریکایی به ۶ درصد و در دهکهای کم درآمد به ۱۲ درصد میرسد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ناترازی فزاینده انرژی، جدیتر از همیشه/ صنایع در تابستان برق ندارند و در زمستان گاز
🔹سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه گفت: بحران انرژی موضوعی است که به زودی کشور درگیر آن خواهد شد و همین الان نیز نشانههای آن در خاموشی صنایع در تابستان و قطع گاز این واحدها در زمستان قابل مشاهده است.
🔹ایران حدود یک درصد جمعیت جهان را دارد اما ۱۷ درصد ذخایر گاز و ۱۳ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار داریم. اما با کمال تأسف وضعیت ناترازی سوخت، گاز و برق در آینده تاریک و ناامیدکننده است.
🔹برخی افراد موضوع ناترازی انرژی را انکار میکنند اما اخیرا وزیر نیرو ناترازی برق را بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات اعلام کرده است و پیشبینی میشود معادل یک درصد به ظرفیت تولید برق در ۱۴۰۲ اضافه شود درحالیکه رشد مصرف حدود ۵ درصد است.
@khate_energy
🔺تامین برق پایدار مقدمات جهش تولید مس را فراهم کرد
🔹بر اساس اطلاعات صنعت مس مندرج در سامانه کدال، این صنعت در تیرماه ۱۴۰۲، ۴۶۳ مگاوات ساعت بیشتر از متوسط ماهانه فصل بهار برق دریافت کرد.
🔹تامین برق صنعت مس در فصل تابستان با وجود رشد قابل توجه اوج بار در این فصل ذیل برنامه مدیریت مصرف برق صنایع اتفاق افتاده است.
🔹شنیدهها حاکی از آن است که صنعت مس در سال جاری خود را برای ثبت رکورد جدید در تولید آماده میکند و تامین برق متناسب با نیاز میتواند مقدمات جهش تولید را فراهم کند.
@khate_energy
🔺سطح مذاکرات ایران و چین از زمان اجرای برجام نیز بالاتر رفته است
🔹مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: تغییر شرایط در روابط ایران و چین اتفاق افتاده ولی اثرگذاری آن در اقتصاد ایران نیازمند زمان است. بعد از ۲۳ سال رئیسجمهور ایران به دعوت رئیسجمهور چین وارد این کشور شد که یک اتفاق کمسابقه است.
🔹سطح مذاکرات بین ایران و چین در سفر اخیر رئیسجمهور بسیار بالا بود و حتی از مذاکرات اقتصادی دو کشور در زمان اجرای برجام نیز بالاتر بود و همه محورهای صنعتی، کشاورزی، سرمایهگذاری و حمل و نقل را شامل شد.
@khate_energy