🔺پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت رستم قاسمی
🔹درگذشت مرحوم آقای رستم قاسمی را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران ایشان تسلیت عرض میکنم.
🔹ایشان از جملهی مردان انقلابی و خدمتگزار و خستگیناپذیر کشور بودند و در عرصههای گوناگون خدمات ارزشمندی کردند و تا آخرین روزهای حیات، تلاشهای خود را ادامه دادند.
@khate_energy
🔺سد چمشیر تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست ساخته شد
🔹تورج فتحی، معاون دفتر حفاظت و مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پس از بازدید ۳ روزه از سد چمشیر گفت: عملیات اجرایی سد چمشیر با صدور مجوز سازمان آغاز شده است.
🔹 هیچ گنبد، برونزد و لایه نمکی که منجر به شوری آب شود در مخزن سد وجود ندارد.
🔹کلیه فعالیتهای چندساله این طرح در قالب 25 جلد گزارش به سازمان محیطزیست اطلاعرسانی و هماهنگی کامل در این حوزه وجود داشته است.
🔹عملیات پاکتراشی مخزن سد از الزمات زیست محیطی پیش از آبگیری است که تحت نظارت سازمان انجام شد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند با اعتبار خارجی
🔹پروژه تصفیهخانه فاضلاب و بازچرخانی آب شهر بیرجند با ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز، با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
🔹اعتبار ارزی این پروژه بالغ بر ۲۳ میلیون یورو برای اولین بار از اعتبارات خارجی و بانک بینالمللی توسعه و تجارت اکو تامین شده است.
@khate_energy
khate energy -europe.pdf
1.05M
🌐 دوازدهمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺 ترسیم ابعاد بحران انرژی در اروپا
🔹همزمان با شکلگیری تنش سیاسی بین روسیه و اوکراین، روسها ۸۰ درصد از واردات گاز طبیعی خود به قاره سبز را کاهش داده و چالش بزرگی برای اروپا ایجاد کردند.
🔹یکی از مهمترین اقدامات کوتاه مدت اروپا بازگشت دوباره به استفاده از ذغالسنگ بود که انرژی معادل با ۲۹ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را برای کشورهای اروپایی تامین میکرد.
🔹اقتصاد اروپا تاکنون برای محافظت از مردم در برابر بحران انرژی هزینه ۷۰۵.۵ میلیارد یورویی را متحمل شده که ۱۴۰ میلیارد یورو این هزینه از محل مالیات شرکتهای تولید کننده انرژی جبران میشود.
#خط_ویژه
#زمستان_سرد
@khate_energy
🔺آیندهفروشی بنزین در دولت قبل به قیمت 23 سنت
🔹روزنامه ایران در گزارشی عنوان کرده است، از ارزانفروشی بنزین درسالهای 99 و 1400 بهعنوان یکی از تعهدات مهم دولت قبل برای دولت سیزدهم یاد میشود.
🔹در آن زمان محمولههایی با قیمت تنی 235 دلار فروخته شد و در این قراردادها، قیمت ثابت و نه شناور در نظر گرفته شده و این موضوع باعث شد تا در این دولت بنزین در قیمتهای 200 تا 400 دلاری تحویل داده شود، درحالی که قیمت فعلی تنی 800 دلار بود!
🔹گفته میشود که حتی بنزین در مواردی در سال ۹۹ با قیمت ۵۰۰ تومان و با سررسید ۶۰ روزه بهواسطههای صادراتی تحویل شده است. گزارش کامل را در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت جذب سرمایهگذاری خارجی/ اقبال روسیه برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران
🔹علی فکری، رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در مصاحبهای به آخرین وضعیت جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران پرداخت. خلاصهای از مصاحبه به شرح زیر است:
🔸در سال اول دولت سیزدهم برای ۸.۹ میلیارد دلار سرمایه خارجی مجوز صادر شد. از این مقدار تاکنون پنج میلیارد دلار مجوز معتبر باقی مانده و ۳.۹ میلیارد دلار از مجوزها در سال اول دولت سیزدهم باطل شده است.
🔸 توتال در سالهای بعد از برجام آمده بود تا با یک نمایش، اراده سیاسی اروپا برای حضور در ایران را القا کند؛ اما واقعیت این بود که اروپا هیچگاه نخواست موانع همکاریهای راهبردی اقتصادی با ایران را رفع کند.
🔸بعد از برجام حدود ۱۰.۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی در کشور جذب شده، درحالیکه از این مقدار فقط مجوز ۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی باطل نشد.
🔸بیشترین سرمایه خارجی که سال گذشته وارد ایران شده، از سمت روسیه بوده و امارات، افغانستان، ترکیه و چین با اختلاف در رتبههای بعدی قرار دارند. در واقع بیشتر از ۵۰ درصد سرمایهگذاری فقط متعلق به روسیه است.
🔸سرمایهگذاری اندک چینیها در ایران به یک ایراد اساسی در داخل کشور برمیگردد. وقتی یک کشور یا یک شرکت خارجی متقاضی سرمایهگذاری در یک حوزهای میشود، باید بدانیم که آن به دنبال سود و منفعت است نه اینکه ما فکر کنیم پول زیادی داشته و نمیدانسته با آن چه کار کند.
🔹مشروح مصاحبه رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی را در تیتر یک سایت خط انرژی در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺 تکمیل پازل حکمرانی آب با توسعه زیرساخت بازچرخانی
🔹محمد عنایتی| تصفیه فاضلاب و بازچرخانی منابع آب شرب از مهمترین راهکارها به منظور ارتقای بهرهوری آب است که در ماده ۷ سیاستهای کلی برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته است.
🔹بر اساس افکارسنجی انجام شده توسط ایسپا، ۴۷.۵ درصد از مردم ایران تعریف درستی از مسئله پساب به عنوان خروجی تصفیه شده فاضلابهای شهری و روستایی ندارند.
🔹این در حالیست که استفاده از پساب میتواند با تامین ۱.۳ میلیارد متر مکعب آب در هر سال، به طور کامل نیاز آبی صنایع کشور را پوشش داده و این شیوه مطمئن جایگزین راهکارهایی نظیر انتقال آب از دریا شود.
🔹بر اساس بهروزترین آمارنامه ماهانه صنعت آب و برق، هم اکنون ۲۵۸ تصفیهخانه فاضلاب در کشور وجود دارد که روزانه ۵.۷ میلیون متر مکعب فاضلاب را به پساب تبدیل میکند.
🔹بر این اساس، توسعه زیرساخت تولید و انتقال پساب در کشور میتواند زمینه کاهش ۱.۵ درصدی استفاده از آب تجدیدپذیر در ایران را فراهم کرده و گام موثری در تکمیل پازل استقرار نظام حکمرانی آب به حساب بیاید.
@khate_energy