فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آیا بایدن در رقابت انتخاباتی آمریکا میماند؟
🔹بعد از فشارهای فزاینده دموکراتها بر بایدن برای کنارهگیری از نامزدی انتخابات، رأیگیری مجازی این حزب برای معرفی نامزد دموکراتها به ماه آینده موکول شد.
🔹در حالی که روز دوشنبه کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه ترامپ را به طور رسمی به عنوان نامزد این حزب معرفی کرد، معرفی بایدن به عنوان نامزد حزب دموکرات در هالهای از ابهام قرار دارد.
🔹بعد از عملکرد متزلزل بایدن در مناظره و افزایش قابل توجه محبوبیت ترامپ پس از حمله مسلحانه به وی، وزنههای سنگین حزب دموکرات از بایدن خواستهاند از کارزار انتخاباتی خارج شود.
🔹به گزارش گاردین، بایدن پس از هفتهها اصرار بر باقی ماندن در رقابتهای انتخاباتی، اکنون درخواست کنارهگیری را جدی گرفته است.
@khate_energy
🔺چرا دادگاه متهمان کرسنت نتیجه نداد؟
🔹مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس در توئیتر نوشت:
۱- محکومیت اولیه متهمان کرسنت سال ۹۱ صادر شد.
۲- روحانی که زنگنه را به مجلس معرفی کرد حکم هم نقض شد!
۳ـ بعدا دوباره پرونده به جریان افتاد و حکم قبلی تایید شد.
۴- زنگنه در نامهای به رئیس قوه قضاییه متهمان را ستود و خواستار اعمال ماده ۴۷۷ شد!
۵- چندی بعد زنگنه وزیر وقت نفت در نامه جدیدی به رئیس قوه قضاییه اعمال ماده ۴۷۷ را پیگیری کرد. آن زمان آقای محسنی اژهای معاون اول و در جریان کامل پرونده کرسنت بود.
۶- اما یک دخالت مهم دیگر همه چیز را متوقف کرد: نامه علی شمخانی دبیر وقت شعام که مانع ابلاغ حکم نهایی شد؛ علت مبهم است.
@khate_energy
🔺وضعیت اورژانسی اتوبوسهای شهر تهران؛ میراث دولت روحانی
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس؛ در فاصله ســالهای ۸۴ تا ۹۱ نزدیک به ۱۶ هزار اتوبوس با مشــارکت حداکثری دولت برای شهرها تأمین شد اما در دولت روحانی این روند کاملا متوقف شد.
🔹تعداد اتوبوسهای فعال در شهر تهران از سال ۹۵ با شیب بسیار تندی سیر نزولی گرفته؛ به طوری که تعداد ناوگان فعال در ۱۴۰۱ با ۵۵ درصد کاهش نسبت به ۱۳۹۵ به ۲۷۸۴ دستگاه رسیده.
🔹همچنین تعداد مسافران ناوگان اتوبوسرانی تهران از ۶۰۰ میلیون مسافر در سال ۹۵ به ۲۵۷ میلیون مسافر در سال ۱۴۰۱ افت پیدا کرده.
🔹در شهر تهران، بر اساس اعلام شهرداری این شهر متوسط عمر اتوبوسها از ۴.۸ سال در ۸۷ به ۱۲ سال در ۹۹ افزایش یافته.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آمریکا و اسرائیل موافق برجام بودند یا مخالف/ پاسخ بلینکن به ادعای ظریف
🔹در ایام انتخابات جواد ظریف با استناد به گفته ترامپ که برجام بزرگترین کلاهی بود که سر آمریکا رفت، نتیجه گرفت که برجام از افتخارات دیپلماسی دولت روحانی است.
🔹اما روز گذشته بلینکن وزیر خارجه آمریکا اعتراف کرد که خروج از برجام یکی از بزرگترین اشتباههای آمریکا بود که ترامپ صرفا به دلیل رقابت انتخاباتی با دموکراتها از آن خارج شد.
🔹پیشتر ردور شالوم، آهارون هالیوا و تامیر هیمن از مقامهای رسمی امنیتی و نظامی اسرائیل نیز از لزوم احیای برجام سخن گفته بودند که نشان میدهد این توافق منافع اسرائیل را به خوبی تامین میکرد.
@khate_energy
🔺تسویهحساب سیاسی با زاکانی؛ با حمله به قرارداد خرید اتوبوس برقی از چین
🔹 "زاکانی برای خرید چند دستگاه اتوبوس و تاکسی برقی دو میلیارد دلار به چین میدهد، چین همزمان با یک میلیارد دلار در ترکیه کارخانه خودرو برقی میسازد. تحریم نعمت است!"
این توئیت در روزهای گذشته وایرال شد، اما ماجرا چیست؟
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تعداد اتوبوس فعال در تهران نسبت به سال ۹۵، بیش از ۵۵ درصد کاهش یافته و به ۲۷۰۰ دستگاه رسیده، درحالیکه نیاز تهران حداقل ۷ هزار ناوگان بوده و حالت مطلوب، فعالیت ۱۱ هزار اتوبوس شهری است.
🔹عقبماندگی وحشتناک در دولت روحانی و نیاز اورژانسی تهران به ناوگان جدید، باعث شد که شهرداری تهران قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس برقی و ۲۵ هزار تاکسی برقی را با تولیدکنندگان داخلی امضا کند.
🔹اما این اقدام کافی نبود و شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان با چینیها وارد همکاری شد و قراردادی به ارزش ۱.۶۷ میلیارد یورو برای خرید ۲۵۰۰ اتوبوس برقی، ۲۷.۵ هزار تاکسی برقی، ۱۰ هزار ون برقی و ۱۵۰ هزار موتور برقی امضا کرد.
🔹همچنین در این قرارداد، درباره انتقال تکنولوژی و ایجاد خط تولید اتوبوس با یک کنسرسیوم ایرانی توافق شد، تا علاوه بر تامین این نیاز اورژانسی، بستر تولید داخل این ناوگان نیز ایجاد شود.
🔹پس درباره توئیت بالا چند نکته وجود دارد:
۱- قرارداد با چین برای خرید چند دستگاه نیست و یک قرارداد بزرگ، آن هم با وجود تحریمهاست.
۲- با توجه به عقبماندگی شدید و نیاز اورژانسی، فرصتی برای پاسخ به نیاز تهران صرفا با ساختن کارخانه در داخل کشور نیست.
۳ـ البته در قرارداد در کنار واردات، برای انتقال تکنولوژی و ایجاد خط تولید نیز برنامهریزی انجام شده.
۴ـ از حداکثر توان داخلی نیز برای تامین ناوگان استفاده شده.
🔹احتمالا تنها دلیل انتقاد از این قرارداد، تسویه حساب سیاسی با علیرضا زاکانی باشد، وگرنه نوسازی اندک ناوگان فرسوده تهران اگر شایسته تقدیر نباشد، مستحق تخریب نیز نیست؛ آن هم در قالب چنین قرارداد بزرگی با چین.
@khate_energy
🔺گلایه فولادسازان از وزارت نیرو؛ تولید از ۲۰ تیر متوقف شده
🔹انجمن تولیدکنندگان فولاد طی نامه ای به وزارت نیرو ضمن انتقاد از اجرایی نشدن توافقات فیمابین، اعلام کرد: از روز ۲۰ تیر ماه به دلیل محدودیتهای شدید برق، تقریباً تولید فولاد کشور متوقف شده.
🔹طبق این نامه، محدودیتهای برقی در سال جاری هم زودتر و هم با شدت بیشتری اعمال شده به نحوی که از ۳۸۰۰ مگاوات ساعت برق توافق شده برای صنعت فولاد در خرداد ماه کمتر از ۷۰ درصد آن محقق شده است.
🔹در تیرماه هم از ۲۴۰۰ مگاوات ساعت برنامه اعلامی، حتی ۵۰ درصد هم عملیاتی نشده است که به معنای محدودیت حدود ۷۵ درصدی نسبت به مصرف عادی است.
@khate_energy
🔺آمریکا مستعمرۀ گازی ترینیداد و توباگو شد!
🔹خبرگزاری فارس نوشت: «ایران، مالک یکپنجم از ذخایر گاز جهان، واردکننده گاز از ارباب روسیه شد»؛ این روایت توسط رسانههای فارسیزبان درباره توافق انتقال گاز روسیه به ایران مطرح شد.
🔹با این منطق، طبق گزارش EI، آمریکا در ۲۰۲۳ از ترینیداد و توباگو و کانادا ۷۹.۵ میلیارد متر مکعب گاز وارد کرده.
🔹روسیه نیز از آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان به میزان ۵.۷ میلیارد متر مکعب واردات گاز داشته. حال ظاهرا آمریکا هم مستعمره ترینیداد و توباگو شده است!
@khate_energy
🔺 ۶ نکته مبهم از توافق گازی با روسیه/ ماجرا چیست
🔹پیشقرارداد انتقال گاز روسیه ایران در حالی ۸ تیر امسال به امضای طرفین رسید که ابهاماتی درباره هزینه و فایده آن مطرح شده که یکی از آنها مربوط به هزینه ۲۷ میلیارد دلاری ایران است.
🌐 برای مطالعه گزارش کامل کلیک کنید
@khate_energy
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#انرژی_مدیا | ایران گاز ارباب روسیه را وارد میکند
🔹 هماکنون روسها برای بازاریابی گاز مازاد خود میتوانند ۱۶ میلیارد متر مکعب از مسیر خط لوله پاورسیبری-۱ به چین و ۳۰ میلیارد متر مکعب از مسیر سه خط لوله به ایران، افزایش صادرات داشته باشند.
@khate_energy
🔺جذب ۲۵۰ نیرو در هولدینگ انرژی سینا
🔹هلدینگ انرژی سینا قصد دارد ۲۵۰ نیرو در سطوح مختلف را جذب کند، این مجموعه در بالا و پایین دست صنعت نفت فعالیت دارد.
🔹واجدین شرایط میتوانند از ۱ تا ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ به تارنمای اطلاعرسانی هلدینگ انرژی سینا به نشانی www.energysina.ir مراجعه کنند.
@khate_energy
🔺شراکت گازی ۲ رقیب سنتی
🔹فرهیختگان نوشت: هر چند واردات گاز روسیه و بازصادرات آن اولویت اصلی ایران بوده اما میتوان در کنار احیای قراردادهای فعلی صادرات گاز ایران به حجم سالانه ۱۸ میلیارد متر مکعب، بخشی از این گاز را در داخل کشور و برای جبران ناترازی گاز، مصرف کرد.
🔹ناترازی گاز باعث شده ایران سالانه حدود ۳۰ میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاهها بسوزاند که میتواند با ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز روسیه (در صورت واردات) جایگزین شده و حداکثر ۱۵ میلیارد دلار سودآوری داشته باشد.
🌐برای مطالعه گزارش اصلی کلیک کنید
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺رهبر انقلاب: اعتراض به قانون اقدام راهبردی مطلقا وارد نیست
🔹رهبر انقلاب: ما میتوانیم تحریمها را با ابزارهای شرافتمندانه برطرف و بالاتر از آن، خنثی کنیم. برداشتن تحریمها دست ما نیست و باید برای رفع آنها تدبیر اندیشید اما خنثیسازی تحریم دست ما است و راههای خوبی هم برای آن وجود دارد.
🔹از جمله اقدامات خوب و اثرگذار مجلس در زمینه سیاست خارجی قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم است؛ البته بعضیها به این قانون اعتراض و عیبجویی کردند که مطلقاً وارد نیست و تصویب آن قانون، کار بسیار درستی بود.
@khate_energy
🔺وداع ونزوئلا با ابرتورم، خارج از میز مذاکره
🔹 خبرگزاری فارس نوشت: امروز دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «وداع با تحریم و تورم» ادعا کرده که ونزوئلا به دلیل توافق ۶ ماهه با آمریکا توانسته ابرتورم بالای ۳۰۰ هزار درصدی را به حدود ۵۰ درصد برساند.
🔹طبق نمودار، خروج ونزوئلا از ابرتورم با اختلاف زمانی زیادی؛ به قبل از موعد آغاز توافق کوتاهمدت با آمریکا (اکتبر ۲۰۲۳) برمیگردد.
🔹در نتیجه دوختن مهار ابرتورم به تعلیق ۶ ماهه تحریم نفتی تا آوریل ۲۰۲۴، یک وصله ناجور محسوب میشود.
🔹 اویل پرایس در گزارشی در سپتامبر ۲۰۲۳ (یک ماه قبل از توافق) با عنوان «U.S. Sanctions Against Venezuela Have Failed» اعتراف کرده که تحریم ونزوئلا با کمک ایران و کشورهای بلوک شرق بیاثر شده.
🔹در واقع دولت مادورو در مواجهه با تحریم ابتدا سیاست بیاثرسازی تحریمها را پیش برد و پس از کاهش فشار آمریکا توانست در یک موضع نسبتا برابر در میز مذاکره حاضر و از آمریکا امتیاز بگیرد.
🌐جهت مطالعه گزارش اصلی کلیک کنید.
@khate_energy
42.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺نقشهراه اقتصادی تهران - پکن - مسکو
🔹شروع دولت سیزدهم با آغاز جنگ اوکراین و تسریع در گذار به نظم جدید جهانی مصادف شد و دولت رئیسی تلاش کرد تا با توسعه همکاری راهبردی با چین و روسیه از تیررس تحریمها خارج شود.
🔹با این حال، فقدان یک نقشه راه و یک مدیر پروژه در پرونده دیپلماسی اقتصادی کشور باعث شد که اسناد همکاری ایران با این دو کشور بلوک مقابل آمریکا به مرحله اجرا نرسد.
🔹 اما حال با آمدن مسعود پزشکیان شاید فرمان سیاست خارجی نیز مجددا تغییر کند. اما دولت چهاردهم چگونه باید از اهرم روابط با چین و روسیه برای توسعه اقتصادی استفاده کند؟ احمد صالحی کارشناس مسائل بینالملل به سوالات پاسخ میدهد.
فایل اصلی گفتوگو را در یوتیوب خط انرژی ببینید
🌐 https://youtu.be/-BFmoIRIy6U
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺چرا علی باقری از برجام دفاع کرد؟
🔹 هفته گذشته سرپرست وزارت امور خارجه در نشست شورای امنیت اظهار کرد که برجام به عنوان یک ابتکار موفق چندجانبه توانست پرونده هستهای ایران را مورد توجه قرار دهد.
🔹استفاده علی باقری از عبارت «ابتکار موفق چندجانبه» در توصیف برجام یک موج رسانهای را در شبکههای اجتماعی ایجاد کرد مبنی براینکه دولت رئیسی نیز به کارآمدی برجام اعتراف کرده است.
🔹اما برای تفسیر صحیح از صحبتهای باقری، باید به موضوع جلسه شورای امنیت و اظهارات وی با جزئیات بیشتری پرداخت. یوسف عزیزی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگوی اختصاصی با خط انرژی در این باره توضیح میدهد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#انرژی_مدیا | خرید اتوبوس برقی چینی؛ خدمت یا خیانت زاکانی
🔹شهرداری تهران درحالی توانست قرارداد خرید بزرگ وسایل حملونقل عمومی با چینیها را امضا کند که اتوبوسهای فعال در پایتخت کمتر از یکسوم نیاز مردم را نیز تامین نمیکرد.
@khate_energy
33.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 نسخه عبور از ناترازی گاز
🔹ناترازی انرژی سالانه معادل ۶ درصد از GDP تولید ناخالص داخلی، خسارت برای کشور در پی دارد که سهم گاز در این خسارت پیشتاز است.
🔹هر چند ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیاست اما به دلیل مصرف غیربهینه هماکنون میانگین مصرف گاز روزانه ۱۲۳ میلیون متر مکعب از تولید پیشی گرفته.
🔹تا افق ۱۴۲۰، ایران تنها معادل یکسوم تقاضای گاز تولید دارد. عرضه گواهی صرفهجویی گاز میتواند انقلابی در مدیریت مصرف ایجاد کند. ساجد کاشفی مدیر انرژی و کربن شرکت گاز به سوالات پاسخ میدهد.
فایل اصلی گفتوگو را در یوتیوب خط انرژی ببینید
🌐https://youtu.be/u31mLsGQJJY
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺قطار روابط با چین، شتابان ولی بیبرنامه/ فاینانس خرید وسایل نقلیه از چین کار بزرگی بود
احمد صالحی کارشناس مسائل بینالملل:
🔹در دولت سیزدهم پرونده همکاری با چین بدون مدیر بود؛ برعکس دولت دوازدهم که یک نفر (علی لاریجانی) مدیر این پرونده بود که دو ویژگی داشت: اولا تراز سیاسی بالایی داشت و ثانیا بیکار بود، یعنی مشغلهای جز این پرونده نداشت.
🔹قرارداد خرید وسایل حملونقل عمومی از چین اتفاق بزرگی بود هر چند در مناظرات با آن سیاسی رفتار شد. گرفتن فاینانس بیش از ۱.۵ میلیارد دلاری برای ایران آن هم با وجود ریسکهای اقتصادی یعنی یک کار شاق اتفاق افتاده.
@khate_energy