فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺قطع رابطه با دنیا برای جلب رضایت تحریمکنندگان!
توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی
🔹اشاره رهبر انقلاب به تقویت روابط اقتصادی با کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین برای بیاثر کردن #تحریم، دقیق بود.
🔹روسیه نیز با اجرای این راهبرد، مقابل تحریم غرب ایستاد و هماکنون ارزش روبل نسبت به قبل از جنگ اوکراین بیشتر شده است.
🔹آن وقت عدهای نادان ۸ سال رویکردشان تخریب روابط ایران با همه کشورها برای رضایت تحریمکنندگان بود!
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺صادرات نفت ایران برای آمریکاییها روشن نیست
🔹غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: در دولت رئیسی روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت میفروشیم، در حالیکه در دولت روحانی روزانه به زور با نظارت آمریکاییها ۳۰۰ هزار بشکه نفت میفروختیم.
🔹امروز صادرات نفت ما برای آمریکاییها روشن نیست و بازیگران جدید به صف مشتریان ما پیوستهاند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺قطع رابطه با دنیا برای جلب رضایت تحریمکنندگان! توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی 🔹اشاره رهبر انق
🔺پیشرفت کشور در زیرساخت آب و انرژی از زبان رهبر انقلاب
🔹رهبر انقلاب در بیان برخی مصادیق پیشرفت در حوزهی زیرساختهای آب و انرژی کشور گفت: در سدسازی، در آبرسانی، همین آبرسانی غدیر که اخیراً انجام گرفت،ـ در ساخت پالایشگاه، در پارس جنوبی تماماً از صفر تا صدش ایرانی است.
🔹 این اتّفاق افتاد، کِی؟ در وقتی که اینهمه تحریم هست، این فشار اقتصادی هست. در همین دوران اخیر به وجود آمد.
@khate_energy
🔺نیشکر خوزستان مصداق دولتیسازی ناموفق دهه ۶۰
🔹علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: یک نمونه از این دولتیسازی غیرموفق که در دهه ۶۰ اتفاق افتاد، مسئله نیشکر خوزستان بود.
🔹امروز توسعه کشت و صنعت نیشکر خوزستان زمینه آسیب بزرگی به این استان را از طریق مصرف نجومی آب و ورود پساب به رودخانهها فراهم کرده اما انتفاع کامل آن به مردم نمیرسد.
🔹روز گذشته رهبر انقلاب در بیانت خود، مهمترین مشکل و نقطه ضعف اقتصاد کشور را دولتی بودن اقتصاد و تصدیگری افراطیِ برخاسته از سیاستهای اقتصادی دهه ۶۰ دانستند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺مصرف بنزین ترمز برید 🔹علیاکبر نژادعلی، ️مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: رکورد مصرف بن
🔺سناریو ترسناک ناترازی بنزین/ با تداوم تداوم شرایط موجود نفتی برای صادرات باقی نمیماند
🔹مصطفی سعیدی| وزارت نفت در گزارشی با عنوان "سند تامين انرژي بخش حمل و نقل كشور تا افق ۱۴۲۰" میزان مصرف بنزین در سال ۱۴۲۰ را با در نظر گرفتن ۳ فرض مختلف در نحوه مصرف به ترتیب ۹۰، ۱۴۰ و ۲۰۵ میلیون لیتر در روز، پیش بینی کرده است.
🔹بعد از گذر از بحران کرونا، روند مصرف بنزین به طور متوسط از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز به ۱۲۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافت (۲۵ درصد افزایش) که در حال حاضر در پیک مصرف به ۱۴۴ میلیون لیتر در روز نیز رسیده است.
🔹در واقع در بدترین سناریو گزارش وزارت نفت نیز افزایش ۲۵ درصدی مصرف بنزین پیش بینی نشده بود؛ حال با ادامه شرایط فعلی و عدم تغییر ریل گذاری سیاستی، خوشبینانه سالانه شاهد رشد ۵ درصدی مصرف بنزین خواهیم بود که تا سال ۱۴۲۰ مصرف بنزین حدود ۲.۴ برابر خواهد شد.
🔹در واقع در سال ۱۴۲۰ به ۳۰۰ میلیون لیتر در روز مصرف بنزین خواهیم رسید؛ مفهوم این عدد این است که باید ۲ میلیون بشکه در روز نفت خام صادراتی را نیز به سوخت ( بنزین و گازوئیل) تبدیل کرد تا تقاضای داخلی تامین گردد. در حالی که روند مصرف بنزین در بسیاری از کشورها سالهاست که ثابت مانده است.
🔹سیاست اتخاذی کشور در حال حاضر تامین تقاضا سوخت کشور با رویکرد احداث پالایشگاه است. این رویکرد تنها مسکنی کوتاه مدت بوده و اتفاقا خطرات جبران پذیر خود را دارد. در حال حاضر نیمی از نفت تولیدی کشور فرآورده سوختی میشود و در نهایت دود هوا خواهد شد، به معنای دیگر در ۲۰ سال آینده تمام نفت تولیدی کشور به این موضوع اختصاص دارد.
🔹باید رویکرد بهینه سازی و کنترل مصرف سوخت مقدمتر از تامین تقاضا سوخت در بدنه دولت پیگیری شود. به جای ساخت پالایشگاههای جدید جهت تامین تقاضا سوخت، روی خودروهای هیبریدی با مصرف بسیار کمتر سرمایه گذاری کرد یا برای اسقاط خودروهای فرسوده سرمایه گذاری انجام شود.
🔹البته به نظر بنده بدون اعمال سیاستهای قیمتی تمام راهکارهای بهینه سازی مصرف سوخت تقریبا ناکارآمد است. مثلا وقتی قیمت بنزین غیر واقعی باشد، میصرفد روغن موتور خودرو را با فاصله زمانی بیشتری تعویض کنید حتی اگر مصرف بنزین خودرو نیز افزایش یابد، زیرا مصرف بنزین خودرو اهمیتی ندارد.
@khate_energy
🔺ظرفیت صادرات نفت ایران با ۱۴۲۰ به یک میلیون بشکه کاهش مییابد!
توئیت علی مروی، مدیر اندیشکده کسب و کار شریف
🔹در چند روز گذشته مصرف بنزین در کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر افزایش یافته درحالیکه تولید بنزین در حداکثر ظرفیت روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر است.
🔹با تداوم روند فعلی مصرف، باید حدود یک میلیون بشکه دیگر از ظرفیت صادرات نفت را به تولید و سپس مصرف بنزین در آینده اختصاص داد.
@khate_energy
🔺افزایش ۶۰ درصدی سقف نرخ خرید برق از نیروگاه/ نیروگاهداران به آینده صنعت برق امیدوار هستند
🔹پرویز غیاثالدین، دبیر سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان سال سقف قیمت فروش برق در بازار برق از ۶۶ تومان به حدود ۱۰۶ تومان به ازای هر کیلووات ساعت رسید.
🔹رشد بیش از ۶۰ درصدی سقف تعیین شده قطعا تاثیر مثبت بر صنعت نیروگاهی دارد و زمینه امیدواری نیروگاهداران به اجرای قانون و آینده صنعت برق را به همراه خواهد داشت.
@khate_energy
🔺مردم انگیزهای برای گازسوز کردن رایگان خودروها ندارند!
توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی
🔹اگر نخواهیم به صورت پوپولیستی واقعیات سبد سوخت کشور را سانسور کنیم، باید گفت که اصلیترین دلیل توقف در توسعه سوختهای جایگزین مثل سیانجی، قیمت پایین بنزین است.
@khate_energy
خط انرژی
🔺نیشکر خوزستان مصداق دولتیسازی ناموفق دهه ۶۰ 🔹علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت
🔺ضربه سهمگین نیشکر به خوزستان
🔹شرکتهای کشت و صنعت نیشکر مستقر در خوزستان، هر سال ۴ میلیارد متر مکعب آب معادل ۳ برابر کل آب مصرفی همه صنایع کشور از جمله شرکتهای فولادی و پتروشمی آب مصرف میکنند و از طرفی سالانه ۱ میلیارد متر مکعب پساب آلوده را بدون تصفیه به رودخانههای این استان میریزند که منجر به کاهش معنادار کیفیت آب بویژه در رود کارون میشود.
🔹این درحالیست که در بروزترین صورت مالی مرتبط با توسعه نیشکر و صنایع جانی در سال ۱۳۹۹، تنها ۶۷۰ میلیارد تومان سود خالص ثبت کردهاند؛ به معنای دیگر معادل هر متر مکعب آب مصرفی تنها ۱۶۷ تومان سودآوری برای اقتصاد کلان کشور مهیا میشود.
🔹کشت و صنعت نیشکر خوزستان با وجود مصرف نجومی آب زمینه خودکفایی کشور در حوزه شکر را فراهم نکرده و ۴۰ درصد از نیاز ایران به این کالا از طریق واردات تامین میشود.
@khate_energy
🔺جزئیات مصرف برق در آغاز نوروز/ اوجبار در اولین روز سال به کف رسید
🔹بر اساس آمار در اولین روز سال ۱۴۰۲، میزان اوج بار روزانه در ساعت ۱۲:۱۵ روز به ۳۰ هزار و ۷۶۲ مگاوات رسید و نسبت به کمترین میزان مصرف برق در سال ۱۴۰۱، ۰.۵ درصد رشد کرد.
🔹مطابق دادههای شرکت مدیریت شبکه برق ایران، کمترین میزان مصرف برق در هر سال عموما در روز یک یا ۱۳ فروردین اتفاق میافتد و پیشبینی میشود، اوجبار روز اول فرودین ۱۴۰۲، کمترین میزان این شاخص در سال ۱۴۰۲ باشد.
@khate_energy
🔺افزایش ۵۲۰ هزار بشکهای صادرات نفت ایران نسبت به سال ۹۹
🔹جواد اوجی وزیر نفت گفت: در سال ۱۴۰۱، ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت صادر شد و پیشبینی امسال رکودی تازه در صادرات نفت ثبت شود.
🔹پیشبینی میکنیم بخش عمده و بالایی از بودجه سال گذشته انشاالله تحقق یابد و برای سال ۱۴۰۲ با روحیهای مضاعف و کار جهادی در زمینه صادرات پیش رویم.
@khate_energy
🔺واردات گاز از ترکمنستان، فعلا منتفی!/ قراردادی که زنگنه نابود کرد و پنجره فرصتی که همیشه به روی ایران باز نیست
🔹مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره آخرین وضعیت مذاکرات گازی با ترکمنستان گفت: مذاکراتی برای واردات گاز در حال انجام است و اگر مبادی که اکنون در نظر داریم در این مذاکرات به صورت مثبت ادامه دار باشد و مشکلی پیش نیاید واردات گاز را انجام میدهیم.
🔹وی گفت: اکنون واردات گاز از ترکمنستان در قالب سوآپ است. البته تقاضای ما این است که خود قرارداد مستقل واردات گاز داشته باشیم و اگر علاقمند نباشند به هر دلیلی سوآپ اولویت بعدی ما است، البته در این رابطه بارها مذاکره کردیم که ترکمنستان شرایط صادرات مستقیم را نداشتهاند.
🔹تعاملات گازی ایران با ترکمنستان از دی ماه سال ۹۵ و به دلیل عدم پرداخت گازبها از سوی دولت وقت متوقف شد. هنوز معلوم نیست که به چه دلیلی بیژن زنگنه، سازوکار تسویه گازبها را از حالت تهاتر کالا به پرداخت نقدی تغییر داد ولی کریخوانیهای وی در مواجهه با ترکمنستان به جای حل مشکل از اذهان عمومی فراموش نخواهد شد.
🔹گاز ارزان ترکمنستان نقش کلیدی برای ایران در مسیر تبدیل شدن به هاب گازی منطقه دارد ولی اکنون به نظر میرسد دلخوری ترکمنها از ایران بابت ماجراهای گذشته هنوز برطرف نشده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺قاچاق سالانه ۱.۵ میلیارد لیتر گازوئیل از نیروگاهها!
🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: بخش اصلی و عمده قاچاق گازوئیل کشور مربوط به نیروگاهها و به میزان ۱.۵ میلیارد لیتر در سال است.
🔹نهادهای نظارتی از مجلس تقاضا کردهاند فکری به حال حجم بالای تخلفات نیروگاهها در قاچاق سوخت انجام دهد. برخی تانکرهای وارد شده به نیروگاه با فاکتورسازی سوخت مایع را تخلیه نمیکنند تا با چندین برابر قیمت به خارج قاچاق کنند.
@khate_energy
🔺بعد از آمریکای لاتین، نوبت صادرات نفت به آفریقاست
توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی
@khate_energy
🔺رکورد ۱۰۰۰ کیلومتر گازرسانی جدید در ۱۴۰۱/ گاز به تمامی شهرهای بزرگ سیستان رسید
🔹رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: هماکنون تقریبا تمامی شهرهای بزرگ استان سیستان و بلوچستان به جز سراوان تحت پوشش گازرسانی قرار گرفتهاند و تا دو سال آینده گازرسانی به شهرها و روستاهای کوچک این استان به اتمام میرسد.
🔹در سال گذشته هدفگذاری شرکت گاز تزریق گاز به ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز جدید بود که در مجموع به ۱۰۶۷ کیلومتر خط لوله جدید این تزریق گاز انجام شد (مشروح مصاحبه).
@khate_energy
🔺تاثیر زمان بر اثربخشی تحریم/ چرا صادرات نفت ایران افزایش یافت؟
🔹سیدحامد ترابی| تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، از بلینکن وزیر امور خارجه این کشور به خاطر افزایش صادرات نفت ایران و شکسته شدن رکورد صادرات نفت ایران در ماه گذشته از سال ۲۰۱۸ به این طرف انتقاد کرده است.
🔹او عدم جدیت دولت بایدن را عامل افزایش فروش نفت ایران بیان میکند. بلینکن نیز در پاسخ به او یادآور میشود که تحریمها علیه ایران با جدیت و به طور فعال و موثر اعمال میشود و ادعای کروز صحت ندارد. [فیلم گفتگوی تدکروز و بلینکن]
🔹اما واقعیت چیست؟ واقعیت این است که همانطور که بلینکن میگوید آمریکا تخفیفی در تحریمهای نفتی ایران نداده است. در ماه ها اخیر نیز به بهانههای مختلف از حقوق بشر گرفته تا صادرات پتروشیمی یا نفت نیز شرکتهایی را در لیست تحریم قرار داده است.
🔹نکته مهمتر اما این است که خاصیت تحریم این است که پس از مدتی فشار آن کاسته میشود و این ارتباط چندانی به ترامپ یا بایدن ندارد. چنانکه بر اساس آمار موسسات خارجی، فروش نفت ایران از یک سال پایانی دوره ترامپ افزایشی بوده و کاهش مقطعی بسیار محدود نیز در سال اول دولت بایدن رخ داده است.
🔹باتوجه به اعمال حداکثری تحریم نفتی علیه ایران از سال ۲۰۱۸، اما اثر این تحریم از سال ۲۰۲۰ روند کاهشی به خود گرفته است و در ماههای اخیر هم صادرات نفت و هم صادرات غیرنفتی رکورد قابل توجهی را به جا گذاشته است.
🔹بنابراین این موضوع که گذشت زمان یکی از عوامل جدی در کاهش اثربخشی تحریمهاست، موضوع عینی است که هم در تحریمهای فلجکننده سال ۹۰-۹۲ تجربه شد هم در تحریمهای فشار حداکثری سال ۱۳۹۷ به این سو.
@khate_energy
🔺سناتور آمریکایی: پالایشگاههای ایران را نابود کنید
🔹مصطفی سعیدی کارشناس انرژی در صفحه توئیتر خود نوشت: دشمن هم فهمیده روند فعلی مصرف و تولید سوخت در ایران میتواند بحران ایجاد کند لذا تهدید به زدن پالایشگاهها میکند.
🔹باید بهینهسازی و کنترل مصرف سوخت و انرژی به عنوان یکی از برنامههای اولویتدار دولت به صورت هماهنگ توسط وزارت نفت، صمت و اقتصاد به طور جد پیگیری شود.
@khate_energy
🔺بازخوانی صادرات یک میلیارد دلار بنزین در یک روز!
توئیت احسان حسینی، سردبیر خط انرژی
🔹صادرات یک میلیارد دلار بنزین فقط در یک روز و در اوج تحریم و کرونا را یادتان هست.
🔹چنین ظرفیتی برای بیاثر کردن تحریم نفتی، حال فدای خودروهای بیکیفیت شده که دو برابر استاندارد، بنزین مصرف میکنند. افسوس!
@khate_energy
🔺قول سرمایهگذاری ۳.۵ میلیارد دلاری چینیها در صنعت نفت
🔹سید حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: چینیها به تکنولوژی الانجی و مینی الانجی رسیدهاند و مذاکراتی نیز در بحث الانجی با طرف چینی صورت گرفته است. با دستیابی به الانجی، صادرات محدود به عراق و ترکیه نخواهد بود و گستردهتر میشود.
🔹در سفر رئیس جمهور به چین، چینیها پذیرفتند در حوزه بالا و پایین دست نفت، ۳.۵ میلیارد دلار سرمایهگذرای کنند. علاوه بر آن دو خط اعتباری نیز میان دو کشور شکل خواهد گرفت که یکی از آنها مربوط به اعتبار فروشنده است.
🔹در حوزه پتروپالایشگاهها نیز چینیها توانایی بالایی دارند و در این حوزه درآمدزایی بسیار زیادی کردهاند. به صورت کلی چینیها در پاییندست بسیار قوی هستند و در شرایط تحریم و میتوان روی تکنولوژی و سرمایهگذاری آنها حساب کرد.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت احداث ۵ پتروپالایشگاه جدید/ آدیش جنوبی امسال به بهرهبرداری میرسد
(بخش اول)
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: امیدواریم عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین و با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ میلیارد دلار در فروردین ۱۴۰۲ آغاز شود.
🔹 بخشی از خرید تجهیزات پالایشگاه مهر خلیج فارس با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی انجام شده و پیشرفت این طرح ۵۶ درصد است که توسط قرارگاه خاتم سرعت بیشتری خواهد گرفت.
🔹پروژه پالایشگاه آدیش جنوبی با ظرفیت ۶۰ هزار بشکه میعانات گازی در سیراف نیز دارای پیشرفت ۶۶ درصد است و متولیان این پروژه مدعیاند که تا پایان ۱۴۰۲ این پروژه به بهرهبرداری میرسد.
🔹 پیشنهادات فنی در طرح پالایشگاه خوزستان با ظرفیت ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام نهایی شده و امیدواریم در سال جدید این پروژه را به سمت آغاز عملیات اجرایی در قالب دو فاز ببریم.
🔹عملیات اجرایی پتروپالایشگاه مروارید مکران با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام نیز توسط ستاد اجرایی فرمان امام و بانک ملت آغاز شده است. تسطیح زمین در این پروژه انجام شده و بخشی از مخازن نیز احداث شده است.
@khate_energy
🔺پاسخ جالب ربات معروف توئیتر به سوال خبرنگار نفت خبرگزاری برنا
🔹چرا مسئولین جمهوری اسلامی به بهینهسازی انرژی و مدیریت مصرف انرژی توجهی نمیکنند؟ چون اولویت نیست!
🔹 به نظر میرسد، با توجه به مبرهن بودن اهمیت اجرای پروژههای بهینهسازی، این ربات توییتری نیز پاسخی در توجیه غفلت مسئولین در این حوزه ندارد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺آخرین وضعیت احداث ۵ پتروپالایشگاه جدید/ آدیش جنوبی امسال به بهرهبرداری میرسد (بخش اول) 🔹جلیل سال
🔺روسها متقاضی تجهیزات و کاتالیست ایرانی شدهاند/ صادرات ۳ میلیون تجهیز پالایشی ساخت داخل
(بخش دوم)
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: ما باید از توانمندی مهندسان ایرانی در بومیسازی تجهیزات صنعت پالایشی نهایت استفاده را ببریم و نه تنها در بازار داخلی شرایط را برای آنها فراهم کنیم، بلکه در کشورهای خارجی نیز پای آنها را باز کنیم.
🔹صدور خدمات فنی و مهندسی یکی از اولویتهای ماست. در این راستا با کشورهای مختلفی وارد مذاکره شدیم. در حوزه کاتالیست ما توانمندی بالایی داریم و در این مدت حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ تن به برخی کشورها صادر کردیم.
🔹روسها هم هماکنون متقاضی تجهیزات و کاتالیست ایرانی هستند، سایر کشورها نیز همین طور. تاکنون حدود ۳ میلیون قلم کالا و تجهیز پالایشی را به کشورهای مختلف صادر کردهایم.
@khate_energy
🔺صفر تا صد ابرپروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز/مرحله آزمایشی امسال آغاز میشود
🔹هوشمندسازی کنتور گاز، یکی از طرحهای اولویتدار صنعت گاز است که به کنترل مصرف غیرعادی در پیک سرما توسط مرفهنشینان پرمصرف و توزیع عادلانه گاز کمک میکند.
🔹طبق اعلام شرکت مهندسی و توسعه گاز، هماکنون این پروژه در مرحله طراحی است و مهندسان مشاور این شرکت با تعدادی از دانشگاهها به دنبال تهیه اسناد و مدارک مهندسی هستند.
🔹در سال جاری مشخصات فنی کنتور هوشمند، پلتفرم و ابزار ارتباطی بین این دو که ساخت داخل هستند تعیین میشوند.
🔹طبق پیشبینی اولیه به حدود ۲ تا ۳ میلیارد یورو سرمایه برای هوشمندسازی کنتور ۲۷ میلیون مشترک نیاز است و با اتمام طراحی، این عدد دقیقتر خواهد شد.
🔹اولویت اصلی در هوشمندسازی کنتورها با تمرکز بر مناطق بسیار سرد و مشترکان پرمصرف بخش خانگی و صنایع تعیین شده است و انتظار میرود تا پایان دولت، هوشمندسازی این مشترکان انجام شود.
🔹در فاز اول هوشمندسازی که به صورت پایلوت انجام میشود، تامین مالی این طرح برعهده وزارت نفت است و عملیات اجرایی این فاز امسال آغاز میشود.
@khate_energy
🔺سلام بر بحران بنزین/ پیشبینی ارزبری سالانه ۳ میلیارد دلار برای واردات!
🔹هر چند هنوز آمار مصرف بنزین تعطیلات نوروزی امسال تکمیل نشده، اما پیشبینی میشود، میانگین مصرف به بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز برسد.
🔹به طور کلی مصرف بنزین در نوروز حدود ۹ درصد بالاتر از میانگین مصرف آن سال است، در نتیجه میانگین مصرف بنزین در ۱۴۰۲، حداقل ۱۱۱ میلیون لیتر در روز برآورد میشود.
🔹سال گذشته نیز طبق همین قاعده، مرکز مطالعات زنجیره ارزش میانگین مصرف بنزین در ۱۴۰۱ را ۹۹.۵ میلیون لیتر برآورد کرده بود و پیشبینی شرکت ملی پخش نیز ۹۴ میلیون لیتر بود، اما در واقعیت میانگین مصرف تا ابتدای دیماه ۱۴۰۱، ۱۰۳.۵ میلیون لیتر اعلام شد که حتما تا پایان سال فراتر نیز رفته است.
🔹در نتیجه طبق حداقلیترین برآوردها، مصرف بنزین در سال ۱۴۰۲ روی عدد ۱۱۱ میلیون لیتر قرار میگیرد که به معنای نیاز کشور به واردات روزانه ۱۰ میلیون لیتر است. معادل سالانه حداقل ۳ میلیارد دلار ارزبری، چیز در اندازه درآمد نفتی یک ماه کشور.
🔹با همه این اوصاف باید هشدار داد که دیگر بحران بنزین نزدیک نیست، بلکه ما هماکنون در دل بحران قرار گرفتهایم.
🔹برای اطلاع از آخرین وضعیت انرژی ایران و جهان عضو کانال «خط انرژی» شوید:
@khate_energy
🔺مصرف بنزین خودروهای داخلی ۲ برابر استاندارد جهانی است/ برآورد قاچاق روزانه ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش گفت: در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینهسازی نمیشود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به طور میانگین دو برابر متوسط جهانی است، نمیتوان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد.
🔹قطعا اختلاف قیمت داخلی و صادراتی باعث افزایش قاچاق گازوئیل شده است. با محاسبه میزان پیمایش خودروهای دیزلی و مصرف گازوئیل در صنایع و نیروگاهها، میزان مصرف گازوئیل باید حدود روزانه ۷۵ الی ۷۷ میلیون لیتر باشد درحالیکه این رقم روی ۸۵ میلیون لیتر است، یعنی سرنوشت حدود ۸ الی ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل مشخص نیست.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی/ سه شرکت ایرانی کار را آغاز کردهاند
🔹محسن خجستهمهر مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: برای اجرای طرحهای فشارافزایی در پارس جنوبی، سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری نیاز است و باید طراحی و مهندسی پایه نیز به انجام برسد، همچنین فشارافزایی تجهیزات فناورانه و هایتک نیاز دارد که مهمترین آن تأمین توربو کمپرسورها است.
🔹با یک شرکت ایرانی هم بهصورت آزمایشی برای فشارافزایی یک بخش از میدان مشترک پارس جنوبی قرارداد امضا کردیم و این شرکت اکنون در حال ساخت توربو کمپرسورهای مورد نیاز در خشکی و دریا است.
🔹 همچنین مطالعات مهندسی پایه هم از سوی یک شرکت ایرانی دیگر بهصورت آزمایشی انجام شده و در حال گرفتن مشاور و امضای قرارداد ایپیسی برای انجام مراحل آزمایشی هستیم. به موازات این دو شرکت، یک شرکت ایرانی با اجرای طرح پایلوت وارد مرحله اجرا برای کل میدان شده است.
🔹به گزارش خط انرژی، فشارافزایی پارس جنوبی از اولویتدارترین پروژههایی است که مانع از افت فشار و کاهش تولید گاز ایران از بزرگترین میدان گازی دنیا خواهد شد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺معادل روزانه ۷ میلیون بشکه نفت، انرژی مصرف میکنیم/ کنترل مصرف با دخیل کردن مردم در بهینهسازی
🔹فاضل مریدی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: معادل ۷ میلیون بشکه نفت خام در حوزههای مختلف، انرژی در کشور مصرف میشود که این عدد بسیار بزرگ بوده و مدیریت آن سخت است.
🔹الگوی سیاستگذاری انرژی از سمت عرضه و تولید، باید به سمت مدیریت و کنترل مصرف تغییر پیدا کند به علاوه اینکه اولویت از پروژههای بزرگ به سمت پروژههای کوچک تغییر پیدا کند و پروژههای دولتی به پروژههای مردمی تبدیل شود.
🔹با درگیر کردن منافع مردم در پروژههای بهینهسازی، مردم در صرفهجویی سهیم خواهند شد و مصرف در کشور کاهش پیدا خواهد کرد.
@khate_energy