#صدای_مشاور
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
☝️🏻 اگر میخواهید در ارتباط صفحات دچار مشکل نشوید
💠 به مفاهیم آیات توجه داشته باشید و ارتباط معنایی سلسله وار آیات را برای خودتان تبیین کنید.
وقتی صفحات را مجزا و بدون توجه به ارتباطات معناییشان حفظ میکنید هر صفحه در ذهن شما مثل یک جزیره مستقل و بی ارتباط با دیگر صفحات ثبت میشود.
💠 صفحات را منقطع از صفحه قبل و بعد حفظ نکنید
هر صفحه را همراه با
یک خط پایانی صفحه قبل
و
یک خط اول صفحه بعدش
تمرین و تکرار کنید.
👈 این یعنی برقراری ارتباط لفظی و معنایی بین صفحات
┏━━━━━━━━🌺🍃━┓
@KhatmeNoor
#کانال_قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
┗━━🍃🌺━━━━━━━┛
فراز دهم
حمدا نعتق به من اليم نارالله الي كريم جوار الله، حمدا نزاحم به ملائكته المقربين و نضام به انبيائه المرسلين في دار المقامه التي لا تزول، و محل كرامته التي لا تحول. و آن حمدي را به جاي مي آوريم كه بدان وسيله، از آتش سوزان و دردناك جهنم، به كرامت جوار رحمت الهي آرميده و در كنار ملائكه مقربين و در قرب انبيا مرسلين، در سراي جاويدان و محل كرامت غير قابل زوال قرار گيريم !
شرح:
در چهار فراز اين دعاي شريف، امام عليه السلام آثار مختلفي را براي حمد بيان فرموده و در هر يك به ذكر آثار آن پرداخته است. در اين قسمت نيز حمدي را روا داشته كه بدان وسيله انسان از عقاب الهي رسته و در جوار كرامت الهي (در كنار انبيا و ملائكه الله ) قرار گيرد.
و از آن جا كه مي دانيم پيوسته جزا از سنخ عمل است، لذا بايد هر يك از اقسام آن حمد، شباهت به حمد و ستايش صنفي از اصناف ملائكه و انبيا داشته باشد.
خداوند تبارك و تعالي در آيه 5 سوره شوري مي فرمايند:" و الملائكه يسبحون بحمد ربهم" و در بعضي آيات به پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم امر فرمودند كه تو خدا را حمد كن، زيرا اكثريت مردم آگاه به حمد الهي نيستند؛ همانند سوره عنكبوت آيه 63:" قل الحمدلله بل اكثرهم لا يعقلون" و در سوره لقمان آيه 25: "قل الحمدلله بل اكثرهم لا يعملون."
اين فرمان ها كاشف از آن است كه حقيقت حمد كاري است سزاي مقام پيامبري، و معلوم است كه مقصود از حمد فقط آوردن كلمه الحمدلله بر زبان نيست كه خلايق همواره بر سر زبان دارند.
و لذا هر يك از اوليا كامل الهي بر حسب حد و شعور و ظرفيت خود، حمدگو و ثناخوان حضرت حق مي باشند. از امام صادق عليه السلام نقل شده كه ايشان نذر فرمودند كه اگر مقصد آن بزرگوار عملي شود، حمدي كند كه احدي از خلايق نكرده باشد.
پس از مدتي، آن مقصد تحقق يافت، آن گاه حضرت فرمودند: الحمدلله ! راوي عرض كرد: شما حمد خاصي را نذر كرديد كه در توان احدي نبود و نيست.
حضرت فرمود: اين همان نذر خاصي بود كه از عهده كسي بر نمي آمد!
البته بايد دانست كه در اين جا معرفت مطرح است، يعني اين كه بدانيم حضرت از كلمه الحمد چه چيز را در باطن خود ديده و درخواست كرده ؛ زيرا معرفت امام معصوم به دستگاه هستي به صورت علم حصولي نيست، بلكه با علم حضوري به ذره ذره هستي آگاه است ؛ به عبارت ديگر، ايشان ربط و وابستگي جملگي را به ربانيت اله عالم ديده و نعمت هايي را كه از جانب او به تمامي موجودات رسيده شناخته و كمالات مخلوقات را در نظام هستي در افق آگاهي مطلق خود طي فرموده و سپس تمام حقيقت آن ها را به خداي متعال و به صاحب اصلي آنان مرتبط يافته و تمامي موجودات را استفاده كننده از همه آن نعمت ها و كمالات دانسته و تمامي ماسوي الله را تهي از هر كمال و هر گونه استقلال يافته و ملكوت موجودات را يكباره در دست اله عالم دانسته - كه بيده ملكوت كل شي - و سپس كلمه الحمدلله را بر حسب چنان كمال مطلقه اي بر زبان جاري فرموده است.
در اين فراز نيز، امام سجاد عليه السلام از خداي متعال چنين حمدي را درخواست مي نمايند.
هدایت شده از عطر گل یاس
هدایت شده از عطر گل یاس
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترتیل سوره اعلی با صوت استاد پرهیزگار
هدایت شده از عطر گل یاس
4_6026001852598847641.mp3
516.7K
🔹ترتیل سه بار تکرار سوره اعلی
✅ آیات 11 تا 15
هدایت شده از عطر گل یاس
4_6030367562301180747.mp3
1.44M
🔹ترتیل سه بار تکرار سوره اعلی
✅ آیات 16 تا 19
هدایت شده از عطر گل یاس
معانی کلمات آیه 11
«یَتَجَنَّبُهَا»⬅️: به ترک آن خواهد گفت. از آن کنارهگیری خواهد کرد. ضمیر (هَا) به (الذِّکْری) برمیگردد. «الأشْقی»⬅️: بدبختترین. بدبیارترین. یعنی کسی که اندرز قرآنی و قوانین الهی را در گوش نگیرد، بدبختترین مردم است.
معانی کلمات آیه 12
«یَصْلی»:⬅️ وارد آتش میگردد و بدان میسوزد. «الْکُبْری»:⬅️ بزرگترین.
معانی کلمات آیه 13
«لا یَمُوتُ ...»⬅️: مراد این است که شخص دوزخی در میان مرگ و زندگی دست و پا میزند.
معانی کلمات آیه 14
تزكى:⬅️ آن از باب تفعل به معنى پاك شدن است، منظور پاك شدن با دادن زكاة فطره است بنا بر روايات
معانی کلمات آیه 15
«إسْمَ»: ⬅️نام. مراد از یاد کردن نام خدا، یاد خدا در دل و ذکر او به زبان است . «صَلّی»⬅️: نماز گزارد. خشوع و خضوع کرد.«ذَکَرَ ... فَصَلّی»⬅️: الله اکبر را بگوید و به نماز ایستد
معانی کلمات آیه 16
تؤثرون⬅️: ايثار: اختيار كردن. انتخاب كردن «تؤثرون» اختيار مىكنيد
معانی کلمات آیه 17
«وَ»: واو حالیّه است.
معانی کلمات آیه 18
«هذا»:⬅️ این چیزهای مذکور در آیات تا ، و یا مواعظ مذکور در سوره. «الصُّحُفِ»: جمع صَحیفَة، کتابها. «الصُّحُفِ الأولی»⬅️: مراد همه کتابهای پیش از انجیل و قرآن است.
معانی کلمات آیه 19
«صُحُفِ»:⬅️ بدل از صُحُف قبلی است. این آیه اشاره به این واقعیّت دارد که اصول کلّی و مطالب اساسی ادیان آسمانی همگی یکسان بوده و از یک منبع سرچشمه گرفتهاند، و تنها تعلیمات و دستوراتی با هم تفاوت داشته است که اختلاف زمان و رشد انسان مقتضی آن بوده است.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترجمه تصویری سوره اعلی