💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 102 )
🌺🍃
🕋 وَاتَّبَعُواْ مَا تَتْلُواْالشَّيَاطِينُ عَلَى مُلْكِ سُلَيْمَانَ وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَكِنَّ الشَّيْاطِينَ كَفَرُواْ يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَمَا أُنزِلَ عَلَى الْمَلَكَيْنِ بِبَابِلَ هَارُوتَ وَمَارُوتَ وَمَا يُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّى يَقُولاَ إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلاَ تَكْفُرْ فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَزَوْجِهِ وَمَا هُم بِضَآرِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللّهِ وَيَتَعَلَّمُونَ مَا يَضُرُّهُمْ وَلاَ يَنفَعُهُمْ وَلَقَدْ عَلِمُواْ لَمَنِ اشْتَرَاهُ مَا لَهُ فِي الآخِرَةِ مِنْ خَلاَقٍ وَلَبِئْسَ مَا شَرَوْاْ بِهِ أَنفُسَهُمْ لَوْ كَانُواْ يَعْلَمُونَ ﴿۱۰۲﴾
🕊 و (یهود) آنچه (از افسون وسحر که) شیاطین (از جن و انس) در عصر سلیمان می خواندند، پیروی می کردند و سلیمان هرگز( دست به سحر نیالود و ) کافر نشد و لکن شیاطین، کفر ورزیدند که به مردم سحر و جادو می آموختند و (نیز) از آنچه بر دو فرشته، هاروت و ماروت، در شهر بابل نازل شده بود( پیروی نمودند. آنها سحر را(برای آشنایی به طرز ابطال آن) به مردم می آموختند.) و به هیچ کس چیزی نمی آموختند، مگر اینکه قبلا به او می گفتند ما وسیله آزمایش شما هستیم، ( با بکار بستن سحر) کافر نشوید و ( از این تعلیمات سوء استفاده نکنید،) ولی آن ها از آن دو فرشته مطالبی را می آموختند که بتوانند به وسیله آن میان مرد و همسرش جدایی بیفکنند( نه اینکه از آن برای ابطال سحر استفاده کنند). ولی هیچگاه بدون خواست خدا، نمی توانند به کسی ضرر برسانند. آنها قسمت هایی را فرا می گرفتند که برای آنان زیان داشت و نفعی نداشت، و مسلما می دانستند هرکس خریدار اینگونه متاع باشد، بهره ای در آخرت نخواهد داشت و به راستی خود را به بد چیزی فروختند، اگر می فهمیدند.
🍀🔸-در حکومت حقّ و زمام داری حاکم الهی نیز همه مردم اصلاح نمی شوند، گروهی کجروی می کنند
🔸-دانش و آموزش همیشه مفیدنیست، گاهی مضر و زیان آور نیز می باشد
🔸-سحر و جادو واقعیت دارد و در زندگی انسان مؤثر است
🔸-کسی که به سراغ تفرقه اندازی و سحر می رود، انسانیت خود را از دست می دهد.
📚 برگرفته از تفسیرنور
♦️⚜️💠#حفظ_قرآن_کریم💠⚜️♦️
❌پایان #جلسه_بیست_وهفتم #حفظ_سوره_بقره
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
سوره نبأ هفتاد و هشتمین سوره قرآن است که پس از سوره معارج در سال دوم بعثت در مکه نازل شده و 40 آیه دارد . اکثریت سوره های جزء آخر قرآن در مکه نازل شده است و بیش از همه چیز روی موضوع مبداء و معاد و بشارت و انذار تکیه می کند.
📌محتوا و محور های سوره نبأ
1- سوالی که در آغاز سوره از حادثه بزرگ ( نباء العظیم ) یعنی روز قیامت مطرح شده است .
2- بیان نمونه هایی از مظاهر قدرت خداوند در آسمان و زمین و زندگی انسانها و مواهب آن .
3- بیان قسمتی از نشانه های آغاز رستاخیز .
4- بیان گوشه ای از عذابهای دردناک طغیانگران .
5- بیان قسمتی از نعمتها و موهبتهای شوق انگیز بهشتی را شرح می دهد .
┏━━━━━━━━🌺🍃━┓
@KhatmeNoor
#کانال_قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
┗━━🍃🌺━━━━━━━┛