معمّاهای تربیتی
🔻بازنشر درنگی از دکتر مراد یاری دهنوی به بهانۀ سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی؛
🔸پدران و مادران کشاورز و چوپانی که هیچ از افکار آکادمیک فیلسوفان تربیت را نمیدانند، ثمرۀ تربیتشان، انسانهای تربیتیافته و فرهیختهای میشود که آرزوی ما در نظریهپردازی آکادمیکمان میشوند. گوشهگوشۀ ایران و جهان پر است از این معماهای تربیتی. معماهایی که اغلب در گفتمان پژوهشی رشته ما جایگاهی ندارند.
📎 متن کامل یادداشت را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
پیام مهم شهادت یک دانشجومعلم در سالگرد شهادت انسانِانقلاباسلامی
تربیت سیاسی در «تربیت معلم» را جدی بگیرید
◾️ به گزارش تحریریه خطروز- خطکش؛ شمار شهدای مظلوم سالگرد شهادت شهید سلیمانی در کرمان که به عدد ۹۵ نفر رسید، نامی با باری غمانگیز در فهرست شهدا خود را نشان میداد. یکی از شهدا دختری جوان از تهران است و این یعنی؛ یک فرزند از فرزندان یک خانواده، پر کشیده. در لحظاتی که غمِ از دست دادن این فرزند ایران قلبها را در رفت و برگشتِ تپیدن در دور تند قرار داده بود، نامی شورانگیزتر از اعلام اولیه اسامی شهدا به صفحات روز کشور مخابره شد؛ «شهیده دانشجومعلم فائزه رحیمی.» و این یعنی کارکرد اجتماعی معلم این بار هم با خون، خود را به اثبات رساند.
▫️تربیت سیاسی معلمان در بیش از یک دههای که از احیای تربیت معلم میگذرد در میان انبوه بخشنامههای وزارت آموزش و پرورش، اسناد بالادستی و متولیان تربیت معلم، گزارهای پرتکرار و در مقابل کم عمل بوده است. میدانِ تربیت امروز معلمان در خاستگاه اصلی تربیت و جذب معلم در دانشگاه فرهنگیان به محلی برای تربیت معلمانی با اندوختههای روشها و فنون تدریس و کمی اخلاق معلمی، خلاصه شده است.
🖇متن کامل این یادداشت را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
🌷مکتب لالهها
- ۱۵۹ معلم شهید ترور پس از انقلاب اسلامی
- ۴۹۰۰ معلم شهید دفاع مقدس
- ۱۰۳۰ شهید دانشجومعلم
❈ خون، بیدارگر خفتگان است و معلّم، تیمارگر بندگان. شهادت، هنر مردان خداست و معلّمی، هنر اولیاء خدا. این دو شفق، آن هنگام که در یک آسمان ظهور میکنند؛ خورشیدی میشوند تا چشمان خوابآلود عالمی را اجیر کنند.
❈ خون معلم شهید، بیدارگر همه آنانی است که از رنجها و دردهای بشر آسودهاند و این آسودگی، خرد و حقیرشان کرده است. بیدارگر همهٔ آنها که به قدر گذران زندگی زورمرهشان کوچک شدهاند. آنان که زندگی لهو، گردی از مرگ بر حیات آنها پاشیده و تنها خون، این باقیترین میراث انبیا، میتواند به جانشان حیاتی تازه ببخشد.
❈ شهیده فائزه رحیمی، دانشجومعلمی که در حادثه تروریستی کرمان، به قافلهی کربلائیان پیوست، فانوسی خواهد شد در دستان همراهان و همردایانش؛ تا همچون سروَر و سالار این قافله پیام «بذَل مُهجَته فیک لیَستَنقِذ عِبادک من الجَهالَه» را سر دست بگیرند و این مسیر را تا روز خواری مستکبران و غلبهی مستضعفان روشن سازند.
@khattkesh
خطکش
🌷مکتب لالهها - ۱۵۹ معلم شهید ترور پس از انقلاب اسلامی - ۴۹۰۰ معلم شهید دفاع مقدس - ۱۰۳۰ شهی
مکتب لاله ها.jpg
5.18M
➕ فایل باکیفیت پوستر «مکتب لالهها»
@khattkesh
بچههای آسمان
شهادت ۲۲ دانش آموز در انفجار تروریستی کرمان
◾️ زهرا مظفر، مشاور امور شاهد و ایثارگران وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در جریان انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان، حدود ۲۰ دانش آموز کرمانی به شهادت رسیدند.
◽️ مشاور امور شاهد و ایثارگران وزیر آموزش و پرورش، ادامه داد؛ بر اساس اسامی اعلام شده از شهدای دانش آموز، یک خانواده چهار شهید دانش آموز در مقطع ابتدایی و از پایه اول، دوم، سوم و پنجم دبستان تقدیم کرده است و از یک خانواده دیگر هم دو فرزند شهید داریم که یکی از فرزندان پایه ششم ابتدایی و دیگری پایه یازدهم هنرستان است.
@khattkesh
«اهدای زندگی»؛ آخرین درس آقا معلم
دومین شهید معلم حادثه کرمان
▪️سیدمیثم حسینی، رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان که بر اثر جراحات ناشی از حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان بستری بود، به فیض شهادت نائل آمد.
◽️اعضای بدن سید میثم حسینی رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان که در انفجار تروریستی گلزار شهدای کرمان از ناحیه جمجمه دچار آسیب شده بود صبح امروز پس از رضایت خانواده این شهید برداشته و اهدا شد؛ کلیههای این شهید بزرگوار در کرمان به دو بیمار پیوند زده میشود و کبد وی برای پیوند به شیراز ارسال میشود.
@khattkesh
46.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مدیر گروه آموزشوپرورش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی:
🔻نگاه کنشگران عرصه تربیت به سازوکار حکمرانی دقیق نیست
▪️بخش اول - محمدصادق عبداللهی در گفتگو با خطکش پیرامون مصوبه «اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی» گفت:
🔹فعالین تربیتی ما انتظار دارند مجلس یک قانون بگذارد و با این یک قانون همه مشکلات آموزشوپرورش حل بشود! یا انتظار دارند در فصل تصویب بودجه که سهم آموزشوپرورش از بودجه عمومی دولت بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است، مجلس شورای اسلامی این را یکدفعه تبدیل کند به ۲۰ درصد.
🔸مسئله آموزشوپرورش در ایران خیلی مسئله مهمی است؛ اما در حال رقابت با مسائل دیگر است. یعنی همزمان مسئله آب واقعاً مسئله کمارزشی است؟ مسئله محیط زیست مسئله کمارزشی است؟ مسئله اقتصاد مردم مسئله کمارزشی است؟ هر کدام از فعالین این حوزهها را بیاورید میگویند مسئله ما مسئله یک کشور است! اما چه چیزی میتواند یک طرح را به سرانجام برساند؟ اینکه چقدر کنشگران آن عرصه بتوانند مسائلشان را به مسائل اجتماعی تبدیل کنند.
@khattkesh
به نوای فراموشی
معلمان خرید خدمات گلایهمند از بیتوجهی آموزش و پرورش
🔻 به گزارش تحریریه خط روز - خطکش؛ مهرماه سال ۱۳۹۳ بود که آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم، طرح «معلم خرید خدمات آموزشی» را ارائه و اجرا کرد. این طرح که در شمار طرحهای پرانتقاد در پذیرش معلم بهصورت مقطعی بوده است، امروز با افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان، آزمونهای استخدامی و همچنین افزایش تعداد معلمان خرید خدمات، از یک طرح مقطعی در تأمین معلم به طرحی فراموش شده و معلمانی گلایهمند رسیده است.
▫️کارشناسان عدالت آموزشی بر این باورند که طرح خرید خدمات آموزشی و خرید معلم، در راستای تقویت ایده واسپاری آموزش عمومی و دولتی به بنگاههای اقتصادی و غیردولتی است و از جمله اقدامات روبهعقب این وزارتخانه در سالهای اخیر بوده است. اکنون اما فراموشی این معلمان بر دیگر سیاستهای آسیبزای آموزش و پرورش اضافه شده است.
🖇 متن کامل این گفتگو را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
29.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مدیر گروه آموزشوپرورش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی:
🔻راه تحقق عدالت آموزشی تقویت مدارس دولتی است
▪️بخش دوم - محمدصادق عبداللهی در گفتگو با خطکش پیرامون مصوبه «اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی» گفت:
🔹نگاهمان در مصوبه اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، نگاه مسدود کردن بسترهای تعارض منافع، شفاف کردن اجرا و مانع شدن از سوق ظرفیتهای تقویت مدارس دولتی به سمت مدارس غیردولتی است.
🔸رویکرد ما ناظر به مدارس غیردولتی چیست؟ در حال حاضر مدارس غیردولتی تعطیلیبردار نیست. حالا که تعطیلیبردار نیستند، ما نباید اجازه بدهیم امکانات آموزش دولتیمان، که میتواند در راستای تقویت مدارس دولتی باشد، برود به سمت این مدارس.
@khattkesh
بررسی وضعیت تحصیل دختران افغانستانی و ساماندهی دانش آموزان مهاجر در ایران در گفتگو با یحیی آزادی
🔻 صفِ ششم؛ خط پایان تحصیل دختران افغانستانی
▫️به گزارش تحریریه خطروز- خطکش؛ روی کارآمدن طالبان مسائل و مشکلات متعددی را در حوزه تحصیل و فعالیت اجتماعی زنان و دختران در افغانستان به وجود آورد. سیاستهای تفکیک جنسیتی و ممانعت از ورود زنان به دانشگاهها از جمله اقدامات ابتدایی طالبان در حوزه زنان بوده است.
طالبان در تازهترین این سیاستها جلوگیری از تحصیل دختران در مقاطع مختلف تحصیلی و تا پایه ششم ابتدایی را صادر کرده است.
◾️ یحیی آزادی، فعال حوزه دانش آموزان مهاجر افغانستانی در گفتگو با خطکش تازهترین اقدام طالبان در راستای ممانعتهای تحصیلی زنان و دختران را همراه با واکنشهای داخلی و خارجی بسیاری علیه طالبان عنوان کرده و بر لزوم ساماندهی دانش آموزان تبعه افغانستانی که جهت ادامه تحصیل به ایران میآیند، تاکید کرده است.
🖇 متن کامل این گفتگو را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
چه کسی «بازنده» است؟
🔻 ۷۰ درصد از دانش آموزان ایرانی که نمره آنها پایینتر از حداقل میانگین آزمون سواد خواندن است، دانش آموزان مناطق محروم هستند.
▫️ به گزارش تحریریه خطروز - خطکش: آزمون «پرلز» یا همان سواد خواندن، آزمونی است که هر پنج سال یکبار برگزار میشود و ۵۷ کشور جهان از جمله ایران در این آزمون حضور دارند. ایران یکی از معدود کشورهای آسیایی است که سنجش ملی ندارد و هیچ سامانهای برای سنجش ملی وجود ندارد. در طول سالهایی که کشور ما در آزمون بینالمللی پرلز شرکت کرده است، وضعیت همیشه از حد متوسط پایینتر بوده است و از هر سه دانشآموز ایرانی، یک نفر به کف یا حداقل یادگیری نمیرسد.
◾️ بر اساس آمارهای اعلام شده، ایران در آخرین آزمون پرلز که در سال ۲۰۲۱ برگزار شد، جایگاه ۵۳ را در میان ۵۷ کشور حاضر به خود اختصاص داد. همچنین این آمارها با تفکیک دهکهای درآمدی، مدارس و جغرافیای زندگی دانش آموزان بر لزوم توجه به توزیع فرصتها و امکانات برابر آموزشی و کیفیت آموزش، تاکید دارند.
🖇متن کامل این گزارش را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
یک روایت معتبر درباره شاخه دانش آموزی حزب جمهوری اسلامی
🔻«کار را به عاشقها بدهید، نه حرفهایها»
▫️ به گزارش تحریریه خطروز- خطکش:
«دانشآموزان نسل فعلی بهشدت درگیر درس و کنکور هستند، خانوادهها هم حساس شدند و اجازه نمیدهند که بچهها در عرصههای اجتماعی وارد شوند.» این را علی قاسمزاده، رابط دانشآموزی حزب جمهوری اسلامی در اصفهان میگوید.
◾️ دانشآموز دبیرستان هراتی اصفهان که از میان تمام عنوانها خود را رابط شاخه دانشآموزی حزب جمهوری اسلامی معرفی میکند، فراموشی تصورِ سیاسی و اجتماعی از دانشآموزان را در سالهای اخیر فریاد میزند و ادامه میدهد: حزب جمهوری اسلامی روی شاخه دانشآموزی سرمایهگذاری ویژهای داشت. ما در روزهای نوجوانی نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی کشور به فهمی عمیق رسیده بودیم. مثلاً فرشاد مؤمنی که اکنون در اقتصاد صاحبنظر است، آن زمان دانشجو بود و بهعنوان یکی از ادارهکنندگان شاخه دانشآموزی، فعالیت میکرد و تئوریهای اقتصاد سیاسی را به ما منتقل میکرد.
🖇متن کامل این روایت را در سایت خطکش بخوانید.