مجله خردورزی
🔻خصومت سیاسی، ارادت اقتصادی
‼️اقتصاد سرمایهداری و سیاست اسلامی، دوگانهای متناقض هستند
دکتر حسن سبحانی، استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران در گفتوگو با خردورزی:
▫️شرط توفیق سیاستهای اقتصادی در دنیا، فراهمآوردن بستر آن است. ما باید توجه کنیم که سیاستها نیاز به ایجاد بستر آرام به لحاظ سیاسی و روابط محترمانۀ متقابل با کشورهای دنیا دارد؛ زیرا میخواهیم در آن کشورها سرمایهگذاری، رقابت یا خریدوفروش کنیم. نمیتوان در محیط تنش سیاسی این امور را انجام داد؛ یعنی پیشنیاز توسعۀ رفتارهای سرمایهداری، یک روابط سیاسی مبتنی بر تفاهم و آشتی بین کشورهای دنیا است.
▫️جمهوری اسلامی، قانون اساسی خود را در بخش اقتصادی اجرا نکرده است. نهتنها اجرا نکرده، بلکه ناآگاهانه از طرف تصمیمگیران کنار گذاشته شده و الان مشکلات موجود را به وجود آورده است.
▫️اقتصاد سرمایهداری و سیاست اسلامی، دوگانهای است که با هم ناهماهنگ است. شما اگر بخواهید با دنیا منازعه کنید که در مواقعی هم باید مقابل ظلم ایستاد، باید اقتصاد متناسب با این سیاست را اتخاذ کنید. به نظر من چنین اقتصادی در قانون اساسی وجود دارد.
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
21.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻مغزهای کوچک زنگزدۀ مانع از توسعه
📽 نگاهی به جایگاه مرکز و حاشیه اقتصادی در سینمای پس از جنگ
▫️با آغاز بحران مالی ۲۰۰۸م. سینمای جهان برای نخستینبار بعد از پایان جنگ سرد، به سراغ صورتمسئلۀ نابرابری رفت. اگرچه آثاری که نابرابری را از منظر سوژۀ انسان فقیر روایت کردهاند، چندان تیغ حملات خود را به سمت سیستم توزیع درآمد نبردهاند.
▫️فیلم پرسروصدای «پاراسایت» هرقدر که زشتی سیمای نابرابری را تصویر میکرد؛ اما در پایان، انسان قربانی نابرابری را به پیشرفت فردی در این سیستم دعوت میکرد.
▫️جدا ماندگی سینمای ایران از فلسفه و جامعهشناسی باعث شده تا بهندرت اثری را بیابیم که با چهارچوبی نظری، به دوگانه «مرکز و پیرامون» نظر انداخته باشد.
▫️«مغزهای کوچک زنگزده» و «شنای پروانه» مهمترین پرداخت به «حاشیه» در زمان خود بهحساب میآیند.
▫️حاشیه در «مغزهای کوچک زنگزده»، قربانیان خطرناکی بودند که باید مهار میشدند؛ کارگردان حتی ابایی از تشبیه حاشیه به گلهای نیازمند چوپان نداشت.
▫️اما در نقطۀ مقابل، «شنای پروانه» در جستجوی قدرت انتخاب حاشیه بود. تفاوت دو برادر در این فیلم، یک آشنازدایی از روایت غالبی بود که حاشیه را ذاتاً شرور، غیرعقلانی و فاقد قدرت انتخاب میدانست.
📝 محمدصادق فرامرزی، پژوهشگر جامعهشناسی سیاسی
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
9.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📓 خوشحالم که فلسفه خواندم...
▪️پروفسور کریم مجتهدی چهره ماندگار، فیلسوف و غربشناس، استاد فلسفه دانشگاه تهران، نویسنده تالیفاتی مانند: فلسفه و تجدد، فلسفه نقادی کانت، فلسفه تاریخ، ساعاتی پیش دار فانی را وداع گفت... .
▪️ روحشان شاد.
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻عدالت، شرطِ تشکیل نظام اسلامی
‼️گذری بر مبانی عدالت اجتماعی در منظومۀ فکری علامه محمدرضا حکیمی
▫️عدالت در دیدگاه علامه حکیمی، قراردادهای اجتماعی را از قالب قواعد اعتباری خارج کرده و اولاً آن را در مطابقت با امور حقیقی قرار داده و ثانیاً اعتبار را صرف اعتبار بشری نمیداند، بلکه مبنای تداوم آن را مطابقت با آیین برمیشمرد.
▫️یکی از ضرورتهایی که علامه حکیمی در سراسر آثارشان در اجرای عدالت مدنظر قرار دادهاند، تضمن شکلگیری زندگی مدنی و پیرو آن، جامعۀ مدنی است که متضمن آزادیهای مشروع انسانها خواهد بود و این تضمُن در گرو رعایت اصل عدالت است. در حقیقت، عدالت در اندیشۀ حکیمی، خاستگاه زندگی مدنی سالم انسانها است.
📝 پیام صدریه، دانشجوی دکتری مردمشناسی
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com