⭐️ برنامه درسی مدرسه ناکارآمد و استعدادکش است
وزیر آموزش و پرورش :
🔹 به نظر میرسد که از خط مقدم نظام تعلیم غافل بودهایم و به مدیر، معلم و مدرسه کمتر توجه کردهایم.
🔸معماری نظام تعلیم وتربیت چه از نظر فیزیکی و از جنبههای دیگر، فرسوده و قدیمی است.
🔹 هیچ انطباقی بین آرمانها و انتطارات با وضعیت موجود وجود ندارد.
🔸 برای بهبود وضعیت، باید ریلگذاریها در نظام تعلیم و تربیت تغییر کند.
🔹 برنامه درسی مدرسه ناکارآمد است؛ برنامه درسی، دانش محور، آموزشزده، غیرتربیتی، غیر مهارتی و استعدادکش است بنابراین با این روش نمیتوان استعدادها را شناسایی و هدایت کرد.
◀️ برگرفته از:
https://www.asriran.com/fa/news/999590
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔥 چرا دانشآموزان در سراسر جهان دارند خنگ میشوند؟
🔴 معروفترین معیار سنجش توانمندی دانشآموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پیآیاسای است که هر سه سال یکبار عملکرد دانشآموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب میسنجد. در سالهای اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر میشود، سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا میدارد. طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانشآموزان تقریباً در همۀ درسها و تقریباً در همهجای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظامهای آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.
🔴 چه چیزی باعث افت نمرات در دانشآموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیلگران همهگیری کرونا را عامل اصلی دانستهاند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پیآیاسای به سه دلیل «گوشیهای همراه» را عامل اصلی معرفی میکند: اولاً دانشآموزانی که روزانه کمتر از یک ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاههای دیجیتال سپری میکنند، عملکرد ریاضیشان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانشآموزانی است که روزانه بیش از پنجساعت به اسکرین چشم میدوزند.
🔴 ثانیاً به نظر میرسد که صفحهنمایشها باعث نوعی حواسپرتی فراگیر در میان همهٔ دانشآموزان شدهاند، حتی دانشآموزانی که مدام چشم به آنها ندوختهاند نیز در اثر حواسپرتی اطرافیانشان درگیر میشوند.
🔴 دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانشآموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاههای دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» میکنند. به همین روال، نیمی از دانشآموزان گفتند که بدون دستگاههای دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطهای معکوس با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارد. در مجموع، دانشآموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار میکنند در مدرسه نمرات بدتری میگیرند، حواس دانشآموزان دیگر را پرت میکنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.
🔴 البته آزمون پیآیاسای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاههای دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان میدهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابلتوجه تمرکز حاضرین میشود.
نظر شما چیست؟
🔴 هایت پیشنهاد میکند که بهتر است گوشیهای هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر میرسد تحلیل پیآیاسای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در دهسال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیدهاند. اگرچه بعضی میگویند اگر دانشآموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوعکردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بیضرر خواهد بود. وقت وقتِ یک مداخله جدید است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟» که در سیامین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ درک تامپسن است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
38.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛 مرگ مدرسه: کابوس نزدیک!
🔺 امروزه تعداد افرادی که تصمیم میگیرند فرزندان خود را به مدرسه نفرستند و یا آموزشهای دیگری فرا بگیرند به طرز فزایندهای در حال افزایش است.
🔺 تا چندی پیش مرگ مدرسه، صرفا یک نظریه بود. اما به نظر میرسد امروزه تبدیل به یک انتخاب شده است. موضوعی که ممکن است به زودی انتخاب افراد زیادی بشود. به خصوص که موضوع مدرک نیز در جهان امروز تقریبا یک موضوع حل شده است.
◀️ مدرسه اگر صرفا نهادی برای انتقال دانش باشد از هم اکنون باید فاتحه آن را خواند و حلوای آن را هم خورد. چرا که فناوریهای نوین بسیار بهتر از هر معلمی کار انتقال دانش و آموزش را انجام میدهند.
✅ مدرسه فقط در صورتی زنده میماند که تبدیل به مکانی برای رشد و تربیت شود. یک نهاد زنده اجتماعی. آیا ماهیت مدرسه چنین اقتضایی دارد؟ آیا مدرسه تا آن روز زنده خواهد ماند؟ آیا متولیان امر متوجه اهمیت موضوع خواهند شد؟
🔺 آینده همه چیز را مشخص خواهد کرد. آیندهای بسیار نزدیک...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
💢 آموزش و پرورش هیچ نسبتی با مفهوم بهرهوری ندارد!
🔲هر نهاد و سازمانی فارغ از جهتگیری و ماهیت آن، بر اساس یک سری اهداف بنا میشود که رسیدن به آنها سرلوحهی تمامی برنامهریزی ها و سیاستگذاریهای آن سازمان یا نهاد میباشد. مفهوم بهرهوری که به دو مولفهی کارایی و اثربخشی استوار است در واقع لازمهی تحقق اهداف هر سازمان یا نهاد است.
آموزش و پرورش، به عنوان وزارتخانه و نهادی که دو هدف کلان آموزشی و پرورشی را دنبال میکند اساسا هیچ نسبتی با بهرهوری ندارد، نه «کار درست را» انجام میدهد، و نه «کار را درست» انجام میدهد!. این وزارتخانه به عنوان حجیمترین وزارتخانه از لحاظ نیروی انسانی که با حدود ۱ میلیون پرسنل اداره میشود قاعدتا باید بهرهوری را همیشه در راس تمامی برنامه ریزی ها و سیاستگذاریها قرار دهد این در حالیست که اساسا هنوز پس از گذشت چندین دهه، اساسا حتی ادبیات بهره وری هم در آموزش و پرورش مشاهده نمیشود!
بین منابع و مصارف در آموزش و پرورش با خروجی و میزان اثربخشی هیچ نسبتی تعریف نشده، اینکه کاهش یا افزایش معدل دانش آموزان به عنوان نهادی که ذاتا برای آموزش و ارتقای تحصیلی بنا شده، هیچ تاثیر مثبت یا منفی در اختصاص منابع و پرداخت حقوق ندارد آیا نشان نمیدهد که بهرهوری اساسا بی معنی است؟
اینکه نزدیک ۸,۰۰۰ میلیارد تومان سالانه بابت حقوق حدود ۵۰,۰۰۰ نیروی پرورشی با میانگین ماهانه ۱۳ میلیون تومان پرداخت میشود ولی سنجهای برای ارزیابی میزان اثرگذاری این پول در فرهنگ دانش آموزان نداریم آیا علامت بزرگی از اهمیت نداشتن بهرهوری در آموزش و پرورش نیست؟!
شاید اگر بهرهوری، در این وزارتخانه مورد توجه بود مسئلهی کمبود معلم را در کنار جذب نیروی جدید، با اصلاح بسیاری از ساختارهای موجود در آموزش و پرورش میشد بهتر مدیریت کرد.
بهرهوری نه فقط در آموزش و پرورش، بلکه در تمام ساختارهای جمهوری اسلامی ایران اگر جایگاه محوری پیدا کرده و به شاخصهای مرتبط با متن جامعه گره بخورد، بودجه و پول در مقابل عملکرد خواهد بود و این رویهای که نهادهای مختلف فرهنگی بودجه بگیرند ولی در مقابل وضع موجود پاسخگو نباشند، تغییر خواهد کرد.
◀️برگرفته از:
https://t.me/vahe_97/154
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔷️ الگوی مدرسه سامرهیل
◀️ سامرهیل منشأ کل جنبش مدارس دموکراتیک است. این جنبش در اوایل دههی ۱۹۲۰ توسط اِی. اِس. نیل آغاز شد و از آن زمان فلسفهى او معلمان سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است. احتمالاً این مدرسه در بین تمام مدارس بدیل مشهورترین مدرسه است. هدف نیل از ایجاد مدرسهٔ سامرهیل این بود که «به جای سازگار کردن کودک با مدرسه، مدرسه را با کودک تطبیق دهد. »
سامرهیل یک مدرسهٔ شبانهروزی است و دانشآموزان هر زمان که مایل باشند در کلاسها شرکت میکنند. قوانین این مدرسه در جلسهای هفتگی و عمومی توسط کلیهٔ اعضای مدرسه وضع میشود. این مدرسه فرصتهایی برای کودکان فراهم میآورد تا شکوفا شوند. نیل معتقد بود که کودکان ذاتاً شایسته هستند و اگر اجازه دهیم که شخصاً و در فضایی عاری از ترس تصمیمگیری کنند باعث میشود که متکی به خود و مستقل پرورش یابند. هنگامی که دانش آموزان جدید به این مدرسه میپیوندند ممکن است هفتهها، ماهها یا در برخی موارد سالها در کلاسهای درس حضور نیابند اما این به معنای عدم فراگیری علم نیست. فراتر از دروس ارائه شده در کلاسهای درس، درسهای مهمی وجود دارد که باید آنها را فراگرفت و نیل مطمئن بود که کودکان مدرسهی سامرهیل در مقایسه با هم دورههای خود در مدارس سنتی تا حد زیادی از شخصیت، اعتماد به نفس و اصالت توسعهیافتهتری برخوردار هستند. به اعتقاد او حتی آموزش هم مسألهی فوقالعاده مهمی نبود چرا که اگر کودکان قصد یادگیری مطلبی را داشتند صرفنظر از آموزش نیز آن را یاد میگرفتند. کودکان مدرسهی سامرهیل به انتخاب خود و نه از روی عذاب وجدان در امتحانات شرکت میکنند و به این ترتیب احتمالاً بیشتر ترغیب میشوند که در امتحانات شرکت کنند. به گفتهٔ نیل، اگر کودکی علاقه داشته باشد که استاد دانشگاه شود در کنار تحصیلات خود و نه تنها به دلیل تحصیلات خود، استاد دانشگاه خواهد شد.
در این مدرسه هر روز صبح یک جدول زمانبندی برای دروس ارائه میشود و شرکت در کلاسها به انتخاب دانشآموزان است. آنها تقریباً بر اساس سن به کلاسهای مختلف تقسیم میشوند.
اگر کودکی حضور در یک دورهٔ آموزشی خاص را آغاز کند و بعد از مدتی بهطور نامنظم در کلاسها حضور یابد ممکن است از طرف سایر همکلاسیهایش سرزنش شود چرا که باعث عقب افتادن آنها شده است. (در این مدرسه) ساعات بعد از ظهر آزاد است بدین معنی که بچهها میتوانند هر کاری را که دوست دارند انجام دهند. بعضی از بچهها از این زمان فراغت برای بازی کردن با دوستان خود در زمین بازی استفاده میکنند، برخی دیگر به پروژههای خاص در زمینهٔ هنر یا صنایع دستی میپردازند یا در کارگاه مشغول به کار میشوند. در ساعات اولیهٔ عصر فعالیتهای بیشتری برای انجام دادن وجود دارد که بچهها میتوانند از بین آنها فعالیت مورد نظر خود را انتخاب کنند.
بازرسان ادارهی استاندارد حوزهی آموزش انگلستان مدرسهی سامرهیل را به اجباری کردن کلاسهای درس ملزم کردند اما مسئولین مدرسه از پذیرش این حکم امتناع کردند چرا که برخورداری از آزادی مشخصهٔ اصلی فلسفهٔ این مدرسه به شمار میآید. تصمیم تاریخی و برجستهٔ دیوان عالی در سال ۱۹۹۹ این مدرسه را نجات داد اما این نبرد به صورت طولانی مدت و جدی ادامه یافت. توافقات حاکی از این بود که فعلاً مدرسه به حال خود رها شود اما آینده نشان خواهد داد که آیا بازرسان بار دیگر دست به کار خواهند شد یا خیر.
سامرهیل یک مدرسهٔ تمام عیار و همه جانبه است ـ از بسیاری جهات این مدرسه در یک سوی طیف آموزشی قرار دارد ـ اما به معنای دقیق کلمه هدف ارزشمندی را دنبال میکند و برای بسیاری از کودکان منبعی الهامبخش بوده است. طی سالیان دربارهٔ این مدرسه تحقیقاتی انجام شده است و مطالب بسیاری دربارهی آن نوشته شده است و برخی از دانشآموختگان موفق این مدرسه در مشاغل مختلف مشغول به کار شدهاند. البته، بر اساس معیارهای نیل مسأله این نیست. از نظر او نکتهٔ مهم این است که افراد از شغل انتخابی خود راضی و خوشحال هستند.
بسیاری از کودکانی که کاملاً از تحصیل دلزده شده بودند و قطعاً در سایر مدارس با شکست مواجه میشدند در مدرسهی سامرهیل به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند. کودکان مختلف در محیطهای آموزشی مختلف رشد و ترقی مییابند و به گفتهٔ کودکانی که در مدرسهی سامرهیل حضور دارند این مدرسه برای آنها عالی و ایدهآل است...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🎯 دانشآموزان از زنجیر مدرسه آزاد میشوند
— ترجیح میدهی مدرسه باغبانی خوشحال تولید کند یا محققی عصبی؟
📍طی سیصد سال اخیر، آموزش رسمی تبدیل شده است به یادگیری زیر سقف، نشستن پشت میز، گوشدادن به معلمان، و عطشِ گرفتن نمرۀ بیست. ژانژاک روسو میگفت این محدودیتهای اجتماعی طینت دستنخوردۀ انسانها را فاسد میکند. او برای آموزش کودکان بهدنبال محیطی بود که آزادیِ تمامعیاری را برایشان رقم بزند و آنها را از شر پیچیدگیهای جامعه خلاص کند. پیروان روسو تا آنجا پیش رفتند که، برای آزادی کودکان، معلمها را از مدارس بیرون کردند. واقعاً چگونه میتوان آموزش عمومی و آزادی کودکان را با هم جمع کرد؟
🔖 ۴۱۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۴ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/s72057
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶️ اهمیت تاثیر معلم و سیستم آموزشی بر آیندهی دانشآموزان را با شنیدن این داستان واقعی درک میکنید!
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍شما نابغه اید...
1️⃣در مدارس فقط دو هوش حفظی و ریاضی مهمه و همه دانش آموزان رو بر اساس همین متر میسنجیم.
2️⃣در حالی که خلاقیت، عزت نفس، انعطاف پذیری، همدلی رو که در وجودشون هست رو میکشیم و از بین میبریم.
3️⃣ما ۳۴ تا هوش داریم در کتاب کشف توانمندی ها هم دوتا قانون بیان شده اول اینکه هیچکس نیست که ۳۴ تا هوش اش فوق العاده باشه و دوم اینکه هیچکس نیست که از این ۳۴ تا هوش حداقل در ۵ تاش نابغه نباشه.
4️⃣مدارس بر اساس "تنوع" طراحی نشدن، بر اساس "انطباق" طراحی شدن
آدما متنوع اند (درونگرا، برونگرا، عاطفی و...) ما فقط یک تیپ ایده آل داریم که همون بچه های آروم ردیف اول اند و میگیم همه باید شبیه اون باشن به هر قیمت.
و
🧑🏫 من معلم شدم تا با همین تفکر بجنگم.
📚کتاب معرفی شده: "کشف توانمندی ها" از مارکوس باکینکهام و دکتر دونالد کلیفتون
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
⛔️ آموزش و پرورش ما رهاست ... پسران در بدترین وضعیت انگیزه...
🟡 کتاب خاطرات علی اصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش:
🚨 در حال حاضر در کشور ما دانشآموزان، به خصوص پسران، واقعا به این نتیجه رسیدهاند که چرا درس بخوانیم؟ امروزه، دانشآموزان پسر در کشور ما در بدترین وضعیت از نظر ضعف انگیزه برای درس خواندن به سر میبرند.
🚨 بیانگیزگی مختص دانشآموزان نیست. در معلمان نیز وجود دارد. وقتی انگیزه نیروهای انسانی و مهارتهای حرفهای آنها پایین باشد، ارتباط بین معلم و دانشآموز ضعیف میشود.
🚨 آموزشوپرورش رهاست و در آموزشوپرورش هیچ نظارت و ارزشیابی وجود ندارد.
📌 اسفناکتر آنکه در خاطره ذکر شده از ایشان، دیگر وزیر آموزشوپرورش یعنی جناب آقای مظفر هم تایید کردهاند که این وزارتخانه رهاست...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 هوش مصنوعی چه تاثیری بر آموزش دارد؟
⏰ مدت زمان ویدئو: ۵ دقیقه
◀️ برگرفته از هُرمه http://horme.ir
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ لازم نیست دانش آموز در درس هایی که استعداد و علاقه ندارد حتما بیست بگیرد!!
🔷️#اصل_تفاوت_فردی و پذیرفتن سطح تحصیلی متناسب هر متربی است.
🎙 دکتر عزیزی
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
هدایت شده از خشت کج | نقد نظام آموزشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 کارشناسان ایرانی نظری ندارند؟!
❗️ مدارس ما با معیارهای صد سال پیش غرب ساخته و اداره میشود. مدارس فنلاند بهترین مدارس در کل دنیا هستند و بیشترین بازدهی را دارند.
❗️ و مدارس ایران جزو رتبههای بسیار پایین در کیفیت و بهرهوری هستند. یعنی خروجی افتضاح!
❗️ اما طنز ماجرا اینجاست که اگر شما مدرسهای مثل مدارس فنلاند در ایران راه بیاندازید این به اصطلاح کارشناسان فی الفور مدرسه شما را تخته میکنند. چون از نظر آنها همه آنچه که در فنلاند عامل پیشرفت است خلاف قانون است.
❗️ این به اصطلاح کارشناسان معتقدند که خودشان خیلی میفهمند و بقیه چیزی نمیفهمند. باور نمیکنید؟ امتحان کنید. کمی مدرسه خود را تغییر دهید...
❌اینجا تحول ممنوع است...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔴 نفهم و حل کن!
🔸با سازوکارهای یادگیری کنکوری، افراد واهمه ای از بیان این موضوع ندارند که ماهیتا آن موضوع را بلد نیستند، اما با تکنیکهائی پاسخ میدهند.
🔸بلکه به صورت علنی هزینه میکنند و آموزش می بینند تا این تکنیکها را یاد بگیرند.
🔸ماهیت رویکرد یادگیری کنکوری آن است که "نفهم و حل کن!".
🔸چرا که اگر بخواهی با حوصله مسئله را فهم کرده و پاسخ را محاسبی کنی، در مقایسه با افرادی که با تو رقابت میکنند و در مقابل سئوالهای متعدد پیش رو و زمان محدود، و جنس سوالهائی که پرسیده شده و پاسخ آنها، موفق نخواهی شد.
🔸با توجه به این جنس از سوالات، یا باید نابغه باشی تا جواب آن را فهمیده به صورت ذهنی و سریع محاسبه کنی، یا باید آن را فهم کرده و محاسبه کنی که زمان را از دست میدهی، یا باید از تکنیکهای محاسبه سریع و نفهمیده استفاده کنی.
🖋اردوان مجیدی
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔴 سوال ریاضی به ظاهر غیر قابل حل در چین باعث شگفتی دانشآموزان و کاربران شبکههای اجتماعی شد!
دانشآموزان یک مدرسه ابتدایی در منطقه شونکینگ در شهر نانچونگ با این سوال در ورقه امتحانی روبهرو شدند:
«اگر در یک کشتی ۲۶ گاو و گوساله و ۱۰ بز باشند، ناخدای کشتی حداقل چند ساله است؟»
این سوال اخیرا در امتحان کلاس پنجم این مدرسه مطرح شد. دانشآموزان این مقطع غالبا ۱۱ ساله هستند.
تصاویری از این سوال به همراه پاسخهای دانشآموزان در شبکههای اجتماعی چین منتشر شدند که باعث بروز بحثهایی شد.
مقامهای آموزشی چین گفتهاند سوال مطرح شده غلط نیست و هدف آن تاکید بر #آگاهی_نقادانه بوده است.
یک دانشآموز در پاسخ نوشت: «ناخدای کشتی باید حداقل ۱۸ ساله باشد، برای این که برای راندن کشتی باید بالغ باشد.»
یک دانشآموز دیگر نوشت: «ناخدای کشتی باید ۳۶ ساله باشد. جمع ۲۶ و ۱۰ میشود ۳۶.»
اما دانشآموز دیگری دست از حل مساله برداشت و نوشت: «سن ناخدا؟ نمیدانم. نمیتوانم این مساله را حل کنم.»
در اینترنت اما واکنشها متفاوت بود؛
یک کاربر چینی در شبکه اجتماعی ویبو نوشت: «این سوال هیچ منطقی ندارد. خود معلم، جوابش را میداند؟»
یک کاربر دیگر نوشت «اگر مدرسهای ۲۶ معلم داشته باشد و ۱۰ نفر از آنها فکر نمیکردند، مدیر مدرسه چند سال دارد؟!»
اما شماری از کاربران از این مدرسه که نامش اعلام نشده، حمایت کردهاند و گفتهاند طرح چنین سوالهایی باعث آگاهی نقادانه میان دانشآموزان میشود.
یک کاربر گفته است تمام هدف این سوال این است که دانشآموزان را وادار به #تفکر کنند.
اما بعد؛
تفکر خارج از چارچوب
اداره آموزش شونکینگ چند روز پیش در بیانیهای گفت برخی نظرسنجیها در چین نشان میدهد که دانشآموزان مدارس ابتدایی کشور فاقد هوشیاری و آگاهی نقادانه در حل مسایل ریاضی هستند.
روش سنتی آموزش در چین عمدتا بر یادداشتبرداری و تکرار متمرکز است.
منتقدان میگویند این روش مانع از نوآوری و خلاقیت میشود.
این اداره گفت سوالهایی از این دست به دانشآموزان این امکان را میدهد تا مرزها را به چالش بکشند و #خارج_از_چارچوب فکر کنند و مثل همه جا، معمولا یک نفر جواب برای تمامی سئوالها دارد!
✅ اما جواب مد نظر طراح سوال:
«در چین برای هدایت کشتی که وزن محمولهاش بیش از ۵ هزار کیلوگرم باشد، باید گواهینامهای با بیش از ۵ سال سابقه داشت. حداقل سن برای دریافت گواهینامه کشتیرانی ۲۳ سال است، پس ناخدای این کشتی باید حداقل ۲۸ سال داشته باشد.»
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
معنای حقیقی تعلیم و تربیت اسلامی
👤امیر حسین دودی
برخی افراد در حوزه تعلیم و تربیت، به ویژه در حوزه آموزش و پرورش، تصور اشتباهی نسبت به تربیت اسلامی دارند. آنها معتقدند که با حذف حالات نامطلوب میتوانند تربیت اسلامی را اعمال کنند و آن را در جامعه اسلامی محدود میکنند. این روش باعث میشود که فرد تربیتشونده با واقعیتهای اصلی جامعه آشنا نشده و در نتیجه در آینده از دین گریزان شود.
رویکرد صحیح تربیت اسلامی، اجبار کردن و ارائه احکام اجباری نیست، بلکه باید فرد را آزادانه و با آگاهی در مسیر تربیت قرار داد. استاد صفایی حائری بارها از این رویکردهای اشتباه انتقاد کردهاند، زیرا این روشها فاقد عمق بوده و صرفا ظاهرسازی و ریاکاری هستند.
ایشان بر اهمیت تفکر تاکید دارند، چرا که تفکر اساس شناخت و آگاهی فرد نسبت به جهان اطراف خود است.
کار کردن روی تفکر کودکان، تربیتی ماندگار و عمیق ایجاد میکند.
در مقابل، تربیتی که فاقد تفکر، آزادی و شخصیت باشد، صرفا منجر به مسخ شخصیت کودک میشود.
کودک در چنین شرایطی بر اساس علاقه و انگیزه درونی خود عمل نمیکند، بلکه برای جلب رضایت دیگران و بر اساس نیازهای آنها رفتار میکند.
بنابراین، نقش مربیان بسیار حساس و حیاتی است. آنها نباید خود را فقط به اجبار کردن احکام و دستورات محدود کنند، بلکه باید همچون راهنمایی باشند که مسیر درست را نشان میدهد اما در نهایت به آزادی، اختیار و تفکر فرد احترام میگذارد.
درونسازی ارزشها در کودکان باید به صورت عاقلانه و بدون اجبار صورت گیرد، زیرا اختیار انسان نقش اساسی در ایجاد تربیتی ماندگار دارد.
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🎬 فیلم سینمایی: برام بیقرار
🔹 ژانر: خانوادگی و کودک
🔸 محصول: هلند
🔹 موضوع: معلم سختکوش
🔸 کارگردان: آنا وان در هیده
📖 خلاصه داستان:
برام، دانشآموز باهوش و پرجنبوجوش کلاس اولی، دائماً معلمش را به چالش میکشد. او بارها از مدرسه فرار میکند تا به روش خودش چیزهای بیشتری یاد بگیرد. در نهایت، به طور اتفاقی پای معلمش را میشکند و آماده است تا با معلم جدیدی روبهرو شود؛ معلمی که توانایی بهتری در برقراری ارتباط با دانشآموزان دارد و میتواند برامِ بیقرار را آرام کند... اما داستان به همین جا ختم نمیشود!
🎥 تماشای این فیلم جذاب را از دست ندهید:
https://www.aparat.com/v/w0RTf
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز
◀️ شما اگر بخواهید مدرسه رو بسازید چطور خواهید ساخت؟
فقط جواب اخریه ... عالیییی بود 😂
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔴 بچه ها باید کتابهای شعر و داستان و حکایت و امثال آن را بخوانند و از آن لذت ببرند.
🔹وقتی شاگرد از حکایتی پندآمیز لذت ببرد، ناخودآگاه در ذهنش موضوع پند مذکور با خوبی و خیر تداعی می شود، و در برخورد با محیط واقعی با آن موضوع، به واسطه همان تداعی، عملا به سمت آن خیر سوق پیدا می کند.
🔸اما با خواندن طوطی وار و متن درس در یک جلسه خشک و کسالت آور، و انجام تمرینات با اجبار، نه تنها رابطه خوبی در ذهن فرد با حکمت مذکور برقرار نمی شود، بلکه از هر چه که در آن حکمت بیان شده تنفر پیدا کرده، و از آن دوری می گزیند.
🔸رفتارهای ناهنجار طیف وسیعی از جوانان در جامعه، و حکمت گریزی، لاابالی گری، دین گریزی و خروج از توازن، بی ارتباط با همین مشی کتاب درسی ادبیات و تعلیمات دینی و نظایر آن در مدارسمان نیست.
🔸ما ناهنجاری را در نوع مواجه کردن شاگردان با محتوای حکمت آمیز و معرفتی، به صورت معکوس به آنها آموخته ایم.
🖋اردوان مجیدی
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
#معرفی_کتاب
🔰10 راز آشباریا
📗کتاب 10 راز آشباریا، یک کتاب خواندنی برای نوجوانان است که با زبانی ساده و قابل فهم و با استفاده از جذابیتهای داستانی و فضای طنز تعدادی از مهمترین تکنیکهای فریب رسانهای را آموزش دهد.
◀ زیرعنوان این کتاب یعنی "ده اصل طلایی که به من آموخت چگونه مخ مردم را بار فرغون کنم" به خوبی به ساختار محتوایی کتاب اشاره میکند.
این کتاب در خلال سفر شخصیت اصلی به یک سرزمین خیالی به نام آشباریا و استخدام او در یک کمپانیِ رسانهای در خلال روایتی گیرا، طنز و فانتزی، تکنیکهایی که این کمپانی برای فریب مردم به کار میبرد را نمایش میدهد و مخاطب را نسبت به فریبهای مشابهی که در دنیای واقعی توسط رسانهها اتفاق میافتد حساس میکند.
این اثر به مسائلی مانند روایتسازی دروغ، سؤاستفاده از تیترهای تحریفکننده، جابهجا کردن اولویتها، دوقطبیسازی، برچسبزنی، مغالطۀ مسموم کردن چاه، مارپیچ سکوت، نقش مخرب سلبریتیها و مسائل دیگری که مخاطب هر روز در رسانهها با آن مواجه است پرداخته و نسبت به آنها آگاهی داده است.
⚜ یکی ازویژگیهای مهم این کتاب آن است که به جای بیان مستقیم و آموزشی، در قالبی تمثیلی به بیان این محتوا پرداخته و به همین دلیل تا حد زیادی خودش را از پیشداوریهای مخاطب رها کرده و خواندن کتاب را برای نوجوانان کمحوصله شیرین کرده است. علاوه بر داستان، تصویرسازیهای متعدد کتاب هم به از بین رفتن فضای خشک آموزشی و خواندنیتر شدن آن کمک کرده است.
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj