🥀🌻سیماى سوره فجر
🥀🤍این سوره سى آیه دارد و در مكّه نازل شده است.
🥀🌻نام آن برگرفته از آیه اول و به معناى سپیده دم است.
🥀🤍همانند دیگر سوره هاى مكّى، آیات آن، كوتاه و كوبنده و انذار دهنده است.
🥀🌻این سوره بخش هاى متعددى دارد كه با سوگند به زمان هایى همچون شب، سحر و سپیده دم آغاز مى شود و با اشاره به سرگذشت اقوامى طغیان گرو سركش ادامه مى یابد.
🥀🤍سنّت آزمایش و ابتلا از سوى خداوند متعال و عكس العمل هاى متفاوت انسان در برابر آن و همچنین حضور انسان در دادگاه قیامت و اظهار حسرت و پشیمانىِ ناپاكان و ابراز خشنودى در رضایتِ پاكان،
🔺ادامه آیات این سوره را تشكیل مى دهد.
🥀🌻بسم الله الرحمن الرحیم🌻🥀
🥀🤍با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم🤍🥀
🥀🌻سوره مبارکه فجر آیات 5-1 🌻🥀
🥀🤍1- وَالْفَجْرِ 2- وَلَيَالٍ عَشْرٍ 3- وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ 4- وَالَّيْلِ إِذَا يَسْرِ 5- هَلْ فِى ذَلِكَ قَسَمٌ لِّذِى حِجْرٍ
⛅️به سپیده دم سوگند.
🌑به شبهاى ده گانه سوگند.
✨به زوج و فرد سوگند.
🌘به شب سوگند آنگاه كه سپرى شود.
⁉️آیا (در این سوگندها) براى اهل خرد، سوگندى مهم نیست؟
🌹نکته ها:
⛅️«فجر» به معناى شكافتن است و مراد از آن، شكافتن تاریكى با سپیده دم است كه زمان مقدّس و با ارزشى است و در آن هنگام، جنبنده ها به تكاپو مى افتند و صبح و روز تازه اى را آغاز مى كنند.
🌤در حدیثى مراد از فجر را حضرت مهدى علیه السلام دانسته «الفجر هو القائم علیه السلام» كه شب تاریك ظلم و فساد، به صبح قیام آن حضرت برچیده خواهد شد.(34)
🌷«حِجر» به معناى منع و مراد از آن عقل است كه انسان را از كار خلاف منع مى كند. چنانكه «محجور» به معناى ممنوع التصرف است.
🟢در روایات، براى «شَفع» به معناى زوج و «وَتر» به معناى فرد، مصادیق زیادى گفته شده است، از جمله اینكه مراد از وتر، روز نهم ذى الحجه (روز عرفه) و مراد از شفع روز دهم ذى الحجه (عید قربان) است و یا مراد از شفع، دو كوه صفا و مروه است و مراد از وتر، كعبه كه یكى است. و یا مراد از وتر، خداوند یكتا و مراد از شفع، مخلوقات اند كه همه جفت و زوج هستند، یا مراد نماز مستحبّى شفع و وتر است كه در سحر خوانده مى شود و یا مراد از شفع، روز نهم و دهم ذى الحجه و وتر، شب مشعر است.(35)
🔻🔻🔻
☄️زمان خیلى ارزشمند و بلكه مقدّس است و نباید آن را بیهوده از دست دهیم. خداوند به تمام بخش هاى زمان سوگند یاد كرده است؛
🌤«والصبح»(36) به صبح سوگند، «والضُحى»(37) به چاشت سوگند، «والنهار»(38) به روز سوگند، «والعصر»(39) به عصر سوگند.
🌒جالب آنكه به سحر سه بار سوگند یاد كرده است؛ «والّیل اذا یَسر»(40)، «والّیل اذا عَسعس»(41)، «والّیل اذ أدبر»(42) (به شب سوگند آنگاه كه رو به آخر مى رود، یعنى به هنگام سحر سوگند.)
🌑مراد از «لیال عَشر»، یا ده شب آخر ماه مبارك رمضان است كه شبهاى قدر در آن قرار گرفته و یا ده شب اول ماه ذى الحجه است كه روز عرفه و عید قربان را شامل مى شود.
34) تفسیر برهان. 35) تفسیر نور الثقلین. 36) مدثّر، 34. 37) ضحى، 1. 38) شمس، 3. 39) عصر، 1.
40) فجر، 4. 41) تكویر، 17. 42) مدثّر، 33.
🌹پيام ها:
🟢1- زمان، مقدّس و قابل سوگند است. «والفجر»
⚪️ 2- بعضى ایام از قداست ویژه اى برخوردار است. «ولیال عشر»
🔴 3- ساعات پایان شب كه سالكان در آن سیر معنوى دارند، از قداست خاصّى برخوردار است.
«و الّیل اذا یسر»
🌹4- مخاطبان قرآن کریم، اهل خردند. «لذى حجر»
🥀🌻شرح چهل حديث
🥀🤍امام خمینی رضوان الله علیه:
6️⃣2️⃣ حدیث بیست و ششم طلب علم
⬅️ فصل در بيان آنكه فضل عالم بر عابد مثل فضل ماه است در شب بدر كه شب سيزدهم و چهاردهم و پانزدهم است بر ساير ستارگان
🥀🟢بدان كه حقيقت علم و ايمان، كه متقوّم به علم است، نور است. و اين مطلب علاوه بر آنكه مطابق برهان و عرفان است، مطابق نصوص و اخبار اهل عصمت و طهارت، عليهم السلام، نيز هست. زيرا كه حقيقت نور، كه عبارت از ظاهر و مكشوف بالذات و مظهر و كاشف غير است،
🔺براى حقيقت علم ثابت و بر آن صادق است.
🥀⚪️بلكه صدق آن بر حقيقت علم حقيقت است، و بر انوار حسّيه به مجاز اشبه است، زيرا كه نور حسّى ظهور ذاتى في الحقيقة ندارد، و از تعينات آن حقيقت است و داراى ماهيت است، و اما حقيقت علم عين وجود است بالذات، و در مفهوم با آن مخالف است، ولى در حاق حقيقت و متن اعيان با آن موافق و متحد است.
🔺و حقيقت وجود عين نور است و عين علم است: اللَّه نوُرُ السَّمواتِ وَ الأرْضِ. [1]
🥀☀️پس علم عين نور است. و در آيات شريفه ايمان و علم را به نور تعبير فرمودند: وَ مَنْ لَمْ يَجْعَلِ اللَّه لَهُ نوراً فَما لَهُ مِنْ نورٍ [2]. و در آيه شريفه «نور» به حسب تفسير اهل بيت عصمت، عليهم السلام،
«نور» تفسير به علم شده است:
🥀🟢فعن الصادق، عليه السّلام: «اللّه نور السّموات و الأرض» قال: كذلك اللّه عزّ و جلّ. «مثل نوره» قال: محمّد، صلّى اللّه عليه و آله. «كمشكوة» قال: صدر محمّد، صلّى اللّه عليه و آله. «فيها مصباح» قال: فيه نور العلم يعنى النّبوّة.
🔺«المصباح في زجاجة» قال: علم رسول اللّه صدر إلى قلب علىّ ... الحديث [3]
🔻🔻🔻
🥀⚪️و عن الباقر، عليه السّلام، أنّه يقول: أنا هادى السّماوات و الأرض. مثل العلم الّذى أعطيته- و هو النّور الّذى يهتدى به- مثل المشكوة فيها المصباح فالمشكوة قلب محمّد، صلّى اللّه عليه و آله، و المصباح نوره الّذى فيه العلم. [4] و في رواية قال: فالمؤمن ينقلب في خمسة من النّور: مدخله نور، و مخرجه نور، و علمه نور، و كلامه نور، و مصيره إلى الجنّة يوم القيامة نور. [5]
🥀🌷و در حديث معروف وارد است: العلم نور يقذفه اللّه في قلب من يشاء [6] و از براى اين نور مراتبى است به حسب مراتب ايمان و علم اهل آنها. و بايد دانست كه اين نور حقيقى كه در قلوب اهل ايمان و علم است چون از انوار عالم آخرت است، در آن عالم به مقتضاى فعاليت نفس ظهور به نورانيت حسيه نمايد،
🔺و همين نور است كه صراط را روشن نمايد.
🥀🌹و يك دسته نورشان مثل نور شمس، و ديگرى مثل نور قمر، تا برسد به آنكه فقط نورش جلو پايش را روشن نمايد.
⬅️ ادامه دارد...
🥀پاورقی
[1] «خدا نور آسمانها و زمين است.» (نور- 35).
[2] «و هر كه خدا نورى براى او قرار نداده، پس وى را نورى نيست.» (نور- 40).
[3] «از حضرت صادق (ع) در تفسير آيه «نور» نقل شده است: «اللّه نور السموات و الأرض» پس خداوند عزّ و جل همين گونه است. و مراد از مثل نوره محمد (ص) است و مراد از كمشكوة سينه محمّد (ص) است. و مراد از فيها مصباح آن است كه در سينه او نور دانش، يعنى نبوت، است. و مراد از المصباح في زجاجة علم پيامبر است كه در سينه على (ع) جاى گرفت.» حديث ادامه دارد. التوحيد، ص 157، «باب تفسير آية النور»، حديث 3.
[4] «و از امام باقر (ع) نقل شده است كه فرمود: «من راهنماى آسمانها و زمينم» دانشى كه به من عطا شده، و آن نورى است كه ثمره آن هدايت است، همچون چراغدانى است كه در آن فتيلهاى است. پس مراد از «مشكوة» محمد است، درود خدا بر او باد، و مراد از «مصباح» نور اوست كه دانش در آن است.» روضه كافى، ج 8، ص 380، باب «تفسير آيات من القرآن»، حديث 574.
[5] «و در روايتى فرمود: «پس مؤمن در پنج نور مىگردد: درآمد نگاه او نور است، و بيرون شد او نور است، و دانشش نور است، و گفتارش نور است، و در روز باز پسين گذرگاهش به سوى بهشت نيز نور است.» برهان، ج 3، ص 135.
[6] حديث 23، پاورقى 14. اين حديث شريف در ضمن حديث عنوان بصرى است كه حديث طويلى است و در حاشيه «منية المريد» شهيد سعيد كه ملحق به روض الجنان چاپ شده است عين حديث به تمامت مرقوم است. (منه عفى عنه).
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تصاویری از دیدار سمیر قنطار، سردارِ اسرای لبنان،
🥀🌹با امام خامنه ای حفظه الله
🥀🤍این تصاویر بعد از ۱۵ سال منتشر شده است.
⭕️مایکل اچ هارت، دانشمند بزرگ آمریکایی، یهودی معتقد، فیزیک دان، ریاضی دان ، اخترفیزیک، حقوق دان، کارشناس علوم کامپیوتر و ... و
💢و نویسنده کتاب بزرگ و معروف "100 تاثیرگذار ترین افراد در تاریخ" در مقاله ای می نویسد:
⁉️چنانچه از من سوال شود که چه کسی می تواند این جهان آشفته بازار را سامان بخشد و مدیریت کند؟
🥀🌹می گویم محمد (صلی الله علیه وآله)،
🥀🌷اگر محمد(صلی الله علیه وآله)، نبود، میگویم علی(علیه السلام)،
🥀🟢اگر علی(علیه السلام)نبود میگویم فقها، آنهم فقهای شیعه نه اهل سنت،
🥀⚪️اگر به من گفته شود از فقهای شیعه کدام فقها، در جواب می گویم: فقهای ایران
🥀🔴و در میان فقهای ایران تنها کسی که می تواند جهان را اداره کند
🥀🌷"حضرت آیت الله خامنه ای" (حفظه الله) می باشند.🌷🥀
✅در کلام بیگانگان
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
بصیرت ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیت الله رئیسی حفظه الله: بنای ما این است که با کمک مردم و نخبگان مسئله را بشناسیم و نهضت حل مسئله را دنبال کنیم
🥀🌹ما علاوه بر اینکه باید برنامه داشته باشیم، در کنارش باید کارنامه داشته باشیم و بگوییم که در این ۲ سال در سطح منطقه و کشور چه گامهایی برداشته شده.