به نام خدا
#متن_مهمان
دکتر عبدالله گنجی
♻️ ریزش ها و رویش ها / #قسمت_نهم
🔰 چرایی ریزش ها / قسمت پنجم
⭕️ آرمانگرايي صرف:
برخي انقلابيون از انقلاب اسلامي توقعات آرماني و غير عملي داشتند و مدينه فاضلهاي را در ذهن خود ترسيم كرده بودند كه در بستر زمان به تحقق آن نرسيدند. بنابراين با نوعي سرخوردگي و ناكارآمدي و احساس بيهودگي و اتهام شعارزدگي مواجه شدند و كمكم از انقلاب فاصله گرفتند و مسير آن را «نشد» توصيف كردند. حضرت امام(ره) نگران اين موضوع بودند و بارها به ريزش ياران انقلاب از اين منظر هشدار داده و فرموده بودند:«تحليل اين مطلب كه جمهوري اسلامي ايران چيزي به دست نياورده يا ناموفق است، آيا جز به سستي نظام و سلب اعتماد مردم منجر نميشود؟ تأخير در رسيدن به همه اهداف دليل نميشود كه ما از اصول خود عدول كنيم. همه ما مأمور به اداي تكليف و وظيفهايم و نه مأمور به نتيجه. اگر همه انبيا و معصومين (ع) در زمان و مكان خود مكلف به نتيجه بودند، هرگز نميبايست از فضاي بيشتر از توانايي عمل خود فراتر بروند و سخن بگويند و از اهداف كلي كه هرگز در حيات ظاهري آنان جامه عمل نپوشيده است، ذكري به ميان آورند در حالي كه به لطف خداوند بزرگ ملت ما توانسته است در اكثر زمينههايي كه شعار داده است به موفقيت نايل شود. ما شعار سرنگوني رژيم شاه را در عمل نظاره كردهايم، ما شعار آزادگي و استقلال را به عمل خود زينت بخشيدهايم. ما شعار «مرگ بر امريكا» را در عمل جوانان پرشور و قهرمان مسلمان در تسخير لانه فساد و جاسوسي امريكا تماشا كردهايم. ما همه شعارهايمان را با عمل محك زدهايم. البته معترفيم كه در مسير عمل موانع زيادي به وجود آمده است كه مجبور شدهايم روشها و تاكتيكها را عوض كنيم. چرا خودمان و ملت و مسئولان كشورمان را دستكم بگيريم و همه عقل و تدبير امور را در تفكر ديگران خلاصه كنيم» «صحيفه امام جلد 21 ص 284)
⭕️ چرخش معرفتی:
برخی از نخبگان صدر انقلاب، پس از آرامش کشور به تدریس در سطوح عالی علوم انسانی در داخل و خارج کشور پرداختند و با روش و نظریههای پست مدرن علوم انسانی آشنا شدند و لاجرم این روشها مبنای علم پژوهشی آنان هم قرار گرفت. در این نظریه – روشها معرفت به صورت نسبی و سیال و شالودهشکن تعریف میشود اما معرفت دینی، ذاتی و جوهری است. بنابراین با نظریات مذکور و با نگاه برون دینی به نقد درون دینی روی آوردند و در این جدال نقد معرفتی، خود نیز از اسلام سیاسی عقب نشینی کردند و مفاهیمی مانند «نظام ایدئولوژیک» یا «پلورالیسم دینی» را مفهومسازی کردند و اسلام را فاقد صلاحیت برای حکومت دانستند و کم کم اصل روش و عمل انقلابی را خانمان سوز و اشتباه دانستند و به انزوا، تقابل یا هجرت روی آوردند. تطور گفتمانی این جماعت از درسآموزترین و غمانگیزترین درسهای انقلاب اسلامی است که تبلور عینی آن را میتوان در حلقه کیان یافت.
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن_مهمان
دکتر عبدالله گنجی
♻️ریزش ها و رویش ها/ #قسمت_دهم
🔰 چرایی ریزش ها / قسمت ششم
⭕️ احساس دیده نشدن:
برخی از افرادی که قبل از انقلاب در مبارزه حضور داشتند یا به امام نزدیک بودند اهل مدیریت و تشکیلات نبودند. امیرالمؤمنین نیز از این صحابه که بسیار هم دوست داشتنی بودند در اطراف خود داشت (میثم و کمیل) اما به آنان مسئولیت نمیداد. این افراد در انقلاب اسلامی احساس دیده نشدن کردند و توقعات بسیار بالایی از امام و رهبری برای دیده شدن داشتند و کمکم به ناسازگاری و نقزنی روی آوردند و نتوانستند گمنامی پیشه کنند یا در خودسازی خود موفق نبودند یا با فهم خود دیگران را فاقد صلاحیت برای حضور جدی در نظام میدانستند.
⭕️ باور به انحراف انقلاب اسلامی از اهداف اولیه:
عدم جامعنگری نسبت به اهداف انقلاب اسلامی باعث گردید برخی انقلابیون به صورت کاریکاتوری برخی از ابعاد یا بخشها را برجسته بخواهند و موانع تحقق آن را نبینند.
برخی هدف انقلاب را دموکراسی و آزادی دانستند، برخی حکومت اسلامی به جای جمهوری اسلامی مدنظرشان بود، برخی روشنفکران مبارزه با استکبار را از اهداف پسینی انقلاب میدانند، برخی حضور منطقهای ایران را بیربط با انقلاب میدانند، برخی کارکردهای ولایت فقیه در قانون اساسی را جزو شعارها اولیه انقلاب نمیدانند و نقش روحانیت را قابل حذف میپسندند و...
یکی فقر موجود در برخی طبقات اجتماعي را سند انحراف انقلاب تفسیر كند. ديگري اسلامیت نظام را تقابل با مردم و انتخابات قلمداد مينماید و به چالش و کشمکش و رویارویی یا انزوا رو می آورد.
سر جمع اين نگرشها نشان ميدهد كه تصورات و سلایق فردي از اول جايگزين چيستي و ماهيت انقلاب اسلامي قرار گرفته است و در بستر زمان به ناسازگاري تبديل شده است.راه درمان این موضوع رجوع جامع و غیر گزینشی به اندیشه و اهداف امام است.
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن _مهمان
به قلم: سید یاسر جبرائیلی
⚡️آیا آمریکا با #تجارت_آزاد پیشرفت کرد؟
🔹وقتی ایالات متحده آمریکا تشکیل شد، الکساندر همیلتون نخستین فردی بود که بر کرسی وزارت خزانه داری این کشور تکیه زد.
🔹نخستین ماموریت همیلتون، تهیه گزارشی درباره وضعیت اقتصادی آمریکا بود. او نتیجه تحقیقات خود را پنجم دسامبر ۱۷۹۱ با عنوان "گزارش درباره تولیدات"(Report on Manufactures) تقدیم کنگره کرد که مبنای مصوبات کنگره در صیانت از بازار آمریکا برای کالای آمریکایی شد.
🔹به نظرم قلب گزارش همیلتون، این پاراگراف است:
"صنایع نوتأسیس باید از رقابت و تهاجم تولیدکنندگان خارجی محافظت شوند و تا وقتی که کارخانهجات داخلی بزرگ و قوی شوند، دولت باید با افزایش حقوق گمرکی از آنها حمایت کند. زمانیکه صنعت داخلی توسعۀ کافی یافت، و هزینۀ متوسط تولیدات پائین آمد و تولیدکنندگان از «صرفه های ناشی از مقیاس» برخوردار شدند، سپس دولت می تواند در آن بخش، تجارت آزاد را پیشه کند تا بر اثر رقابت بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی، قیمت ها پائین بیاید و کیفیت اجناس و خدمات بالا برود."
🔹پاتریک بوکانان در اینباره مینویسد:
"ایالات متحده پشت دیوار تعرفهای که توسط جرج واشنگتن، الکساندر همیلتون، کلی، لینکلن و دیگران ساخته شد، از یک جمهوری ساحلی ارضی، به بزرگترین قدرت صنعتی جهان تا به حال، آنهم صرفا در یک قرن، تبدیل شد.
چنین سیاست موفقی به حمایت گرایی از تولیدات داخلی معروف است که امروزه ناپسند قلمداد میشود."
🔹هیچ کشور پیشرفتهای در جهان وجود ندارد که بدون صیانت از بازار و بازارگشائی برای تولید داخلی خود به پیشرفت رسیده باشد.
🔹پیشرفت البته لوازم دارد. شرط لازم و اولیه آن صیانت از بازار داخلی برای تولید داخلی است. شرط دیگر این است که نظام اقتصادی به تولید پاداش دهد نه به دلالی. شرط سوم این است که هدف نظام حمایتی، نه بیشینهسازی سود تولیدکننده، که پیشرفت صنعتی باشد؛ یعنی تولیدکننده در برابر امتیازاتی که از دولت میگیرد موظف باشد بخش مشخصی از عایدات خود را صرف تحقیق و توسعه کند و تکالیفی در رابطه با ارتقای فناوری و افزایش کمیت و کیفیت محصولات داشته باشد.
🔹هیچ نظام اقتصادی در دنیا وجود ندارد که بدون حمایت، هدایت و نظارت قدرت فائقه مرکزی، یعنی دولت، کشور را یه پیشرفت رسانده باشد. لیبرالهای ایرانی اما قائل به این هستند که اقتصاد را اگر به حال خود رها کنند و آزاد بگذارند، به مدد دست نامرئی آدام اسمیت، نیروهای بازار در جهت پیشرفت کشور عمل خواهد کرد. این جنگل اقتصادی که با شعار آزادی ایجاد میشود، به پیشرفت منجر نمیشود، بلکه چنانکه میبینیم جولانگاه مفسدان و رانتخواران و دلالان، و قربانگاه مولدان و صنعتگران میشود.
🔹#کشور_را_باید_از_شر_لیبرالیسم_نجات_داد. برای پیشرفت ایران، باید چوب لیبرالیسم را از لای چرخ اقتصاد خارج کرد.
🔹مردم بدانند چه در دولت هاشمی، خاتمی و روحانی، و چه در دولت احمدینژاد، آنچه در این کشور اجرا شده سیاستهای اقتصادی لیبرال و نولیبرال بوده و هر پیشرفتی حاصل شده، به مدد، هدایت یا اجبار نیروهای خارج از دولت بوده است. اگر اقتصاد ایران در اختیار جریان انقلابی قرار گیرد، در همه حوزهها پیشرفت حاصل خواهد شد.
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن_مهمان
دکتر عبدالله گنجی
♻️ ریزش ها و رویش ها/ #قسمت_یازدهم
🔰 چرایی ریزش ها / قسمت هفتم
⭕️ نداشتن تحلیل و بصیرت از پیچیدگیهای موجود و پیشامدهای مسیر انقلاب اسلامی:
مسیر انقلاب اسلامی با موانع بسیار پیچیده، توطئههای گوناگون و مبارزه همهجانبه دشمنان و بعضاً ضعف مدیریتی و اعتقادی درونی مواجه است. مقایسه ایران با برخی کشورها بدون توجه به متغیرهای مزاحم یا حتی مقایسه و شاخصآوری از دوران پهلوی برخی را منفعل میکند و به چراهای تولیدي نمیتوانند پاسخ بدهند.
برخی پیچیدگیها اجرای عدالت را درست نمیفهمند، فقط میدانند که آنچه مراد بود محقق نشده است و کمتر به اسباب و علل میپردازند، به طور مثال چرایی بدحجابی و ابعاد آن و نیمه پر لیوان انقلاب در رشد فرهنگی جوانان را نمیتوانند باهم ببینند. مصلحتها و ملاحظات نظام در برخورد با پدیدهها، ملاحظات حقوقی عرف بینالملل که بعضاً تحمیل میشود یا چرایی ورود ایران به برخی مسائل برونمرزی را نمیتوانند تحلیل کنند. چرایی آسیبهای اجتماعی یا حتی ریزش نخبگان برایشان قابل هضم نیست و راهحل مشخصی هم ندارند. نهایتاً به انزوا یا پرخاشگری روی میآورند.
مقام معظم رهبری در خطبه نماز جمعه 26/9/1378 بخشی از ریزش را که ناشی از عدم بصیرت است اینگونه نقل میکنند: «من اصلاً نمیخواهم غصهها و غمها را مطرح بکنم. بحمدالله غمگسار داریم. خدای متعال و اولیای او، بهترین غمگسارند. در همه مراحل زندگی این طور بوده است، امروز هم همان طور است. اما اگر من فقط بخواهم یک اشاره بکنم، غم بزرگ این است که همان طور که قبلاً اشاره کردم بعضی عناصری که هیچ سودی در سلطه امریکا بر این کشور ندارند، از روی غفلت و اشتباه و ضعفها و عقدهها، برای سلطه امریکا در این کشور تلاش میکنند! البته اشخاص مختلف هستند. بعضیها عقدهای دارند، بعضیها کینهای دارند، بعضیها گلایهای از کسی دارند برای خاطر دستمالی، قیصریه را آتش میزنند برای خاطر یک دشمنی و یک کینه شخصی و یک محرومیت از فلان مسئولیت که مایل بوده به او بدهند و مثلاً نشده، برای یک اشتباه در فهم، میبینند که حرفی میزنند، اقدامی میکنند، موضعی میگیرند و کاری میکنند که به ضرر تمام میشود و در خدمت دشمن قرار میگیرد. (26/9/1378 khamenie. ir)
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن_مهمان
به قلم: امید نیکو
🔴 منحرف در اساسیترین مساله دین!
🔸در دوران حکومت پیامبر #منافق بزرگی چون عبدالله ابن ابی در مدینه رییس قبیله بود که جایگاهی بالا در تصمیمگیری برای جامعه در آن زمان محسوب میشد و با وجود آیات متعدد قرآنی که در تبیین و نهی منافقین بود لیکن پیامبر هیچ وقت بطور علنی نه عبدالله را کنار گذاشتند نه حذف و مجازات کردند و حتی بعد از مرگش بر پیکرش نماز گزاردند!
🔹همانطور که رهبری میفرمایند: اساسا #عدالت شرط فرمانداری و استانداری زمان امیرالمومنین(ع) نبود. حضرت علی (ع) تحت فشارهای مختلف عمومی و خواص، تسلیم انتخاب امثال ابوموسی اشعری های ساده لوح بعنوان فرماندار شدند و زیاد ابن ابیه ها که فرماندار حضرت بودند بعدا به معاویه پیوستند و اشعث بن قیس ها که با نپذیرفتن نظر حضرت و تئوریزه کردن لزوم مقابله با #خوارج قبل از #معاویه باعث شدند فرصت و اولویت امام مبنی بر مبارزه با ام الفساد یعنی معاویه از دست برود فلذا صلح امام حسن (ع) و وقوع عاشورا در کربلا چه بسا حاصل همین خودرای و نافهمی یاران حضرت بود!
🔸سراسر روایات تاریخِ کوتاهِ حکومتی ائمه اطهار نشان میدهد که با وجود آنکه شایسته تر و مشروع تر از آنها به حکومت نبوده و نیست لیکن این به معنای زندگی مردمان آن دوره در رویا و بهشت نبوده، اینگونه نبوده که فقر وفساد نباشد، اگر #فقر نبود حضرت علی هرشب به یتیمان و بیچارگان شهر کمک نمیکرد، اگر #فساد نبود حضرت در سطح شهر جوانی که خودارضایی میکرد را نمیدیدند پس حکومت اسلام همیشه تلاش برای نزدیک شدن به آرمانهای اسلامی بر مبنای پذیرش عام و خاص جامعه بوده و نه نگاه صفر وصدی برای تعبیر رویا ها که البته اگر حکومت ائمه ادامه مییافت که انشاءالله در دوران حکومت حضرت ولی عصر(عج) آن نقطه آرمانی هم تحقق مییاید.
🔹لیکن حرکت به سمت هدف با تعبیر #رویاگونه از آن هدف تفاوت بسیار دارد. و تمیز دهنده مسیر و راه این دو، #ولایت است، ولایتی که از شجره طیبه رسول الله آغاز و تا ولی عصر(عج) ادامه یافته و در زمان غییت این وظیفه به دست فقیه عادلی است که بنا به فرموده حضرت امام(ره) همیشه مشخص است ولو شرایط حکومت برایش فراهم نشده باشد و ساختارهای دنیوی ما هدفش کشف اوست وگرنه آن ساختارها به خودی خود بی ارزش و اگر با تایید آن ولی امر نباشند مصداق #طاغوت هستند.
🔸حال گروهی پیدا شدهاند که با مطالبات شعارهای اسلامی خصوصا در عرصه عدالت و بیان برخی شبهات پاسخ داده شده و ابتدایی درباره معصوم نبودن #ولیفقیه و غیره همان راهی را دنبال میکنند که زمان امیرالمومنین(ع) گروهی از مدعیان زمان پیامبر، با این جمود فکری که زمان پیغمبر جنگی بین مسلمین نبود و نفهمیدن تفاوتهای زمانی و فکری جامعه، جلوی ولی خدا ایستادند. احمق ها و بیحیاهای امروز هم تصور میکنند ولایت فقیه دنیوی است و در عقول ناقص دنیاطلب و قدرتمحورشان برای خودشان مقامی قائل شدهاند که بیشرمانه و سیاسیکارانه از نقششان در رهبری بعدی و مقابله با بقیه جناحهای قدرتطلب دنیایی سخن میگویند حال آنکه شأن جایگاه ولایت از این بازی های دنیوی بدور است.
✅شاید بتوان گفت همان صحبت حضرت آقا درباره زمان امیرالمومنین، اکنون هم مصداق حال جامعه ماست چرا که ولایت فقیه شعبه مسلم ولایت مطلقه رسولالله است و تنها تفاوت این است که پیامبر(ص) و ائمه خود به سبب نورانیت ذاتی مقدسند لیکن ولیفقیه به سبب لزوم امامت جامعه در عصر غیبت، آن وظیفه را بدست گرفته است فلذا بزرگترین مشکل درونگفتمانی امروز، همسان زمان امیرالمونین(ع)، وجود جناح علیالظاهر مسلمان و با همه شعارهای اسلامی است که در اساسیترین مساله دین یعنی ولایت #منحرف هستند!
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن_مهمان
🔴 بخوانید.. صد سال است که نگذاشتند بخوانیم👇
بیایید صد سال به عقب برگردیم. #ایران زیر تاخت و تاز دو قدرت استعماری روز، #روس و #انگلیس است. روس در شمال، نیروی #قزاق را ساخته و انگلیس در جنوب، پلیس جنوب. هر دو با هزاران سرباز خود به غارت ایرانیان مشغولند. عِرض و مال ایرانی میبرند، به ناموس ملت تعرض میکنند، و دولت مرکزی #قاجار ضعیفتر از آن است که در برابر آنها مقاومتی کند. ماجرا وقتی اسفناکتر میشود که این سلطه استعماری با قرارداد 1907 (سن پترزبورگ) بین روس و انگلیس برای تقسیم ایران به دو منطقه شمالی و جنوبی بین خودشان، رسمیت هم می یابد. حال بگویید شما بودید چه میکردید؟! ضعیف و زبون در خانه می نشستید تا مال و ناموستان غارت شود؟! منتظر دولت و #سپاهِ نداشته، میماندید؟! یا بپا میخاستید و دفاع میکردید؟! ایرانی در این موقعیت چه تصمیمی گرفت؟!👇
در گوشه گوشه ایران، جنبشهای ضداستعماری به راه افتاد. در شمال میرزا کوچک خان #جنگلی، در جنوب رئیسعلی #دلواری، در آذربایجان شیخ محمد #خیابانی، در همدان و خراسان کلنل #پسیان و... تفنگ در دست گرفتند و جوانمردانه کوچه به کوچه، ده به ده، شهر به شهر اشغالگران را بیرون راندند.
#مقاومت تا جنگ جهانی اول در سال 1914 (1293 شمسی) ادامه یافت. در میانه جنگ، در #روسیه انقلاب کمونیستی رخ داد و شوروی جدید نیروهای خود را از همه کشورهای اشغال شده بیرون کشید. به یکباره #انگلستان شد سلطان بلامنازع ایران. اما جنبشهای ضداستعماری، بدترین مانع و موی دماغ روباه پیر بود و چاره آن یک راه حل شیطانی بود."برای حکومت بر مردم ایران باید آنها را گرسنه نگه داری!" و "کاهش #جمعیت ایران" با ایجاد #قحطی. انگلیسی ها شروع کردند به جمع آوری و خرید دارو و گندم و جو و احتکار آنها. در عرض 2 سال قحطی و بیماری های واگیر با ایران ما چنان کرد که لشکر مغول نکرد. نصف جمعیت ایران کشته شد و ثمره جنگ جهانی اول برای ایرانِ بیطرف! یک #هولوکاست عظیم انسانی بود. 9 میلیون ایرانی کشته شدند.
1 سال پس از پایان جنگ، انگلستان تصمیم گرفت ایران را رسما به عنوان #مستعمره خود اعلام کند. وثوق الدوله نخست وزیر در قراردادی شرم آور با رشوه ای کلان، سند ایران را به نام پادشاهی انگلستان زد ولی احمدشاه با فشار علما با همه ضعف و جوانی اش، زیر بار نرفت و به تنبیه این استنکاف، سلسله قاجار برچیده شد و #پهلوی آمد. #رضاخانی که خودشان آوردند و خودشان بردند. جنبشهای ضداستعماری برچسب "تجزیه طلبی" گرفتند و در گوشه گوشه ایران سرکوب شدند. 20 سال بعد در جنگ جهانی دوم، هیچ کس دیگر نبود تا از ایران دفاع کند. همه غیورمردان ایران، #خلع_سلاح شده بودند.. #متفقین 24 ساعته کل ایران را اشغال کردند و #رضاشاه قدرت پوشالی را به بیرون انداختند..
🔸صد سالِ تمام این جنایت بزرگ تاریخی در لابلای روزنامه ها و کتابها و تئاترها و #فیلمفارسی های منورالفکران ایرانی #سانسور شد. به همین سادگی. و در عوض یک تاریخ سازی جعلی برای ایران توسط همین انگلیسی ها رقم خورد. موج تاریخ سازی برای " #ایران_باستان " برای تضعیف هویت #شیعی ایرانیان (هویت مقاومت خیز) شدت گرفت و این شد که هر چه آنها بخواهند و بگویند ما باید «تکرار کنیم» و هر چه آنها نخواهند نباید. حافظه تاریخی مردم، همواره از انگلستان متنفر بوده اما گاه نمیداند چرا؟! چرا که نگذاشتند جنایات انگلیسی ها در این کشور سینه به سینه و ورق به ورق بازگو شود. درست مثل #آمریکایی ها. انگلیسی ها هنوز مشغول نوشتن #تاریخ ما هستند.
به قلم: #محمد_عبدالهی
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
#متن_مهمان
✅پوپولیست کیست؟
عوام گرایی یا پوپولیسم را آموزه و روشی سیاسی دانسته اند که در طرفداری کردن یا طرفداری نشان دادن از حقوق و علایق مردم عامه در برابر گروه نخبه، خود را نشان می دهد.
بخشی از این تعریف یعنی طرفداری کردن از حقوق و علایق مردم عامه در برابر گروه نخبه و منفی دانستن آن، قطعا با آموزه های علوی تناقض آشکار دارد و ناشی از روحیه متکبرانه الیت در مقابل توده مردم است.علی (ع) در نامه به مالک صریحا می فرمایند:
إنَّمَا عِمَادُ اَلدِّینِ وَ جِمَاعُ اَلْمُسْلِمِینَ وَ اَلْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ اَلْعَامَّةُ مِنَ اَلْأُمَّةِ فَلْیَکُنْ صِغْوُکَ لَهُمْ وَ مَیْلُکَ مَعَهُمْ
اما ستون دین و انبوهى مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان ، عامه مردم هستند ، پس ، به آنان تکیه کن و میل تو به آنها باشد.
ایشان در بخش دیگری به مالک می فرمایند که محبوبترین امور در نزد تو اموری باشد که بیشتر به رضایت مردم منجر شود.
و لْیَکُنْ أَحَبَّ اَلْأُمُورِ إِلَیْکَ أَوْسَطُهَا فِی اَلْحَقِّ وَ أَعَمُّهَا فِی اَلْعَدْلِ وَ أَجْمَعُهَا لِرِضَى اَلرَّعِیَّةِ.
از اینرو با مردم بودن و در کنار مردم بودن و دور از آنها نبودن توصیه می گردد. یکی از مواردی که علی (ع) در دوران حکومت خویش بر آن تأکید داشتند، ارتباط مستقیم با مردم بود. پنهان شدن از مردم، کارگزار اسلامی را از بسیاری آگاهیها بینصیب میسازد. امام علی (ع) در این خصوص به مالک اشتر میفرمایند:
"مبادا خویش را فراوان از رعیت پنهان کنی که پنهان شدن والیان از رعیت، نمونهای از تنگ خویی (نامهربانی) و کماطلاعی در کارها است و نهان شدن از رعیت، والیان را از دانستن آنچه بر آنان پوشیده است، بازمیدارد؛ پس کار بزرگ مینماید. زیبا زشت و زشت زیبا میشود و باطل به لباس حق درمیآید. همانا والی، انسانی است (مانند دیگران) که آنچه را مردم از او پوشیده دارند نداند، حق را نشانهای نباشد تا بدان راست از دروغ شناخته شود. افزون بر این، بیشتر درخواستها و نیازمندیهای مردم بر تو هزینه و رنجی ندارد، چرا که شکایت از ستمی یا انصاف خواستن در معاملهای است.»
اما تعریف دومی نیز می توان از پوپولیسم ارائه کرد و آن اینکه حاکمان برای جلب رضایت مردم، منافع بلند مدت و واقعی آنان را فدای منافع کوتاه مدت کنند تا از رهگذر جلب رضایت کوتاه مدت اما ویرانی آینده شان، بتوانند جایگاه خود را حفظ کنند.
این سخن به معنای بی توجهی به سطوح کوتاه مدت و میانه در برنامه ریزی نیست بلکه سخن در فریب دادن مردم است.معلمی را تصور کنید که درس نمی دهد، از دانشجو کار نمی خواهد و دست آخر هم چند سوال می دهد و از آنها امتحان می گیرد و معلمی دیگر بالعکس.در کوتاه مدت عمدتا از معلم اول رضایت خواهد بود اما بعدها دانشجویان خواهند فهمید که این معلم چه بر سر آنها آورده است.
در تکمیل تعریف فوق می توان اشاره کرد که در این نوع پوپولیسم، کارهای ضربتی، فاقد مطالعه و از این دست کارها برای نشان دادن اینکه «من کار می کنم» و به دست آوردن رضایت مقطعی، فراوان دیده می شود.
به نظر من این شاخص مهمی است که بر اساس آن ببینیم چه کسی پوپولیست است.
----------------------------------------------
به قلم: #دکتر_فرزاد_جهانبین
به نام خدا
آنچه از امام آموخته ایم (۲۹۴)
به بهانۀ برد تیم محبوب قائم شهری ها #نساجی
دیروز در فرمانداری شهر قائمشهر جلسه ای بود که جمعی از دغدغه مندان حوزۀ فرهنگ و اقتصاد دور هم جمع شده بودند.
یکی از موضوعات مورد بحث، وضعیت کارخانه های #نساجی این شهر بود که از آن کارخانه ها فقط تیم نساجی مازندرانی باقی مانده که امروز بعد سال ها تلاش #جوانان، به لیگ برتر صعود کرد.
جناب محمدی، فرماندار با سابقۀ قائمشهر در پاسخ به این پرسش که چه بر سر زمین نساجی آمده؟ شاهنامۀ امیر ارسلانی را برای مان بیان داشت که فقط می شود خورد 👈 #تأسف. البته ربطی به جناب ایشان ندارد چرا که این تأسف بر می گردد به مدیران و نمایندگان (ناآگاه به مسائل صنعت نساجی و به طور عام اقتصاد) گذشته که با ناشی گری شان👈 رفتن ابرو را درست کنند، چشم را کور کردند.
#بگذریم...
امروز #شیپور طرفداران تیم که تا ساعت ها در شهر دمیده می شد، مرا به یاد سوت کارخانه های نساجی می انداخت که در دهۀ های گذشته در شهر می پیچید...
به ذهنم آمد پیروزی تیم نساجی به مانند شکلاتی بود که بعد گریۀ دیروز دغدغه مندان اعتلا و پیشرفت شهر از سوی مسوولان به دست آنان داده شد.
جوانان بیکار شهر با مستی پیروزی تیم محبوب شهرشان که با برد #شش بر #صفر به لیگ برتر راه یافته است، غم از دست دادن حدودا ۱۲هزار فرصت شغلی را به فراموشی سپرده اند و چقدر شعف برانگیز است این #فراموشی😔
ببخشید شادی همشهری ها را با بیان این وجیزه مکدر کرده ام ولی باید این مطالب گفته می شد چرا که از بزرگان شنیده ایم : #وشنا_اشکم، #چکه_ره_کورنه*
*کف زدن، به درد شکم گرسنه نمی خوره
مفید اسماعیلی سراجی
فرزند شهر سرداران شهید، #شهر_مظلوم
#قائمشهر
@khomeinism 🍃🇮🇷
هدایت شده از جنگ و گنج
تو ای شب شکن، شب ستیز قوی
امام زمان، ای تو ما را ولی
بیا تیغ را از غلافش بکش
همان تیغ حق، تیغ مولا علی
@jangoganj 🍃🇮🇷
🔴نقشه کدخدا برای پس از لغو برجام چیست؟!
وزیر جنگ رژیم #صهیونیستی، اخیرا در مصاحبه با روزنامه ای عربستانی علاوه بر تهدید ایران به حمله نظامی، نکاتی گفته که جای تحلیل دارد. کلیدواژه های کلیدی وی در این مصاحبه، تهدید ایران به #جنگ_اقتصادی، تاکید بر اینکه ایران روزهای آخرش را میگذراند، رها کردن فقرای ایران! و فشار مردمی و ذوق زدگی از تصمیم احتمالی #ترامپ برای خروج از #برجام است.
این مجسمه آدمکشی از چه برنامه ای سخن میگوید؟! #آمریکا و #اسرائیل برای دوران پس از انحلال برجام چه در سر دارند؟!البته #اروپا هم علیرغم نمایش استقلال در سیاستگذاری، در نهایت دنباله رو سیاست کلان امریکا و اسرائیل در حوزه برجام خواهد بود.
علیرغم ۴ دهه شکست و رسوایی در برابر انقلاب اسلامی ایران سناریوی ۶ مرحله ای که آمریکا و اسراییل در شرایط کنونی به آن اندیشیده اند به این ترتیب است :
1️⃣ آمریکا از برجام خارج شود،
2️⃣قیمت #دلار سر به فلک میکشد و #ریال به شدت بی ارزش شود،
3️⃣با تورم شدید، ایران در معرض ورشکستگی و فروپاشی #اقتصادی قرار گیرد،
4️⃣نارضایتی عمومی بالا میگیرد و اغتشاشات خیابانی پا بگیرد
5️⃣هر نوع تلاش ایران برای بازگشت به «ایران هسته ای» حتی اقدامات نمایشی، به بهانه سلاح اتمی ایران را در معرض #جنگ قرار دهد!
6️⃣ و به زعم باطل آنها کل نظام اسلامی در چالش جدی قرار گیرد!
طبق همین پازل است که مسائلی چون تخریب #نیروی_انتظامی و تشویق به نافرمانی مدنی در برابر ماموران #امنیت کشور، معنا می یابد. برخلاف بسیاری از سلبریتی ها که علائق شخصی خود را دنبال میکنند، حدود ده #سلبریتی که با حمایتهای میلیاردی، فالوورهای میلیونی گرفته اند، بجای برنامه های #هنری، پیاده نظام #سیاسی هستند و به عنوان «عامل» و «مزدور» نقش #بسترسازی برای برنامه های آمریکایی-اسرائیلی را در داخل دنبال میکنند.
🔶راه حل چیست؟!
1️⃣وزارت خارجه، وزارت صنعت و تجارت، وزارت اقتصاد و.. پیش از خروج آمریکا از برجام، باید یک #قرارگاه_اقتصادی صرفا با هدف دیپلماسی اقتصادی، فعال ایجاد کنند.
2️⃣ یورو، یوان و روبل، باید به عنوان جایگزین دلار در مبادلات اقتصادی کشور جایگزین شوند. تا هم ارز کمتری از کشور خارج شود و هم وابستگی اقتصاد به دلار کمتر شود.
3️⃣ #واردات خصوصا کالاهای غیرضروری از کشورهای متحد آمریکا (آلمان، فرانسه و انگلستان) ممنوع شود و مبادلات اقتصادی با تاکید بر صادرات، با همسایگان، آسیای جنوب شرق، اروپای شرقی و حتی کشورهای افریقایی با جدیت دنبال شود.
4️⃣ تمامی موسسات مالی #اختلاسگر و بدهکار، بدهی خود به مردم را بپردازند و اختلاسگران با قاطعیت محاکمه شوند.
5️⃣ سیستم نظارتی قوی مانع افزایش قیمت خصوصا در کالاهای اساسی و حوزه های اصلی اقتصادی شوند.
6️⃣ #تولید داخلی و اشتغال به جدیت هم با اقدامات رسانه ای و هم با اقدامات عملی دنبال شود.
7️⃣ #بیکاری، علت العلل فقر و بزهکاری و قاطبه معضلات اجتماعی و سیاسی است.
8️⃣ هر نوع تعرض به ماموران امنیتی، با شدت و قاطعیت پاسخ داده شود و #فرهنگسازی رسانه ای صورت گیرد.
9️⃣ اقدامات دیپلماتیک برای حذف ویزای متقابل با کشورهای دیگر صورت گیرد تا زمینه انزوای سیاسی و #گردشگری برداشته شود. تمام تلاش غرب، بردن ایران به وضعیت «کره شمالی» یعنی #انزوا از جهان است. پس تمامی استراتژی های ما باید معطوف به افزایش روابط و تعامل ایران با دیگر کشورها و ملتها باشد.
🔟 فضای رسانه ای و روانی جامعه از التهاب های بیهوده، دور شود. متاسفانه نزاعهای #جناحی سبب میشود خصوصا نفوذی های دولت و جناح اصلاح طلب در هر موقعیتی، خصوصا موقعیت های بحران آلود بجای ملاحظه منافع کلی کشور، بدنبال ماهی گیری های باندی و جناحی باشند. #دوقطبی سازی های جعلی (جنگ طلبان- سازش طلبان؛ حاکمیت – مردم؛ تندرو-میانه رو) و.. آفتهای فضای سیاسی هستند که تنها با هدف گمراه کردن افکار عمومی و در نهایت درافتادن به چاهی چون برجام، صورت میگیرند.
11. و اما در آخر، نقاط #حساسیت زای بیهوده ای که تنها با هدف ایجاد #نارضایتی عمومی تعبیه شده اند، لغو شوند. نمونه های این مورد زیاد است. مواردی از این دست حساسیت های بی ارزش زیاد است که اگر کُنه آن را بگردیم، به نفوذی هایی خواهیم رسید که تنها با هدف «تراکم نارضایتی» ها چنین حساسیت هایی را در نظام ایجاد کرده اند. یادمان باشد، اقدام پیش از بحران، نشانه #قدرت است و اقدام پس از بحران، نشانه #ضعف. بسم الله
✍️ متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در مشرق نیوز: mshrgh.ir/851560
@khomeinism
🔴احتمال مرگ بنسلمان در تیراندازیهای کاخ پادشاهی
📝 #حسین_شریعتمداری
شواهد فراوان و قابل توجهی در دست است که نشان میدهد غیبت نزدیک به 30 روزه «محمد بنسلمان» ولیعهد پادشاه عربستان طبیعی به نظر نمیرسد و از بروز حادثهای حکایت میکند که تلاش میشود از میدان دید دیگران پنهان بماند. بخوانید!
1- شنبهشب اول اردیبهشت ماه جاری (21 آوریل 2018 ) خبرگزاریها از یک درگیری شدید در ریاض خبر دادند. فیلمها و تصاویری که از محل درگیری مخابره شده بود به وضوح از تردد تانکها و زرهپوشها در اطراف کاخ سلطنتی آلسعود حکایت میکرد و صدای تبادل آتش با سلاح سنگین میان گارد سلطنتی و گروهی که هنوز هویت آنها فاش نشده است شنیده میشد. این درگیری برای چند ساعت پیاپی ادامه داشت. بعد از وقوع حادثه و با تاخیری سؤالبرانگیز (فردای آن روز)، مقامات سعودی در یک گزارش رسمی اعلام کردند که یک «آی پهپاد» از نوع «هلیشات» که به عنوان اسباببازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد در آسمان اطراف کاخ دیده شده بود که با پدافند هوایی منهدم شد! و توضیح ندادند که آیا چند ساعت تیراندازی با سلاح سنگین و حضور تانکها و زرهپوشها برای مقابله با یک اسباببازی بوده است؟!
2- محمد بنسلمان به حضور مداوم در رسانهها و مصاحبههای پی در پی با شبکههای خبری شهرت داشت به گونهای که تقریبا هیچ روزی نبود که تصویر و یا اظهار نظری از وی در رسانهها نباشد. با این حال غیبت کامل 27 روزه بنسلمان در رسانهها و بیخبری مطلق از حضور او در بازدید از فلان مرکز یا افتتاح فلان ساختمان و... که تقریبا همه روزه مواردی از آن دیده و مخابره میشد را نمیتوان تصادفی و عادی تلقی کرد!
3- محمد بننایف، ولیعهد رسمی آلسعود که بنسلمان با پشتیبانی آمریکا و حمایت پدرش او را برکنار کرده و خود به جای او نشسته بود، بعد از برکناری، در قصر محل اقامت خود محبوس بود و هیچ خبری از وی به بیرون درز نمیکرد. اما بننایف اخیرا در اقدامی دور از انتظار در صفحه توئیت خود، سیاستهای محمد بنسلمان را به شدت محکوم کرده و ادامه آن را باعث نابودی حاکمیت چند ده ساله آلسعود دانسته است.
از محمد بننایف که در محل اقامت خود محبوس بود و اجازه کمترین تماسی با دنیای بیرون از قصر خود نداشت، این اظهار نظر و حمله مستقیم و همهجانبه به محمد بنسلمان عجیب و غیرمنتظره است آنهم بنسلمانی که به برخوردهای سخت و خشونتآمیز با مخالفان خود شهرت دارد، بنابراین توئیت محمد بننایف تنها میتواند نشانه بیرون افتادن بنسلمان از چرخه قدرت در عربستان باشد.
4- دو هفته قبل «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ترامپ در سفری ناگهانی به ریاض رفت و خبرگزاریها به نقل از مقامات سعودی از ملاقات و گفتوگوی او با محمد بنسلمان خبر دادند! اما برخلاف معمول هیچ تصویری از این ملاقات مخابره نشد! تا آنجا که برخی از منابع خبری در انجام این ملاقات تردید کردند!
5- قطر در برخورد با عربستان از روش کجدار و مریز استفاده میکرد و در تلاش بود تا پیوندش با آلسعود به طور کامل گسسته نشود و راه بازگشت باز بماند ولی اخیرا با صراحت اعلام کرده است که هیچیک از شروط عربستان - بخوانید بنسلمان- را نمیپذیرد. این حرکت قطر نیز از حادثهای در حاکمیت آلسعود خبر میدهد که میتواند حذف بنسلمان نتیجه آن باشد.
6- نامه محرمانه ترامپ به سران برخی از کشورهای عربی خلیجفارس- که اطلاع رهبر معظم انقلاب از آن شگفتی غرب را در پی داشت- و صدور چندین و چند دستورالعمل خطاب به آنان که با بایدها و نبایدها همراه بود، غیرمنتظره به نظر میرسید چرا که مضمون و محتوای نامه ترامپ حاوی نکتهای نبود که پیش از آن به طور علنی خطاب به سران عرب خلیجفارس مطرح نشده باشد! از این روی ارسال محرمانه آن در عرف سیاسی معمول و قابل توجیه نبود، مگر اینکه اتفاق غیرقابل پیشبینی و تازهای افتاده باشد که سران کشورهای یاد شده را با شوک و سردرگمی روبرو کرده و باعث شده که ترامپ دلگرمی دادن به آنان را ضروری بداند! سفر ناگهانی و بدون مخابره تصویر مایک پمپئو به عربستان نیز در همین جهت قابل ارزیابی است.
7- و اما، آنچه شواهد و قرائن یاد شده را از احتمال به قطعیت نزدیک میکند یک خبر به کلی سرّی است که از سرویس اطلاعاتی و امنیتی یکی از کشورهای عربی منطقه درز کرده و به گونهای در اختیار کیهان قرار گرفته است. این سرویس اطلاعاتی در گزارش محرمانه خود برای مقام عالی کشور متبوع خویش با قاطعیت آورده است که در جریان درگیریهای شنبه شب ریاض- اول اردیبهشت/21 آوریل- حداقل دو گلوله به محمد بنسلمان ولیعهد عربستان اصابت کرده و احتمال اینکه از دنیا رفته باشد نیز وجود دارد.
@khomeinism 🍃🇮🇷
◾️چند خط در مورد سرنوشت بنسلمان/ وقتی قاعده جنگ روانی را نمیدانیم
▪️دو سه روزی است که خبری توسط سردبیر روزنامه کیهان در مورد سرنوشت ولیعهد سعودی دست به دست میشود، دوستان میپرسند که این خبر واقعیت دارد یا نه؟ بنده نمیتوانم راست و دروغ این خبر را تایید را رد کنم، چون نه مانند آقای شریعتمداری که به جاهای خوبی وصل هست، ارتباطی آنچنانی دارم و نه بهعنوان یک روزنامه نگار میتوانم ادعایی کنم که فرداروز ممکن است خلافش ثابت شود.
▪️این را هم خدمت شما عرض کنم که ما در عرصه خبری، عنوانی داریم که از آن به «دام خبری» یاد میشود. این دام که یکی از قالبهای جنگ روانی برای وادار کردن رقیب به اعلام موضع است، زمانی مطرح میشود که شما هیچ اطلاعی از طرف مقابل نداری و صرفا در حد یک گمانهزنی چیزی را شنیدهای، چون دنبال خبر اصلی و گرفتن تاییدیه نهایی هستی، دست به کار شده و در مورد طرف مقابل خبرسازی میکنید. این همان دامی است که کیهان برای گرفتن خبر سرنوشت بنسلمان گسترده است.
▪اما ما در حوزه جنگ روانی هم همیشه ناشیانه رفتار میکنیم. این رفتار ناشیانه به این شکل است که طرف مقابل را بهجای وادار کردن به واکنش، وادار به سکوت میکنیم. رژیم صهیونیستی و امریکا هر وقت بخواهند جنگ روانی علیه ما راه بیندازند، دست به دامان الجریده کویت، الدیار لبنان، ایلاف سعودی، الشرقالاوسط سعودی و .... میشوند. در مورد انتشار این خبر نیز بهتر بود که یک رسانه عربی، مثلا رسانهای مصری یا حتی اردنی این خبر را منتشر میکرد نه رسانهای که در دشمنی به سعودیها زبانزد است.
▪️با این اوصاف، بنده همان شب تیراندازی در کاخ سلطنتی سعودیها در ریاض یادداشتی https://t.me/syriankhabar/9549 را قلمی کردم که هنوز هم به آن باور داشته و پایه تحلیل من در مورد سرنوشت بنسلمان است. ما هم مانند بسیاری دیگر در مورد سرنوشت ولیعهد سعودی که نزدیک به یک ماه است خبری از او در دست نیست، تردید داریم، نه اینکه کشته شده باشد که اگر چنین بود کسی نمیتواند جنازه را مخفی کند و کلا وهابیها جنازه را روی زمین نگه نمیدارند و در این مورد مخفیکاری نمیکنند.
▪️نکته دیگر آنکه اگر او کشته شده بود، روند اصلاحات قائم بهفردی که در مملکت شروع کرده به دلیل مخالفان بسیاری که داشت لابد باید متوقف شود که تاکنون نشده است. این هم یک جنبه دیگر ماجرا است. اگر هم زخمی باشد که در این مورد هم بالاخره باید خبرش جایی درز کند، نمیشود یک نفری زخمی باشد کلی پزشک و پرستار و آدم امنیتی در اطرافش باشند و کسی خبردار نشود. اگر مخالفان بنسلمان به او رسیده به سمتش شلیک کردهاند، بدون شک میدانند که وضعیتش چیست.
▪️خروجی این تحلیل کوتاه (نوشتم تحلیل و پایه تحلیل بدون خبر دقیق زیاد مستحکم نیست) این است بن سلمان آسیب جدی ندیده و یا آنکه سالم است و تلاش دارد پس از هیاهوی فراوان مخفیانه امور را رتق و فتق کند. شک نداشته باشید که اگر او در کما بود، یا زبان نداشت رقبایش، همانهایی که به سمتش شلیک کردند، الان دو سه دو کودتا کرده بودند و قدرت را به دست گرفته بودند. ما منتظر روزها و هفتههای آینده میمانیم، کسی در دنیای امروز زیاد نمیتواند مخفی بماند.
☑️ادمین کانال اخبار سوریه
K.J
@syriankhabar
@khomeinism 🍃🇮🇷