eitaa logo
گروه حقوقی خورشید عدالت
140 دنبال‌کننده
96 عکس
2 ویدیو
0 فایل
مشاوره حقوقی رایگان قبول کلیه دعاوی حقوقی و کیفری و ثبتی و.... جهت مشاوره به ایدی زیر پیام بدید @dehnavi_law
مشاهده در ایتا
دانلود
📌بنام زدن محضری ملک و زمین به نام فرزندانی که به سن قانونی نرسیده‌اند امکان پذیر خواهد بود؟ بله امکان پذیر می‌باشد شخص میتواند نسبت به انتقال سند محضری به صورت قانونی از طریق دفاتر اسناد رسمی و یا صلح به نام فرزند خود اقدام نماید
🏠اخذ مجوز ساخت خانه در زمین کشاورزی، به چه صورت میتوان دریافت کرد؟ باید به سازمان جهاد کشاورزی محل جهت تغییر کاربری زمین مراجعه کنید و این جواز را دریافت کنید
✔اگر خانم ازدواج مجدد انجام دهد، مهریه ازدواج اول منتفی میشود؟ خیر، حتی اگر زن مجددا ازدواج کند، هر آنچه از ازدواج اول نبخشیده و پرداخت نشده کماکان طلبکار است و خانم می‌تواند از شوهر سابق و همسر کنونی خود همزمان مهریه خود را مطالبه کند
مهریه تا چه میزان می تواند باعث حبس زوج شود؟ یکی از سوالاتی که بسیاری از زوجین مطرح می کنند در مورد موارد قانونی لحاظ شده در تعیین میزان مهریه می باشد. ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده می گوید: هرگاه مهريه در زمان وقوع عقد تا يكصد و ده سكّه تمام بهارآزادي يا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده(۲) قانون اجراي محكوميت‌هاي مالي است. چنانچه مهريه، بيشتر از اين ميزان باشد در خصوص مازاد، فقط ملائت زوج ملاك پرداخت است. بنابراین زوجه می تواند پس از طرح دعوای مطالبه مهریه و صدور حکم، صرفا تا حد 110 سکه تمام بهار آزادی، و عدم وصول آن،درخواست حبس زوج را به استناد ماده 3 قانون جدید بخواهد و اگر مهریه بیش از آن باشد، زوجه می باید مال دار بودن مرد را اثبات نماید تا بتواند رای بگیرد.
👨‍👩‍👧‍👦آیا می توان والدین را از ملاقات با فرزندان محروم نمود ؟ خیر ؛ امکان محروم نمودن والدین از ملاقات با کودک امکان پذیر نیست. حتی در صورت شرایط خاص با حضور ناظر از طرف دادگاه می‌توان با فرزندان ملاقات داشت
●آیا شهادت اعضای خانواده معتبر است؟ ☆خویشاوندی سببی و نسبی به هیچ عنوان مانع از شهادت افراد نیست و بر خلاف تصور عموم، اعضای خانواده و فامیل میتوانند به نفع هم شهادت دهند و چنانچه از نظر قاضی، شهادت آنها منطبق با واقعیت تشخیص داده شود، صحیح است.
●●چنانچه شوهر زندگی مشترک را ترک‌کند، آیا زن می تواند تقاضای طلاق کند؟ 🔹️ترک زندگی خانوادگی توسط شوهر در صورتی که ❗️حداقل به مدت شش ماه متوالی (پیوسته) یا نه ماه‌ متناوب (نا پیوسته)  "در مدت یک سال" انجام شود و شوهر بابت ترک زندگی مشترک، عذر موجهی نداشته باشد، مصداق عسر و حرج محسوب میشود و زن میتواند به استناد آن از دادگاه خانواده تقاضای طلاق کند. (ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی)
☆☆در چه شرایطی، بعد از طلاق، علاه بر مهریه، "تا نصفِ" اموالِ مرد، متعلق به همسرش می شود؟ 🔹️۱- این شرط (شرط تنصیف) در سند ازدواج نوشته شده باشد و طرفین آن را امضا کرده باشند. 🔹️۲- طلاق از جانب مرد باشد. 🔹️۳- طلاق، ناشی از تخلفات زن از وظایف زناشویی و یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد. 🔵شرط تنصیف تنها شامل اموالی است که در طول زمان زناشویی بدست آمده باشد و اموال قبل از عقد را شامل نمی شود. 🔵منظور از تنصیف، به معنای دقیقاً نصف اموال نیست و "از یک درصد تا پنجاه درصد" است که تشخیص میزان آن بستگی به نظر قاضی دارد.
●آیا سهام عدالت برای پرداخت مهریه قابل توقیف می باشد؟ بله این سهام قابل توقیف می باشد البته تا حدی که آزادسازی شده باشد و قابلیت نقل و انتقال داشته باشد. $چطور بفهیمم که زوج دارای سهام بورسی می باشد؟ زوجه می تواند از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به اطلاع از این امر اقدام نماید البته لازم به ذکر است که حکم قانونی را می بایست با خود همراه داشته باشد. در صورتی که توقیف سهام از طریق اجرای ثبت صورت بگیرد نیاز به حکم قانونی نمی باشد. $آیا سهام زوج جز مستثنیات دین می باشد؟ با توجه به اینکه این مال قابلیت توقیف را دارد بنابراین از دایره مستثنیات دین خارج است
🔵آیا ملک مسکونیِ در حال ساخت، قابل توقیف توسط طلبکار یا همسر (بابت‌مهریه) است؟ اصطلاحاً آیا جزو مستثنیات دین  محسوب می شود یا خیر؟ (طبق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه، شماره 7/98/642، مورخ  1399/01/17 بر اساس بند «الف» ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب 1394): 🔹️منزل مسکونیِ در شأن بدهکاری که با حکم قطعی دادگاه، محکوم‌ شده است، جزو مستثنیات دین است و منظور از منزل مسکونی، محلی است که برای بدهکار و افراد تحت تکفل وی قابلیت سکونت داشته باشد.  ❗️بنابراین ساختمان در حال ساخت که تکمیل نشده، منزل مسکونی تلقی نمی‌شود تا جزء مستثنیات دین باشد و قابل توقیف توسط طلبکار یا همسر (بابت مهریه) است. 🔹️نکته: نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه، لازم الاتباع نیست و قاضی صادر کننده رای، می تواند نظر و استدلالِ دیگری غیر از نظر فوق داشته باشد.
🔵🔵آیا در تصادفات، افت قیمت خودرو نیز به عنوان خسارت، قابل مطالبه است؟ 🔹️در زمان بروز تصادف، راننده ی مقصر، مسئول پرداخت کلیه خسارات وارد شده است که افت قیمت خودرو نیز مشمول این خسارات می شود. 🔹️در صورتی که طرفین در مورد میزان این خسارت به توافق نرسند، فرد خسارت از طریق دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلافِ اقدام نمایند. 🔹️افت قیمت خودرو مشمول بیمه بدنه یا ثالث نمی شود.
🌐🌐آیا نمای ساختمان جزء مشاعات است؟ ❗️نمای آپارتمان جزو بخش‌های مشاع محسوب می‌شود؛ بنابراین قوانین مربوط به تغییرات در ساختمان را شامل می‌شود. 🔹️هیئت وزیران دربند «ح» ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، نمای خارجی ساختمان‌ها را جزو قسمت‌های مشاع ذکر کرده‌اند. 🔹️طبق این قانون هر کسی که در یک واحد آپارتمان زندگی می‌کند نسبت به نمای ساختمان خود مسئول بوده و هیچ‌کس نمی‌تواند به‌صورت مستقل برای تغییر در نمای ساختمان خود تصمیم بگیرد. ❗️طبق ماده ۹ قانون تملک آپارتمان‌ها: ”هیچ‌یک از مالکین و ساکنین یک ساختمان حق ندارند بدون موافقت اکثریت، تغییراتی در محل یا شکل سردر یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی  خود که در معرض دید  و منظر باشد، بدهند.
🔵🔵آیا زن می تواند بعد از فوت شوهرش، مهریه اش را مطالبه کند؟ 🔹️مهریه یک بدهی و دین بر عهده مرد است، از این جهت بعد از فوت وی نیز همسرش می تواند مهریه خود را مطالبه کند. 🔹️زن بعد از فوت شوهر میتواند به محض مطالبه مهریه، معادل تمام مهریه، از اموال شوهر مانند دیه شوهر، حسابهای بانکی، زمین، ساختمان، سهام بورسی وی و ... توقیف نماید. 🔹️دعوای مطالبه مهریه بعد از فوت شوهر، باید به طرفیت تمامی ورثه شوهر مطرح شود.
☆☆ اگر حادثه و فوت، هر دو در ماه حرام اتفاق افتاده باشد، دیه ی فوت، یک سوم اضافه می شود. 🔹️دیه کامل در ماه‌های غیر حرام برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۲ میلیارد ریال معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شد.  ❗️اگر "حادثه و فوت"، هر دو در یکی از ماه های "محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه" (موسوم به ماه های حرام) اتفاق بیفتد، یک سوم به میزان دیه اضافه می شود (اصطلاحا «تغلیظ» می شود). 🔹️بنا بر این در صورت وجود شرط بالا، میزان دیه کامل در ماههای حرام در سال ۱۴۰۳ یک میلیارد و ششصد میلیون تومان خواهد بود.
نفقه زن شاغل 🔷نفقه زندگی مشترک قانونا به عهده مرد است و اگر زن بیرون از خانه شغل مستقل برای خود داشته باشد مرد نمیتواند به این بهانه نفقه زن را پرداخت نکند و همچنین اگر زن برای مدتی خرج زندگی را از حقوق خود بپردازد در آینده میتواند مبلغ آن را از همسر خود مطالبه کند.
●در هنگام خرید ملک قولنامه ای چه نکاتی را باید رعایت نمایید؟ 🔶ابتداً با تحقیق از اهل محل از سلامت مالک و ملک اطمینان حاصل نمایید. سپس سند عادی ملک که همان قولنامه است را از فروشنده گرفته و دقت نمایید که مهر شورای محل را داشته باشد. 🔶دقت کنید حتما تمامی قولنامه های دست های قبلی را بررسی کرده و تحویل بگیرید. در پایان نیز علاوه بر قولنامه ، با مهر شورا از فروشنده وکالت و اقرارنامه محضری اخذ نمایید.
●آیا زنی که به شوهرش خیانت کرده، حق مطالبه مهریه دارد؟ 🔸️بر اساس قانون مدنی، به محض عقد نکاح، مهریه به مالکیت زن در می آید و از زمان عقد، مرد مکلف به پرداخت آن به همسر خود می شود. 🔸️لذا خیانت زن، سبب نمی گردد که وی مهریه خود را از دست بدهد و زن پس از خیانت نیز همچنان می تواند مهریه خود را مطالبه کند.
🔵وضعیت حضانت فرزندان در سنین مختلف 🔹️حضانت فرزندان تا سن ۷ سالگی بر عهده "مادر" است؛ چه فرزند، پسر باشد چه دختر. 🔹️از ۷ تا ۹ سالگی، حضانت فرزند بر عهده "پدر" است؛ چه فرزند، پسر باشد چه دختر. 🔹️بعد از ۹ سالگی، با توجه به پسر یا دختر بودنِ فرزند، وضعیت حضانت وی متفاوت است. اگر دختر باشد، با توجه به این که از نظر قانون، دختر در سن ۹ سالگی به بلوغ میرسد، دختر بعد از رسیدن به سن ۹ سال می تواند خود انتخاب کند که با پدر زندگی کند یا با مادر. 🔹️اگر پسر باشد، با توجه به این‌ که از نظر قانون، سن بلوغ پسران ۱۵ سال است، حضانت پسر از ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است و بعد از ۱۵ سالگی خود پسر می تواند انتخاب کند که با پدر زندگی کند یا با مادر.
✴️سه اثر منفی عدم‌ تمکین برای زن 🔸️تعلق نگرفتن نفقه به زن 🔸️ایجاد امکان برای مرد جهت کسب اجازه ازدواج مجدد از دادگاه (بعد از اثبات عدم تمکین)  🔸️منتفی شدن شرط تنصیف اموال مرد (زیرا در صورتی "تا نصف" اموالی که شوهر در زمان زندگی مشترک به دست آورده، به زن تعلق میگیرد که سوء معاشرت، از طرف زن نبوده باشد)
🔵تعیین حق فسخ قرارداد، بدون تعیین مهلت، تمام قرارداد را باطل می کند 🔹️اگر در قرارداد نوشته شود که طرفین می توانند این قرارداد را فسخ کنند، ولی برای این حق فسخ، مدت تعیین نکنند، قرارداد کلاً باطل است و هر کدام از طرفین می توانند اعلام بطلان قرارداد را از دادگاه بخواهند. 🔹️به عبارت حقوقی: تعیین خیار شرط برای طرفین یا شخص ثالث، بدون تعیین مدت، سبب بطلان قرارداد است.
🌐🌐اگر کسی مالی را به دیگری هبه کند (ببخشد)، تا زمانی که مال را تحویل وی نداده است، هبه واقع نشده و کسی که مال به وی هبه شده، نمی تواند از طریق قانون، هبه کننده را ملزم به تحویل مال کند‌.
🔵تعیین حق فسخ قرارداد،بدون تعیین مهلت،تمام قرارداد را باطل میکند 🔹️اگردرقرارداد نوشته شود که طرفین میتواننداین قرارداد را فسخ کنند،ولی برای این حق فسخ،مدت تعیین نکنند،قراردادکلاً باطل است و هرکدام از طرفین میتوانند اعلام بطلان قرارداد رااز دادگاه بخواهند. 🔹️به عبارت حقوقی:تعیین خیارشرط برای طرفینی اشخص ثالث،بدون تعیین مدت،سبب بطلان قرارداداست.
🔴🔴زنا با یک زن، همراه با ترساندن وی به نحوی که باعث تسلیمش شود، در حکم زنای به عنف است و مجازات اعدام دارد ♦️هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند، عمل او در حکم زنای به عنف است و مجازات اعدام دارد. ♦️همچنین زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید یا ترساندن زن که موجب تسلیم شدن او شود، نیز در حکم زنای به عنف است و مجازات اعدام دارد. ♦️(تبصره ۲ ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی)
🔵🔵افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، از پرداخت هزینه دادرسی معاف هستند‌ 🔹️افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مددجویان مستمری بگیر سازمان بهزیستی کشور، با ارائه کارت مددجویی و تأییدیه رسمی مراجع مزبور، از پرداخت هزینه دادرسی معاف می‌باشند. 🔹️(تبصره ماده ۵۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی)