16.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لطافت علامه حسنزادهآملی (رضواناللهتعالیعلیه) نسبت به ماه رمضان
از زبان آیتالله جوادیآملی (حفظهالله)
•ماه رمضان آمد
نور دل و جان آمد
♡دعاگوی بندهی حقیر باشید♡
@khosravi_ir
🔷در علم جفر (حروف) 🔷
جفر اقیانوس کبیر است و جفر یعنی کتاب آفرینش و جفّار مثل حفّار است، گاهی به گنج می رسد و گاهی تنها رنج است و علوم اعداد و حروف و اوفاق و زبر و بینات چون دیگر علوم معداتند، تا صعود برزخی و عقلی به اصول حروف برای نفس حاصل نگردد، نتیجه حاصل نمی گردد....
تبصره:بدانکه تعویذ محبت و عداوت که مردم طالبند، نه اینهاست که در میان مردم است و این شیوه بسیار بلند است و عزیز، و همه کس به آن راه ندارند..
مآثر آثار، ج۱، صص۳۷۵_۳۷۴
علامه حسن زاده آملی قدّس سرّه
@khosravi_ir
نکته ای از جفر
جفر در لغت و معانی جفر:
جفردر لغت عرب شتر و گاو و گوسفندی است که از شیر خواری به غذا خواری آمده باشد همچنین جعبه و صندوق و کیسه و همیان و ورق و طوماری را که از پوست آنها سازند نیز جفر گویند و گاهی کنند در اصطلاح علمی از علوم غریبه است که به وسیله آن برای تصغیر و غیره، جُفير يا جُفيره تعبیر می حوادث گذشته و آینده و امور مجهوله شناخته میشود و در احادیث بسیار این کلمه در همین معنی به کار رفته است چنان که در بعضی از آنها جفر (سفید) و جفر «سرخ» و در بعضی دیگر جفر بزرگ و جفرکوچک تعبیر شده است و توضیح هر یک از این تعابیر نیز در احادیث بیان شده است.
+جفر سفید:
صندوق چرمین و یا ورق بزرگ چرمینی است که در آن کتابهای انبیای گذشته و نیز علم حوادث گذشته و آینده موجود است چنانکه علامه مجلسی روایت کرده که به پیامبر اکرم (ص) وحی شد تا بر فراز کوه احد برود، آنجا بزغاله ای برایش ظاهر خواهد گشت، آن را بگیرد و پس از ذبح کردن، بر پوست آن مطالبی که وحی میشود نوشته گردد پس آن حضرت مطابق فرمان الهی به سوی کوه احد روان شد، بزغاله را یافت و به حضرت علی (ع) دستور فرمود تا آن را ذبح نماید و پوست آن را از سمت گردن بر کند چون پوست را برگردانید آن را دباغی شده یافت آن گاه جبرئیل حوادث گذشتگان و آیندگان را به پیامبر اکرم (ص) خبر داد و ایشان نیز به حضرت امیر (ع) املا مینمود و حضرت امیر(ع) همه را به وسیلهٔ مداد سبزی که جبرئیل آورده بود روی آن پوست نوشت، پس تمامی اخبار ملاحم از همین نوشته برآمده است در کتب عامه نیز مشابه این تعابیر راجع به جفر آمده است با این تفاوت که بیشتر آنها جفر را به حضرت امام صادق (ع) نسبت دادهاند و اصل آن را از آن جناب دانسته اند، چنان که ابن خلدون گفته است و بدان که اصل کتاب جفر این است که هارون بن سعید عجلى - رئيس زيديه - کتابی داشته که آن را از جعفر صادق روایت کرده و در آن کتاب علم حوادثی است که برای اهل بیت عصمت (ع) به طور عموم و برای بعضی از اشخاص آنها به طور ،خصوص اتفاق خواهد افتاد و این مطالب برای جعفر و مردان بزرگ دیگری از خاندان او به طریق کشف و کرامت - که برای اولیایی همچون ایشان پیش میآید - معلوم گشته است و آنها نزد جعفر بر پوست گوساله ای نوشته شده بود پس هارون عجلی آن را از وی روایت نمود و نوشت و به نام همان پوستی که اصل آن نوشته بود، جفر نامید، زیرا که جفر در لغت کوچک را گویند و این اسم نزد آنها بر این کتاب نهاده شد، بیان شده و از جعفر صادق روایت گشته ولی این کتاب نه روایت متصلی دارد و نه عین [نسخه اصلی آن شناخته شده است.... [مقدمة ابن خلدون، ۳۳۴].
--محقق جرجانی در شرح مواقف تصریح کرده که جفر و جامعه دو کتاب است که به حضرت علی(ع) منسوب است و در آنها از طریق علم حروف تمام حوادثی را که تا پایان جهان روی خواهد داد، ذکر کرده است و امامان از اولاد او آنها را میشناختند و از روی آنها حکم می.دادند سپس به نامه حضرت رضا(ع) که در جریان پذیرفتن ولایتعهدی به مأمون مرقوم فرمودند «جفر و جامعه دلالت دارند که این ولایت به پایان نخواهد رسید» استشهاد کرده و گفته است همان طور شد که پیشگویی کرده بود، مأمون آن حضرت را مسموم کرد شرح مواقف مقصد ،دوم، باب تعلق العلم الواحد بمعلومین) خلاصه اینکه عامه و خاصه اتفاق نظر دارند که جفر منتسب به اهل بیت عصمت (ع) است و نزد آنها محفوظ مانده است و مقدار اندکی از آن را برای مردم بیان نمودهاند که به نام علم«جفر» یا «علم اعداد و حروف شهرت دارد و از بعضی روایات استفاده میشود که در آن احکام حلال و حرام نیز بیان شده است گرچه در بیشتر ،احادیث علم حلال و حرام را به جامعه استناد کرده اند، جامعه را نیز حضرت امیرالمؤمنین (ع) به املای پیامبر اکرم (ص) نوشته است و گاهی در کتب و آثار علما، تعابیری همچون جفر جامع» یا «جفر و جامعه مشاهده می شود.
+جفر سرخ:
طبق احادیث اهل بیت عصمت (ع)، صندوق چرمینی است که اسلحه رسول اکرم (ص) در آن است و از ظاهر بعضی از روایات چنین استفاده میشود که در آن است و از ظاهر بعضی از روایات استفاده میشود که در آن صندوق از علوم سرّی و نهایی نیز هست و این صندوق حکم تابوت بنی اسرائیل را دارد که نزد هرکس ،باشد نشانه امامت اوست چنان که تابوت بنی اسرائیل نزد هرکس بود، نشانه نبوتش بود در چندین روایت آمده که جفر سرخ نیز نزد ائمه اطهار (ع) است و حضرت مهدی پس از ظهورش آن را میگشاید و اسلحه را به کار میبرد و احکام خاصی را اجرا میکند، احتمالاً نامهای سفید و سرخ صفت احکامی باشد که در جفرها بیان شده است که بعضی برای مسالمت کردن و بعضی برای خونریزی است و اما علم جفر که امروزه کمتر کسی همت آموختن آن را دارد - وسیله ای است برای شناختن رویدادها از راه حروف و اعداد و خواص ،آنها که بر مبنای حدس و تخمین مبتنی است و کتابهای بسیاری از قدیم و جدید دربارۀ آن نوشته شده و همۀ مولفان، ریشه مطالب خود را از
پیامبران و ائمه
دانند و اثر خود را وسیله و راهی برای دستیابی به آن میشمارند. مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی چندین اثر را که در این فن تالیف شده است در الذریعة (۱۲۰/۵) به بعد معرفی کرده است.
الجَفر، نامی کلی برای چند کتاب که برخی از دانشمندان شیعی امامی دربارهٔ این فن تالیف کرده اند.
در اینجا «جفر تا اندازه ای شبیه به آن چیزی است که در کتابهایی به همین عنوان از امیرالمؤمنین (ع) و امام جعفر صادق (ع) آمده است جفر در اصطلاح دانشمندان این فن عبارت از فن استخراج رویدادهای جهان و احوال عالم و آدم به تدریج زمان و به اندازه طاقت بشری است کتابهای جفر شامل حروف ابجد تا پایان است که ۲۸ حرف است. هر حرفی ۲۸ صفحه است و هر صفحه دارای ۲۸ سطر و هر سطری دارای ۲۸ خانه حاصل ضرب اینها ۶۱۴۶۵۶ میشود برخی از دانشوران شیعی که ذیل این عنوان کتاب برخی از دانشوران شیعی که ذیل این عنوان کتاب نوشته اند بدین گونه اند: (۱) خواجه نوشته اند. نصیرالدین طوسی (م ۶۷۲ ق نسخه ای از کتاب او به نام الجفر النصيرى ضمن مجموعة وقف حاج عماد، در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است (۲ ملا صفی الدین علی بن حسین بن على بيهقى کاشفی، معاصر شاه طهماسب صفوی که پدرش حسین بن علی به سال ۹۱۰ ق در گذشته است. کتاب او
فارسی است و عنوان حرز الامان من فتن الزمان دارد ولی معروف به جفر خاجیه است. نسخه ای خطی از آن به شماره ۶۵۵۴ در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است؛ ۳) شیخ بهایی (م ۱۰۳۰ ق) کتاب او دارای پیشگفتار و شش فصل است. نسخه ای خطی از کتاب او به شماره ۳۹۶۶/۹ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران موجود است (۴ نجم الممالک میرزا اسماعیل مصباح (م ۱۳۰۰ ق)؛ (۵) میرزا محمد بن سليمان تنکابنی (م ۱۳۰۲) (ق)؛ (۶) میرزا علی اکبر بن شیر محمد همدانی (م ۱۳۲۵ ق)؛ (۷) سیدمهدی بن علی غریفی نجفی (م) ۱۳۴۳) (ق)؛ (٨ میرزا محمد بن حاج غلامعلی ،رشتی، کتاب او فارسی است و دارای ،مقدمه دو باب و ۱۲ فصل است؛ (۹ عبدالرحمان بن محمد بن احمد بسطامی به جز اینها نیز کتابهای متنوعی تحت عنوان جفر یا رساله در جفر توسط دانشمندان شیعی نوشته شده که نسخه های خطی متعددی از آن در کتابخانه های عمومی موجود است و برخی از آنها به زبان عربی یا
فارسی به چاپ رسیده است.
جفر علمی است که با حروف ،اعداد نجوم و صور فلکی سر و کار دارد. در این علم هر حرف از حروف ابجد، دارای وزن عددی و رقمی است با انجام یک سری محاسبات آمار و احتمالات و وارد نمودن عوامل ،زمانی پاسخ برخی سوالات به دست می آید.
باید گفت به ،نوعی از قوای متافیزیکی برای انجام امور مادی استفاده میشود برخی در تعریف آن گفتهاند علمی است که خبر از غیب میدهد لذا تعلیم و تعلم آن دارای شرایط خاصی میباشد.
+علامه میرجهانی در مقدّمۀ «قاعدة ثانية فى الجفر غير الاولی از کتاب جفر خود
می فرمایند بدان ای خواننده محترم که سالک در این فنّ باید قبل از شروع در این عمل، کلیه قواعدی که ذکر می شود را قبلاً تمرین کند و در ذهن خود بسپارد به نحوی که ملکه راسخهٔ او شود تا هنگام عمل در اشتباه نیفتد و خطا نکند تا جوابی که استخراج میکند، ناطق آید. و هرگاه به این علم شریف نایل شد البته باید در مقام کشف استار و اسرار و اعمال ،مردمان برنیاید و برای اعمال ناروا و مخالف با شرع و دین استخراج نکند که قطعاً به نکبت یا هلاکت خواهد افتاد. و نیز باید به نااهل این علم شریف را نیاموزد که باعث اختلال در نظام و در اثر آن هلاکت معلم و متعلم شود و به مجرد حسن نظر در حق بعض اشخاص به ایشان تعلیم ندهد ولو هرچه اصرار کنند فریفته اصرار ایشان نشود بلکه اگر طالب را برحسب ظاهر اهل دید و قلباً هم میل دارد به او تعلیم دهد، بدون اشاره غیبی یا سوال کردن از همین قاعده یا قاعده دیگری از اینگونه قواعد به او یاد ندهد که بسا سبب خسران و هلاکت او خواهد شد هرچند طالب پدر یا پسر یا برادر شخص باشد زیرا که سیره بزرگان فن بر این بوده و افشاء سرّ آل محمد (علیهم السلام) نزد هر کسی مخالف میزان عقل و شرع و موجب هلاکت و خسران دنیا و آخرت خواهد بود.
تیـــغ دادن در کف زنگی مست
به که افتد علم را ناکس به دست
والسلام على من اتبع الهدى...)
جمعآوریکنندهوبخشیازکشکول؛
#احمد_خسروی_مازندرانی
@khosravi_ir
⚛️در بیان عدد مأثور در بعضی ادعیه و اذکار از لسان مرحوم علامه حسن زاده آملی⚛️
✍🏻 در بعضی از ادعیه و اذکار بیان عدد دعا و ذکر و یا عدد ایام آنها از معصوم صادر شده است.
💢 در حفظ عدد سهل انگاری نشود با اینکه اعمال مستحبه اند. و باید به دستور اهتمام داشت چه در حفظ و مراعات صورت آن و چه در عدد آن، یعنی هر چه دستورالعمل است به هر صورت و عدد باید به همان منوال عمل شود و هیچ نحوه تخطی و مداخله در آن روا نبود چه عمل به دستور عددی خود یک نحو تأدیب و تعويد نفس است.
📜 علاوه اینکه عالم جلیل محمود بن محمد دهدار متخلص به عیانی و صاحب مفاتیح المغاليق در اول رسالهٔ خلاصة جواهر الاسرار گوید:
حضرت امام به حق ناطق جعفر بن محمد الصادق - علیه السلام - فرموده است که:
بدانید اسماءالله به منزله دفائناند و عدد به منزله ذراع آن مساحت، اگر ذراع کمتر فرا نهی به دفین نرسی و اگر زیاده بگیری نیز نرسی بلکه در گذری.
https://eitaa.com/khosravi_ir
باب الحوائج الى الله..
كمال الدين مى گويد:
ابو الحسن ، موسى بن جعفر بن محمد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب عليه السلام امامى است كبير القدر و عظيم الشاءن و كثير التهجر و جاد در اجتهاد، با كرامات مشهود و مشهور به خوارق عادات و مواظب بر طاعات ؛ كه شب را به سجده و قيام به صبح مى رساند و روز را به تصديق و صيام به انتها؛ و به سبب فزونى علم و گذشتن از متجاوزين به حقش ، كاظم ناميدندش .
به آن كس كه به او بدى مى رساند، نيكى مى كرد و به كسى كه در حقش جنايت مى نمود، بر و عفو و احسان ارزانى مى داشت .
و سبب كثرت عبادتش در شب و روى ، عبد صالح مى خواندندش و در عراق به باب الحوائج الى الله معروف بود؛ چه مطلوب متوسلان به حضرتش ، از سوى خداوند حاصل مى گشت و كراماتش ، عقول را به حيرت وا مى داشت و بيانگر آن بود كه او را قدمى صدق نزد خداوند بود كه آنرا زوالى متصور نبود.
علامه حسنزاده آملی(رضواناللهتعالیعلیه)
فضایل و سیره چهارده معصوم در اثار علامه حسن زاده آملی
@khosravi_ir
جلسه هفتگی تفسیر قرآن با حضور شیخ احمد خسروی/ مسجد قائم آل محمد سرخ رود و پایگاه بسیچ شهید علی شیرویه