بسم الله الرحمن الرحیم
مطلبی از یک نویسنده درباره فربه شدن فقه و مهارت اندک حوزویان در رشته های دیگر منتشر شده و شبهه هایی را به وجود آورده و دوستانی درخواست جواب دادند و لذا نکاتی در این خصوص عرض میکنم.
۱. حوزه علمیه در دهه های اخیر با حوزه علمیه قبل از انقلاب اسلامی بسیار متفاوت است و ظاهراً جناب مستشکل از وضعیت کنونی حوزه علمیه اطلاع ندارد.
حوزه علمیه امروز در علوم انسانی و علوم عقلی و عرفانی رشد جدی پیدا کرده است. بیش از پانصد مدرس در سطوح مختلف علوم عقلی و انسانی و اجتماعی مشغول تدریس و صدها محقق در علوم عقلی و علوم انسانی و اجتماعی مشغول تحقیق هستند.
مرکز علوم اسلامی ولی امر و دانشگاه باقرالعلوم و پژوهشگاه های حوزه و دانشگاه و فرهنگ و اندیشه اسلامی و علوم و فرهنگ اسلامی و موسسه های امام خمینی و امام صادق نمونه هایی از مجموعه های تخصصی در علوم انسانی و علوم عقلی هستند که مستشکل از آنها بی اطلاع است.
۲. شبهه دیگر اینکه فقه نیمه جان شده و آینده نه چندان دور خواهد مرد چون موضوعات فقهی با تکنولوژی و تغییر زندگی منقضی شده و فقها تبحری در مسایل جدید ندارند و برخی احکام فقهی، قبیح اجتماعی شدند و مردم به بی دینی فقهی گرایش یافتند و تنوع فتوا هم زیاد شده است.
این ادعاهای بی دلیل هم ناشی از کم اطلاعی نسبت به حوزه علمیه نوین است. امروزه طلاب علوم فقهی در موضوعات انسان معاصر به صورت تخصصی درس می خوانند و ده ها فقه تخصصی در مراکز فقهی در حوزه علمیه در مقطع سطح سه و چهار، آموزش می بینند.
طلاب فقه سیاسی و فقه اقتصاد و فقه فرهنگ و فقه تربیت و فقه مدیریت و فقه قضا و فقه ارتباطات و فقه پزشکی و فقه هنر و ده ها فقه تخصصی در حد ارشد دانشگاهی مباحث علوم انسانی و اجتماعی را فرا می گیرند.
استادان دانشگاهی در مراکز حوزوی، توانمندی طلاب در علوم انسانی و اجتماعی را شهادت میدهند. استادان فرهیخته متخصص و نظریه پرداز در علوم انسانی و اجتماعی در حوزه علمیه قم و مشهد و اصفهان و خوزستان یک اتفاق مبارکی است که جناب مستشکل نمی بیند یا نمی خواهد ببیند و همه اینها نشانه به روز شدن فقه در حوزه علمیه است.
۳. اینکه عده ای از مردم به بی دینی فقهی گرایش یافتند سخن درستی است که این هم زاییده سبک زندگی سکولار و روشنفکری غرب زده است که انسان را حتی به الحاد سوق می دهد و گرفتار شبهات می کند، هر چند این واقعه هیچ ملازمه ای با مرگ فقه ندارد چون متدینان مقید به احکام فقهی و منتقدان به سبک زندگی سکولار و مقید به مناسک اسلامی و فقهی همچون اربعین حسینی و ظهور فقهای نوین هم رو به رشد هستند. دینداری قرن بیست و یکم وضعیت گرایش به شریعت را بسیار تغییر داده و مردم دنیا را به مناسک دینی و معنوی علاقمند کرده و این اتفاق در جهان نمایان است.
تعدد فتوا هم زاییده باز بودن اجتهاد در فقه شیعه است که نه تنها نقص و عیب نیست که امتیاز تفقه شیعی است و به تعبیر اقبال لاهوری موتور حرکت شیعه است و به تعبیر نگارنده مانع از مرگ فقه است.
عجیب است که جناب مستشکل از طرفی از مرگ فقه هشدار می دهد و از طرف دیگر از تنوع فتوا نگران است و این مطلب، یک پارادوکس پنهانی است که مستشکل متوجه آن نشده است.
فکر می کنم مستشکل در اثر ارتباط با فقهای سنتی از یک جهت و علاقه به روشنفکران سکولار از ناحیه دیگر و مرتبط نبودن با فقیهان نوین از حیث دیگری، دچار این شبهات شده است که ان شاءلله با مطالعه و تحصیل و تحقیق و بررسی بیشتر شبهاتش حل خواهد شد.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم
اربعین حسینی ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
◼️ آسمانی شدن یکی دیگر از دوستان عزیزم در ایام اربعینی مرحوم مغفور جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ عطامحمد سجادی تبار مصیبت زده مان کرد.
مرحوم سجادی تبار عالمی باتقوا، امام جماعتی مردم دار، رزمنده ای مخلص در دوران دفاع مقدس، همدم آزادگان سرافراز، مدرسی باصفا و باسواد، روضه خوان ابی عبدالله علیه السلام، اهل گریه بر مصائب اهل بیت علیهم السلام و زائر اربعین حسینی بود که خداوند تبارک و تعالی در ایام اربعینی ایشان را مهمان امام حسین علیه السلام و ابوالفضل العباس گردانید.
این مصیبت مولمه را به امام جمعه محترم، خانواده مکرمشان، دوستداران، شاگردان، نمازگزاران مسجد الغدیر، روحانیت و مسئولان شهرستان دزفول تسلیت عرض می کنم.
رضوان و جنت الهی و ضیافت علوی نصیبشان باد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم
بیست و یکم صفر ۱۴۴۲ مصادف با ۱۸مهر ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
حکمی-سازی-علوم-انسانی37-.mp3
30.78M
#بشنوید
🔰 تدریس استاد عبدالحسین خسروپناه با موضوع: حکمی سازی علوم انسانی استادان
دانشگاه علامه طباطبایی سالهای۹۷-۹۹
#جلسه_سی_و_هفتم
🆔 @khosropanah_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
◼️ ارتحال دوست و برادر عزیزم دکتر ابراهیم علیپور را به خانواده محترم و دوستان و همکاران ایشان در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و جامعه الزهراء تسلیت عرض می کنم.
این عالم پارسا و خوشفکر و اهل تحقیق، مدیر شایسته ای برای مراکز حوزوی بود.
خداوند در ایام اربعینی ایشان را مهمان امیرالمومنین علیه السلام و امام حسین علیه السلام و مستقر در رضوان و جنت الهی گرداند.
والسلام علیکم و رحمة الله
عبدالحسین خسروپناه
نوزدهم مهر۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
هسته پژوهشی فقه نظام اجتماعی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد برگزار میکند :
🔰 سلسله جلسات فقه نظام اجتماعی
✅ با موضوع : جایگاه دانش فقه در شکل گیری نظامات اجتماعی
🎙سخنران :
✳️ حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی
🗓🕢 زمان برگزاری
یکشنبه ٢٠ مهرماه
ساعت ١٩:٣٠
🆔 پیوند شرکت در جلسه : (به عنوان مهمان وارد شوید.)
vc.isu.ac.ir/ch/theo-isu
❌ جلسه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
🆔 @khosropanah_ir
#کروناویروس
#کرسی_مجازی
🔺 گروه #فلسفه پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
✅ کرسی علمی ترویجی «وانهادگی #انسان_معاصر در غربت غربی و تنهایی او در بلیهای چونان #کرونا»
🎙 با حضور:
#حسین_رمضانی
#عبدالحسین_خسروپناه
#مهدی_عبداللهی
#محمدجواد_رودگر
📅 یکشنبه 20 مهر ماه 99 / ساعت 15
📡 تحت نرم افزار اسکایپ و ارتباط از طریق :
👇👇👇👇👇👇
🌐 join.skype.com/bOkuwYKKdK9S
📱هماهنگی و دریافت اطلاعات بیشتر : 09191541744
🆔 @iictchannel
🆔 @khosropanah_ir
جلسه ۳۸حکمی سازی علوم انسانی .mp3
30.39M
#بشنوید
🔰 تدریس استاد عبدالحسین خسروپناه با موضوع: حکمی سازی علوم انسانی استادان
دانشگاه علامه طباطبایی سالهای۹۷-۹۹
#جلسه_سی_و_هشتم
🆔 @khosropanah_ir
جایگاه دانش فقه در شکلگیری نظامات اجتماعی .mp3
26.26M
#بشنوید
🎙سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه با عنوان: جایگاه دانش فقه در شکل گیری نظامات اجتماعی
📍 دانشگاه امام صادق ع دانشکده الهیات ۲۰ مهر ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
🔻 اگر دلالان اقتصادی و بازیگران سیاسی و فاسدان اجتماعی اجازه بدهند؟!
بسم الله الرحمن الرحیم
داده کاوی پایگاه incites نشان میدهد دانشگاه آزاد با ۶۴۸۵ مقاله علمی در سال ۲۰۲۰ رتبه اول دانشگاه های ایران و ۷۱ جهان کسب کرده است که باید به محققان و استادان و مدیران و کارمندان و رییس دانشگاه و رییس هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.
این اتفاق مبارک می تواند رویکردی برای خروج از تحریم جهانی باشد اگر و اگر تحقیقات به سمت کاربردی شدن و رفع نیازهای کشور و تجاری شدن حرکت کند.
این شرط منوط به حمایت وزارت علوم و تحقیقات در تغیبر آیین نامه ارتقا و کاربردی سازی آن و تحول بنیادین در شورای گسترش و شورای برنامه ریزی درسی وزارت است که از هدف تمدن سازی فاصله زیادی دارند و نگاه کارآمدی و به روز رسانی و بومی سازی و حکمی سازی رشته ها چندان مورد توجه قرار نمی دهند.
باید مجلات علمی بر نافع بودن مقالات تاکید داشته باشند و باید دانشکده های موضوعی مانند دانشکده حکمرانی و خانواده و فضای مجازی و پدافند غیرعامل و غیره شکل گیرد و باید وزارت علوم میدان را برای ابتکار دانشگاه ها باز کند و تصدی گری را بر سیاست گذاری و نظارت تقلیل دهد.
⭕️ دانشمندان کشور عزیز ایران می توانند جایگاه علمی و اقتصادی و امنیتی و سیاسی و فرهنگی کشور را در بالاترین رتبه قرار دهند اگر دلالان اقتصادی و بازیگران سیاسی و فاسدان اجتماعی اجازه بدهند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
✍ عبدالحسین خسروپناه
حوزه علمیه قم
۲۱مهر۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بارک الله به مادر شهید محمود رادمهر مادری حکیمه عارفه موحده که بعد از گذشت پنج سال از شهادت فرزند جوانش در دفاع از حرم زینب کبری علیها السلام، انصافا گفتار و کردارش درس اخلاق برای اخلاص آموزی و درس توحید برای موحد شدن است.
خدایا عمری در حوزه ها و دانشگاه ها درس می خوانیم و درس می دهیم و عمری مدیریت های خرد و کلان را سپری می کنیم اما فرسنگ ها از شهود حقیقت این مادر عارفه دوریم.
این مسکین حوزوی به جهت شاگردی از این حکیمه موحده افتخار می کند.
🆔 @khosropanah_ir
#نشست
#فعالیت_اعضا
🔰 شکلگیری نظامات اجتماعی با فقه استکشافی/ در فقه استکشافی عنصر عقلانیت اسلامی نقش کلیدی دارد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحسین_خسروپناه در نشست علمی «جایگاه دانش فقه در شکلگیری نظامات اجتماعی» تأکید کرد؛
📚 مقصود از جایگاه دانش فقه در شکلگیری نظامات اجتماعی چیست؟ 1 - آیا نقشی در ساخت مکتب اجتماعی دارد؟ 2 - آیا نقشی در ساخت نهاد، سازمان و ساختار اجتماعی دارد؟
1️⃣ پاسخ پرسش نخست: بله دارد. چون شهید صدر انجام داده و در کتاب اقتصادنا مکتب، مذهب و نظام اقتصادی را نوشتند.
2️⃣ پاسخ پرسش دوم: فقه شیعه از یک منظر چهار مرحله را طی کرده است؛ فقه استظهاری(استفهامی)، فقه استنباطی، فقه استنطاقی و فقه استکشافی.
🔶 اگر منظور از فقه، فقه استظهاری باشد که اخباریون استفاده میکردند، از این فقه نه نظام به عنوان مکتب اجتماعی و نه نظام به عنوان نهاد، ساختار و سازمان اجتماعی بیرون نمیآید.
🔷 فقه استنباطی که فقه اصولیون بود تا حدودی میتواند نظام اجتماعی به معنای مکتب اجتماعی را به ما بدهد، البته کامل نیست.
🔶 از فقه استنطاقی به راحتی میتوان مکتب اجتماعی را استخراج کرد، همانگونه شهید صدر استخراج کرده است.
🔷 وقتی میخواهیم فقه ساختاری بسازیم و در حقیقت نهاد، ساختار و سازمان شکل بگیرد، نیازمند فقه استکشافی هستیم.
🔶 در فقه استکشافی عنصر عقلانیت اسلامی نقش بسیار مهمی دارد. یعنی نیازمند توجه به مقاصد الشریعه، علل الشرائع و مصلحت اسلام و مسلمین هستیم.
🆔 @iictchannel
🆔 @khosropanah_ir
نقد سند۲۰۳۰ .mp3
18.12M
#بشنوید
🎙سخنرانی استاد خسروپناه با عنوان: تبیین و تحلیل سند ۲۰۳۰
📍در جمع کارشناسان سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش ۲۳مهر۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
◼️ مراسم عزاداری شهادت پیامبر اکرم ص و امام حسن مجتبی ع و امام رضا ع
🎙 با سخنرانی استاد خسروپناه و مداح حاج محمود پیرایش
مراسم مجازی و به طور زنده از صفحه 👇
instagram.com/masoud.pirayesh
🆔 @khosropanah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سوگ نبی جهان سیه می پوشد
در سینه، دل از داغ حسن می جوشد
از ماتم هشتمین امام معصوم
هر شیعه ز درد، جام غم می نوشد.
🍃 اللهم صل علی محمد و آل محمد
🆔 @khosropanah_ir
⭕️ همیشه در تاریخ بوده اند کسانی که توان تعالی فردی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و امنیتی و... نداشتند و در تنبلی و ناکامی خود گرفتار ماندند و لکن در مقام توجیه ضعف خود، اولیاء الهی را از مقام والای خود تنزل می دادند.
توجیه عملکرد ناکارآمد برخی از سیاسیون کشور با صلح امام حسن مظلوم علیه السلام نیز از این باب است.
خداوندا مملکت ولایت مدار و شهید پرور ایران عزیز را از توجیه های التقاطی نجات بده.
آمین یا رب العالمین
🆔 @khosropanah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیل استاد خسروپناه از صلح امام حسن مجتبی علیه السلام در هیات مسجد ساعت اراک
🆔 @khosropanah_ir
🔻 وقتی آمار مرگ و میر بیماران کرونایی در ایران بالا می رود و جمعیت مراجعین اورژانسی رو به افزایش باشد؛ معنایش فقط یک چیز است و آن هم رها شدن ستاد مبارزه با کرونا و نقص مدیریت آن است.
دولت با این مدیریت رهاشده، گرفتار ناکارآمدی و در نتیجه یاس شدید در میان مردم گردید. بار اصلی حمایت از محرومان به دوش گروه های جهادی قرار گرفته است.
اللهم انا نشکو الیک فقد نبینا صلواتک علیه و آله و غیبة ولینا و کثرة عدونا وقلة عددنا و شدة الفتن بنا و تظاهر الزمان علینا
🆔 @khosropanah_ir
⭕️ نوشته آقای استادی در تشکر از استاد خسروپناه
🔻 چندی قبل خبرگزاری مهر یادداشتی از حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه منتشر کرد که او مطلبی از فرزند آیت الله استادی را نقد کرده بود. فرزند آیت الله استادی در مطلب خود از فربه شدن فقه و مهارت اندک حوزویان در رشتههای دیگر سخن گفته بود که آقای خسروپناه هم در بخشی از پاسخ به او گفته بود: فکر میکنم مستشکل در اثر ارتباط با فقهای سنتی از یک جهت و علاقه به روشنفکران سکولار از ناحیه دیگر و مرتبط نبودن با فقیهان نوین از حیث دیگری، دچار این شبهات شده است که ان شاء الله با مطالعه و تحصیل و تحقیق و بررسی بیشتر شبهاتش حل خواهد شد. این مطلب در جدیدترین شماره هفته نامه افق حوزه نیز بازنشر یافت که با واکنش آیت الله استادی همراه شد. ایشان در این نوشته که در اختیار خبرگزاری رسمی حوزه قرار دادهاند ضمن تشکر از آقای خسروپناه نکاتی را بیان کردهاند که خواندنی است. نکته قابل توجه اینکه تیتر این مطلب را که بر روی خروجی حوزهنیوز قرار گرفته شخص آیتالله استادی تعیین کرده و تاکید داشتند با همین تیتر منتشر شود.
🔻 متن یادداشت به این شرح است:
بسمه تعالی
در هفته نامه افق حوزه مورخ ۹۹/۷/۲۱صفحه هشت یادداشتی از حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه خواندم لازم دیدم ضمن تشکر از ایشان توضیحی بدهم.
چند سال است که یکی از فرزندانم (روحانی و طلبه نیست و ۴۵ سال دارد و دانشگاهی بهشمار می آید) به کارهای علمی و نوشتن مقاله و کتاب اشتغال دارد و در بخشی از کارها هم موفقیتهایی داشته است، در طول این چند سال دو یا سه مورد پیش آمد که حقیر پس از انتشار آن متوجه شدم که نوشته او مورد تاییدم نیست، ضمناً چند نفری هم از اساتید و دوستان با مراجعه به بنده ناراحتی خود را از این دو سه مورد ابراز کردند و حقیر طبق وظیفه به ایشان تذکر دادم و از او خواستم اگر این موارد در سایتی ثبت شده حذف کند، ایشان هم به خواسته پدر عمل کرد. یکی از این موارد همان یادداشتی است که چند ماه قبل نوشته و حضرت آقای خسروپناه جواب مزبور را مرقوم داشتهاند و در هفته نامه افق حوزه چاپ شده است و به نظر می رسد که راه صحیح همین است نه تندی کردن که گاهی نتایج بدی در پی خواهد داشت.
البته لغزش برای همه پیش میآید که گاهی خود انسان خیال میکند خدمت است نه لغزش؛ خداوند بنده و فرزندان و بستگانم را از لغزشها حفظ فرماید.
بد نیست حاشیه هم داشته باشم؛ حقیر زمانی که عضو شورای نگهبان بودم در یکی دو جلسه با شخصی که در آن دوران در مورد انتخابات مسئولیتی داشت، آشنا شدم و در همان یکی دو جلسه میان ما گفتگوهایی شد که آن طور که به خاطر دارم، گفتم وای اگر از پس امروز بود فردایی و در سالهای بعد هم روشن شد که وی از اصلاحطلبانی است که برخی از اصلاح طلبان هم او را قبول ندارند زیرا به جای اصلاح گاهی افساد میکند.
از قراری که اطلاع پیدا کردم ایشان آن نوشته پسرم را با این پسوند «فرزند آقای استادی که عضو شورای نگهبان بود» منتشر کرده است. به او و امثال او عرض میکنم به سود شما است که لااقل به اخلاق انسانی پایبند باشید و با سوء استفاده از هر پیشامدی به وزر و گناه خود نیفزایید. از خدای منان خواستارم که این کمترین و آن شخص را از فساد و افساد دور بدارد.
🆔 @khosropanah_ir
فقه نظام ولایی (1).mp3
28.96M
#بشنوید
🔰 درس خارج فقه استاد خسروپناه
فقه نظام ولایی مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر سال تحصیلی ۹۸-۹۹
#جلسه_اول
🆔 @khosropanah_ir
✳️واکنش «خسروپناه» به نامه آیتالله استادی
🔹ظهر یکشنبه، یادداشتی از #آیتالله_استادی به دست تحریریه حوزهنیوز رسید که جنس این نامه با بقیه نامهها و پیامهای مطبوعاتی کمی فرق داشت. این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دبیر سابق شورای عالی حوزههای علمیه به استقبال نقد آراء فرزندش از سوی حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه آمده و برای این یادداشت خودش تیتر انتخاب کرده و به ما تاکید کرده بود همین تیتر منتشر شود یعنی: «نوشته آقای استادی در تشکر از استاد خسروپناه»...
https://hawzahnews.com/x9RMj
🔹این یادداشت به سرعت جزو پربازدیدهای خبرگزاری حوزه شد و در شبکههای اجتماعی نیز انعکاس یافت اما حالا و پس از چند ساعت از مرقومه آیتالله استادی، جناب #خسروپناه یادداشتی ارسال فرموده است که عینا تقدیم میشود:
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیتالله استادی مازال مکرما
سلام علیکم
ابراز تشکر و محبت معظم له که نوعی شاگرد پروری برای این کمترین است، باعث هدایت و دلگرمی شد.
روحیه پاسخ به پرسشها و شبهات دینی را از نوجوانی و جوانی از طریق ارتباط با موسسه در راه حق آموختم؛ موسسه ای که نسل جوان قبل از انقلاب و بعد از انقلاب را رشد معرفتی می داد؛ موسسه ای که با دستان مبارک جنابعالی و استادان فرهیخته دیگر تاسیس گردید.
بنده هم با توجه به درس آموزی از مدرسه حکیمانه جنابعالی بدون ذکر نام مستشکل به اصل اشکال پرداختم و پاسخی نگاشتم.
درخواست این مسکین با توجه به دقت ها و نکته سنجی ها و ابداعات تاریخی و معرفتی و حدیثی و فقهی جنابعالی این است که هر لغزش و خطایی در نگاشته ها و گفته های بنده یافتید؛ ارشاد نمایید و هدایت کنید که با جان دل پذیرایم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
ارادتمند همیشگی شما
عبدالحسین خسروپناه
۲۷ مهر ۱۳۹۹
https://hawzahnews.com/x9RNR
🆔 @khosropanah_ir
⭕️ آیا این همه دستاورد مثبت در حکومت دینی نباید دیده شود؟
بسم الله الرحمن الرحیم
حدود سه دهه است که جناب عبدالکریم سروش نقدهایی بر اسلام و شیعه و حکومت اسلامی در ایران وارد میکند؛ حکومتی که خود ایشان در آغازش مسئولیتهایی داشت و با چندین محافظ نظامی به امور دانشگاهی می پرداخت و استادان با گرایش به چپ و مخالف با اندیشه اش را اخراج می کرد و برخوردهای خشونت آمیز دوست دیرین و همراهش اکبر گنجی نسبت به بانوان را می دید و هیچ اعتراضی نمیکرد؛ اینک چه شده است که سروش مرتب به حکومت اسلامی خرده می گیرد که حکومت دینی کارنامه مثبتی در ایجاد ایمان و عشق و تعهد در دل مومنان نداشته است؛
حال از ایشان و مریدانش سوال می کنم آیا حکومت های سکولار در دنیایی ظلمانی امروز عشق و ایمانی در دل انسانها ایجاد کرده اند؟
آیا این همه جنایت ها نسبت به سیاهپوستان و مردم مظلوم در آمریکا، اروپا، آفریقا، افغانستان، عراق، لیبی و غیره را سروش نمی بیند؟ آیا این همه خرید و فروش اسلحه و بمب های شیمیایی و کشتار جمعی و قتل عام انسان های بی گناه در دولت های سکولار را نمی بیند یا اینکه اینها را مصداقی از ایمان و تعهد و عشق به انسانها می داند؟ پس چرا این همه سکوت؟ از چه هراس دارد آیا می ترسد از واشنگتن اخراجش کنند؟
من برای ارزیابی حکومت اسلامی ایران نسبت به مقوله ایمان و عشق فقط به یک مثال بسنده می کنم:
وقتی مقام معظم رهبری طرح مواسات و کمک به نیازمندان را در خصوص پدیده کرونا مطرح کرد؛ همه مجموعه های ستاد فرمان اجرایی امام و بنیاد مستضعفان و کمیته امداد در سه ماهه اول، حدود ۵ میلیون بسته غذایی برای محرومان توزیع کردند؛ اما از سوی مردم متدین ایران اسلامی ۲۵ میلیون بسته غذایی به نیازمندان اعطا شد. کجای دنیا چنین پدیده مبارکی تحقق یافت؟
امروز در ایران هزاران گروه جهادی ولایی و معتقد به حکومت اسلامی به صورت خودجوش و با هزینه های شخصی در مناطق محروم کشور مشغول خدمت رسانی هستند؛ پزشکان جهادی هر هفته به صورت رایگان بیماران در مناطق محروم را طبابت میکنند. معماران جهادی به طراحی ساختمان هایی برای افراد بی سرپناه می پردازند. طلاب و روحانیت جهادی در کنار فعالیتهای فرهنگی به ساختمان سازی و توزیع غذا اشتغال دارند و ده ها گروه و افراد خیرخواه دیگر که همگی انقلابی و ولایی و معتقد به حکومت اسلامی هستند.
آیا سروش تاکنون از خود پرسیده است که وقتی سیل و زلزله و هر بلای طبیعی و یا جنگی در این سال های انقلاب اسلامی اتفاق می افتاد؛ به چه دلیل میلیون ها نفر بسیج میشدند و عاشقانه و مومنانه و متعهدانه از کشور دفاع می کردند؛ آیا معلول ولایت مداری مردم نیست؟
آیا این همه دستاورد مثبت در حکومت دینی نباید دیده شود؟ حکومت های قبل از انقلاب اسلامی بخش های عظیمی از سرزمین ایران را از دست دادند؛ بحرین، بخشی از بلوچستان، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و غیره در حکومت های سکولار از دست رفت؛ اما آیا حکومت اسلامی با وجود جنگ های جهانی علیه او، یک وجب از خاکش را از دست داد؟ آیا مردم مومن و معتقد به حکومت اسلامی و عاشق به یکدیگر اجازه دادند آسیبی به این مملکت وارد شود؟
اینها دستاوردهای حکومت اسلامی و ولایت مداری است که نتیجه پیوند ناگسستنی بین مردم و رهبری است و این همان معنای ولایت در اسلام است.
آری مردم ایران، مومن و متعهد و عاشق اند اما این اوصاف ارزشمند در پرتو حکومت ولایی و دینی ظهور می کند؛ نه در حکومت سکولار.
توصیه این مسکین به حق طلبان این است که تاریخ معاصر ایران و جهان را بخوانند تا دستاوردهای مثبت حکومت اسلامی در برابر این همه عنادها و دشمنی های جهانی را بهتر بدانند.
والسلام علی من اتبع الهدی
✍ عبدالحسین خسروپناه
۲۸مهر ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
فقه نظام ولایی (2).mp3
28.31M
#بشنوید
🔰 درس خارج فقه استاد خسروپناه
فقه نظام ولایی مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر سال تحصیلی ۹۸-۹۹
#جلسه_دوم
🆔 @khosropanah_ir
🔻 *معرفی تعدادی از علما و عرفای بزرگ دزفول* / *سرسلسله عرفان اصیل شیعی را بشناسید*
🔹 *دکتر خسروپناه :* "دزفول بزرگانی داشته که بعضی از آنها را حتی اسمشان را هم نشنیده ایم، این بد است! روایتی از پیغمبر اکرم (ص) است که دو دسته هستند که قدر عالِم را نمیدانند، یکی فرزندان عالِم ، و دیگری همسایگان آن، که از همسایه ها تعبیر به *همشهری ها* هم میشود.
🔹 *مرحوم سید صدرالدّین کاشف دزفولی* که از عرفای بزرگ بوده و در وادی السلام نجف بخاک سپرده شده اند، ایشان هم استادِ عرفانِ شیخ انصاری ره و هم استادِ عرفانِ آ سید علی شوشتری ره بوده است، که آ سید علی شوشتری سر سلسله عرفان اصیل شیعی و استاد اساتید بزرگی چون آ سید علی قاضی طباطبایی (ره) و آیت الله بهجت (ره) و امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی (ره) بوده است.
🔹 *یعنی مرحوم سید صدرالدّین کاشف دزفولی سر سلسله عرفان اصیل شیعی بوده است.*
🔹مجمع الرّسائل مرحوم کاشف دزفولی اخیرا توسط محقّقین دزفولی (آقای حکمت فر و دیگر عزیزان) منتشر شده است.
🔹 *مرحوم سید عبدالله داعی دزفولی* پدر زن مرحوم کاشف دزفولی است، که ایشان کمتر از دو قرن پیش از دنیا رفته اند و مزارش در دزفول است. دیوان اشعار زیبا و پرمعنای ایشان نیز منتشر شده است.
🔹 *خاتم الفقهاء و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری ره* که برای تحصیل علم در دزفول از محضر علما و بزرگان دزفول استفاده کردند. در کاشان از محضر ملا احمد نراقی استفاده کردند و سپس به حوزه علمیه نجف رفتند.
🔹والده شیخ مرتضی گفته بود من تعجب ندارم از اینکه فرزندم به این مقام رسیده، چون بدون وضو به او شیر ندادم. مرحوم صاحب جواهر که مرجع تقلید بود در اواخر عمرشان مردم را به شیخ مرتضی ارجاع میدادند. که بعد از وفات صاحب جواهر، شیخ انصاری بدلیل تقوا و تهذیب ، مرجعیت را نپذیرفتند و با التماس و اصرار مردم پذیرفتند که آثار معروف و معتبر ایشان هنوز هم در حوزه های علمیه تدریس میشود.
🔹شیخ مرتضی انصاری ره را بعنوان فقیه جامع الشرایط معرفی کردند، که ولایت فقیه جامع الشرایط در کلام معصوم آمده است و چیزی نیست که اخیرا تاسیس شده باشد. ولایت فقیه حتی در عصر امام صادق ع نیز برقرار بوده است.
🔹در همین دزفول، افرادی بودند کاسب، اما مورد توجه امام زمان عج ، مثل *مرحوم محمد علی جولای* دزفولی که همه میشناسند اما کسانی هم بودند که ما نمیشناسیم ولی مورد توجه و عنایت امام زمان عج بودند. در زمان خودمان نیز اشخاص معمولی بودند که نه حوزه رفتند و نه ... ولی مورد توجه امام زمان بودند.مثل *ملا مهدی قلمباز* انقدر با خدا انس داشت که من کمتر کسی دیدم که اینقدر با خدا انس داشته باشد . اینها به مقام رضا رسیده بودند.
🔹 *مرحوم ملا محمد رشید ضیایی دزفولی* که دیوانی دارد که آنرا به نام حضرت زهرا س نامگذاری کرده اند، بنام *دیوان زهرائیه* که منبریهای قدیم دزفول اشعار این دیوان را می خواندند مثل مرحوم ملا جواد تدین نژاد و مرحوم مصطفوی که حدود ۱۲۰ سال عمر کردند و خادم اهل بیت ع بودند و دو سال پیش مرحوم شدند.
🔹مرحوم ضیایی دزفولی شاگرد شیخ انصاری ره و میرزای شیرازی بودند و اجازه اجتهاد هم داشتند.
🔹در دیوان زهرائیه، اشعاری راجع به حضرت اباالفضل العباس ع دارد
🔹یکی دیگر از علمای شهر دزفول، *مرحوم حجت الاسلام شیخ عبدالحسین معزّی دزفولی* است که ایشان پدر مرحوم آیت الله شیخ محمدعلی معزی هستند که مدرسه علمیه آ شیخ محمدعلی در محله قلعه موجود است. مرحوم آیت الله قاضی دزفولی و علامه مخبر دزفولی و آیت الله تدین نژاد و ... همگی شاگردان مرحوم شیخ محمدعلی معزّی دزفولی هستند.
🔹مرحوم شیخ عبدالحسین معزّی دزفولی دیوانی دارد *دیوان بهار دزفولی* که عزیزان آقایان حکمت فر و محقق ، این دیوان را تصحیح کرده اند که این دیوان مثنوی بلندی در مورد امام حسین ع دارد
✍ سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه در هیات روضه الزهرای دزفول
🆔 @khosropanah_ir
فقه نظام ولایی 3.mp3
25.43M
#بشنوید
🔰 درس خارج فقه استاد خسروپناه
فقه نظام ولایی مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر سال تحصیلی ۹۸-۹۹
#جلسه_سوم
🆔 @khosropanah_ir