🍃صاحب الزمان
چشم باز کردیم و دیدیم ما زندگی را برای سرگرمیهایش میخواهیم، با خیالات انس گرفته و از حقایق فراری شدهایم.
آقا! حقیقتترین حقایق روی زمین هم کسی جز تو نیست. ما تو را هم کنار زدیم و به جای انس گرفتن با یادت، سرمان را گرم بازی کردیم.
حالا که داریم به پوچ بودن سرگرمیهای خیالی میرسیم، خودمان را خسر الدنیا و الآخرة یافتهایم و تو بگو حالا چه کار کنیم با حس خسران که چون خنجری امیدمان را سر میبُرد و زندگیمان را پر از وحشت میکند؟!
ما را خلاص کن از حس خسران
شبت بخیر یاصاحب الزمان!
#شب_بخیر
#بهانه_بودن
#محسن_عباسی_ولدی
💠 خمس بیمه خسارت
🔶 پولی که شرکتهای بیمه جهت جبران خسارت به بیمهگذار میپردازند، مانند بیمه بدنه خوردو، آتشسوزی، محصولات کشاورزی و باغی، جزو درآمد کسب است و چنانچه تا سر سال خمسی در مخارج زندگی صرف نشود، پرداخت خمس آن واجب است.
📚 توضیح المسائل ده مرجع؛ م 968.
📎 #خمس
📎 #امام_زمان
📎 #بیمه_خسارت
⭕️ خمس لباس های عیدی
#احکام_خمسی
#خمس_لباس
#احکام
✅سوال: سال خمسی من، اول اسفند ماه است؛ اگر لباس های عید نوروز خود را پیش از سال خمسی خریداری کنم، آیا به آنها خمس تعلق می گیرد؟
✅ پاسخ: ⬇️
🔹 آیت الله خامنه ای: اگر مورد نیاز شما باشد و عرفاً جزء مؤونه محسوب شود، خمس ندارد.
آیت الله مکارم: اگر همه آن لباس ها مورد نیاز و در حدّ شان شما باشد و از درآمد همان سال تهیّه شده باشد خمس ندارد، ولى اگر زاید بر نیاز و شان باشد، مقدار زیادى خمس دارد.
------------------
✅ استفتاء از سایت آیات عظام خامنه ای و مکارم
♻️⭕️♻️⭕️♻️⭕️♻️
سؤال: ما خمس را به شخصی یا دفتری می دهیم تا به دفتر مقام معظم رهبری تحویل دهد، قبضی را که به ما می دهد قبض دفتر حضرت آقا نیست، البته ما به او اطمینان کامل داریم، حتی اگر قبض نیاورد، آیا به این صورت کافی است؟
جواب: قبض مذکور که دریافت می کنید رسید موقت است و کافی نیست،
به طور کلی مکلف اگر خمس را به هر شخص یا دفتری ــ غیر از دفتر مقام معظم رهبری ــ تحویل دهد باید قبض اصلی ممهور به مهر مقام معظم رهبری را مطالبه کند و ــ طبق فرمایش مقام معظم رهبری در متن اجازات کتبی ــ واسطه نیز موظف است قبض را از دفتر دریافت و به مکلف تحویل دهد.
#احکام
🟢استفتاء از کانال رسمی دفتر مقام معظم رهبری
802.1K
🟢مطالبی در مورد خمس
🎙استاد کریمی
2⃣
توضیحات:
راجع به این است که اگر پولهایی که مشمول خمس نیست (مانند ارث و مهریه)، صرف مئونه گردد و مقداری از درآمد بدست آمده در بین سال، سر سال خمسی باقی بماند، آیا مکلف تنها باید خمس مقدار درآمد باقیمانده را بدهد یا میتواند مقدار پولی را که از اموال غیرمشمول خمس صرف مئونه کرده است، از درآمد باقیمانده در انتهای سال کم کند و سپس خمس مقدار باقیمانده را بپردازد؟
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 نماهنگ روز قدس✊
🎞 همخوانی قرآن قاریان دهه نودی در قدس شریف!!
💠 گروه تواشیح نوجوانان تسنیم💠
📎 #گرافیک
📎 #روز_قدس
📎 #ماه_رمضان
❓خمس چیست؟ و بر چه مواردی تعلق می گیرد؟ لطفاً در قالب مثال بیان کنید.
✍پاسخ اجمالی:
#خمس در لغت به معنای یک پنجم است و در اصطلاح فقه عبارت است از: پرداخت یک پنجم در آمدی که از راه زراعت، صنعت، تجارت، پژوهش و یا از راه های کارگری و کارمندی به دست می آید.
🔸خمس یکی از فریضه های اسلامی است و قرآن کریم آن را در کنار جهاد (قرار داده) است.[1]و در بیان اهمیت آن، ایمان را با آن پیوند زده و می فرماید: «بدانید آنچه را که سود می برید، یک پنجم آن ،برای خدا و رسول خدا(ص) و خویشاوندان او و یتیمان و مسکینان و در راه ماندگان است، اگر به خدا ایمان دارید و ..»
🔹البته حکم واجبات مهمی مانند روزه و یا حج در تعداد بسیار اندکی از آیات قرآن آمده است به طوری که قرآن مجید متعرض اکثر احکام آنها نشده است. خمس هم دارای چنین حالتی می باشد و بیان تفصیلی احکام و شرایط آن به پیامبر(ص) و جانشینان او واگذار شده است.[2]
🔸لذا مراجع عظام تقلید با توجه به آیات و روایات، درباره چیزهایی که به آنها خمس تعلق می گیرد، فرموده اند:
🔻در هفت چیز خمس واجب مىشود: 1. منفعت و در آمد کسب و کار 2. معدن 3. گنج 4. مال حلال مخلوط به حرام 5. جواهرى که بواسطۀ غواصى یعنى فرو رفتن در دریا به دست مىآید 6. غنیمت جنگ 7. زمینى که کافر ذمّى از مسلمان بخرد.[3]
💎اما آنچه معمولا مورد ابتلای اکثر افراد بوده و از کیفیت آن سؤال می کنند، قسمت اول یعنی «خمس درآمد» می باشد. که فقها در توضیح آن می فرمایند:
هرگاه انسان از تجارت یا صنعت، یا کسبهاى دیگر مالى به دست آورد، چنانچه از مخارج سال خود او و خانواده اش زیاد آید، باید #خمس، یعنى یک پنجم آن را به مصارف خاص خود برساند.[4]
🔖به عنوان مثال: اگر کارمندی، در 31 فرودین ماه، اولین حقوق خود را دریافت کند و تمام درآمد سالیانه اش (تا 31 فرودین سال بعد) را به طور عادی خرج خود و خانواده اش کرد، خمسی به درآمد او تعلق نمی گیرد . اما اگر در پایان سال خمسی وی (31فروردین)، مقداری از درآمدش زیاد بیاید (مثلا آن را در بانک پس انداز کرده باشد)، باید یک پنجم آن را به دفتر مرجع تقلید خود تحویل دهد تا ایشان آن را به مصارف مربوطه برسانند.
🔻پاورقی:
[1]. برگرفته از👉
[2]. سوره ی انفال آیه 41. وَ اعْلَمُوا أَنَّما غَنِمْتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبى وَ الْیَتامى وَ الْمَساکینِ وَ ابْنِ السَّبیلِ إِنْ کُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللَّهِ وَ ..؛
[3]. توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)، ج2، ص 7، م1751.
[4]. همان، م1752.
#احکام
♻️در ثواب نشر این مطلب شریک باشید
💠 مالی که چند روز پس از سال خمسی هزینه میشود
⁉️ سؤال:
آیا استفاده از درآمد هر سال فقط تا سررسید سال خمسی جایز است یا مکلف میتواند برای تأمین نیازهای زندگی، تا چند روز پس از سررسید سال خمسی (قبل از پرداخت خمس) از درآمد سال استفاده کند؟
✍️ پاسخ:
🔹 استفاده از درآمد سال تا پنج روز پس از سررسید سال خمسی، اشکال ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📎 #احکام_خمس
موضوع: فرق خمس و زکات با مالیات
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
❓❓بعضی می پرسند ما که مالیات به دولت اسلامی می دهیم، پرداخت خمس و زکات، دیگر برای چیست؟
🔰🔰پاسخ
در پاسخ لازم است به برخی تفاوتها اشاره کنیم:
1⃣مالیات نوعا برای هزینه های شخصی زندگی خود ما است،
👈ولی خمس و زکات برای کمک به دیگران است.
توضیح این که همان گونه که انسان داخل خانه را موزائیک می کند،
🟢 مبلغی به عنوان مالیات می پردازد که بیرون خانه او آسفالت شود یا در منزل لامپ روشن مىکند، به دولت نیز مالیات مىدهد تا بیرون منزل، کوچه و خیابان را روشن کند.
👈بنابر این زکات و خمس برای خدمت به دیگران است، ولی مالیات برای دریافت خدمات دولتی برای خود ماست.
2⃣خمس و زکات را مردم با اراده و اختیار به کسانی می دهند که محبوب آنها هستند
👈ولی در مالیات نه دهنده اختیاری دارد و نه گیرنده آن قداستی.
3⃣پرداخت خمس و زکات، به عنوان یک عبادت است و در آن قصد قربت لازم است که اگر نباشد عمل قبول نمىشود.
👈 بر خلاف مالیات که قصد قربت نمىخواهد و نوعاً با اکراه پرداخت مىگردد.
4⃣ در خمس و زکات به پرداخت کننده اعتماد مىشود، یعنى خودش حساب مال خود را مىکند نه
مأمور دولت.
خداوند توفیق عمل به دستورات دین را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
موضوع: آثار ترک خمس1
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
ترک کردن و ندادن خمس آثار زیانباری برای تارک آن دارد که برخی ذکر میشود:
1⃣ازبین رفتن اموال: طبق روايات وارده پرداخت «خمس» نه تنها باعث کم شدن ثروت نمي گردد بلکه عاملي است براي افزوني آن به عکس عدم پرداخت خمس از موجبات زوال مال و کم شدن ثروت خواهد بود.
امام صادق (علیه السلام) فرموده اند: «هر کس درهمي از خمس را به مستحق آن ندهد دو درهم در ناحق [و غير رضاي خدا] خرج خواهد کرد، و هر کس حقي را که به مالش تعلق گرفته نپردازد، خداوند در روز قيامت آن مال را به صورت مار آتشين طوق گردنش مي نمايد.»
📘( وسائل الشيعه، ج 6 ،ص 378)
2⃣ هزینه کردن در راه اشرار و گناه:
امام صادق علیه السلام فرمود:
«بدان، کسی که مال خود را در راه اطاعت خداوند صرف نکند، به هزینه کردن آن در راه معصیت خداوند گرفتار می شود و هر کس در حلّ مشکلات ولیّ خدا گامی بر ندارد، خداوند او را بر تلاش و حرکت در راه حلّ مشکلات دشمن خدا گرفتار می کند.»
📘( وسائل الشیعه، ج 6، ص 25)
3⃣محروم شدن از رحمت الهی:
امام صادق علیه السلام فرمود:«کسی که حق خداوند را از مالش نپردازد، سزاوار است که خداوند رحمت خود را از او دریغ کند.»
📘(( جامع الاحادیث، ج 9، ص 57)
4⃣جزء خائنین شدن : «خيانت يعني بدون اجازه صاحب مال در مورد امانت دخل و تصرف نمايد.
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:«از خيانت کردن در غنايم(که یکی از موارد خمس است) بپرهيزيد، واگر پيش از محاسبه و پرداخت خمس ... مرکبي (از غنايم) را سوار شود آن خيانت در غنايم است.»
📘( بصائر الدرجات 5/29)
👌بنابراین تصرف در اموال مخمس،قبل از تخميس آن نوعي خيانت است، و اين بدان معنا است که مال هر کس در حکم امانت در دستان او قرار دارد چنان چه خمس آن را پرداخت نکند به خيانت مرتکب شده و خيانتکار محسوب خواهد شد.
👌برهمين اساس اکثريت فقهاي شيعه فتوا داده اند هيچ کس قبل از تخميس اموال خود حق تصرف در آن را ندارد مگر آن که طبق ضابطه «دست گردان» کند و يا به طور کامل خمس مالش را پرداخت نمايد.
5⃣قبول نشدن نماز: امام خمينى در تحريرالوسيله مىفرمايد: هر كس درهمى از خمس را نپردازد جزء ستمگران بر اهل بيت و كسانى كه حق آن بزرگواران را غصب كردهاند مىشود.
📘( تحريرالوسيله، ج 1، ص 334)
👌وطبق روایات ندادن خمس و زکات موجب قبول نشدن نماز میشود
📘(وسائل الشیعه ، ج 9 ، ص 25)
خداوند ما را جزء عاملان به دستورات خدا قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
❓نمازخوندن توی خونه کسى كه خمس نمىده، حکمش چیه؟
📚 همه مراجع (بهجز آیه الله وحید): اینکه خمس میده یا نمیده، مهم نیست؛ بلکه خود اون خونه مهمه که خمس بهش تعلق گرفته یا نه! همین که ندونیم به اون خونه خمس تعلق گرفته یا نه، باعث میشه نماز توی اون اشكال نداشته باشه؛ تحقیق هم لازم نیست.
📚 آیه الله وحيد: اینکه خمس میده یا نه، مهم نیست؛ بلکه خود اون خونه مهمه. اگه شک دارین كه به اين خونه خمس تعلق میگیره يا نه، بنابر احتياط واجب، نمیتونین اونجا نماز بخونین.
⭕️ نکته: احتیاط واجب، یعنی توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون که فتوای قطعی داره، عمل کنیم.
🔺توضيحالمسائل مراجع، م1795؛ نورى، رساله، م1791؛ خامنهاى، اجوبة، س932؛ سیستانی، توضيحالمسائل مراجع، م1795؛ وحيد، توضيحالمسائل، م1803؛ پرسمان احکام.
📎 #احکام_به_زبان_ساده
📎 #احکام_خمس