eitaa logo
پشتیبانی طرح کیمیا 98
122 دنبال‌کننده
91 عکس
0 ویدیو
7 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
♻️قیاس 1- قیاس تسری حکمی از یک موضوع به موضوع دیگر به لحاظ وجه یا وجوه مشترک میان آن دو موضوع 2- قیاس در اصطلاح فقه عبارت است از اثبات حكم موضوعی برای موضوع دیگر به لحاظ وجود مشترکاتی میان آن دو. 3- قياس در اصطلاح اصول و فقه اثبات حکم شرعی یا قانونی موضوعی برای موضوع مشابه دیگر است. 4- در زبان حقوقی به تمثیل قیاس گفته میشود هر جا که حکم قانون ناظر به مورد معین و خاص باشد و به موضوع دیگری که با آن شباهت کامل دارد سرایت داده شود می گویند که آن موضوع یا موردی که قانون پیش بینی کرده قیاس شده است 5- قیاس مساوات آن است که ملاک حکم مقیس علیه عینا در مقیس موجود بوده و حکم اولی را به دومی تسری دهند. 6- قیاس اولویت، قیاسی است که به موجب آن حكم موضوعی برای موضوع دیگری که ملاک حکم در آن اقوى است اثبات می گردد. 7- قیاسی که علت حکم در فرع قوی تر از اصل باشد، قیاس . اولویت نامیده می شود. 8- طبق ماده ۲۲۰ قانون مدنی «نسبت به منافع مال مغصوب، هریک از غاصبین به اندازه منافع زمان تصرف خود و مابعد خود ضامن است اگرچه استیفاء منفعت نکرده باشد ...» مسئول بودن غاصب در صورتی که استیفاء منفعت هم کرده باشد، مصداق قیاس اولویت است. 9- قیاس منصوص العله تسری حکم مقیس علیه بر مقیس به دلیل وجود علت منصوص حکم مقيس عليه در مقیس 10- هرگاه ملاک حکم مقيس عليه، از قانون، ظنا استنباط و بر اساس آن، حکم به مقیس، تسری داده شود. قیاس مستنبط العله است. 11- در نظام حقوقی ایران فقط قياس منصوص العله حجیت دارد. 12- در مساله قیاس، موارد اختلاف حقوقيين امامیه با فقهاء اهل تسنن، قياس مستنبط العله است. 13- ماده ۲۱۸ قانون مدنی می گوید: «هرگاه معلوم شود که معامله با قصد فرار از دین به طور صوری انجام شده آن معامله باطل است»، به استناد قیاس منصوص العله ایقاع به قصد فرار از دین را هم می توان باطل دانست. 14- طبق ماده ۱۹5 قانون مدنی: «اگر کسی در حال مستی یا بیهوشی و یا خواب معامله نماید، آن معامله به واسطه فقدان قصد باطل است». اگر با عنایت به ای ماده، درباره معامله مكره؛ وقتی که به سر حد فقدان قصد برسد، حکم به بطلان دهیم. این حکم مصداق قياس منصوص العله است. 15- قياس ایقاع، به معامله و حکم به بطلان ایقاع محجوران . ماده ۲۱۲ ق.م.: معامله با اشخاصی که بالغ یا عاقل يا رشید نیستند به واسطه عدم اهیلت باطل است». د- قیاس موصی له به وارث و حکم به محرومیت او از موصی به از نوع منصوص العله است 16- ماده 195ق.م: «اگر کسی در حال مستی یا بیهوشی یا در خواب معامله نماید، الله به واسطه فقدان قصد باطل است». حال اگر گفته شود معامله غیر ممیز باطل است. حکم مزبور مستند قياس منصوص العله است. 17- با توجه به ماده ۸4۲ قانون مدنی که می گوید: «ممکن است مال را که هنوز ایجاد نشده است، وصیت نمود». کدام عبارت درباره قیاس «تملیک رایگان مسال آینده» به «وصیت مالی که هنوز ایجاد نشده» قياس مزبور، قياس منصوص العله نیست. در این قیاس، دلالت تنبیه و ایماء وجود ندارد. و چنین قیاسی، مصداق قیاس به مقیس عليه استثنایی بوده و درست نمی باشد. و نیز با توجه به مجانی بودن وصیت و استفاده از وحدت ملاک حکم مذکور، تملیک رایگان مال آینده هم درست نیست. 18- استخراج علت احکام و تعمیم دادن آن را تنقیح مناط. گویند. 19- وحدت ملاک معادل تخريج مناط است 20- معنای «العله تعمم و تخصص» آن است که علت، موضوع حكم شارع یا قانونگذاری را به اعتباری توسعه می دهد و به اعتباری مضیق می کند.
در تعریف قیاس همیشه عبارت« یک موضوع به موضوع دیگر » وجود دارد.
در قیاس الویت « اقوی - قویتر » در گزینه صحیح وجود دارد وجود دارد. در سوال 7 . قویتر حذف به قرینه لفظی شده اما در دو وضعیت یکی از وضعیتها قویتر است وقتی استفاده نکرده و ضامن است در وضعیتی که استفاده کرده علت قویتر است پس ضامن است
در تعریف قیاس مساوات قطعا یکی از واژه های «عیناً» یا «دقیقاً» وجود دارد .
در حقوق ایران به تبع فقه شیعه قیاس منصوص العله حجیت دارد اما بر خلاف فقه سنی قیاس مستنبط العله حجیت ندارد .
♻️نکات قانون تشدید مجازات اسید پاشی : 1️⃣👈هرکس 👈عمداً 👈با پاشیدن اسید 👈یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، 👈با هر میزان غلظت 👈موجب جنایت بر نفس، عضو یا منفعت شود ➖1👈 ریختن اسید یا سایر ترکیبات شیمیایی بر روی فردکند 2،👈افرو بردن اعضای بدن در درون اسید و اعمالی نظیر آن در حکم اسیدپاشی است. اولاً 👈در صورت مطالبه از ناحیه مجنیٌ‌علیه یا ولی‌دم حسب مورد با رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس، عضو یا منفعت محکوم می‌شود. ثانیاً 👈 در مواردی که اسیدپاشی مشمول مقررات ماده (۲۸۶) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ باشد؛ اقدام مرتکب، افساد فی‌الارض محسوب و به مجازات آن محکوم می‌شود. ثالثاً 👈هرگاه شخصی مرتکب جرم موضوع این قانون شود و مجازات آن قصاص نباشد 👈یا به هر علتی مانند مصالحه اولیای دم، قصاص اجراء نشود، 👈مرتکب علاوه بر پرداخت دیه یا ارش یا وجه‌المصالحه حسب مورد مطابق مقررات مربوطه، به ترتیب زیر مجازات می‌شود: ➖ در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزه‌دیده به حبس تعزیری درجه یک؛ ➖ در جنایتی که میزان دیه آن بیش از نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه دو؛ ➖در جنایتی که میزان دیه آن از یک‌سوم تا نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه سه؛ ➖ در جنایتی که میزان دیه آن تا یک‌سوم دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه چهار؛ 2️⃣ اصل : 👈جرم اسید پاشی و جرایم در حکم اسید پاشی 👈و شروع به آن، 👈مقررات مربوط به آزادی مشروط، تعلیق و تخفیف مجازات👈 قابل اعمال نیست ➖استثناء : مگر آنکه 👈بزه‌دیده یا اولیای دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز اعلام گذشت کرده با‌شند 👈که در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات مرتکب را 👈یک درجه تخفیف دهد. 3️⃣ مجازات معاونت در جرائم اسید پاشی و در حکم اسید پاشی به ترتیب زیر تعیین می‌شود: ➖در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، سلب حیات باشد، به حبس تعزیری درجه دو؛ ➖ در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، قصاص عضو باشد، به حبس تعزیری درجه سه؛ ➖در صورتی که مجازات مرتکب قصاص نباشد یا به هر علتی قصاص نفس یا عضو اجراء نشود، به یک درجه پایین‌تر از مجازات تعزیری مرتکب. 4️⃣در ر کلیه جرایم اسید پاشی و در حکم اسید پاشی : ➖مرتکب باید جبران خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از جرم را در صورت مطالبه مجنی علیه بنماید ➖ملزم به پرداخت هزینه‌های درمان بزه‌دیده می‌باشد. ➖در صورتی که مرتکب با تشخیص قاضی رسیدگی‌کننده متمکن از پرداخت هزینه‌های درمان نباشد، هزینه‌های مربوطه از محل صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود. ➖سازمان بهزیستی کشور مکلف است با تشخیص قاضی رسیدگی‌کننده، به بزه‌دیده‌گان موضوع این قانون خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی ارائه کند. ➖در مواردی که هزینه‌ها از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی و سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود، صندوق یا سازمان بهزیستی می‌توانند برای دریافت هزینه‌های پرداخت‌شده به مرتکب رجوع کنند. 5️⃣ به دعاوی و شکایات مربوط به جرائم اسید پاشی و در حکم اسید پاشی خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.
♻️قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی 1️⃣1👈فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی 2👈که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا می‌شوند، ➖👈قبل از رسیدن به سن هجده سال تمام شمسی 👈به درخواست مادر ایرانی 👈در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) 👈به تابعیت ایران در می‌آیند. ➖👈فرزندان مذکور پس از رسیدن به سن هجده سال تمام شمسی، 👈در صورت عدم تقاضای مادر ایرانی، 👈می‌توانند 👈تابعیت ایران را تقاضا کنند👈 که در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) 👈به تابعیت ایران پذیرفته می‌شوند. 2️⃣پاسخ به استعلام امنیتی باید حداکثر ظرف مدت سه‌ماه انجام شود و نیروی انتظامی نیز مکلف است نسبت به صدور پروانه اقامت برای پدر غیرایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) اقدام کند. 3️⃣ در صورتی که پدر و یا مادر متقاضی در قید حیات نبوده و یا در دسترس نباشند، در صورت ابهام در احراز نسب متقاضی، احراز نسب با دادگاه صالح می‌باشد. 4️⃣افراد فاقد تابعیتی که خود و حداقل یکی از والدین‌شان در ایران متولد شده باشند، می‌توانند پس از رسیدن به سن هجده سال تمام شمسی، تابعیت ایرانی را تقاضا کنند که در صورت نداشتن سوءپیشینه کیفری و نیز نداشتن مشکل امنیتی (به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به تابعیت ایران پذیرفته می‌شوند.