نکته ی چهارم: این نکته تمام کننده ترین ایراد به توضیح مصطلح برای جوّی بودن این پدیده است که پیشتر در مبحث شهابواره ها نیز به آن اشاره شد. برای کسانی که با نجوم آکادمیک آشنایی دارند اختلاف منظر مبحث بسیار آشنایی است. هر گاه دو پدیده با هم زاویه ای بسازند و یکی بسیار نزدیک تر از دیگری باشد با جابجایی ناظر سریعاً نسبت ظاهری دو پدیده تغییر می کند و زاویه به هم میریزد.
اگر هالهی 22 درجهای ناشی از وقوع کریستالهای یخ در ارتفاع معینی باشد، خصوصاً با توجه به ارتفاع بسیار پایین ابرهای سیروسی، وقتی شخصی در نقطهای در حال دیدن این پدیده به شکل هالهای مدوّر با مرکزیت ماه هست، یعنی وضعیت کریستالها دقیقاً برای این ناظر به درستی تنظیم شدهاست و برای ناظری با جابجایی حتی کمتر از ده کیلومتر دیگر نباید این پدیده رؤیت شود، زیرا قسمتی از ابرها که بین این ناظر و ناظر قبلی تلاقی دارند نمیتوانند همزمان برای هر دو ناظر تنظیم شوند. این در حالی است که این پدیده توسط شاهدان عینی از مناطق مختلف یک شهر تا بیشتر به صورت همزمان رصد شده است.
در این تصویر وضعیت ابرها از نظر ناظران با فاصلهی کم به گونه ای هست که غیر از دایرهی اصلی نارنجی که مربوط به ناظر اصلی است، دیگر ناظران نیز می توانند ماه را با کریستالهای موجود در قسمت های دایرهای سبز رنگ، از منظرهای دیگر به طوری ببینند که برای هر کدام ماه در مرکز دایره باشد.
حال تکلیف کریستال های نقاط تلاقی چیست؟ بالاخره برای کدام ناظر باید تنظیم شوند و نسبت به کدام جهت عمود باشند؟
منتظر پاسخ دوستان اهل فن هستیم.
6 از 6 در موضوع هاله پیراماهی
@kojahastim
البته ایرادات دیگری نیز وجود دارد که فعلاً از بیان آن ها صرف نظر می کنیم... به نظر می رسد همین اشکالات برای فردی با ذهن پرسشگر کافی است تا بفهمد گویا خیلی از اوقات داستان نسبت دادن خیلی از پدیده های آسمانی به جوّ زمین (مثل شهابواره ها و هاله های پیراماهی یا پیراخورشیدی و...) از سنخ بهانه های طبیب نمای دروغگویی است که اصرار داشت ناخوش خَر خورده است تا طبابتش زیر سوال نرود.
@kojahastim
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
به نام خدا
اراده جمهوری اسلامی در جنگ غزه كجاست؟
✍یادداشت مهم سیدمحمدصدرا متولی امامی
🔹در علوم اجتماعی، دو نگاه كلان به مقوله جامعه و تمدن وجود دارد. نگرش فرهنگي و نگرش سياسی. تفاوت ظريفی كه در اين دو نگرش وجود دارد، نوع مواجهه دولتمردان با پديدههای اجتماعی را مشخص می كند.
۱. نگرش فرهنگی، تمدن را امری زايشی میداند و نه ساختنی؛ تمدن را امری غيرسياسی تلقی میكند و ظهور يك تمدن را تنها به اراده مردم و ظرفيتهای فرهنگی تقليل میدهد. در واقع تمدنها، هنگامی ظهور میكنند كه مردم، بهصورت خودبه خودی و تاريخی، به درك خاصی از عالم و انسان رسيده باشند و در يك نظم مشخص، روابط و نظامات جديدی ايجاد نمايند.
۲. نگرش سياسی، تمدن را ساختنی میداند. هرچند در نگرش سياسي، تمدن ريشه در فرهنگ دارد و در نهايت، اين مردم هستند كه تمدنها را ايجاد ميكنند، اما اين فرهنگ ميتواند به دست حاكمان ريلگذاری شود. هرچند تمدنها با ارادههای اجتماعی، بهصورت خودبه خودی و متناسب با اقتضائات زمانه صورتبندی ميشوند، اما در اين ماجرا، سياستگذاری صحيح و حكمرانی كارآمد، میتواند در شكوفايی فرهنگ، اثر بزرگی داشته باشد.
🔸نگرش فرهنگی ميگويد برای داشتن جامعهای خوب، بايد كار فرهنگی كرد و بايد به مردم بفهمانيم كه راه صحيح كدام است؛ اما نگرش سياسی ميگويد: سهم بزرگی از افكار و انديشههای جامعه را ساختارهای سياسی و اقتصادی ميسازند. بنابراين اصلاح نظامات اجتماعی و انسانی تر كردن سياست و اقتصاد، مهمترين شرط داشتن جامعه مطلوب است.
(البته نگرش سياسی، را نبايد با سياستبازی و سياستزدگی آميخت. سياستبازان، به شكلی غيرحرفهای، خود را فعال مايشاء ميدانند و ميخواهند همه چيز را با ميل و اراده خويش در جهان تغيير دهند)
🔹تفاوت نگرش فرهنگي و سياسي، در همه حوزهها، منجر به تفاوت رفتار در مديريت اجتماعی ميشود. نگرش فرهنگی ميگويد: علم دينی، بدون وجود ريشههای فرهنگی اش به وجود نميآيد، پس علم دينی در زمانه امروز محال است؛ اما نگرش سياسی ميگويد: علم دينی، را نميتوان ساخت، اما می توان بسترهای شكوفايی آنرا به اقتضای زمانه ايجاد كرد.
- نگرش فرهنگی ميگويد: جامعه ايرانی از مقولهای مانند حجاب عبور كرده و ديگر نمی توان با ابزار سياسی و نظامی، جلوی گسترش بی حجابی را گرفت؛ اما نگرش سياسی ميگويد: بايد هنوز از مرزهای حجاب و حريم خانواده مراقبت كرد. هرچند حجاب امری فرهنگی است، اما سياستگذاری صحيح و اصلاح نظامهای اجتماعی از جمله اصلاح نظام معيشت، آزادسازی زمين و ... ميتواند رغبت اجتماعی به بدحجابی، بدن نمايی و همجنس گرایی را كاهش دهد.
- نگرش فرهنگی ميگويد: نظام پول اعتباری و صنعت بانكداری، امری جهانی شده و عبور از چنين نظام پولی، غيرممكن است؛ چرا كه زمينههای فرهنگی ظهور نظام پولی ديگری وجود ندارد؛ اما نگرش سياسی ميگويد با وجود سيطره بلامنازع صنعت بانكداری در جهان، ميتوان با استفاده از تكنولوژی روز، به پولهای ديگری به صورت موازی، از جمله پولطلا فكر كرد و با سياستگذاری صحيح، نظام توليد، انتشار و چرخش پول را در ميدانی بيرون از ميدان بانكداری دنبال كرد.
- نگرش فرهنگی ميگويد: مردم غزه بايد بهصورت طبيعی، به اين بلوغ برسند كه كشور خود را نجات دهند و بايد اسرائيل به صورت خود به خودی، از بين برود. اسرائيل بايد در كوران نفرت مردم جهان ذوب شود؛ اما نگرش سياسی ميگويد اين انديشههای فانتزی، لزوماً تحقق پيدا نميكند. هرچند نفرت از اسرائيل روزافزون شده، اما توسعه انقلاب اسلامی و گفتمان عدالتخواهی و آزادی خواهی، نيازمند اراده سياسی و جبهه سازی است. اگر حماس، بدون حمايتهای مستقيم ايران و جبهه مقاومت، از بين برود و اسرائيل بر خاك غزه مسلط شود، تمامی هستههای مقاومت در سراسر جهان از جمله يمن، عراق، سوريه، لبنان و... سرخورده خواهند شد و تبعاً نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی نيز ضعيف خواهد شد.
ادامه در پست بعدی 👇
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
ادامه از پست قبلی 👆
🔹امروزه فلسطينی ها اراده بزرگی در نابودی اسرائيل پيدا كردهاند و نفرت از صهيونيسم، در جهان بی سابقه است. ورود نظامی جمهوری اسلامی در چنين شرايطی، زمينه فرهنگی مناسبی پيدا كرده و می تواند ايران را به يك ابرقدرت منطقهای و جهانی تبديل كند. تصميمگيری صحيح در اين مقطع تاريخی، تأثير بزرگی در جايگاه ايران، در نقشه سياسی آينده جهان دارد. جنگ غزه، مقطعی تاريخی برای ماست و ميتواند بيانيه گام دوم انقلاب اسلامی را از قالب يك بيانيه، به يك واقعيت بيرونی، سياسی و تمدنی تبديل كند و شعارهای فطری انقلاب اسلامی را سوار بر موج شعارهای ضداسرائيلی مردم جهان نمايد.
🔸غيرسياسی عمل كردن مسئولان جمهوری اسلامی و نفوذ نگرشهای فرهنگی به دولتمردان، وضعيت ايران را سختتر و غيرمسئولانه كرده است. انقلابی كه با نگرش سياسی ايجاد شده را نميتوان صرفا با نگرشهای فرهنگی توسعه داد. امام خمينی، هستههای مقاومت را با نگرش سياسی به جامعه جهانی ايجاد كرد و امروزه قتل عام كودكان و زنان فلسطينی، در سايه نگرش فرهنگی حاكم بر جمهوری اسلامی رقم ميخورد. همچنان كه در چهل سال گذشته، تسلط ساختارهای غربی بر ايران، در سايه نگرش مذكور بوده است.
🔹وقتی دولت امريكا، به راحتی بالاترين مقام نظامی جمهوری اسلامی، حاج قاسم سليمانی را ترور ميكند و ايران، واكنش درخوري نشان نميدهد، نشان از سيطره نگرش فرهنگی بر سياستمداران ايرانی است. بی عملی ايران در جنگ غزه، عامل تضعيف ايران و جبهه مقاومت است و نه تنها اقتدار جمهوری اسلامی را كاهش ميدهد، بلكه اسلاميت آنرا نيز خدشه دار میكند؛ چراكه پيامبر خاتم فرمود: «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادِی یا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم»
🔖کانال موسسه متا
چهل روز هم گذشت.
ما ایرانیها رسم داریم تا چهل روز سنگ مزار مرده را نصب نمی کنیم. چون از روی احادیث گفته اند که...
مرده تا چهل روز امیدوار است به زندگی برگردد.
دیروز چهل روز غزه تمام شد و سوخت و برق و اینترنت و موبایل هم.
دیگر آسوده بخوابیم که تصاویر و فیلمها قرار نیست آزارمان بدهند.
اما دیروز که سنگ قبر را گذاشتند؛
روی تن ما گذاشتند.
تازه معلوم شد : کسی که مرده، ما بوده ایم.
غزه تنها وارث جهان اسلام است. خودش تنهایی باید ترحیم بگیرد، طلب مغفرت کند، در مسجد بایستد، گریه کند، تسلیت بگوید و خیرات بدهد!
روضه و مداح و سینه زن و منبری و گریه کن هم خودش است؛ غزه....
همان غزه ی زنده و قتیل و مظلوم.
شاید روی سنگ قبر بزند:
جنایت آل سکوت منجر به مرگ میلیارد و نیم مسلمان شد....
نشسته ام با دختر پانزده ساله ام به تماشا
تصاویری که نه می شود دید و نه می شود ندید.
وقتی می دانی خبری هست؛ حقیقتی داغ؛ اگر چشم رویش ببندی: کور وارد زندگی بعدی می شوی.
"کاش کور بودم و نمی دیدم" هم دیگر کار نمی کند . قدیمی شده است.
می پرسد چه خبر است؟ می پرسم من هم.
برادرم با چشم تر سر بر می آورد :
کار غزه دارد خیلی بالا می گیرد. دارد کار خدائی می کند غزه .
ببین این پیج یک جوان اروپایی است. رفته است قرآن خریده تا ببیند
"حسبنا الله و نعم الوکیل " که مردم غزه بعد از بمب و آوار و کشتار می خوانند چیست.
جمله را پیدا کرده معنی اش را هم دیده ...
فهمیده است که خبری هست ... توی حسبنا الله خبری هست...راه افتاده در به در که بفهمد کدام خبر
این طور دستگیرش شده که جهانی که تا حالا آراسته بودند برایش، رویای آمریکایی ،دنیای شادی و لذت ، رشد و پیشرفت....
زیر آوار بمبها مانده است و چیزی که دارد زنده تر و زورمند تر بیرون می آید از جنس دیگری است.
کاش برای ایران من هم این اتفاق بیافتد. کاش یادش بیافتد که زندگی فقط پیشرفتن و احداث کردن نیست. کاش قدر بمبها را بداند.
کاش در خیزی که برای قدرتمندتر شدن برداشته است آرمانهایش را جا نگذارد
کاش امروز ببیند راهی که برای مسلط شدن و برتری گرفتن بر دشمن در پیش خود ترسیم کرده به چه دره هایی ممکن است برسد.
برادرم می گوید اگر ما ایرانیها وارد این آوردگاه شده بودیم
تماشاگران بین المللی، تصور می کردند دعوای قدیمی ایران و آمریکا به صورت نیابتی در غزه جان گرفته است.
هنوز نمی فهمم چرا باید به تماشاچی بیشتر از معرکه اهمیت داد!
اما می فهمم که ما آن "آنی" را نداشتیم که غزه دارد. ما مجهز به سیستم "حسبنا الله و نعم الوکیل " نبودیم و قدرت هم گروه شدن با این فوق بشر شده ها را نداشتیم. شاید هم لیاقتش را نداشتیم...
حالا باید به این پرداخت که آنچه ما داریم
همه اش از دستاوردهای
های تک
در نانو و آی تی و هوافضا و هسته ای و هوش مصنوعی...
تا سرمایه های اجتماعی و مدنی و فرهنگی و فکری...
خواهند توانست به وقتش
سامانه ضد بمب و فوق اسرار آمیز و غیرقابل هضم
"حسبنا الله و نعم الوکیل"
را در ما ایجاد کنند؟
@kojahastim
با عرض سلام خدمت مخاطبان محترم
به زودی مطالب مرتبط با کانال از سر گرفته می شود...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برسد به دست آقای رایفی پور....
سلام برادر
✨ به عنوان کسی که معمولا وقتی به افکار شما و فعالیت هایتان در جمع های دوستانه حمله های دور از انصاف می شد، از شما دفاع می کردم؛
✨ به عنوان کسی که علی رغم انتقاد به برخی رویکردهای جناب عالی وجود شما و امثال شما را خصوصا برای جذب قشر جوان و همراه کردن آن ها با اهداف و آرمان های انقلاب بسیار مفید می دانم؛
✨ و نه به عنوان یک باورمند به مسطح بودن زمین؛ بلکه به عنوان کسی که بعد از مدت ها پژوهش، به این باور رسیده است که چنین ایده های تحول گرایی بسیار پر اهمیت و جدی اند و امروزه با روشن شدن نقص های توجیه ناپذیر از نجوم جدید باید پژوهش های ویژه ای درباره صحت و سقم ادعاهای این گروه ها انجام شود (و خودمان نیز برای این کار آستین بالا زده ایم) این حرف ها را از برادر کوچکتان بشنوید...
💫 از سده های اولیه ی اسلام؛ وقتی ظواهر آیات قرآن و روایات با علم تجربی پذیرفته شده ی هر زمان سازگار به نظر نمی رسید همواره تحمیل تفسیری از متن دینی که قابلیت جمع با علم ِ مسلم انگاشته شده ی آن زمانه را داشته باشد، یکی از پر طرفدارترین و البته ساده ترین رویکردها بوده است.
‼️ همان رویکردی که جناب عالی در کل این سخنرانی به شدیدترین و افراطی ترین شکل ممکن درپیش گرفتید و آیات قرآن را در آن به نفع علم نجوم جدید تفسیر کردید. علمی که به اذعان تمامی اندیشمندان در بنیادهای این علم در خود ِ غرب، کاملا نظریه محور و صرفا بر اساس بهترین تبیین از پدیده ها و با اهداف کارکردگرایانه ارایه شده و ابدا نمی تواند مطلق گرا و حقیقت یاب توصیف شود.
ادامه مطلب در پست بعدی 👇
@kojahastim
کجا هستیم؟!
برسد به دست آقای رایفی پور.... سلام برادر ✨ به عنوان کسی که معمولا وقتی به افکار شما و فعالیت هایت
ادامه از پست قبلی 👆
📍فعلا فقط یک نکته مهم را متذکر می شوم: تفسیرها یا بهتر بگوییم تحمیل های علم زده و عصری زده از این دست مادامی بلا اشکال هستند که ظاهر متن دینی اعم از قرآن یا روایات را سبک نشمرده و مورد تمسخر واقع نسازند.
⛔️ شما خواسته یا ناخواسته به تمسخر ظاهر تعدادی از روایات موجود در جوامع مهم روایی شیعی دست زدید!!! این اقدام از هیچ کس ابدا و تحت هیچ شرایطی پذیرفته نیست. حتی از پیروان دیگر ادیان و افراد بی دین. این عمل مصداق بارز توهین به عقاید دیگران نیز هست. چه رسد به اینکه این عقاید از ظاهر متون روایی و قدسی امامان بزرگوار شیعه نیز باشد.
⚠️⚠️⚠️ صراحتا می گویم با افزودن سطح معلومات تیم خود در حیطه ی روایات جوامع شیعی معتبر، مراقب باشید اینطور اظهار نظر کردن که انشاءالله اتفاقی بوده هرگز تکرار نشود؛ هرگز!!!
📜 پی نوشت ۱: در موارد معتنا به و متعددی از روایات جوامع معتبر شیعی به وجود آب در طبقات آسمان ها یا بر روی آسمان هفتم به شکل دریا و منابع کثیر آب به شکلی که جلوگیری از ریزش آن بر زمین باعث امان زمین از غرق شدن می باشد اشارات غیرقابل چشم پوشی ای شده است. از جمله تفسیر علی بن ابراهیم قمی ح ۳۷۳ _ علل الشرایع ج۱ ص۳ _ احتجاج ح ۱۳۸ و توحید ۲۰۴ و...
🪄همچنین در خصوص توضیح خواستن در مورد کهکشان در موارد متعددی از قول معصومین ذکر شده است که این نورها دریچه های آسمان هستند که در طوفان نوح از آن ها آب منهمر بر زمین ریخته و موجب هلاکت آن قوم شده است. از جمله احتجاج ح ۱۳۸ و کتاب غارات به نقل از امیرالمومنین از اصبغ بن نباته و ابن کوا و...
در مطالب بعدی به این موارد پرداخته خواهد شد.
📜 پی نوشت ۲: حتما رجوع به روایات باید روشمند و دقیق باشد ولی در کل سخنرانی حضرت عالی هیچ نشانه ای از اصل رجوع و اقتباس یا اندک تطبیقی از حرف هایتان به روایات دیده نمی شود. فقط اشاراتی به آیاتی کاملا مجمل از قرآن کریم که به شدت قابل "تفسیر به رای" اند و محض اطلاع، صدها تفسیر گوناگون از هر کدام چه بعد و چه قبل از نجوم جدید درباره آن ارایه شده است.
بد نیست برای شروع به پژوهش در حوزه روایات در مورد روش های "موثوق السندی" و "موثوق الصدوری" به کمک دوستان خود، اندک تحقیقی بفرمائید.
📜 پی نوشت ۳: بد نبود همان تک روایتی که از وجود مبارک امام هشتم(ع) آوردید را تقطیع نمی فرمودید تا امکان قضاوت بدون پیش داوری را برای مخاطبانتان فراهم کنید؛ قضاوت در مورد تطبیق یا عدم تطبیق ظاهر آن بر نجوم جدید!
انشالله در مطالب بعدی به این دست از روایات خواهیم پرداخت.
📜 پی نوشت ۴: بد نیست در مجموعه مصاف واحد فلسفه علم و تاریخ علم هم راه اندازی شود تا به اشتباه اولین محاسبه کنندگان شعاع کره ی زمین و باورمندان به خورشیدمرکزی را به جای اراتستون و اراستورخوس یونانی(حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد) دانشمندان مسلمان معرفی نکنیم و عجولانه با الفاظ زشتی مثل "کاسه و بشقاب" در مورد علت گرایش اروپای مسیحی به این عقاید، بعد از دوران طلایی یونان باستان انقدر راحت و پوچ به قضاوت ننشینیم. آن هم بدون بررسی از تحریف شده بودن یا نبودن این بخش از عهدین یا راستی آزمایی آن با قرآن و روایات!
📜 پی نوشت 5: اگر کمی فکر می کردید به جای طرح در خواست از ناسا برای ارسال عده ای زمین تخت گرای افراطی به ایستگاه فضایی که قطعا نمی تواند پایان بخش تئوری توطئه هایی ازین دست باشد (چون زد و بند یا تهدید این افراد مجددا مطرح خواهد شد) راه حل های ساده تری پیشنهاد می دادید؛ مثلا کافی است سازمان های عریض و طویل پژوهشی و فضایی موجود در دنیا بر روی حدود بیست کیلومتر از سطح دریا به هر روشی که می پسندند، انحنای اسمی و محاسباتی مطابق با شعاع ۶۴۰۰ کیلومتری را به صورت تجربی به نمایش بگذارند. راهی ساده، همه پذیر و حتی درآمدزا برای این سازمان ها...
🪄 روش های فراوانی وجود دارد که متاسفانه به کارگیری آنها گویا به این ظاهرا تئوری توطئه دامن هم می زند. بد نیست موسسه مصاف که گویا کارهای صنعتی و میدانی نیز کرده، در این باره هم تحقیقاتی انجام دهد. به کارگیری روش ابوریحان بیرونی این بار با تلسکوپ و ابزار دقیق روز، یا به کارگیری روش های اپتیکی و لیزری برای بررسی انحنا در سطح دریا گزینه های خوبی هستند.
@kojahastim
🔎 در جستجوی انحناء... 🔎
با سلام خدمت مخاطبین محترم
🪄 امروز یکی از بهترین ایده ها در زمینه ی بحث انحنای زمین رو می خواهم با شما مطرح کنم.
👌 ایده ای صد در صد بومی و البته کاملاً اجرایی، کار راه بینداز و فیصله دهنده در بحث وجود یا عدم وجود یا میزان انحناء در سطح زمین.
🌍 شاید تعجب کنید که مگه میزان انحنای کره ی زمین هم جای شک و سوال و بحث داره؟ در مقدمه ی مطلب به این موارد هم پرداخته شده.
🧵 اصل ایده خیلی ساده است: با کشیدن یک ریسمان تا حد ایده آل در داخل آب ساکن، و با مقایسه ی میزان فاصله ای که وسط ریسمان نسبت به دو طرف اون تا سطح آب داره، میشه نتایج جالبی در مورد میزان انحنای زمین گرفت.
🌊 برای دوستانی که احتمالا پیگیر مباحث زمین مسطح در کشور هستند باید توضیح بدم که این آزمایش در واقع رفع عیب شده و ارتقاء یافته ی #آزمایش_دریای_کاسپین هست که با راهکارهای فنی متعدد و رفع عیوب نظری که بر طراحی و اجرای اون آزمایش وارد بود پیش نویس شده.
#شش_هزار_و_چهارصد
@kojahastim
آزمايش انحناي زمين.pdf
675.8K
این متن طرح اولیه آزمایش ریسمان هست که حدودا ۹ ماه پیش نوشته شده. در این ۹ صفحه با جزییات خوبی مسائل نظری و عملی پیرامون چیستی و کارایی و نحوه اجرای این آزمایش نوشته شده. بد نیست شما هم تورقی بفرمائید...
#شش_هزار_و_چهارصد
@kojahastim
🧵در هر دو حالت فرض کردیم یک ریسمان تخیلی و نزدیک به ایده آل را تا حدی کشیده ایم که در طول ۱۰ کیلومتر فقط ۱۰۰ سانتی متر انحناء به خاطر وزن ریسمان داشته باشد... با توجه به انحنای محاسباتی ۱۹۶ سانتی متری طبق کره بودن زمین، به خوبی می توانید در دو حالت کره با شعاع اسمی و کره با شعاع بیشتر، اثربخش بودن آزمایش را با مقایسه دو شکل، ملاحظه کنید...
📍دقت شود که طبق محاسبه در طول ۱۰ کیلومتر از یک کره به شعاع اسمی زمین وسط پاره خط ۱۰ کیلومتری از سطح کره ۱۹۶ سانتی متر فاصله پیدا می کند
🔎 توجه شود که در عمل فقط با مقدار "دال" مواجهیم و همین میزان مبنای نتیجه گیری آزمایش هست.
✨در واقع با توجه به اینکه خمش ریسمان به خاطر وزن، به بیشتر کردن انحناء زمین کمک می کند کافی است اختلاف فاصله ریسمان با سطح آب در وسط ریسمان نسبت به کناره ها مقداری کمتر از ۱۹۶ سانتی متر باشد، در این صورت شعاع کره زمین بیش از ۶۴۰۰ کیلومتر خواهد بود!
🌊 این تصاویر بیشتر مربوط به قسمت ایده و نظریه ی آزمایش هست، اما در خود فایل بسیاری از راهکارهای عملی برای اجرای بهتر و دقیق تر آزمایش در سطح دریا درج شده است.
🏳 در هر صورت اگر به خوبی گویا نیست یا جزییات عملی آن را می خواهید، می توانید به توضیحات داخل فایل مراجعه کنید یا در گروه درباره اش گفتگو کنید!
#در_جستجوی_انحنا
#شش_هزار_و_چهارصد
@kojahastim
هدایت شده از 🇱🇧 ابنسبیل|محسن آقایی 🇮🇷
باز هم گردن کلفتی و قیافه گرفتن سپاه برای محور مقاومت
شما رو نمی دونم اما من وقتی تبعات فاجعه بار اظهار نظر سردار شریف سخنگوی سپاه رو در سطح بین المللی و جهان عرب و از همه مهمتر در بین نیروهای مقاومت کنار این تصویر می ذارم به یه نتیجه ی خیلی بدی می رسم.
اونم اینکه عزیزان سپاه یا تصمیم گیران هیچ فهمی از کارهاشون ندارند، هیچ درسی از گذشته که هچ از حال خودشون هم نمی گیرند و تکبر و خود برتر بینی نسبت به مقاومت یک صفت مستقر در فهم و رفتارشون شده.
توضیحات در پست بعدی 👇👇
@aghaeimohsen
هدایت شده از 🇱🇧 ابنسبیل|محسن آقایی 🇮🇷
🔴 تکرار یک رویکرد فاجعه بار توسط سپاه در فاصله ی کمتر از ده روز، انحراف معرفتی یا خطای بیانی؟
اون فتنه ای که سر اظهار نظر کاملا غلط، مخالف تحلیل و تصریح حضرت آقا و کاملا در پازل اسرائیل توسط سخنگوی سپاه رقم خورد (که گفته بود طوفان الاقصی انتقام حاج قاسم بوده) چرا باید دوباره تکرار بشه، اونم به صورت یک دیوار نگاره ی 1400 متری در قلب تهران؟؟
درست بعد از اون همه هزینه های وحشتناکی که سر اون حرف دادیم (فتحی ها تو العربیه ی عربستان اومدند گربه رقصونی که آره حماس بخاطر ماجرا جویی های ایران خون و جون زن و بچه و پیر و جوون فلسطینی ها رو تاراج کرده... / اسرائیل گفت این جنگ نیابتیه و اون همه رشادت و مظلومیت و … مصادره شد و گفتند بیا، دیدید گفتیم حماس مزدور ایرانه و دنبال آزادی غزه نیست؟ / چقدر در فضای تعصبات نژادی قوی مذهبی جهان عرب تنفر از ایران رو بالا رفت و ...) تا جایی که حماس مجبور شد علیه ایران بیانیه بده و حرف سپاه رو تکذیب کنه حتی به قیمت القای اختلاف با ایران و تبعات منفی بعدش...
حالا باز دوباره همون نگاه به شکلی دیگه باز تولید شده و در طرح دیوارنگاره جدید میدان انقلاب تهران به مناسبت سالروز شهادت حاج قاسم باز همون نگاه آقا بالاسری، مدعی و تمامیت خواه رفقا نسبت به مبارزان فلسطینی موج میزنه.
که بله ما ایرانی ها (حالا به دست حاج قاسم یا هرکس) شما رو مسلح کردیم، ما شما ها رو آدم کردیم، تا قبلش سنگ می پروندید و …
بماند که اصل این حرف چقدر درست و تا کجا درسته، آیا ما سلاح دادیم یا سلاح داشتن و ساختن رو یاد دادیم؟ چقدر ما دادیم چقدر خودشون نقش داشتند؟ بعد سلاح چقدر موضوعیت داره نسبت به اصل روحیه مقاومت و جهاد مردم؟؟
تازه اصلا سلاح هم ما داده باشیم، تو فضای فعلی و بعد این فتنه تاکید مجدد به این مسئله و منت گذاشتن سر محور مقاومت اونم با جمله ای از رهبری چه تاثیری روی افکار عمومی بخصوص مسلمانان و مردم غزه خواهد داشت؟؟
اون جریانات ضد شیعی، ضد ایرانی که سر ادعای سخنگوی سپاه می گفتند ایران می خواد طوفان الاقصی و کلا حماس و مبارزه برای آزادی قدس رو مصادره کنه حرفشون بیشتر تایید میشه الان یا اونا طرفداران ایرانی که می گفتند رهبر ایران گفته طوفان الاقصی صد در صد فلسطینی بوده؟
راستش بنظر من که این طرح تحریف حاج قاسمه کسی که خودش رو خاضعانه خادم محور مقاومت می دونست و هیچ وقت در مورد کمک هایی که به محور مقاومت می کرد اصلا حرف نمی زد کجا، این تصویرسازی از حلجی که به شکل فرمانده ای که یک تعداد سرباز دون پایه را به خط کرده تا از مافوق سلاحشونو تحویل بگیرند و برند براش بجنگند کجا؟- همه ی سلاح ها رو هم که خود حاج قاسم سوغات آورده برا فلسطینی ها و اینا خودشون هیچی بلد نیستند و آویزون مان
ایراد نگیرید که این جمله آقاست و نکنه با تحلیل آقا هم شما مشکل داری؟
که اون وقت می فهمم هیچ درکی از رسانه و اقتضای زمان ندارید، اون جمله رو آقا کی گفته؟؟ تو چه بستری؟ الان ما کجاییم و در چه بستری!
این بیانات مال 4 سال پیشه چند روز بعد از شهادت حاج قاسم!!! دی 98
اینها را حاج قاسم سلیمانی کرد. دستشان را پُر کرد. کاری کرد که بتوانند بِایستند، بتوانند مقاومت کنند. این چیزی است که برادران فلسطینی ما مکرّر در مکرّر پیش خود بنده گفتهاند. البتّه من میدانستم امّا آنها هم آمدند پیش ما شهادت دادند.
آن وقت در جلسهای که ما غالباً با همین مسئولین مختلف که ارتباط با کار او داشتند داشتیم حاج قاسم یک گوشهای مینشست که اصلاً دیده نمیشد. آدم گاهی اوقات میخواست بداند یا استشهاد کند، باید میگشت تا او را پیدا میکرد؛ خودش را جلوی چشم قرار نمیداد، تظاهر نمیکرد. (بخوانید منت نمی گذاشت)
امان امان، ما از لزوم برکناری سخنگوی سپاه (ولو محض شوآف و اینکه حماس بتونه جلو طعنه زن ها از ما دفاع کنه که بیا دیدید سپاه سخنگو رو برکنار کرد و ایران موضعش این نیست) حرف می زدیم، غافل از اینکه همچین طرح داشت آماده می شد…
با همه این حواشی و تکرارش بنظر میرسه این یعنی به معنای حقیقی کلمه آقایون جریان مقاومت رو طفیلی خودشون می دونند و این باور مستقر ذهنی شونه.
گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست
@aghaeimohsen
26.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
و لن تجد لسنه الله تبدیلا...
شاید مشابه این فرمایشات آیت الله اراکی این روزها در جریان باشد؛ در قیاس بین تعداد شهدای تا به امروز یمن در مقابل ایران، در معرکه ی این مدت مقاومت و استکبار!
و البته اضافه کنید به کفه های ترازوی ایران و یمن، میزان اثرگذاری اقدامات انصارالله بر معادلات جنگ غزه در مقابل اقدامات مستقیم ایران!
این معادله و قیاس اگر روا باشد (که روایی آن پر بیراه هم نیست) خود گویای حقیقتی تلخ و هشدار دهنده برای ماست!
اندکی درنگ کنیم و فرصت تامل را از خود نگیریم!
@kojahastim
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْوَشَّاءِ عَنْ ثَعْلَبَةَ بْنِ مَيْمُونٍ عَنْ أَبِي مَرْيَمَ قَالَ: قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ (ع) لِسَلَمَةَ بْنِ كُهَيْلٍ وَ الْحَكَمِ بْنِ عُتَيْبَةَ شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَلَا تَجِدَانِ عِلْماً صَحِيحاً إِلَّا شَيْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَيْتِ.
الکافی، جلد1، صفحه 399
امام باقر(ع) خطاب به دو تن از یارانشان فرمودند: اگر شرق و غرب عالم را درنوردید هرگز علم صحیحی نخواهید یافت جز چیزی که از ناحیه ی ما اهل بیت(ع) خارج شده باشد.
#مأخذ_علم
#علم_تبار_و_جغرافیا_دارد
#گوهر_متروک
سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر(ع) و حلول ماه پر برکت رجب مبارک باد.
@kojahastim
هدایت شده از نجوم و شگفتی های آسمان
🌙تصویر هلال زیبای رجب ۱۴۴۵🌙
جمعه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۹ جمادی الثانیه ۱۴۴۵ و ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴
زمان ثبت عکس: ۱۷:۵۹
مکان: اصفهان - دولت آباد
ارتفاع ماه : ۲ درجه
فاز ماه : ۱.۸ درصد
جدایی زاویه ای : ۱۵+ درجه
📷 امتیاز عکس : علی رحیمی
Instagram.com/ali.rahimi815
کجا هستیم؟!
🌙تصویر هلال زیبای رجب ۱۴۴۵🌙 جمعه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۹ جمادی الثانیه ۱۴۴۵ و ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ زم
با سلام و عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن میلاد امام باقر (ع) و ماه پر برکت رجب
انشاءالله به مناسبت این سه ماه معنوی و پر برکت پیش رو قصد داریم یک پرونده ی جدید به نام #ماه_من متناسب با محتوای کانال داشته باشیم که به بررسی موضوع "ماه" از دو دریچه مختلف می پردازد:
🛰 1. بررسی های علمی و تجربی از "ماه" در نجوم جدید و میزان تطابق آن با واقعیت بیرونی و مشاهده پذیر.
🕌 ۲. نقش، چیستی، اهمیت و داستان خلقت و سرانجام ماه از نگاه قرآن و روایات.
#ماه_من
#گوهر_متروک
@kojahastim
... وَ جَعَلَنی مِمَّنْ یَقْتَصُّ آثارَکُمْ وَ یَسْلُکُ سَبیلَکُمْ وَیَهْتَدی بِهُدیکُمْ ...
... و خداوند بگرداند مرا از کسانی که پیروی کند از آثار شما و می رود به راه شما و راهنمائی جوید به راهنمائی شما ...
شهادت مظلومانه حضرت امام هادی علیه السلام صاحب زیارت های گران سنگ غدیریه و جامعه کبیره گرامی باد.
#گوهر_متروک
@kojahastim
هدایت شده از زمین تخت | وکیل دُرریز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟡 لایو مهم
♦️ موضوع: ماهوارهها و زمین تخت
🕥 امشب ساعت ۲۲:۳۰
🔻 @ALIDORRIZ
🔻 @Zamin_takht_iran
کجا هستیم؟!
🟡 لایو مهم ♦️ موضوع: ماهوارهها و زمین تخت 🕥 امشب ساعت ۲۲:۳۰ 🔻 @ALIDORRIZ 🔻 @Zamin_takht_iran
با سلام خدمت مخاطبان گرامی
پیشنهاد میشه این لایو را ببینید...
🔎 گرچه شناخت کاملی از افراد حاضر در این گفتگو ندارم ولی به نظر می رسه مطالب قابل استفاده ای در این لایو بیان بشه.
🛰 موضوع امکان ماهواره ها در مدل های غیر از مدل آکادمیک از نجوم یک موضوع کاملا دامنه دار و چالشی و جدی در این مدل ها هست.
✨ البته معتقدیم با وجود این چالش های جدی و بحث برانگیز؛ بر خلاف تصور رایج که وجود ماهواره را دلیلی قطعی بر فهم دقیق و درست از شکل و ابعاد و موقعیت زمین و دیگر اجرام آسمانی می دونه لزوما نمیشه روی چنین گزاره ای تاکید کرد. که البته نیازمند بحث مفصل و بررسی چندجانبه ی موضوع هست...
@kojahastim
قبل از هر چیز و صرفا برای ایجاد یک تعادل نسبی در به قضاوت نشستن در خصوص این موضوع بهتره در خصوص چالش های موجود در خود مدل نجوم جدید و سازمان های فناورانه ای که ادعاهایی در خصوص ارسال و بهره برداری از انواع مختلف ماهواره ها مبتنی بر اصول فیزیکی نجوم جدید می کنند کمی بحث بشه تا کمی ذهن ها اجازه تنفس و تفکر نقادانه پیدا بکنه.
فعلا در همین حد اشاره می کنیم که هر چند سال هاست کشورهای مختلف از جمله ایران به فناوری ساخت و پرتاب و بهره برداری از ماهواره ها دست پیدا کردند و بسیاری از اون ها با چشم یا تلسکوپ ها قابل رویت هستند و در این خصوص شکی وجود نداره اما وجود ماهواره هایی فراتر از مدار نزدیک به زمین (یا مدار LEO) چه در مدار متوسط (MEO) و چه مدار زمین ثابت (GEO) تردید های بسیار جدی و قابل ملاحظه ای وجود داره!
مختصر و تلگرافی بحث اینه:
هیچ نشانه و اثر "رصدی" یا مدار حرکتی و یا مختصات ثابت اعلامی توسط آژانس های مسوول که امکان راستی آزمایی برای چنین ماهواره هایی داشته باشه تا کنون دیده نشده و این در شرایطی هست که برای ماهواره های مدار نزدیک زمین ده ها سایت و نرم افزار وجود داره و حتی با چشم غیر مسلح و البته انواع تلسکوپ ها و دوربین ها میشه حرکت اون ها رو در شب یا حتی روز بررسی و ثبت کرد.
اما همگی این ماهواره ها و از جمله ایستگاه های فضایی از نظر رصدی و محاسباتی و نوع حرکت و سرعت همگی شبیه به هم هستند و مثلا تمامی اونها بین طلوع و غروبشون برای ناظر زمینی نهایتا ۳ دقیقه فاصله است و قابل رصد و رویت و محاسبه اند اما ظاهرا تا کنون ماهواره هایی با سرعت کمتر از دید ناظر (و در نتیجه مدار دور تر از مدار نزدیک به زمین) هرگز دیده نشدند و سایت و نرم افزاری هم وجود نداره که چنین ادعایی کرده باشه.
قابل تامل نیست؟!؟
@kojahastim
May 11
May 11