TZM_ADAB_SOLOK_BA_HAMSAR_1.mp3
7.05M
TZM_ADAB_SOLOK_BA_HAMSAR_2.mp3
5.37M
✨﷽✨
✍ حضرت آیت الله #کمیلی_خراسانی «حفظه الله»
💠 #توحید
✨مَنْ عَبَدَ الِاسْمَ فَقَدْ کَفَرَ وَ مَنْ عَبَدَ الِاسْمَ وَ الْمَعْنَى فَقَدْ أَشْرَکَ. ✨
🔹 کسی که تنها برای اسم خدا پرستش کند کفر ورزیده و هر کس اسم الله و معنایش را در نظر بگیرد #مشرک شده است.
🔹آنچه مقتضای توحید و یکتاپرستی است، آن است که در پرستش معبود و الله تنها به مسما و معنای آن توجه شود، والاً اگر لفظ الله بدون معنی آن مورد توجه باشد مطلوبیت ندارد و کفر است؛
و چنانچه اسم الله و مسمای آن هر دو عنوان معبود قرار گیرد این مطلب شرک خواهد بود؛
👈زیرا معبود را دو چیز دانستهای یک اسم الله و دوم معنی الله،
✔️پس آنچه در مقام بندگی و پرستش صحیح است آن است که نه به لفظ الله تنها و نه به صورت مشترک اسم الله و مسمای آن، بلکه تنها از اسم الله معنا و مفهوم آن یعنی تنها ذات احدیت در نظر آید تا توحید حقیقی حاصل گردد.
📚 #کشکول_العارفین؛ به نقل از اصول کافى؛ جلد ۱ صفحه ۱۵۵؛ روایت ۲
🆔 @komeily
khiyalat_fasedeh_v.mp3
9.73M
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله»
💠 تعریف #علامه_طهرانی (ره) از معنای سیر و سلوک: سلوک یعنی پیمودن راه و سیر تماشای آثار در این مسیر است.
شرح حضرت استاد: کلمه سلوک معنی خاصی دارد؛ سلوک یعنی سالک راه را به سوی مقصد خدا و رسیدن به او گام بردارد. لفظ سیر به دنبال لفظ سلوک به مفهوم آن است که انسان وقتی در راه مقصد حرکت میکند قهراً در این مسیر باید از منازلی عبور کند و از این منازل سیر کند. خصوصیات و آثاری برای هر منزل وجود دارد که آنها را تماشا میکند. و وجداناً آنها را درک میکند.
⏱مدت زمان ۰۰:۴۳:۴۴
📀 حجم فایل: ۹,۳ مگابایت
📆 تاریخ: ۱۳۹۹
🆔 @komeily
آیت الله کمیلی
🎙 حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله» 💠 تعریف #علامه_طهرانی (ره) از معنای سیر و سلوک: سلوک ی
✨﷽✨
✍علامه طهرانی(ره)
💠سیر و سلوک
🔹 «بشر مادّی در بیداء ظلمت مادّیت زندگی میکند و در دریای بیکران شهوات و کثرات غوطه میزند؛ هر لحظه موجی از علائق و وابستگیهای مادّی او را به طرفی پرتاب میکند، هنوز از لطمات و صدمات آن موج به حال نیامده که موجی سهمگینتر و دهشتانگیزتر که از علاقة به مال، ثروت، زن و فرزند سرچشمه میگیرد، سیلیهای متوالی به صورت او نواخته و او را در قعر امواج خروشان این بحر ژرف و دریای هولناک فرو میبرد، بهطوری که ناله و فریادش در میان نهیب امواج ناپدید میشود. به هر جانب که مینگرد میبیند که حرمان و حسرت که از آثار و لوازم لاینفکّ مادّه فسادپذیر است، او را تهدید و ترعیب مینماید؛ در این میان، فقط گاهگاهی یک نسیم جانبخش و روح افزائی به نام جَذبه او را نوازش میدهد و چنین مییابد که لحظهای نسیم مهر انگیز او را به جانبی میکشد و به #مقصدی سوق میدهد؛ این نسیم متمادی نبوده و گاه و بیگاه میورزد «و ان لربکم فی ایّام دهر کم نفحات الا فتعرضوا لها و لا تعرضوا عنها».[۱] در این موقع سالک به سوی خدا، جانی گرفته و از تأثیر همان #جذبة الهیّه تصمیم میگیرد که از عالم #کثرت عبور کند و به هر ترتیب که میسور است، بار سفر بر بندد و از این غوغای پر دغدغه و مولم خود را خلاص کند. این سفر را در عرف و اصطلاح عرفاء، سیر و سلوک مینامند؛
💢 #سلوک، یعنی پیمودن راه و #سیر، یعنی تماشای آثار و ویژگیهای منازل و مراحلی که در بین راه است؛
👈زاد و توشة این سفر روحانی، مجاهده و ریاضت نفسانی است؛ زیرا قطع علائق مادّه بسیار صعب و دشوار است؛ بنابراین اندک اندک رشتههای علقة کثرت را پاره نموده و از عالم طبع سفر مینماید و از عالم خیالات که او را «برزخ» مینامند، خارج میشود.
🔰 رساله #لباللباب؛ صفحات ۲۴ و ۲۵
[۱] ـ (بدانید و آگاه باشید که پروردگارتان را در ایّام روزگار شما نسیمهائی است، هان بکوشید که خود را در معرض آنها قرار دهید و از آنها روی نگردانید).
🆔 @komeily
✨﷽✨
🏴🏴 مراقبات شب اوّل محرّم🏴🏴
▪️اين ماه، ماهِ حزن اهل بيت عليهم السّلام و شيعيان ايشان است و از حضرت امام رضا عليه السّلام روايت شده است كه چون ماه محرّم داخل مىشد، پدرم را كسى خندان نمىديد و اندوه و حُزن پيوسته بر او غالب مىشد تا روز دهم. چون روز عاشورا مىشد، آن روز، روز مصيبت و حزن و گريه او بود و مىفرمود: امروز، روزى است كه حسين عليه السّلام شهيد شده است.
▫️برای شب اوّل محرّم سيّد بن طاووس در «اقبال الاعمال» چند نماز ذكر نموده:
1⃣دو ركعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یازده بار
از حضرت رسول اکرم صلّى الله علیه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كسی در اين شب اين دو ركعت نماز را به جا آورد و صبحش را كه اوّل سال است روزه بدارد، مثل كسى است كه تمام سال را مُداومت به خير كرده، و در آن سال محفوظ باشد و اگر بميرد به بهشت برود.
2⃣دو ركعت نماز بخواند:
▪️در ركعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انعام»
▪️در رکعت دوّم سوره «حمد» و سوره «يس»
3⃣صد ركعت نماز بخواند:
▪️ در هر ركعت سوره «حمد» و سوره «توحيد»
▪️ و نيز سيّد براى هلال اين ماه دعاء مَبْسُوطى ذكر فرموده و اگر ممكن شود احياء بدارد اين شب را به دعا و نماز و خواندن قرآن.
#مراقبات_ماه_محرم
🆔 @komeily
✨﷽✨
🏴🏴 اعمال #روز_اول_محرّم🏴🏴
▫️روز اوّل محرم، آغاز سال قمری است و در آن دو عمل وارد است:
1⃣ روزه
▫️در روايت رَيّان بن شبيب از حضرت امام رضا عليهالسّلام روایت شده است كه هر كسی اين روز را روزه بدارد و خدا را بخواند، خداوند دعاى او را مستجاب كند، چنانكه دعاى زكريّا را مستجاب نمود.
2⃣ از حضرت امام رضا عليه السّلام نقل شده است كه حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم روز اوّل محرّم دو ركعت نماز مىخواندند وپ چون فارغ مىشدند، دستها را بلند كرده و اين دعا را سه مرتبه مىخواندند:
▪️اللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلهُ الْقَدِيمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ فَأَسْأَلُكَ فِيهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِی إِلَيْكَ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ يَا ذَخِيرَةَ مَنْ لا ذَخِيرَةَ لَهُ يَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ يَا غِيَاثَ مَنْ لا غِيَاثَ لَهُ يَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ يَا كَنْزَ مَنْ لا كَنْزَ لَهُ يَا حَسَنَ الْبَلاءِ يَا عَظِيمَ الرَّجَاءِ يَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ يَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى يَا مُنْجِیَ الْهَلْكَى يَا مُنْعِمُ يَا مُجْمِلُ يَا مُفْضِلُ يَا مُحْسِنُ،
▪️أنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَكَ سَوَادُ اللَّيْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِيُّ الْمَاءِ وَ حَفِيفُ الشَّجَرِ يَا اللَّهُ لا شَرِيكَ لَكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْرا مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا يَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا يَقُولُونَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا يَذَّكَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
🔹شيخ طوسى فرموده كه مستحب است روزه دهه اوّل محرّم، ولكن روز عاشورا امساک نمايد از طعام و شَراب تا بعد از عصر. آن وقت به قدر كمى تربت تناول نمايد و سيّد بن طاووس روايت كرده است فضيلت روزهی تمام ماه را و روزه او نگه میدارد صائم آن را، از هر گناهی.
#مراقبات_ماه_محرم
🆔 @komeily
🏴 🏴 🏴 🏴
✨﷽✨
✍روایت ریان بن شبیب از حضرت امام رضا علیه السلام در خصوص آغاز ماه محرم
▪️ریان ابن شبیب روایت کرده که من روز اول محرم خدمت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام رسیدم. حضرت فرمودند : ای پسر شبیب آیا امروز را روزه گرفته ای؟ عرض کردم نه یابن رسول الله ! فرمودند : امروز روزی است که زکریا پروردگارش را خواند و گفت: پروردگارا فرزندی پاک به من مرحمت بفرما، همانا تو دعای بندگان را می شنوی .حق تعالی دعای او را مستجاب فرمود، در حالی که حضرت زکریا در محراب بود به ملائکه فرمود: او را ندا کردند گفتند خدا بشارت میدهد تو را به یحیی، پس هر که امروز را روزه بدارد و سپس دعا کند دعای او مستجاب میگردد چنان که دعای زکریا (علیه السلام) مستجاب گردید.
📎 متن کامل روایت👇👇👇
www.komeily.com/?p=20269
🆔 @komeily
✿﷽✿
✍ بیانات حضرت آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله در شب اول ماه محرم سال ۱۴۳۷
⚫️ اهمیت دستگاه امام حسین (علیه السلام) در طریقت و عرفان
▪️اهل #عرفان و سلوک، اهل #حب و #عشق الهی باید بدانند که دستگاه امام #حسین علیهالسلام مسیری نزدیک و راهی میانبر در منازل عرفان و رسیدن به #توحید محسوب میشود. از این مسئله غافل نشوید. بعضی رفقا به ما میگویند که در این شبها برایشان مطالب سلوکی، نکات عرفانی، مطالبی از لباللباب یا کتب دیگر و یا یک دوره مباحث سلوکی بگویم! نه آقا جان! ما این دهه بنا داریم که اشک بریزیم؛ روضه بخوانیم؛ سینه بزنیم و مصیبت و حزن داشته باشیم.
▪️وقتی زمین و زمان در مصیبت امام حسین علیهالسلام گریه میکنند، وقتی ملائکه الله و تمامی موجودات در این ماه جوش و خروش دارند، چرا ما نداشته باشیم؟! ماه محرم فرصت و جهشی برای اهل سلوک و معرفت است؛ چرا از این فرصت غافل باشیم؟
▪️اشک و گریه بر امام حسین علیهالسلام، پوشیدن لباس سیاه، سیاهپوش کردن هیئت، همراه بردن خانواده و اهل خانه به هیئت به منظور دیدن و شنیدن، همگی جزء سلوکمان محسوب میشود. علی الخصوص که راه امام حسین علیهالسلام، راهی میانبر است.
🌐 www.komeily.com/?p=3882
🆔 @komeily
✿﷽✿
✍ حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی حفظه الله
▪️چهار #خصیصه حضرت امام #حسین علیه السلام:
روایتی آمده است که چهار خصیصه به حسین بن علی(علیه السلام) داده شده است.
۱-«شفا فی تربته»؛ در #تربت مضجع شریف امام حسین(علیه السلام) #شفا قرار داده شده است. خوردن خاک حرام است ولی تربت سیدالشهدا به میمنت آن حضرت و مبارکی و تبرک ایشان نه تنها حرام نیست بلکه خوردن آن مستحب است.
۲-«و الاستجابه الدعا تحت قبته»؛ #دعا زیر #قبه امام حسین(علیه السلام) مستجاب است.
۳-«و الائمه من ولده»؛ یعنی #ائمه بعد از امام حسین همه از #اولاد آن حضرت هستند. لذا امام زمان هم که می خواهند خود را معرفی کنند می فرمایند من نهمین فرزند از نسل حسین(علیه السلام) هستم.
۴-«لا یکتب من عمره»؛ زواری که به کربلا میروند و بر میگردند مدت توقفشان حتی اگر ۲ یا ۳ ماه باشد جزء ایام #عمرشان محسوب نمیشود. یعنی اینقدر فضیلت دارد. این مطالب معانی بلند عرفانی دارد که میبایست به آنها توجه نمود و به آنها یقین داشت.
🌐 www.komeily.com/?p=20349
🆔 @komeily
MNB_MOHARRAM_SHABE_1_OSTORALYA_1.mp3
9.11M
🎙 بیانات حضرت آیت الله #کمیلی خراسانی «حفظه الله» در محرم الحرام ۱۴۴۱ ه.ق
💠 موضوع: مبطلات نماز؛ قوای چهارگانه نفس؛ تفسیر آیه محرم؛ تفسیر مقطعات سوره حضرت مریم؛ سیره تاریخی امام حسین علیهالسلام
⏱مدت زمان:۰۰:۴۱:۱۷
📀 حجم فایل: ۸,۷ مگابایت
📆 تاریخ: ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
🌐 www.komeily.com/?p=24083
🆔 @komeily