هدایت شده از جامعه متعادل | مهدی تکلّو
مهملات کارنامه - برنامه!
دوگانهی «کارنامه-برنامه» الحق از آن سرکاریترین و مهملترین بازیهایی است که جماعت حزباللهی را یک دهه به خود مشغول کرده است. آنچه که رییس جمهور نیاز دارد برنامه نیست، بلکه او شخصاً باید واجد یک «طرح کلی» باشد که به او به طور کلی نگاه بدهد و او را در راهبردها یاری کند. ورود در ساحت برنامه او را درگیر کثرات و جزییات میکند حال آنکه میدان عمل و سیاست یک سیستم عامل متعین و صلب و سروتهدار نیست که بشود در آن نرمافزارهای مختلف را بیدردسر نصب کرد و از آن توقع محصول داشت. رییس جمهور باید نگاه کلان داشته باشد و این یعنی کلیات و قواعد کلان را بفهمد و با اتکای به آنها در ملاقات با واقعیت لحظهای یک موضع و یک خط اصلی پیدا کند. هر چه کثرات بیشتر باشد انسانیت، اراده، عزم و تصمیم بیشتر جای خود را به منطق تصمیمات ماشینی و بخشنامهای میدهد. از این منظر علاوه بر «طرح کلی»، روحیه و جوهر سیاستمرد تعیینکننده است. اگر ملاک بهتر تلفیقی از طرح کلان و عزم رییس جمهور باشد پیشاپیش کارنامه و برنامه به شکلی که رایج است بیمعنا میشود!
این صورتبندی و ویرایش معنای کارنامه و برنامه همزمانی که تنقیص برنامهی جلیلی است، از چشم انداختن کارنامهی قالیباف نیز هست. هم برنامهی جلیلی و هم کارنامهی قالیباف قابلاحترام است ولی مسأله این است که ما داریم دربارهی «ملاکهای ریاستجمهوری در وضعیت اکنون» بحث میکنیم. هرچند که از اتکای جلیلی به برنامه و کار کارشناسی به دلیلی که عرض شد نگرانی بیشتری دارم اما در نهایت و فعلا با ملاکهایی که بنده در نظر دارم تفاوت نمرهی قالیباف و جلیلی آنقدر متفاوت نیست. هر کدام امتیازها و ضعفهایی دارند. لذا من نه شیدای جلیلی میشوم و نه سمپات قالیباف. نه از همین حالا مشتاق وحدتم و نه تن به ریش و ریشکشی کودکانه میدهم! برای همین تا هشتم تیر این دو صالح را دنبال میکنم تا در نهایت (در فرض عدم ائتلاف) به یک تصمیم برسم.
@Mahdi_Takallou
جلیلی برخلاف قالیباف دوستداشتنی است و قابلیت جذب عاطفی دارد. قالیباف محبوب نیست، ممکن است مطلوب باشد. اما جلیلی برای هوادارانش محبوب است و از این منظر به رییسی شبیهتر. اصلا وجود همین ویژگی شبهکاریزما است که برخی طرفداران او را شیداگونه به هویت غلط فرقهای میاندازد. به هر حال طرفداران جلیلی او را دوست دارند اما طرفداران قالیباف بیشتر او را قبول دارند و میخواهند به او تکیه کنند و بر این اساس ممکن است قالیباف گزینهی مناسبی برای پیگیری مراحل تجربهنشدهی مردمسالاری نباشد. قالیباف بهنظر در خدمت به مردم موفقتر باشد اما در ایجاد حرکت در مردم با چالشهای جدی روبروست. قالیباف میتواند وضعیت موجود مردم را بهبود ببخشد اما کمتر میتواند با مردم وضعیت جدیدی خلق کند و ما را به مرحلهای بعد ببرد.
برای من که از رییسجمهور آینده بیش از هرچیزی در جستجوی «قدرت خلق مردم» هستم جلیلی در نگاه اول جذابتر است. اما متاسفانه او هنوز در همین مولفه از رییسی ۹۶ و ۱۴۰۰ فاصله دارد. پایگاه جذب عاطفی او بخشی اخلاقی و بخشی مکتبی است. یعنی بخشی به منش (عمل) و بخشی به عقاید و مبانی (فکر) او مربوط است که او را به آینهی زلالتری از سیاستمرد انقلابی بدل میکند اما او در طی ده سال گذشته به جای تقویت و تکمیل پایگاههای جاذبهی عاطفی خود (قلب)، با تاکید افراطی بر برنامه و کار کارشناسی از خود سیاستزدایی کرد و به جهان بیروح تکنوکراسی هبوط نمود. او میتوانست روحبخش باشد و مردم را راهبری کند، اما اطرافیانش از او یدککش مردم ساختند؛ حال در بازی یدککشی معلوم است که قالیباف هم باید به قدرت و مهارت مدیریتی و کارنامه موفق خود به عنوان امتیاز خود نسبت به جلیلی تاکید کند.
به این ماجرا عوامل درجهی دومی همچون بیان مبهم، صدای سرد و کلام یکنواخت هم اضافه کنید. اطرافیان ناپخته که تلاش کردند برای جلیلی از سبد رایمنفیهای دیگران رای جمع کنند هم از همین قبیل عوامل است. با همهی این حرفها جلیلی یک فرصت دهساله را برای اینکه حلقهی وصل باشد از دست داد و به یک عنصر سیاسی برانگیزاننده تبدیل نشد. ممکن است در صورتی که بر کرسی ریاست دولت بنشیند شرایط برای او دگرگونه شود اما این تنها یک احتمال است. او تا اینجای کار حداکثر ۷-۶ میلیون رای دارد. درحالیکه بعید است جوهرهی برانگیزانندهی سیاسی او که باید مردم بیافریند بیش از این توان و دستاوردی داشته باشد؛ این یعنی مزیت اصلی و واقعی جلیلی نسبت به قالیباف زیر خروارها برنامه و برنامهزدگی به کما رفت. با این وصف قالیباف یا جلیلی؟ رای به هیچکدام با طیب خاطر و شوقی وافر همراه نیست!!
@Mahdi_Takallou
📸 تأملی در عواقب اعمال انقلابی های هزینه ساز!
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
با ما در کانال "راهبری فرهنگ" همراه باشید.
@rahbariefarhang
هدایت شده از کانال حسین دارابی
به زودی در مناظرات 😂
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
تحلیل وضعیت جبهه انقلاب در انتخاب کاندیدا تا امروز.mp3
25.52M
🎙تحلیل وضعیت جبهه انقلاب در انتخاب کاندیدا تا امروز
امروز در قسمت سوم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم آقای مهدی افراز تحلیلی مهم پیرامون تحولات روزانه انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری ارائه کردند:
🔹توجه به گفتمان آقای پزشکیان نیاز به تدقیق دارد، در مجموع آنچه که از ایشان و کمپین انتخاباتی شان در این ایام میشنویم حرف قابل اعتنایی نیست!
🔹جریان اصلاح طلب تقریبا هیچ افقی، هیج گفتمان تازه و سرزنده، هیچ حرف جدید و قابل قبول، طرحی برای آینده و برنامه ای برای مردم ایران ندارند.
🔹در فضای نخبگانی جبهه انقلاب نیز غیر از کسانی که دلدادگی دارند، سایرین منتظر مناظرات هستند تا تصمیم نهایی بگیرند که این هم نیاز به دقت نظر دارد که چرا به تصمیم نرسیده ایم.
🔹آقاق جلیلی و قالیباف از احمدی نژاد سال 84 جلوتراند، از دلایلی که امروز موجب شده مردد باشیم در انتخاب جلیلی یا قالیباف به دو نکته برمیگردد:
یک.به دلیل رشد جریان انقلاب است، تقریبا به خودمان سخت میگیریم
دو. هرکدام از این دو کاندیدا حائز ویژگیهای مهمی در جهات مختلف هستند که دست کشیدن از هرکدام و رجوع به دیگری را سخت میکند.
#انتخاب_چهاردهم | #انتخابات_۱۴۰۳ #تبیین_برای_مشارکت | #انتخابات #انتخاب_چهاردهم
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
🎥فیلم کامل قسمت سوم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم
بخش اول
اخبار انتخابات|آقای مهدی افراز
🌐تحلیل وضعیت جبهه انقلاب در انتخاب کاندیدا تا امروز
بخش دوم
تحلیل انتخابات| آقای محمدهانی ایرانمنش
🌐طرح امام خامنه ای برای انتخابات ۱۴۰۳ چیست؟
#تبیین_برای_مشارکت | #انتخابات_1403 | #انتخابات #انتخاب_چهاردهم
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
.mp3طرح امام خامنه ای برای انتخابات ۱۴۰۳ چیست؟.mp3
29.57M
طرح امام خامنه ای برای انتخابات ۱۴۰۳ چیست؟
در قسمت سوم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم آقای محمدهانی ایرانمنش تحلیلی مهم پیرامون فاصله طرح ما با طرح مقام معظم رهبری در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری ارائه کردند:
سه اولویت از منظر امام خامنه ای حائز اهمیت است:
🔹یک.اولویت اول از منظر حضرت آقا مشارکت حداکثری، مشروعیت مردم سالاری دینی و خلق روایت قدرتمند یک نظام مردمی دینی، زنده، پویا و درحین تغییر و تحول درچشم جهانیان است. در جریان مردم سالاری دینی از این مسئله غافلیم که از ارکان مشروعیت و مقبولیت نظام، امت پای کار و مردم همراه است. ماندگاری انقلاب اسلامی در مردم سالاری دینی می تواند دنیای تمدنی امروز را تغییر دهد.
🔹دو. اولویت دوم گفتمان های اصیل انقلاب اسلامی است؛ یعنی محیط گفتمانی انقلاب اسلامی به شکل زنده پویا به میدان بیاید و درگیر شود. انتخابات زنده ترین و پویا ترین محیط های گفتمانی ما هستند اینکه یک جریان گفتمانی دقیق و زنده ای شکل بگیرد و طرفین گفتگو واژه سازی ها کلان روایت هایی که حاکم می شود تداعی های هایی که شکل می گیرد دوگانه هایی که ساخته می شود و... همه در سبد گفتمانی انقلاب اسلامی باشند و باعث رشد جامعه شود تا شعور اجتماعی و معنوی جامعه را افزایش دهد و به آگاهی سیاسی و رشد آن و اخلاق در جامعه بیانجامد.
🔹سه. اولویت سوم، انتخاب خوب اصلح است که بتواند جریان تحول را رقم بزند. متاسفانه ما عادت کرده ایم با سلب دیگران انتخاب خودمان را در بیاوریم که یک جریان تنازع گفتمانی بسیار غلطی را ایجاد می کند.
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
تحلیل غلط جریان انقلاب از نظرسنجی ها!.mp3
9.21M
🎙آخرین اخبار انتخابات/ ۱۳ روز مانده...
تحلیل غلط جریان انقلاب از نظرسنجی ها!
امروز در قسمت چهارم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم آقای مهدی افراز تحلیلی مهم پیرامون تحولات روزانه انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری ارائه کردند:
🔹60 درصد مردم هنوز تصمیم نگرفته اند به چه کسی می خواهند رای دهند با این حال بدنه جبهه انقلاب بیش از حد به نظر سنجی ها در فضای رسانه که پر بسامد مطرح می شود می پردازد.
🔹جریان انقلاب با دیدن این نظر سنجیها تصور میکند انتخابات در دوگانه خودش در حال پیش روی است و عملا رقابتی با جریان غرب گرا ندارد لذا باعث شده لبه تیغ انتقادات و بیانات سلبی خودشان را به سمت کاندیدای جبهه انقلاب بیاورند.
🔹بنظر می آید رفت و برگشت رسانه ای و انتخاباتی مجموعه دکتر جلیلی و دکتر قالیباف ممکن است این حس را به جامعه منتقل کند که در رقابتی قرار گرفتند که خودشان در یک جبهه اند ولی به جهت تصاحب قدرت بعضا یکدیگر را تخریب کرده یا زیر سوال می برند. اگر نسبت به فضای عمومی جامعه و قضاوتش در مورد کنشگری ما بی توجه باشیم، روایت بطور کلی حس گرایش به جریان غربگرا می دهد.
🔹رفتار شبکههای فارسی زبان حساب شده است.
اگر هدف گذاری آنها نشان دهنده این است که نتیجه انتخابات پیش رو به نفعشان نیست، تلاششان را به سمت کاهش مشارکت می برند.
و اگر شرایط را طوری برانداز کنند که فضا به سبکی است که میشود طمع داشت به صورت هوشمندانه ای روی شکاف، انشقاق و درگیری عناصر جبهه انقلاب جدی عمل می کنند و در کنار آن حمایتی هم از نماینده جریان غرب گرا نشان میدهند.
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
فتنه اصلی انتخابات 1403 چیست؟.mp3
28.89M
🎙آخرین تحلیل ها از انتخابات
فتنه اصلی انتخابات 1403 چیست؟
امروز در قسمت چهارم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم آقای وحید یامین پور تحلیلی مهم پیرامون شاخص انتخاب و عملکرد اجتماعی ما در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ارائه کردند:
🔹فتنه اصلی افتادن حکومت دست این جناح و آن جناح نیست. فتنه اصلی روشن شدن آتش تفرقه و کینه توزی و تبدیل شدن ولایت به رقابت است.
🔹شهید رئیسی از رقابت بر سر قدرت پرهیز میکرد اصل منازعه بر سر قدرت را رها میکرد و این تنها از کسی بر میآید که میتواند دیگران را دوست داشته باشد؛ یعنی بدون غرض ورزی با دیگران تعامل کند این یک شاخص در سیاست ورزی ما است.
🔹آیا ما میتوانیم از سر راه دیگران کنار برویم یا می ایستیم که با او برخورد کنیم
او در مواقع بسیاری به جای اینکه بایستد موضع بگیرد نفع سیاسی خود را مطالبه کند و چک قدرت را نقد کند آن را رها کرد.
🔹ما بخاطر تشکیل یک دولت حق نداریم الفت جامعه ایمانی جبهه انقلاب را هزینه کنیم. خسارت شکست در عرصه سیاسی در مقابل جناح و جریانی که معتقدیم برحق نیست ازخسارت شکستن جامعه ایمانی در جبهه انقلاب و جبهه مومنان کمتر است.
🔸وجه سلبی رقابت را کنار بگذاریم و از کاندید مورد نظر خود حمایت کنیم. هر حرف و جمله ای که به وحدت، همدلی، مهرو محبت میان جامعه مومنین آسیب میزند این را بعنوان یک معصیت تلقی کنیم که خسارتش گران بار تر از شکست در عرصه سیاسی است.
#تبیین_برای_مشارکت | #انتخابات_1403 | #انتخابات | #انتخاب_چهاردهم
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
📮#ره_توشه_انتخاباتی |حماسه جمهور| ۱۴مین انتخابات ریاست جمهوری
🗳انتخابات بسیار مهم است، تلاش کنید مشارکت افزایش یابد..
رهبر انقلاب؛ امام خامنه ای در دیدار با مدال آوران علمی
🗳در انتخاب رئیس جمهور باید مثل انتخاب مرجع تقلید عمل کنیم
👤حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان
🗳پذیرش مسئولیت در ایران با همهجای دنیا متفاوت است..
👤حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسین راجی
🗳سیاست خارجی ایران را نظام تعیین میکند و نه دولت!!
👤علی علیزاده تحلیلگر مسائل سیاسی
🗳پازل دشمن را تکمیل نکنید...
👤حجت الاسلام و المسلمین محسن مجتهد زاده
🗳در بزنگاه های مهم سیاسی، مراقب روحانیون نفوذی باشیم!
👤استاد رحیم پور ازغدی
#تبیین_برای_مشارکت | #انتخابات_1403 | #انتخابات | #انتخاب_چهاردهم
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
🎥فیلم کامل قسمت چهارم ویژه برنامه انتخاب چهاردهم
بخش اول
اخبار انتخابات|آقای مهدی افراز
🌐تحلیل غلط جریان انقلاب از نظرسنجی ها!
بخش دوم
تحلیل انتخابات| آقای وحید یامین پور
🌐فتنه اصلی انتخابات 1403 چیست؟
#تبیین_برای_مشارکت | #انتخابات_1403 | #انتخابات #انتخاب_چهاردهم
🔻#حسینیه_هدایت | اینجا انقلاب جریان دارد...
@hoseinie_hedayat
🗳 بخاطر جمهوریت...۱
این روزها زیاد با این دو پرسش مواجهم:
۱. چرا در انتخابات بطور کلی ورود مصداقی نمی کنید؟
۲. چرا برای کاندیدی که به او رای می دهید حمایت علنی و تبلیغ نمی کنید؟!
* * *
دومی را به بعد انتخابات وا می گذارم چون اگر تبلیغات بر من واجب نباشد، تضعیف قطعا حرام است!
از اولی هم می خواستم با سکوت بگذرم اما دیدم همه در طول سال از جمهوریت و مردمسالاری می گوییم اما در بزنگاهش، هریک به نوعی لوازمش را زیر پا می گذاریم و حتی به ضدش دچار می شویم؛ لذا اشاراتی لازم شد.
1⃣ بیّنه یا قیّم؟
با چند کارویژه مواجه ایم: معرفی اصلح، ستاد تبلیغی شدن، کمک متخصصانه کردن، قیّم شدن!
✔️ در مکتب امام، "معرفی کردن اصلح" به مردم -که میزان، رای آنهاست- فقط از باب "شهادت عدول" و "بیّنه" است نه بیشتر.(۱)
بیشتر از معرفی کردن، "موج های تبلیغاتی" است که چیزی بر تعریف و شناخت نمی افزاید و قطعا وظیفه همه نیست.
مرز این ورود(چه معرفی چه تبلیغ) هم "قیّم" نشدن برای ملت است.
هرگونه کار که به قیم شدن بیانجامد، دیگر نقض مردمسالاری دینی است و جایز نیست.(گونه های قیّم شدن را خواهم گفت)
این از محکمات مردم سالاری دینی امام خمینی است.
🔸 بر این اساس:
🔺 در معرفی کردن، کاندید، نباید برای رای دهنده خود اجلی و آشکارتر از معرِف باشد؛ و الا تحصیل حاصل و افتادن در امواج تبلیغاتیِ له و علیه است که وظیفه همه از جمله علماء نیست.
🔺 البته اگر حقیقتی پنهان یا اتهامی دروغ مطرح است که معرفی کننده شهادتی خلاف آن دارد، کتمان جایز نیست؛ حتی اگر به نفع غیر اصلح باشد!
⬅️ طلبه کوچکی مثل بنده نه از خفایای کاندیدهای میدان خبری دارم که سکوتم کتمان شهادت شود و نه برای جامعه هدف، اشتهاری اطمینان بخش تر از آنها -با رزومه چندین دوره کاندید بودن- دارم، تا اجلای از معرَف باشم!
🔺 برای مرددین، ساختن زمینه مقایسه با برخی برنامه های تلویزیونی و...، کمک خوبی است تا به تصمیم شخصی برسند؛ چون اصل در مردمسالاری دینی همین است نه اتکاء به تشخیص دیگران.(۲)
🔺 کمک دادن متخصصان به عامه در جمع بندی مناظرات و میزگردها و... البته کاری خوب و لازم است؛ اما باید اولا متخصصانه و بعد منصفانه و غیر جانبدارانه و غیر تبلیغاتی باشد؛ لذا الزاما به معرفی یک کاندید بعنوان اصلح نمی انجامد بلکه کمک هایی در بخش های مختلف(اقتصادی، فرهنگی و...) است تا درست از غلط معلوم شود و هربار ممکن است نتیجه به نفع یک کاندیدای متفاوت بیافتد.
⬅️ بنده ناچیز در همه زمینه ها تخصصی برای این جمع بندی های مقایسه ای ندارم؛ در قسمتهایی هم فضای تبلیغات زده مانع طرح جمع بندی های منصفانه و عالمانه است.
❓ کجا قیّم می شویم؟!
🔺 وقتی نه قضاوتِ کارشناسی و منصفانه و نه معرفی اصلح(با شرایط پیش گفته) است؛ بلکه افتادن به گونه ای از کمپین تبلیغاتی است که به نام وظیفه خواص در معرفی اصلح، دنبال جنگ گلادیاتورها و الهکم التکاثر و رو کم کنی هاست.
باید توجه کنیم قیّم مآبی پدرخوانده ها می تواند تبدیل به قیّم گونگی فرزندخوانده ها شود!
جوانان عزیز انقلابی که آسیب دیده های اولی اند خود باید مراقب دومی باشند.
اگر کارشناسی از هو شدن ترسید، وظیفه خود در کمک به قضاوت عمومی را ترک کرد، انتخاب آگاهانه -که شرط مردمسالاری دینی است- آسیب می بیند.
اگر بزرگانی از مشاهیر در معرفی اصلح، ترس کامنت گذاران برداشته، وظیفه را خوب انجام ندادند، باز در واقع بینی، مردمسالاری دینی متضرر می شود !
مقصر ایندو قیّم مآبی فرزندخوانده ها هم می تواند باشد؛ نه حتماً محافظه کاری آنها.
جوانان انقلابی همانطور که از پروپاگاندای تخریبی قیّم مآبانه برخی جناح ها دورند، از فشار روانی بر مشاهیر جبهه انقلاب هم دورند.
همان طور که براساس انتفاع های خود و مجموعه شان تصمیم نمی گیرند، موقعیت کسی را هم بخاطر اظهار نظر یا سکوتش به مخاطره نمی اندازند!
جوانان انقلاب بهترین عناصر برای زمینه سازی انتخاب آگاهانه و التزام به همه جهات جمهوریت اند.
................................
۱و۲. برای نمونه ر.ک: امام خمینی۶۲/۱۰/۱۳
شاید ادامه یافت...
#اخلاق_انتخاباتی
📝 محسن قنبریان ۲۶خرداد۱۴۰۳
☑️ @m_ghanbarian