بی جا و بی موقع کودکان را کنترل می کنیم و بی جا و بی موقع آزادی میدهیم. در حالی که باید بین این دو رفتار تعادل برقرار باشد و والدین بدانند که چقدر کنترل کنند و چه قدر آزادی بدهند. هردوی این رفتار باید با هم باشند.
وقتی که ما تعریف درستی از کنترل و آزادی نداریم، از تعادل خارج می شویم و وارد منطقه ی خشونت می شویم.
[استاد سلطانی]
@koodak_tarbiaat
⭕️ همسر شهید مطهری نقل می کند که: یک بار برای دیدن دخترم به اصفهان رفته بودم. بعد از چند روز که به تهران آمدم، نزدیک های سحر به خانه رسیدم.
🔶 وقتی وارد خانه شدم، بچه ها همه خواب بودند، ولی آقا بیدار بود. چای ☕️ و میوه 🍎 و شیرینی 🍰 آماده بود و منتظر بودند. بعد از احوال پرسی با تأثر به من گفتند: می ترسم یک وقت نباشم، شما ار سفر بیایید و کسی نباشد که به استقبالتان بیاید.
👈 بیشتر صبح ها چای درست می کردند. در تمام طول زندگی به یاد ندارم که به من گفته باشند یک لیوان آب 🚰به ایشان بدهم.
join @koodak_tarbiaat
در حمام به فرزندانتان اجازه دهيد بازی كنند. بازی به رشد مغز كودك كمك ميكند.
به جاي نگراني از بازی در حمام، از تماشاي فرزندتان لذت بيريد. اين روزها گذرا هستند و به زودي فرزندتان ترجيح مي دهد تنهايي حمام كند. با آنها كودكي را دوباره تجربه كنيد.
اگر به جاي لذت دچار اضطراب يا خشم ميشويد اين حس را به عنوان هشداري جدي تلقي كنيد.
وسواس ما قاتل شادي كودكان است.
join @koodak_tarbiaat
#حق_انتخاب
به کودک حق انتخاب دهيد.
"الان حمام ميري يا قبل از خواب؟" "بشقابتو توي سينك ميذاري يا روي كابينت؟" به او حق انتخاب دهيد تا بتواند قسمتي از تصميگيري شما باشد. ميتوانيد از او بپرسيد كي ميخواهد درس بخواند؟ چند ساعت تكاليفش طول ميكشد؟ اگر به مرحله نوجواني رسيده اند از آنها بخواييد برنامه ريزي كند و بعد به شما اطلاع دهد.
Join @koodak_tarbiaat
عجله وشتاب، اقتدار را کم میکند
وبه کودک آسیب میزند.
مادران اگر می توانستند بچه را
مي كشيدند تا زود بزرگ شود
اماچون نمی توانند باعقل بچه اين
كار را مي كنند، با آموزش های گوناگون
[استاد سلطانی]
Join @koodak_tarbiaat
یکی از نکاتی که #قبل_از_بارداری باید رعایت شود، مدیریت نگاه است. انسان حتی محیطی که در آنجا بچه می خواهد تشکیل شود، باید در و دیوارش را هم مدیریت کند.
حضرت موسی ع که داماد حضرت شعیب ع بودند٬ از حضرت شعیب تقاضای مزد کردند. حضرت شعیب گفتند که از این به بعد هر گوسفند ابلق (سیاه و سفید) که در گله به دنیا آمد برای تو باشد. چون اصولا این نوع گوسفندان کم است در میان گله. لذا حضرت موسی ع عصای خود را وسط تپه ای نصب کردند و دور این عصا پشم های سیاه و سفید پوشاندند و در هنگام جفت گیری با نگاهی که این گوسفندان به این عصای سیاه و سفید می انداختند٬ بسیاری از گوسفندان ابلق (سیاه و سفید) شدند. لذا نگاه خیلی مهم است. باید توجه کرد.
خیلی از در و دیوار ها٬ عکس حیوان و یا مجسمه است و این خیلی تأثیر دارد و حتی بچه ها بر اساس آنچه که هست تربیت می شوند. مثلا مادر در اتاق کودک عکس ببر زده است!! بعد می گوید؛ نمی دانم چرا درنده خو است..دیدن اثر می گذارد. بر اثر دیدن انسان تربیت می شود.
[استاد تراشیون]
join @koodak_tarbiaat
کودک به محض بالا رفتن صدای پدر
و مادر دچار "احساس نا امنی" میشه.
دعوای والدین برای کودک به عنوان
"خطری برای مادر" تلقی میشه و کودک
و فرزند ما به شکل وسواس گونه ای
هراسان و نگران مادر میشه،
اما نمی تونه هیچ واکنشی نشون بده.
بنابراین یکی از حقوق مسلم کودک،
نیاز او به تامین امنیت مادر است.
اعتماد به تداوم تامین امنیت مادر برای
تامین امنیت روانی کودک بسیار مهمه...
join @koodak_tarbiaat
#دعای_کودکان از کتاب سومین جشنواره بینالمللی "دستهای کوچک دعا" (قسمت اول)
🔸خدای عزیزم! در سال جدید کمک کن تا مادر بزرگم دوباره دندان در بیاورد آخر او دندان مصنوعی دارد!
(الناز جهانگیری / 10 ساله)
🔸ای خدا! کاش همه مادرها مثل قدیم خودشان نان بپزند من مجبور نباشم در صف نان بایستم!
(شاهین روحی / 11 ساله)
🔸آرزو دارم سر آمپولها نرم باشد!
(تاده نظربیگیان / ۵ ساله)
🔸خدای مهربانم! من در سال جدید از شما میخواهم اگر در شهر ما سیل آمد فوراً من را به ماهی تبدیل کنی!
(نسیم حبیبی / ۷ ساله)
🔸ای خدای مهربان! پدر من آرایشگاه دارد. من همیشه برای سلامت بودن او دعا میکنم. از تو میخواهم بازار آرایشگاه او و همه آرایشگاهها را خوب کنی تا بتوانم پول عضویت کانون را از او بگیرم چون وقتی از او پول عضویت کانون را میخواهم میگوید بازار آرایشگاه خوب نیست!
(فرشته جبار نژاد ملکی / 11 ساله)
🔸خدای عزیزم! من تا حالا هیچ دعایی نکردم. میتونی لیستت رو نگاه کنی. خدایا ازت میخوام صدای گریه برادر کوچیکم رو کم کنی!
(سوسن خاطری / 9 ساله)
🔸آرزوی من این است که ای کاش مامان و بابام عیدی من را از من نگیرند. آنها هر سال عیدیهایی را که من جمع میکنم از من میگیرند و به بچه آنهایی میدهند که به من عیدی میدهند!
(سحر آذریان / ۹ ساله)
Join @koodak_tarbiaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ
با نوجوانان چگونه رفتار کنیم.☝️
[دکتر اسلامی]
join @koodak_tarbiaat
برای کودک اسم نگذارید...
کودکتان را با واژههایی مثل «کدو» یا «لاکپشت» صدا میکنید و ایرادهای او را با نسبت دادنش به یک موجود زنده به رخش میکشید؟!
گذاشتن اسم بهدليل تحقیر یا نسبت دادن یک ویژگی ناپسند روی کودک، میتواند اثرات مخربی در شخصیت و رفتار کودک بگذارد. درست است که برخی از کارشناسان هم توصیه میکنند در یک رابطه صمیمی، یک اسم لطیف و عاشقانه را برای کودک انتخاب کنید و هر ازگاهی با آن واژه صدایش کنید اما اسمهای تحقیر کننده هرگز در این گروه جا نمیگیرد.
والدینی که خشونت کلامی را در رفتارشان بروز میدهند به جای انتقاد از کار کودک ویژگیهای او را به شکلی تحقیر کننده بیان میکنند و مثل یک برچسب آن را روی کودک میچسبانند.
مهم نیست که این واژهها با آرامش و خنده به زبان بيايد یا با یک لحن تند. این صفتها در هر شرایطی که ادا شوند، به ارتباط شما آسیب میرسانند.
اگر میخواهید دست از این خشونت بردارید در مورد ویژگیهای منفی کودکتان با او صحبت کنید و بهجای اسمگذاری روی او، با هم برای محو کردن این ویژگیها تلاش کنید.
join @koodak_tarbiaat
#نوجوان
اگر نوجوانتان باور کند که در بین 7 میلیارد انسان حداقل دو نفر(پدر و مادر) وجود دارند که به وجودش «افتخار» میکنند یقین بدانید که هیچگاه دچار فساد اخلاقی و اعتیاد نخواهد شد.
{دکتر اسلامی}
Join @koodak_tarbiaat
برای یه بچه، خونه ش امن ترین تقطه دنیا است و پدر و مادر قابل اعتماد ترین افراد هستند.
ولی وقتی این افراد قابل اعتماد هر ازگاهی، خونه امن بچه رو با فریادهای بلندشون میلرزونند، بچه احساس بی پناهی بهش دست می ده. اونوقته که اضطراب و ترس تو وجود بچه ریشه می کنه. شما باید در رابطه با فرزندتان، خودتان را كنترل كنيد.
اين مساله جايگاه شما را در خانواده ارتقاء می دهد و موجب افزایش سلطه و نفوذ شما می شود. آرامش شما باعث ميشود تا به عنوان يك منبع الهام بخش در دسترس فرزندتان باشيد و اين موضوع اعتماد و احترامی عميق بين شما و او ايجاد ميكند.
Join @koodak_tarbiaat
مادری که همواره کودکش را دعوا می کند و کودک را به زور مجبور می کند کار مشخصی را انجام دهد و بچه چون ضعیف است، در آخر با گریه قبول می کند.
این اتفاق چند سال بعد یک بار دیگر اتفاق خواهد ولی این دفعه برعکس است.
آن کودکی که اشتباه تربیت شده است حالا نوجوانی قوی شده است و زورش به مادرش می رسد و بازور به خواسته اش می رسد و در آخر گریه مادر را دَر می آورد.
{دکتراسلامی}
Join @koodak_tarbiaat