هدایت شده از ابوالفضل امامی
285.1K
3. درامدی بر کاستی دستگاه مرکب؛ تنگنای تعداد معیارها: قبض و بسط شمارگان معیارها
هدایت شده از ابوالفضل امامی
586.3K
8. لایه شناسی و محیط شناسی انتخابات و تقسیم کلی معیارها به «معیارهای عمومی و تخصصی» و تبیین معیار عمومی
۴. دستگاههای انتخاب اصلح؛ دستگاه پیچیده انتخاب
درآمدی بر شناخت معیارهای ولیّ امر
ولیّ امر در هر دوره ای ممکن است که متناسب با شرایط داخلی، منطقه ای و جهانی، برخی معیارهای انتخاب اصلح را برجسته کند یا برای فهم بهتر مسأله، آن را به چندین زیرمعیار تبدیل کند یا حتی عناوین ضد آن هم بیاورند و توضیح بدهند. در حالی که در اصل یک معیار بیشتر نیست ولی ما با سه یا چهار عنوان مواجهیم. گاهی هم ممکن است که چندین معیار را در یک عنوان کلی تر جمع کند. به این ترتیب پس از دهها انتخابات، ما با دهها نکته ولی فقیه درباره رسالت نمایندگی و ویژگی های نماینده، با الفاظ و عبارات مختلف رو به رو می شویم. در این حال، در «تعداد معیارها، ترتیب اولویت معیارها و ارزش عددی هر معیار، دچار ابهامات جدی می شویم:
یک. تنگنای تعیین تعداد معیارها
امکان خطا در تعداد معیارها وجود دارد و نمی توان اعلام کرد که ۲۵ معیار داریم یا ۳۶ یا ۶۷ تا. زیرا برخی معیارها ممکن است از نظر کسی مترادف باشند و برخی ممکن است آن را دو معیار به حساب بیاورند یا معیارهای متضاد (عدالت طلبی، فساد ستیزی) جدا یا با هم حساب شوند. در این حال، فرضا اگر کسی نمره عدالت طلبی اش زیاد است، این نمره برای فسادستیزی هم به عنوان معیار دیگری ثبت شود، در حالی که ممکن است این دو یکی باشند و بر عکس.
دو. تنگنای اولویت بندی معیارها
در اولویت بندی معیار چگونه می توان با حجت شرعی آنها را ترتیب بخشید؟ آیا واقعا ما با حجت شرعی و دقت حداکثری می توانیم ۳۶ معیار را رتبه بندی کنیم؟ چه کسی توانسته است چنین کند و کجا ارائه کرده است؟
سه تنگنای تعیین ارزش عددی معیارها
چگونه می توان ارزش عددی هر معیار را مشخص کرد؟ مثلا ارزش عددی معیار ساده زیستی چند است و ارزش عددی معیار شجاعت چند است؟ حال اگر کسی شجاع تر بود و دیگری ساده زیست تر، کدام مقدم هستند؟ آیا واقعا در بین ما کسی هست که بتواند بر اساس حجت شرعی، ارزش عددی برای این معیارها تعیین کند؟
اگر بنا بر چنین محاسباتی بود، شایسته بود که خود رهبری، پیشگام شوند و چنین جدولی تولید کنند و تعداد معیارها و رتبه هر یک و ارزش عددی هر یک را مشخص کنند تا مکلفین به حَرَج نیفتند.
این مساله وقتی مهم می شود که بدانیم امام خامنه ای می گویند که «همگان به ویژه خواص و علما وظیفه دارند با حداکثر دقت افراد اصلح را با حجت شرعی شناسایی کرده و به مردم معرفی کنند» در حالی که اگر بخواهیم بر اساس حجت شرعی حرکت کنیم، نه تعداد معیارها را می توان مشخص کرد و اساس نه رهبری در پی تعیین عدد خاصی برای معیارها بوده اند، نه ترتیب آنها را می توان شرعاً مشخص کرد و نه ارزش عددی آنها را می توان شرعا مشخص کرد، چه رسد به این که با حداکثر دقت هم باشد و بخواهیم بگوییم که این وظیفه هم تنها متوجه فقهای حوزه فقه سیاسی نباشد، بلکه شامل افراد غیر فقیه هم باشد و چه رسد به این که نامزدهایی که ارزیابی می شوند نیز از نظر صلاحیت، قدری به هم نزدیک باشند. در این جا:
اولا در مرحله شناخت معیارها و جدول بندی و ارزشگذاری مشخص آنها دچار مشکل می شویم؛
ثانیا سطح کاربری این دستگاه پیچیده، برای کشف عیار فرد، سطح کاربری عمومی نیست و به درد همگان نمی خورد؛
ثالثاً در مرحله تطبیق معیارها و نامزدها، دچار تنگناهای شدیدی می شویم. لذا باید به دستگاه انتخاب دیگری روی آورد.
فقه انتخابات برای رهایی از این تنگنا، یک دستگاه پیچیده تری در مقایسه با دستگاه انتخاب مرکب کشف می کند که:
آ. هم دقت آن فوق العاد است؛
ب. هم نیازمند شمارگان دقیق معیارها نیست؛
ج. هم نیازمند کشف ارزش عددی معیارها نیست؛
د. هم سطح کاربری آن بسیار ساده و همگانی است؛
ه. هم حجیت شرعی دارد؛
و. هم دقت آن حداکثری است؛
ز. و هم این که سبب رشد انتخابگر و انتخاب شوند و نیز جامعه و ساختارهای حاکم در آن می شود.
دستگاه پیچیده انتخاب
این دستگاه یک تقسیم ساده را در درک ما ایجاد می کند تا با کمک آن، به دو مساله توجه کنیم: آ. لایه و محیط انتخابی؛ ب. تفکیک معیارها.
آ. لایه انتخابات
در این جا ما باید توجه کنیم که این انتخابات برای چه جایگاهی است و فرد منتخب، چه وظایفی بر عهده دارد. برای مثال وقتی می خواهیم کسی را به عنوان نامزد اصلح در انتخابات مجلس برگزینیم، باید به وظایف نماینده مجلس توجه کرد.
بررسی تطبیقی
مطابق مفاد فصل ششم قانون اساسی، مجلس و نمایندگان به طور کلی در دو بعد قانونگذاری در محدود قانون اساسی و نظارت و تحقیق و تفحص در همه امور کشور مسوولیت دارند و اهمیت و گستره دخالت آن به قدری است که امام خمینی گفتند که «مجلس در راس همه امور» است.
حوزه اختیارات و وظایف نمایندگان به نحوی در سوگندنامه آنان (اصل ۶۷ قانون اساسی) نیز بازتاب یافته است:
«من در برابر قرآن مجید، به خدای قادر متعال سوگند یاد می کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می نمایم که پاسدار حریم اسلام و نگاهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم ...».
خلاصه این که مجلس به صورت مستقیم و غیر مستقیم در مسائل مهم داخلی و خارجی کشور نقش بسیاری دارد.
اکنون اگر بخواهیم به معیارهای مورد نیاز برای کارکردهای اصلی نمایندگی توجه کنیم، باید به دو حوزه سیاسی- انقلابی و اسلامی اشاره کرد.
ب. تفکیک معیارها
یک. معیارهای عمومی
هر کس(به جز اقلیت ها) که بخواهد متولی مسوولیت نمایندگی شوراها یا مجلس یا خبرگان یا ریاست جمهوری بشود، باید، اولاً و مهمتر از همه، انسان متدین و باتقوا باشد وانگهی این ایمان و تعهد باید در زیرمعیارهای مرتبط با آن امتداد یابد و یک تقوایی نباشد که امتداد اجتماعی و کارکردی نیافته است؛ معیارهایی همانند عدالت طلبی، پاکدستی، شجاعت و توانمندی، امتداد طبیعی تقوا است. به این معیارها، معیارهای عمومی می گوییم.
دو. معیارهای تخصصی
اما برخی از معیارها در نسبت با وظیفه ای که نامزد یک انتخابات دارد، برجسته تر می شود. مثلا اگر کسی نامزد یک مقام اجرایی است، طبعا توان مندی های اجرایی و مدیریتی ارزش محوری تری، نسبت به توانمندی های علمی و نظارتی به خود می گیرد و اگر کسی می خواهد برای یک مقام قانونگذاری و نظارتی انتخاب شود، طبعا معیارهای و مهارتهای شناختی و نظارتی جایگاه محوری تری نسبت به معیارهای اجرایی و مدیریتی به خود می گیرند. این مسأله از مسلمات است.
بررسی تطبیقی معیارهای مربوط
توجه به برخی از معیارهایی که در کلام ولیّ فقیه آمده است، ما را به درک دستگاه انتخابی پیچیده کمک می کند؛ مثلاً ایشان برای شناخت نامزد اصلح به اسلام شناسی و فهم سیاسی که با کارکردهای اصلی نماینده ارتباط بیشتری دارند، توجه می دهند:
امام خامنه ای: «نماینده نباید مفتون هم بشود. بعضیها مفتون و فریفته میشوند و دهنشان باز میماند! اینها آدمهای سادهلوحی هستند که راهحلهای خیالىِ اقتصادی یا سیاسی یا امنیتیای که با آب و تاب تمام و با رنگ و لعاب گوناگون عرضه میشود، آنها را از خود بیخود میکند! سالها تجربه میکنند؛ اما آخرش خود و دیگران را به خاک سیاه می نشانند! بنابراین، مفتون هم نباید بشوند؛ بلکه به دنبال راهحلّ صحیح، راه حلّ مستقل، راه حلّ برخاسته از شرایط خاص این ملت و این کشور و راهحلّ ارائه شده از سوی اسلام باشند. اسلام در همه مسائل، همه راهحلها را داده است؛ ما باید خودمان برویم و پیدا کنیم. اگر ما کج میفهمیم، اگر ما بد میفهمیم، اگر ما دنبالش نمیرویم و نمیرسیم، تقصیر اسلام نیست؛ خودمان را باید اصلاح کنیم.» ۱۳۷۸/۱۱/۲۶
امام خامنه ای: «نماینده باید دارای فهم و درک سیاسی باشد و مسائل کشور را بفهمد؛ هم مسائل خارجی و توطئههای دشمنان را و هم مسائل داخلی و نیازهای مردم و اولویتهای کشور را. اینطور نباشد که بدون رعایت اولویتها، مسألهای را مطرح کنند، شعاری بدهند و برای ملت و دولت مشکل درست کنند.» ۱۳۷۱/۰۱/۰۷
امام خامنه ای: «اگر نمایندهای به مجلس برود که از مسائل کشور درک لازم را نداشته باشد؛ فاقد هوشمندی، آگاهی، سواد و معرفت لازم باشد، بهدرد نمیخورد. نمایندگی کار مهّمی است.» ۱۳۷۴/۱۱/۲۰
این مسلم است که تخصص اسلامی و تخصص سیاسی و جریان شناسی های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و مباحث کلان اقتصاد اسلامی و... برای یک نماینده موفق نقش محوری تر و مهمتری نسبت به توانایی ها و مهارت و تجارب مدیریتی دارد. بنابراین پس از توجه به ویژگی های عام، نوبت به توجه به ویژگی های متناسب با کارکرد لایه و محیطی است که مردم در پی انتخاب فردی بران آن جا هستند.
نتیجه
در دستگاه پیچیده انتخاب نامزد اصلح، ابتدا باید لایه انتخابات را شناخت، سپس باید به دو گونه معیار عمومی و تخصصی توجه کرد. این امر کمک زیادی می کند تا عموم مردم بتوانند به انتخاب نامزد اصلح برسند. هر چند که در اینجا نیز ممکن است که گاهی، نیازمند مراجعه به متخصصان فقه انتخابات و نخبگان دارای شناخت میدانی از نامزدها باشیم.
هدایت شده از ابوالفضل امامی
به نام خدا
سلام و تبریک میلاد مادر
1️⃣ انتخاب اصلح تکلیف است. این سخن شریعت و بیان امام خمینی و امام خامنه ای است.
2️⃣ معیارهای انتخاب اصلح بر دو دسته اند؛ معیارهای عمومی و معیارهای تخصصی.
3️⃣ معیارهای عمومی مانند تدین، انقلابی بودن، عدالت خواهی، فساد ستیزی، پیگیری، مردم داری و توانمند بودن، می تواند ما را در بسیاری از موارد به نامزد اصلح برساند و از انتخاب افرادی که ناکارامد و هماغوش فتنه گری و اغتشاشات در کشور هستند، نجات بدهد
4️⃣ اما اگر دو فرد در این موارد دارای شرایط بودند، ما باید بتوانیم فرد صالحتر (اصلح) را بشناسیم. در این جا، نوبت به معیارهای تخصصی می رسد. بنابراین باید کسی را انتخاب کنیم که در وظایف مربوط به نمایندگی مجلس، قوی تر است؛ نه کسی که مثلا در مدیریت قوی تر است. آیا کسی یک فوق تخصص قلب را برای درمان یک بیماری مغزی بهتر از یک جرّاج مغز می داند؟
5️⃣دو وظیفه اصلی نمایندگی مجلس، «قانونگذاری» و «نظارت» است، بنابراین کسی که در اسلام شناسی و انقلابی گری تخصص بیشتری دارد و اولویت های کشور را بهتر می شناسد، شایستگی بیشتری دارد و اصلح است. اما اگر کسی تخصص مدیریتی بیشتری داشته باشد، او مدیر اصلح است؛ نه نماینده اصلح.
🌍جهان چون خط و خال و چشم و ابروست
🌞که هر چیزی به جای خویش نیکوست
@korsihaye_azad
هدایت شده از کانال گروه تاریخ اندیشه معاصر موسسه امام خمینی ره
بيانية هيأت علميه نجف با تأييدية آخوند خراساني درباره انتخابات مجلس:
لزوم آگاهي و احساس مسئوليت در مردم
«اي ملت ايران! حال قريب چند ماه به وقت انتخاب داريد. به شما گفتيم، تنبيه نموديم، راه را از چاه شناسانديم، تا مِن بعد نگوييد غافل بوديم، اشتباه کرديم، تا آنکه بعضي از جهّال، مقام منيع رياست روحاني را مورد اشکال قرار دهند. هر چه بشود، به حسن يا سوء اختيار خود شماهاست. کسي تقصير ندارد. چشمهاي خود را باز کنيد، انتخاب مردمان صحيح نمائيد. که انشاءالله تعالي بر حسب غيرت مسلماني و حميّت ايراني خود همّت کنيد و مفاسدِ سابقة اين مملکت را اصلاح و اساب آسايش عامه را فراهم آريد».
جملات فوق، بخش پاياني بيانيهاي است که به امضاي «هيأت علميه نجف اشرف» و با تقريظ و تأييدية آخوند ملامحمدکاظم خراساني در شعبان 1329 (حدود چهار ماه قبل از وفات مشکوک آخوند) انتشار يافت.
https://hawzah.net/fa/Article/View/98894
به نام خدا و سلام
🌼فقه انتخابات، بحث «تکلیف انتخاب اصلح» و نسبت آن با نتیجه (اختلاف)
1️⃣ گذری بر گذشته
در پیایند مباحث «فقه انتخابات» گفته شد که طبق مبانی دینی و فرمان ولیّ امر، انتخاب اصلح یک تکلیف است. در این جا ممکن است برخی بپندارند که تأکید بر انتخاب اصلح، ضد وحدت و سبب اختلاف است. در این حال نه تنها عمل به تکلیف واجب نیست، بلکه حرام هم هست. اکنون متنی از بیان امام خامنه ای هم یافته اند که به آن استشهاد می کنند:
2️⃣ استناد به کلام امام خامنه ای:
«حفظ وحدت را اصل قرار بدهیم و اگر تکلیف شرعییی هم احساس کردیم، ولی دیدیم عمل به این تکلیف ممکن است مقداری تشنج به وجود آورد و وحدت را از بین ببرد، قطعاً انجام آنچه که تصور میکردیم تکلیف شرعی است، حرام است و حفظ وحدت واجب خواهد بود.»
3️⃣ نقدهای فرامتنی این استناد
👈 آ. نقد «فلسفه تشریع»ی
خداوند احکام را برای رسیدن به مصالح و مفاسد تشریع کرده است. اگر انجام هر تکلیفی که ممکن است سبب دلخوری و اختلاف کسانی شود، حرام باشد، نخستین حرام الهی، اعلام جانشینی هابیل برای آدم (ع) بود که سبب فتنه در خانواده و قتل و گسست خانواده شد. بنابراین اگر قرار است اختلاف سبب تبدیل شدن واجب به حرام شود، بسیاری از واجبات و محرمات (به ویژه احکام اجتماعی) به حرام و بسیاری از حرامها به واجب تبدیل می شوند!
👈ب. نقد «فلسفه اجتماع»ی
خداوند انسانها را برای رسیدن به «اجتماع توحیدی» آفریده است؛ اگر قرار است احکام اجتماعی که برای تحقق جامعه توحیدی تشریع شده است، به سبب قرار گرفتن در معرف نتیجه اختلافی، مسخ و بلکه تبدیل به ضد خود شوند، این مساله با هدفگذاری «وحدت اجتماعی» سازگار است؛ نه با هدف گزاری اجتماع توحیدی.
👈 ج. نقد «فلسفه فقه»
احکام برای رسیدن به مصالح و دفع مفاسد هستند؛ بنابراین طبیعتاً بین عمل به تکلیف و رسیدن به نتیجه مطلوب، تضادی نیست و این دو قطبی، دو قطبی جعلی است. به همین دلیل امام خمینی و امام خامنه ای مکرر گفته اند که «همه ما مأمور به ادای تکلیفیم؛ نه مأمور به نتیجه» و امام خامنه ای با وجود مباحث مفصل در این مساله، هرگز نگفته اند که نتیجه به تکلیف مقدم است؛ ابدا!
4️⃣ نقد درون متنی به این استناد
امام خامنه ای در ۱۲ تیر ۱۳۶۸ در فضای بحثی که درباره #توطئه_های_دشمن برای #اختلاف_افکنی مطرح کرده اند، می فرمایند که نباید اسیر برنامه ریزی های دشمن شد، دشمن سعی می کند نقشه هایش را #به_شکل_تکلیف شرعی برای شما #مجسم کند و شما را فریب بدهد، در این فضا، اگر انجام یکی از این گونه کارهای طراحی شده از سوی دشمن را #احساس تکلیف دانستید و متوجه شدید که این کار سبب اختلاف و از دست رفتن وحدت می شود، به این احساس تکلیف دل ندهید و بلکه آن را حرام بدانید؛
ارکان کلام امام خامنه ای
1. #دشمن برنامه ریزی می کند و شایعه و اغراضش را در قالب احساس وظیفه برای شما مجسم می کند؛ نه این که سخن از #حکم_خدا و تکلیف واضح ولیّ امر باشد؛
2. ما نسبت به این قبیل موارد، #احساس وظیفه می کنیم؛ نه این که #وظیفه_قطعا برای ما ثابت باشد؛ احساس وظیفه نسبت به انجام نقشه های دشمن، غیر از تعَیُّن وظیفه نسبت به دستورات مشخص ولیّ فقیه است.
👈 در انتخابات، ما با #حکم_ولیّ_امر مواجهیم و وقتی با فرموده خود ایشان، با #حداکثر_دقت و با #حجت_شرعی کسی را اصلح تشخیص دادیم، باید در پی معرفی وی به مردم بر آییم که خود این معرفی کردن هم یک #تکلیف_شرعی_قطعی از سوی ولیّ امر است؛ نه یک #نقشه_از_سوی_دشمن که ما گول خوردیم و #احساس تکلیف کردیم. اینها زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند.
5️⃣ متن فرمایش امام خامنه ای:
📚👈«آنجا که حرفی را از کسی پیش ما میآورند، یا #شایعه ای را علیه کسی و مقامی و مدیری و مسؤولی درست میکنند، یا در #ذهن_کسی، 👈 #شکل وظیفه شرعی را #مجسم_میکنند👉 و #میگویند_باید_این_حرف را بزنی یا این موضع را بگیری، در همه 👈 #این_موارد،👉 اولین چیزی که باید به ذهن بیاید، این است که #شاید_طرح_این_موارد را #دشمن_برنامهریزی کرده است، تا به وسیله آن #اختلاف ایجاد کند. حفظ وحدت را اصل قرار بدهیم و اگر تکلیف شرعییی هم #احساس_کردیم، ولی دیدیم عمل به این تکلیف ممکن است مقداری تشنج به وجود آورد و وحدت را از بین ببرد، قطعاً انجام آنچه که 👈 #تصور_میکردیم تکلیف شرعی است، 👉 حرام است و حفظ وحدت واجب خواهد بود.»
6️⃣👈حریم کلام حق را پاس بداریم و با تحقیق و فهم عالمانه، مانع تضییع حق بشیم.
ابوالفضل امامی، متخصص فقه انتخابات
@korsihaye_azad
📚شرعیت شرکت در انتخابات
❇️ ادعا
فردی درباره انتخابات اشکال کرده است که چرا می گویید شرکت در انتخابات، تکلیف شرعی است؟ و سپس با ادبیاتی نابالغ به سرهم بندی مطالبی به اسم فقه پرداخته است که حقیقتا ارزش نقد علمی ندارد. اجمالا می توان مطالب وی را این گونه بیان کرد:
بسته به شرایط، ممکن است که کسی مثل امام خمینی بگوید که شرکت در انتخابات واجب است. اما دیگر شرایط عوض شده و اکنون دیگر واجب شرعی دانستن انتخابات، توجیهی ندارد!
آنگاه می گوید که انتخابات یک «عنوان شرعی» مستقلی مثل عنوان نماز یا زکات نیست و تابع عناوین دیگری (مثل تقویت نظام حق یا تضعیف نظام جور) احکام مختلفی به خود می گیرد.
سپس در برای مخالفت با بحث دادن حکم شرعی بودن یا نبودن شرکت در انتخاب از سوی فقیه، تشخیص این شرایط که الان شرکت در انتخابات لازم است یا نه، اولا آن را از عهده فقیه خارج می کند؛ ثانیا آن را بر عهده کارشناسان می گذارد و ثالثا در ادامه، با این بهانه که مردم نابالغ نیستند، خود مردم را متولی شناخت مصالح و مفاسد شرکت یا عدم شرکت در انتخابات می داند و لذا نه این مسائل ربطی به وظیفه فقیه دارد، نه کارشناسان و مردم، حق تقلید از فقیه را دارند، چون تقلید یعنی رجوع جاهل به عالم (مردم) با جاهل (فقیه از آن جهت که فقیه است).
آنگاه در بررسی پیامدهای این مسأله می گوید: وقتی شرکت در انتخابات را واجب شرعی می دانیم، معنایش این است که شرکت نکنندگان در انتخابات، فاسق هستند و این کار یعنی چوب حراج به مفاهیم دینی، آن هم برای مقاصد سیاسی و تقویت یک جریان خاصی در حاکمیت.
❇️ نقد
1️⃣ سنخ شناسی احکام: احکام شرع بر دو دسته است، احکم الهی (اطیعوا الله) و احکام ولایی (اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم) لذا به دنبال عنوان مستقل شرعی الهی بودن درست نیست. و انتخابات از مقولات احکام شرعی ولایی است نه احکام الهی.
2️⃣ کیفیت تقیید حکم ولایی: وقتی که حکم ولایی امام خمینی هست، محدود کردن آن به زمان خاصی (تقیید)، نیاز به دلیلی هم عرض آن یعنی حکم ولایی دیگر دارد؛ نه نظر امثال سروش محلاتی یا حتی نظرات یک فقیه.
3️⃣ صلاحیت شناخت مصالح امور حکومتی: امکان تشخیص مصالح و مفاسد انتخابات، تنها در صلاحیت کسی است که:
۱. اجتهاد در حقیقت شناسی داشته باشد؛ یعنی اسلام را بشناسد و بدانند حقایق مطلوب چیست و باید به چه چیزهایی رسید؛
۲. اجتهاد در واقعیت شناسی داشته باشد؛ یعنی واقعیت های موجود را بشناسد تا بفهمد که در چه وضعیتی هستیم؛
3. اجتهاد تحقق بخشی داشته باشد؛ یعنی در کشف روش درست و مدیریت حرکت از واقعیت به حقیقت دارای صلاحیت باشد.
این سه مورد (حقیقت شناسی، واقعیت شناسی و تحقق بخشی) باید ناظر به؛
آ. شناخت انسان و درک عناصر تربیتی و رشد عقلی، آموزشی، انگیزشی، ارتباطی و رفتاری وی باشد (رجوع شود به مباحث ابرفقه). حقیقتا انتخابات می تواند بهترین بستر هم سلوکی، همفکری، همدلی، هم ارتباطی و همرفتاری باشد.
ب. شناخت کشور، منطقه و جهان؛ در حوزه های مختلف سیاسی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و .. و شناخت جریان ها دوست و دشمن و نقشه های دشمنی و دوستی و ظرفیت های رشدزا و آسیب زا و ...
🚨جاهلانه ترین تصور، تصوری است که می گوید که کارشناسان یا حتی مردم عادی هم می توانند این مصالح و مفاسد که بیش از ۲۵۰ هزار حالت پیدا می کند را درک کند. نویسنده سپس با رویکردی عوامفریبانه می گوید این حرفها (تکلیف شرعی بودن انتخابات) برآمده از نابالغ پنداری مردم است.
✅👈آن کسی که قطعا این صلاحیت را دارد، ولیّ فقیه است؛ لذا فقهای دیگری که سخن از واجب شرعی می گویند، در ذیل نوری است که امام خمینی بر این مسأله تابانده است و امام خامنه ای هم تداوم می بخشد.
🌼خدایا ما را از درافتادن در دام لجاجت با حق رهایی بخش/ امامی
@korsihaye_azad
☝️بخشی از محاسبات اجتهاد ولایی در دستگاه ابرفقه
🏓محاسبات ذهن در یک ثانیه از بازی پینگ پنگ
1️⃣برای هر واکنشی باید محاسبات مختصات میز (کمینه۴ نقطه)، سرعت توپ (کمینه ۴ سرعت)، ارتفاع و طول تور (۲)، وزن و حجم توپ (۲)، وزن و سطح راکت (۲)، صفحه راکت (۲)، نوع چوب و رویه راکت (۲)، زاویه های راکت (کمینه ۵)، زاویه فرود و موقعیت توپ (کمینه ۲) نوع پیچ (کمینه ۲)، شدت پیچ (۲)، مناطق راکت برای ضربه (کمینه ۴)، موقعیت طولی و عرضی نسبت به میز (کمینه ۲)، فاصله و حالت پا (۲)، بخش های دست (۳ بخش: مچ، ساعد، بازو)، موقعیت دست از نظر ارتفاع و موقعیت طولی و عرضی (۳) و مطالب دیگری که نادیده می گیریم.
3️⃣ این حالات موارد مشترک بین ورزش ها نیست، یعنی تنها کسی که پینگ پنگ بازی می کند این محاسبات را می تواند بفهمد و عمل کند و یک والیبالیست یا بدمینتون باز نمی توان آنها را درک و اجرایی کند
.
4️⃣ نتیجه: ۲۹۴۹۱۲۰=۴ × ۴ × ۲ × ۲ × ۲ × ۲ × ۲ × ۵ × ۲ × ۲ × ۲ × ۴ × ۲ × ۲ × ۳ × ۳
5️⃣در این جا برخی محاسبات به گونه نیمه خودآگاه انجام می شود، لکن این محاسبات از آغاز و متناسب با این وضعیت آگاهانه انباشت شده است و هر کدام از این حالات را ذهن انسان نتواند ارزیابی و فرمان دهی کند، نتیجه مطلوب حاصل نمی شود.
6️⃣ اگر شما بخواهید یک ربات تنیس باز طراحی کنید، باید تمام محاسبات (حد اقل صد برابر آن) را به ربات بدهید تا بتواند پینگ پنگ بازی کند.
7️⃣ الزامات ولایت امر: آ. اجتهاد حقیقت شناختی؛ ب. اجتهاد واقعیت شناختی؛ ج. اجتهاد تحقق بخشی. در حوزه های پنجگانه و در سطوح فرد، جامعه، کشور، منطقه، جهان اسلام، جهان، در حوزه های ...
هدایت شده از جواد جاویدنیا
📌 اطلاعیه معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور در خصوص ممنوعیت استفاده از پیام رسانهای خارجی🔻
⭕️ باتوجه به مصوبات شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی درخصوص ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، شهروندان گرامی می توانند مراکز آموزشی را که به جای استفاده از پیامرسانهای ایرانی، از طریق شبکه های اجتماعی خارجی اقدام به ارائه آموزش از راه دور، اعلام تکالیف درسی و یا هرگونه ارتباط با دانش آموزان یا اولیاء می نمایند را با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور به نشانی ذیل گزارش داده تا از طرق مربوطه پیگیرد قانونی صورت پذیرد.
📎https://internet.ir/shekayat/payamresan
🔹 تاکید می شود هر گونه اجبار مردم به عضویت در پیام رسانهای بیگانه فاقد وجاهت قانونی است و با خاطیان برخورد خواهد شد.
📎https://internet.ir/shekayat/payamresan
🆔@Dr_Javidnia
🌻سخنان شگفت امام خامنه ای در جمع جوانان جهادی در 10 مرداد 98 که مبتنی بر پردازه ابرفقه می باشد:
♻️ امیرالمؤمنین (ع): «العقول ائمة الافکار و الافکار ائمة القلوب و القلوب ائمة الحواس و الحواس ائمة الاعضاء»
🌕 بیان امام خامنه ای ناظر به فقره دوم به بعد از ابرپردازه است: «و الافکار ائمة القلوب و ...».
به کلمات امام خامنه ای درباره #اردوی_جهادی دقت کنید: .https://b2n.ir/331666
✅👈«هرچه ممکن است تلاش کنید و پیش بروید؛ هرچه ممکن است فکر کنید و این فکر را به مرحله عمل در بیاورید».
✅👈 «بگذارید ما #مجموعه_عظیمی از نسل انقلاب اسلامی را در کشورمان شاهد باشیم که از لحاظ #سطح_فهم، #مسائل_مدیریتی، خدمترسانی، #ایجاد_عدالت و #قیام_به_قسط، به #جایی_رسیده باشد که
👈#ذهنهای_معمولی_بشر به آنجا نرسیده و
👈 #باید_از_او_الگو بگیرند.»
علم مفید محصول تعقل است نه تعلم
🌻مرجع ابرفقه
@abarin
هدایت شده از ابرفقه
سلام و تسلیت
"بهشت نرفتن مدافعان حرم بی بی زینب در "زُمَر" و بشارت به مدافعان بی بی سی
«وَ سیقَ الَّذینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَی الْجَنَّهِ زُمَراً» زمر، ۷۳.
🌵🌵ا🌹ا🌵🌵
تیغ #تهمت_پول روشنفکران، تیغ تر
از #تیغ_داعش: الشام الشام الشام!
و تیغ طعنه شام، بدتر از خنجر شمر
🌍 مرجع کشف ابرفقه
@abarin
هدایت شده از ابوالفضل امامی
2.94M
📚فرصت یابی ویژه از تهدید کرونا
پیشنهادهای ساده برای خودسازی تمدنی؛ بر مبنای «ابرفقه»
@abarin
هدایت شده از ابرفقه
پاسخ به خاکستر خواندن آتش
در نوشته ای با اسم سید حسن آقامیری
به نام خدا
سلام اما نه
☄️ آسیب هیچگاه متوجه چشم مصنوعی نمی شود؛
هیچگاه مانکن های پشت ویترین تب نمی کنند
پس اگر چشمی درد گرفت؛
بد نگوییم به مهتاب اگر تب کردیم.
🌻تب و درد، نشان حیات است
کلیسا قرن هاست که تب نمی کند
حوزه های علمیه اما هنوز چشم درد می گیرند
هنوز تب می کنند
بد نگوییم به مهتاب اگر تب کردیم.
💠حوزه های علمیه زیر فشار صدها شبکه ماهواره ای دنیاست
زیر فشار میلیاردها دلار پول آمریکا و اروپا و عربستان و امارات و ترکیه و ... سربلند و سرافراز جهان را فتح می کند.
📚 صدای حوزه های علمیه در گوشاگوش جهان پیچیده است
من از رم برای تان می نویسم
اینجا چشمهای فراوانی به قم دوخته شده است.
و قم زنده تر از همیشه نفس زنان
والعادیات ضبحا را تمرین می کند
🚨قم به رغم تمام تخریب های لندنی و واشنگتنی
شیطان اکبر را با شعار مرگ، خوار می کند: قل موتوا بغیظکم: بگو از عصبانیت تان بمیرید.
این مرگ گفتن، حیات آیه های قرآن است
و اگر تب کردیم
بد نگوییم به مهتاب
✅ بدانید که قم زنده است و انقلاب را نمی توان با لاشخوری کرونایی قرنطینه کرد
اگر قم لاشه بود، هزاران کلاش کینه تور
در لباس دوست و دشمن به آن نمی تاختند
☄️ قم را می توانی در سفر آیت الله اعرافی به هند بهتر تماشا کنی
در نیجریه
قم را می توانی در هر کجا تماشا کنی که دو تیغه تحجر و تجدد گلوی مردم را قیچی نکرده اند
و از پارچه های مخملی رسانه های فریبکارشان،
چشم بند برای مردم ندوخته اند
و تیغ سانسور بر حلقوم رسانه های انقلاب نگذاشته اند.
🌏 قم را می توانی در سوریه و یمن و عراق و بحرین و پاکستان و زینبیون و فاطمیون و افغانستان و هند و نیجریه تماشا کنی
قم را می توانی در زکزاکی به خوبی متوجه شوی
🌗چشمت را باز کن فرزند ناتنی حوزه علمیه قم
قم را می توانی در نُه هزار و نهصد و نود و نُه بنر سردار سلیمانی در بیش از صد شهر ایتالیا تماشا کنی
☄️حوزه بالنده تر از آن است که آتش گر گرفته از معرفت و عشق آن را
خاکستر بخوانی و رومانتیزم اسلامی را از این خاکستر انتظار بکشی
✅ قم آتش است نه خاکستر
بد نگوییم به مهتاب اگر تب کردیم
مرگ بر آیه های کتاب شیطانی یأس
مرگ بر آمریکا
مرگ بر کرونا
📚 در ماجرای کرونا، قم تابع قانون است؛ نه جلو می افتد نه عقب
اما نور قم قرنطینه نمی شود
انقلاب به همه جا صادر شده است
کرکس ها هوس قرنطینه کردن تفکر انقلابی را به گور خواهند برد
⛔️بد نگوییم به مهتاب اگر تب کردیم
@abarin
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 "مایک رایان" از مدیران ارشد سازمان بهداشت جهانی: ایرانیها طی چند دهه گذشته بارها ثابت کردهاند که راه غلبه بر بحران را بلدند.
🔸 آنها کارنامه پرافتخاری در مقابله با بلایا دارند و من بارها تحتتأثیر جامعه مدنی و نیروهای امدادی ایران قرار گرفتهام.
🔸 آموختهها و تجربیات پزشکان و پرستاران ایرانی در خط مقدم مبارزه با #کرونا برای همه جهان مفید خواهد بود.
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13