و پس از آن پزشکان حاضر در جلسه را مخاطب قرار داد و با حدّت و حرارت چنین گفت:
"شما با پیروى از عقاید پزشکان پیشین چنین خیال مىکنید که چیزى از پزشکى مىدانید و حال آنکه ابداً چنین نیست. کلید اصلى پزشکى و بویژه درمانشناسى، قبل از هر چیز، در کیمیاگرى است. اى پزشکان که به خود عطر مىزنید! دستکشهاى سفید را از دستان و حلقههاى طلا را از انگشتان خود به درآرید. در آزمایشگاه و در میان زغالها غوطهور شوید. شب و روز در آتش کار کنید. از این راه با مشاهده و تجربه، معلوماتى مفید و مثبت براى درمان بیماریها، پیدا خواهید کرد."
این عبارات که محکم ادا مىشد، حتى امروز هم، براى هر شنوندهاى جالب و کاملا فریبنده است و هرکس را مىتواند اغفال کند. بویژه در آن زمان که در کلیه کشورهاى اروپا یک نوع هرجومرج علمى کامل حکمفرما بود و هرکس هر مطلب تازهاى ابراز مىنمود، که به نظر منطقى جلوه مىکرد، خریدار فراوان مىیافت، ولى از آنجا که همه کس را براى همیشه نمىتوان فریب داد، بى اطلاعى پاراسلس از اصول و موازین پزشکى و زیانهایى که از راه درمان نادرست به بیماران وارد ساخت، کار خود را کرد و باعث شد که در مدتى کمتر از دو سال، دیگر نه کسى حاضر بود سخنان او را بشنود و نه بیمارى وجود داشت که به او رجوع کند: درمانهایى که پاراسلس بوسیله مواد شیمیایى در بیماران به کار مىبرد، نه تنها نتیجهاى سودمند نداشت بلکه تضییعات و خطرات و تلفاتى هم در بر داشت. یکى از بیماران او، به علت صدماتى که از این راه پیدا کرد، شکایت نزد قاضى برد و قاضى به نفع او رأى داد و پاراسلس را محکوم کرد. پاراسلس به توصیه یکى از دوستانش شهر بال (سوئیس) را ترک گفت و به اسلینگن نزدیک اشتوتگارت رفت و در آنجا نیز، نظیر همین گرفتارى براى او پیش آمد که چون ممکن بود او را به زندان بیفکنند لذا فرار را بر قرار ترجیح داد و از آن پس زندگى او با آوارگى و دربدرى و بدبختى همراه شد و در هیچ شهرى بیشتر از یک سال باقى نماند.
با این حال، قیام پاراسلس به عنوان مخالفت با مکتب پزشکى ابن سینا، اثرى عمیق در اذهان از خود بجاى گذاشت و عده اى زیاد از پزشکان اروپا، در کشورهاى مختلف روش او را دنبال کردند و به این ترتیب مکتب طبى ابن سینا که با جهان طبیعت سروکار داشت، و از عوامل طبیعى براى درمان بیماریها استفاده مىکرد، رفته رفته، در اروپا از میان رفت و طب شیمیایى و فرآوردههاى ساخت آزمایشگاههاى شیمى جانشین آن گردید.
به عبارت دیگر، صنعت جاى طبیعت را گرفت، ولى این امر بزودى عملى نشد، بلکه ابتدا در آلمان و انگلستان و بلژیک و سپس در هلند و فرانسه و سایر کشورهاى اروپا رواج یافت و علت رواج این بود که به عقیده پیروان پاراسلس مکتب طب شیمیایى اصول و مبانى منطقى براى بیمارىشناسى به ارمغان مى آورد و درمانشناسى را ساده تر مىکرد.
پس از پاراسلس، پزشکان اروپا به دو دسته تقسیم شدند: عده اى موافق و گروهى مخالف با عقاید او بودند و عجیب اینجاست که در تمام طول مدت 450 سال که از زمان پاراسلس میگذرد، این اختلاف عقیده و دودستگى وجود داشته و هنوز هم وجود دارد و نمونه هایى از برجسته ترین پزشکان اروپا را، در این مدت دراز، میتوان نام برد که موافق یا مخالف با مکتب او بودند
منبع: مصطفوى کاشانى، سید جلال، دارو، مسئله پزشکى قرن، 1جلد، مؤسسه کیهان - تهران، چاپ: اول، 1367 ه.ش.
📙 #زندگینامه_شمس_تبریزی
✍ نویسنده: #بدیع_الدین_فروزانفر
📝 انتشارات امیرکبیر
این کتاب براساس نسخهای با تصحیح و حواشی مرحوم استاد بدیعالزمان فروزانفر تدوین شده که بین سالهای 1336ـ1346 در چایخانۀ دانشگاه تهران به چاپ رسیده و از 1355 به سرمایۀ انتشارات امیرکبیر همان چاپ در قطعی کوچکتر بارها افست شده است. استاد این تصحیح را براساس 12 نسخه ـ که از نه نسخه آنها استفاده کرده ـ فراهم آورده است. نسخهها به ترتیب تاریخ کتابت از کتابخانۀ اسعد افندی در سلیمانیّه، موزۀ مولانا در قونیه، کتابخانه چستربیتی، باز نسخۀ دیگری در قونیه، نسخۀ کتابخانۀ بلدیّۀ استانبول، دو نسخه در کتابخانۀ گدیک احمد پاشا در افیون ترکیه، نسخۀ مرحوم حاج محمد آقا نخجوانی در تبریز، نسخۀ دو جلدی موزۀ مولانا در قونیه و در دو نسخه خطی متعلق به شخص آن مرحوم بوده است....
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
#کتاب_بخوانیم_و_شاد_باشیم
داوری نکنید، تا بر شما داوری نشود
و حکم نکنید تا بر شما حکم نشود
چه بسیار انسانهایی که با سرزنش دیگران بیماری را به سوی خود کشانیدهاند.
📚کتاب : چهار اثر از فلورانس
✍️نویسنده : اسکاول شین
معرفی سایت "ساعت پژوهش "توسط کتابدار بخش مرجع کاظم نژاد مژدهی جهت اطلاع کاربران عزیز هم به صورت بروشور و هم به عنوان تحقیق انجام شد
هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
🔴اطلاعیه مهم
🔻با توجه به محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا و مدت زمان باقی مانده تا پایان ترم جاری، آندسته از دانشجویانی که دسترسی لازم جهت خرید کتاب های درسی معارف را از طریق کتابفروشی ها ندارند، می توانند نسخه کاغذی و نسخه pdf (E-Book) این کتاب ها را از طریق لینک زیر تهیه نمایند.
https://patogh.mobi/app
🔹گروه معارف اسلامی
🔸روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
🇮🇷 معرفی موتور جستجوی علم نت
✅ #علم_نت یک جویشگر علمی فارسی است که با رویکردی شبیه به گوگل اسکالر و با تمرکز بر اسناد علمی فارسی طراحی شده است. این جویشگر سایت های نمایه کننده اسناد علمی مانند مگیران، نورمگز، انسانی، سیویلیکا، ایرانداک و همچنین سایت های اصلی نشریات علمی پژوهشی را ایندکس کرده و در قالب یک جویشگر تخصصی و یکپارچه در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.
✅ در حال حاضر از طریق علم نت امکان جستجو در اطلاعات بیش از 4.5 میلیون سند علمی شامل #کتاب، #مقاله و #پایان_نامه فراهم شده است.
🌐🇮🇷 https://elmnet.ir
یکم اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی شاعر توامند ایرانی گرامی باد
مهم ترین عامل تعیین کننده وضعیت شما،روحیه شماست که در هر لحظه چه احساسی دارید.روحیه مهم ترین عامل خلق پدیده هاست.
📕 کتاب:تکنولوژی فکر
✍🏻 اثر: #دکتر_علیرضا_آذرمندیان 👇👇