💫نکاتی از جزء ۱۹ قرآن کریم:
۱-♦️جهادِ تبلیغی و فکری در برابرِ تهاجم فرهنگی دشمنانِ اسلام بزرگترین جهاد است (فرقان ۵۲).
۲-♦️مؤمنان با آرامش و بدون تکبر بر روی زمین راه می روند و هنگامی که جاهلان آنها را مورد استهزاء و جدل قرار می دهند، در پاسخِ آنها سلامِ وداع می گویند که نوعی بی اعتنایی و بی پاسخ گذاشتن آنهاست(فرقان ۶۳).
۳-♦️ با جاهلان مقابله به مثل نکنید. با افراد نادان و فرومایه مجادله نکنید( فرقان ۶۴).
۴-♦️"اسراف" در مفهوم وسیع خود از صفاتِ زشت و نامطلوب است. اسراف در کسبِ مال به حرامخواری، در حرف زدن به یاوه گویی و کذب و افترا، در قضاوت به بی عدالتی و در حکومت به ظلم و تجاوز منجر می شود(فرقان ۶۵).
۵-♦️ سه گناهی که هستی معنوی مرتکبین را ساقط می کند و عذاب مضاعف دارد و با خواری، جاودانه در آتش خواهد ماند عبارتند از: شرک که ضایع کردن حق خداست، قتلِ نفس ضایع کردنِ حقِ حیاتِ مردم است و زِنا ضایع کردن امنیت خانواده هاست(فرقان ۶۹).
۶-♦️خداوند می فرماید: ما می توانیم معجزه خیره کننده یا عذاب وحشتناکی بر آنان فرو فرستیم که همگی بی اختیار در برابر آن تسلیم شوند. ولی این ایمان اجباری، ارزش پاداش ندارد(شعراء ۴).
۷-♦️"خوف" عکس العمل طبیعی در مقابل احساس شرّ است بدون آنکه در دل اضطرابی پیدا شود و منافاتی با عصمت ندارد. در حالیکه "خشیت" انسان را در مقابل احساس شر مضطرب می سازد. خدا خشیت را از انبیاء خود نفی کرده است( شعراء ۱۲).
۸-♦️وقتی حضرت ابراهیم ع نعمتهای پروردگار( سلامتی،غدا، حیات و ...) را برمی شمارد، آمرزش را بطور قطعی ذکر نکرده و فرموده "امیدوارم" مورد بخشش قرار گیرم زیرا آمرزش به استحقاق نیست بلکه فضلی است از طرف خدا. اگرچه خدا بر خود هدایت و رزق و ...را واجب کرده اما بخشش هر گنهکاری را واجب نکرده است و کسی طلبکار خدا نیست(شعرا ۸۲-۷۸).
۹-♦️قرآن در مورد بهشت از واژه ارث استفاده می کند زیرا که بهشت بالاتر از ارزش اعمال انسان است و چون ارث ثروت بادآورده است قرآن واژه ارث را بکار برده است(شعراء ۸۴).
۱۰-♦️قلب سلیم قلبی است که از تاریکی شرک و گناه و ظلم سالم باشد و همواره صاحبش را به عمل پاک و صالح وادارد(شعراء ۸۹).
۱۱-♦️در قیامت بهشت برای پرهیزکاران نزدیک می شود که نشانگر عظمت مقام متقین است، و جهنم برای "غاوین"یعنی گمراهانی که منشاء گمراهیشان فساد عقیده است، آشکار می شود. هنگام رانده شدن ابلیس خداوند حکم صادر فرمود که تو بر بندگان من سلطه نخواهی داشت، مگر غاوین،که از تو پیروی کنند(شعراء ۹۱-۹۰).
۱۲-♦️ حضرتِ هود ع دنیا پرستان را به سه ویژگی سرزنش کرد: فخرفروشی که از آثار آن ساختنِ بناهای تشریفاتی در بلندی ها است، زیاده روی در کیفر دادن که ناشی از تکبر است و ساختنِ قصرهای مجلل که حکایت از آرزوی زندگی جاوید در دنیا و فراموشی آخرت است(شعراء ۱۲۷).
۱۳-♦️ خداوند با همه شوکت و اقتدارش، با بندگان و سرکشی آنها با مهلت دادن و پند دادن، مدارا می کند تا بلکه راه یابند، ولی عده ای چنان در عنادِ خود فرو رفته اند که هیچ پندی نمی گیرند(شعراء ۱۴۰).
۱۴-♦️ فساد به معنی بر هم زدن نظم یک پدیده است. فساد در جامعه نظم و امنیت آن را بهم می ریزد، فساد در دین متزلزل کردن عقاید مردم است(شعراء ۱۵۰).
۱۵-♦️تا وقتی انسان بر مسیر فطرت یا دین الهی است، در حد اعتدال است و برای کل هستی اصلاح گر است اما اگر اسراف کرده و از اعتدال خارج شود، نسبت به همه موجودات اهل فساد می شود و طبق سنت الهی تادیب یا نابود می گردد. به همین جهت نباید از مسرفین پیروی کرد(شعراء ۱۵۲-۱۵۱).
۱۶-♦️ این آیات سرمشقی برای طرز نامه نگاری است که گاه مهم و سرنوشت ساز است. پیشوایان ما همیشه اصرار داشتند که نامه ها را فشرده و مختصر، خالی از زواید و کاملاً حساب شده بنگارند. این کار علاوه بر صرفه جویی در بیت المال یا اموال خصوصی، موجب صرفه جویی در وقت نویسنده و خواننده نیز می گردد. اصولاً نامه انسان بیانگر شخصیت اوست. پاسخ نامه واجب است؛ همانگونه که پاسخ سلام واجب است(نمل۳۰-۲۹).
۱۷-♦️گفتن"بسم الله الرحمن الرحیم" برای همه کارها مفید و البته لازم است. این جمله در ابتدای وضو باعث طهارت تمام بدن، بلند گفتن آن در نمازهای ظهر و عصر و نماز های مستحبی موجب رانده شدن شیاطین در هنگام نماز از نمازگزار، گفتن آن در گرفتاری ها موجب برطرف شدن آن و رسیدن انسان به خواسته اش، هنگام سوار شدن بر مرکب موجب حفظ انسان از خطرات و هنگام ورود به منزل یا محل کار موجب نزول برکات و رانده شدن شیاطین میشود. مناسب است این جمله بر بالای در خانه نوشته شود تا منزل و اهل آن از بلایا حفظ گردند( نمل ۳۰).
۱۸-♦️هدایا را به نحو احسن پاسخ دهید، اما نه در مواردی که هدیه جنبه رشوه دارد (نمل ۳۶).
۱۹-♦️"آصف بن برخیا"وزیر و وصی حضرت سلیمان بوده است(نمل ۳۹).
📣📣📣 #یادآوری
🔻پذیرش حوزه علمیه خواهران استان قم
✍«شاید در دنیا کمتر شهری سراغ داریم شاید هم سراغ نداریم که این تعداد از این انسان های دنبال فراگیری دانش دین از زن و مرد شب و روز مشغول مجاهدت معنوی و علمی و فرهنگی باشند.»
مقام معظم رهبری، ۸۹/۷/۲۹
📕سال تحصیلی ۱۴۰۱ _ ۱۴۰۲
📚سطوح ٢، ٣ و ۴
⏳آغاز ثبت نام از ۱۵ فروردین تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱
📌ثبت نام از طریق:
۱. سایت www.paziresh.whc.ir
۲. مراجعه حضوری به مدارس استان
🔖برای اطلاع از شرایط ثبتنام، منابع آزمون، آدرس و شماره تماس مدارس به آدرس اینترنتی Paziresh.whc.ir مراجعه نمایید.
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
#مدرسه_علمیه_کریمه_اهلبیت_س_قم
🏴به همّت معاونت فرهنگی تربیتی مدرسه علمیه کریمه اهل بیت علیهاالسلام - قم مراسم شهادت حضرت علی علیه السلام با حضور استاد پرهیزگار و مداحی خانم ساکی برگزار گردید.
◾️ خانم پرهیزگارگفت: امیرالمؤمنین از اوایل نوجوانی تا هنگام مرگ دو صفت بصیرت و صبر را با خود همراه داشت. او یک لحظه دچار غفلت و کجفهمی و انحراف فکری و بدتشخیص دادنِ واقعیتها نشد و در همه حال اخلاص و کار برای خدا مد نظر آن حضرت بود ماجرای مبارزه با عمربن عبدود نمونه بارز از اخلاص در رفتار وعمل ایشان است.
▪️استاد خاطر نشان کرد: یاران آن حضرت مانند عطیه و جابر و غیره نیز در این خصوصیات به ایشان تأسی نموده بودند که هرکدام منشأ خیرات و برکت و اسوه های مقاومت و استقامت در راه حق بودند و لازم است ما طلاب هم معنای واقعی شیعه علوی بودن را در عمل و کردار خودمان به نمایش بگذاریم آن حضرت در هر میدان مبارزه ای در جهت دفاع از حق و توسعه عبودیت و معنوی و بصیرت حاضر بود که در این راه جان خود را در طَبَق اخلاص گذاشت و به شهادت رسید
اینکه ما بخواهیم ابعاد وجودی و شخصیتی امیرالمؤمنین علیهالسلام را بیان کنیم از توان و از مقیاسهای ما خارج است.
🆔@farhangi_k
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 #پادکست
💧#تفسیرقطرهای
🎤مفسر:حجتالاسلاموالمسلمین#قرائتی
📖سورهی مبارکه #دخان
🌸آیات ٩ تا ١۴
⏱زمان: ١٣ دقیقه و ٨ ثانیه
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
🔸دعای روز بیستم #ماه_رمضان
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اَللّهُمَّ افْتَحْ لى فیهِ اَبْوابَ الْجِنانِ وَاَغْلِقْ عَنّى فیهِ اَبْوابَ النّیرانِ وَوَفِّقْنى فیهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْانِ یا مُنْزِلَ السَّکینَةِ فى قُلُوبِ الْمُؤْمِنینَ.
خدایا! در این روز درهای بهشت را به رویم بگشا
و درهای جهنم را به رویم ببند
و توفیق خواندن قرآن را به من عنایت کن،
ای فرود آورنده آرامش در دل مومنین
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
دعای مشترک روزهای #ماه_رمضان 🌹
بعد از نمازهاى واجب بخوان:
يَا عَلِىُّ يَا عَظِيمُ، يَا غَفُورُ يَا رَحِيمُ، أَنْتَ الرَّبُّ الْعَظِيمُ الَّذِى لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَىْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ، وَهٰذَا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَكَرَّمْتَهُ وَشَرَّفْتَهُ وَفَضَّلْتَهُ عَلَى الشُّهُورِ، وَهُوَ الشَّهْرُ الَّذِى فَرَضْتَ صِيامَهُ عَلَىَّ، وَهُوَ شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أَنْزَلْتَ فِيهِ الْقُرْآنَ هُدىً لِلنَّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدىٰ وَالْفُرْقانِ وَجَعَلْتَ فِيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَجَعَلْتَها خَيْراً مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، فَيا ذَا الْمَنِّ وَلَا يُمَنُّ عَلَيْكَ مُنَّ عَلَىَّ بِفَكاكِ رَقَبَتِى مِنَ النَّارِ فِى مَنْ تَمُنُّ عَلَيْهِ وَ أَدْخِلْنِى الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
اللّٰهُمَّ أَدْخِلْ عَلَىٰ أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ، اللّٰهُمَّ أَغْنِ كُلَّ فَقِيرٍ، اللّٰهُمَّ أَشْبِعْ كُلَّ جائِعٍ، اللّٰهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيانٍ، اللّٰهُمَّ اقْضِ دَيْنَ كُلِّ مَدِينٍ، اللّٰهُمَّ فَرِّجْ عَنْ كُلِّ مَكْرُوبٍ، اللّٰهُمَّ رُدَّ كُلَّ غَرِيبٍ، اللّٰهُمَّ فُكَّ كُلَّ أَسِيرٍ، اللّٰهُمَّ أَصْلِحْ كُلَّ فاسِدٍ مِنْ أُمُورِ الْمُسْلِمِينَ، اللّٰهُمَّ اشْفِ كُلَّ مَرِيضٍ، اللّٰهُمَّ سُدَّ فَقْرَنا بِغِناكَ، اللّٰهُمَّ غَيِّرْ سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِكَ، اللّٰهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّيْنَ وَأَغْنِنا مِنَ الْفَقْرِ، إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ.
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
💫نکاتی از جزء ۲۰ قرآن کریم:
۱-♦️حضرت لوط( ع) ۳۰ سال تبلیغ کرد اما جز خانواده اش ( غیر از همسرش) به او ایمان نیاوردند(نمل۵۷).
۲-♦️ از زمینه های استجابت دعا اولا حالت اضطرار است، زیرا "مضطر" در آن حال از همه چیز قطع امید می کند و ظاهر و باطن او به خدا توکل می کند، اصولاً هر مضطری به خدا رو کند با دست پر برمی گردد. ثانیا دعا کننده فقط او را بخواند و در دعا دل به اسباب ظاهری نبسته باشد
(نمل ۶۲).
۳-♦️ خدایی که برای زندگی موقت این دنیا این همه برنامه ریزی کرده است چگونه ممکن است برای آینده دائمی انسان که در معاد تعیین می شود،تدبیری نکرده باشد(نمل ۸۶).
۴-♦️در فارسی" منت" به رخ کشیدن نعمت و تحقیرِ طرف مقابل است. ولی در قرآن به معنی نعمت و موهبت است(قصص ۵).
۵-♦️حتی یک کلمه نیک، یک اظهار ارادت به انسانهای متعالی و یا احساس رضامندی از یک انسانِ بدکار، بسیار در سرنوشت انسان تأثیر گذار است(قصص ۹).
۶-♦️در منطق قرآن حمایت از مجرمان خواه با رضایت قلب و خواه با همکاری و اطاعت موجب دوزخ است(قصص ۱۷).
۷-♦️کسی که موسی ع را از نقشه فرعونیان باخبر کرد ظاهراً نامش "حِزقیل" بود که سپس به "مومن آل فرعون" معروف شد. او از خویشاوندان نزدیک فرعون بود و در ماجراهای دیگر نیز تکیه گاهی برای موسی ع بود(قصص ۲۰).
۸-♦️ در این کریمه دو شرط اساسی برای مدیریت صحیح به طور فشرده آمده است. یکی قدرت و قوّت بر انجام مسئولیت، که یک مدیر قوی باید حوزه ماموریت خود را به خوبی بشناسد، از انگیزه ها باخبر، در برنامه ریزی مسلط، از ابتکار کافی برخوردار و در کارها ماهر باشد و دوم امانتداری و خیرخواهی و درستکاری. علل زوال حکومت ها در طول تاریخ سپردن کار به دست یکی از دو گروه : "مدیران خائن" و "پاکان غیر مدیر" بوده است، که نتیجه کار هر دو یکی است(قصص ۲۶).
۹-♦️ خداوند بدون اتمام حجت و دادن مهلت توبه و جبران و اصلاح، کسی را عذاب نمی کند (قصص ۴۷).
۱۰-♦️مورد انفاق تنها مال نیست، از علم، توان و آبرو نیز می توان انفاق کرد(قصص۵۴).
۱۱-♦️"قارون" از بستگان نزدیک موسی ع بود و اطلاعات زیادی از تورات داشت. نخست در صف مومنان بود ولی غرورِ ثروت او را به کفر و به قعر زمین فرستاد. نتیجه کلی ماجرای قارون این است که آنچه سبب محرومیت انسان از مواهب آخرت می شود این دو است: برتری جویی( استکبار) و فساد در زمین، که همه گناهان در آن جمع است. امام علی ع میفرمایند: گاه انسان از این لذت می برد که بند کفش او از بند کفش دوستش بهتر است و به خاطر همین، مشمول این آیه می شود(قصص ۸۳).
۱۲-♦️به کسانی که کار بد کنند مجازاتی جز اعمالشان داده نمی شود، مجازات سخت برای کسانی است که اصرار بر معصیت کرده و گناهکار حرفه ای هستند(قصص ۸۴).
۱۳-♦️امتحان برای شناخت افراد نیست بلکه برای پرورش استعدادها در هر دو مسیر کفر و ایمان واقعی و مشخص شدن صفوف صادقین و دروغگویان است(عنکبوت ۳).
۱۴-♦️هر که امیدِ لقای خداوند را دارد، باید آنچه در توان دارد اطاعت او کند. انتظار سعادت بدونِ اطاعت، خیالِ خام است (عنکبوت ۵).
۱۵-♦️هر گونه تلاش برای حفظ ایمان و تقوا و تحملِ انواعِ شداید در عمل به احکامِ دین، یک جهاد است. هر که عملِ خوب یا بد کند به خود کند و به خدا سود و زیانی نمی رساند(عنکبوت۶).
۱۶-♦️ابتدا باید نیازهای مادی و رفاهی را حل کرد، سپس مردم را ارشاد کرد(عنکبوت ۱۷).
۱۷-♦️ انسان در آخرت چنان زیر و رو می شود که باطن ظاهر میگردد و اسرار درونش فاش می شود(عنکبوت ۲۱).
۱۸-♦️ حضرت ابراهیم ع به اتفاق همسرش ساره و لوط ع، از سرزمین بابل به سوی سرزمین شام هجرت کرد تا بتواند در آنجا امکاناتی فراهم کند و دعوت توحید را وسعت بخشد(عنکبوت ۲۶).
۱۹-♦️ در این آیات دوگونه تأثیر برای نماز بیان شده است بازدارندگی از فحشا و یادخدا. البته نه به این معنی که هر کس نماز خواند نتواند گناه کند، بلکه منظور این است که اقتضای نماز ترک معاصی است( عنکبوت ۴۵ ).
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
🔻 فضیلت امام علی علیهالسلام در معراج
🔸 واقعه معراج خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله از ضروریات اسلام است. پیامبر در این سفر موارد گوناگونی را مشاهده کردند و مهمترین بخش سفر ایشان مسائل مربوط به فضیلت و برتری امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیهماالسلام بود.
🔹 ابن عباس از پيامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله نقل میکند که ایشان فرمود:
در شب معراج وقتى مرا به آسمان بردند به هيچ گروهى از فرشتگان گذر نكردم مگر اينكه از من در مورد على بن ابى طالب ميپرسيدند طورى كه گمان كردم اسم على در آسمان مشهورتر از اسم من است.
🔸 در ادامه پیامبر صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
به آسمان چهارم كه رسيدم چشمم به فرشته مرگ افتاد. او به من گفت خداوند آفريده اى را نيافريده مگر اينكه هنگام مرگ، روح او را من قبض میكنم، مگر روح شما و على؛ زيرا خداوند روح شما را به قدرت خويش قبض مینماید.
➕متن کامل
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قمح
4_5983329540036889620.mp3
10.71M
#اوج_قله_تقدیر
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
🔅امیر کلام، علی علیهالسلام؛
قِیمَهُ کُلِّ امْرئٍ مَا یُحْسِنُهُ!
قیمت هر کس، به محبوبهای اوست!
به چیزیست که انسان بدان رغبت دارد...
✔️ شب قدر، شبِ محبوبسنجی است!
✔️ شبِ قیمت سنجی است!
✔ شبِ قَدرسنجی است!
در شب قدر، آسمان قیمت شما را چقدر مییابد؟
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم
#جهاد_تبیین
#فریضه_فوری
#رویداد_بزرگ_مبینا
#معاونت_فرهنگی
🔆جهاد تبیین از دیدگاه حجت الاسلام پناهیان:
مقدمه واجب، واجب است.☝️
🔻وضو مقدمه «نماز» است، و چون نماز واجب است وضو برای آن هم واجب می شود.
🔺اگر «جهاد تبیین» بر ما واجب عینی و فوری است؛ فراهم کردن مقدماتش هم برماواجب عینی و فوری میشود.
🤔نمیشود گفت:
«چون من مقدمات و مهارتش را ندارم، پس این واجب از من برداشته میشود!»
مقدمۀ واجب هم واجب است.
یعنی همۀ ما را به تأمین مقدماتش موظف میکند و باید شروع به کسب مهارت کنیم.
✅بنده پیشنهاد میکنم هیئات مذهبی این مهارتها را به نیروهای خودشان آموزش بدهند؛
مثلاً آموزش سخنوری، مناظره، نویسندگی و آموزشی که برای فعالیت در رسانه لازم است.
ادامه دارد...
👇مشروح سخنان حجة الاسلام پناهیان
aparat.com/v/EJDjr
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم