علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
«ابوحسن الحموی»، رئیس شاخه نظامی تحریرالشام، در مصاحبهای با گاردین، از تلاش این گروه برای ایجاد اتاق عملیات مشترک با این گروهها برای عملیاتی آتی خبر داده بود.
در نتیجه این هماهنگی، ۲۵ گروه مسلح جنوبی، تحت نظارت تحریرالشام، در انتظار زمان مناسب بودند.در ششم دسامبر یعنی دو روز قبل از اینکه نیروهای جولانی به دمشق برسند، «اتاق عملیات جنوب» به رهبری «احمد العوده»، عملیات «کسر القیود» (شکست محدودیتها) را آغاز کرد.
اما قرار این نبود، قرار بر این بود که اتاق عملیات جنوب هر زمان که جولانی اطلاع داد، عملیات خود را آغاز کنند.پس ماجرا چه بود؟ چرا جنوبیها پیش از موعد حرکت خود را آغاز کردند؟
به گفته منابع مطلع، امارات و عربستان سعودی پس از مشاهده پیشروی سریع نیروهای شمالی با حمایت ترکیه و قطر، به گروههای جنوبی که به دمشق نزدیکتر بودند، دستور دادند که زودتر از برنامه از پیش تعیین شده و توافق شده با تحریرالشام، عملیات خود را آغاز کنند.
ریاض و ابوظبی از اینکه نیروهای مورد حمایت ترکیه، دمشق را به کنترل خود در آورند، بسیار نگران بودند.این کشورها از نیروهای همسو با خود در دمشق نیز خواستند تا «محمد الجلالی» نخستوزیر حکومت بشار اسد را محترمانه بازداشت کرده و او را به هتلی در دمشق منتقل کنند، تا نهادهای دولتی به گروههای جنوبی و نه گروههای تحت حمایت ترکیه تحویل داده شود.
حتی در زمان نزدیک شدن نیروهای هیئه تحریرالشام به پایتخت، سفرای امارات و اردن در سوریه تلاشهای دیوانهواری برای جلوگیری از کنترل تحریرالشام (و در واقع، ترکیه) بر دمشق انجام دادند.
اردن نیز ارتش آزاد سوریه و گروههای متحدش را در جنوب تشویق کرد تا پیش از تحریرالشام، به دمشق برسند.بنابراین، نیروهای جبهه جنوب، زودتر از موعد مقرر، عملیات خود علیه ارتش سوریه را آغاز کردند.
احمد العوده در مصاحبهای با گاردین این موضوع را تایید، اما آن را ناشی از «شور و هیجان» نیروهایش عنوان کرد.ویدئوی منتشر شده در شبکه های اجتماعی نیز لحظه خروج مححمد الجلالی از محل اقامت خود را نشان میدهد، در حالیکه نیروهای وفادار به امارات و عربستان سعودی او را اسکورت میکنند.
روزنامه الاخبار لبنان نیز چندی پیش در گزارشی نوشت: «یکی از نزدیکان بشاراسد که تا آخرین ساعات قبل از ترک دمشق نزد او بود، میگوید که این مرد همچنان امیدوار بود که اتفاق بزرگی برای جلوگیری از حمله جناحهای مسلح رخ دهد. او معتقد بود که جامعه عرب و بینالمللی ترجیح میدهند که او در قدرت بماند تا اینکه اسلامگرایان اداره سوریه را در دست بگیرند».
به نوشته الاخبار، ترکها تلاش زیادی برای جلوگیری از هرگونه اصطکاک یا اختلاف در مراحل عملیاتی بین نیروهای وفادار به خود یعنی تحریرالشام و «الجیش الوطنی» انجام دادند؛
چرا که ترکیه میترسید در صورت اختلاف میان این دو اتاق عملیات، نیروهای جبهه جنوبی از فرصت پیش آمده برای «برای خراب کردن پروژه» استفاده کنند. اما اینکه چرا در نهایت دمشق به دست جولانی و نیروهای وفادار به ترکیه افتاد، به نظر میرسد در پشت پرده توافقاتی با رهبری آمریکا انجام شده است یا اینکه تضمینهای لازم از جولانی گرفته شده که این موضوع در حوصله این گزارش نمیگنجد.
در پایان لازم است به دیدگاه کشور دیگری نیز اشاره شود و آن مصر به رهبری «عبدالفتاح السیسی» است؛ ژنرالی که در سال 2013 جایگزین محمد مرسی در مصر شد، از آن زمان تاکنون سالهای متمادی را صرف نابودی اخوانالمسلمین در کشور خود کرده است و این گروه را تهدیدی برای قدرت خود میداند.
دولت قاهره اینکه نیروهای مورد حمایت ترکیه دمشق را به کنترل درآوردهاند، بسیار نگران است؛ عبدالفتاح السیسی نیز تاکنون موضع شفافی در قبال اتفاقات سه هفته اخیر در سوریه نگرفته است؛
تنها ارتباط شورشیان سوری و مصر به تماس تلفنی یک هفته پیش وزرای خارجه دو طرف محدود مانده است؛ رسانههای مصری همچنین سفر هیئتی از این کشور به دمشق را تکذیب کردهاند.
علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
شهادت پلیس مرزبانی بهعلت یخزدگی! الله اکبر از این وضع پناه بر خدا از این همه بی تفاوتی و بی خیالی
در جایی که یک جفت پوتین مناسب و ضد آب، دستکش زمستانی، ماسک ضد سرمای صورت، یک گتر ساده برای جلوگیری از ورود آب و برف به پوتین و ....... در مرزبانی دیده نمیشود، صحبت و نگرانی در خصوص امرپ و زره پوش و ....... برای مرزبانی بیشتر یک شوخی بی مزه و تلخ است.
🌷 رهبر انقلاب: ۱۹ دی، قله تاریخ ایران است که باید از آن درس بگیریم
🔹️رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار مردم قم:
✏️بزرگداشت حادثهی ۱۹ دی ۵۶ از دو نظر لازم و ضروری است. اولاً از این نظر که روز نوزدهم سال ۵۶ یکی از قلههای تاریخ کشور ماست. یعنی هر کسی در آینده به تاریخ کشور نگاه کند، یکی از برجستهترین نقاط این تاریخ همین روزی است که شما به مناسبت آن در اینجا اجتماع کردید. چون این روز بود که یک حرکت عظیمی را در کشور به راه انداخت و این حرکت عظیم به یک انقلاب عظیمی منتهی شد که دنیا را تکان داد، نقشه سیاسی دنیا را تکان داد. قله است.
✏️جهت دوم برای لزوم پاسداشت ۱۹ دی این است که ما باید از ۱۹ دی درس بگیریم. این حوادث، این ایام الله، اینها برای درسگرفتناند. هم درس بگیریم، هم عبرت بگیریم. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
🖼 #بسته_خبری | #حماسه_نوزدهم_دی #ایام الله #تاریخ_مبارزات_و_پیروزی_انقلاب_اسلامی #تغییر_هندسه_دنیا
🖥 Farsi.Khamenei.ir
🌷 تصاویری از دیدار صبح امروز مردم قم با رهبر انقلاب را از اینجا ببینید👇
📥 khl.ink/f/58918