سد نویسنده (به انگلیسی :Writer’s block) وضعیتی مرتبط با خلق اثر و نوشتن است که در طی آن نویسنده توانایی تولید اثر جدید را از دست می دهد یا کندروی در خلاقیتش را تجربه می کند.
حتما هر نویسنده ای در طول عمر نویسندگیاش بارها و بارها با سد نوشتن مواجه شده.
👈صفحه سفید کاغذ، تیک تیک ساعت، فشار ذهنی برای نوشتن، تحمل غرولند های منتقد درون، همه اینها برای کلافه کردن یک نویسنده کافی است.
اما چطور بر سد نوشتن غلبه کنیم؟ 😢
پست جدید سایت کتاب سفید را از دست ندهید 🤩👇
چطور بر سد نوشتن غلبه کنیم
سه راهکار عالی برای فوروان کردن چشمهی خلاقیت نوشتیم. حتما بخونید و تمرینهای نویسندگی تون رو در جعبه نظرات درج کنید. مشتاقانه اونها رو میخونیم ☺️
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
کسی میدونه منظور خانم پیکولت از این حرف چه بوده؟
#سخن_بزرگان
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
درونمایه، مضمون یا theme به چه معناست؟
درون مایه به مفهوم اصلی یا موضوع اصلی یک اثر هنری اشاره دارد.
درون مایه ممکن است شامل ایدهها، مفاهیم، پیامها یا تأثیرات عمیقتری باشد که نویسنده یا هنرمند میخواهد به خواننده یا مخاطب منتقل کند.
📔چند نمونه درونمایه در کتابهای کودک و نوجوان:
دوستی
خانواده
کشف (یادگیری)
یکدلی
خشم
شجاعت
رنج
مدرسه
تغییرات بزرگ
معضلات اجتماعی
کار گروهی
پذیرش - پذیرفته شدن
سهیم شدن با دیگران
تعطیلات
چالش های بزرگ شدن
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#یک_سبد_ایده
⁉️دوست داری بنویسی؛ اما نمیدونی در چه موردی؟
نگران نباش☺️
ما اینجا هر هفته، هفت ایده برای داستان نویسی کودک و نوجوان منتشر میکنیم.
👈🏻این جرقه های داستانی، میتونن الهام بخش شما برای نوشتن باشن.
شما هم میتونین ایده های جذابی ک بنظرتون میرسه رو برامون بفرستید؛
بهترین ایده ها رو هفته ی بعد تو سبد ایده ها میزاریم😍
🆔 @DabirKtbsefid
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
گفت: میخواهم بنویسم اما نمیدانم از چه. موضوعی برای نوشتن ندارم.
گفتم: یک راه حل خیلی خوب برای مشکلت دارم.
گفت: تمرین سختی که نیست؟
گفتم: نه، اتفاقاً راحتترین تمرین ممکن است. میدانی نویسندگی بصورت جدی با این تمرین برای من شروع شد. این تمرین مرا راه انداخت.
گفت: مشتاقم بدانم این تمرین چیست.
گفتم: اسم این تمرین «گاهشمار روزانه» است. کل روز را که میشود بیستوچهار ساعت، یک ساعت، یک ساعت تقسیم میکنی و جلوی هر ساعت تمام کارهایی را که در آن یک ساعت انجام دادهای مینویسی.
گفت: اما من یک زن خانهدارم. مطلب جالب توجهی برای نوشتن ندارم.
گفتم: اشتباه میکنی. فقط کافیست به خودت و اطرافت بادقت نگاه کنی. تو در طول روز کارهای زیادی انجام میدهی، با دیگران گفتوگو میکنی، خرید میکنی، آشپزی میکنی، کتاب میخوانی، فیلم میبینی و از همه مهمتر در هر ساعت، احساسات و افکاری داری که میتوانی آنها را شرح دهی.
گفت: اما فکر نمیکنم یادم بماند چه کردهام و چه احساسی داشتهام.
گفتم: نکته همین جاست. نباید بگذاری آخر شب همهچیز را بنویسی. باید سعی کنی هر زمان که بین کارهایت فرصت داشتی، چند دقیقهای را به نوشتن گاهشمار اختصاص دهی.
گفت: در دفتر بنویسم یا تایپ کنم؟
گفتم: اگر میخواهی نویسندهی حرفهای شوی، بهتر است برای هر ماه یا فصل یک فایل وُرد باز کنی و در آن تایپ کنی. نویسندهی امروزی بدون تایپ کردن نمیتواند به موفقیت برسد.
گفت: کلی بنویسم یا با جزئیات؟
گفتم: برای تو که در آغاز مسیر نوشتن هستی، هر چقدر با جزئیات بیشتری بنویسی، بهتر است.
✍🏻میترا جاجرمی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
👆🏻قابل توجه افرادی که کارهای خانه را بهانه ای میکنند برای ننوشتن؛ 🤦♀😄
هر جا که بروید و هر کاری که میکنید، باید گوشهای از ذهنتون را برای ایدههای نوشتن خالی بگذارید...😉
#سخن_بزرگان
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀نویسندگی، آرزویی دست نیافتنی نیست!
👈🏻عدهای از افراد بر این عقیدهاند که نویسندگی خلاق و خوب نوشتن، فقط مختص قشر خاصی میشود و فقط عدهی خاصی این مهارت و توانایی را دارا هستند. تصور این افراد بر این است که انسانها به دو دسته تقسیم میشوند: دستهی اول کسانی که نویسندگان ماهری هستند و به طور مادرزادی خوب مینویسند. دستهی دوم افرادی هستند که تمام طول عمرشان در تلاش هستند تا بتوانند بهتر بنویسند، ولی تلاش آنها بیهوده است.
اما در واقعیت این سبک تفکر بسیار غلط است، در واقع خوب نوشتن و نویسندگی خلاق، مهارتی است که با تفکر و الهام، ارتباط مستقیمی دارد و همهی افراد قادر هستند تا بهترین متون را خلق نمایند.
✍🏻بنی علی
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀چیزی که در نگاه اول شما را مسحور کتاب «سرخ از فراز درختان میخواند»، میکند؛ تصاویر فوقالعاده جذاب، رنگارنگ و روحدار آن است.
این کتاب در غالب شعر از فصلها، ویژگیهایشان، گلها، برگها، رنگها و تغییرات زمین در طول سال میگوید.
در متن کتاب نیز عنصر خیال به شکلی بارز نمایان است. متن و تصاویر کتاب در کنار هم، مجموعهای بسیار شگفت ساخته است که قابلیت چندین و چندینبار خواندن و دیدن دارد.
🍃جویس سیدمن، نویسندهی کتاب «سرخ از فراز درختان میخواند»، ایدهی کتاب را از پیادهرویهای روزانهاش در فصلهای مختلف گرفته است.
زمانیکه رنگ برگها سبز روشن است، با تغییر فصل رفتهرفته سبز و زرد میشوند و در نهایت از درختان فرو میریزند.
در حقیقت، سیدمن میخواست کتابی دربارهی رنگها بنویسد، ولی نه هر کتابی. او دوست داشت کتابی بنویسد که احساسش دربارهی رنگها در آن مشخص شود تا بتواند به رنگها روح و شخصیت دهد، چنان که زندهاند؛ از این رو نوشتن این کتاب، سالها طول کشیده است.
🌀تصاویر زیبای این کتاب برای آشنایی کودکان ۵ تا ۷ سال با فصول و رنگها مناسب است، اما کلمات انتخابشده برای ترجمه بیشتر مناسب کودکان ۷ سال به بالاست.
👈🏻کتاب «سرخ از فراز درختان میخواند»، برندهی افتخاری مدال کالدکت، و برندهی جایزهی شعر کلودیا لوئیس در سال ۲۰۱۰ شده است. همچنین این کتاب جوایز زیر را از آن خود کرده است:
🔻جایزهی کتاب مینهسوتا
🔻جایزهی شعر سبلز
🔻جایزهی روبان آبی بولتون
🔻و جایزهی کتاب منتخب سردبیر.
📚منبع: کتاب هدهد
#معرفی_کتاب
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#اخبار_دنیای_کتاب
🎤به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «بررسی ادبیات دینی کودک و نوجوان» در صد و یازدهمین نشست عصرانه داستان نویسان رضوی در فروشگاه مرکزی انتشارات بهنشر برگزار شد.
این نشست به دبیری سیدعلیرضا مهرداد و با حضور علی باباجانی نویسنده و دبیر جشنواره «کتاب سلام»، سید احمد میرزاده شاعر و منتقد ادبی و جمعی از نویسندگان نوقلم حوزه کودک و نوجوان برگزار شد.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🖇️
👈🏻سیداحمد میرزاده، از شاعران و نویسندگان فعال در حوزه کودک و نوجوان در این نشست گفت: یکی از چالشهایی که حوزه ادبیات کودک و نوجوان همیشه با آن مواجه بوده، بحران مخاطب شناسی است. یک بُعد از مفهوم کودکی، مفهوم روانشناسی است. براساس نظریه مراحل رشد شناختی پیاژه، همانگونه که رشد بدنی فرد توأم با یک سری دگرگونیهای منظم و متوالی است، رشد روانی فرد نیز همان مراحل و دورهها را طی میکند. در نظرات پیاژه یک مسئله مهم بود و آن ترتیب و تطبیق سنی است که نمیتوان آن را ملاک ارزیابی آثار حوزه کودک و نوجوان قرار داد. ما در حوزه تعلیم و تربیت و روانشناسی کودک همچنان گرفتار مشکلات گوناگون هستیم.
🍃میرزاده با تأکید بر اینکه ما ادبیاتی به معنی واقعی کلمه برای کودک نداریم؛ بلکه ما گونههای مختلفی کودکی داریم و این یک مفهوم شناوری است، افزود: سالها نگاه این بوده که هدف از ادبیات کودک و نوجوان، تعلیم و تربیت است. نگاه تعلیم و تربیتی در ادبیات، کودک را به رسمیت نمیشناسد بلکه آینده کودک را به رسمیت میشناسد و هر کاری میکند برای بزرگسالی آن کودک است.
اشعار سعدی و تمام آثار اخلاقی ما پر از این نگاه است. بر این اساس برخی میگویند ادبیات کودک و نوجوان، جوان نیست و سابقه هزار ساله دارد؛ اما اینگونه نیست. از برخی جنبهها میتوان گفت آثاری داشتهایم که کودک محور بوده است. نگاه جامعه شناسی به مقوله کودک بحث دیگری است و در آن ملاک را سن پذیرش مسئولیت اجتماعی میگذارند. در این نگاه برخی فرصت نمیکنند که حتی کودکی داشته باشند و به یک باره از خردسالی به بزرگسالی میرسند.
📚منبع: خبرگزاری مهر
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀فانتزی نویسی
👈🏻بسیاری از داستانهای کودک در فضایی فانتزی شکل میگیرند. فضایی که در آن حیوانات و اشیاء به سخن میآیند و با از سر گذراندن ماجراهای بامزه و جذاب مخاطب کوچک را با خود همراه میکنند. در دنیای فانتزی رخ دادن اتفاقات جادویی مثل به زمین آمدن یک پسربچهی بامزه از سیاره ب 612 و حرف زدنش با روباه، جغرافیدان، پادشاه و خلبان چنان که در داستان "شازده کوچولو" میبینیم چندان غریب و باورنکردنی نیست. با این وجود یکی از اولین دامهای پیش پای نویسندهی تازهقلم بیتوجهی به روندهای علت و معلولی در داستان فانتزی است. نکتهی مهم اینجاست، داستان فانتزی همانند داستانهای رئال نیاز به منطق داستانی دارد. هر ماجرا باید سر جای خود و با دلیل از پیش مشخص نوشته شود تا در ذهن مخاطب داستان ایجاد ابهام نکند. خبر بد اینکه اگر نویسنده نسبت به چفت و بستهای جهانی که خلق میکند بیتوجه باشد، سوالات بسیاری در ذهن مخاطب ایجاد میشود و این سردرگمی باعث بیعلاقگی کودک میشود. پس بهتر است هوشیار باشید و جهان داستانیتان را به درستی طراحی کنید.
✍🏻اکرم جوکار
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
📚#کتاب_سفید📚
📣#کتاب_اولی_ها📣
📣قابل توجه نویسندگان و تصویرسازان آینده 📣
اما چرا آینده؟ 😉
همین الآن نویسنده و تصویرساز شوید. چطوری؟ 😳
🔸با شرکت در طرح کتاب سفید 🔸
اگه متنی نوشتی که فکر میکنی میشه کتاب بشه
یا اینکه میخواهی شروع کنی به نوشتن
یا اینکه توانایی خوبی در تصویرسازی داری
⚡️پس چرا نشستی نگاه میکنی مشغول شو⚡️
با یک اقدام ساده خودت را به دنیای نویسندگی یا تصویرسازی پرتاب کن. پریدن از شما، بالهای پرواز از ما. اگه اثر شما نظر کارشناسان ما را جلب کرد و نمره تأیید گرفت، پرواز در آسمان نویسندگی یا تصویرسازی، دیگر برای شما یک رؤیا نخواهد بود.
✅فقط کافیه در طرح کتاب سفید ثبت نام کنی
👀 منتظرت هستیم و چشم به راه ، یادت نره 👀
🔸اولویت شرکت در طرح با رده سنی 14 تا 24 سال
🔸کلیه آثار می بایست با موضوع کودک و نوجوان باشد
🔸مهلت ارسال آثار تا 20 اسفندماه
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
جهت شرکت در کتاب سفید به نشانی اینترنتی مراجعه نمایید:
🌐http://www.ktbsefid.ir
جهت پشتیبانی آنلاین با دبیرخانه به نشانی زیر در پیام رسان ایتا ارتباط بگیرید.
🆔 @DabirKtbsefid
حتما جهت کسب اطلاعات بیشتر عضو کانال ایتا شوید:
👇
🆔 @ktbsefid
┄┅┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
💫رمز تبدیل شدن به نویسندهی خوب، تکرار و تمرین است.
👈🏻تنها با تکرار و تمرین است که میتوانید به یک نویسندهی خلاق و کار بلد تبدیل شوید؛ پس تا میتوانید بنویسید و دست از تمرین برندارید.
🖇️پی نوشت: خیلیها میگن که نوشتن، یک استعداده . خیلیها هم میگن که نوشتن یه توانایی خدادادیه، اما باید بگیم که هیچ کدوم از این حرف ها درست نیست؛ نوشتن، یک گنجه! که هر کسی تلاش کرد میتونه بهش برسه.
به همین سادگی😉
⚡شما گنج دوست ندارین؟ پس همین حالا دست به کار بشین و اولینِ خودتون رو بنویسین. ما منتظر نوشته هاتون هستیم 👇🏻
🆔 @DabirKtbsefid
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
بله دیگه!
فکر نکنید یک شبه میشه کتاب چاپ کرد.
باید سالها عرق بریزید و تک تک انگشتان دستتان را در راه نوشتن بشکنید😅
👈🏻البته برای اعضای کتاب سفید قضیه کمی فرق میکند.😉
#سخن_بزرگان
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
تکنیک نگو، نشان بده (show, not tell)
#قسمت_۱
نگو، نشان بده احتمالاً تنها توصیه نویسندگی است که نویسندگان مبتدی اغلب از ویراستاران و مربیان نویسندگی میشنوند.
نویسندگانی که به این تکنیک مهم تسلط دارند، خوانندگان داستان را با صحنههای قدرتمندی مجذوب خود میکنند و مجبورشان میکنند کتاب را ورق بزنند؛ حتی اگر ساعت دو نیمه شب است و روز بعد باید به سرکار بروند😎
اما «نگو، نشان بده» چیست؟
در قسمت های بعد با این تکنیک بیشتر آشنا میشویم.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀کتاب "اژدهای عینکی کله ارّه ای" از بهترین کتابهای کودکان ایرانی در سالهای اخیر محسوب میشود که تا کنون ۵ نشان از لاکپشت پرنده دریافت کرده و تصویرگری کتاب هم جزء منتخبین مسابقه و کارگاه خلق کتاب تصویری بوده؛ که گویای جذابیت و زیبایی داستان و تصویرها برای کودکان است.
👈🏻این کتاب، داستان پسر بچهای است که از وسایل و اسباببازیهایش خسته شده و تصمیم میگیرد یک اژدها داشته باشد و برای این کار از هر گوشهای از خانه چیزی برمیدارد تا اینکه اژدها رو میسازد و اینجاست که ماجرا تازه شروع میشود…
📚امین آرامش
#معرفی_کتاب
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🍃تمرینهایی برای نویسندگی؛
🌀آزاد نویسی از تمرینهای نویسندگی بسیار تاثیر گذار است.
👈🏻آزادنویسی جزء اولین تمرینها برای نویسندگی است. در آزاد نویسی یک برگ کاغذ برمیدارید یا یک فایل ورد باز میکنید و شروع میکنید به نوشتن؛
در آزادنویسی هیچ محدودیتی ندارید. از هرچه دلتان بخواهد میتوانید بنویسید. هر موضوعی میتواند موضوع نوشته شما باشد. هر تعداد کلمه که دلتان بخواهد میتوانید بنویسید، اما بهتر است که یک حداقل مقدار برای خودتان مشخص کنید.
👈🏻در آزاد نویسی برا تصحیح آنچه نوشتهاید توقف نکنید، اجازه دهید جریان سیال ذهن در شما شکل بگیرد. انجام این کار در ساعات ابتدایی روز میتواند باعث شود، ایدههای جالبی به ذهنتان خطور کند که در بهتر شدن روزتان به شما کمک خواهد کرد.
✍🏻محمدرضا عاشوری
🍃یادتون نره؛ نوشتههاتون رو برای ما هم بفرستین👇🏻
🆔 @DabirKtbsefid
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
سوالات متداول
⁉️طرح کتاب سفید چیست؟
این طرح فراخوان دعوت از علاقهمندان به نویسندگی و تصویرسازان عرصه کودک و نوجوان برای همراهی و همکاری در انتشار کتاب حوزه کودک و نوجوان میباشد.
⁉️برای شرکت در طرح کتاب سفید چه باید کرد؟
ابتدا فرم ثبت نام در سایت را تکمیل و نمونهای از اثر متنی یا تصویری خود را ارسال فرمایید؛ سپس آثار شما توسط کارشناسان ما بررسی و طبقهبندی میشود؛ بعد از طبقهبندی مصاحبه حضوری برگزار میگردد.
⁉️ برای شرکت در طرح کتاب سفید باید هزینهای پرداخت شود؟
خیر، نیاز به پرداخت هزینه نیست.
⁉️ آیا فقط افراد در رده سنی ۱۴ تا ۲۴ سال مجاز به ارسال آثار هستند ؟
اولویت سنی شرکت در این رویداد سن ۱۴ تا ۲۴ هست، ولی ممنوعیتی برای ارسال برای غیر از این رده سنی نداریم. همه افراد در هر رده سنی میتوانند در این طرح شرکت کنند.
#کتاب_سفید
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀وقتی نسخهی اولیهی چیزی را مینویسم، به قواعد فکر نمیکنم. قواعد از قبل باید درونی شده باشند. منتقد درونم را تبعید میکنم به آینده. به وقتی که ایده آزادانه زاده شد و روی پای خودش ایستاد.
✍🏻شاهین کلانتری
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
🌀موضوع داستانت را بشناس.
👈🏻نویسنده باید پیش از نوشتن، طرح داستانی منسجمی آماده کند و در آن طرح، تنها به یک موضوع بپردازد. داستان کودک کوتاهتر از آن است که بیش از یک موضوع را پوشش دهد. ساختار ذهن کودکان هنوز به آن اندازه شکل نگرفته که همزمان موضوعات مختلف را به صورت موازی دنبال کند. نویسندهی باهوش میداند که خط اصلی داستانش چیست و داستان حول چه موضوعی میگردد.
✍🏻اکرم جوکار
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
34.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ویدئو آموزشی کامل و مرحله به مرحله از نحوه #ثبت_نام و #ارسال_آثار نويسندگی✍🏻
در سایت به نشانی👇
🌐 http://www.ktbsefid.ir
اگر چنانچه باز هم مشکلی در مراحل ثبت نام و ارسال آثار در سایت داشتید با ما در ارتباط باشید تا راهنماییتون کنیم.✅
ارتباط با ادمین:
🆔 @DabirKtbsefid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ویدئو آموزشی کامل و مرحله به مرحله از نحوه #ثبت_نام و #ارسال_آثار تصویر سازی🖼️
در سایت کتاب سفید به نشانی👇
🌐 http://www.ktbsefid.ir
اگر چنانچه باز هم مشکلی در مراحل ثبت نام و ارسال آثار در سایت داشتید با ما در ارتباط باشید تا راهنماییتون کنیم.✅
ارتباط با ادمین:
🆔 @DabirKtbsefid
تکنیک نگو، نشان بده (show, not tell)
#قسمت_۲
🔸گفتن:
به این معنی است که شما -نویسنده- به جای خوانندگان خود، داستان را تفسیر و نتیجه گیری میکنید.
شما به آنها میگویید که چه فکری کنند، به جای اینکه اجازه دهید خودشان فکر کنند.
🔸نشان دادن:
به این معنی است که به خواننده جزئیات دقیق و واضح و کافی ارائه می دهید تا آنها خود بتوانند نتیجهگیری کنند.
👈🏻گفتن، مثل خواندن یک حادثه در روزنامه، در روز بعد از وقوع آن است.
👈🏻نشان دادن، مانند این است که در لحظه وقوع حادثه شاهد تصادف و شنیدن صدای جیغ فلز و فریاد مجروحان باشیم.
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#حس_خوب
گوشهای از پیامهای شما مخاطبین عزیز؛ که خستگی تیم کتاب سفید رو از بین میبره🥰
🌀نویسندگی و تصویرگری، سخت نیست؛ فقط کافیه اراده کنی و بخوای.
بقول معروف:«خواستن، توانستن است.»
🖇️شما کی میخوای شروع کنی؟ ما اینجا منتظریم نوشته هاتونو بخونیم و یا تصویرگریهاتون رو ببینیم☺️👇🏻
🆔 @DabirKtbsefid
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid