به طور طبیعی هر کاری زمانی ویژه دارد که در صورت تحقّق یافتن در آن زمان، دارای تأثیر بیشتر و مناسب تر خواهد بود. برای مثال، ورزش یا خوردن غذا و مصرف دارو هر کدام زمان خاصی می طلبد. اگر در شرایط و فرصت مناسب خودش باشد، بسیار آرامش بخش و مفید خواهد بود؛ ولی اگر در زمان و شرایط خاصّ تنظیم شده آن انجام نشود انسان با مشکل مواجه خواهد شد. لذا رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده اند:
«الْأُمُورُ مَرْهُونَةٌ بِأَوْقَاتِهَا»[1]
؛ «کارها در گرو زمان و فرصت خاص خویشند».
اوقات نماز نیز فرصت هایی هستند که نوعاً مناسب ترین شرایط برای نماز است از همین رو نماز خواندن در آن اوقات نشاط آور، انرژی بخش و دارای تأثیرات ویژه است. مثلًا در مورد نماز ظهر از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
«اذَا زَالَتِ الشَّمْسُ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ هَبَّتِ الرِّیاحُ وَ نَظَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَی خَلْقِه»[2]
؛ «به هنگام ظهر درهای آسمان گشوده می شود و بادهای (رحمت) وزیده می شود و خداوند به مخلوقاتش نظر می کند» که در مورد بقیه نمازها نیز به همین صورت است [3].
📚[1]. بحارالأنوار، ج ٧۴، ص١۶۶..
[2]. وسائلالشيعة، ج ٧، ص۶۶..
[3]. مجتبى كلباسى، يكصد و ده پرسش و پاسخ درباره نماز، ستاد اقامه نماز، ١٣٨٨، نهم، ص ٨٩..
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کانون_نماز_و_مناسبتهای_دانشگاه_کوثر
#نماز
#پیامبرصلیاللهعلیهوآله
#امامصادق_علیهالسلام
🆔@kub_namaz
🍃🌹نماز شب شهید مطهری🌹🍃
🔵یکی از دوستانش درباره ایشان می گوید:
🔶از زبان استاد شهید مرتضی مطهری نقل شده است که:
«ما یک سلسله لذّت های معنوی داریم که معنویتِ ما را بالا میبرد. برای کسی که اهل نماز شب باشد، جزو صادقین و صابرین و مستغفرین باشد، نماز شب لذّت و بهجت دارد. بنابراین کسانی که چنین توفیقاتی داشته اند - و ما چنین اشخاصی را دیده ایم - به لذّتهای مادّی که ما دل بستهایم هیچ اعتنا ندارند. چه مانعی دارد که من ذکر خیری از پدر بزرگوار خود بکنم:
از وقتی که یادم میآید (حداقل از چهل سال پیش) من میدیدیم که این مرد شریف هیچ وقت نمیگذاشت و نمیگذارد که وقت خوابش از سه ساعت از شب گذشته تأخیر بیفتد.
شام را سر شب میخورد و سه ساعت از شب گذشته میخوابید و حدّاقل دو ساعت به طلوع صبح مانده، و شبهای جمعه از سه ساعت به طلوع صبح مانده بیدار میشد و حداقل دو ساعت به طلوع صبح مانده بیدار میشود و حداقل قرآنی که تلاوت میکند یک جز است، و با چه فراغت و آرامشی نماز شب میخواند.
حالا تقریبا صد سال از عمرش میگذرد و هیچ وقت من نمیبینم که یک خواب ناآرامی داشته باشد، و همان لذّت معنوی است که این چنین نگهش داشته، یک شب نیست که پدر و مادرش را دعا نکند. یک نامادری داشته که به او خیلی ارادتمند است و می گوید: خیلی به من محبّت کرده است. شبی نیست که او را دعا نکند. یک شب نیست که تمام خویشاوندان و ذی حقّان و بستگان دور و نزدیکش را یاد نکند. اینها دل را زنده می کند.
آدمی اگر بخواهد از چنین لذّتی بهره مند شود، ناچار از لذّتهای مادّی تخفیف می دهد تا به آن لذّت عمیق الهی برسد.»
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کانون_نماز_و_مناسبتهای_دانشگاه_کوثر
#نماز_شب
#شهید_مطهری
🆔@kub_namaz
♨️نماز خواندن آیت الله بهجت
💥در محراب نمازش، خضوع و خشیت و عروج عبودیت و راز و نیاز با معبود جلوهها داشت. با یک نماز، چنان به معراج حضور میشتافت که به شهود عبودیت میرسید. لحن ادای شهادتش، گواه آن شهود بود و سلام وداعش، نشان ویژهای از آن وصال داشت.
💡او از نماز تعبیرات بسیار لطیفی داشت. میفرمود: «اگر سلاطین عالم ، لذّت نماز را بدانند به دنبال لذایذ دیگر دنیا نمیروند». نشانههای عجیبی در نمازش، ظاهر بود. در نماز، فشار بسیاری را تحمّل میکرد و بسیار، عرق میریخت. آتش عشق وصالش، در ظاهرش آشکار میشد. کمتوانی و ضعف بسیارش، نشان سنگینی نمازش بود و تعریق و فشار وارد بر او، سنگینی ارتباط با ملأ عام را تداعی میکرد.
زیارت حرم او بسیار با نمازش تفاوت داشت. در حرم حضرت ثامن الأئمه، آنقدر ایستاده مقابل حضرت، مشغول زیارت و غرق میشد که حتّی جوانها از پا میافتادند، ولی او همچنان ایستاده بود. به طولانی بودن زیارتش اعتراض شد. پاسخ داد: آن مرجع بزرگ در کربلا، حرم رفتنش چهار ساعت طول میکشید و در جواب اعتراض فردی گفته بود: «خود را در بهشت میبینم، چگونه خارج شوم؟!».
💎در تمام عمر، از سادهترین و کم هزینهترین غذاها استفاده کرد. دوسوم غذایش، نان و چای بود. خواب و استراحتش هم با همه بسیار فرق داشت و اغلب به چهار ساعت در شبانه روز هم نمیرسید که یک سوم آن، بهصورت نشسته بود. در جواب اعتراض ما میفرمود: «فلان آقا در شبانه روز، دو ساعت میخوابیده، چگونه بوده، نمیدانم! ولی با سه ساعت میشود». ظاهراً در جوانی چنین بوده. سال آخر عمر که اغلب نشسته میخوابید و یک سوم آن استراحت واقعی بود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کانون_نماز_و_مناسبتهای_دانشگاه_کوثر
#نماز
#آیتالله_بهجت
🆔@kub_namaz
💢علل ترک نماز
💠رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که نماز را عمدا ترک کند بر درب جهنم، نامش از دوزخیان نوشته میشود.
ترک نماز، دلایل مختلفی دارد و هر کس بسته به شرایط خانوادگی و اجتماعی و فردی خویش، در توجیه این کار، علل گوناگونی را ذکر می کند. اما، با توجه به اهمیت نماز و جایگاه بالای آن در دین اسلام، هیچ توجیهی نمی تواند برای محرومیت از این فیض بزرگ، قانع کننده باشد. اما دلایلی که باعث می شود افراد سست ایمان، برای خود، دستاویز ترک نماز قرار دهند، از این قرارند:
⛔️بیتوجهی والدین
⛔️کم توجهی مسئولان امر و رسانه های ارتباط جمعی
⛔️همنشینان و دوستان ناباب
⛔️قرار گرفتن در محیط نامناسب
⛔️افراطی گری و برخورد نامناسب افراد مذهبی
⛔️ایجاد شبهه و تبلیغات سوء توسط دشمنان و معاندین با اسلام
⛔️ضعف اراده
⛔️آگاهی نداشتن به اسرار و فلسفۀ نماز
⛔️دنیا دوستی و غرق شدن در ظواهر آن
⛔️ضعف ایمان
⛔️روشنفکر نمایی و کسر شأن دانستن دینداری
⛔️اصرار بر گناه
⛔️لقمه حرام
⛔️ناامیدی از بخشش و مغفرت الهی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کانون_نماز_و_مناسبتهای_دانشگاه_کوثر
#نماز
#پیامبر_صلیاللهعلیهوآله
🆔@kub_namaz
🍃🌸یکشنبه های صلات🌸🍃
💠رسول اکرم (صلی الله علیه و آله): جبرائیل آنقدر درباره نماز جماعت به من سفارش کرده است که گمان بردم خداوند هیچ نمازی را جز با جماعت قبول نمیکند.
✅در این کانال هر هفته روز یکشنبه رفع شبهات مربوط به نماز داریم..
«شما میتونید از طریق آیدی زیر سوالات خودتون رو بپرسید..
@Lover_of_Allah
که در نماز خانه دانشگاه روز یکشنبه بعد از نماز ظهر و عصر پاسخگوی سوالات شما هستیم.»
#حل_الشكوك_في_الصلاة
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کانون_نماز_و_مناسبتهای_دانشگاه_کوثر
#نماز_اول_وقت
#یکشنبه_های_صلات
🆔@kub_namaz