🔥 چهارشنبه سوری حرام شرعی است
نظر فقها و مراجع معظم:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای؛
🔶🔸 نظر جنابعالى درباره چهارشنبه سورى چیست؟ جواب: علاوه بر آنکه هیچ مبناى شرعى ندارد، مستلزم ضرر و فساد زیادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود.
🔷🔹 آیت الله العظمی مکارم شیرازی: منفعت حاصل از خرید و فروش مواد محترقه حرام است.
🔶🔸آیت الله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه چهارشنبه سوری یک مراسم خرافی برگرفته از آیین غلط گذشتگان است و در فرهنگ اسلامی هیچ جایگاهی ندارد، یادآور شد: باید سنت هایی چون دید و بازدید، صله رحم، کمک به دیگران ترویج شود و نباید تسلیم سنت های خرافی گذشتگان شویم. خرید و فروش، حمل و نقل مواد محترقه که به منجر به ایجاد حادثه و مصدوم شدن دیگران میشود جایز نبوده و منفعت حاصل از آن نیز حرام است
🔷🔹آیتالله العظمی بهجت (ره) : این کارها مشروعیت ندارد.
🔶🔸تعبیر قرآن تبعیت كوركورانه از گذشتگان، از پدران، مادران، آباء و اجداد است این هم از موضوعاتی است كه قرآن روی آن زیاد تكیه كرده است و آن را منشأ لغزشهای بشر می داند و سخت انتقاد می كند. مثلا می گوید: آنها چنین می كویند:
🔷🔹«انا وجدنا آبائنا و جدنا آبائنا علی امه و انا علی آثارهم مقتدون»؛ اینها می گویند: ما پدران خودمان را بر یك طریقهای یافتهایم و ما هم همان طریقه پدران خودمان را می گیریم و می رویم ، و به تعبیر امروز سنت گرائی.
🔶🔸آیتالله العظمی سیستانی: اموری که به جامعه ضرر میزند و موجب ایذاء مردم است مانند استعمال ترقه و خرید و فروش آن جایز نیست.
🔷🔹آیتالله العظمی فاضل لنکرانی (ره) : در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است جایز نیست.
🔶🔸آیتالله العظمی میرزا جواد تبریزی(ره): هیچ یک از این امور، رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا و غافل کردن از آخرت است و این که تصور میکنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وا میدارد، تصوری باطل است. آنچه مردم را به عزت میرساند و به حفظ وطن وا میدارد ایمان است و بس.
🔷🔹 آیتالله علوی گرگانی: چهارشنبه سوری یكی از سنتهای غلط است كه از لحاظ عقلی و شرعی هیچگونه جایگاهی ندارد و از رسوم جاهلیت است و لذا لازم است كه مؤمنین از برپایی اینگونه برنامهها اجتناب كنند. مخصوصاً اگر مشتمل بر محرمات باشد و در صورتی كه موجب وحشت مردم و زیان و ضرر شود، ضمانت هم دارد.
🔶🔸حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: استفتاء جمعی از مردم در خصوص استفاده از مواد محترقه در ایام نوروز: چنانچه این مواد موجب آزار مردم باشد، حرمت آن شدیدتر است و مراسم چهارشنبه سوری از این قبیل است و چون استفاده از این مواد،از مصادیق لهو و اسراف است ،جایز نمی باشد.
🔴 هیچ کس، چهارشنبه سوری را گردن نمیگیرد
چهارشنبۀ بیهویت_
🔰 هر ساله در چهارشنبه سوری
شاهد همه گونه جُرم و جنایت و رفتارهای ضد فرهنگی هستیم: مردم آزاری، عربده كشی، ناامنی و...
‼️📣📣📣 همین امر سبب شده که اکثر جریانهای فکری و سیاسی، حتی زرتشتیان، این جشن باستانی و این مایهی رسوایی و بیآبرویی را به گردن نگیرند.
⚠️🤔 رهبران جامعه زرتشتی اعلام کردهاند
که چهارشنبه سوری هیچ ربطی به زرتشتیان ندارد و آن را یک جشن عربی نامیدهاند😉
📌از سویی دیگر، اسنادی وجود دارد
که نشان میدهد چهارشنبه سوری، یک جشن زرتشتی است.
برخی هم میگویند این جشن، یادروزِ قیام مختار و یا شاید قیام ابومسلم خراسانی علیه بنی امیه است.
🔰 خلاصه اینکه:
1️⃣ ریشه تاریخی چهارشنبه سوری، مبهم است. حتی نام چهارشنبه سوری و اینکه واژه سور در این لفظ به چه معناست، اختلاف نظر وجود دارد. برخی "سور" در این عبارت را به معنی جشن و برخی به معنی "سرخی" گرفتهاند.
2️⃣ چهارشنبهسوری، مراسمی است که هویت تاریخی مشخصی ندارد. آن چیزی که خود، هویت روشنی ندارد،
❓چگونه میتواند به دیگران هویت بدهد؟
3️⃣ امروزه، چهارشنبه سوری آن چنان به رفتارهای غیر انسانی آلوده شده که کمتر کسی حاضر میشود آن را به گردن بگیرد.
توجه توجه مهم مهم هشدار👇👇👇‼️
⚠️ #مردم_هوشیار_باشید‼️
#امام_زمان منتظر بیداری ماست
⚠️ #چهارشنبه_سوری سنت وارداتی صهیونیسم و ضد اسلام و عقلانیت است‼️آنرا ترویج نکنید‼️❌
📡
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چهارشنبهسوری جشنه یا جنگ؟!
•┈••✾••✾••┈•
🎙استاد #رحیم_پور_اذغدی 💛
(بررسی تاریخچه #چهارشنبه_سوری)
چهارشنبه سوری ربطی به ایرانیان باستان ندارد چون در اون زمان ایرانیان نامی برای ایام هفته نداشتند و نام برای روزهای ماه داشتند و نام ایام هفته متعلق به اعراب است.
کانال سخنرانے هاے برتر⭐️
EsteghfarAmirAlmomenin[45].mp3
3.7M
#صوت بند ۴۵ استغفار امیرالمومنین.
🌷#متن بند ۴۵ استغفار🌷
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
۴۵-اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ ذَنْبٍ يُزِيلُ النِّعَمَ أَوْ يُحِلُّ النِّقَمَ أَوْ يُعَجِّلُ الْعَدَمَ أَوْ يُكْثِرُ النَّدَمَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِي يَا خَيْرَ الْغَافِرِينَ.
بند ۴۵: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که نعمتها را از بین میبرد و بدبختی را فرود می آورد یا موجب تعجیل در فنا و نیستی میشود، یا باعث پشیمانی بسیار می گردد، پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!