هوش مصنوعی محرم اسرار کارمندان
شرکت تحلیل داده سایب سیف (CybSafe)، در بررسی که از بیش از هزار کارمند در آمریکا و انگلیس داشت، پی برد که بسیاری از کاربران نسبت به ابزارهای هوش مصنوعی مولد، نظر مثبتی دارند؛ به حدی که یک سوم از کارمندان تحت بررسی در آمریکا و انگلیس میگویند حتی در صورت ممنوعیت استفاده از این ابزارها در محل کار، همچنان به استفاده از آنها ادامه خواهند داد.
حدود ۶۹ درصد از شرکت کنندگان در این بررسی گفتند که مزایای چنین ابزارهایی، به ریسکهای امنیتی آنها میچربد؛کارکنان آمریکایی، خوش بینتر بوده و ۷۴ درصد آنها موافق این حرف بودند.
isna.ir/xdPnZw
کمپانی OpenAI از ChatGPT Enterprise برای کسبوکارها رونمایی کرد؛ تضمین حفظ امنیت
این چتبات که برای کسبوکارها توسعه پیدا کرده، بنا به ادعای تولید کننده امنیت بالاتری دارد و بیشتر از حریم خصوصی افراد محافظت میکند.نسخه یاد شده که از GPT-4 استفاده میکند، یک ابزار تحلیل داده قدرتمند را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد.
در آینده ویژگیهای بیشتری ازجمله امکان شخصیسازی ChatGPT با اطلاعات شرکت موردنظر و دسترسی به ابزارهای تحلیل داده پیشرفتهتر به ChatGPT Enterprise اضافه خواهند شد. OpenAI میگوید این نسخه را با قیمتی متفاوت در اختیار تیمهای کوچکتر قرار خواهد داد
سوءاستفادههای سیاسی از چتجیپیتی
🔹 «اوپن ایآی» سعی داشت نگرانیها درباره استفاده از هوش مصنوعی مولد چتجیپیتی برای تشدید اخبار جعلی سیاسی را از بین ببرد؛ به همین منظور آپدیتی در صفحه کاربری شرکت منتشر کرد تا به طور واضح چنین رفتاری را منع کند.
🔹اما یک تحقیق نشریه واشنگتن پست نشان میدهد این چت بات را همچنان میتوان به راحتی تحریک کرد تا این قوانین را بشکند. چنین فرایندی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ میلادی پیامدهایی خواهد داشت.
https://gerdab.ir/0009Wr
«آیفون ۱۴ پرو مکس» پرفروشترین گوشی شد
🔹شرکت اومدیا اعلام کرد «آیفون ۱۴ پرو مکس»، پرفروشترین گوشی در نیمه اول سال بود / این موضوع منعکس کننده تغییر در عادتهای خرید مصرف کننده به سمت دستگاههای مدل بالا در این بازار و فاصله گرفتن از گوشیهای پایین رده و میان رده است.
📱گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیک: اینستاگرام برای فروش کالا همچنان پرطرفدارترین شبکه اجتماعی است/ محبوبیت تلگرام از واتساپ پیشی گرفت
▪️بنابر اعلام مرکز توسعه تجارت الکترونیک، در سال 1401، شبکههای اجتماعی اصلیترین مسیر فروش کالا برای فعالین تجارت الکترونیک در کنار وبسایتهای این واحدها بوده است.
▪️همچنین طبق نظرسنجی بهعملآمده از سوی این مرکز، اینستاگرام با 55 درصد بیشترین سهم را در میان شبکههای اجتماعی و پیامرسانها برای استفاده بهعنوان فضای تجاری مکمل داشت. این سهم در سال گذشته ۸۴ درصد بود.
▪️نکته جالبتوجه پیشیگرفتن تلگرام از واتساپ در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ است. تلگرام حالا در دنیای تجارت الکترونیکی کشور سهمی ۴۱ درصدی دارد. روبیکا که در سال ۱۴۰۰ هیچ سهمی از این بازار نداشت ، حالا سهمی ۱۴ درصدی دارد.
قواعد بنیادی برای جنگافزارهای هوش مصنوعی:
فنآوریهای نظامی سنتی مربوط به دنیایی هستند که در آن انسانها در مکان و زمان واقعی برای مرگ و زندگی تصمیم میگیرند. سیستمهای هوش مصنوعی کمتر به عنصر انسانی وابسته هستند و این چشمانداز پرسشهای سختی را در مورد مسئولیتپذیری مطرح میکند/ وزارت دفاع ایالات متحده به تنهایی حدود ۷۰۰ پروژه فعال هوش مصنوعی در دست دارد.
https://gerdab.ir/0009Ww
تحریم Google Lens برای کاربران ایرانی تا جمعه رفع خواهد شد
ایمان رحمتی زاده یکی از مهندسان ایرانی گوگل با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد تا جمعه، تحریم Google Lens برداشته خواهد شد و کاربران با IP ایران میتوانند از این سرویس گوگل استفاده کنند
گوگل رقیب قدرتمند ChatGPT-4 را معرفی خواهد کرد:
مدل جدید پرچمدار هوش مصنوعی گوگل با نام Gemini که در ماه دسامبر(ابتدای زمستان) برای عموم عرضه خواهد شد،می تواند با همه انواع محتوا به طور همزمان کار کند: متن، ویدئو، صدا و تصویر.
آموزش Gemini در ویدیوهای یوتیوب انجام شده تا نورون دقیقاً مانند یک فرد حقیقی رفتار کند.
کاربردهای هوش مصنوعی.pdf
531.2K
آشنائی با برخی از اصطلاحات متداول و برخی از کاربردهای هوش مصنوعی
دیپلماسی هوش مصنوعی.pdf
506.3K
راهبردهای جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه و بهره گیری از دیپلماسی هوش مصنوعی/دو فصلنامه علمی دانش سیاسی
نبرد بر سر تولید تراشه در کشورهای جنوب شرق آسیا
عرصه جدیدی در نبرد تراشهها در شرق آسیا در حال ظهور است. ایالات متحده محدودیت های دسترسی چین به فناوری نیمههادی را گسترش داده و این نگرانی را در سراسر منطقه ایجاد کرد که روابط صادرات سودآور قبلی ممکن است به زودی مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد. به این ترتیب، از ژاپن تا کره جنوبی، سنگاپور تا مالزی و ویتنام، کشورهایی در سراسر ساحل شرق آسیا احساس میکنند که مجبور به انتخاب یکی از طرفین هستند. پس از اعلام قانون تراشههای ایالات متحده، بیش از 240 میلیارد دلار از ارزش بازار جهانی بخش فناوری حذف شد زیرا سهامداران شروع به ترس از فروپاشی چندین دهه زنجیره تامین نیمههادیها کردند.
https://www.citna.ir/node/284410
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ربات انسان نماى تسلا بنام اپتیموس (Optimus) که به گفته ایلان ماسک با استفاده از هوشمصنوعی سیستم خودکار تسلا آموزش دیده و بسیاری از سختافزارهای آن هم از قطعات خودروهای این شرکت است.
بازیهای ویدیویی چگونه اسلامهراسی را رواج میدهند؟
نشان دادن کج و معوج تمدن اسلامی از دیرباز در تمدن غربی رواج دارد و حالا با ظهور پلتفرمهای رسانهای جدید مانند بازیهای ویدیویی، اسلامهراسی راه خود را به شیوهای جدید در تمدن غربی حفظ کرده است.
https://gerdab.ir/0009UM
چطور تنظیمات Game Mode در ویندوز 10 و 11 فعال کنیم؟
این حالت سیستم را برای حداکثر کارایی در حین بازی بهینه کرده و گاهی اوقات میتواند به انجام بازیهای غیرقابل اجرا کمک کند
https://B2n.ir/r89089
اینستاگرام قصد دارد مدت زمان ویدیوهای ریلز را تا 10 دقیقه افزایش دهد
🔹در حال حاضر میتوان ویدیوهای حداکثر سه دقیقهای آپلود کرد، اما ظاهراً این میزان قرار است تا 10 دقیقه افزایش پیدا کند که این امر باعث میشود شبکه اجتماعی متعلق به متا به یک پلتفرم اشتراکگذاری ویدیو قدرتمندتر مانند یوتوب تبدیل شود.
🔹این تغییر همچنین باعث میشود تا اینستاگرام رقابت جدیتری با تیکتاک داشته باشد که در حال حاضر به کاربران خود اجازه میدهد ویدیوهای 10 دقیقهای منتشر کنند.
گوگل از امروز تصاویر حساس را هنگام جستجو، بصورت تار یا شطرنجی شده نمایش خواهد داد.
هشدار: سرقت اطلاعات بانکی و کلاهبرداری از کاربران به بهانه دریافت سود سهامعدالت
در برخی کانالها و گروههای تلگرامی، کاربران برای دریافت سود ۵ میلیون تومانی سهام عدالت ، به کلیک روی یک لینک ترغیب میشوند.
لینک درج شده در پیام ، کاربران را به یک وبسایت فیشینگ هدایت میکند که کاملا شبیه سایت "سهام عدالت" طراحی شده است؛ اکنون از کاربران درخواست میشود که اطلاعات شخصی خود را برای مشاهده سود سهام عدالت وارد کنند.
بعد از وارد کردن اطلاعات شخصی(حتی در صورت نادرست بودن اطلاعات) موفقیتآمیز بودن عملیات را نشان داده و برای دریافت سود یک فایل نصبی (apk)آلوده به بدافزار و ویروس با نام «سهام من» به قربانی پیشنهاد میشود که هدف آن سرقت اطلاعات بانکی، دسترسی به پیامکها و کلاهبرداری از کاربران است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی هوش مصنوعی زلزله به پا میکند
شاید کارشناسان بتوانند با دقت در ظرائف تصویر متوجه ساخت آن توسط هوش مصنوعی شوند؛ اما احتمال فریب خوردن مردم عادی و مخاطبینی که در شبکههای اجتماعی به دنبال وقت گذراندن و مصرف سرگرمی محور هستند، بالاست
گاردریل در هوشمصنوعی چیست؟
🔻گاردریلها (Guardrails) یا نردههای محافظ در ادبیات مرتبط با هوش مصنوعی به مقررات و محدودیتهایی اطلاق میشود که برای کاربرد مسئولانه دادهها و اینکه مدل مورد نظر ، محتوای آزار دهنده تولید نمیکند، ایجاد میشوند
چرا باید نگران مهندسی اجتماعی باشیم؟
زندگی دیجیتال ما ممکن است با فایروالها، رمزگذاری و الگوریتمهای پیچیده محافظت شود، اما ذهن انسان همچنان یک آسیبپذیری بزرگ باقی میماند. مهندسی اجتماعی (Social Engineering) تاکتیکی است که توسط مجرمان سایبری برای سوءاستفاده از قربانیان خود استفاده میشود.
https://gerdab.ir/0009Wx
دور روز پیش یک گروه هکری موسوم به GhostSec مدعی شد که به دادههای نرم افزار «به نما» ، از محصولات شرکت فناوری اطلاعات «فناپ» ایران نفوذ کرده و توانسته ۲۰ گیگابایت از اطلاعات آن را به سرقت ببرد.
گروه یاد شده مدعی شده بود که دولت ایران برای نظارت و ردیابی افراد از قابلیتهای تشخیص چهره این نرمافزار کمک گرفته است.
شرکت فناپ با انتشار بیانیهای ضمن رد این ادعاها٬ توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرده است:
https://fanap.ir/mediaRoom/mediaRoomDetails/14834247
مدل زبانی بزرگ (LLM) در هوش مصنوعی چیست؟
این روزها با چند دستور ساده میتوان انواع و اقسام سرویسهای هوش مصنوعی مانند ترجمه و تولید محتوای خودکار یا ساخت تصاویر و ویدیو از روی متن را بهکار گرفت. اما در روی دیگر سکه این امکانات بهلطف مدل های زبانی بزرگ در دسترس کاربران قرار گرفته که نوعی مدل ماشینی بسیار پیچیده و پیشرفته بوده و میتواند از طریق دادههای زیاد آموزش دیده و در مرحله بعد تولید محتوای خودکار بپردازد. اما مدل زبانی بزرگ یا LLM چیست و چگونه کار میکند؟
https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/articles-guides/47142-large-language-model-in-ai
🔸گوگل تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی را برچسبگذاری میکند
گوگل اعلام کرد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست، ابزاری را در دست راهاندازی دارد که تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر را شناسایی کرده و برچسب میزند.
این فناوری که سینت آیدی (SynthID) نام دارد، تصاویر تولید شده توسط هوشمصنوعی را تشخیص میدهد و با اعمال تغییراتی ظریف در پیکسلهای تصاویر، آنها را علامتگذاری میکند.
این تغییرات که البته برای چشم انسان نامرئی هستند، حتی در صورت برش عکس و اعمال فیلترهای اضافی نظیر تغییر رنگ یا تنظیم روشنایی تصویر باز هم قابل تشخیص توسط سیستم هستند.
هر آنچه باید در مورد GPT-5 بدانیم:
https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/articles-guides/47179-all-about-gpt-5-ai