یک برش از کتاب «سلبریتی اینترنتی»
در چین برای توصیف سلبریتیهای اینترنتی از اصطلاح بومی «وانگونگ» که به معنای «سرخ در اینترنت» است، استفاده میکنند(رنگ سرخ بهمعنای محبوبیت است).
این مفهوم به کاربران همیشه حاضرِ اینترنت اشاره میکند که دالانهای مؤثری برای کانالبندی کسبوکار خردهفروشی آنلاین یا تبلیغ در رسانههای اجتماعی هستند.
یک وانگونگ بر اساس توانایی هوشمندانه برای تبدیل ترافیک بینندگان اینترنتی به پول شناسایی میشود: کسی که کمتر بر تولید محتوا و بیشتر بر توانایی برای به خدمت گرفتن توجه دیداری مخاطبان متکی است.
زلزله در شرکت سازنده چتجیپیتی: سمآلتمن اخراج شد
شرکت OpenAI اعلام کرد میرا موراتی، که پنج سال عضو تیم رهبری OpenAI بوده، به عنوان مدیرعامل موقت تعیین شده است. شرکت افزوده که با توجه به دوره طولانی خدمت او و همکاری نزدیک با تمام جنبههای شرکت، از جمله تجربهاش در حوزه حکمرانی و سیاست هوش مصنوعی، هیئت مدیره معتقد است که او به طور منحصر به فردی برای این نقش واجد شرایط است و انتقالی بیدرز را در حین جستجوی رسمی برای یک مدیرعامل دائم انتظار دارد.
به گزارش وال استریت ژورنال این شرکت گفته است: «ما از سم آلتمن برای کمکهای زیادش در تاسیس و رشد OpenAI قدردانی میکنیم. همزمان، معتقدیم که رهبری جدید لازم است در حالی که به جلو حرکت میکنیم.»
همچنین گفته شده است که هیئت مدیره دیگر به تواناییهای او برای ادامه رهبری OpenAI اعتماد ندارد.
همچنین روز جمعه، OpenAI اعلام کرد که گرگ بروکمن از مقام رئیس هیئت مدیره کنارهگیری خواهد کرد و در نقش رئیس شرکت باقی خواهد ماند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرکت SpaceX از دیش جدید اینترنت ماهوارهای استارلینک رونمایی کرد
استارلینک نسخه جدیدی از ترمینال کاربری خود را با طراحی جدید و وزن کمتر معرفی کرد؛ دیش جدید بدون موتور داخلی عرضه میشود و فقط دارای یایه ساده است، به واسطه طراحی جدید، تا 10 درصد دید بهتری نسبت به مدل قبل برای اتصال به ماهوارهها دارد.
گوگل با هوش مصنوعی از شلوغشدن گالری کاربران جلوگیری میکند / قابلیت Photo Stacksعکسهای شبیه به هم را که در زمان نزدیک گرفته شدهاند، دستهبندی میکند. این ویژگی احتمالاً برای افرادی مفید خواهد بود که هنگام عکاسی برای پیداکردن بهترین گزینه ممکن چندین عکس میگیرند. در صورت عدم نیاز، این ویژگی را میتوانید غیرفعال کنید.
https://dgto.ir/37kx
تصمیم عجیب اپل درباره اندرویدیها/ برای مادرت یک آیفون بخر!
🔹اپل در نظر دارد استانداردی برای پیامرسانی اتخاذ کند که امکان تجربه بهتر ارسال پیام کوتاه بین گوشیهای آیفون و اندرویدی را فراهم میکند. سالها بود که اپل از تعامل محصولاتش با دستگاههایی که تحت نظارت خودش ساخته نشده بود، خودداری میکرد.
🔹همین سال گذشته، خبرنگاری که مادرش از اندروید استفاده میکرد، از تیم کوک، مدیر اجرایی اپل پرسید که آیا این شرکت روابط پیام رسانی بین این دو سیستم عامل را بهبود می بخشد یا خیر. کوک با تمسخر گفت: «برای مادرت یک آیفون بخر. من نمیبینم که کاربران ما از ما بخواهند انرژی زیادی برای پذیرش RCS بگذاریم».
🔹با RCS که یک استاندارد صنعتی برای پیامرسانی در نظر گرفته میشود، کاربران میتوانند عکسها و ویدیوهای با کیفیت بالا را ارسال و دریافت کنند و از طریق اینترنت وایفای یا دادههای تلفن همراه چت کنند و با دریافت رسید پیام، متوجه شوند که پیامهایشان چه زمانی خوانده شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آثار مخرب اعلانها یا نوتیفیکیشنها روی مغز
تأخیر در عرضه رقیب اصلی ChatGPT؛ گوگل Gemini ظاهراً تا اوایل ٢٠٢۴ منتشر نمیشود
🔹گوگل راهاندازی هوش مصنوعی Gemini خود را تا سهماهه اول ٢٠٢۴ به تعویق انداخته است؛ البته احتمال دارد که نسخه آزمایشی آن در ماه جاری میلادی در دسترس تعدادی از کارشناسان قرار بگیرد. این تأخیر علتهای مختلفی دارد و یکی از آنها احتمالاً کاملنبودن بخش اصلی این هوش مصنوعی است.
🔹بهنظر میرسد عامل دیگر این تعویق، ناکامیهای نسخه اولیه بارد در اوایل سال ٢٠٢٣ باشد؛ زیرا گوگل میخواهد هر دو سیستم را یکپارچه کند. گوگل نگرانیهایی در مورد ادغام جمینای و بارد دارد و برای رفع این مشکل، این شرکت تیمی را درنظر گرفته است.
لغت سال ٢٠٢٣ دیکشنری کمبریج با توجه به ترند هوش مصنوعی انتخاب شد: Hallucinate
🔹دیکشنری کمبریج به دلیل محبوبیت مدلهای زبانی بزرگ (LLM) مانند ChatGPT که گاهی اطلاعات اشتباه تولید میکنند، اعلام کرد که کلمه سال ٢٠٢٣ این فرهنگ لغت «Hallucinate» به معنای «توهمزدن» است.
🔹کمبریج یک سایت مصور در توضیح کلمه سال 2023 خود راهاندازی کرده و در آن لغت «Hallucinate» را اینگونه توصیف کرده است: «هنگامی که هوش مصنوعی اشتباه میکند و اطلاعات نادرست تولید میکند.»
مدیرعامل گوگل خطرات هوش مصنوعی را به تغییرات آبوهوایی تشبیه کرد
«ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، هوش مصنوعی را به تغییرات آبوهوایی تشبیه کرد که در سراسر جهان تکثیر میشود و مردم جهان مسئولیت ایجاد تدابیر محافظتی در برابر آن را بر عهده دارند.
🔶آمازون صدها کارمند بخش الکسا را اخراج میکند؛ تمرکز بیشتر بر هوش مصنوعی مولد
🔹 آمازون ظاهراً در حال اخراج صدها نفر از کارمندان بخش الکسا در ایالات متحده، کانادا و هند است. علت این تعدیل نیرو، تغییر اولویتها و استراتژی این شرکت است. آمازون قصد دارد منابع و تلاشهای خود را بر هوش مصنوعی مولد متمرکز کند. در سال جاری میلادی، این اولینبار نیست که آمازون کارمندان خود را اخراج میکند.
🔹آمازون سال گذشته در بخش دستگاهها و خدمات خود نیز تعدیل نیرو کرده بود. گزارشهایی نیز وجود دارد که آمازون با زیاندهی بیش از 10 میلیارد دلار در سال روبهرو بوده است. این شرکت تحت فشار است تا با پیشرفت سریع هوش مصنوعی مولد همگام شود.
واتساپ یک قدم به عرضه چتبات هوش مصنوعی نزدیکتر شد
🔹در بروز رسانی جدید نسخه بتای واتساپ (نسخه ٢.٢٣.٢۴.٢۶) میانبر یا شورتکات جدیدی برای فعال سازی دستیار هوش مصنوعی اضافه شده است؛البته تنها در حال حاضر تعداد اندکی از کاربران اجازه دسترسی به این ابزار را دارند.
🔹همانطور که در در اسکرینشات بالا مشخص است، یک دکمه تازه در بالای دکمه چت جدید در تب Chats ظاهر شده . این دکمه یک نماد دایرهای را نشان میدهد که یادآور نماد قدیمی کورتانای مایکروسافت است. براساس گزارشها، وقتی روی این دکمه کلیک کنید، چتباتی مبتنی بر هوش مصنوعی برای پاسخ به سؤالات بهصورت یک دکمه اکشن شناور (FAB) ظاهر خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در جنگهای ترکیبی عصر حاضر, رسانه ها به اندازه نیروهای نظامی و بلکه بیشتر اهمیت دارند. ایجاد تفرقه میان گروههای مقاومت، یکی از تکنیکهای جنگ روانی صهیونیستها است. رژیم اشغالگر قدس در این راستا بارها تلاش کرده تا میان مسلمانان اختلاف بیندازد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط «الساندرو پالوتزی»، افشاگر و از توسعهدهندگان شناختهشده در حوزه مهندسی معکوس اپلیکیشنها، اینستاگرام در حال اضافه کردن یک ویژگی جدید به نام My Week است که در آن استوریها به مدت هفت روز در پروفایل کاربران باقی میمانند.
تیک تاک منبع خبر جدید برای آمریکایی ها!
تحقیقات موسسه افکار سنجی Pew نشان میدهد روز به روز بر تعداد آمریکاییهایی که اخبارشان را از تیکتاک دریافت میکنند، افزوده میشود.
حدودا یک سوم جوانان 18 تا 29 سال آمریکایی به طور مستمر اخبار خود را از طریق این پلتفرم میگیرند.
در خصوص بزرگسالان هم در مقایسه با سال 2020 که تنها سه درصد بزرگسالان آمریکایی اخبار را از تیکتاک دریافت میکردند، اکنون این رقم به 14 درصد رسیده است.
این ۶ پیامک را باز نکنید!
در دنیای امروزی،یکی از چالشها، کلاهبرداری پیامکی است که به عنوان یک روش متداول برای تقلب و سرقت پول و اطلاعات مردم شناخته میشود. شرکت امنیتی McAfee اخیرا مطالعهای درباره پیامهای کلاهبرداری در سراسر جهان منتشر کرده که حسابهای میلیونها کاربر را در معرض سرقت یا هک قرار میدهد. در این مطالعه ۶ پیام خطرناک که کلاهبرداران از طریق پیامک یا واتس اپ برای هک کردن دستگاههایشان یا سرقت پول ارسال میکنند، مطرح شده است.
۱- «تو جایزه را بردی!»
این پیام ممکن است با تغییرات جزئی نیز همراه باشد، مانند مشخص کردن جایزه برنده شده، اما به احتمال ۹۹ درصد این پیام کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول افراد است.
۲- اعلامیهها یا پیشنهادهای شغلی جعلی:
به یاد داشته باشید که پیشنهادهای کاری هرگز از طریق واتساپ یا پیامک ارائه نمیشود و هیچ شرکت حرفهای با شما در این پلتفرمها تماس نخواهد گرفت، بنابراین این پیامها کلاهبرداری هستند.
۳- پیامهای هشدار بانکی با لینک:
پیامهای هشدار بانکی دریافتشده از طریق پیامک یا واتساپ که از کاربران میخواهند دادههای خود را از طریق لینک موجود در پیام تکمیل یا بهروزرسانی کنند، کلاهبرداری است و هدف آن سرقت پول شماست.
۴- اطلاعات درباره عملیات خریدی که انجام ندادهاید:
هرگونه پیام در مورد عملیات خریدی که انجام ندادهاید کلاهبرداری محسوب میشود وهدف اصلی آن هک کردن گوشی موبایلتان است.
۵- به روز رسانی اشتراک:
با افزایش پلتفرمهای الکترونیکی، کلاهبرداران با ارسال پیامهای جعلی درمورد به روزرسانی اشتراک این پلتفرمها ازطریق لینک، سعی میکنند دستگاه شما را هک کنند.
۶- هشدار امنیتی مربوط به به روز رسانی حساب:
پیامهای هشدار امنیتی در مورد هر بهروزرسانی حسابتان درآمازون یا هر شرکت تجارت الکترونیکی نیز تله هستند، لطفا توجه داشته باشید که هرگز این شرکتها از طریق پیامک یا واتساپ برای چنین هشدارهای مهمی با شما تماس نمیگیرند.
هشدار: انتشار خبر مسدودشدن دارایی ایرانیها در تراست والت با هدف سرقت دارایی کاربران
اخیراً خبری جعلی در برخی کانالها و گروههای تلگرامی دستبهدست میشود مبنی بر اینکه کیف پول ارز دیجیتال تراست والت دارایی برخی کاربران ایرانی را مسدود کرده است.
در این خبر جعلی ادعا شده مسدود سازی حساب، مربوط به افرادی بوده که از نسخه جدید اپلیکیشن تراست والت استفاده میکنند؛ در پایان هم توصیه شده تا فایل نسخه قدیمی تراست والت را که ضمیمه این خبر شده، دریافت شود.
فایل ضمیمه این پیام فریبنده ، فایلی مخرب و جعلی است که استفاده از آن میتواند به سرقت اطلاعات حساس یا دارایی قربانیان منجر شود. ضمن اینکه ادعای مسدودشدن دارایی کاربران ایرانی در تراست والت صحت ندارد.
لازم است در نظر داشته باشیم که دریافت اپلیکیشنها از منابع نامعتبر یا مشکوک،رفتاری پرخطر بوده و بههیچوجه توصیه نمیشود.
متا با وجود گذشتهی نهچندان درخشان خود، تیم مسئول جلوگیری از ایجاد مسائل اخلاقی با هوش مصنوعی را منحل کرد!
https://www.zoomit.ir/ai-articles/411843-meta-breaks-up-responsible-ai-team/
هوش مصنوعی چه تاثیری بر درآمدها خواهد گذاشت؟
مجله انگلیسی «اکونومیست» تأثیر فزاینده هوش مصنوعی بر دستمزد کارگران در آینده را بررسی کرد. در این گزارش به این موضوع اشاره شده که حدود یک دهه پیش، تحقیقات دو اقتصاددان به نامهای کارل بندیکت فری و مایکل آزبورن نشان داد ۴۷ درصد مشاغل آمریکایی در معرض خطر اتوماسیون هستند. پس از آن سیلی از تحقیقات انجام شد که نشان میداد فقیرترین و کم تحصیلاتترین کارگران بیش از همه تحت تاثیر این تحول در آینده قرار خواهند گرفت.
http://www.yjc.ir/00a5XV
ساعت هوشمند جدید تسلا؛ عجیبترین ساعت دنیا
در این محصول، ۶ صفحهنمایش رنگی IPS در ۶ پوشش شیشهای کوارتز قرار گرفتهاند. پایهی ساعت از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده و یک اسپیکر و یک پورت Type-C را در خود جای داده است.
https://www.zoomit.ir/accessories/411859-tesla-launches-new-time-glow-clock/
هوش مصنوعی مولد در سال آینده میلادی روند اصلی جهان میشود
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4021526
تازه های نشر/ کتاب«پساحقیقت»
پساحقیقت صرفاً دروغ نیست. وقتی کسی به شما دروغ میگوید، میداند که کار بدی میکند و دانسته فریبتان میدهد، ولی برای آنکه حرفهایش را باور کنید، به شما احترام میگذارد. ولی در پساحقیقت، شخص دروغ میگوید، بیآنکه مسئولیت دروغگوییاش را بپذیرد. زیرا برایش مهم نیست حرفهایش را باور کنید یا نکنید. آنقدر قدرتمند است که با دروغهایش بر واقعیت سلطه مییابد.
پساحقیقت تازگی ندارد. آنچه جدید است بهکارگیریاش در رسانههای اجتماعی و جمعی است که قدرتش را صدچندان کرده. در چنین فضایی احساسات بر شواهد عینی میچربد. دنیایی ساخته میشود پر از «اخبار جعلی» که مردمانش گرفتار «قفسهای اطلاعاتی» هستند. در دنیای پساحقیقت میبینیم که چطور خانهمان در آتش میسوزد و آبی برای فرونشاندنش نیست مگر آگاهی.
انتشارات طرح نو
بازی تولید محتوا تغییر میکند
با پیشرفت تکنولوژی، روشهای مختلف تولید محتوا هم افزایش پیدا کرد. این روزها می بینیم که ابزارهای هوش مصنوعی (AI) به عنوان یک تغییردهنده بازی ظاهر شده و فرآیند تولید محتوا را به روشهایی تغییر میدهند که زمانی غیرممکن تصور میشد.هوش مصنوعی با خودکار کردن جنبه های خاصی از تولید محتوا، ایجاد محتوای باکیفیت را برای کسب وکارها آسانتر و مقرون به صرفه تر میکند. اما آینده تولید محتوا با هوش مصنوعی چیست؟
http://dore1400.blogfa.com/post/2
هوش مصنوعی جدید مایکروسافت برای موتور جستجوی بینگ؛ چکیده محتوای سایتها را ببینید
https://digiato.com/artificial-intelligence/microsoft-reveals-generative-ai-captions-for-bing-search-results-that-summarizes-webpages
پروژه مزرعه آینده ؛ بازی تجاری یا کلاهبرداری پانزی
🔖مزرعه آینده نام پروژه ای است که به تازگی کاربران ایرانی را هدف قرار داده و در حال گسترش است. در این بازی شبیه ساز کشاورزی ، افراد با پرداخت ارز دیجیتال مزرعه داری خود را آغاز می کنند و با انجام هر فعالیت توکنی با نام FTU دریافت می کنند. کارایی این توکن در خرید بذرهای کشاورزی و درآمدزایی است.
🔖ظاهر این پروژه یک بازی به نظر می رسد که ترکیبی از متاورس و ارزهای دیجیتال است، اما توجه به دلایل زیر احتمال کلاهبرداری بودن آن را تقویت میکند:
- غیر منطقی بودن سود ادعایی (بازگشت 50 روزه اصل سرمایه که با توجه به نوسانات بازار ارز دیجیتال غیرمنطقی است)
-عدم شفافیت و غیرواقعی بودن مکانیسم درآمدزایی (احتمال متکی بودن پرداخت سود به جذب سرمایه جدید مطرح است)
-غیر حرفه ای بودن سایت (وجود ایرادات فنی و نگارشی در سایت که چنین موضوعی در سایت های حرفه ای امری غیرمعمول است )
-ارائه توکن غیرواقعی که نام آن در صرافی ها لیست نشده است.
-شفاف نبودن هویت مالکان و عدم ارائه مجوز رسمی توسط سایت پروژه
موارد فوق گویای غیرقابل اعتماد بودن و فاقد اصالت بودن این طرح است. مراقب باشیم!
آمازون در حال رقیب تراشی برای چت جی پی تی
آمازون در حال سرمایهگذاری میلیون دلاری برای آموزش یک مدل هوش مصنوعی بزرگ به نام Olympus است .این مدل، دارای ۲ تریلیون پارامتر است که به احتمال زیاد آنرا به یکی از بزرگترین مدلهای درحال آموزش ساخته شده تبدیل خواهد کرد(مدل GPT-4 شرکت OpenAI یک تریلیون پارامتر دارد)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خامنه ای در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی/۲۶ آبان ۱۴۰۰)
باید کاری کنیم که در هوش مصنوعی حداقل به ده کشور اول دنیا برسیم
✅ چرا این روزها مدام باید در اینترنت ثابت کنیم که ربات نیستیم؟
این روزها هنگام استفادۀ روزمره از اینترنت مدام از ما خواسته میشود که اثبات کنیم واقعاً انسان هستیم نه ربات. برای این کار گاهی باید چند حرف یا عدد کجومعوج را تایپ کنیم یا پازل حل کنیم یا جدیداً یک حیوان کوچکِ سهبعدی را بچرخانیم تا با همانند خودش همراستا شود. به این آزمونهای کوچکِ انسانیت کپچا (CAPTCHA) میگویند. این کلمه از حروف ابتدایی عبارت طولانیِ «تست تورینگ کاملاً اتوماتیکِ عمومی برای جداکردن کامپیوتر از انسان» ساخته شده است و وظیفهاش نیز دقیقاً همین است.
اما سؤال اینجاست که چرا هر روز کپچاها دارند سختتر و وقتگیرتر میشوند؟ مثل هر چیز دیگری که ربطی به تکنولوژی در سال ۲۰۲۳ دارد، اینجا هم پای هوش مصنوعی وسط است.
کپچاها طراحی شدهاند تا جلوی ورود هکرها، هرزنامهها و انواع و اقسام چیزهای دردسرسازی را بگیرند که ممکن است هنگام خرید اینترنتی اطلاعات حساب شما را بدزدند، کامنتها یا ایمیلها جعلی برایتان بفرستند یا سرتان کلاه بگذارند. و در مجموع باید گفت که در انجام وظیفهشان موفق عمل میکنند، اما مسئله این است که رباتهای اینترنتی خیلی زود ترفندهایشان را یاد میگیرند و سازندگانِ کپچاها مجبور میشوند معماهای جدیدتری بسازند. از قضا ساختن یک کپچا اصلاً کار آسانی نیست.
ضربالمثلی در دنیای کسبوکار میگوید: «سریع، ارزان یا خوب؟ فقط میتوانید دوتا را انتخاب کنید». جف یان، استاد علوم کامپیوتری که روی کپچاها کار میکند میگوید: این سه گانه در کپچاها «امنیت، کاربری آسان یا دقت» است. متأسفانه نمیشود سهتای آنها را در کنار هم داشت.
اولین کپچاها که در اوایل دهۀ ۲۰۰۰ ساخته شدند، از حروف و اعداد استفاده میکردند. دلیلش آن بود که کامپیوترها نمیتوانستند کاراکترها را از روی عکس تشخیص دهند. چند سال بعد گوگل از این تکنولوژی استفاده کرد تا با استفاده از آن متن کتابهای غیردیجیتالی را برای سرویس کتاب خودش، بهکمک کاربران دیجیتالی کند. چیزی نگذشت که کامپیوترها توانستند با دقتی فوقالعاده حروف و اعداد را تشخیص دهند. اینجا بود که کپچاها به سمت تشخیص عکس یا حل پازلهای ساده رفتند.
در این میان، شرکتهای مختلفی هم خدمات حل کپچا ارائه میکردند. مثلاً شرکت «توکپچا» با استفاده از نیروی کار ارزان کشورهای جهان سوم، هزار کپچا را در ازای یک دلار حل میکرد. اهالی هوش مصنوعی هم خیلی زود شانسشان را در این زمینه امتحان کردند.
مسئلۀ بعدی این است که حلکردن کپچاها و علیالخصوص شکستخوردن در حل آنها برای کاربران تجربۀ بسیار ناخوشایندی است. احتمال بالایی وجود دارد که اگر کاربری در حل یک کپچا شکست بخورد، در صورتی که مجبور نباشد، کلاً آن کار را رها کند. حتی تعداد قابلتوجهی از کاربران به محض رسیدن به یک کپچا کار را رها میکنند. این معضل باعث شده است تا خدماتدهندگان اینترنتی به فکر راهکارهای تازهای بیفتند که وظیفۀ شناخت رباتها را از روی دوش کاربران بردارد و روی نحوه یا مسیر عملکرد رباتها متمرکز شود.