گزارش جدید مجمع جهانی اقتصاد، نفوذ قابلیتهای هوش مصنوعی بر سیستمهای انتخاباتی را بعنوان مهمترین تهدید جهانی در آینده نزدیک، ارزیابی کرده است
B2n.ir/r07049
آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟ گوشیهای همراه در مدارس سلاحهای حواسپرتیِ جمعی هستند
📍نتایج معروفترین آزمون سنجش توانمندی دانشآموزان در جهان نشان میدهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانشآموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیفتر شده است. برخی گمان میکردند همهگیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بیسابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان میدهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بینالمللی ارزیابی دانشآموزان، موسوم به پیآیاساِی، به سه دلیل گوشیهای همراه را مقصر اصلی داستان میداند.
B2n.ir/w51475
روایت دو مدیر ارشد از آینده هوش مصنوعی
💢سم آلتمن مدیرعامل OpenAI و ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت در یک مصاحبه در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد چشماندازی از وضعیت هوش مصنوعی و آینده آن در جهان ارایه دادند.
◻️هرچند برخی ناظران از پیشرفت مدل جدید اوپنایآی، GPT-4، ناامید شدهاند، اما سم آلتمن به قابلیتهای جدیدی اشاره میکند، مانند توانایی بیشتر در درک و تولید صدا. ساتیا نادلا نیز معتقد است که مدلها در همه وظایف، از نوشتن مقالهها گرفته تا تولید کد کامپیوتری، بهتر خواهند شد. آلتمن معتقد است: «من واقعاً فکر میکنم جادوی این(تحول)، عمومیت آن است.
◻️طبیعت عمومی هوش مصنوعی است که باعث میشود سم آلتمن به این فناوری به عنوان «یک کامپیوتر شخصی جدید» فکر کند. ساتیا نادلا نیز به طور مشابهی به آن نگاه میکند. او استدلال میکند که «از زمان رایانهه شخصی، ما تکنولوژی نداشتهایم که بتواند بیشترین کارها را با کمترین زحمت انجام دهد.
◻️سم آلتمن پیشرفت هوش مصنوعی را به تکامل آیفون تشبیه میکند جایی که هیچ مدل جدیدی نماینده یک پرش بزرگ نبوده اما جهش از نسخه اولیه آیفون به آخرین نسخه فوقالعاده بوده است
https://fardayeeghtesad.com/xjXj
ابراز نگرانی مدیر ارشد آیبیام درباره رایانههای کوانتومی: ایجاد آرماگدون (آخرالزمان) در امنیت سایبری
یکی از مدیران ارشد آیبیام (IBM) گفت که دولتها و کسبوکارها برای ظرفیت تخریبی ناشی از رایانههای کوانتومی تا پایان دهه جاری میلادی در حوزه امنیت سایبری ایجاد خواهد شد، آماده نیستند.
آنا پائولا آسیس، مدیر کل اروپا، خاورمیانه و آفریقا آیبیام، روز چهارشنبه در یک پنل در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس گفت که کوانتوم یک آرماگدون (آخرالزمان) در حوزه امنیت سایبری ایجاد میکند.
جک هیداری، مدیر اجرایی SandboxAQ هم در این پنل گفت که کسبوکارها برای استفاده از ماشینهای کوانتومی یا مقابله با اختلالاتی که ایجاد میکنند مجهز نیستند و محاسبات کوانتومی سریعتر از آنچه پیشبینی میشد در حال توسعه است.
هیداری گفته: اکثر شرکتها هنوز نقشه راه محکمی برای استفاده از هوش مصنوعی و ماشینهای کوانتومی همزمان با هم برای حل مشکلات اصلی ندارند و هر چیزی که از رمزگذاری استفاده میکند، از تجارت الکترونیک گرفته تا بانکداری آنلاین، در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
کامپیوترهای کوانتومی، یک فناوری نوظهور هستند که با انجام محاسبات موازی و نه متوالی، قدرت پردازش را به شدت تسریع کرده و سیستمهای رمزگذاری موجود را منسوخ میکنند. آیبیام بسیاری از فناوریهای پایهای را برای عصر کوانتومی توسعه داده است که به گفته آسیس، مدیر کل اروپا، خاورمیانه و آفریقا آیبیام، ممکن است تا سال ۲۰۳۰ از راه برسد.
برخی از دولتها شروع به جدی گرفتن این تهدید کردهاند. سنای آمریکا در سال ۲۰۲۲ به اتفاق آرا، لایحهای را تصویب کرد که در خصوص تهدید همین رایانههای کوانتومی در رمزنگاری میباشد.
همچنین در این پنل جوئل مسوت، رئیس دانشگاه ETH زوریخ، گفت که چین در حال انجام «تلاش بسیار جدی در بسیاری از حوزهها» در محاسبات کوانتومی است.
به گفته او دولتها ممکن است در تنظیمگری وضعیت بهتری نسبت به تنظیمگری هوش مصنوعی داشته باشند، زیرا این فناوری بسیار به زیرساخت وابسته است.
اگر اطلاعات شرکت شما در دارک وب قرار گرفت باید چه کار کرد؟
🔸در کشور ما مسئولیت حملات سایبری به شرکتهای تجاری در درجه اول با خود آن شرکتها و پس از آن با پلیس فتا است.
🔸حمله اخیر به پایگاه دادههای اسنپفود بار دیگر خطر حملات سایبری را به جامعه ایران گوشزد کرد. حملات سایبری این روزها میتوانند منبع راحتی برای به دست آوردن اطلاعات شهروندان باشند. یکی از شیوههایی که مجرمان سایبری از آن استفاده میکنند، حملات باجافزاری است که در طی آن با نفوذ به پایگاه داده برای دسترسی مجدد کاربران به آن دادهها و یا عدم انتشار آنها از شرکتها درخواست پول میکنند.
🔸در صورتی که این حملات به زیرساختهای حیاتی کشور انجام شود، مسئولیت مقابله با آنها به مرکز راهبردی افتا ریاستجمهوری محول شده است. اما در صورتی که این حملات شرکتهای خصوصی و افراد را هدف قرار دهد، پلیس فتا موظف به ارائه خدمات است. به بیان دیگر در صورتی که کسبوکار شما قربانی حملات باجافزاری شد بهترین کار برقراری ارتباط با پلیس فتا است.
B2n.ir/z06742
همبنیانگذار دیپمایند: هوش مصنوعی اساساً ابزاری برای جایگزینی با نیروی کار است
🔹به گفته «مصطفی سلیمان»، همبنیانگذار دیپمایند و مدیرعامل Inflection AI، هوش مصنوعی ابزاری است که اساساً جایگزین نیروی کار میشود. او همچنین میگوید که هوش مصنوعی تا سال ٢٠٢٩ قادر به اختراع، بازاریابی و ایجاد مشاغل جدید خواهد بود.
🔹سلیمان توضیح داد که هوش مصنوعی از دو جهت مفید است؛ نخست آنکه کسبوکارها در هزینهها صرفهجویی میکنند، زیرا سازوکارهای موجود را بسیار کارآمدتر میکند. دوم، هوش مصنوعی به ما اجازه میدهد کارهای جدیدی انجام دهیم که نرمافزارهای پیشین هرگز قادر به انجام آن نبودهاند.
https://dgto.ir/3ad0
رسانهها علیه هوشمصنوعی
رسانههای جهان در مواجهه با «هوش مصنوعی مولد» یا همان چتجیپیتی، دو دسته شدهاند؛ یک گروه مثل خبرگزاری آسوشیتدپرس راه توافق با این رقیب دیجیتالی را در پیش گرفته و دستهای دیگر مثل روزنامه نیویورکتایمز، راه شکایت علیه این ماشین عصر جدید را انتخاب کردهاند. سال جدید میلادی، این تقابل جدیتر میشود.
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4038078
هشدار!
پروژه AgiGPT-QT4 با وعده پرداخت سود با استفاده از تریدرهای هوش مصنوعی، جعلی و با هدف کلاهبرداری دسیسه پانزی طراحی شده است.
ظاهرا این پروژه بیشترین فراگیری را در استانهای کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و تهران دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یخچال جدید سامسونگ با استفاده از هوش مصنوعی ، تعداد اقلام موجود و زمان اضافه شدن آنها را روی نمایشگر نشان میدهد
تیتر اخبار فناوری امروز
📍فناوران اطلاعات:
✔️کمیته امداد در زمینه آزادکاری فعال شود
✔️ابلاغ ضوابط ناظر بر سرمایهگذاری مشترک بانکها و صندوق نوآوری
✔️برخورد با سلبریتیهای مبلغ شرطبندی
✔️وعده وزیرارشاد برای حمایت از بازیسازان
✔️متن کامل دستورالعمل حفاظت از حریم خصوصی کاربران مجازی
✔️ماهواره ثریا به فضا رفت
✔️نقدهای وزارت ارتباطات به گزارش کیفیت اینترنت
📍جهان صنعت:
✔️دستور فیلترینگ در ترکیه
✔️ارزش بازار متا در حال رسیدن به یک تریلیون دلار
✔️ثریا در مدار ۷۵۰ کیلومتری آرام گرفت
✔️اروپا باز هم اپل را به زانو درآورد
✔️نماینده مجلس: فیلترینگ روی اعصاب مردم راه میرود
✔️ژاپن پنجمین فاتح ماه
✔️جوابیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به گزارش اول از آخر
📍ابرار اقتصادی:
✔️دو خطر بزرگ با فیلترینگ؛ خارج شدن فضای مجازی از دسترس و به خطر افتادن امنیت
✔️تشدید فیلترینگ در ترکیه با نزدیک شدن به انتخابات
✔️افشای ۱۰۰ میلیون رمز عبور در اینترنت
✔️شرکتهای استارتآپی هوش مصنوعی بازار خوبی ندارند
✔️گلکسی اس۲۴ چتهای واتساپ را زنده ترجمه میکند
✔️در نشست ابعاد سیاسی افزایش اینترنت: اشکال از اقتصاد ماست
📍دنیای اقتصاد:
✔️صنعت فینتک؛ بزرگترین برنده عصر تاریک کووید
✔️ ترکیه در آستانه انتخابات ویپیانها را فیلتر کرد
✔️ خرید باتری از شرکتهای چینی برای پنتاگون ممنوع شد
✔️ استفاده از IPv۶ در دستورکار اپراتورها قرار دارد
✔️ هکرها اسناد مایکروسافت را به سرقت بردند
✔️ جریمه ۱۰ میلیون یورویی برای یاهو
📍شرق:
✔️در جدال شهرداری با تاکسیهای اینترنتی حق با کیست؟
📍کیهان
✔️ماهواره ثریا توسط ماهوارهبر قائم۱۰۰ با موفقیت به فضا پرتاب شد
دلیل اختلال در اینترنت اعلام شد: قطعی فیبرنوری ورودی به کشور در گرجستان
شرکت ارتباطات زیرساخت: به دلیل قطعی فیبر نوری در کشور گرجستان برخی از لینک های بینالملل ورودی کشور دچار قطعی شده است.
باتوجه به تمهیدات در نظر گرفته شده، بالانس پهنای باند روی سایر مسیرها انجام شده و پیگیری های فنی لازم جهت رفع مشکل در کشور گرجستان در حال انجام است و متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
🔸نگاه داووس به زوج محبوب هوش مصنوعی
یکی از دلایلی که باعث میشود نخبگان شرکتهای بزرگ هر سال به داووس بروند و روی ارتباطات کلیدیشان متمرکز شوند، آن است که با تامینکنندگان مهم یا مشتریان سرمایهدار ارتباطات جدید بسازند. امسال بسیاری برای ارتباط با مایکروسافت و اوپنایآی (استارتآپ خالق چتجیپیتی) هیجان داشتند؛ دو شرکتی که مهمترین بازیگران حوزه هوش مصنوعی به حساب میآیند که جهان را به حیرت انداخته است. اوپن ایآی مجوز انحصاری تکنولوژی خود را به مایکروسافت داده و این غول نرمافزاری هم مشغول تزریق آن به محصولات خودش از نرمافزار ورد گرفته تا سیستم عامل ویندوز است.
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4038777
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاهبرداری ۱۰۰ میلیاردی با وعده سوددهی در حوزه رمزارز
جزئیاتی جدید از دستورالعمل حفاظت از دادههای کاربران
🔸براساس سند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی برای حفاظت از دادهها که به تازگی منتشر شده، درصورت درخواست کاربران برای حذف دادههای مرتبط از قبیل حذف حساب کاربری، یا دادههای مرتبط با فعالیت آنان در سامانه و سکوی داخلی، این کار باید بلافاصله از سوی سکوها سامانههای داخلی انجام شود.
B2n.ir/h58313
تیتر اخبار فناوری امروز
📍 ابرار اقتصادی:
✔️وزیر ارتباطات: ۳۰ سایت در دولتهای قبل فیلتر شد
✔️خالق chatgpt پس از هوش مصنوعی، به بازار پردازنده هجوم میبرد
✔️اعمال محدودیت جدید در ثبت سفارشهای IT
✔️قابلیت تماس صوتی و تصویری برای کاربران اندروید در ایکس
✔️دستورالعمل حفاظت از دادهها به در خواست کاربران
📍دنیای اقتصاد:
✔️ مهمان دائمی اینترنت
✔️قطعی سراسری اینترنت پاکستان
✔️وداع هوآوی با اندروید
✔️دستورالعمل حفاظت از دادههای مردم منتشر شد
✔️صنعت فینتک؛ بزرگترین برنده عصر تاریک کووید
✔️ترکیه در آستانه انتخابات ویپیانها را فیلتر کرد
📍جهان صنعت:
✔️گامی موثر یا تدبیری انحرافی؟
✔️اعمال محدودیت جدید در واردات کالاهای ای تی
✔️هوشمصنوعی مانند مغز انسان به یاد میآورد و یاد میگیرد
✔️قطعی فیبرنوری ورودی به کشور در گرجستان
🔺 چین ۴۰ میلیارد دلار ماشینآلات تولید تراشه وارد کرده است
🔹 چین که در حوزه ماشینآلات تولید تراشه و خرید نیمهرسانا با تحریمهای ایالات متحده دست و پنجه نرم میکند در راستای مقابله با این محدودیتهای حجم عظیمی از ماشین آلات تولید تراشه را خریداری کرده است.
🔹 واردات ماشینآلاتی که برای تولید تراشه استفاده میشوند در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۴ درصدی به حدود ۴۰ میلیارد دلار رسیده است. طبق دادههای بلومبرگ، چین از سال ۲۰۱۸ تا پایان سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از این تجهیزات را وارد کرده است.
https://pvst.ir/h14
هوش مصنوعی یاد میگیرد که فریب دهد
انسانها مهارت فریبدادن دیگر همنوعانشان را میآموزند. آیا مدلهای هوش مصنوعی نیز میتوانند این مهارت را فرا بگیرند؟ پاسخ به نظر مثبت است؛ آنها به طرز وحشتناکی در این زمینه خوب هستند.
B2n.ir/m94584
ارزهای دیجیتال مرده کدامند؟
دادهها نشان میدهند داراییهای دیجیتالی در معرض انقراض، داراییهایی هستند که در دورههای صعودی راهاندازی شدهاند.
isna.ir/xdQqM9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگرانیها درباره تاثیر کامپیوترهای کوانتومی بر امنیت سایبری
رئیس دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی: هوش مصنوعی اصلا هوش نیست
«امیر سخاوتیان» رئیس دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی نمیتواند فراتر از دیتا برود. او با بیان اینکه هوش در ادبیات ما معنای خاصی دارد، عنوان کرد: «اگر با همین معنا دقت کنیم، هوش مصنوعی اصلا هوش نیست.»
به گفته سخاوتیان، هوش مصنوعی بهوسیله سنسورها و حسگرها، اطلاعات را جمعآوری کرده و متناسب با دیتاها طبقهبندی میکند: «هوش مصنوعی صرفا یک الگوریتم است و هیچ تحلیلی از دادههای طبقهبندی شده خود نیز ندارد.»
او با مقایسه هوش مصنوعی و راهآهن تأکید کرد: «همانطور که ۱۵۰ سال قبل راهآهن لبه فناوری عالم بود، امروز نیز هوش مصنوعی لبه فناوری عالم است و اگر آن را فتح نکنیم، از آن عقب خواهیم ماند.»
🔺 اشتباه چهار میلیون دلاری یک تعمیرکار!
🔹 طبق گزارش وزارت دفاع آمریکا، به دلیل جا گذاشتن یک چراغ قوه دستی در داخل ورودی هوای یک جنگنده F-۳۵ در حین تعمیر و نگهداری در پایگاه هوایی آریزونا و مکیدن این چراغ قوه توسط موتور، چهار میلیون دلار خسارت به این جنگنده وارد شد.
سم آلتمن برای تولید تراشه هوش مصنوعی احتمالاً با TSMC همکاری میکند
🔺 به نظر میرسد سم آلتمن با سرمایهگذاران اماراتی و شرکت تایوانی TSMC درحال مذاکره است. مدیرعامل OpenAI بهدنبال برآوردهکردن نیاز روزافزون شرکتش به نیمهرساناها و کاهش اتکا به انویدیا است.
🔹 پردازندههای گرافیکی انویدیا انتخاب اصلی اکثر محققان و شرکتهای هوش مصنوعی بودهاند، زیرا عملکرد و کارایی بالایی برای آموزش و اجرای مدلهای زبان بزرگ مانند GPT-4 ارائه میدهند.
🔸 اکنون سم آلتمن میخواهد از زیر سلطه انویدیا خارج شود و تراشههای خودش را داشته باشد، اما برای رسیدن به چنین هدفی او نیازمند میلیاردها دلار سرمایه است، زیرا طراحی و توسعه تراشه بسیار پیچیده و گران است.
https://dgto.ir/3ahx
تیتر اخبار فناوری امروز
📍فناوران اطلاعات:
✔️تذکر وزیر اقتصاد به بانکها
✔️تجار آیتی به یک قدمی ورشکستگی رسیدند
✔️وزیر ارتباطات: اینترنت کودکان زیر ٢ میلیون کاربر دارد
✔️ارزهای دیجیتال مرده کدامند؟
✔️همکاری مشترک ایران و کوبا در حوزه ICT
✔️پاسخ انجمن تجارت الکترونیک تهران به انتقادها از گزارش کیفیت اینترنت
✔️ماهواره بر قایم ١٢٠ هم در دست ساخت است
📍جهان صنعت:
✔️ابرای برای دسترسی آزاد به اطلاعات
✔️هفته سرنوشتساز از بیتکوین فرا میرسد
✔️واردات ۴٠ میلیارد دلاری چین برای شکستن محدودیتهای آمریکا
📍ابرار اقتصادی:
✔️طراحی ماهواره بر قائم ١٢٠ آغاز شد
✔️اعلام آمادگی برای حضور شرکتهای ICT ایرانی در کوبا
✔️گلکسی ٢۴ اولترا، سیستم ارتباط ماهوارهای
✔️اطلاعات مرز میان کشورها را پررنگتر کرد
✔️هزینه هنگفت چین برای دور زدن تحریم آمریکا
✔️تبلت ارزان سامسونگ با پردازنده اختصاصی از راه میرسد
📍دنیای اقتصاد:
✔️ مخاطرات هوش مصنوعی برای سازمانها
📍شرق:
✔️حکم دکلهای غیرمجاز آمد
میهمانان داووس درباره هوش مصنوعی چه گفتند؟
هوش مصنوعی و چالشهای سیاستی آن یکی از محورهای بحث و گفتگو در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس سوئیس بود. خبرگزاری نیککی ژاپن در گزارشی به بررسی برخی از گفتگوها در این رابطه پرداخته است
B2n.ir/d06668