🏴 لا حول و لا قوه الا بالله
سید حسنی از نگاه مرحوم سید اسماعیل طبرسی نوری از شیوخ و دانشمندان علوم اسلامی :
از علامات حتمیه ، خروج سید حسنی است. و او جوان خوش صورتی است که از طرف (دیلم) و(قزوین) خروج نماید وبه آواز بلند فریاد کند که بفریاد برسید آل محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) را که از شما یاری می طلبد واین سید حسنی ظاهرا از اولاد امام حسن مجتبی علیه السلام باشد و او دعوی بر باطل ننماید ودعوت بر نفس خود نکند، بلکه از شیعیان خلص ائمه ی اثنا عشر وتابع دین حق ودعوی نیابت ومهدویت نخواهد نمود ولکن مطاع و بزرگ و رئیس خواهد بود.
و در گفتار و کردار موافق است با شریعت مطهره حضرت خاتم النبیین صلی الله علیه و آله و سلم ودر زمان خروج او چون کفر وظلم عالم را فرو گرفته باشد ومردم از دست ظالمان وفاسقان در اذیت و آزار باشند و جمعی از مؤمنین نیز مستعد باشند از برای دفع ظلم ظالمین . در آنحال سید حسنی استغاثه نماید از برای نصرت دین آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم پس مردم او را اعانت نمایند خصوصا گنجهای طالقان وظاهرا مراد از این (طالقان) طالقان (دیلم) باشد نه طالقان شام این گنجها از طلا ونقره نباشد، بلکه مردان شجاع قویدل و مسلح و مکمل که بر اسبهای اشهب (که کنایه از وسائط نقلیه ومرکبهای سواری است) سوار باشند ودر اطراف او جمع گردند وجمعیت او زیاد شوند، و بنحو سلطان عادل در میان ایشان حکم و سلوک نماید، وکم کم بر اهل ظلم وطغیان غلبه نماید و از مکان وجای خود تا کوفه زمین را از لوث وجود ظالمان و کافران پاک گرداند، و چون با اصحاب خود وارد کوفه شود به او خبر می دهند که حضرت حجة الله مهدی آل محمد صلی الله علیه وآله وسلم ظهور نموده است واز مدینه بکوفه تشریف آورده است، پس سید حسنی با اصحاب خود بخدمت آن حضرت مشرف می شوند، واز آن حضرت مطالبه دلایل امامت ومواریث انبیاء می نماید.
حضرت صادق علیه السلام می فرماید: بخدا قسم که آن جوان خود، آن حضرت را می شناسد ومی داند که او بر حق است ولکن مقصودش این است که حقیقت او را بر مردم واصحاب خود ظاهر نماید. پس آن حضرت دلایل امامت ومواریث انبیاء را از برای او ظاهر نماید در آن وقت سید حسنی واصحابش بیعت خواهند نمود مگر عده ی قلیلی از اصحاب او که چهار هزار نفر از زیدیه باشند که مصحفها و قرآن در گردن ایشان حمایل است .
مأخذ : کفایة الموحدین ۴ جلدی، ج ۳، ص ۴۰۳، در علامات حتمیه.
📚 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام
نویسنده: سید اسد الله هاشمی شهیدی
محل نشر :قم
ناشر :پرهیزکار
🏴 لا حول و لا قوه الا بالله
ناظم الاسلام کرمانی، در کتاب (علائم الظهور) در مقاله ی پنجم، که تحت عنوان (علائم الظهور) آورده است در مورد خروج (سید حسنی) چنین می نویسد:
از علائم حتمیه، خروج سید حسنی است. و او جوان خوش صورتی است که از طرف (طالقان) و(دیلم) و(قزوین) خروج کند، ویا او آن سیدی است از اولاد حضرت امام حسن (علیه السلام) ویا نام او (حسن) باشد، ویا ملقب به (حسنی) است. دعوی امامت، ونیابت وبابیت نکند، و مردم را بخود دعوت ننماید بلکه مردم را به اتحاد وترقی اسلام دعوت کند عادل نباشد اما مثل سلطان عادل حکم کند، مردم از اطراف دور او را بگیرند. این شخص، از قزوین تا کوفه را امن ومنظم کند و زمین ایران را از لوث ظلمه پاک کند وآن جوانی است که سن او کمتر از چهل سال باشد، وخوش صورت و پاک عقیدت باشد .
ماخذ : علائم الظهور کرمانی، ص ۱۰۸ تا ۱۱۰.
سپس ناظم الاسلام کرمانی، در دنباله ی سخنان خود پیرامون نهضت سید حسنی چنین می گوید: در باب خروج سید حسنی عبارات کتب مختلف است ومؤلف، فقط در این مورد بنقل از کتاب کفایة الموحدین اکتفا می نماید. و آنگاه وی جریان نهضت سید حسنی را مطابق آنچه که ما از مرحوم طبرسی نقل نمودیم از اول تا به آخر از همان کتاب کفایة الموحدین نقل کرده، وسپس در جای دیگر از همان کتاب چنین می نویسد:
خروج سید حسنی وقتی است که در ایران پادشاه مقتدر نباشد. وپس از غلبه ی کفر و ظلم و قتل و نهب، خروج سید حسنی است از طالقان ودیلم خواهد بود ، چنانچه سابقا ذکر شد و از اخبار استفاده می شود که این سید دعوت بخود نکند اما مثل پادشاه رفتار کند واین در وقتی است که ایران پادشاهی نداشته و جمهوری گردد و یا هرج و مرج و یا ملوک الطوایفی گردد .
مأخذ: علائم الظهور کرمانی، ص ۱۱۳.
📚 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام
نویسنده: سید اسد الله هاشمی شهیدی
محل نشر :قم
ناشر :پرهیزکار
●●●●●
پاورقی :
سید حسنی پس از وقوع نور الافیق و قبل از نغب و غارت کشور توسط دول غربی در سال نود و پنج از مردمان طالقان و دیلمان یاری طلبیده لیکن گنجینه های طالقان او را اجابت نمودند .
ایشان کمتر از سی نفر بوده و سردار فاتح سردار شعیب ابن صالح اولین ایشان میباشند ، ذخیره های الهی در منطقه طالقان که خداوند چون اصحاب کهف ایشان را اذن به رجعت خواهند فرمود .
آرامگاه سردار فاتح در نزدیکی آرامگاه محمد ابن صالح مشهور به شيخ ابری در اوانک طالقان است . ایشان تمیمی ، تیز بین ، مقتدر و بلند قامت و سالخورده میباشند .
آنچه مسلم است رجعت ایشان در جوانی و یا کهنسالی فرقی در قدرت و جنگاوری ایشان حاصل نخواهد نمود .
🏴 امام صادق علیه السلام :
در کتاب نور الانوار تألیف علامه علی اصغر بن علی اکبر بروجردی که در سال ( ۱۳۰۱ ) هجری در زمان (ناصر الدین شاه قاجار) بچاپ رسیده است، پیرامون نهضت (سید حسنی) چنین می نویسد:
از جمله ی علامات، که حتمیه ی قریب به ظهور است خروج (سید حسنی) است، واو، جوان خوشروئی خواهد بود که از طرف (دیلم) و(قزوین) خروج خواهد نمود، وبه آواز فصیح بلند، فریاد خواهد کرد که ای مردم بفریاد برسید آل محمد بیچاره را که از شما یاری می طلبد .
مؤلف کتاب نور الانوار پس از آنکه قسمتی از حدیث مفصل را که از امام صادق علیه السلام درباره ی خروج (سید حسنی) رسیده است نقل می کند، در توضیح آن حدیث چنین می گوید:
و این جوان یعنی: سید حسنی، یا از اولاد امام حسن بن علی بن ابی طالب علیه السلام است، یا آنکه (حسن) نام دارد یا ملقب به حسنی خواهد بود. ادعای نیابت و بابیت حضرت مهدی علیه السلام را نمی کند، بلکه او شیعه ی اثنا عشریه است، ومردم را به بدی وباطل دعوت نخواهد نمود، ولکن به بزرگی ومطاعیت وریاست خواهد رسید، وگفتار وکردار او موافق با شریعت حضرت خاتم النبیین صلی الله علیه وآله وسلم می باشد، ولکن در آن زمان کفر، عالم را فروگرفته باشد ومردم از دست آنها به تنگ آمده باشند که آنجوان حسنی فریاد برآورد که بفریاد برسید مضطر بی چاره را در آن وقت جمعی از مؤمنین که مستعد باشند او را اعانت و یاری نمایند، واو کم کم به کفار غلبه جوید واز ایشان بکشد وقوت بگیرد تا آنکه جمعیت او بسیار شوند.
ودور نیست که به طریقه ی سلاطین عادله حرکت نماید تا آنکه با جمعی کثیر وجمی غفیر وارد کوفه گردد، واین در وقتی است که کوفه آباد شده باشد، ومحل سکنای بزرگان باشد، و در لشکر او طوایف مختلفه باشد، که از آن جمله باشند (طایفه ی زیدیه) که قائل به امامت (زید بن علی بن الحسین، یا زید بن حسن بن علی ابی طالب علیه السلام باشند و زیدیه از عسکر و لشکر او ، از اطاعت وانقیاد حضرت قائم علیه السلام سرباز زنند، وآن طایفه از اعراب خواهند بود، نه از اعجم ها و خصوصیات دیگری هم دارد که انشاء الله در هنگام نهضت وی ظاهر خواهد شد .
ماخذ : نور الانوار، نور هشتم، در بیان علامات ظهور، علامت چهل وهشتم
📚 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام
نویسنده: سید اسد الله هاشمی شهیدی
🏴 حضرت امام محمد باقر علیه السلام :
علامه علاءالدین علی بن حسام معروف به متقی هندی در کتاب البرهان در حدیث ۲۵ صفحات ۱۲۰_ ۱۲۱ در خصوص وحشت سفیانی از نهضت هاشمی ( سید حسنی ) با نقل روایتی از امام محمد باقر علیه سلام چنین نقل میکند :
سفیانی، بعد از آنکه بکوفه وبغداد وارد می شود ترس ووحشتی او را از بلاد (ما وراء النهر) از سرزمین خراسان (یعنی: از نهضت خراسانی) فرا می گیرد، و او لشکریان خود را به اطراف می فرستد سرکرده ی آنها مردی از (بنی امیه) می باشد.
در آن هنگام کشتاری در (تونس) وجنگی در (دولاب ری) وجنگی در سرزمین (زرنیخ) روی خواهد داد وآن هنگام است که پرچمهای سیاه از (خراسان) یعنی: از ایران، روی خواهد آورد. وپیشاپیش آنان، یعنی: ایرانیان، جوانی از بنی هاشم قرار خواهد داشت که در کتف راست او (خال) ویا علامتی است، وخداوند کارش را سهل وآسان خواهد نمود.
سپس جنگی در سرزمین خراسان در مرز، به وقوع می پیوند، وآن مرد هاشمی در سر راه خود به سوی ری حرکت می کند، (ودر نسخه ی دیگری است که هاشمی به روشی برابر، که شاید کنایه از مقابله ی با سفیانی باشد، حرکت می کند آنگاه مردی از بنی تمیم که او را شعیب بن صالح می نامند به طرف اصطخر به جنگ با اموی می رود، واموی وهاشمی در اصطخر با هم روبرو می گردند ودر میان آن دو نفر، جنگ بزرگ وخونینی روی می دهد به گونه ای که خون در روی زمین تا ساق پای اسبان می رسد.
سپس سپاهی از سیستان که سرکرده ی آنها مردی از طایفه ی بنی عدی است به کمک هاشمی می آید، وخداوند انصار ولشکریان هاشمی را پیروز می گرداند، بعد از آن پس از واقعه ی ری جنگی در مدائن واقع می شود ودر (عاقرقوفا) که نام قریه ای در نزدیکی بغداد در قدیم بوده است) حادثه ی سخت وخورد کننده ای رخ می دهد که هر کس از آن حادثه جان سالم بدر ببرد از آن خبر خواهد داد. سپس کشتاری هولناک در سرزمین (بابل) در عراق وجنگی در سرزمین نصیبین بوقوع خواهد پیوست، آنگاه گروهی از مردم از (اعراب) وبادیه نشینان ویا عشایر وساکنین اطراف کوفه، ویا مردم عوام که بیشتر آنها از کوفه وبصره هستند، بر (احوص) خروج می کنند واسیران را نجات می دهند .
● امام محمد باقر علیه السلام قال: بعث السفیانی جنوده فی الافاق بعد دخوله الکوفة وبغداد، فیبلغه فزعة من وراء النهر من أرض خراسان علیهم رجل من بنی أمیه فیکون لهم وقعة بتونس، ووقعة بدولاب الری ووقعة بتخوم زرنیخ، فعند ذلک تقبل الرایات السود من خراسان، علی جمیع الناس شاب من بنی هاشم بکتفه الیمنی خال، سهل الله أمره وطریقه، ثم تکون لهم وقعة بتخوم خراسان ویسیر الهاشمی فی طریق الری (وفی بعض النسخ فی طریق سوی) فیبرح رجل من بنی تمیم من الموالی یقال له: شعیب بن صالح الی اصطخر الی الأموی فیلتقی هو (والمهدی) والهاشمی ببیضاء اصطخر، فیکون بینهما ملحمة عظیمة حتی تطأ الخیل الدماء الی أرساغها، ثم یأتیه جنود من سجستان عظیمة علیهم رجل من بنی عدی، فیظهر الله أنصاره وجنوده، ثم تکون وقعة بالمدائن بعد وقعة الری، وفی عاقر قوفا وقعة صلمیة یخبر عنها کل ناج منها، ثم یکون بعده ذبح عظیم ببابل، ووقعة فی أرض من أرض نصیبین، ثم یخرج علی الأحوص قوم من سوادهم وهم العصب عامتهم من الکوفة والبصرة حتی یستنقذوا ما فی یدیه من سبی کوفان .
📚 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام
نویسنده: سید اسد الله هاشمی شهیدی
مأخذ : ( البرهان ص ۱۲۱-۱۲۰- حدیث ۲۵ چاپ خیام قم ۱۳۹۹ ه والحاوی للفتاوی ج ۲ ص ۶۹ )
.
🏴 رسول گرامی اسلام :
مرحوم سید بن طاووس، در حدیث جامع دیگری که در رابطه با خروج پرچم های سیاه از سعید بن مسیب از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) نقل کرده است، ماجرای دومین حرکت ایرانیان وتوصیف پرچم های آنان را اینگونه بازگو نموده است:
سعید بن مسیب از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) روایت کرده است که آن حضرت فرمود: پرچم های سیاهی از مشرق بسود (بنی العباس) خارج می شوند وتا آن موقعی که خدا بخواهد خواهد ماند، سپس بعد از آن پرچم های سیاه دیگری نیز که آن پرچمها هم سیاه است ولی کوچک است (وبا پرچم های بنی العباس فرق دارد) قیام می کنند وبا مردی از فرزندان ابو سفیان (یعنی: سفیانی معروف) ویاران او می جنگند، وقیامشان نیز از مشرق زمین است. وسرانجام تسلیم حضرت مهدی (علیه السلام) می شوند وزمام کار (وحکومت) خود را بدست آن حضرت می سپارند .
(عن سعید بن المسیب قال: قال رسول الله (صلی الله علیه وآله) تخرج من المشرق رایات سود لبنی العباس، ثم یمکثون ما شاء الله، ثم تخرج رایات سود صغار، تقاتل رجل من ولد أبی سفیان وأصحابه، من قبل المشرق، ویؤدون الطاعة للمهدی (علیه السلام) .
ماخذ :
الملاحم والفتن ص ۵۵ باب ۱۰۲ ط- منشورات الرضی، والحاوی للفتاوی ج ۲ ص ۹۶ والبرهان فی علامات مهدی آخرالزمان ص ۱۵۰-۱۴۹ حدیث ۱۱ باب ۲.
📚 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام
نویسنده: سید اسد الله هاشمی شهیدی
🏴 حضرت علی علیه السلام در تشریح رجعت سردار شعیب ابن صالح در خطبه البیان :
ثم یخرج شعیب ابن صالح من بین قصب و اجام فهو لا عور المخلد . فالعجب کل العجب بین جمادی و رجب مما یحل بارض الجزائر ، و عندها یظهر المفقود من بین التل یکون صاحب النصر فیواقعه فی دالک الیوم .
سپس شعیب ابن صالح از میان خانه های نبین و نیزارها بیرون آید . او مردی است کهنسال و تیزبین . شگفت آور است آنچه بین دو ماه جمادی و رجب المرجب اتفاق میافتد و آنچه که در جزایر ( عراق ) ظاهر میگردد ، در آن حال گمشده ای از میان تل و تپه ها که پیروزی از اوست ظاهر میگردد .
🏴 مرحوم علامه مجلسی ذیل روایتی که به عنوان روایت سوم ذکر کردیم روایتی را نقل میکند: حسین بن حمدان میگوید: آن سپاهیان چنان هستند که سوار بر اسبهای تیزتک بوده و در دستان خود سرنیزه دارند و به سوی مرگ یورش میبرند همانند گرگها که به سوی طعمه یورش میبرند. فرمانده شان مردی از بنی تمیم به نام شعیب بن صالح است و در میان آنان حسین(ع) نیز وجود دارد
پاورقی ○○○○○○○○○○○○○○○○○
لازم به توضیح است که سردار شعیب ابن صالح ، سردار فاتح سپاه خراسان و سردار فاتح بر جهان ، گنجی است از گنجینه های طالقان ، تمیمی ، کهنسال و بلند قامت میباشند ، از نزدیکان شیخ ابری بوده و آرامگاه ایشان در جوار آرامگاه شیخ ابری در میان نیزار ، تل و تپه ها در اوانک طالقان میباشد .