🔷چهل و ششمین پیش نشست همایش بین المللی مناسبات زبانی، فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا با موضوع: « زنان ، فضای مجازی و سلامت روان خانواده در آسیای جنوب شرقی» توسط معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی با همکاری گروه زبان و فرهنگ شناسی انگلیسی و گروه زبانها و فرهنگ های شرقی مدرسه عالی زبان و فرهنگ ملل برگزار گردید.
▫️این نشست با ارائه آقایان محمدصادق علی عسگری و محمدباقر علی عسگری، اساتید مرکز زبان حوزه و دبیری آقای دکتر محمود صادقی طجر استاد گروه زبان های شرقی، و با حضور اساتید و طلاب و دانشجویان به زبان انگلیسی برگزار شد.
▫️در ابتدای نشست، دبیر جلسه، دکتر طجر ضمن معرفی ارائه دهندگان، به توضیح موضوع نشست پرداختند و اشاره ای به تاریخچه فضای مجازی و مفهوم فضای مجازی نمودند. سپس، ارائه دهنده اول، جناب آقای محمدصادق علی عسگری، ضمن ارائه تاریخچه فضای مجازی و اینترنت، به جنبه های تاثیر گذاری این دو ابزار به ویژه در توسعه علم و دانش بشری و مزایا و نقاط قوت آن ها در جامعه جهانی و تأثیر آن در قاره آسیا به خصوص بخش آسیای جنوب شرقی اشاره نمودند و برخی مطالعاتی را که در این زمینه انجام شده است را به اختصار توضیح دادند. وی افزود: «امروزه در فضای جامعه آسیای شرقی به ویژه در اندونزی، اینترنت و فضای مجازی یکی از ابزارهای مهم ضربه زدن به جوانان و زنان و ایجاد فضای نا امن در جامعه از سوی افراد سودجو است و چون دارای خطرات اساسی برای کودکان می باشد، دائما محدودیت هایی اعمال می گردد که با توجه به رشد سریع این ابزارها کافی به نظر نمی رسد.»
۱۴ اسفند
▫️ارائه دهنده دوم، جناب آقای محمدباقر علی عسگری به بیان معایب، تأثیرات منفی و آثار مخرب اینترنت و فضای مجازی در کشورهای ژاپن و سنگاپور پرداختند و افزودند : امروزه در این جوامع، خطراتی مانند افسردگی و اضطراب به ویژه در میان جوانان و نوجوانان به واسطه این ابزار بوجود آمده است و بسیاری از دولت مردان در کشور های آسیای شرقی دست به حل این مشکل زده، راه کارهایی مانند ایجاد محدودیت برای کودکان و نوجوانان، و وضع قوانین و جرایم سنگین برای مخربان جامعه و فضای مجازی ارائه داده اند.»
▫️وی ادامه داد: «امروزه در هر جامعه ای خطراتی پیرامون فضای مجازی و اینترنت وجود دارد که می تواند موجب آثار مخرب در آن جامعه شود و لذا می بایست برای حفظ امنیت جامعه و سلامت روان خانواده، محدودیت هایی برای کنترل و قوانینی جهت ساماندهی و استفاده بهینه از آن وضع شود.»
▫️در پایان، دبیر جلسه آقای دکتر طجر به بیان نتیجه گیری پرداختند، و برخی از حاضرین سوالاتی را مطرح نمودند که توسط ارئه دهندگان پاسخ داده شد.
🌐 روابط عمومی مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
Eitaa.com/zaban_farhang
۱۴ اسفند
🔰پنجاه و یکمین پیش نشست همایش بین المللی مناسبات زبانی، فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا با موضوع:
"بـــررســی فرهـــنگ دیـــنی و اجـــتماعی درکـــــشور ژاپــــن"
🌏 ارائـــه به زبان فارسی و ژاپنی
🎙 ارائه دهنده اول : حجت الاسلام و المسلمین دکتـــر سید سعید حسینی رامشه (استاد و پژوهشگــــر زبان و فرهنگ ژاپنی )
🎙ارائه دهنده دوم :استاد تورو یوشیدا
(استاد و پژوهشگر زبان و فرهنگ ژاپنی )
🎙 دبیر: استـــاد محسن فصیح ( کارشناس گروه زبان و فرهنگ گروه شرقی و استاد زبان چینی )
⏰ زمان:
یک شنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۲
🏢 مکان: قم، بعد از گلزار شهدا، سالن کنفرانس مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
🖇 لینک حضور:
https://vce.miu.ac.ir/illcs1
🌐 روابط عمومی مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
Eitaa.com/zaban_farhang
۲۳ اسفند
🔷تمدید شد
💠فراخوان مقاله همایش بین المللی "مناسبات زبانی فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا"
💠 به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی، همایش بین المللی "مناسبات زبانی فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا" در تاریخ ۱۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ برگزار میگردد.
🔷 انتشار مقالات برگزیده در مجلات علمی، تخصصی، پژوهشی و Isc
📆 مهلت ارسال مقالات:
۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳
♦️زمان برگزاری همایش: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
📞دبیرخانه همایش:
009837048212
ثبت نام و ارسال مقالات:
https://eastasia.hamayesh.miu.ac.ir/fa
اخذ مقالات: ۹۸۹214509187 در ایتا
🆔 لینک کانال همایش:
https://eitaa.com/lc_miu
🌐 روابط عمومی مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
Eitaa.com/zaban_farhang
۲۳ اسفند
🔰پنجاه و دومیــــــن پیش نشست همایش بین المللی مناسبات زبانی، فرهنگی و تمدنی ایران با شرق آسیا با موضوع:
"آشنایی با باورهای سنتی شبه جزیره کره(تاثیر شمن گرایی و تائو گرایی در فرهنگ کره ای)"
🌏 ارائه به زبان فارسی و کــــُـره ای
🎙 ارائه دهنده : استـــاد احمد لواف آرانی ( مسئول گروه زبان و فرهنگ کره ای)
🎙 دبیر: حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضــــا واسعــــی (استاد و پژوهشگــــر زبان و فرهنگ کره ای)
⏰ زمان:
سه شنبــــــه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۰ الی ۱۲
🏢 مکان: قم، بعد از گلزار شهدا، سالن کنفرانس مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
🖇 لینک حضور:
https://vce.miu.ac.ir/illcs1
🌐 روابط عمومی مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
Eitaa.com/zaban_farhang
۲۷ اسفند
🔷پنجاه و یکمین پیش نشست همایش با حضور دکتر حسینی رامشه و استاد یوشیدا (اساتید و پژوهشگران فرهنگ و زبان ژاپنی) با عنوان «بررسی فرهنگ دینی و اجتماعی در کشور ژاپن» برگزار شد.
در این نشست موضوعات به این شرح بررسی گردید:
1. فرهنگ دینی ژاپن
2. تفاوتهای فرهنگی بین ایران و ژاپن
3. تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ژاپن
4. علاقه ژاپنیها به فرهنگ ایران
۲۸ اسفند
▫️دکتر حسینی رامشه در ابتدا به بررسی فرهنگ دینی ژاپن پرداخت و آن را به دو دورهی قبل و بعد از اشغال ژاپن در جنگ جهانی دوم تقسیم کرد.
▫️ایشان اشاره کردند که آیین شینتو مهمترین آیین دینی در ژاپن است و خدایان این آیین را "کامی" مینامند. حتی امپراتور ژاپن نیز به عنوان یک کامی شناخته میشد و این باور باعث اطاعت مردم از او میگردید.
▫️ ایشان افزودند که امروزه اعتقاد به شینتو در بین مردم ژاپن کمرنگ شده و بیشتر به عنوان آداب و رسوم حفظ شده است. در این آیین، مردم گاهی نذورات سادهای مانند غذا به کامیها تقدیم میکنند. آیین بودا نیز در رتبهی سوم پس از شینتو قرار دارد و تعداد قابل توجهی از مردم ژاپن بدون وابستگی به هیچ دینی زندگی میکنند.
▫️در ادامه، استاد یوشیدا به تفاوتهای فرهنگی بین ایران و ژاپن اشاره کردند. ایشان بیان کردند که در ایران، اعتماد اجتماعی حتی در مواردی مانند استفاده از کارت بانکی توسط افراد ناشناس دیده میشود، در حالی که در ژاپن اعتماد بین افراد به سختی شکل میگیرد. همچنین، ژاپنیها به حریم شخصی اهمیت زیادی میدهند و برخلاف ایرانیها که ممکن است در اولین برخورد صمیمی شوند، ژاپنیها فاصلهای محترمانه را حفظ میکنند.
▫️ دکتر حسینی رامشه نیز افزودند که مردم ژاپن طبیعتگرا هستند و ذهن فلسفی ندارند. در تاریخ ژاپن، فیلسوفان و متفکران زیادی دیده نمیشود. ژاپنیها در ایام خاصی به معبد میروند و معمولاً برای سلامتی، موفقیت و نیازهای مادی دعا میکنند.
▫️در ادامه، دکتر حسینی رامشه به تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ژاپن اشاره کردند. ایشان بیان کردند که در دهههای اخیر، مکاتب جدیدی مانند "هپی ساینس" وارد ژاپن شدهاند، اما پیروان چندانی ندارند. همچنین، تعداد مسیحیان و مسلمانان در ژاپن بسیار کم است و مسلمانان ساکن ژاپن معمولاً مهاجر هستند.
▫️ ایشان افزودند که شیوه تربیت در ژاپن تغییرات زیادی کرده است، به طوری که گاهی نسل قدیم و جدید یکدیگر را درک نمیکنند. این تغییرات نشاندهندهی تحولات عمیق در جامعهی ژاپن است.
▫️در بخش پایانی نشست، دکتر حسینی رامشه به علاقهی ژاپنیها به فرهنگ ایران اشاره کردند. ایشان بیان کردند که مردم ژاپن به هنر، فرهنگ، سنتها و فیلمهای ایرانی علاقهمند هستند. با وجود تبلیغات منفی علیه ایران و برخی رفتارهای نادرست ایرانیان در ژاپن، اگر فرهنگ صحیح ایرانی به ژاپنیها معرفی شود، بسیاری از آنها علاقهمند به بازدید از ایران و آشنایی بیشتر با فرهنگ ایرانی خواهند شد.
▫️این نشست نشان داد که فرهنگ دینی و اجتماعی ژاپن ترکیبی از سنتهای قدیمی و تغییرات مدرن است. آیین شینتو و بودا نقش مهمی در شکلگیری فرهنگ ژاپن داشتهاند، اما امروزه اعتقادات دینی کمرنگ شدهاند. همچنین، تفاوتهای فرهنگی بین ایران و ژاپن در زمینههایی مانند اعتماد اجتماعی، حریم شخصی و نگرش به فلسفه و طبیعت مشهود است. با این حال، علاقه ژاپنیها به فرهنگ ایرانی میتواند فرصتی برای تقویت روابط فرهنگی بین دو کشور باشد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
🌐 روابط عمومی مجتمع آموزش عالی
زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی
Eitaa.com/zaban_farhang
۲۸ اسفند